EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

A romlott káposztaleves, sokadjára felmelegítve!

2019.07.19. 18:00 | Jónás_ | 15 komment

Kérlek ne kattints tovább, csupán a címet olvasva, hisz ez csak egy aforizma, nem eltévedt gasztro poszt.
A sorok közti olvasást, értelmezést és ehhez hasonló hasznos dolgokat tanultam pár nappal ezelőtt, egy nyilvános előadásban, amit úgy érzem, most mindenképpen meg kell veled osztanom!
P. Zsolt előadásának teljes elemzésére nem vállalkozom, de talán tudsz együtt derülni velem pár percet a délutáni sziesztád közben, a következő vasárnapi szellemi "jó falatot" várva.

Hogy miért élek egy étkezési hasonlattal a címben?
Mert a gyülekezetben számtalanszor hallottam már kiskoromtól fogva, hogy ami ott elhangzik, az szellemi táplálék, amitől erősödünk a hitben. De ahogyan a fizikai táplálékunk is lehet romlott, vagy csupán tegnapi, ugyanez előfordulhat a szellemiekkel is, ami elég szomorú.

Az igazi káposzta köztudottan tele van C-vitaminnal, ami erősítő, úgynevezett nullkalóriás étel. Ez azt jelenti, hogy több kalóriát éget el, mint amennyit a megemésztése igényel. Feltölti a szervezetet vitaminokkal és ki is pucolja egyidejűleg a testben lerakódott méreganyagokat. Egyszóval a kicsattanó egészség egyik eszköze is lehet!

A vasárnapi művelődés közben, a káposztaleves jutott eszembe. Na nem az ebédek után vágyakozó, korgó gyomrok hallatán! Nem először hallott gondolatokat próbáltam újra befogadni, de azok ugyanazokat az érzéseket ébresztették bennem, mint amikor először, meg másodszor hallottam őket. Innen a "felmelegített" jelző.

Hogy miért romlott?
Mert sajnos ugyanazt a silány minőséget kaptam meg újra, szellemi táplálékként, amit korábban is. Ami tele volt romlott gondolatokkal, amik a szívemben csak felhalmozták a sajnálatot egy gőgös ember iránt, és a csodálkozást egy olyan világszervezettel kapcsolatban, amelyik megtűri soraiban az ilyen színvonalú tanítást, sőt képes Isten hangjának is titulálni mindezt. Egyszóval gyengülni kezdtem...

De hogy ne csak kerülgessük itt a forró káposztalevest, elmesélem, hogy mi is történt. Remélem az én beszámolóm koherens lesz a címmel, az előadásról ezt nem lehetett elmondani!

Mint ahogy már előttem megírták, (>>) közismert témát hallgathattam meg újra.
Ahogy elkezdődött a "szellemi lakoma", már láttam, hogy ez ugyanolyan romlott, mint évekkel ezelőtt volt. Azért próbáltam nem fintorogva étkezni, hiszen ez illetlenség lett volna. De egyre nehezebben mentek le a morzsák (percek) a torkomon, alig vártam, hogy vége legyen.

Az első penészes kenyérfalat a bevezető szemléltetés volt. Ennek lényege, hogy van egy hanyag orvos, aki csak tünetet kezel és van egy türelmes, figyelmes alapos orvos, aki a fájdalom okát keresi és segít a gyógyulásban. A hanyag orvos jelképezi Sátán világát, aki "lop, csal, hazudik" (általánosítás!), a figyelmes orvos pedig Isten gyülekezetét.

Nevethetnékem támadt, ehelyett csak szemérmesen elmosolyodtam, hiszen eszembe jutottak azok a felelőtlenül a nagy világba kiáltott tanácsok, miszerint ha problémád van, "dobd a hátad mögé"! Ha igazán figyelmesek lennének a szellemi orvosaink, akikhez a bajban, egy kiszolgáltatott helyzetben fordulunk, akkor egy ilyen semmitmondó kijelentéssel nem gázolnának még jobban hittestvéreik egyébként is gyenge lelki világába.
Egy jó orvos pedig hogyan lehetne jó, szakképesítés nélkül?
Hogyan tudna eredményes lenni a szakmájában, ha csak a lexikális ismeretei lennének meg, de az emberekkel való kommunikálása konvergál a nullához?
A "lop, csal, hazudik" triumvirátus ismerős lehet, a médiából, pontosabban a politikai kritikából. Egy szellemtől vezérelt előadásban, ami Jehova hangja, valóban politikából kölcsönzött szerkezetekkel kell szemléltetni a mai élet romlottságát?
Nem lehet ezt úgy megfogalmazni, hogy azt mindenki értse, de az előadó se hozza nevetséges helyzetbe magát, akár azzal, hogy "politizál az emelvényen"?

