EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Blog etikett

2014.03.25. 15:42 | Johnny Joker | 238 komment

A kommentelés irányelvei:

Kérünk, hogy az oldalainkon való kommenteléskor tartsd be az alábbi  követelményeket:

  • SÉRTŐ KOMMENTEK – Ne írj olyan kommenteket, amelyek káromkodást tartalmaznak, vagy amelyeket mások sértőnek, erkölcstelennek, istenkáromlónak, trágárnak vagy fenyegetőnek tarthatnak.

  • TÖRVÉNYELLENES KOMMENTEK – Ne írj olyan kommenteket, amelyek valamely illegális tevékenységet elfogadhatónak nyilvánítanak, ilyet  indítványoznak, vagy amelyek szerzői jogokat sértenek.

  • A TÉMÁTÓL ELTÉRŐ KOMMENTEK – Ne írj olyan kommenteket, amelyek eltérnek a témától, és nincsenek kapcsolatban az oldallal vagy a cikkel.

  • VALLÁSI SEMLEGESSÉG – Ne írj evangélizáló jellegű kommenteket, vagy olyanokat, amelyeket lehet úgy értelmezni, mintha egyesek vallásos hitét (vagy épp ennek hiányát) másoké fölé helyezné.

  • VALLÁSSAL, HITTEL kapcsolatos kommentek – Küldetésünknek tartjuk a Jehova Tanúi egyház hamis tanításainak, valós múltjának és káros szervezeti elrendezéseinek a leleplezését. Ugyanakkor nem kívánunk senkit, semmilyen egyházhoz irányítani! Erre megvannak a megfelelő fórumok, illetve az önálló kutatás lehetőségét határozottan javasoljuk mindenkinek. Természetesen nem zárkózunk el attól, hogy valaki a jelenlevőktől segítséget kérjen a 'hogyan tovább' vonatkozásában. A viták elkerülése érdekében azonban ezt a fajta segítségnyújtást kérjük lehetőség szerint inkább magán levelezésben lebonyolítani, erre a blogos felhasználói felület lehetőséget ad. A vallással/hittel kapcsolatos kommentek ezek szerint kerülnek moderálásra.

  • TROLLKODÁS - Mások folytatólagos idegesítése, a téma mellékvágányra, vakvágányra futtatása, a kéretlen bemásolás moderálást von maga után.


A jehovatanui.blog.hu előre is köszöni minden látogatójának, hogy tiszteletteljesen betartja ezeket az előírásokat. Mindazokat, akik a figyelmeztetések ellenére következetesen elmulasztják ezt megtenni, az oldal moderátorainak mérlegelése alapján kizárhatjuk a kommentelők köréből. Ez a döntés végleges lesz, és vitán felül álló.

  

További információ érhető el a "Moderáció" címkére kattintva.

 

Címkék: Moderáció

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr235878579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2014.03.27. 13:03:37

@Aranyosi: SEnkit sem sértettél, sot nagy hasznára lehet mindenkin ek a kommented.
Ne aggódj nem engedjuk, hogy a Béthelben
az ordogpappok csak úgy hátradoljenek.
Felulkerekedun azok igyekezetén, akik
nem azért írnak ide, hogy építsenek, hanem hogy romboljanak. Mivel az építeni vágyók tobbségben vannak, így a romboni szándékozók
csalódottan veszik tudomásul, hogy nem gyozhetnek.

leslie07 2014.03.27. 13:11:14

@karalabe4: Hogy kik vagyunk Krisztus kovetoi azt elsosorban Krisztus tudja, másodsorban pedig azok, akik olvasnak minket. Ezért is kérlek szépen,tartsd tiszteletben hallgatásomat,nem akarom ugyanis, hogy a kommentek személyes vélt vagy valós multbeli sérelmek korul forogjanak.
Krisztus Urunk is rovidre szokta zárni a tanítványai kozott eloforduló "ki a nagyobb"
vitatémát.
Olyan sok hasznos dolgot tanított nekunk. Miért nem ezzel foglakozunk inkább?

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.03.27. 13:21:04

@leslie07:
Ahogy a mellékelt ábra is mutatja, itt nem múltbéli vélt vagy valós sérelmekről van szó, hanem nagyon is a jelen dolgairól. Én a keresztény tanításokat ilyen gyakorlatias oldalról fogom meg inkább, mint hogy órákig azon vitatkozzak a másikkal, hogy melyik fordítás mit mond, vagy melyik egyház hol téved. De hát nem vagyunk egyformák! Ezt is el kell fogadni.

De ha nem, hát nem. Ha hallgatni akarsz inkább, az a te dolgod. Bennem fel sem merült az a vitatéma, hogy ki a nagyobb, az a gondolat viszont eszembe jutott, amit Jézus tanított:
"Azért, ha a te ajándékodat az oltárra viszed és ott megemlékezel arról, hogy a te atyádfiának valami panasza van ellened:
Hagyd ott az oltár előtt a te ajándékodat, és menj el, elébb békélj meg a te atyádfiával, és azután eljövén, vidd fel a te ajándékodat."

(Máté 5:23-24)

Én felhoztam egy valóst panaszt ellened, de nem kívántad ezt rendezni velem. Ha neked ennyit nem ér a dolog, akkor hogyan viszed az "áldozatodat" az oltárra? Vagy melyik oltáron fogadják el, ezt az áldozatot (imádatot), amit te végzel?

Csak gondolkodj el ezen.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2014.03.27. 13:40:38

@karalabe4: Te meg azon gondolkodhatnál el, hogy aki háromszor akarja rendezni veled az esetleges nézeteltéréseket és nem fogadod el, az hová menjen az ajándékával? Nemde, egy kettős mérce, amit felállítasz? Itt a visszaható kérdésed.
"Ha neked ennyit nem ér a dolog, akkor hogyan viszed az "áldozatodat" az oltárra?"

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.03.27. 13:45:13

@Egonymus+:
Mikor próbáltad velem rendezni a nézeteltérésedet? Netán akkor, amikor engem vádoltál ezért, hogy én vettem zokon a sértést?

("Én a sor elején szeretném megkövetni és bocsánatot kérni Karalabe-tól. Ugyan nem bántottam, csak kritizáltam némely bejegyzését a blogján, amit zokon vett.")

Szerintem ezt rendeztük az előbb, hogy ha te magad nem tudod, hogy miért kérjél bocsánatot, akkor annak nincs értelme, mert akkor nyilván ezt nem tudod megtenni. És akkor most mégis azt mondod, hogy te háromszor is megtetted?
Egyébként is nem azt mondtad, hogy már kifogyott a municiód?

Aranyosi 2014.03.27. 14:59:31

@leslie07: Meg kaptad az e-mailt amit néked küldtem?

leslie07 2014.03.27. 16:01:18

@karalabe4: Ezt az Úr azokra értette, akik Újjászulettek, azaz az elhivott szentek gyulekezetében, akik a Szetszellemtol szulettek, ezért voltak atyafiak az Úrban.
Egyenlore még nem látom kiforrotnak azt az állapotot, hogy mi ketten atyafiak lennénk az Úrban.

Érted? nem lehet kiragadni egy idézetet a bibliából és a saját helyzetedre alkalmazni.
Ezért írtam neked, hogy figyelem az írásaidat,és amikor látom, hogy elomenetelt tettél abban az irányban, hogy kiábrázolódjék benned a Krisztus.
Mindenesetre annyit elmondhatok,hogy amikor az Úr Jézus azt mondotta a parázna asszonynak,akit meg akartak kovezni, hogy megbocsáttattak az O bunei, de ne vétkezzen ezek után, nem úgy értette, hogy az asszony
korbeszaladgálja mindazokat ,akik két évvel korábban megbántották, hogy bezzeg megkoveteli, hogy azok kérjenek tole elnézést,mert kulonben o két év távalatából is egy senkiházi bagázsnak tekinti oket.

leslie07 2014.03.27. 16:02:04

@Aranyosi: Igen megkaptam. Koszonom. Majd este írok.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.03.27. 16:26:26

@leslie07:
Hát érdekesen forgatod a szavakat. Nekem ez sehonnan sem derül ki, hogy Jézus ezt kifejezetten az elhívott és újjászületett tanítványokra értette volna, hiszen a körülményeket leíró első vers szerint egy átlagos sokaságról volt szó: "Mikor pedig látta Jézus a sokaságot, felméne a hegyre...".

De ha neked ezt sugallja az Ige, hogy csak bizonyos embercsoportra kell korlátoznod a problémás helyzeteiddel való szembenézést, akkor legyen a te hited szerint.

