EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

Raymond Franz a vezetőtestület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Don Cameron Egy elgondolás rabjai:

don-cameron-elgondolas-rabjai-coaccover.jpg

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Az Őrtorony további fellebbezést nyújt be, miután a korábbi ítélettel szembeni indítványukat (JNOV) elutasították

2012.10.16. 09:35 | Johnny Joker | 13 komment

candace-conti-appeal.jpg

Az Őrtorony újabb kudarcot szenvedett a Conti ügyben, azonban tovább akar harcolni az ítéletet ellen a fellebbviteli bíróságon 

Az Őrtorony Társulatnak az esküdtszék ítélete elleni indítványát a Candace Conti ügyben elutasították, annak ellenére, hogy látták, a kifizetendő kártérítés végső összege jelentősen csökkent. Az Őrtorony által kifizetendő teljes összeg jelenleg több, mint 11 millió dollár, a kamatköltségeket nem számítva. 

E hatalmas kudarc ellenére szeptember 20-án az Őrtorony benyújtotta a Fellebbezésre irányuló kérelmét, megerősítve azon szándékukat, hogy folytatni kívánják a harcot az ítélet ellen egy fellebbviteli bíróságon vagy jogorvoslati bíróságon. Candace Conti jogi csapata máris előkészületeket tesz, hogy készen álljon az új eljárásra.

Az ezzel kapcsolatos híreket először még júniusban közölték, amikor kiderült, hogy a Társulat, első alkalommal 70 év után, elvesztett egy gyermekbántalmazás helytelen kezelésével kapcsolatos pert. Az internet hamarosan tele volt az esettel, melyet számos médiaszervezet leközölt. Majdnem egy héttel azután, hogy a hír szétterjed, a Társulat megjelentetett egy kései reagálást a honlapján, melyben tagadta a felelősséget és jelezte, hogy meg fogják fellebbezni az ítéletet. 

Az ezt követő, az ítélettel ellentétes döntés iránti beadványukat (JNOV, azaz non obstante veredicto) elutasították, bár az ítéletet megváltoztatták, mivel úgy ítélték meg, hogy a károk, melyeket orvosoltak, nagyon kiterjedtek. A bírót ebben az esetben megkérték, hogy bírálja felül az esküdtszék elítélő döntését, miszerint a Társulat jogilag felelős a Candace Conti által elszenvedett bántalmazásért, ami akkor történt, amikor a lány még csak 9 éves volt. A bíró azonban ezt elutasította, és az ítélet még mindig érvényben van, az Őrtorony fellebbezéséig. 

A módosított ítélet megtekintéséhez kérjük, kattints ide

Vesztésre álló csata 

rick-simons.jpg

A hanyagság politikája: Rick Simons részletesen taglalta a nagyközönségnek az Őrtorony irányelveinek következményeit 

Egy különleges találkozón, július 14-én, Candace ügyvédje, Rick Simons elmagyarázta, hogy az esküdtszéket miért döbbentette meg annyira az, ami történt. Az esküdtszék tagjait sokkolta, amikor megtudták, hogy az Őrtorony gyermekmolesztálási irányelvei megengedik, hogy egy ismert pedofil bárkihez becsöngethessen egy szombat délelőtt, a saját helyi vénei támogatásával. Az Őrtorony jogi osztálya bármilyen kifogással vagy magyarázattal próbál is előállni, nem tagadhatják, hogy ez a helyzet bizony előfordulhat, mivel a “két tanú szabályról” alkotott szigorú értelmezésük szerint egy pedofil letagadhatja a vádakat és ártatlannak tekinthető mindaddig, amíg nincsenek további tanúi a molesztálásnak. 

Emiatt a makacs és nemtörődöm hozzáállás miatt történt, hogy a 9 éves Candace Contit többször is molesztálta gyülekezetének egyik tagja, akiről tudták a helyi vének, hogy korábban már molesztált más gyermekeket is. Annak ellenére, hogy tudtak visszataszító hajlamairól és bűnözői viselkedéséről, csak annyit tudtak tenni, hogy megfosztották kisegítőszolgai beosztásától - de eközben elmulasztották, hogy a gyülekezetükben levő szülőket is figyelmeztessék.

Ezeket a dolgokat az észak-fremonti gyülekezet vénei nem a saját döntéseik alapján tették, hanem az Őrtorony Társulat brooklyni (USA) fiókhivatalának írásos utasításai alapján. Igen, az írásos bizonyítékok egyenesen a Társulathoz vezettek, és, bárhogy próbálkoztak is, nem tudták megcáfolni, hogy részesek voltak a történtekben. 