Számtalan prédikáláskor felmerülhető helyzetre kaptam kiképzést. Jól emlékszem, hogy mennyire féltem, amikor egy tanult embernek kellett prédikálnom, hiszen már a bemutatkozásában elmondta, hogy " 3 diplomám van, mi újat akarnak még mondani?"
Vagy éppen már a becsengetés pillanatában tudtam, hogy tanult ember, hiszen a névtáblán is ott állt, hogy "dr". A romlott káposztaleves "kanalazásakor" fel-felvillantak ezek az emlékképek, hiszen egyre másra következtek a mondattani és jelentésbeli hibák.
Az előadó azt mondta, hogy "mi szeretnénk ettől a (Sátáni) világtól elragaszkodni", én pedig süllyedni kezdtem a székemben...
Tőlem nem messze az egyik érdeklődő is megvakarta, majd megcsóválta a fejét.

Nagyjából a sűrű katyvasz felénél hirtelen arra a szókapcsolatra lettem figyelmes, hogy "Isten, A teremtő".
Ha valamit, vagy valakit definiálni akarunk egy szóval, akkor olyan kifejezést kell választanunk, ami teljesen világossá teszi mindenki számára, hogy miről/kiről van szó.

A teremtő = ... Kivel? Jehovával? vagy Sátánnal?

Az előadó szerint mindkét személy teremtő, Sátán csupán azzal is kiérdemelte ezt a címet, mert állítólag "megteremtette a hazugságot", de Jehova erre nem volt képes.

Ezzel több súlyos hibát is vétett, bár senki sem vágott fancsali képet, amikor ehhez a "falathoz" értünk, csak az az érdeklődő nézett rám cinkosan, mint ha látta volna rajtam, a szellemi gyomorrontás jeleit.

Eszembe jutott a legelső keresztelkedési kérdés, hogy ki Jehova?
A kézenfekvő válasz, még egy 10 éves korú keresztelkedőtől is az, hogy a Teremtő, a Mindenható.
Tapasztalt előadónk, pásztorunk, és szellemi oktatónk P. Zsolt szerint azonban ez nem is olyan egyértelmű. Azzal, hogy Sátánt egy szintre emelte Jehovával, egyúttal megalázta Jehovát, ha ő valóban nem lenne képes valamire.

Ha nyíltan nem is, de mégis csak kijelentette, hogy a Teremtő, nem mindenható, azaz nem szuverén, amit nagyon nehéz értelmezni egy olyan előadásban, melynek címe is arra buzdít, hogy Ismerd el Jehova szuverenitását ... .

Itt már fontolgattam, hogy "asztalt bontok". Újból a pár héttel ezelőtti Őrtorony főcím jutott az eszembe. Mint egy mantra zúgott a fejemben, "Jehova hangja ez".

Valóban Jehova akar egy ilyen semmitmondó érveléssel, sánta gondolatmenettel magyarázkodni előttem?

Úgy gondolom, hogy pont egy olyan szakasza ez a Bibliának és a történelemnek, amiről nincs elég információnk, hogy biztosak lehetnénk mindenben. Az Ádám elméjével és ítélőképességével kapcsolatos kérdéseket mi, "tökéletlen" fejjel nem tudjuk átlátni. Főleg nem infó hiányában.
Akkor Jehovával kapcsolatban nem 100x inkább ez a helyzet?
Nem tudjuk felfogni a végtelenség fogalmát. Hiszen nem éljük és nem is éltük át. Ugyanígy a tökéletességet sem tudjuk felfogni, hiszen nem tapasztaltuk még sosem.

Ádámot tényleg úgy kellett volna babusgatni, ahogyan Zsolti testvér víziójában elhangzott?
Sátán, aki az Ezékiel könyvében említett oltalmazó kérub, valóban azt a feladatot kapta, hogy Jehova szuverenitását oltalmazza?
Egyúttal Ádámot is oltalmaznia kellett, nehogy bajba kerüljön?

