EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

Raymond Franz a vezetőtestület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Don Cameron Egy elgondolás rabjai:

don-cameron-elgondolas-rabjai-coaccover.jpg

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Egy ausztrál pszichológus “kegyetlen szektának” bélyegzi Jehova Tanúit, miközben az Őrtorony a kiközösítettek kerülését erőlteti

2013.03.26. 16:42 | Johnny Joker | 601 komment

shunning-recycle.jpg

A Társulat kegyetlen ragaszkodása ahhoz, hogy kerüljék a kiközösített családtagokat, egyre hírhedtebbé teszi őket a külvilág szemében

Ausztráliában az Őrtorony egyre inkább a támadások középpontjába kerül, mivel egy szektákkal kapcsolatos ausztrál tanácsadó szolgálat igazgatója Jehova Tanúit kegyetlen szektaként bélyegezte meg – írja a Fairfax Media, Ausztrália egyik vezető médiavállalata.

Raphael Aron pszichológus, a “Szekták: Túl jók ahhoz, hogy igazak legyenek” című könyv szerzője csatlakozott Nick Xenophon szenátorhoz abban a törekvésében, hogy a Jehova Tanúihoz és a Szcientológia Egyházhoz hasonló vallásos szervezeteket reflektorfénybe helyezze. Xenophon a maga részéről szeretné, ha nemzeti szektairtó ügynökségek nyílnának, melyek ellenőrzésük alatt tartanák az effajta szervezeteket.

Aron “drákóinak, kegyetlennek és érzéketlennek” tartotta és elítélte az Őrtoronynak azt a szokását, hogy kerülik a korábbi tagokat, valamint megdöbbenését fejezte ki a gyermekekre kifejtett pszichológiai hatása miatt. A The Age nevű ausztrál újságnak egy példát is mondott: “Még senki sem adott elégséges magyarázatot arra, hogyan lehetséges az, hogy egy 5-6 éves gyermeket elszakíthatnak tágabb családjától csupán azért, mert Apa vagy Anya úgy döntött, hogy nem kíván többé Jehova Tanúja lenni.                       

Az Őrtorony már most is könyörtelen jogi nyomás alatt van Ausztráliában, mivel a Gyermekekkel való foglalkozás [Mindenkinek, aki gyerekekkel kapcsolatos munkát végez Ausztráliában, rendelkeznie kell egy igazolással, hogy erre alkalmas.] által előírt szabályoknak nem feleltek meg kellőképpen. Valóban, csupán néhány héttel ezelőtt egy Tanú férfinek meg kellett jelennie egy viktóriai bíróságon, miután a Facebookon elismerte, hogy molesztált egy gyermeket. Csak akkor mondott le véni tisztségéről, miután vádat emeltek ellene a mára már felnőtt áldozatának tett meglepetésszerű vallomása következtében. Az ausztrál kormány elindított egy akciót Royal Commission into Child Sexual Abuse (Királyi bizottság gyermekek szexuális bántalmazásának vizsgálatára) névvel, mely különböző szervezetek, mint például Jehova Tanúi gyermekvédelmi irányelveit vizsgálja.

***

Korábbi cikkek a témában:

***

aron-xenophon-194x300.jpg

Nick Xenophon szenátor (fent) és Aron Raphael pszichológus (lent) vizsgálat alá helyezik az Őrtorony Társulatot

Nehéz megmondani, hogy mi lesz a végeredménye ennek az intenzív politikai és igazságügyi (bírósági) nyomásnak. Xenophon szenátor már korábban elismerte, hogy "pillanatnyilag a Jehova Tanúihoz és a Szcientológiához hasonló csoportokat az adófizetők pénzéből támogatjuk". Elképzelhető, hogy az Őrtorony Ausztráliában teljesen elveszíti közhasznossági státuszát, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan szeretnék, és ez súlyos pénzügyi csapást jelentene a szervezet számára. Az Őrtorony helyzetét biztosan nem segíti az, hogy egyre több szektaszerű gyakorlata és irányelve, mint például a kiközösítettek kerülése, kerül a média és politika vakító reflektorfényébe.

A tagadás politikája 

Az egyik legmegdöbbentőbb jellegzetesség az Őrtoronynak a kiközösítettek kerüléséhez való hozzáállásában az, hogy amikor szembesülnek a média kérdéseivel a témával kapcsolatban, a Társulat képviselői rutinszerűen tagadják, hogy létezne ilyen gyakorlat. A The Age legutóbbi cikkében, Vincent Toole sydney-i ügyvéd (aki az Őrtorony Társulat képviselője) úgy hárította el azt az elképzelést, hogy a Tanúk kerülik korábbi tagjaikat, mintha csak egy “mítosz” lenne.

london-bethel-war-of-words.jpg

Amikor 2011-ben az egyik legfontosabb brit újság a kiközösítettek kerüléséről kérdezte, az Őrtorony képviselője elhárította a válasz, mivel ezt a "személyes ügynek" tartotta

Ez a 2011-es médiavihar után következett, amikor is az Őrtorony tanulmányozási kiadása egyik cikkében megjelent sokkoló "elméjükben betegek" jellemzés nyomán a Társulat képviselője, Rick Fenton az Independent riporterének, Jerome Taylornak adott válaszában a kiközösítettek kerülését “lelkiismereti kérdésnek” nevezte, amelyben “mindenkinek saját magának kell döntenie". (az újságcikk letölthető példánya ezen a linken is elérhető)

Mindez fényévnyi távolságra van az Őrtorony 2012. április 15-i számának állításaitól, ahol egy kapcsolódó tapasztalat után (lent részlesebben) - amelyben egy kiközösített férfi, akit elkerültek, visszatér a szervezethez - a bekezdés megállapítja: "Ez jusson eszünkbe, amikor kísértést érzünk arra, hogy megszegjük Istennek azt a parancsát, hogy ne ápoljunk kapcsolatot a kiközösített rokonainkkal." (kiemelés tőlem)                       

Tehát ily módon, ami a kiadványokban egyértelmű parancsként szerepel, azt a londoni Bétel szóvivőjének szóhasználatával “lelkiismereti kérdésként”, a szervezet ausztrál képviselőjének megfogalmazása szerint pedig “mítoszként” rázzák le magukról. Úgy tűnik, hogy amikor a média és a politika reflektorfényét próbálják elkerülni, a hazugság és a megtévesztés egy megbocsátható stratégiája a teokratikus hadviselésnek, amit az Őrtorony jogosultnak érez felhasználni - annak ellenére, hogy a "hazug nyelv" egyike azon hét dolognak, amit Jehova gyűlöl. - Példabeszédek 6:16-19

Ismétléssel nyomatékosítanak

Az igazság az, hogy a kiközösítettek kerülését nem csupán “Jehova rendeletének” és “Isten parancsának” állítják be – a Társulat kiadványai egyenesen beledöngölik a tanúkba, hogy ez a szervezet iránti lojalitásuk próbája. Ez különösen nyilvánvaló a legfrissebb, a június 15-i Őrtorony egy cikkében, mely újra felhasználja ugyanazt a kiközösített családtagok kerülésével kapcsolatos tapasztalatot, melyet csupán 14 hónappal korábban is használt, hogy romboló üzenetét egyértelművé tegye.

2 articles.png

Figyelemre méltó belegondolni, hogy az Őrtorony írói osztálya annyira kétségbeesetten támogatja a szervezet kegyetlen kerülési előírásait, hogy már olyan anyag újra felhasználásához is kell folyamodniuk, melyet alig több, mint egy évvel ezelőtt adtak ki. Ez teljesen új dimenziókba emeli a “Jehova emlékeztetői” alapelvet (Zsolt 119:119), melyhez oly gyakran folyamodnak, amikor az Őrtorony-kiadványok ismétlődő jellegére keresnek kifogást!