Vermet ásnak maguknak 

Ebben a helyzetben a Társulat részéről az lenne a legokosabb, ha elismerné, hogy hibát követett el és sürgős lépéseket tenne annak érdekében, hogy a gyermekmolesztálással kapcsolatos irányelveit a törvénnyel és a közösségi felelősség alapelveivel összhangba hozza. Azonban úgy tűnik, hogy az Őrtorony vezetőségét nem a logika és a józan ész vezeti, hanem az abbeli vak remény, hogy a helytelen vallási meggyőződésüket végül Isten igazolni fogja  - ugyanaz az Isten, aki arra utasítja minden szolgáját, hogy engedelmeskedjen a “felsőbb hatalmaknak”. (Róma 13:1)

A Vezető Testület lényegében elvárja Jehovától, hogy megmentse őket még annak ellenére is, hogy a világi törvények és a közösség iránti felelősségük figyelmen kívül hagyásával megsértették az alapelveit. Ilyen naivitást már büntettek meg bíróságon és nincs okunk azt feltételezni, hogy a dolgok bármiben is másképpen történnének, amint a fellebbezési eljárás elkezdődik. 

Egy anya támogatása 

Aki mindvégig Candace mellett állt ezalatt az érzelmileg kimerítő folyamat alatt, az odaadó édesanyja, Kathleen Conti. Kathleen, aki fiatalon maga is elszenvedte egy gyermekmolesztáló zaklatását, nagyon büszke a lányára az általa tanúsított bátorság és meggyőződés miatt, amint tovább folytatja a harcot, hogy Jehova Tanúi gyülekezeteit a gyermekek számára világszerte biztonságosabbá tegye. 

kathleen-and-candace-conti.jpg

Kathleen Conti megingathatatlanul támogatta lányát a jogi csatározás során 

Kathleen nagyon is értékeli e jogi csatározás mérhetetlen következményeit és azt, hogy másokat is állásfoglalásra bátorít. A JWsurvey-nek így nyilatkozott: “Ez nem olyan, mint egy vallásszabadságról vagy adózási állapotról vívott bírósági csata, ez a gyermekek elleni bűncselekményekről szól.” Elmondta, hogy mostanra már növekvő számban terveznek hasonló pereket, amelyeket Conti ügye inspirált és amelyekről az Őrtorony Társulatnak jelenleg nincs tudomása. Megjegyezte: “Ez sokkal rosszabb, mint ahogy először hallottam. Nagyon kellemetlen lesz nekik.” 

Valóban, az Őrtorony Társulat valószínűleg úgy érzi majd, hogy a legrosszabb dolgokon már túl van, azonban Kathleen másképpen gondolja. Azt mondta: “Jó, hogy az Őrtorony fellebbezni kíván a Conti-ügyben, mert egy éven belül egy számukra felfoghatatlan, hatalmas vihar fog rájuk törni.” Az még elválik, hogy pontosan milyen formában is érkezik ez a “vihar”, azonban nagy eséllyel számíthatunk majd a negatív médiaszereplés pergőtüzére és még több perre. 

Várnunk kell, hogy meglássuk, mit hoz a jövő. Azonban úgy tűnik, a Candace Conti ítélet által keltett sokkoló hullámok még nem ültek el. Mindenesetre, a Társulat helyzete valószínűleg tovább romlik, hacsak nem tudnak valahogyan alázatosabbá és bölcsebbé válni, és engedni a sürgős változást követelő felhívásoknak, hogy sokkal komolyabban vegyék abbeli súlyos felelősségüket, hogy megvédjék a gondoskodásuk alatt álló gyermekeket.

 

Forrás: jwsurvey.org

 

Fordította a jehovatanui.blog.hu csapata

Címkék: hírek pedofília ébredjetek! élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr974851453

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A lány, aki kiállt az Őrtorony ellen - Candace Conti kitálal 2012.10.16. 09:53:22

  Az Őrtorony Társulatot elmarasztaló ítélet sokkoló lökéshullámot indított el szerte a világon Az alamedai bíróságon aratott lenyűgöző győzelme óta először történt, hogy Candace Conti, ügyvédjével Rick Simonsszal együtt, megjelent t...

Trackback: Az Őrtornyot megbüntették: A Társulat jogi csatát vesztett gyermekmolesztálási ügyben 2012.10.16. 09:52:44

Az alamedai esküdtszék Jehova Tanúit jogilag felelősnek találta egy gyermek szexuális molesztálása miatt Drámai hír látott napvilágot. Az Őrtorony Társulat először veszített pert az 1940-es Olin Moyle becsületsértési ügy óta. Több mint 70 év...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inspicio 2012.10.16. 11:21:47

"Majdnem egy héttel azután, hogy a hír szétterjed, a Társulat megjelentetett egy kései reagálást a honlapján, melyben tagadta a felelősséget és jelezte, hogy meg fogják fellebbezni az ítéletet."