De hogy tisztábban lássunk a felebarátunk-témakörben, egy másik Igeverset is megnézhetünk, amiből szintén az derül ki, hogy az emberek közötti kapcsolat nem szorítkozik kizárólag a szentek kis csoportjára (mármint Jézus tanítása szerint):
"Az pedig igazolni akarván magát, monda Jézusnak: De ki az én felebarátom?
Jézus pedig felelvén, monda: Egy ember megy vala alá Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esék, a kik azt kifosztván és megsebesítvén, elmenének, és ott hagyák félholtan.
Történet szerint pedig megy vala alá azon az úton egy pap, a ki azt látván, elkerülé.
Hasonlóképen egy Lévita is, mikor arra a helyre ment, és azt látta, elkerülé.
Egy samaritánus pedig az úton menvén, odaért, a hol az vala: és mikor azt látta, könyörületességre indula.
És hozzájárulván, bekötözé annak sebeit, olajat és bort töltvén azokba; és azt felhelyezvén az ő tulajdon barmára, vivé a vendégfogadó házhoz, és gondját viselé néki.
Másnap pedig elmenőben két pénzt kivévén, adá a gazdának, és monda néki: Viselj gondot reá, és valamit ezen fölül reáköltesz, én mikor visszatérek, megadom néked.
E három közül azért kit gondolsz, hogy felebarátja volt annak, a ki a rablók kezébe esett?
Az pedig monda: Az, a ki könyörült rajta. Monda azért néki Jézus: Eredj el, és te is a képen cselekedjél."
(Lukács 10:29-37)

Az nem tudom, hogy jött eszedbe a parázna nő példája, akit a többiek meg akartak kövezni és hogy őt korábban ki, miként bántotta meg. Jelen beszélgetésünkben nem látok erre kapcsolatot.

Szóval ha te csak azokkal vagy hajlandó nézeteltéréseidet, akikben már "kirajzolódott a Krisztus", akkor hogyan lesz meg a te jutalmad?

"Mert ha csak azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, a kik őket szeretik. És ha csak azokkal tesztek jól, a kik veletek jól tesznek, mi jutalmatok van? Hiszen a bűnösök is ugyanazt cselekszik." (Lukács 6:32)

küzdős 2014.03.27. 16:29:43

@Egonymus+: Tudod barátom, amit most a saját bőrödön tapasztalsz, azt mi már mindannyian megéltük!
Én nem irkáltam neki privátban, hanem mindig a nyilvánosság előtt próbáltam esdekelni, ha megbántottam volna! Soha az életében nem volt és nem is lesz megközelíthető! Mindenkit elmar magától! Könnyű lenne megbocsátani és megyünk tovább! Nem ez a célja, mert kikerülne a célkeresztből! Sefa teljesen korrektül fogalmazott! Hisztis, zavarodott gondolkodás nem a békét segíti, csupán tyúk módjára megy a kotkodálás, hangoskodás, hogy lám ide figyeljen rám mindenki, mert éppen tojtam valamit!
Én javaslom, hogy hagyni kell magában egy kicsit, aztán ha lenyugodva is marad ilyen, akkor majd kiteheti a saját portájára a véleményeit.
Az azért tetszett, hogy maga is úgy nyilatkozik, hogy még a blogján fel is használja a szavainkat! Hehe. Kell neki is a reklám, mint a TV-ben a bejátszások. Más tollával, szavaival ékeskedni könnyebb.
Én lazán felvállalom minden szavam, be is idézhetőek, mert igazakat beszéltem, csak nem bírta a szembesülést magával! Utálja a tükröt, ezért amikor elé tartják, tör-zúz.
Van egy-két "udvarlója", de ez a fellegekbe emeli! Nekik javaslom, ráadásul ismerőseim, hogy gyerekek, vigasztaljátok már meg a lelkemet, hogy a nehéz időkben is nő maradhasson, ne pedig egy hisztériás önsajnálkozó!

leslie07 2014.03.27. 16:42:44

Azokra volt kotelezo az Úr utasítása alapján, akik atyafiak az Úrban.

Azt nem mondotta, hogy olyanoktól is elnézét kellene kérni, akiket jogosan megdorgáltak helytelen viselkedésuk miatt korábban.

Ezenkivul neked mindkét esetben problémád van. Ha valaki bocsánatot kért itt toled, arra azt mondottad, nem úgy kérte, ahogyan azt te elvártad. Ebbol azt a kovetkeztetést vontam le,hogy neked a célod a mások idegesítése, hogy ,amikor jól felidegesítetted turelmetlensége folytán odamondjon neked, hogy aztán kikiálthasd maga újból áldozatnak, a vitapartneredet, pedig akit idegbe hoztál kirekesztesd.

Pedig ezt a másokat idegesíto magatartást sem díjjazzák dicsérettel a moderátorok.

"TROLLKODÁS - Mások folytatólagos idegesítése, a téma mellékvágányra, vakvágányra futtatása, a kéretlen bemásolás moderálást von maga után."

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.03.27. 16:59:27

@leslie07:
Ne foglalkozz te a mások dolgával, mert elég neked a magadé is!
Nézd, nincs értelme ezt a parttalan vitát veled folytatni. Ha te ennek nem látod szükségét, akkor nincs miről beszélni. Csak furcsának találom, hogy annak fényében, amit a Szentírásról oly nagy kenetteljesen hangoztatsz, mégsem tartod fontosnak a magad számára.

Én biztosan nem foglak erről meggyőzni, csak elmondtam, hogy mi a bajom, mint ahogy tettem két évvel ezelőtt is. A céljaidat meg az indítékaidat sem fogom analizálni, mint ahogy te teszed velem, mert ezek megítélése egyikünkre sem tartozik, tudtommal.

Eszem ágában sincs kirekeszteni sem téged, sem mást. Ha nincs jobb dolgod, mint mások "dorgálása" akkor csak csináld tovább, dorgáld csak azt, aki hagyja magát. De szeretném, ha engem hanyagolnál a jövőben!

Minden jót neked!

leslie07 2014.03.27. 17:16:36

Megértésedet koszonom.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.03.27. 17:48:56

Nos, a moderáló csapatnak üzenném, hogy az itt leírtak szerint, ha kellőképpen megideologizálják mások diszkriminálását, akkor az nem számít annak, sőt mi több, annak az illetőnek a hibája, akivel a diszkrimináció történt.

A beszélgetésből kiderül, hogy egyesek azon a véleményen vannak, hogy csak akkor tartozik bocsánatkéréssel egy sértegető, ha meggyőződött a másik Szellemtől újjászületett keresztényi mivoltáról.
Ez a gondolatmenet meglehetősen hasonló az Őrtorony kiközösítési eljárásához, amikor is úgy gondolják, hogy ha valaki már "nem keresztény", akkor azzal bármit meg lehet tenni, gúnynéven lehet nevezni, sőt a családjától is el lehet adott esetben választani. Bocsánatkéréssel sem tartozik azokért a károkért, sérelmekért melyek az emberek szándékos félrevezetéséből származtak, jóllehet ők maguk erőltették rájuk a nézeteiket, megfenyegetve őket, hogy "nem jó keresztények vagy nem eléggé keresztények" akkor, ha nem követik vakon az utasításaikat és nem rendelik magukat alá "szeretetteljes dorgálásuknak".

Én örülök, hogy ezek a beszélgetések lezajlottak, nem sajnáltam rászánni az időmet, mert szeretem ezeket a gondolatokat kibogózni. Az olvasók meg majd eldöntik, hogy mit kezdenek az itt feltárt infóval.

A vitapartnereim pedig feltehetik maguknak a fogós-ravasz kérdést, hogy hogyan lehet, hogy az Őrtorony eljárását kifogásolják, sőt felháborodnak azon, a mindennapi magánéletükben pedig ugyanezt teszik másokkal?

leslie07 2014.03.27. 18:20:21

@karalabe4: Valóban nem látom szugségét ebben a stilusban folytani, ahogyan azt te is beláttad.Megértésedet koszonom.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.03.27. 18:28:57

@leslie07:
Szerintem én befejeztem veled a társalgást és ezt megbeszéltük.

Nyilván lehet véleményem és megoszthatom azt a blogon. Egyáltalán nem említettem a nevedet, és nem tettem rád semmilyen sértő megjegyzést, és ahogy már utaltam rá: nem kérem a "dorgálásodat".
Számomra nem bizonyultál hiteles embernek és nem is kértem tőled tanácsot, hogy mit tehetek és mit nem.

De ezt lezártuk már, elfogadtam, hogy számodra normális dolog mások sértegetése és ezért írtam, hogy engem hanyagoljál ezzel légyszíves.