A tapasztalat maga, függetlenül attól, hogy valós-e vagy sem, csak megerősíti, hogy egy kiközösített egyén legfőbb motivációja arra, hogy visszatérjen a szervezethez, nem a megbánás, hanem az, hogy a családjával újra kapcsolatba kerülhessen. Az ilyen érzelmi zsarolás aligha illik egy olyan szervezethez, melyet - állítása szerint - a tagjai között kimutatott szeretet alapján lehet azonosítani. (János 13:35)

Bármilyen lehangoló is a Társulat propaganda-hadviselése, az legalább megnyugtató, hogy az Őrtorony szekta-jellegének bizonyítékai egyre inkább a kívülállók tudomására jutnak, beleértve a sajtót is. A The Age-ben megjelent legutóbbi cikk igazolja, hogy noha a Társulat arcátlanul tagadja kerülési politikáját, amikor nyilatkozatra kényszerítik, a politikusokat és az újságírókat nem tudja lóvá tenni. Minél dühösebben erőlteti a Társulat a kiközösítettek kerülését írásaiban, annál inkább megmutatkozik az igazi arca.

Forrás: jwsurvey.org

Fordította: Eve, JJ

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr945173983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reboot (törölt) 2013.04.04. 07:03:47

@Gudrodsson: szia, nem zavar, ha gyalázol, megbékéltem veled, a legjobbakat neked!

Eliezer 2013.04.04. 07:58:58

@Gudrodsson:
Szerintem sűrgösen keress fel egy pszichiátert, ember Te beteg vagy!

ORION 2013.04.04. 08:03:04

@Gudrodsson: Adjon Isten erőt egészséget mindenkinek. Tesó én azt próbáltam kérdezni hogy MIHÁLY ban van e a teljesség .Bármelyik forditás szerit is amelyeket idézted nekem.

névtelenül 2013.04.04. 08:16:06

@Gudrodsson: Szia. Elolvastam a kommenteket, mindet. Szerintem a tieid nagyon sokat ártanak minden olvasónak. Még a titokban olvasó tanúknak is.
Arrogáns vagy, tiszteletlen és beképzelt.
Kérlek ezt hagyd abba. Nagyon csúnyán viselkedsz, végezz önvizsgálatot és vond le a megfelelő következtetést.
Részemről nem szívesen látlak.
Üdv.

szehenza 2013.04.04. 08:20:39

szia Gudrodsson, az amit válaszoltál, egyik felvetésemre sem válasz! Én nem arról beszéltem, amit írtál. Pedig szívesen venném, ha megcáfolnál

Gudrodsson (törölt) 2013.04.04. 09:17:15

@reboot:

Te vagy mindennek a legalja. Isten el akarja pusztítani a világot (amit egyszer más meg is tett!), a kérdésem: Kik miatt?
Az én válaszomat tudod. Isten ellenségének a válaszára meg nem vagyok kíváncsí.
Azt hiszed okos vagy. Te szerencsétlen, lövésed sincs a lényegről! Miből látszik? Többek közt?
Azt írod, te már túlhaladtál ezen. Meg neked ezek egyszerű dolgok.
MI az Istenhit lényge? Maga Isten!!!! A léte, a személye, hogy megismered Őt, az akaratát, a múltját, a jövőre vonatkozó ígéretét, és ez bejön neked annyira, hogy áldozatot hozol érte.
Te/ti azt erősítitek az emberekben, hogy kereszténynek lenni egy sétagalop. Nem tetszik? Akkor változtas. Az sem tetszik? Akkor hagyd a francba.
Vajon Isten miért hasonlítja a házastársi hűséghez/hűtlenséghez ezt a dolgot? Érted /értitek már...?
Évek óta működik ez az oldal, de ha mindenkit megkérdeznénk hányféle Istent említenének meg? Hányféle istenben hisznek itt?
Isten egy. Akit ti sajnos elhagytatok, semmibe vesztek, vagy nem is akartok megismerni.

Én Isten ellenségeire, az Istent gyalázókra, a személyiségét kiforgatókra, megcsúfolókra haragszom, vagyis nem magamért, de a te gyűlöleted primitív (legyenek bármilyen szépek is a ráaggatott szavak!), öncélű, romboló, szégyentelen, hazug undormány.

Szóval, mit fogadtam meg? Ha még egyszer elfüstöl az agyam (nem mellesleg joggal!!!!!!!) lelépek.

Csá

U.i:@névtelenül: "Arrogáns vagy, tiszteletlen és beképzelt."
Ezek csak szavak barátom, de milyen lesz amikor jön a tűzeső, jönnek azok a csapások amik elől barlangokba menekülnek az emberek, amikor keresik a halált, de nem találják?
Ennek az egésznek a lényege, hogy MOST még időben vagy, hogy változtass, de ha becsukódik az ajtó amíg te olajért mentél, akkor vége a dalnak.
Ez itt a másik baj.
Nem szívesen látsz? NEM HASONLÍTOM MAGAM HOZZÁ!!!, de Jézust sem látták szívesen azok akiknek távol volt a szíve Istentől, sőt eljutottak... lesüllyedtek odáig, hogy megölették Őt, Isten egyszülött fiát!
Lehet viccelődni, de ez az egész nem játék, mert túl nagy a tét ahhoz.

Utoljára mit? Tévúton jártok, és ezért nagy árat fogtok fizetni, ha nem változtattok!
És ne áltasd magad, mert aki "olyan" az mindig olyan.
"Majd, ha látom!" - mondod
Sátán átta, és mit tett, mivé lett, pedig ő ott állt Isten szent színe előtt. - Erre gondoljatok!
Ezt ne felejtsétek el soha!

Aranyosi 2013.04.04. 09:43:56

@Gudrodsson:" Ne felelj az ostobának az ő bolondsága szerint, nehogy vele egyenlő legyél.
Péld 26:4 Én nem írok a kommentedre.

Eliezer 2013.04.04. 10:02:26

@Gudrodsson:" Nem szívesen látsz? NEM HASONLÍTOM MAGAM HOZZÁ!!!, de Jézust sem látták szívesen azok akiknek távol volt a szíve Istentől, sőt eljutottak... lesüllyedtek odáig, hogy megölették Őt, Isten egyszülött fiát!"

Jézushoz ne is hasonlítsd magad, mert ő biztos nem így viselkedne, mint Te!

ORION 2013.04.04. 10:37:33

@Gudrodsson: Az én meglátásom szerint te egy nagyon nagy bibliai tudásu ember vagy .Éntőlem 100 szor jobban ismered a bibliát .Mégis azt látom hogy gyalázkodsz itt szidalmazod egyiket másikat és az emberek kérdéseire nem adsz őszinte válaszokat ,MIÉRT TESÓ

ORION 2013.04.04. 11:15:28

@svtor: tesókám a mennybe én is veled megyek . L ehet hogy nem egyszerre de előbb utóbb ott leszünk .EZ BIZTOS .ÉN HA EGYSZER MEGHALOK , MENYBE VISZNEK ANGYALOK...

Volt Tanú 2013.04.04. 11:38:20

Remélem, a fegyverek jól el vannak zárva, különben itt vér folyna, és mindenki hamar a mennybe jutna.

ORION 2013.04.04. 12:18:20

Milyen érdekes a biblia olvasom 1 angyal kinyirt 1 éjszaka 185 000 asszir kommandóst .huuu haaa még jó hogy jóban vagyok velük.

nickaméleon (törölt) 2013.04.04. 12:24:25

Ezt még muszáj:

Szeretet? Az fontos. De mindennek megvan a maga ideje...
Megvolt az ideje az ideje a teremtésnek, és meg volt az ideje a vízözönnek.
Megvolt az ideje a tanításnak, és meg volt az ideje a kötélből korbácsot fonásnak.
Megvolt az ideje a szeretet kimondásának, és megvolt az ideje a háromszori megtagadásának (és nemsokkal előtte a füllevágásnak is megvolt az ideje)

Megvolt az ideje a szép beszédnek és megvolt az ideje a felgyülemlett sz@r kiöntésének.

A kulcsszó: EGYENSÚLY
A különbség: Iszonyúan nem mindegy, hogy valami/valaki MELLETT vagy valami/valaki ELLEN van valaki.
És ki a legnagyobb ellenálló? Sátán! (héber sátán – ellenálló, ellenfél)

A nagy egyházak megállás nélkül papolnak a szeretetről, a megbékélésről, az irgalomról, a megbocsátásról, és mégis fogynak a hívek.
Mé?