Ha valaki tökéletes, akkor pont azért tökéletes, mert felfogja, hogy minden szavának és tettének következménye van. Egy tökéletes ember nem egyenlő egy tökéletes papuccsal, vagy bábbal, akit úgy ugráltat vagy irányít a Mindenható, ahogyan szeretné. Elvégre akkor minek adott "szabad akaratot"?
De nem csak Ő nem "bábozott" a teremtményével, szerintem ezt senki másnak sem adta feladatba.

Ilyen és ehhez hasonló görcseim támadtak a szellemi étkezés során. Talán felpuffadtam?
Újabb görcs...
Jehovától TÁVOL ÁLLNAK bizonyos dolgok, az erőszak, a kiskapuk, a hazugság. De néha úgy tűnik, hogy ezekhez az eszközökhöz is folyamodott. Pusztított és megmentett emberéleteket hazugság árán is. Tehát az, hogy Jehovának nincsenek spekulatív képességei vagy képtelen lenne a hazugságra ez egyszerűen nem igaz.
A rossz, már kezdetben is számításba volt véve, hiszen ott volt a "jó és rossz" tudásának a fája!

De nekem ez már túl sok volt. Lelki és fizikai kalóriakészleteim kezdtek kimerülni, ahogyan Zsolti pásztor szellemi kérődzését hallgattam és ennél a pontnál már szükségem volt egy szellemi "Espumisan"-ra, így hát friss levegőért kimentem az udvarra. Ahogy próbáltam magamhoz térni, egyre jobban hívogatott egy egészségesebb étkezés gondolata, így hát hazamentem és készítettem egy igazi káposztalevest.
Friss, C-vitaminban gazdag, fizikai táplálék volt, így rögtön jobban lettem, mert kissé feledtette a szellemi gyomormérgezést.

A lelkem salakja pedig most ezzel az elbeszéléssel távozott. (büff, pardon!)

Kriszta

(beküldött írás)

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr9314970782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ORION 2019.07.21. 11:38:05

ÜDV néktek!!!--A romlott táplálékot ki kell dobni hogy soha senki ne tudja megenni többé!!!-MÉRGEZÓ-HALÁLT OKOZ!!!

Igazság Kereső 2019.07.21. 17:56:02

"Jehovától TÁVOL ÁLLNAK bizonyos dolgok, az erőszak, a kiskapuk, a hazugság. De néha úgy tűnik, hogy ezekhez az eszközökhöz is folyamodott. Pusztított és megmentett emberéleteket hazugság árán is. Tehát az, hogy Jehovának nincsenek spekulatív képességei vagy képtelen lenne a hazugságra ez egyszerűen nem igaz."

Ezt nem értem. Mikor hol és hogyan folyamodott Isten kiskapukhoz, hazugságokhoz fondorlathoz céljai elérése érdekében?

ORION 2019.07.21. 19:06:18

@Igazság Kereső: Nem érted???
A jehova nevű isten e földi világnak istene mindig mindenkor csalt, gyilkolt, hazudott!!!Az Atya Isten, a Teremtő Isten -Krisztus Atyja Aki a mi Atyánk is -soha nem tett ilyeneket!!!--

ORION 2019.07.22. 08:58:05

@Jónás_: Hogy lehet az hogy ez a jehova nem mindent tudó???
----" Jehova megkérdezte tőle: »Hogyan?« 22 Így felelt: »"---Szerinted létezne olyan hogy a TEREMTŐ IGAZ ISTENNEK lim lom hazug szellemnek kell elmagyaráznia dolgokat??

Jónás_ 2019.07.22. 09:39:56

@ORION: 'O_O'

Nem tudok válaszolni! :)
Az előadást nem én tartottam, a bibliaverset is csak idéztem, de a magyarázatára nem vállalkozom.

a századik juh 2019.07.23. 07:17:19

"A romlott káposztaleves, sokadjára felmelegítve!"

A felmelegítés módja sem mindegy:

Azt a káposztalevest már sokan megemésztették, és visszahányták, ettől meleg.