A rendezetlen konfliktus következményeit természetesen neked kell vállalnod. Ha téged zavar a kommentem, akkor ne olvasd el!

absztinens 2014.03.27. 18:33:55

@küzdős: Tudod, hogy míg mások legfeljebb az ismerőseim lehetnek, addig te a barátom vagy. Pont azért merem az igazat mondani, mert te is az igazság nagy barátja vagy. karalabe4 ott hibázik, hogy beleragad egy vitába és szájzárat kap a partnere torkán és képtelen abbahagyni. Ez végzetes kommunikációs hiba és ki is használják sokan. Tartalmilag viszont nagyon is igaza van a korrektség és tolerancia kérdésében. Őt nem láttam még személyeket sértegetni, csak viselkedéseket kifogásolt mindig. Ezt el kell ismerni, mert ez a korrekt vita alapja. AAz a zsákutca, ha azt amiben igaza van, azt is elvitatják tőle. Áldás, békesség.

küzdős 2014.03.27. 18:57:00

@absztinens: Ez egy teljesen, még általam is elfogadott igazság, amit most írtál!
Mivel piszokul ismersz, tudod, hogy ugrom dolgokra! Nem utálom, sőt szeretem a volt hittársaim, akik meg vannak vezetve és őszinték!
Viszont nem szeretem a tudatosan szenyókat, akik, bár látják az igazságot, de ennek ellenére ártani akarnak nekem és családomnak, persze a hitehagyott részre gondolok!
A hölgy rengeteg jó és számomra is teljesen élvezhető hozzászólását élvezem, sőt itt a nyilvánosság előtt is kifejezésre juttattam már neki, de nem bírom elviselni, amikor bekattan és hisztizik, jobban mondva, ha engem is név szerint igyekszik ebbe bevonni és ezzel magát hősként, üldözöttként sajnáltatni!
Tesó! Ha valaki ismer engem, az te vagy! Én nem változtam meg, azt tudnod kell, csak elhagytam egy vallást, mert a tanításait, a gyülekezetekben tapasztalt képmutatásaikat már képtelen voltam lenyelni úgy, hogy ne kapjak görcsöt! Én a testvéreket nem szeretném bántani, sok jó ember van köztük, de a vezetőket hányom le és mindent meg fogok tenni azért, hogy lebuktassam azt, amit le kell!
Köszönöm, hogy barátodnak neveztél itt is, remélem, hogy ki tudjuk simítani a köztünk keletkező görbéket BARÁTOM!
Én a magam részéről már nem kívánok zöldségekkel foglalkozni, csak azt szeretném, ha nem foglalkozna többé velem, nem idézgetne be nevem szerint, csak azért, mert mertem a neve kezdő betűjét feldobni anno. Mit szólna, ha az egész nevét beírnám, meg a fészbukos elérhetőségét? Persze ekkora görény nem leszek.
Mit szólnál, ha újra ismerősök lennénk a fészen valahogy?
ÁB!

absztinens 2014.03.27. 19:43:49

@küzdős: OK. A facén dumálhatunk felvettelek ismerősnek. Egyébként karalábet is megtalálod a faces ismerőseim között a saját identitásával. Ha a Hit és becsület vezet senki sem árthat. A többit meg ketten leverjük...csá a fécen.

leslie07 2014.03.27. 19:55:37

@karalabe4: "De ezt lezártuk már, elfogadtam, hogy számodra normális dolog mások sértegetése és ezért írtam, hogy engem hanyagoljál ezzel légyszíves."

Nem normális dolog számomra mások sértegetése.
Ezt te teszed velem szemben, amikor ezt állítod rólam, csak azért, mert nem értek egyet azzal, hogy szándékosan kotekedsz itt
sokakba.

Azt ígérted, hogy befejezted, de látom mégsem.Nem hagy nyugodni a benned rejtozo
személyiség.

Úy látom, amíg el nem alszol nem hagyod abba
a kotekedést.csak abban bízom, hogy hamar elálmosodsz, hogy végre nyugalom legyen a blogon.

Virago_1000 2014.03.27. 19:58:51

@karalabe4: "pl a nők rendszeresen le vannak hurrogva, vagy csak félre vannak állítva...ha már csak a kommentelők arányait nézzük."

- minden bantas nelkul irom, kerlek ne sertodj meg, csak nezz magadba: Senki sem utalja a noket. Sem itt, sem az ortorony szervezetben. Szerinted honnan tudnank a szabadon valasztott nicknevekbol, hogy no vagy-e vagy ferfi?

Szerintem kicsit tulzol, mikor a noellenessegrol beszelsz. Barmikor, barmelyik kontextusban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.03.27. 20:05:13

Egyetértek Viragóval. Épp most írtam meg privátban. Itt senki sem bántja a nőket. Nem emlékszem, hogy itt valaha történt volna ilyen. Karalábé hisztizik, és amikor le akarjuk állítani, akkor meg kiabál, hogy "segítség bántanak, mert nő vagyok". Miközben semmi ilyesmi nincs

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.03.27. 20:09:28

@leslie07:
"Nem normális dolog számomra mások sértegetése."

Már ne haragudj, de ezek szerint igen. Teljesen emberi dolog olyat mondani, amt az ember később megbánhat, de ha ez valakit sért, akkor az a minimum, hogy bocsánatot kér az ember. Te ezt azért nem voltál hajlandó megtenni, mert te nem tartasz Újjászületett kereszténynek. Ez pedig úgy nevezik, hogy vallási alapú hátrányos megkülönböztetés. Ha neked ez így elfogadható, a te dolgod, de azt is fogadd el, hogy mások másként gondolhatják. Ha legközelebb rálépsz valakinek a lábára a villamoson, akkor ne felejtsd el tőle megkérdezni, hogy milyen vallási nézeteket vall, mert ettől teheted függővé, hogy kérjél-e tőle bocsánatot vagy sem. Sőt, ha nem egyezik a hitnézetetek, akkor még nyugodtan a fejéhez is vághatod, hogy "Hazug vagy, tehát az ordog eszkoze is egyben. Megtérésre van szukséged, amit nem vagy hajlandó tudomásul venni."

Most akkor ki kötekedik, kivel?

küzdős 2014.03.27. 20:31:47

@sefatias: Talán egyszer együtt is puszilkodhatunk. Szeretnék egy ilyen partit!

küzdős 2014.03.27. 20:34:10

@sefatias: Egyébként a malac az kit árnyékol elő?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.03.27. 20:35:54

@küzdős: Én mondtam a múltkor, hogy ha összehoztok egy randit, elmegyek. Annyit megértek nekem

küzdős 2014.03.27. 20:40:46

@sefatias: Ez, ha van igazság, össze kell, hogy jöjjön! Bízzunk az időben, meg bennünk!

leslie07 2014.03.27. 20:51:17

@karalabe4: " Megtérésre van szukséged, amit nem vagy hajlandó tudomásul venni."

Orulok, hogy rájottél.

Én is így gondolom.

in Freiheit (törölt) 2014.03.28. 07:25:07

"Elég szomorú, ha már a bolondnak sem szabad bölcsen beszélnie arról, amit a bölcsek bolondul csinálnak."

Toronyőrbácsi 2014.03.28. 14:05:37

Kedves dzsonidzsóker.Vedd ki a kommentek nagy százalékát mert:BLOG ETIKETT. Rád, vagy másokra nem vonatkozik cicamica? ha ilyen hülye vagy akkor b...meg.
www.youtube.com/watch?v=cywYSxlnJlA

f i n i t o (törölt) 2014.03.28. 14:22:27

A rendszer éles, első körben a személyeskedés és a trollkodas lesz moderálva. Szépen kérjük mindenki tartsa tiszteletben.

in Freiheit (törölt) 2014.03.28. 14:42:38

@m o d e r a t o r: - nak szeretettel:

"Miért ide?
Miért ne!

Megvezettek. Becsaptak.
DE!
A véleményem?
Nem változott... de igen, rosszabb lett... a világról.

Zsidók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Éktelen a bűnötök! És a HIT gyali (Istent, és mindent ami jó gyalázók masszív érdekközössége), akik megpróbálják becsempészni az elfogadásotokat a kereszténységbe...

Zsidók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A Noé c. filmmel, olyan szinten félrevezetitek a világot, hogy ez most rosszabb... újra leírom, nehogy azt higgye valaki, hogy félreértés: TEST SZERINTIEK, TI ROSSZABBAK VAGYTOK, MINT AKIK ANNO MEGFESZÍTETTETTÉK JÉZUST!!!!!!!!!!!

Kettő:
1. Becsapjátok az embereket az előzetessel. Azt érzékeltettétek, hogy ragaszkodtok az eredeti történethez.
2. Magában a filmben meggyaláztok mindent, ami szent.

Szégyelljétek magatokat, ti mindenkinél rosszabbak!!!!!!!
Tényleg nem veszitek észre, hogy miattatok ilyen rossz a világ!!!???

Gané népség!!!
Tudjátok mi a csoda? Hogy Isten több, mint 1000 évig ragaszkodott hozzátok!

Szégyen!!!!!!!!!!!!!!!
A gondolkodásotok.
A cselekedeteitek.
A jelenlegi istentagadó létetek!!!!!!!!!!!!!!!

NE NÉZD MEG A NOÉ C. FILMET!!!!!!!!!!
Ettől az istenkáromlástól a jó rossz lesz, a rossz még rosszabb lesz!