Én terrorista vagyok: Berohantam ide egy testemre erősített Bibliával és felrobbantottam magam.
Bocsánat, a sok húscafatért, amit el kell takarítani utánam!

ORION 2013.04.04. 12:50:00

@nickaméleon: Tesó te vagy az időzitett bomba BBUUUMMM

nickaméleon (törölt) 2013.04.04. 13:17:37

"Jézus meg tud menteni téged az örök kárhozattól, Isten Jehova neve viszont nem! Tehát Jézusban higgy, ha Isten gyermeke, fia akarsz lenni!"

Ez nem igaz!

"Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." (Róma 10:13) >
"De megmenekül mindenki, aki segítségül hívja az ÚR nevét. (Jóel 2:32a)
ÚR = Jehova

Értitek, hiába beszéltek szépen, ha nem az igazságot mondjátok. Egymást szédítitek valótlanságokkal.
Én nem is értem mi folyik itt igazából, vagy mi értelme van ennek az egésznek, hiszen ha nem "szellemmel és igazsággal" imádjátok Istent, akkor az imádatotok hiábavaló, és elfogadhatatlan Isten előtt. Itt rögtön meg is jegyezném, hogy ez amit most írtam sokkal durvább, mint bármelyik kiakadásom, de azt szeretném elérni, hogy érezzétek a súlyát, a fontosságát, a jelentőségét az igazságnak.
Ha nem ismersz- vagy félreismersz valakit, azt hogy szeretheted?
Ha pedig ismeretlenül szeretsz valakit/valamit az idealizmus, ami az én értelmezésemben: Nem fogadod el a valóságot, hanem a saját elképzelésed vetíted rá valakire/valamire és ezt az idealizált képet fogadod el.
Ez baj.

svtor 2013.04.04. 13:41:00

@nickaméleon:

"Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." (Róma 10:13) >

A Szervezet eddig sűrűn variált ebben az esetben is, mintha teljes bizonytalanságban lenne:

1903 Jézust kell segítségül hívni...
1940 Jehova
1978 Jézust
1980 Jehova
2014 Jézus??? :D

Mi ez, ha nem lottó?

Forrás: Szalai-féle könyv

Róm 10:13
Mert ha te száddal vallást teszel az Úr [Jézusról]...

Máté 10
Valaki azért vallást tesz én [Jézus] rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
33
Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.

ORION 2013.04.04. 13:49:46

@nickaméleon: Ézsaiás 9 5-6. Mert egy fiú gyermek születik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni CSODÁLATOS TANÁCSOS, ERŐS ISTEN, ÖRÖKKÉVALÓ ATYA, BÉKESSÉG FEJEDELME! Uralma növekedésének és a Békének nem lesz vége a Dávid Trónján és országában mert megerősíti és meg szilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek urának féltő szeretete viszi véghez ezt.

svtor 2013.04.04. 13:50:37

@nickaméleon: itt a blogon is fent van egy cikk valahol erről a témáról...

de az említett könyvben is az áll, hogy a Tanúk is imádták Jézust az 50-es évekig!!!

Majd küldöm a cikket...

svtor 2013.04.04. 13:55:40

@nickaméleon: na, csak használni kell a keresőt itt a blogon (jött a jó tanács), ismerd meg előbb a Szervezet múltbeli álláspontját is, és utána egyszerűbb lesz neked is, és nekünk is!

jehovatanui.blog.hu/2012/08/18/utmutato_az_igazsaghoz_15_percben

ORION 2013.04.04. 13:57:29

JÉZUS imádkozik ABBA ATYÁM.

ORION 2013.04.04. 14:07:52

@nickaméleon: Jézus az jó az segit. .Azt mondja hogy Ő és az ATYA EGGYEK.

leslie07 2013.04.04. 15:11:32

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Laci7000 2013.04.04. 15:21:46

@ORION: Ráadásul azért is imádkozik egy helyen, hogy a hivek ÚGY legyenek "tökéletesen egyek", ahogy Ő és az Atya. Mivel a hivek egységében nincs valódi alá-fölé rendeltség, igy nincs a Fiú és az Atya kőzt sincs, csak annyiban, hogy a Fiú DIREKT alárendelte magát az Atyának, mikor emberré lett.

Laci7000 2013.04.04. 15:28:19

@nickaméleon: FIGYELJ PICIT! A Róma 10,13 a Róma 10,9-re utal vissza, ez eléggé vitathatatlan, ott pedig az URAT Jézusnak nevezi...., akit mindenkinek segitségül kell hivni...az egész Róma 10 Krisztusról beszél, ráadásul pontosan, mint olyan Istenről, akinek a nevét segitségül kell hivni ugyanúgy, mint Izraelnek kellett az új szövetség előtti időkben az Urat... javaslom, olvasd el figyelmesen az egész Róma 10-et húszszor, és rájössz, hogy igazam van.

leslie07 2013.04.04. 16:02:55

@Gudrodsson: Nem szabad visszamenni, hisz ott ezidáig csak hazudoztak, félrevezettek. Arrem is beszélve, hogy az OT szervezeteb belul olyan szellem uralkodik, aminek semmi,de semmi koze a Szetszellemhez az Úrhoz.

Ha tehát segíteni akarsz jehova tanúinak, akkor ismerd meg elobb az Isten Szavát hamisítatlan formájába. Az a baj, hogy az Ot szervezet kitalálta azt a mesét, hogy a szellemtol való újjászuletés csak az apostolok idejére lett korlátozva.
Nos ez a legnagyobb becsapása az embereknek. Igy aztán nem is torekszenek jehova tanúi, sot sajnos még az exj tanúk kozul is sokan a Szetszellemmel való megbarátkozásra. Pedig az Ur Jézus a Szentszellemet nemcsak azért kuldte, hogy mindenre megtanítsa azokat, akik hamisíttatlanul befogadják a Szent szzellem által kijelentett Isten Szavát, hanem azért is , hogy védelmul szolgáljon a sotét erok, azaz az ordog szellemeivel szemben, akik kihasználva a Szentszellem távolságát az Ot megvetoktol, ki vannak szolgáltatva az ordog szellemeinek(démonok) , akik kulonbozo bunok elkovetésére csábítják az embereket.
Az már csak tetézi a helyzetet, hogy holmi Ashera-jehovákhoz imádkoznak segítségért, hogy így bosszantsák az igaz Istent az Urat , az ordogok nem kis oromére.
Ha valóban azért jottél e blogra, hogy segíts az exj-tanúknak, akkor ne az Ordog Ortorony bálványszervezetbe kivánd oket, te magaddal és a tobb millió jehova tanúval egyutt,hanem tégy elorehaladást az Isten Szava áltmegszentelodésedre, hogy az ordog ne vádolhasson , fogadd be a Szetszellem Istent a Segítot, hogy megigazítson, majd megszenteljen, hogy egyike lehess az ÚR Szentjeinek. Igy lehetsz segítségére úgy az exj- tanúknak, mint az Ortorony bálványszervezetben
az ordog szellemeitol gyotort jehova tanúinak is.

János 17:17
Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te ígéd igazság.

leslie07 2013.04.04. 16:14:22

@nickaméleon: Az igazság az, hogy az Igaz Isten
nem lehet jehova, hisz ez a szó, hogy jehova csak a 12 században keletkezett. Az Istennek pedig nincs kezdete.Az UR Jézus sem jehovához tanította imádkozni a tanítványait. Olvasd el gyakrabban a MI Atyánk-ot, aztán gondolkodj. Ha akkor nem volt szukség az imához a jehova nevu démonistenre, akkor most miért lenne. Vagy talán azt gondolod, hogy az OT bálványszervezet ordogpapjai ezt jobban tudják, mint maga a Megváltó Isten, aki ráadásul ott is lakaozott az úR Jézus Testében egészen annak a haláláig.

leslie07 2013.04.04. 16:15:27

@Laci7000: Sot még az anygaloknál is kissebbé tétette magát agy idore az egyszulott isten az ÚR.

leslie07 2013.04.04. 16:38:32

@Gudrodsson: A gond az, hogy te nem tudatosítod, hogy amikor Jézus megszuletett,
nem onmaga létezett, hanem benne lakozott Izrael Istene a Mindenható. Azaz Jézus egész pályafutása alatt, azaz egészen a haláláig O maga volt az Isten.
Hogy jobban megértsd, Isten és Jézus egyutt használták azt a hústestet, amely véghezvitte elobb a tanúskodás, majd a megváltás feladatát.

