EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

Raymond Franz a vezetőtestület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Don Cameron Egy elgondolás rabjai:

don-cameron-elgondolas-rabjai-coaccover.jpg

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Rólunk

2014.01.07. 00:08 | Johnny Joker | 32 komment

Köszöntünk az oldalunkon!

Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát!

Rövid bemutatkozás: 

Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért akar esetleg erről másokat is meggyőzni (főként, ha úgy érzi, hogy a Krisztus általi megmentés a tét). Azonban az, ha speciálisan Jehova Tanúit célozzák meg és megpróbálják őket egy káros szektából a saját alternatív hitrendszerükbe belerángatni, akkor az illető pontosan úgy viselkedik, ahogyan az Őrtorony meghatározza és sztereotipizálja a hitehagyottakat, vagyis, hogy “követőket vonzanak” maguk után.       

Egyikünk sem lehet túl magabiztos egyetlen bibliaértelmezéssel kapcsolatban sem – különösen nem oly módon, hogy azt sugalljuk kizárólag a MIÉNK az egyetlen igazság és csak MI élvezzük Isten irányítását és áldását. Ezért, nekünk nincsenek tanításaink és nem szeretnénk követőket vonzani magunk után.

Mint a himalájai serpák, ez a weboldal sem fogja megmondani senkinek sem, hogy merre menjen vagy miben higgyen. Csupán megpróbál mindenkit biztos vizekre irányítani.

Mi, akik évtizedekig Tanúk voltunk, azt tekintjük feladatunknak, illetve a weboldal feladatának, hogy bizonyítható tényeket tegyünk közzé, semmi mást. Ha van egyáltalán valami magasabb szerepünk vagy ambíciónk, akkor az az, hogy kivezessük az embereket abból, amit most már egy rendkívül káros szektának tartunk, éppen úgy, ahogyan a himalájai serpák elvezetik a hegymászókat a veszélyes hegyoldalakról a biztonságba. Hogy mit tesz majd a hegymászó, miután biztonságos helyre érkezett, azt már ő dönti el. Ő és a serpája elválnak egymástól – remélhetőleg jó barátságban. Minket mindössze ennyi érdekel – hogy elvezessük az embereket a tényekhez és (ha lehetséges) segítsünk nekik abban, hogy szellemi értelemben megszabaduljanak egy elnyomó szervezettől. Hogy mit tesznek a továbbiakban, arról ők döntenek, senki más.

Nem Jehova Tanúi ellen vagyunk, épp hogy segíteni szeretnénk rajtuk.

Az alábbiakban gyűjtöttük össze neked azokat a cikkeket, amelyeket érdekesnek találhatsz, ha először jársz nálunk:

 

 

Ha Tanú vagy:

Ha laikus, kívülálló, esetleg Jehova Tanúi iránt érdeklődő vagy:

 

További bőséges olvasnivalók találhatóak a blog Könyvtárában.

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr795489574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

expa 2013.09.04. 16:08:12

Rólatok? Botrány...
Milyen emberek vannak itt? A Társulati weboldalt és tartalmat posztolják át ide! Tűnjetek már el az éterben......!!!!!!!!!!

Mi a célotok ezzel? Pár fecske nem csinál nyarat, fogjátok már fel. Primitív embereknek tartom az ilyeneket. Pfujjj...

ORION 2013.09.04. 16:49:05

@kazsmerlaca: Ne itélj hogy ne itéltess!!!

expa 2013.09.05. 16:06:21

Kapásból itt szinte mindenki nick névvel van belépve. Tehát nem vállalják magukat meg amit leírnak. Kamu az egész oldal!

Oswald Spengler 2013.09.05. 16:35:45

@kazsmerlaca:
1. Miből gondolod, hogy én nem Oswald Spengler vagyok ?
2. Miért lehetek abban biztos,hogy Téged Kázsmér Lászlónak hívnak ? Légyszíves írd le a hitelesítés végett, hogy melyik gyülekezetbe jársz, hol laksz,etc
3. Ha aktív JT vagy miért olvasod ezt a blogot ?
Szóltál a gyülekezet kordinátorának arról, hogy hitehagyott oldalakat látogatsz ?

E kérdések megválaszolása után írd azt le még egyszer :"Primitív embereknek tartom az ilyeneket. Pfujjj... "

A primitívitás teljesen máshol keresendő (mondjuk ma de.9 körül a Keleti előtt 2 db JT-férfi tesónál).

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.09.05. 17:32:35

@kazsmerlaca:
Én ismerem a Kázsmér Lacit személyesen, a családi hátterét is, ami miatt biztosan nem vállalná a nevét a legnagyobb magyar exjt blogon. A főnöke az egyik régi kedves barátom. [Tudod én 2-3 lépésből bármelyik Tanúról ki tudok deríteni bármit az egész országban.] Laci sokkal értelmesebb nálad, úgyhogy hiába próbálod meg lejáratni szegényt, elég átlátszó próbálkozásaid vannak. Kétlem, hogy te lennél az, mellesleg visszataszító, gusztustalan módszer valakinek így visszaélni a nevével.