ORION 2014.03.28. 15:07:53

@in Freiheit: Mi baj van cimbora ???"""NE NÉZD MEG A NOÉ C. FILMET!!!!!!!!!!"""Mért ne ??? Én még nem láttam.Ennyire rossz lenne???

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.03.28. 15:10:22

@ORION: Pár napja még nagy mellénnyel itt ajánlgatta, hogy ez a film fú de mennyire nagyon jó lesz.

Bárcsak rájönne, hogy nem csupán a filmmel kapcsolatban csapták be, hanem a vallásával kapcsolatban is.

Bár ha egy embert ilyen könnyen átlehet vágni egy olyan egyszerű dologgal, mint egy fil, akkor vajon sokkal összetettebb dolgokban, mint például a vallás, vajon nem lehet ugyanúgy rászedni?

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.03.28. 15:15:04

@m o d e r a t o r: Na, szuper, éles a rendszer.

Rám is figyeljetek, rám is vonatkozik az etikett, nincs kivételezés.

Hajrá srácok!

ORION 2014.03.28. 15:18:27

@Johnny Joker: Reménykedem benne hogy egyszer az őrtoronyról is ilyen negativ véleménnyel lesz mint erről a filnről!!!

absztinens 2014.03.28. 15:58:37

@positive feedback: "Kettő:
1. Becsaptátok az embereket az előzetessel. Azt érzékeltettétek, hogy ragaszkodtok az eredeti történethez.
2. Magában a filmben meggyaláztok mindent, ami szent."

És ez még semmi testvér! Látnád az ADULT változatát...az milyen durva. Angyalok, meg emberek. És nem a nők az angyalok....huuuu kiráz a hideg.

Még jó, hogy nem dokumentumfilmesek forgatták :)

Az a jó benned, hogy őszinte vagy és romlatlan. Hiszel még a szép világban, de ha megfogadsz egy testvéri tanácsot, úgy mint egyik rossz példa tanú, a másiknak. Ne éld bele magad ennyire semmibe, mert ha véletlen csalódnod kell sokkal fájdalmasabb a valóság. Tudod! Kicsi elvárás, kicsi csalódás. Az, hogy a jóra inted az eltévelyedetteket az nem baj, mert ráfér mindenkire a jó tanács, legfeljebb nem passzol minden esetben. Írnak itt rajtad kívül mások is a múlandóságnak, nem olyan nagy baj ez.

Képzeld mi lenne, ha a Béthel is követné a példádat és úttörők légióinak mondanák, hogy beírhatják munkaórának, amit ide kommentelnek?

Be kéne zárni a blogot és a Kurucinfó után Amerikába menekülni...Hidd el én nem az olvasóidat féltem, hanem azt gondolom, ha te is meglátod a rést a pajzson, vadabb leszel, mint itt az élharcosok, hiszen láthatóan túlfejlett igazságérzettel vert meg a teremtő.

Szerintem konszolidálódj és érezd jól magad. Ez a dolgunk a világban, a Prédikátor szerint is, pedig ő felettébb okos ember volt.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.03.28. 16:02:21

@absztinens: Hát, ha rájön egyszer nickkaméleon, hogy a Zűrtorony hogy átverte, és ugyanekkora marad az igazságérzete, akkor valóban az egyik legjobb harcosunk lesz. Reméljük kikupálódik, szerintem csak idő és megtapasztalás kell neki.

absztinens 2014.03.28. 16:21:07

@Johnny Joker: Én negyven évet szívtam. Van még ideje, de azt hiszem ti sokat segítettek neki. Például a keresztényi jómodor (József Attila után szabadon) Úgy hull le róla, mint másról ruha a boldog szerelemben...Ha így halad, nektek kell visszafogni, mert a "sátánpapok" csak hízelgő szóvirág lesz az ő dühéhez képest...Ami késik az múlik és jön még kutyára úthenger, meg más urbánus okosságok eddig sem vallottak kudarcot és egy jotta sem múlt el beteljesedés nélkül, miért pont nála törne meg a törvény és borulna a szabály?

Nεω 2014.03.28. 16:25:17

@absztinens:

Nagyon jól látod. Lehet, hogy jobb lenne ha ott maradna.

Egyértelműen nem érett meg az igazságra az "igazságról"!

Ki tudja, még önpusztításba is átcsaphatna.

Jobb az ilyennek, ha ott marad.

Egy pontot azért erősen vitatok.

Az igazságérzete elég torz. Egyirányú, és ez baj.

negative feedback (törölt) 2014.03.28. 16:30:14

@m o d e r a t o r:

Te tényleg nem látod (be)?

Engem nem lehet kizárni!!!
Akkor lépek le, amikor én akarok!
Szerinted miért fogalmaztam úgy, ahogy?
Hogy kizárjatok... Na, leesett!?

Olyan kijózanító volt a Noé c. film, hogy nagyon.
HAZUGSÁG MINDEN... MINDENÜTT, és nincs remény rávenni az embereket, az ébredésre.

Undorító ez a világ mindenestül.
Csalódtam? Igen!
De miért is? Mert magamból indultam ki. Felnyitni a szemeket, és ezt feltételeztem másokról is.
Elegem volt ebből! Így!

Isten - mint mindig - a legtökéletesebben jár el a nagy nyomorúság intézményével.
Addig meg?...
Mindenki azt csinál, amit akar, de ne feledd: Akkor már nem tudsz fejlődni. Ami a szívedben van, az alapján fogsz dönteni jól (juh)vagy rosszul (kecske).

Isten látja lelkem, én megpróbáltam.
Most jöjjön más/jöjjenek mások, ha az én példám után még azt hiszik van értelme...
Ez esetben nekik: Kitartást fiúk/lányok!

Egy dologról szól már minden: Amikor eljön az idő, senki nem tárhatja szét a kezeit csodálkozva.
Ez biztos!

absztinens 2014.03.28. 16:31:31

@Τιμόθεος: Legyél türelmes. Mindannyian hülyék voltunk, de voltak az egyenlők közt még hülyébbek is. Most meg itt blogolnak. (Illetve akire gondolok, azt már egy éve nem látom). De mindegy, ha kitiltották az is csak szeretetből van. "Akit szeret az Úr azt megfenyíti" Mivel ezt minden rendes tanú hiszi, ezért biztos ő is okul és jobb kereszténnyé válik a feddés által. Ezután kiváltságában áll, majd bölcsebben hozzászólni a postokhoz.

Ezt csak így szabad felfognia, mert ha mást gondol, akkor már most az ördög markában van, és akkor jajj neki.

Rövid az élet, hosszú a sír.

f i n i t o (törölt) 2014.03.28. 16:36:34

@negative feedback:

Kedves Kommentelő!

Szivesen látunk itt, de kérjük tartsd tiszteletben a blog etikettet.
Jelen kommented az etiketbe ütközik.
A következő, etiketbe ütköző kommentednél sajnos ezt a nickedet is ki fogjuk tiltani.

Toronyőrbácsi 2014.03.28. 16:51:54

Több száz horrorfilmet megnéztem, de ezt a Noésat még nem láttam.Valaki becuccolná ide, ha online nézhető?

küzdős 2014.03.28. 17:08:32

@absztinens: Tesó! Nem annak a névnek írtál, aki éppen írta nóés balhét!:D
Bár ugyan annak, de mégse! Légy figyelmesebb! Elméletileg minden név "másik ember", bár tudjuk, hogy nem.

absztinens 2014.03.28. 17:27:16

@küzdős: Tudod, hogy a gondolkozás nélküli írás nekem is erősségem. Ki sem lógok a társaságból :)

küzdős 2014.03.28. 17:31:13

@absztinens: Ha már ki sem lógsz, az jó jel. Te a zsák, vagy a folt vagy?:D

küzdős 2014.03.28. 17:34:34

@Toronyőrbácsi: Pajtás! Ami késik, nem múlik. Találkozunk még, de a legutóbbi tényleg nem jött össze.

absztinens 2014.03.28. 17:44:50

@küzdős: Hát igazából a negatív/pozitív Feri hegyit sajnáltam csak meg, mert olyan anyátlannak tűnt. A Mester is azt mondta, hogy nem az egészségesnek kell az orvos és hát az irgalom csak nem veszhet ki ilyen gyorsan, mert akkor gyanús lesz, hogy sosem volt. Gondoltam bekötözöm a sebeit és bort, meg olajat öntök a tűzre, hogy ne fájjon annyira neki se ha egyszer leesik a papírhuszas... Meg mit tagadjam na,...hát hiányzik az a kis pásztorkodás, bekötözni a megtört szíveket és szabadulást hirdetni a foglyoknak.