Amikor IzIstene Zakariás által elore kijelenti, hogy Ot magát fogják majd általszegezni, de csak a fiút siratják, akkor a Fiúra az ÖT személyes névmást alkalmazza a szoveg.

Olvasd csak:

Zakariás 12:10
A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, akit átszegeztek, és siratják őt, amint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, amint keseregnek az elsőszülött után.

Tehát Jézus a haláláig azért volt egyenlo az Istennel, mert Isten az O testében lakozott,
tehát maga az Isten volt. Halála után pedig azért,
mert Urrá és Krisztussá tétetett.

A Jelenések konyvében már úgy jelenik meg, mint Isten báránya, aki egyedul méltó, hogy elvegye a tekercset, amire senki sem volt méltó rajta kivul, sem az egekben, sem a foldon.

A lényeg, hogy elfelejtsd azt az eltorzult ordogi misztériumot, hogy az emebriséget, valami
teremtmény váltotta meg.

Ezzel az Ordog vezeti félre a világot. Erre a célra hozta létre a spiritiszta nézeteket valló bálványszervezeteket, koztuk az OT szervezetet.

A Szentírás arról tanuskodik, hogy nem egy szellemteremtmény, hanem maga Izrael Istene
a MIndenható szállott alá az égbol,és tatte,magát egy idore kissebbé az angyaloknál, hogy ,ahogyan azt a Zakariás 12. fejezetében leírja, általszegezzék Ot.

Ezt csak azok képesek befogadni, akik hiettel és hamisítatlanul befogadják az Igét , és nem vitatkoznak a Szentszellemmel.
Ilyen volt zakariás pap, akiben a Szentszellem lakozott. O és minazok, akiket az ÚR megyzsbadított a ordogok szellemeitol és meggyógyultak, tudták, hogy az Isten ott lakozik az emberi testben, csak nem veszik észre a hitetlenséguk miatt.

Luk. 1:68
Áldott az Úr, Izráel Istene, hogy meglátogatta és megváltotta az ő népét,

Laci7000 2013.04.04. 16:59:09

@leslie07: Amen! bizony, igy van ez.

leslie07 2013.04.04. 17:44:45

@picket9: Ismert volt az Isten neve.Csak az a név egyeseknek a késobbi idokben nem volt eléggé hangzatos. Ezért szerettek volna valamely más nevet aggatni az Igaz Istenre. Nos ezt használták kia spiritiszta tévtanítók, akik a Szentírásnak
allegorizálása mellett még démonisten nevével is
megfertozték a Szentírást.

2. Mózes 3:16
Menj el és gyűjtsd egybe az Izráel véneit és mondd ezt nékik: Az Úr, a ti atyáitok Istene, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak Istene megjelent nékem, mondván: Megemlékeztem rólatok és arról amit elkövettek rajtatok Égyiptomban.

Az Úr név egyes az Szentfoldon tébláboló kicsapongó életu , de Rómától ennek ellenére támogatott papnak nem volt elléggé hagzatos.
Ezért eltérve a Krisztus Urunk tanításától elkezdtek a zsidó rabbikhoz járni "szellemi"
útmutatásért. Olyan zsidó rabbikhoz,akik az ÚR Jézust doglottkutyának, anyját Máriát pedig ganéjnak nevezték. Nos ezeknek fizettek a keresztény életúttól távolálló pápai kedvencek,
hogy nekik útmutatást adjanak az Isten nevével kapcsolatban. Adtak is ezek, szives oromest.
Átadták nekik JJHVH-t a spiritiszták démonistenét,de csak titoknevét írták le, amit
ok maguk soha ki nem ejtettek, hiszen féltek az Ur bosszújától a 2. Mózes 23: 13-ban kiejelentett
parancs miatt. Ellenben szivesen bátorították
a Krisztus nevére gyalázatoit hozó Jeromos, meg Raymondus Martini féle szerzeteseket és vallásoktatókat hogy fejtegessék a titoknév kiejtését, amit ezek a félkegyelmuek meg is tettek. Aztán a zsidó rabbik jókat orvendeztek, hogy milyen konnyen sikerult rávenni a gyulolt keresztényeket az igaz Istenre raggatot kulonbozo démonistennevek szajkózására, sot azoknak az isteneknek imába foglalására.

Ami pedig a tíz parancsolat leírását illeti, akkor még a jehova név sehol sem volt.

leslie07 2013.04.04. 17:49:14

@sefatias: Az Atya nem ég. Esetleg te fogsz égni, ha meg nem szabadít az ÚR a téged uraló , a Szentírásssal ellenkezo provokálló szellemtol.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 17:51:36

Esetleg valakinek van kedve utánanézni, hogy a Baál istennév mit jelent?

küzdős 2013.04.04. 18:24:21

@sefatias: Pajtás! Te nem vagy semmi!
Nem élhetsz te muzsikaszó (és leslie heccelése) nélkül. :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 18:37:14

@Johnny Joker: @küzdős: Éééén? Mit csináltam? :)

Szóval Baál?

ORION 2013.04.04. 18:41:41

@Laci7000: Igy van én is olvastam hogy imádkozik Jézus: János 14,20 Azon a napon megtudjátok én az Atyámba vagyok ti én bennem én pedig ti bennetek. 17,20 Könyörgöm azokért akik az ő szavukra hisznek én bennem minyájan eggyek legyenek úgy ahogyan te Atyám én bennem és én te benned hogy ők is bennünk legyenek hogy elhidjék te küldtél engem 22 Én azt a dicsőséget amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek ahogy mi eggyek vagyunk 23 Én ő bennük és te én bennem hogy tökéletesen egyé legyenek és úgy szereted őket ahogy engem szerettél 24 Atyám azt akarom hogy azok ott legyenek velem ahol én vagyok.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.04.04. 18:43:46

@sefatias: Az Úr megbocsájt neked, hiszen nem te vagy a felelős a tetteidért, hanem a benned lakozó démonok. Ők írják az Őrtorony Társulatot védelmező kommentjeidet, te csak a gazdatest vagy, a bűneidért nem vagy felelős, a démonok azok!!

Ha befogadnád a szentírást hamisítatlanul úgy a szentszellem megszabadítana a démonaidtól az Úr Jézus segítségével. De a démonok nem engedik, hogy befogadd a Bibliát hamisítatlanul, mert szeretnek bűnöknek hódolni a gazdatestedben. Mikor a kezedbe vennéd a Bibliát, eldobják azt, hiszen ők irányítják a testedet.

Így esélyed sincs a megszabadulásra, csak egy démonűző segítségével. A következő blogtalálkozón lekötözünk és felolvassuk neked a Szentírást hamisítatlanul, hogy kiszálljanak belőled a püton jehova és mihány démonistenek.

bornagain 2013.04.04. 18:44:39

Küggyetek mán idejis eggy pszikhológust! :-)))

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.04.04. 18:48:29

@bornagain: Egyeeet? Pszichológussal itt nem sokra mennénk. Minimum három jól képzett, szektákra, pszichopatákra, szociopatákra és paranoid skizofréniára szakosodott pszichiáterre lenne itt szükség, heti foglalkozásokkal.

ORION 2013.04.04. 18:49:46

Akkor : hol van most Jézus??.... A menyben!!! Azt akarja hogy én is ott legyek ahol ő van. Vagyis hol??.... A menyben. És ha Jézus mond valamit az úgy is van. Úgyhogy én követem őt a menyben!!! Mint ahogy ezt már egy párszor el mondtam.

ORION 2013.04.04. 18:53:22

Óóóó ugyan tesókáim itt csak Jézusra van szükség.