Ez a magyar nyelvű honlapon is olvasható?

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.16. 11:26:29

@Inspicio: Kerestük, de nem találtuk. Aki megtalálja a magyar oldalukon, annak jár egy piros pont.

Angolul itt van:
www.jw-media.org/usa/20120620.htm

A fordítása pedig ebben a cikkben:
jehovatanui.blog.hu/2012/07/11/az_ortornyot_megbuntettek_a_tarsulat_jogi_csatat_vesztett_gyermekmolesztalasi_ugyben

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.16. 11:27:22

@Inspicio: Egyébként jó kérdést feszegetsz... miért csak angolul kommunikálják ezt???

Inspicio 2012.10.16. 11:59:28

@Johnny Joker: Biztos nincsenek vele tisztában hogy semmi nem marad titokban. :)))

Inspicio 2012.10.16. 23:57:44

@Johnny Joker: Ez nem kapcsolódik a cikkhez.
Olyat hallottam hogy a kongresszusokat Budapesten fogják tartani. Aminek anyagi okai vannak. S nem lesz 3 napos csak 2 napos kongresszus.
Te vagy ti hallottatok erről valamit?

picket9 2012.10.17. 00:00:54

@Inspicio:
Én meg nyáron olyat hallottam, hogy Budapestről is vidékre kell majd menni, mert ott olcsóbbak a bérlemények.
Szóval majd kiderül.

küzdős 2012.10.17. 15:57:14

A szegedieknek legközelebb december 16-án lesz Csepelen, aztán, ha minden igaz, a tavaszi átcsúszik júniusra, hamarosan többet tudok, de felborult az egyensúly, ahogyan a globális felmelegedés miatt az évszakok.
Az új világosság szerint világos, hogy jóbol is megárt a rossz.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.17. 16:13:34

@küzdős: Én is zavart érzek az erőben... :) ez jó jel!

royroyroy (törölt) 2012.10.17. 23:39:34

@Inspicio: Nem. Csak kicsi kerületkongresszusnak. Továbbá a "kis" kongresszusok itt vannak, így majdnem minden hétvége már foglalt, tehát nem nagyon lehetne beütemezni sok kis csoportot a nyári kongresszusra.

Inspicio 2012.10.18. 00:01:25

@royroyroy: Nos akkor csatlakozom picket9.
Majd kiderül. :)))

Inspicio 2012.11.06. 19:04:07

"Amerikában kutatások is folynak ezzel kapcsolatban, sok esetben az áldozatok találkoznak is támadóikkal. A találkozás olykor 'büntetés' is az elkövetők felé, mert szinte lehetetlen feladat és elvárás a szemébe nézni az áldozatnak."

leslie07 2012.11.15. 18:31:06

@Inspicio: A jehova tanúk mégsem saját szervezetukon belul akarják megoldani a pedofil problémát, hanem máa vallás házatáján akarnak pedofil ugyekre való utalással gyorsítéletet hozni:

Tisztelt forabbi úr!
Nem régen beleolvastam a talmud-ba, a zsidók szent könyvébe. Olyan törvényeket láttam, amik nem csupán felháborítóak, hanem egyenesen megtorlást követelnek. Azt már meg is szoktam, hogy goj-oknak nevezi az EMBERT a zsidó, de a NYÍLT PEDOFILIÁT, ILLETVE RABLÁST ÉS BUNCSELEKMÉNYEKET,melyek ellenünk elkövethetnek ( az o elképzelésük szerint ) azon igen meglepodtem. Kirabolhatnak, hazudhatnak, csalhatnak, mi több 3 éves + 1 napos lánygyermekkel is közösülhetnek.. HM?? Én keresztény vagyok ( KONKRÉTAN JEHOVA tanúja.. ) és remélem hamarosan végetvet Ábrahám Izsák és Jákob ISTENE AZ ÖNÖK TÉVELKÉPZELÉSEINEK. Üdv. Egy EMBER
Uram, Önt alaposan megtévesztették, mert amit olvasott, nem más, mint közönséges antiszemita hamisítvány! Sajnos, jelenleg büntetlenül lehet terjeszteni! A Talmud egyébként sosem volt szent könyv, hanem az ókor végi zsidóság enciklopédiája, de ilyen törvényeket, leírásokat nem is tartalmaz. Ha kíváncsi a valósi Talmudra, keresse meg honlapunk nyitó oldaláról annak Interneten is olvasható válogatását, vagy szerezze be Molnár Erno fordításában, összeállításában A valódi Talmud címu könyvet. Ezek után minden bizonnyal megbánná a nekem címzett bántó szavait. Üdvözlettel: R.T.