Egyikőtök sem gondolt bele, de ti vagytok a legjobb barátai. A gyülijében (mivel ismerik) biztos nem veszik komolyan. Ti szeretitek, válaszoltok neki és partnerként tekintitek. Nem Úgy, mint a bölcs vezér az ellenzéket. Ezzel felemelitek magatokhoz. Nem véletlen ti vagytok a családja. Azért így is tekintsetek rá és ne csak mint hitvédőre.

Nεω 2014.03.28. 17:48:31

@absztinens:

Tetszenek a hozzászólásaid. Magam is ilyen voltam jó sokáig:-), amíg rá nem jöttem, hogy néha muszáj keménynek lenni, ami nem feltétlenül egyenlő az irgalmatlansággal, vagy szívtelenséggel.

Részemről szívesen beszélgetnék vele, ha látnám értelmét. Ez alatt azt értem, hogy ha korrekt módon állna hozzá a többi emberhez.

Bízom benne, hogy nem tiltatja ki magát innen, hanem elkezd kicsit visszavenni az arcából, stílusából.

absztinens 2014.03.28. 18:11:19

@Τιμόθεος: Én is beszélgetnék vele, de félek azok az órák marhára hiányoznának a halálos ágyamon...

küzdős 2014.03.28. 18:30:38

@absztinens: Én szeretem az illetőt!!!
Barátom, akinek élete a nevek változtatása és a magával való meghasonlás! Néha nehezen követi saját magát is, hogy éppen merre van arccal, de követem. Nem szeretném lebuktatni, mert a játékok elrontója nem vagyok.
Nekem ő a tesóm, a családja tagja!:D

absztinens 2014.03.28. 19:13:58

@küzdős: Hát ha neked tesód, akkor nekem is. :) Meg egyébként is ha nem ordaskodik, akkor a szövegének abszolút létjogosultsága van itt, hiszen fény nélkül árnyék sincs és ez akár hogy is csűrcsavarjuk, mégis csak "Mindent Jehova Tanúiról" blog. Sokkal autentikusabb, mint más, egyébként ugyanolyan hamis, vagy még hamisabb vallások képviselői, akik olyasmiket mantráznak, amiket - amikor még hiszékenyek voltunk - akkor sem hittünk el. Nagy hiba volna egyik kómából a másikba esni :)

Ha valakit megcsal a felesége és egy randa válás után van, nagy hiba lenne az első útjába akadó, kancsal banyát az oltárhoz tuszkolni :)

küzdős 2014.03.28. 19:26:45

@absztinens: Aki csalódott az egyikben, az természetesen nem volna bölcs, ha gyorsan egy másikba szeretne bele, pedig nem is ismerte meg a másikat!
Megismerni a másikat sok idő, ezért senkinek nem javasolnék mást! Én ott tartok, hogy mit ne válasszon senki, mert ...
Nem érdemes javasolni egy másikat, mert arra már rá jöttem, nincs egyedüli igaz vallás!
Mindenki legyen inkább vallásoktól nem elkötelezett, mert az nem egészséges.

absztinens 2014.03.28. 19:41:48

@küzdős: Gondolom úgy akartad írni hogy NE legyen elkötelezve, mert az nem egészséges.

ha igen, akkor egy húron pendülünk és akár egy Punk együttest is alapíthatnánk...(a zenei tudásunk szerint).

Biztos van aki ráiszik a macskajajra, de akkor magára vessen, ha feljön. Maximum Unicumit.

Az biztos, hogy én soha többet nem fogok semmiféle egyházfit a padsorból tátott szájjal hallgatni és és ájtatos képpel, öltönyben, nyakkendőben a vasárnap délelőttömet elcseszni, mert Isten ettől boldog. Majd a pörsölybe drachmákat szórni a tarhás csapatnak, akik ebből élnek és nem a szabadidejükből, szívjóságból csinálják. Aztán ezerszer hallott és agyoncsócsált idézeteket, úgy hallgatni, mintha most hallanám először és hűű mennyit tanultam ma is és eztán tökre megváltozott az életem, mert újjászülettem. :)

Mivel a Mester már közel 2000 éve itt hagyott minket és a kinevezett apostolai is vele lógatják már a lábukat egy fodros felhő széléről (mindenbizonnyal, bár csak mondták még nem láttam). Azért senki nem tud ebben a káoszban odamenni hozzá és megfogni a köpenye szélét és azt mondani.
Uram és nem azért jöttem, mert ettem a halból és kenyerekből és újra megéheztem, hanem mert tényleg érdekel, hogy mit értettél az ominózus mondataid alatt...Magyarázd el nekem, mint egy koraszülöttnek (idétlennek), hogy azt ez most így hogy?

Amíg a többiek is csak találgatnak, az nekem is megy segítség nélkül is, és ha tévedek akkor csak magamra lehetek mérges. Nem vágtam át senkit. Hát most ez a pálya.

küzdős 2014.03.28. 20:11:13

@absztinens: Nem akarnék feleslegesen ehhez hozzá tenni, sőt elvenni sem. Ez így teljesen igaz. Mi is így vagyunk vele, bár kíváncsiságból már voltunk más gyülekezetekben, hogy teljesebb legyen a kép, de nem lépnék be máshova többé! Azért biztosan megyek még egy pár helyre, mint érdeklődő, de soha többé elkötelezettség! Azért a golgotásoknál jól éreztem magam, de nem lennék törzsgárda ott sem!
Sok érdekes van, amit kóstolnék még, de jól lakni nem kívánnék már.

Aranyosi 2014.03.28. 20:15:49

@absztinens: Tesó, sajnos Baracskán meg nem nem gondoltuk volna a történet végét.

absztinens 2014.03.28. 20:58:30

@Aranyosi: Hát Lalám, akkor én csak vártam a szép jövőt és azt hittem, hogy a szocializmus az Armageddonig kitart, aztán a szocializmus fáradt el hamarabb. Mi voltunk a kitartóbbak. Ergó legyőztük Marxot és Lenint.

A módszerváltás után már pedzegettem, hogy nem stimmel a prófétálás, de 92-ben mondtak rá valamit és az ahhoz pont elég volt, hogy befogják vele a számat.

Így utólag visszanézve, azt mondom, hogy ezt a rendszert lebontani kívülről lehetetlen. Senkinek nem megy. Egyes embereket , vagy kis csoportokat, 130 éve lesöpörtek a színről. Mi Magyarok is csak körbeszaladgálnánk a vízfejhez közeliek nélkül. A turpisságokra csak egy Ray Franz és legalább olyan bennfentes társai tudnak hatékonyan rámutatni és bizonyítékokkal előállni.

Mi olyan messze vagyunk az információk forrásától és olyan jól blokkolnak mindent, hogy eddig alig szivárgott a rendszer.
Ahhoz, hogy elinduljon valami, ahhoz nekik maguk közül kellett valakit kitenniük, hogy egyáltalán sejtésünk lehessen a sok kormolásról, kamuzásról, találgatásról és ötletelésről. Hogy fogalmuk sincs róla, hogy merre az előre.

Persze a magabiztosságuk megrendült és kihalnak a dinók is közülük, az újak pedig, nem fogják tudni a folytonosságot biztosítani, ráadásul lassan a nyakukba szakad az a probléma, amit nem is ők állítottak elő. Mármint a sok meggondolatlan és eszement kijelentés magyarázata és mosdatása.

Nem egyszerű dolog, mások évtizedekkel ezelőtti kijelentéseiért helyt állni. A vezetés lassan lecserélődik és egyre inkább kedvetlen lesz, ha egyre többen számon kérik a konkrét ígéreteket.

Könnyebbségük csak az újak tudatlansága lehet, de azoknak is mondani kell valamit logikusan és a régihez kapcsolhatóan, mert az információk most sokkal ellenőrizetlenebbül terjednek. Ezt nem lehetett belekalkulálni sem nekik sem mi nem gondoltuk, hogy így beszűkül a világ.

Nekem még most is frissen él az emlékezetemben, hogy mennyit jártunk együtt tusolni, mert szabadmozgósként ugyanabban az időben jöttünk, meg munkából. Klaffogtál a gurtnival szögelt pántos fenyő talpas fapapucsodban és ugyanolyan jó húsban voltál, mint én. A Marci (a rabós) meg olyan sovány volt mellettünk, mint egy Agárkutya és tiszta szőrös tetőtőél talpig. A legnagyobb gondunk volt, hogyha a "kobra" hippizni jött és dugni kellett a bibliát (bármilyen papír legyen is az).

De inkább ott a puskacsövek elé álltunk volna, mintsem megtagadjuk, hogy az IGAZSÁGÉRT szenvedünk. Pedig sok kistesót frocliztam már akkor is, hogy "biztos csak apádék miatt vagy itt". Volt aki megsértődött és volt aki egy hónap múlva beismerte és hazament.

Bontottuk a padlót a klotyóban és csináltuk a rejtekhelyet, csempésztük az őrtornyot, meg a bort és a kenyeret az emlékünnephez...

