EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

A hű és értelmes rabszolga kinevezése 1919-ben

2011.08.10. 11:40 | Johnny Joker | 4 komment

A legkönnyebb feladatot kéne jelentenie bármely hűséges Jehova Tanúja számára annak igazolása, hogy az ő vallása az egyetlen igaz vallás. Jehova Tanúi abban hisznek, hogy az ő vallási rendjük lett kiválasztva 1919-ben, maga Jézus Krisztus által. Ezt a Malakiás 3:1* versének egyedi magyarázatával támasztják alá.

Annak igazolása, hogy ez megtörtént hihetetlenül egyszerűnek, egyértelműnek és másodlagos jellegűnek kellene lennie minden Jehova Tanúja számára.


Akkor miért várunk még mindig egy magyarázatra?

* Jehova Tanúi azzal a feltételezéssel kezdik érvelésüket, hogy  Krisztus visszatért láthatatlanul, 1914-ben. Ebből a feltételezésből következik az a hittétel, hogy a Malakiás 3:1 verse 1918-ban teljesült be, amikor Krisztus visszatért az "ő templomába" és egyúttal végrehajtotta minden keresztény vizsgálatát a földön. Jézus annyira elégedett volt a Bibliakutatókkal, az Adventisták egy szektájával, amit C. T. Russell, egy sikertelen rövidáru-kereskedő vezetett, hogy őket választotta ki Isten egyetlen kommunikációs csatornájaként a földön, a "hű és bölcs rabszolga"-"osztálynak".

Ez a feltételezés azon alapul, hogy Jehova Tanúi következő sajátos tanításai igazak:

  • Krisztus 1914-ben tért vissza
  • ezen dátum alapján, Krisztus megvizsgálta az egész kereszténységet 1918-ban
  • a Máté 24:45-47 versei a keresztények egy "osztályára" vonatkozik
  • ez a keresztény "osztály" kizárólag a Bibliakutatók társaságának tagjai között volt fellelhető

Nyilvánvaló, hogy csak Jehova Tanúi hisznek ezekben a dolgokban. Azért tesznek így, mert erre tanítja őket a Vezető Testület, amely a fentebb említett "hű és értelmes rabszolga" "osztály" 'szószólójaként' azonosítja/aposztrofálja magát. Az ok, amiért Jehova Tanúi elhiszik, amit a Vezető Testület tanít nekik (Jehova Tanúi fentebb említett sajátos tantételeit) az, hogy hisznek a Bibliakutatók 1919-es kiválasztásában/kinevezésében. És az ok, amiért hisznek a Bibliakutatók 1919-es kiválasztásában az, hogy elhiszik a Vezető Testület sajátos tanításait: Krisztus visszatérése 1914-ben és az ő későbbi kereszténységet érintő vizsgálata 1918-ban. És az ok, amiért hisznek ebben az...

Most már remélhetőleg látod a körkörös logikát, amely a hűséges Jehova Tanúi szeme elől eltakarja az igazságot: ezek egyikére sincs semmi bizonyíték!!

Itt összeomlik Jehova Tanúi hitnézete amely szerint 1919-ben Krisztus kinevezte őket minden vagyona fölé. Ennek a bejegyzésnek nem az célja, hogy megvitassa ezeket a pontokat (ezt ITT találod), sokkal inkább az, hogy felvázolja azokat a pontokat, amelyeket bizonyítani kell ahhoz, hogy láthassuk valóban ily módon lettek-e kiválasztva a Bibliakutatók (Jehova Tanúi) 1919-ben:

 

1. hogy a hű és értelmes rabszolga (Máté 24:45-47) a keresztények egy csoportjára vonatkozik

2. hogy Jézus a Máté 24:46 verse értelmében, 1914-ben jött el

3. (ha az első 2 pont igaz,) hogy Jézus valóban a Bibliakutatókat választotta ki

4. (ha az első 3 pont igaz,) hogy a történelmi bizonyítékok azt mutatják, hogy a Malakiás 3:1 próféciája 1918-ben kezdett el beteljesedni, és a Bibliakutatók lettek kiválasztva 1919-ben