Ezenkívül nem is káposztaleves, csak átcímkézték 1914 alkalommal, mert minden egyes visszahányáskor új adalékok is kerültek az eredetileg száraz sáskatápként induló mostani káposztalevesbe, így mindig más-más néven futott, attól függően, hogy mik kerültek bele más gyomortartalmából.

Meg hát ez olyan csuda káposztaleves, hogy egyre inkább nem biztos, hogy az, minél közelebb érünk a délig... és ez tök normális!

Hajnalban, 144 000 kilométerről 15 Michelin-csillagos fogásnak látszik, reggelre 1914 kilométerről egy menzamenünek, aztán 11:59-kor meglátod, hogy még Lett testvér protkója is a masszában van...

Nade ami már ízlett 100 000 000 embernek, az csak jó lehet, nemde?

A Watchtower Inc. garantálja*

(*ami azt jelenti, hogy semmilyen felelősséget nem vállalunk Jehova ihletései által, amik nincsennek is, mert nem vagyunk ihletettek, csak a szellem vezet minket, de hányszor kiderült már, hogy Jehova tévedett, és új világosságra volt szükség, hogy megértsük azt, amiről azt hittük, hogy már értjük, de kiderült, hogy Jehova szándékosan téves információt adott szervezetünknek,hogy ezzel is megrostáljon minket, hisz nem mi tévedtünk, hanem Jehova hazudott, pedig milyen hálásak voltunk 144 000 alkalommal, hogy megismerhettük az igazságot... amiről kiderült, hogy csak részigazság, és mától pont az ellenkezőjébe kell hinnünk, mint amiben tegnap hittünk, és pont az ellenkezőjét kell hirdetnünk, mint amit tegnap hirdettünk.)

hogy mindenkit jóllakat az eddig csak 22 hamis világvégepróféciát hirdető szervezetéhez csatlakozóak közül, akik képesek jóleső módon, igazi ínyencfogásként elfogyasztani a Rutherford testvér gyomrából egy kis wiszkibukét is szerző 140 éves alaphányást, amit azóta is mindennap megesznek, és mindennap visszahánynak mintegy 8,5 millióan!

Jó étvágyat!

(A káposztaleves nyomokban spiritizmust, okkultizmust, szemenszedett hazugságokat, kiforgatott tényeket, meghamisított Szentírásokat, kizsigerelt tagokat, kifosztott életeket és sok-sok szögletes zárójelet tartalmazhat. Fogyasztása előtt kérdezze meg elmeorvosát vagy hívja az ÁNTSZ-t!)

ORION 2019.07.23. 08:20:43

@a századik juh: És tényleg ez egy spiritizmikus, okkultizmikus,hipnotikus leves ha még mindig milliók fogyasztják!!!

Igazság Kereső 2019.07.23. 23:51:41

@a századik juh: Hát, ezzel pont meghoztad az étvágyamat! LOL

Ez amúgy emlékeztet a kérődzésre.

Na de hányszor...

a századik juh 2019.07.24. 06:52:33

@Igazság Kereső: Igen, emlékeztet.

De ott nem kínálják fel másoknak, átcímkézve, + a kérődzés lényege a mérgező növényi anyagok előemésztése, míg a Watchtowernél ez épp az ellenkezője, minél tovább emésztenek egy információt, minél több ideig rágódnak rajta, minél többször hánnyák fel, és kínálják fel szellemi táplálékként a dogmáikat, azokban egyre több a méreganyag, ahelyett, hogy tisztulna, minden egyes új világosság esetében tovább mérgeződik a Watchtower szellemével...

Egy_nick 2019.07.29. 13:40:36

@Igazság Kereső: Hogy mikor folyamodott kiskapukhoz? - ha igaz, hogy a HBR Isten szócsöve, akkor Isten nagyon sokszor kiskapukhoz folyamodott. Például, amikor 1914 óta folyamatosan azt hirdeti, hogy "nem múlik el az 1914-es nemzedék". Amikor pedig már elmúlt, akkor a "nemzedék" fogalmát hirtelen máshogy kezdi értelmezni, úgy, hogy elég, ha valaki gyermekkorában egy olyan felkenttel szolgált, aki 1914 előtt született. Ha egy ilyen felkenttel szolgált, akkor már ő is beletartozik abba a"nemzedékbe", ami nem fog elmúlni. Ha ez nem egy rafinált kiskapu, akkor semmi sem az. Isten így akarta elérni, hogy az emberek örökös sürgősség-tudatban éljenek, mert csak így épülnek királyságtermek, csak így hajlandó a lusta emberi lény valami konkrét erőfeszítést tenni. Ráadásul ez a kiskapu még nem is tételes hazugság. Ugyanis JT soha nem definiálták a „nemzedék” fogalmát, csak akkor, amikor az már elmúlt  Egyébként a nemzedék-káposztaleves is már számtalanszor volt fölmelegítve. Először Jézus mondta el, hogy nem múlik el ez a nemzedék. Az apostolok várták, Pál apostol is úgy írt, hogy: 1Teszalonika 4:

16. Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban;
17. Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.

Pál azt hitte, hogy ő is életben marad az Úr eljöveteléig. Majd később, a történelem során többszáz írásmagyarázó hitte a saját nemzedékéről ugyanezt. Péládul Luther. Például E.G. White asszony, adventista prófétanő. Most legutoljára JT.

Igazság Kereső 2019.07.29. 23:33:41

@Egy_nick: Na de ki mondta, hogy Istennek bármi köze is van a JT szervezethez? Sőt, tovább megyek, talán egyik vallási intézményhez sincs semmi köze! Szerintem túlnyomóan hibás az istenképünk!

ORION 2019.07.30. 21:18:06

-- "Egyébként a nemzedék-káposztaleves is már számtalanszor volt fölmelegítve. Először Jézus mondta el, hogy nem múlik el ez a nemzedék. Az apostolok várták, Pál apostol is úgy írt,"
---Igy van Jézus beszélt róla csak hát nem vastagon értették meg hogy melyik is az a nemzedék!
Nézzük meg!
Lukács Evangéliom » 21. fejezet-20
Mikor pedig látjátok Jeruzsálemet hadseregektől körülvéve, akkor tudjátok meg, hogy elközelgett az ő elpusztulása.
21
Akkor akik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre; és akik annak közepette, menjenek ki abból; és akik a mezőben, ne menjenek be abba.
22
Mert azok a bosszúállásnak napjai, hogy beteljesedjenek mind azok, amik megírattak.
23
Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokban a napokban; mert nagy szükség lesz e földön, és harag e népen.
24
És elhullanak fegyvernek éle által, és fogva vitetnek minden pogányok közé; és Jeruzsálem megtapodtatik a pogányoktól, míglen betelik a pogányok ideje. >>>>--ezek meg is történtek-->>>
29
Monda pedig nékik egy példázatot: Tekintsétek meg a fügefát és minden fákat:
30
Mikor immár hajtanak, és ezt látjátok, ti magatoktól tudjátok, hogy már közel van a nyár.
31
Ezenképpen ti is, mikor látjátok, hogy ezek meglesznek, tudjátok meg, hogy közel van az Isten országa.
32
Bizony mondom néktek, hogy E NEMZETSÉG el nem múlik, mígnem mind ezek meglesznek.>>>>--1948 megalakult Izrael és igen csak kihajtott minden háboruskodás ellenére!!!Na már most ha egy nemzetség -80 év-kb-akkor mi hamarosan nagy dolgoknak leszünk a tanui!!!-->>>
33
Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak.
25
És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog,
26
Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.
27
És akkor meglátják az embernek Fiát eljőni a felhőben, hatalommal és nagy dicsőséggel.
28
Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.

a századik juh 2019.07.31. 05:17:18

@ORION: "Bizony mondom néktek, hogy E NEMZETSÉG el nem múlik, mígnem mind ezek meglesznek"

Megfigyeltük?

Nem nemzedék, hanem nemzetség!

NEM-ZET-SÉG!

Érdekes?

Menjünk akkor tovább:

aszazadikjuhblogja.blog.hu/2016/09/20/_ez_a_nemzedek_persze

Igazság Kereső 2019.08.02. 17:42:26

@a századik juh: A nemzedék sem múlt el, mert 37 évvel később elpusztították Jeruzsálemet. A prófécia kijelentésekor élők még éltek annak beteljesedésekor. Ebben az értelemben még helytálló. Napjainkban mint időkorlát semmi képp! Jézus amúgy is megtiltja a számolgatást. Ezt a Szervezet nem veszi figyelembe.