Ma már szinte hihetetlen.
Filmet kéne csinálni róla, bár volna azért amit kihagynék belőle :)

f i n i t o (törölt) 2014.03.28. 21:07:49

a főhivatalból rendszeresen szivárogtatnak ki információt, ami idejekorán kikerül a külföldi exjt oldalakra ... többen úgy látják, vmelyik vt tag van a háttérben

Nεω 2014.03.28. 21:11:47

@absztinens:

Erre mondtam azt, hogy

egyrészt ugyanígy érzek
másrészt a térítők épp ezért hagyjanak békén. Ne akarjon megtömni amikor épp most rókáztam az előző romlott cucctól.

Ha a mester él, valóban él, sőt olyan amilyen, akkor mindezt tudja, és majd segít úgy, akkor és ahogyan Ő akar.

S mindeközben nem érzem magam hitetlennek, csak a sok kóklert hiteltelennek...

absztinens 2014.03.28. 21:16:12

@undercover: Ezért járok ide és ezért vagyok hálás Johnnynak, mert kevesen figyelnék és fordítanák rendszeresen. Egyszer egyszer még csak talán...de ilyen elkötelezett szabadságharcos utoljára 1848-ban volt ebben a véráztatta kis hazában. Az is ifjú volt és vándorszínész, meg KÖLTŐ.

Igazából csak a tényekkel lehet valamit kezdeni. Az üres vagdalkozások szerintem bumerángként visszajönnek. Nem csak a kritikusokra, de a Tanúkra is. Ez szinte törvényszerű.

Mint ahogy az is, hogy egy vezető testületben, vagy főhivatalban is kell egy vagy két valóban becsületes és korrekt embernek is lennie (a nagy számok szabálya szerint).

Nεω 2014.03.28. 21:23:36

@absztinens:

Van is köztük biztosan. Kérdés, hogy mennyire hiszi az alapokat (háromság, halál utáni élet stb)

Ha ezekben hisz (mert mondjuk sosem értette meg az ellenérveket, vagy mert szimplán jó indulatú de buta), akkor sokra vele se megyünk.

A R. Franz nem csak VT tag volt, de hála Istennek egy zseni is (de legalábbis közel ahhoz).

@undercover:

Ha van is ilyen VT tag ma, az biztos nem a G Jackson...

minden esetre nem lenne rossz!

f i n i t o (törölt) 2014.03.28. 22:01:49

@Τιμόθεος: elvileg lőcs az :) bár erre lehet gabi tudna jó választ adni, hogy milyen lehet most a helyzet, az biztos, hogy cedars elismeri, hogy bentről kapja az infókat ... azért a podofiliás véni levelet kiposztolni mielőtt kiadtak volna a veneknek, az ütős volt ... mondjuk le is lővették a blogját 24 órára!! a wt jogászai :)

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.03.28. 22:51:11

@absztinens: Nem is tudtam, hogy ilyen jóarc vagy, többet írhatnál nálunk.

40 év, az nem kevés. Drága jó nagyanyám, aki behozta ezt az áldott jó vallást a családba, nos ő van ennyi ideje bent, de 65 évesen már akkor sem lépne ki, ha a VT tagjai röhögnék szembe, hogy bevette a hülyeségeiket.

Örülök veterán barátom, hogy itt vagy velünk.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.03.28. 22:56:57

@absztinens: Ami pl. durva, hogy ma tudtam meg, hogy a Zrt. nem csupán ENSZ tag volt, de PR tevékenységet is kellett folytatniuk. Fent van az ENSZ honlapján az archívumban, hogy melyik Ébredjetekben "reklámozzák" a tevékenységét. Ja, meg a szerződés is, amit aláírtak. Most ebből készül egy ütős cikk.

Szóval nem gondoltam volna hogy aláírták hogy reklámozzák az ENSZet sőt meg is tették!!!

f i n i t o (törölt) 2014.03.28. 23:03:17

@Johnny Joker: de meg ám :) amikor agymosottkent olvastam azt az ENSZ-et elismerő cikket,valahogy nem tudtam hova tenni a besimuló stilust ... gondoltam tájékoztatás, hogy a tesók nem legyenek olyan művelelenek ... de a stílus akkor is fura volt ... köpködés mentes ... nem ezt szokta meg egy jt

absztinens 2014.03.28. 23:23:09

@Johnny Joker: Köszi a respectet, a valóság már több, mint ötven évet veszítettem a Wachtower miatt, de az utolsó tízet már levettem mert, több kárt okoztam, mint hasznot. De a számszaki tény, hogy rájuk ment, mert még nominálisan most is tag vagyok praktikus családi megfontolásokból. Viszont már nem tartom érvényesnek a nekik tett fogadalmat, csak az Istennek tettet, mert a belépéskori kondíciókat ők rúgták fel. Így semmi lelki furdalásom nincs velük szemben. Nem is járok egyáltalán, se sűrűn, se ritkán. Amikor úgy érzem, hogy le tudom leplezni őket, akkor megteszem, amikor viszont egyetlen rezdülésből látom, hogy bigott tanúval állok szemben, rögtön maró szarkazmussal kérdezem, hogy "Megy-e a munka és mikor jön a világvége", de nem feszítem a húrt, mert nem szócsatát akarok nyerni és nem szándékom senkit agyagba döngölni derékig. Abban karalábeval egyetértek, hogy az élet egy tanulási folyamat és én úgy gondolom, hogy a jobb dolgok még ezután jönnek a számomra. (Ha így lesz, ha nem jobban hangzik.) Ezért én sokakkal ellentétben nem vagyok dühös, sem bosszúálló. Csak az igazságérzetem diktálja, hogy elmondjam a Brukliniak csítelését a jobb sorsra érdemes ismerős tesóknak. Mivel nagyon sok ember keresztelkedett meg akit én tanítottam, ezért eljött az a történelmi pillanat is, hogy konkrétan BOCSÁNATOT kértem néhánytól, hogy átvágtam, de arra hivatkoztam, hogy akkor én is azt hittem és nem gonoszságból volt. Ez tragikomikus, hogy ezt is megértem. 2x örültünk a "megtérésnek".

Azt mondják nem lehet csak egy 180 fokos fordulat az életben, mert a másik az már 360 lenne :)

f i n i t o (törölt) 2014.03.29. 19:52:46

A moderátor szomorúan olvasott az elmúlt napokban sok megjelent kommentet. Úgy érezzük, hogy egészséges és felüdítő lenne, ha a továbbiakban egymás lelki állapotának megítélése helyett a blog építő és jobbító szándéka kerekedhetne felül a kommentekben is.

Ehhez úgy érezzük, hogy Jézus szavai adhatnak további nyomatékot:

"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták." (Mt 7:12)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.03.29. 20:14:03

@m o d e r a t o r: Azért ne szomorkodj! Ennek nem biztos, hogy az az oka aki írta kommentet

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.03.29. 20:25:37

@m o d e r a t o r: Jaaa és kérem törölni a fenti kommenteket, mert nem illenek a poszt témájához!

in Freiheit (törölt) 2014.03.29. 21:05:23

@m o d e r a t o r:

Szentháromságos moderátorságos akárkiságod-NAK:

Semennyire nem érdekel mikor zársz ki.
Nem engem zársz ki, hanem magatokat be.
Te/Ti álltok az ajtó rossz oldalán. Ez biztos!
Érted?...
Érted!...

A hozzászólásaitok, a megnyilvánulásaitok kuka.
Semmire nem jók.
Istenismeret? Nulla.
Bla-bla-bla...

Egy végtelenül gonosz arc a főeredő, és... és ennyi... Annyi!!!
Egy (választott) kép felér 1000 szóval.
Az én Új Világomban (Isten Új Világában) nem lesznek gonosz nickarcúak (sem).

Félreértés eloszlatás: TI EGYETLENEGY JEHOVA TANÚJÁT SEM TUDJÁTOK ELFORDÍTANI ISTENTŐL.
Marad a kérdés: Akkor mégis kit?
Csak körülírnám: TI EGYETLENEGY JEHOVA TANÚJÁT SEM TUDJÁTOK ELFORDÍTANI ISTENTŐL. - Érted végre?

Nεω 2014.03.29. 21:12:44

@in Freiheit:

Háborogj csak kolléga. Gyenge petárdákat puffogtatsz!

A szervezeted hazug, szélhámos, és hamis próféta

Ez az igazság.

picket9 2014.03.29. 21:16:23

@in Freiheit:
[ A hozzászólásaitok, a megnyilvánulásaitok kuka.
Semmire nem jók.
Istenismeret? Nulla.
Bla-bla-bla...]

a te megszólalásaid a negativ tartományban vannak. tehát nem tudom mire vágsz fel, és mit nyafogsz itt?
Nem vagyok kiváncsi rá.

in Freiheit (törölt) 2014.03.29. 21:19:49

Jövök-megyek
Dúlok-fúlok
Amit csak akarok!
Amikor csak akarom!
Szabad vagyok!