ORION 2013.04.04. 19:00:28

Igazán olyan magas röptű eszme cseréket olvasok itt hogy még a televizióban sem mutatnak ehez hasonlókat!!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:05:39

@Johnny Joker: Hát én biztos lefoglalnék egy szakembert :D

picket9 2013.04.04. 19:06:03

Ma sokan meg vannak borulva, nem csak itt.
Valami sugárzás lehet :)

küzdős 2013.04.04. 19:20:45

Én, a magam részéről szívesen olvasnék olyan kommenteket, ahol leslie elmélete és nézete érvekkel és nem érzésekkel volna cáfolva.
Én már sokat hallgattam és olvastam az érveit, ezért másképpen hat rám, mint itt sokakra.
Talán meglepő, de ma már egyáltalán nem tűnik számomra annyira furcsának a gondolkodása, hiszen jobb magyarázat nincs arra, hogy miért vannak azok a jelenségek, tanítások, agyrémek a szervezet minden alkotóelemében. Sok üggyel volt "szerencsém" foglalkozni a hosszú évek alatt a gyülekezetben. Férfiak és nők bekattanva, megmagyarázhatatlan viselkedéssel, mint ahogy legutóbb a tanúvédő barátunk felpörgése éjszaka.
Miféle szellem uralhatja azokat a milliókat, akik hipnózis alatt élik vallásos életüket, az egyedül üdvözülő vallás szellemi bárkájában, akik varázsütésre képesek családokat, barátságokat, emberi kapcsolatokat felégetni annak ellenére, hogy világos az igaz út, a Bibliából!
Sűrűn olvashatunk az agymosott kifejezésről, ami azért magyarázatra szorulna. Hogyan lehettem én magam is agymosott, aki szerettem gondolkodni?!
Talán csak nem a démonok segítette szervezet által? Miért lettek szabadok azok, akik kitörtek ebből a közegből? Mi fojtogatott engem is, hogy ne merjek kitörni, hogy ne merjek lépni?
Most, hogy ide jutottam, teljes a szabadság érzésem! Nehezen hiszem el, hogy én is ott voltam köztük és csodálom magam, hogy nem láttam azt, ami az orrom előtt volt! Igen, semmi megoldás sem volt soha akkor, amikor vártunk Jehovára! Soha nem javult a helyzet, soha nem oldódott meg egyetlen probléma sem, ameddig vártunk! Ezért lettem küzdős, már bent a szervezetben is, mert ha tényleg a Biblia szavával egységben, kikapcsolva az ördögi tanításokat, tettem a dolgom, voltak megoldások, de ez hitehagyott gondolkodás volt, ezért nem volt támogatás.
Szóval elgondolkodtató a leslie teória!
Nem elmebetegezni kell, nem hülyézni! Ez nem érv ellene! Én nem akarom védeni, nem is kért meg erre, de úgy érzem, neki is jár a szó, amit lehet cáfolni, de nem a személyét támadni.
Ezt érzem én jelenleg. Nem várom, hogy egyetértsenek velem, de egy biztos, miszerint a Biblia magyarázgatása, saját érzéseink szerinti értelmezgetése nem hoz megoldást!
Az egymás elleni támadások, provokációk, klikkesedések, mind mérgezik a blog sikerét, ezért mindenkinek javaslom, hogy próbáljunk egységesen adni valami pluszt egymásnak és az olvasóknak.
Bocsika, ha untattalak titeket.

ORION 2013.04.04. 19:21:04

@sefatias: ez a bohóc a videóban biztos máj kell dzsekszon

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:29:36

@küzdős: Pál apostol a következőket mondta a Jézust folyamatosan kritizáló, majd kivégző, az apostolokat és a tanítványokat üldöző, kivégző Zsidókra: Róma 10:1-3

Testvéreim, én szívemből kívánom, és könyörgök értük Istenhez, hogy üdvözüljenek.
10,2 Mert tanúskodom mellettük, hogy Isten iránti buzgóság van bennük, de nem a helyes ismeret szerint.
10,3 Az Isten igazságát ugyanis nem ismerték el, hanem a magukét igyekeztek érvényesíteni, és nem vetették alá magukat az Isten igazságának.

Pál apostol a saját üldözőiről, halálát kívánókról, mesterének, munkatársainak kivégzőiről csupán annyit mondott, hogy:"Isten iránti buzgóság van bennük, de nem a helyes ismeret szerint. "

Nem démonizálta őket, nem mondta, hogy az ördög az atyjuk stb. Csupán ennyit: Isten iránti buzgóság van bennük, de nem a helyes ismeret szerint.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:30:17

@küzdős: Mikor olvastál hasonlót Lezlitől?

ORION 2013.04.04. 19:31:12

@küzdős: Hogy miféle ez a JT ezt csak innen tőletek tudom de számomra még mindig fel foghatatlan hogy mi tartja ott az embereket. Nagyon nagy bibliai tudással rendelkeznek mindanyian. Még is elhisznek olyan dolgokat amit még a vak is látja hogy hazugság. Ez nekem felfoghatatlan.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:35:56

@küzdős: És mit mondott Pál a "démonimádó" görögöknek?

Athénben pedig, mikor azokat várá Pál, lelke háborog vala ő benne, látván, hogy a város bálványokkal van tele.
17
Vetekedik vala azért a zsinagógában a zsidókkal és az istenfélő emberekkel, és a piacon mindennap azokkal, akiket előtalált.
18
Némelyek pedig az epikureus és stoikus filozófusok közül összeakadtak ő vele. És némelyek mondának: Mit akarhat ez a csacsogó mondani? Mások meg: Idegen istenségek hirdetőjének látszik. Mivelhogy a Jézust és a feltámadást hirdeti vala nékik.
19
És megragadván őt, az Areopágusra vivék, ezt mondván: Vajjon megérthetjük-é mi az az új tudomány, melyet te hirdetsz?
20
Mert valami idegen dolgokat beszélsz a mi füleinknek: meg akarjuk azért érteni, mik lehetnek ezek.
21
Az athéniek pedig mindnyájan és az ott lakó jövevények semmi másban nem valának foglalatosok, mint valami újságnak beszélésében és hallgatásában.
22
Előállván pedig Pál az Areopágusnak közepette, monda: Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon istenfélőknek látlak titeket.
23
Mert mikor bejárám és szemlélém a ti szentélyeiteket, találkozám egy oltárral is, melyre ez vala ráírva: Ismeretlen Istennek. Akit azért ti nem ismerve tiszteltek, azt hirdetem én néktek.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:37:24

@küzdős: Hol olvasol az újszövetségben arról, hogy valaki démonizálta volna a más vallásúakat? Hol olvasol, arról, hogy egy keresztény önmagát egyedüli igaz prófétának beállítva a többieket pokolra küldi?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:38:16

@küzdős: Mikor mondta Lezli bárkire is ezt:Testvéreim, én szívemből kívánom, és könyörgök értük Istenhez, hogy üdvözüljenek

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:40:23

@küzdős: Mikor érezted ezt miközben őt olvasod?

Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.
2
És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
3
És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
4
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7
Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8
A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
9
Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
10
De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
11
Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
12
Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem.
13
Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:41:32

@küzdős: vagy ilyet mikor mondott?

És amiképpen felemelte Mózes a kígyót a pusztában, akképpen kell az ember Fiának felemeltetnie.
15
Hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
17
Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
18
Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:44:15

@küzdős: Egyébként én meg arra lennék kiváncsi, hogy ő hogyan tudja bibliaversekkel alátámasztani a saját mondanivalóját, mert nem nagyon megy neki. Ő sosem bizonyít, csupán állít

küzdős 2013.04.04. 19:46:47

@sefatias: Sehol! Én nem is erről beszéltem.
Nem azt mondtam, hogy minden kóser, csak azt, amit.
Amúgy tök jók a zenei ajánlatok. Pimaszul jók!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:50:35

@küzdős: A Lezli azt kapja amit kiprovokál magának. Ezt élvezi. Ezért van évek óta az Index fórumon, és nyomja évek óta ugyanazt. Ennyire képes, és csak ezen a szinten. Ha nem élvezné, akkor már nem csinálná. De ez jó neki.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.04. 19:55:31

@küzdős: Amit nem bibliából állítanak, azt kár a bibliából megcáfolni. Lezliről ennyit. Több szót kár is rá pocsékolni:"Testvéreim, én szívemből kívánom, és könyörgök érte Istenhez, hogy üdvözüljön" (Pál után szabadon)

www.youtube.com/watch?v=WTv6nxIeHNw&list=PLDF71222EA780926F

svtor 2013.04.04. 20:29:04

@küzdős: írok privit hamarosan... megjött a kedv?

picket9 2013.04.04. 21:07:51

@nickaméleon:
Lépj le, az jobb lesz neked.
Türelmesek voltunk, de ennek vége.