Ezt a vázlatot szokták használni e tanítás igazolására. Ennek a bejegyzésnek nem az célja, hogy megvitassa ezeket a pontokat. (ezt ITT találod)

Mellékesen, ha elképzeljük, hogy a Krisztus minden vagyona fölé történő kinevezés egy jövőbeli esemény, és/vagy nem rájuk vonatkozik, annak még mindig semmi köze ahhoz, hogy a szervezetnek és a Vezető Testületnek ugyan azzal a hatósággal kellene rendelkeznie mint az első században. Emellett ez egyáltalán nem befolyásol más tanokat, mint például: nincs Háromság, nincs halhatatlan lélek, stb.

További olvasnivaló található az Őrtorony 2004. március 1.-i számának 13.-18. oldalain. 

*** Őrtorony 2008. május 15., 26. oldal: Törekedjünk “Szentségre Isten Félelmében” ***
Jehova a földön élő moderkori szolgáinak megnyitotta "a Szentség Útját", amely kivezet Nagy Babilonból, a hamis vallás világbirodalmából. 1919-ben megszabadította a felkent keresztényeket a hamis vallás szellemi kötelékeiből, és ők folyamatosan megtisztították az imádatukat az összes hamis tanítástól. Jehova imádóiként napjainkban tiszta, nyugodt szellemi környezetnek örvendhetünk, amelyben imádhatjuk Jehovát és békés kapcsolatot ápolhatunk vele és a hittársainkkal.

1. Be tudod bizonyítani a Bibliából, hogy Krisztus kizárólagosan Jehova Tanúit választotta/nevezte ki 1919-ben?

2. Be tudod bizonyítani a Bibliából, hogy Jézus Krisztus megvizsgálta a világ összes vallását ebben az évben (1919)?

3. Be tudod bizonyítani, hogy Jehova Tanúi már megszabadultak a hamis vallás gyakorlataitól ebben az évben (1919)?

Címkék: 1919 ébredjetek! erről kérdezd a véneket győződj meg személyesen hbr

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr603108686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2011.08.21. 08:49:40

Az 1919-et anno tudtam miként vezetik le a Bibliából.

1914. október 2. a start és 1918-hoz kell eljutni.

Jézus megkeresztelése és a jeruzsálemi templom általa történő megtisztítása között 42 hónap telt el.

1914. október 2. + 42 hónap = 1917. október 2. + 6 hónap = 1918. április 2.

Innen egy újabb lépés vezet el 1919-hez, de elfelejtettem a folytatást :)

bigpast 2011.08.21. 08:57:11

@l.gabi: Ne idegeskedj! ;-)))))))))
Biztos van egy bibliai másodfokú exponenciális egyenlet erre is...

l.gabi 2011.08.21. 22:47:35

@bigpast: "másodfokú exponenciális" - na, az szólna csak nagyot :)
Elgondolkodtam azon, hogy milyen esetben neveznék egy egyenletet másodfokú exponenciálisnak. Abban a pillanatban, hogy exponenciálisnak nevezem, már utalok arra, hogy az egyenlet ismeretlenje a kitevőben van. Ha másodfokúnak nevezem szerencsétlen egyenletet, akkor az ismeretlen legnagyobb kitevője 2. Vagyis a másodfokú exponenciális egyenlet egyből megoldott :)
Kb. ez: 3^X-2X-3=0

Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni :)

Ma egész nap gondolkodtam rajta miként jön ki az 1919, de nem sikerült kitalálnom. Bárcsak exp. másodfokú lenne, egyből meglenne a megoldás :)

bigpast 2011.08.22. 07:42:01

@l.gabi: Valószínű, hogy az 1919 úgy jön ki, hogy ebben az évben 'keltette életre Jehova elhunyt tanúit' . A jelképes két tanú holtteste életre kelt... 1919 szeptemberben volt egy kongresszus Cedar Point-ban, ahol Rutherford megtartotta a "Királyság megjelenése" című előadását. Innentől kezdett el a János-osztály "prófétálni".
/Jelenések-csúcspontja, 169.o. 23. bek.-től/