Hogy néha (vissza)élek a szabadságommal?
Senki nem tökéletes. Én meg főleg nem!

Ti azt hiszitek kárt okozok. IGEN!!!
De nem ti, hanem a jövő dönti el kinek/kiknek!

Persze te gondolsz valamire...
Rosszul.
Ez miért biztos?
A legerősebbnek vélt láncszemetek a leggyengébb.
Innentől kezdve miről beszélünk?

f i n i t o (törölt) 2014.03.29. 21:26:06

@in Freiheit:

A trollkodást és a blogolók izgatását kéretik befejezni.

Ez a második figyelmeztetés, ami 1 hét kitiltást von maga után. A kitiltás a személyedet érinti, és nem az egyes nick neveidet. Magyarul ha most nem fejezed be a trollkodást, egy hét kitiltás jön, és ha más név alatt lépsz be, azt a bejegyzésedet is automatikusan törölni fogjuk.

in Freiheit (törölt) 2014.03.29. 21:26:23

@picket9:

A-ha

Mesélnél az ittenieknek Istenről?
Csak átfogóan, hogy mi honnan indult és hová tart.

Ha ezt nem tudod(akarod?) megtenni, nem vonom vissza a rosszul hangzót (sem).

Cáfolj!
Van rá időd, nem?
Cáfolj!

Istenről vitatkoztok, miközben nem ismeritek?
Minek... akkor minek ez az egész?

Laci7000 2014.03.29. 22:29:49

@in Freiheit: Jó lenne, ha próbálnál kicsit tökéletesebb lenni, ha nem vagy az, mert Jézus is azt ajánlja, ugyebár... ugyanis ilyen nagy arcú süketeléssel nem leszel népszerű.

Laci7000 2014.03.29. 22:31:38

@in Freiheit: többször is felajánlottuk már, hogy cáfolunk neked, ha akarod, élő egyenes adásban is, ha gondolod, emlékszel? de nem merted vagy nem akartad bevállalni. Ha mégis, szólj, és összehozzuk.

picket9 2014.03.29. 22:41:55

@in Freiheit:

[A-ha
Mesélnél az ittenieknek Istenről?
Csak átfogóan, hogy mi honnan indult és hová tart.]
Miért kéne nekem Istenről?
Mesélek én ha kell, de miért lenne ez a dolgom?

[Ha ezt nem tudod(akarod?) megtenni, nem vonom vissza a rosszul hangzót (sem).]
OK.

[Cáfolj!
Van rá időd, nem?
Cáfolj!]

Időm van, de mit cáfoljak?
Esetleg cáfolom , hogy igazad lenne.

[Istenről vitatkoztok, miközben nem ismeritek?
Minek... akkor minek ez az egész?]

Ez lenne a lényeg, hogy nem Istenről vitatkozunk, hanem a WT.-ről, ami egy emberi szervezet, emberi protokollokkal.

Kérdezz nyugodtan, válaszolok.
De itt szerintem nem nekem kéne válaszolnom, bízonyítanom valamit, hisz a te tanításaidat cáfoljuk. (Tehát cáfolom ezt is).

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2014.03.29. 23:05:16

@in Freiheit: @picket9: Rá kellene jönnötök végre, hogy csak akkor unja meg, ha egyáltalán nem reagáltok a sületlenségeire. Egy kicsit unalmas, hogy már hónapok óta vele foglalkoznak az itt blogolók. Teljesen lehúzza a színvonalat. Írtam már, hogy az aktív JT sem foglalkoznak az ilyennel, azért van itt. Minek táplálgatjátok szegény fájdalom testét. Ott nem tud érvényesülni, sőt elítélik, bántják. Itt is csak negatív előjelű kritikát kap. Ez élteti. Azért jön a értelmetlen szövegeivel, hogy bántsuk, rá figyeljünk. Mostoha gyermekkora lehetett szegénynek. :(((
'Itt vagyok! Én is érek valamit! Bántsatok! Még az is jobb, mert velem foglalkoztok' effektus. Szánalom!!!

absztinens 2014.03.29. 23:32:10

@in Freiheit: Figyu Ferihegyi! Ha senki más én melletted állok.
(Remélem azért szólsz az érdekemben az utolsó napon és nem felejted el..., ha véletlen valami adminisztratív hiba okán te átcsúsznál a sorompó alatt Armageddonkor).

Teljesen igazad van, hogy osztod a népet, hiszen Jehova parancsolta, hogy "őrállónak állítottalak ...és ha nem inted meg őket, vérüket rajtad kérem számon". Én sem venném magamra, hogy ilyen lázadók miatt patkoljak el.
Neked küldetésed van magától a Legfelségesebb Istentől, a Seregek Jehovájától.

Soha ne riadj vissza, harcold meg a harcodat, a futásodat fejezd be, mert tökéletes kitartásod örök életet eredményez. Ezzel megmented, mind magadat, mind akik hallgatnak rád. Te nem azokért a százakért vagy itt, akik "bolondnak" neveznek, hanem azért az EGY megtérőért, aki fölött örömujjongás van az égben és az Angyalok is veled örülnek és a nevedet skandálják.

Ave Ferihegyi! Ave Ferihegyi!

Már megérte A Bolondnak is, nem ám nekünk.

Amiért mégis keserű vizek csapnak fel ajkaimból, pedig ugyanazon forrásból szinte lehetetlen az édes víz után, annak az az oka, hogy az itt leírt sok, sok, sok, hazugságot soha, senki nem cáfolta, és nem védte meg a JEHOVA TANÚI HIVATALOS VEZETÉSE RÉSZÉRŐL.

Azok részéről aki pontosan tudják, hogy az igazság ellen nem lehet semmit tenni, mert minden fegyver hatástalan marad.

Az Ő oldalukon az IGAZSÁG és a blog már bizonyítottan hatalmas károkat okozott a gyülekezeteknek. Vének és képesített úttörők adták fel a szolgálatukat, mert olvasták a sok hazugságot, amit ők sohasem tapasztaltak a gyülekezetükben és a SZERVEZET VEZETŐI LAPÍTANAK.

Nem érdekli őket az én és az elesett testvéreim sorsa. Egy magadfajta szabadságharcosnak kell elven szenet gyűjtened az ő fejükre. Ez FELHÁBORÍTÓ ÉS PÉLDÁTLAN.

nem érdemlik meg, hogy továbbra is ők vezessék a tiszta szívű Tanúkat.
Mivel Jehova a szívek vizsgálója és ő nem a képességeket, hanem a tulajdonságokat becsüli és akár egy dadogós Mózessel is tudja vezettetni a népét, (akit választott a maga neve számára)ezért én azt hiszem, hogy TE sokkal inkább alkalmas lennél a gyülekezet vezetésére, mint ezek a képmutató farizeusok, akik bort isznak és vizet prédikálnak.

Ha megbízol bennem és segítek neked eltávolítani őket és TE leszel az Elnök.
(Én pedig szeretnék egy helyet a jobb kezed felől).

Ne add fel testvér. Az Igazság veled van, mint ahogy ez eddig már ki is derült.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.03.30. 19:23:12

@absztinens:
Látszik, hogy van sütnivalód, és értesz az emberek nyelvén.

Lehet, a vezetők részéről azért sem történt semmi reakció eddig, mivel ők valóban úgy gondolják, hogy az igazságnak nincs szüksége védelemre, ezért inkább hanyagolják a "hamis vádakat". De ha ennyire erős a passzivitás ezen a területen, akkor a prédikálásban mitől olyan aktívak (vagyis nem ők, hanem a követőik....olyan "fogjuk meg és vigyétek" módon...)? Miért nem lehet akkor azt mondani, hogy az igazságnak reklámra sincs szüksége, mivel úgyis minden ki fog derülni?

Nagyon is személyes dolog az, hogy ki, mikor, kivel vállalja fel a "harcot" vagy éppen az elhatárolódást, és jó, ha legalább önmagán belül képes valamiféle koherenciára - természetesen a céljától függően, amit megint csak jó ha ismer ő maga (is).
Ezért sem lehet megmondani a másiknak, hogy neki milyen harcot kéne felvállalnia, vagy milyet nem (már hogy a blog etikett/moderálás témáinál maradjak).

Azt viszont igen, hogy a feltárt dolgait milyen stílusba tegye meg, hiszen mindenkinek van egy határa, ezt a másik ne mondja meg, hogy neki mi legyen az. A blogolók sem szerették, amikor a Társulat megszabott nekik dolgokat, előírta, hogy miben higyjenek, miközben ők ezt máshogy olvasták a Bibliában, vagy másként értelmezték az Írásokat, mint a vezetők.