Nεω 2013.04.04. 21:33:26

@küzdős:

Tök igazad van a SZEMÉLYESKEDÉST ILLETŐEN.

DE csak a személyeskedést illetően.

Ha olvastad régebbi vitáimat vele, akkor láthattad volna, hogy nincs az az érv, amire odafigyelne, és a szövegértése is erősen hibás (nem ritkán).

Azt hiszel el, amit akarsz, természetesen, de a legtöbb esetben azért kezd el valaki odafigyelni az ömlesztett halandzsára, mert annyiszor meg van ismételve.

Ez az őrtornyos agymosás lényege is. Később összekapcsolódik érzésekkel, és ezért tud a fogságában tartani, de nem azért, mert démonok szállnak meg.

Ha érdekel a cikkének részletes elemzése, érvekkel, csak neked! de megcsinálom.

leslie07 2013.04.04. 22:00:16

@Johnny Joker: A démon beszélt beloled , csak nem tudatosítottad.

leslie07 2013.04.04. 22:02:19

@sefatias: Te a benned lévo ordog által konyorogsz? Vajon melyik istenhez?
A jehova nevuhoz. Ahhoz ugyan konyoroghetsz.
Az jól elbánt veled.

leslie07 2013.04.04. 22:09:29

@Τιμόθεος: Nyugtasgasd csak magadat, no meg szépítgesd a mások lejáratásán keresztu.
Majd konyorogsz majd , hogy szabadítson meg valaki a démonaidtól,mert ha nem akkor veluk egyutt leked a Hádeszbe száll alá, mint a hozzád hasonló beképzelteké a multban.

Ésaiás 14:9
Alant a síräHádesz) megindul te miattad megérkezésedkor, miattad felriasztja árnyait, a föld minden hatalmasit, felkölti székeikről a népek minden királyait;
10
Mind megszólalnak, és ezt mondják néked: Erőtlenné lettél te is, miként mi; hozzánk hasonlatos levél!
11
Kevélységed és lantjaid zengése a sírba szállt; fekvő ágyad férgek, és takaró lepled pondrók!

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.04.04. 22:09:38

@leslie07: Bennem is démon lakozik, vagy hogyan érted?

leslie07 2013.04.04. 22:13:39

@sefatias: Keveset olvastál akkor Pálról.

Laci7000 2013.04.04. 22:27:14

@ORION: Na, erre a "felfoghatatlan állapotra" mondja a Leslie is a maga stilusában, hogy "démonok által" van ez az állapot fenntartva, és ebben végülis lényegileg igaza van szerintem is. Ez nem csak szimpla agymosás eredménye, valamivel több annál.

leslie07 2013.04.04. 22:34:32

@Johnny Joker: Addig még az ember nem szuletik
újjá Szetszellemtol, a világ szelleme lakozik benne.
A démon szó esetleg valakinél félreértésre ad okot.
A helyes forditás az ordog anygala, azaz egy a bukott szellemek kozul, vagy esetleg tobb.
Az Úr Jézus nem véletlenul uzte ki az ordog szellemeit(démonok) az általuk gyotort emberekbol. Sot ezta parancsot adta a tanítványainak. Általába,akit megszabadítottak az ordog szellemétol, azok a személyek a Szetszellem hatása alá kerultek. Tehát nem kell, hogy végleges legyen ez az állapot az emberben. Addig, amíg az emberben vannak helytelen vágyak és bunos cselekedetek, addig bizony az ordog szellemei uralkodnak felette.
Onmagában sok betegséget is okoznak az emberben lakozó ártó szellemek. nem mindegyiknek azonos a szerepe az emberben.
Vannak,amelyek azt a célt szolgálják, hogy elhitessék a hazugságot. Ezek a hiteto szellemek. Vannak,amelyek alkohol rabjává teszik az ember, megint mások erkolcstelen hajlamúak, és parázna életmódba hajszolják az embe. Vannak atolvajlásra osztondok, vagy a hazudozásra osztondok.
Ezeknek a szellemeket csak a Szetszellem segítségével lehet észlelni.Ezért okoz nagy kárt az OT szervezet azzal, hogy megtagadtatja jehova tanúival a Szentszellemet, sot Isten helyett egy Mihály, vagy Abaddon nevu szellemnek tulajdonítja a megváltást.
Ha az izraeliták ingerelték az Urat, akkor ma is ingerik ot az ilyen dolgok.
Nem véletlenul figyelmeztetett Pál.

1. Kor. 4:4
És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.
5
De azoknak többségét nem kedvelé az Isten, mert elhullának a pusztában.
6
Ezek pedig példáink lőnek, hogy mi ne kívánjunk gonosz dolgokat, amiképpen azok kívántak.
7
Se bálványimádók ne legyetek, mint azok közül némelyek, amint meg van írva: Leüle a nép enni és inni, és felkelének játszani.
8
Se pedig ne paráználkodjunk mint azok közül paráználkodtak némelyek, és elestek egy napon huszonháromezeren.
9
Se a Krisztust ne kísértsük, amint közülök kísértették némelyek, és elveszének a kígyók miatt.
10
Se pedig ne zúgolódjatok, miképpen ő közülök zúgolódának némelyek, és elveszének a pusztító által.
11
Mindezek pedig példaképpen estek rajtok; megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett.

Tehát nem egészen úgy van, mint azt a Sefa eloadja, hogy elég csak hinni a Jézus nevében.

Amikor Jézus tanítványai helytelen gondolaton voltak, Jézus azt kérdezte toluk, hogy micsoda szellem van bennuk?

Nεω 2013.04.04. 23:02:04

@leslie07:

Ez az utolsó kommented főbb vonalakban rendben van.

Ha így írtad volna meg a "cikkedet" is, akkor maximum egy-két gyenge pontjára világítottam volna rá, vagy kiegészítettem volna, szívesen.

De mivel dogmatikus, demagóg és dilettáns írás, ezt nem tudtam megtenni.

Az olvasók érdekében, és hogy tükörbe is tudjak nézni, muszáj volt reagálnom.

Kulcs tényezőket most is kihagysz a kommentedből
(pl tökéletlenség.
Újjászületés után is megmaradnak a rossz hajlamok, akkor is, ha a Lélek lakozást vett benned), de :
1. már a harcodban nem vagy egyedül
2. Isten nem számítja fel a bűnödet, mert Krisztus kegyelme alá kerültél.

Kövessünk el akkor bűnt, szándékosan? Természetesen NE.

Időnként a Bibliaverseket is önkényesen használod.

Szerinted, amikor Jézus azt mondta Péternek, hogy eredj el Sátán, akkor az valóban a Sátán volt?

Na mindegy. Úgy és azt gondolsz rólam, meg mindenről, amit akarsz.

Be kell vallanom amúgy, hogy valóban egyre jobban unom ezt a színvonalat.

Már az utolsó vitánk óta (MIATTAD, és CSAK MIATTAD) de erősen gondolkodok, hogy likvidálom magam innen.
Egyszerűen nincs arra idegzetem, hogy Bibliát elfogadó, önmagát Istennel kapcsolatban állónak valló személy így és ilyeneket mond, feltételez másokról, és ilyen szinten adja azokat elő.

Azt hiszel amit akarsz, mint írtam. Felőlem hidd, hogy gonosz vagyok, démonos, meg dicsőséghajhász. Nem érdekel mit gondolsz, mert tudom ki vagyok.