Ha Laci lennél tudnád, hogy miért nickneveket használunk. Nem azért mert nem vállaljuk magunkat vagy amit leírunk, hanem a Jehova Tanúi között működő gestapot is megszégyenítő besúgórendszer miatt. Tudod egyesekről ha kiderülne, hogy itt írogatnak, igen, hosszú ideje aktív tesók és vének is, akkor jól meghurcolnák őket és búcsút inthetnének a családjuknak és barátaiknak a "isten szerető népe" miatt, mivel az ilyenekkel minden családi kapcsolatot is meg kell szakítani a "szeretetteljes" farizeusi előírások szerint.

Továbbá egy dolog az oldalon megjelenő cikkek témája és minősége és egy másik dolog amit a kommentelők írnak. Bármelyik cikk tartalmát, részét vagy egészét megcáfolhatod tételesen, itt ország világ előtt megszégyenítve minket, rajta! Leplezd le a kamu oldalt! Amíg ezt nem teszed meg, addig nyugodtan lövöldözhetsz továbbra is a levegőbe, már megszokta a fülünk az ugatást.

Pár fecske nem csinál nyarat? Akkor min vagy így kiakadva? Felment a vérnyomásod mi? Isten ellen hiába harcolunk, úgyhogy egy fikarcnyit sem kellene, hogy zavarjon ez az oldal téged... kivéve, ha te is kételkedsz abban, hogy a mamutvállalat Őrtorony Zrt.-t maga Isten vezeti Jézuson és a szent szellemen keresztül.

Nem fogunk eltűnni, sőt, még csak most kezdünk feltűnni. =) Jönnek a demonstrációk és az alapítványunk is.

További erősebb kognitív disszonanciát kívánok, talán előbb-utóbb nekiállsz megvizsgálni a tényeket...

metanoia 2013.09.05. 23:11:32

@kazsmerlaca:

"Pár fecske nem csinál nyarat"

A kereszténység 12 apostollal indult.
Immár kétezer éves nyarat csináltak.

"Primitív embereknek tartom az ilyeneket. Pfujjj... "

A megváltó Úr Jézus ezekért a "primitív" emberekért IS életét adta.

Békesség felebarátom, békesség!

metanoia 2013.09.05. 23:16:37

@kazsmerlaca:

Jól beszélsz brúder.

Tényleg, az Őt-ot vállalják névvel?
Az ÚV. fordítást vállalták névvel?

Lehet, hogy kamu az egész?

metanoia 2013.09.05. 23:24:17

@kazsmerlaca:

Ebben az országban szólás - és vallásszabadság
van. Tudsz róla?

Sőt, erre a blogra még te is írhatsz.

Gyönyörködhetünk bölcsességedben.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.09.05. 23:28:39

@metanoia: Jó kérdések... egész sokáig ott voltak az Őrtorony-cikkek szerzőinek a nevei a kiadványokban, most miért nincsenek?

Ja és még egy kérdés:

Ha ezen "kamu oldal" cikkeihez bárki hozzászólhat, megcáfolhatja, akkor az egyedüli igazság birtokosának weboldalán, a jw.org-on miért nem lehet nyilvánosan kérdezni és eszmecserét folytatni?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.09.06. 04:43:32

@kazsmerlaca: kovács istván vagyok a móri gyülekezet volt vénje, elnöklője. Volt kongresszusfelvigyázó helyettes stb. Igy jó?

ORION 2013.09.06. 06:14:27

@kazsmerlaca: A hazug embert hamarabb utól érik mint a sánta kutyát!!!

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2013.09.06. 08:39:58

@Johnny Joker: Na. Mi ez a pezsgés? Az elmúlt hetekben egy kissé álmatag volt a diskurzus.
Én is ismerem személyesen K. L.-t. Igazad van Johnny, Ő nem ilyen 'hülye', hogy a saját nevén írjon. A Bételből rögtön kiszúrnák és ez kihatna rendesen a családra, mivel KÖF a tesója. (A Nagy Testvér is figyeli, hogy itt mi a téma!) Ha meg mégis Ő ír a saját nevén, akkor lelke rajta.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.09.06. 09:33:47

@Egonymus: Hát a nyáron kisebb szokott lenni az aktivitás, de ősztől tavaszik nagy itt a nyüzsgés. Én is szüneteltem kicsit a nyáron, de most újra aktivizálódtam. Pár napja lett 3 éves a blog, majd írok erről..

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2013.09.06. 09:55:44

@Johnny Joker:
"A főnöke az egyik régi kedves barátom."
Ő is ex-JT (G. O.)?

expa 2013.09.06. 10:08:24

Sosem volt főnököm és nem is lesz.
Nincs bennetek elég alázat ahhoz, hogy elfogadjátok amit Jehova tanít a népének. De ne is legyenek ilyen emberek a Társulat tagjai. Folyamatos a rostálás...