Azért az mégiscsak érdekes, hogy a szervezet nyílt harcot vállal az igehirdetés érdekében, megmozgatva minden követ ehhez, míg azokban az ügyekben, melyek szintén érintik az igehirdetésüket és a "jó hírnevüket" meglapulnak, mint nyúlkaki a fűben....? Pedig biztosan lennének itt történetek, melyeket le tudnának leplezni, mint "hazugságokat", de mondjuk ahhoz a szennyest is ki kellene rakosgatniuk, ami nem biztos, hogy érdekükben áll. Egy biztos: nem érdekli őket az elesett testvéreik sorsa annyira, hogy emiatt kitegyék magukat egy, esetlegesen nyilvánosságot is érintő helyzetnek.

absztinens 2014.03.30. 20:09:05

@karalabe4: Köszi a dicséretet én nagyon szeretem az őszinte és sosem rosszindulatú, hanem mindig az igazságot kereső hozzáállásodat. Hogy a szubjektív igazságaink néha csak párhuzamosan futnak és néha csak metszik egymást egy ponton az természetes és csak tanulhatunk egymástól. Nagyon sokszor gondolok azokra a mondataidra, amiben sokszor sulykoltad az olvasóidnak, hogy élethosszig való tanulásra vagyunk ítélve és aki nem tanul a vele megesett dolgokból, azon hiábavalóan telik az idő.

Biztosan mondhatom, hogy sokat tanultam a veled való beszélgetésekből is és valamilyen módon hatottál a további céljaimra. A kommunikáció az eszköz a célok az más tészta. Azt nyilván nem mindenki közli olyan egyértelműen, mint JJ. Meg ahogy látom sokakban elég képlékeny is a dolog. Máshol már leírtam, hogy én személyesen mit várok a hátralévő életemtől és az teljesen harmonikus az eddig megszerzett tapasztalataimmal. Sőt eleve abból fakadnak.

Ahogyan láthatod is, én alapvetően a kereszténységen belül elérhető legnagyobb személyes és lelkiismereti szabadság híve vagyok. Tudom minden viszonylagos, de a viszonyítási pont az csak Jézus és semmiképpen nem szervezetek, vagy emberek. Sem kisközösségek, (mert annak is vannak domináns hangadói mindig).

A stílus meg - közhely, de igaz - maga az ember, vagyis nincs 2-féle személyiség. Egy a családnak, egy pedig a blogra. Valószínűleg az az igazi, ahol kevésbé tartunk a következményektől. A másik az álarc. Úgy érzem itt is kiválóan meg tudjuk ismerni egymást és ha éveket lettünk volna egy gyüliben, akkor is élnék a gyanúval, hogy sokaknak az a modor csak szerepjáték volt.

Aranyosi 2014.03.30. 20:40:20

@absztinens: Emlékszel Kormos Gáborra ügyeletes volt? kb. 15 éve meghalt.

absztinens 2014.03.30. 20:46:32

Igen az apja valami főmufti volt, a gyerek meg csak miattuk jött be, de beépült a rendszerbe. Sajnálom azért, mert csak azt vágom, hogy mi jövünk eztán...Nekem a Piatkó Tibi ugrott be, amikor a múltkor írtam neked, mert az végig ülte a 3 évet aztán mindenféle "ocsmány testi bűnökért" rögtön kizáratta magát...

Aranyosi 2014.03.30. 20:52:45

@absztinens: nagyon sokan "elvéreztek" de szellemi ébredést, kevesen élték meg.

absztinens 2014.03.30. 21:09:05

@Aranyosi: Pont így látom én is, hogy a saját emberi vágyaik miatt feladták, de tudatosság az zéró volt benne. Én olyan 50%-ra becsülöm. Iván Ferit is kizárták, mert botrányos volt. Miskolcon a szomszédja benzines rongyot dobott a levél nyíláson az előszobájába és rágyújtotta a lakást... A példás keresztény nem tudott jóban lenni a pogányokkal :)

haj_nal_ka (törölt) 2015.03.20. 14:23:14

Kedves in space.
Nem szeretné offolni a témát, és azt sem hogy bármelyikőnket kitiltsák, így ide írom amit szeretnék tudatni veled.
Alapvetően nem vagyok bántó ember.
Valószínűleg téged is a jó szándékod vezérelt írásaidban.
Azért nem szeretném tovább csűrni-csavarni a gondolatmeneteket, mert a lényeges dolgok már elhangzottak, úgy vélem, s ha tovább folytatjuk az semmiképp sem sarkall az előrehaladásban.
S nem szeretném hogy bármelyikőnk is indulattal gondolna vissza a másik személyére.
Őszinte szívvel kívánom, hogy amiben hiszel,amit szíved-lelked mélyén érzel,amellett állj ki, s maradj mindig önmagad. Ha pedig változni kell akkor változz, de ne akard a világot szempillantás alatt az akarata ellenére megváltoztatni, mert nem fog menni.
Szeretetteljes szép napot kívánok.
Hajnal.

hulk2 2015.03.20. 19:06:07

@haj_nal_ka:

>>Nem szeretném ... hogy bármelyikőnket kitiltsák<<

Velem már megtették.
Szóval bujkálnod kell, hogy kimondhasd, amit gondolsz?
Szerinted jó helyen vagy?
Nem érzed a cseberből vederbe tipikus esetét?

>>Alapvetően nem vagyok bántó ember.<<

- Kérlek, legyél! Ha egy süllyedő hajón vagyunk, megkérlek, sőt, követelem, hogy bánts! Törd rám az ajtót és rugdoss ki az ágyból, és mutasd a menekülési útvonalat a mentőcsónakig. Köszönöm!

>>Valószínűleg téged is a jó szándékod vezérelt<<

- Ha már nekem nem lehet jó, legalább másnak legyen jó.

>>Azért nem szeretném tovább csűrni-csavarni a gondolatmeneteket, mert a lényeges dolgok már elhangzottak<<

- Biztos, hogy elhangoztak?

- Ki Isten?
Ki Jézus?
Mi vár ránk a jövőben, mi a reménységünk?
Ki az ellenség, kitől, mitől kell óvakodnunk?
Mit kell tennünk magunkért és másokért?

Szerintem semmi nem hangzott el a fentiekből, amik Isten megismerésére, megértésére, megszeretésére irányulnak.

>>Valószínűleg téged is a jó szándékod vezérelt...<<

- Lehet, hogy nem vetted észre, de múltidőben írtál rólam.

>>S nem szeretném hogy bármelyikőnk is indulattal gondolna vissza<<

- Én egy emberre sem gondolok indulattal sem előre, sem vissza. Viszont amit egyes emberek - közösen, közösségben - megjelenítenek, amik alapvetően megfosztanak más embereket Isten szeretetétől, az... azt nehezen viselem.

>>de ne akard a világot szempillantás alatt az akarata ellenére megváltoztatni,<<

- Miért próbálsz mindent elvenni tőlem?
MINDENKI a világot akarja megváltoztatni - az életével, a munkájával, a szeretetével, a gyűlöletével, a hitével, a hitetlenségével, a vélt vagy valós ideológiájával.

Még találkozunk - csak remélni merem, hogy nem egymással szemben, hanem egymás mellett.
Meg fogaz ismerni, mert egy Esti Hírlap lesz a hónom alatt (ha mégsem lenne, mert a 12. menetben elvesztettem, akkor keress valami nagyot és zöldet :))

Szeretettel: Alkonyat

U.i.: Tudod mit figyeltem meg?
Akik nem ismerik Istent, merevek.
Bár beszélnek róla, és többször mosolyognak az átlagnál, de ez csak álca - képmutatás.
Az én életfelfogásom: inkább legyél rossz (no nem nagyon, csak egy kicsit, amennyire kalibrálva lettél a születési jogod okán fogva), mint képmutató.
Asszem a legnagyobb számban nem a jók, és a kicsit rosszak fognak elbukni végül, hanem a képmutatók.
A jók jók maradnak, a rosszak jók lesznek, de a képmutatókkal nem lehet mit kezdeni, mert ők hazudnak mindenkinek: másoknak, maguknak, Istennek.

haj_nal_ka (törölt) 2015.03.20. 19:38:53

Kedves@hulk2:
Minden amit felsoroltál kérdéseidben, itt a blogon szabadon megtekinthető, de számos más helyen is csak keress és találni fogsz.
Amiért pedig ide írtam utóbbi mondanivalóm feléd, annak két oka volt: tiszteletben tartani a blog szerkesztőinek kérését, mert az offolással értékes eszmecsere helyett oda nem illő dolgokkal lesz tele a blog, és az érdemi hozzászólásokat nem lehet kihámozni közülük.
A másik oka: éppen érted tettem kedves @hulk2:.
Szeretném ha éreznéd embertársaid szeretetét is, és értékelnéd.
Minden jót kívánok neked,
Hajnal.

biblikus 2 2015.03.31. 22:01:29

@leslie07: haggyatok a sár dobálást .........