Megértést, értelmet, és Irgalmas szívet kívánok neked!

leslie07 2013.04.04. 23:05:04

@sefatias: Akkor Pál miért nem hagyta bennuk az ordog szellemét? ha szerinted felesleges dolog démonizálni. Miért adott az Ur parancsot a tanítványoknak, hogy démonokat uzzenek?
A te teoriád szerint már egy ilyen parancs kiadása is elmebetegségrol tanuskodott, hisz a démonokról beszélni, ill azok hatására figyelmeztetni embertársainkat, szerinted nem krisztusi tulajdonság, sot távol állott az apostoloktól.
A gond azonban az ezzel a démonod által eloadott, a problémát szándékosan bagatelizáló , szándékomat aljas módon kétségbevonó teoriáddal, hogy úgy Krisztus, mint az apostolok, a prédikáló tevékenységuk elkerulhetetlen részének tartották az ordogok kiuzését. Ugyhogy mond meg a téged ellenem és a Szentírás ellen hergelo démonodnak, hogy menjen oda ahová való, de itt a blogon ne nagyon próbálkozzon, mert nem vagyok egyedul, akik figyelunk, és az ilyen irások mogott azonnal felismerjuk annak ihletojét.
Remélem elég világosan eloadtam.

Laci7000 2013.04.05. 00:18:30

@leslie07: hmm, hmmm.... Leslie, ezt világosan előadtad, megint egyet is értek többnyire, de most én is azt éreztem, hogy a szeretet marhára kimaradt ebből a hozzászólásból.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.05. 06:19:37

@Laci7000:" Na, erre a "felfoghatatlan állapotra" mondja a Leslie is a maga stilusában, hogy "démonok által" van ez az állapot fenntartva, és ebben végülis lényegileg igaza van szerintem is. Ez nem csak szimpla agymosás eredménye, valamivel több annál. "

azzal tisztában vagy, hogy a vallásos lakosság nagy része démonoktól megszállt destruktív szektának tartja a hitgyülit?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.05. 06:23:58

@Τιμόθεος: Menekülsz mi? A benned lévő tisztátalan szellem nem bírja elviselni, ahogy Lezli átadja neked az ige hamisitatlan szavát? És mivel nem képes tovább elviselni az igazság folyamatos jelenlétét a blogon Lezli által, ezért inkább téged kényszerít arra, hogy likvidáld magad. Értem én. Te démonos.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.05. 06:24:51

@Laci7000: " a szeretet marhára kimaradt ebből a hozzászólásból. "

Ebbőőőőől?????? Tesa!! Hol jártál eddig?

ORION 2013.04.05. 07:54:01

: Adjon Isten erőt egészséget mindenkinek.@leslie07: Hidd el tesó hogy itt ebben a kis gyülekezetben közöttünk senkiben sincs gonosz démon.A JT tagok sem gonoszok.

Laci7000 2013.04.05. 09:57:18

@sefatias: Szia! Szerintem a vallásos lakosság nagy része senkit sem tart démonoktól megszállottnak, mert nem is tartják reálisnak egyáltalán a démonok létezését sem. Mindenesetre engem a hitgyüliben arra tanitottak, hogy minden olyan dolgot kerüljek, ami démonokkal hozhat érintkezésbe, és hogy Jézus nevében álljak ellene minden gonosz erőnek, utasitsam el őket, és az Úr Jézusnak és Isten Igéjének engedjem csak meg, hogy rajtam "uralkodjon". Ha még ezek után is "démonoktól megszállott" vagyok, akkor hűha(!?)....

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.05. 10:01:59

@Laci7000: hát én nem vagyok nagy híve a vallások démonizálásának. Nem is nagyon értem, hogy ez a nagy démonfélelem mire való. De hát a szív teljességéből szól a száj. Tehát mindenki akörül a téma körül lovagol, ami a legjobban érinti. Aki bélyeget gyűjt, az a bélyegekről ír. Aki macskakedvelő, az meg a macskákról. Aki pedig nem tud leszakadni a démonokról annak ott lehetnek gondjai

svtor 2013.04.05. 10:02:28

@sefatias: Egyházat nem akarok emlegetni csak irányzatot... , mert inkább erre tenném a hangsúlyt...

a wikipédiáról idézném:

"Jelenleg 500-650 millió főre tehető a pünkösdi-karizmatikus mozgalom létszáma, mely folyamatosan dinamikusan növekvő."

Ha kb. 2 milliárd keresztény él a világon, aminek nagyjából a felét a katolikus vallás teszi ki, ha jól számolom, akkor is közel negyede/ harmada a hívő embereknek, ehhez az irányzathoz tartozik... Ez tény!

Ne csak a magyar viszonyokat és gondolkodásmódot nézd!

Ettől függetlenül, téveszmék, távtanítások ebben az irányzatban is előfordulnak.Be kell, hogy valljam, hogy a bővölködő evangélium az engem is félrevitt..., de már korrigálásokat vélek fölfedezni.

Ettől függetlenül, ha a JT vezetőségét kellene véleményeznem, akkor abból indulnék ki, hogy:
az-az egyház, amely Jézus Isten, és egyúttal a Szent Szellem Személy voltát is tagadja, az csak hamis tanokat hirdető egyház lehet...
A "Tagadás apostolai" minősítő jelzővel is találkoztam már esetükben és ez nagyon találó kifejezés rájuk nézve.
Ha nem Isten vezeti a JT-t, ami teljesen biztos, akkor kicsoda és milyen erők?

Egy korábbi cikkemben írtam, hogy felfedezhető a pszichopata kórkép a JT történelmére nézve, mivel nem szeret, nem tanul a saját hibáiból és nem érez megbánást, hogy bocsánatot kérjen, nyilvánosan a tagjaitól és a keresztény világtól.
Nem tud és nem is akar semmiféle módon közösséget vállalni más egyházakkal. Egy szóval összeférhetetlen, és ez teszi végső soron egy igazi szektává, és annak minden átkával sújtva is van.

Személy szerint engem ennek az egyháznak a gonosz volta "érintett meg"... és ez ellen próbálok tenni valamit! A JT-ket viszont nem tartom gonosz embereknek, mivel ŐK, csak egy "gonosz szívű" Vezetőségnek engedelmeskednek!

Leslie írását nagyon nyersnek tartom... és azt nem veszi figyelembe, hogy minden egyházban vannak sajnos pedofilok, homók, meg mindenféle torz személyiségű emberek.
A Jt-nél az utóbbi ráadásul magasabb is (sajnos) az átlagos lakossághoz viszonyítva.

Jó lenne viszont azt tisztázni, hogy akkor milyen erők is mozgatják a JT vezetőséget?
Jó lenne, ha valaki Leslie írására reagálna egy cikk formájában, amely nem ennyire nyers, és a téves nézeteit kiigazítja!

Laci7000 2013.04.05. 10:06:25

@sefatias: Ebben igazad van. Én sem vagyok híve egyáltalán annak, hogy sokat foglalkozzunk démonokkal, sokkal inkább hasznos az evangéliumokat olvasni, legfőképpen azt ajánlom. A démonokkal olyan értelemben fontos foglalkozni, hogy például a hamis tanokat nem szabad csak emberi értelmezéseknek látni, mert akkor nem értjük meg, hogy mitől gonoszok és károsak azok. Valójában szerintem a hamis istenképek mögött démoni erők hatása is ott van, erről a Biblia is világosan beszél, csak van, aki ezt nem akarja szó szerint érteni, hanem szimbolikus beszédnek, megfogalmazásnak gondolja.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.04.05. 10:12:35

@svtor: @Laci7000: Én azt hiszem mindent elmondtam erről a fajta nézetről. Nem kívánok több szót pocsékolni rá. Ahogy fentebb írtam, majd ha bibliaversekkel alátámasztott precíz írás lesz erről, akkor reagálok, De amig csak egy szubjektív agymenés az egész, addig kár vele foglalkozni. A hitgyüli, Jehova Tanúi és a scientológia kb ugyanazon a polcon van az emberek szemében. Destruktív illetve bizonyos körökben démonos szektáknak tarják őket. Én nem értek egyet ezzel, éppen ezért tojok rá, ha valaki ezt állítja, mert neki ez a véleménye

leslie07 2013.04.05. 20:26:30

@Laci7000: 2.Kor. 11:1
Vajha elszenvednétek tőlem egy kevés balgatagságot! Sőt szenvedjetek el engem is.
2
Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szűzet állítsalak a Krisztus elé.

leslie07 2013.04.05. 20:50:03

@sefatias: Ironiának szántad, de a benned lévo szellem ez esetben igazat mondott. Például a jovendomondás azaz a Phuton szelleme gyakran eload igazságot is, hogy ezzel elérje, hogy az emberek befogadják.