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2013.09.06. 10:08:32

@Johnny Joker:
Találtam egy bejegyzést K. L.-től:
"Nekem 10-20 megás leveleket küldenek mert grafikus vagyok és így küldözgetik a munkákat."
Szerintem mégis Ő lesz az. Nem túl bölcs dolog, de lehet, hogy már Ő is kifelé kacsintgat, ezért ír felismerhető névvel. Szívesen látjuk köreinkben. (Azt hallottam 'belülről', hogy a szellemisége terén nem egy penge.) Nekünk jó 'anyag'.

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2013.09.06. 10:11:10

@kazsmerlaca: Látod? Jól fogalmaztál:
"De ne is legyenek ilyen emberek a Társulat tagjai."
Te is CSAK TAG vagy egy Társulatban.

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2013.09.06. 11:09:16

@kazsmerlaca: Még egy idézet Tőled:
-kazsmerlaca 2013.06.13. 12:00:00-
"Nem vagyok aktív tagja a Társulatnak,"
Ezek szerint már közénk tartozol, mivel nem ott vagy aktív, hanem itt. Vagyis csak névleges JT tag vagy. Vagy tévedek?

2013.09.06. 11:10:57

@kazsmerlaca: "A Társulati weboldalt és tartalmat posztolják át ide!"

Mi gondod ezzel? Ha tartottál már előadást, biztos te is idéztél a túloldalról. Kiadványt sem találsz bevágások nélkül. Amúgy a posztolásban, és mások idézésben a társulat a nyerő! Nála jobban senki sem csinálja...

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2013.09.06. 11:18:40

@Johnny Poirot Joker:
"[Tudod én 2-3 lépésből bármelyik Tanúról ki tudok deríteni bármit az egész országban.]" :-D

Gini99 · https://www.facebook.com/gini.papp 2013.09.18. 01:35:32

Van ami nem változik látom :) 2001-ben szakadtam ki - végre - a szektából, addig jó nagy teokratikus karriert futottam, már amennyire egy nőnek engedik ezt. De amin a legtöbbet kellett dolgoznom a mély depressziót követően az, hogy elengedjem az ítélkezést. Hogy ne bontsam világi és keresztény kasztra az emberiséget. Hogy megértsem, hogy egy agymosó rendszer "áldozata" voltam csupán 26 éven keresztül. És hogy megérezzem a saját hatalmas erőmet, amivel ki tudtam verekedni magam onnan. És bár hosszú utat kellett megtennem, ez segített, hogy megismerjem magamat. NEM egy vallást, nem más emberek törvényeit, hanem magamat. Ennél jobb dolog nem is történhetett volna velem.

FinalOmen 2013.10.25. 02:50:26

Ennek a blognak az olvasgatása JT-i között olyan, mint a maszturbálás: mindenki csinálja, mindenki tudja, hogy mindenki csinálja, de senki nem meri bevallani senkinek.

FinalOmen 2013.10.25. 19:10:13

@Egonymus: hát, jó kérdés :D . . . akkor, amikor írtam, még értettem, mert végigolvastam az itteni kommenteket, de már késő volt, stb.

Az a lényeg, hogy abszolút nem kizárt, hogy akár az igazi kazsmerlaca is olvassa a blogot. Bárkiről elképzelhető, hogy olvassa, annak ellenére, hogy kifelé azt mutatja, hogy nem olvassa. Minden JT tud már erről a blogról, és titokban mindenki beleolvasott már - eltekintve az elenyésző kisebbségtől, akinek nincs internete. Csak ezzel akartam párhuzamot vonni.

nice try · http://jehovatanui.blog.hu 2013.10.25. 19:20:01

@Gini99: Hát igen! Ha engedi magának az ember, hogy megismerje magát az tényleg hatalmas erőket szabadít fel! Magunk megismerése által jónéhány egyéb dolgot is megtudunk érteni ill. helyére kerülnek a dolgok!

nice try · http://jehovatanui.blog.hu 2013.10.25. 19:28:44

@kazsmerlaca: Te vagy kamu, te más ember nevét lopod el! Ezt úgy hívják, hogy identiást lopsz magadnak - miközben te valaki más vagy ! Téged erre tanított Isten?

Egy saját nick nevet nem tudsz kitalálni, miközben egymásik ember nevét bemocskolod!

Ez nálam a legalja!!!

AkosBITE 2015.03.02. 02:57:59

Én egy másik szekta tagja voltam több mint 10 évig.
Azért látogatok erre az oldalra időnként, mert az itt olvasottak, de még az ellenséges kommentek is segítenek nekem kívülről látni, hogy miben is voltam benne. Ennek kifejezetten terápiás hatása van számomra.
A volt közösségemtől folyamatosan kaptam az ívet, és ha az ember egyedül van egy fanatikus vallási közösséggel szemben, akiket évekig úgy kezelt, mintha a saját családja lenne, akkor nehéz erősnek maradni, és kiállni az igaza mellett.

Az, hogy betekintést nyerhettem egy másik szekta világába (info kontroll, dogmák, személyi kultusz, kirekesztés s.t.b.) segített megemészteni a saját csalódásaimat.

Úgy gondolom, hogy az oldal készítői nagyon jó munkát végeztek! Gratulálok!