Ap. Csel 16:16
Lőn pedig, hogy mikor mentünk a könyörgésre, egy szolgálóleányka jöve előnkbe, kiben jövendőmondásnak lelke vala, ki az ő urainak nagy hasznot hajta jövendőmondásával.
17
Ez követvén Pált és minket, kiált vala, mondván: Ezek az emberek a magasságos Istennek szolgái, kik néktek az idvességnek útját hirdetik.
18
Ezt pedig több napon át mívelte. Pál azonban megbosszankodván, és hátrafordulván, mondá a léleknek: Parancsolom néked a Jézus Krisztus nevében, hogy menj ki belőle. És kiméne abban az órában.

Van, hogy az emberben kulonbozo típusú szellemek nyernek lakozást. Az agresszívebb szellemek szokták letámadni azt a személyt, aki a gazdatestben való lakozásukat felfedezi.Vannak, akik csak az élvezetek miatt vannak az emberben, mások betegséget, gyotrelmet idéznek elo. Vannak, akik notorikus hazudozók stb.

leslie07 2013.04.05. 21:29:21

@ORION: Jézus kis kozosségében is elofordult mindenféle szellem jelenléte a tanítványokban .
Természetesen az Ur nem engedi , hogy akaratunk ellenére gonosz szellemek lakozzanak bennunk. De azt állítani, hogy mi kulonlegesebbek vagyunk mindenki másnál ebben a tekintetben onámítás lenne.

János 6:70
Felele nékik Jézus: Nem én választottalak-é ki titeket, a tizenkettőt? és egy közületek ördög.

Lukács 9:54
Mikor pedig ezt látták az ő tanítványai, Jakab és János, mondának: Uram, akarod-é, hogy mondjuk, hogy tűz szálljon alá az égből, és eméssze meg ezeket, mint Illyés is cselekedett?
55
De Jézus megfordulván, megdorgálá őket, mondván: Nem tudjátok minémű lélek van ti bennetek:

leslie07 2013.04.05. 22:05:35

@Laci7000: Ezt az OT szervezetben is tanítják.

Konkrét kiadvány foglakozik a démonoktól való tartózkodás utmutatóiról.

Csak az a baj, hogy azokat a szellemeket nem tudatosítják az OT szervezet Vezeto testuletében, amelyek oket magukat uralják.
A Stanítása szerint azokat a személyeket, akik
szembeszállnak a Szentszellem kijelentéseivel,
elhagyja az isteni védelem az ordog szellemeinek a hatásával szemben.
Ezért is aggódom itt azokért az exj- kért, akik még azok után is ragaszkodnak a jehovácskához, miután az Ur kiszabadította oket a jehova név mogott meghúzódó ordog szellem
által irányított szervezetbol. Azaz nem értékelik kello képen a szabadságot, ragaszkodván az OT szervezet néhány tévtanításához. Ide sorolnám a lélekrol, a pokolról szóló kijelentéseket a Szentírásban, vagy a foldi paradicsomhoz való gorcsos ragaszkodást.
Egyeseknek szeretetlenségnek tunik, ha olyan dolgokról írok, ami talán fájdalmat okoz nekik.
De lehet-e szeretetlenség bennem, amikor olyan veszélyekre hívom fel a figyelmet, amelyekre Krisztus Urunk és az apostolok is rávilágítottak. Az Ur Jézus valóban példát mutatott a testvéri szeretet teruletén. De a szeretetre való hivatkozással nem várhatjuk el, hogy az Ur Jézus akkor is szeressen bennunket, ha tudatosan megszegjuk a parancsolatait, és nem torekszunk arra, hogy megtisztítsuk testunket, lekunket és szellemunket.

Nem állíthatja magáról senki, hogy o keresztény addig,amíg bunt cselekszi.

1. János 3:3
És akiben megvan ez a reménység Ő iránta, az mind megtisztítja ő magát, amiképpen Ő is tiszta.
4
Valaki a bűnt cselekszi, az a törvénytelenséget is cselekszi; a bűn pedig a törvénytelenség.
5
És tudjátok, hogy ő azért jelent meg, hogy a mi bűneinket elvegye; és ő benne nincsen bűn.
6
Aki ő benne marad, egy sem esik bűnbe; aki bűnbe esik, egy sem látta őt, sem meg nem ismerte őt.
7
Fiacskáim! senki el ne hitessen benneteket: aki az igazságot cselekszi, igaz az, amiként Ő is igaz:
8
Aki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.
9
Senki sem cselekszik bűnt, aki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született.
10
Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei: aki igazságot nem cselekszik, az egy sem az Istentől való, és az sem, aki nem szereti az ő atyjafiát.
11
Mert ez az üzenet, amelyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást;
12
Nem úgy, mint Kain, aki a gonosztól vala, és meggyilkolá az ő testvérét. És miért gyilkolta meg azt? Mivel az ő cselekedetei gonoszok valának, a testvéreéi pedig igazak.
13
Ne csodálkozzatok atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ!

leslie07 2013.04.05. 22:58:07

@Τιμόθεος: Valóban a Sátán volt szerintem, meg Jézus szerint is. Szerinted en az volt?

Nεω 2013.04.06. 00:14:52

@leslie07:

Szerintem természetesen NEM a Sátán volt, ahogy Jézus szerint SEM ő volt.

Máté 16 (KAT):

Ettől kezdve Jézus jelezni kezdte tanítványainak: Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de harmadnap feltámad.
Mt 16.22
Péter félrevonta, és szemrehányást tett neki ezekkel a szavakkal: "Isten mentsen, Uram! Ilyesmi nem történhet veled."
Mt 16.23
Megfordult és rászólt: "Távozz tőlem, sátán! Botránkoztatsz, mert nem arra van gondod, amit az Isten akar, hanem arra, amit az emberek akarnak."

Lényeg: Péter úgy gondolkodott mint az emberek. Tökéletlen emberi nézőpontból. Az, hogy ez az tökéletlen emberi gondolkodás ezen a ponton sajnálatosan éppen metszette a sátáni gondolkodást is (amit Ő szeretett volna, hogy a megváltás ne jöjjön létre). Nyilván Péter végig sem gondolta, amit mond. Jézus nem ragadt le a történetnél, és démont sem Űzött.

Mt 16.24
Ezután Jézus így szólt tanítványaihoz: "Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye keresztjét és kövessen

Ahogy ezt teljesen önkényesen és rosszul látod, úgy sok mást is.

Pl. tetszett amit írtál a démonokkal kapcsolatban arról, hogy mit okoznak, milyen típusaik vannak. Tanultam tőled.
De kikötéseid (az adott gondolatod mely feltételek mellett és mely 'tartományokban' igaz, vagy lehet igaz) megint nem voltak, így magamnak kellett azokat megcsinálnom, helyetted. Ezzel nincs is gond, mert autodidakta vagyok, DE sajnos a blogon biztosra veszem, hogy NEM mindenki.

PL.

Az, hogy a démonok okoznak (helyesebben okoz-HATNAK) betegségeket, mit jelent és mit nem?

- Nem jelenti azt, hogy minden betegségért ők a felelősek, csupán azt, hogy LEHETNEK felelősek betegségért.
- Amikor Jézus betegeket gyógyított, nem démonokat űzött, és ennek következtében gyógyultak meg.
Ilyen is történhetett volna, hogy a betegséget ők okozzák, de akkor nem gyógyított volna, hanem az elsődleges tevékenysége a kiűzés lett volna.

A Biblia is azt írja, hogy betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel, démonokat űzött ki, stb.

Megyek aludni, úgyhogy ma már nem írok. Ha értelmesen szeretnél kommunikálni, azzal nincs bajom, de ha az eddig tapasztalt módon, akkor ahhoz/abban nem vagyok partner.

Jó éjt!
süti beállítások módosítása