EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Tényleg leomlott már Nagy Babilon?

2013.07.24. 21:28 | Johnny Joker | 3 komment

Szerintem JT Nagy Babilon sztorija rosszul van időzítve. Ma még Nagy Babilon nem lehet a Hamis Vallás valamiféle Világbirodalma, ugyanis ilyen egyelőre még nem létezik. Jehova Tanúi azt mondják, hogy Nagy Babilon 1919-ben leomlott. [az évszámot 1914-ről javítottam, elírás - a szerk.] Aztán ha megkérdezem, miért létezik a mai napig, akkor azt a feleletet kapom, "mert még nem semmisült meg". Ezt Babilonnak, Cyrus király általi elfoglalásával párhuzamosítják. Viszont Cyrus király Babilon-ellenes akcióját a gyorsaság jellemezte, és a leomlást azonnal követte a megsemmisülés. Hogy 100 év legyen a két esemény között? Ez csak viccnek jó. Másrészről milyen Hamis Vallásbirodalom volt 1919-ben? - Semmilyen. - Egy birodalom az egységes irányítási struktúrát feltételez, minimum, hogy legyen egy legfőbb ember, aki ezt a Birodalmat vezeti (a Biblia szerint ez lesz az Antikrisztus). A világtörténelem során ilyen struktúra eddig még nem volt. Még akkor sem, amikor a pápa Európában egyeduralkodó volt, ugyanis pl. Kínában nulla befolyása volt, a muszlimoknák pedig még annyi sem. Nagy Babilon tehát nemhogy már leomlott volna, de még meg sem alakult! Nagy Babilon csak most, a közeljövőben fog megalakulni, megalakulása a "Béke és Biztonság" kikiáltásával majdnem azonos időben fog bekövetkezni. Csak ezután omolhat le. Tehát az a felhívás is elhamarkodott, hogy „fussatok én népem ki belőle”, mert egyelőre nincs honnan kifutni. Tehát az egész prédikáló munka elsietett, egy kifárasztási taktika, hogy a „szentek” is félre legyenek vezetve, ugyanis úgy lehet maximálisan sok bárányt elpusztítani, ha a farkas érkezése előtt már 100 évvel azt mondjuk, hogy „jön a farkas”, hogy mikorra az valóban eljön, addigra mindenki kifáradjon és beleunjon. A történelmi és vallási fejleményeket figyelve az a véleményem, hogy Nagy Babilon csak most fog megalakulni. Valami olyan módon, hogy egységesítik a vallásokat, persze ehhez a „szellemi globalizációhoz” az kell, hogy az egyes vallások elveszítsék a saját karakterüket, és hogy az ENSZ csak valami közös nevezőt törvényesítsen.  A hirtelen pusztulás csak ezután fog bekövetkezni, ugyanis ez a Vallási Szuperbirodalom életképtelen lesz, nem fogja beváltani a békecsinálók reményét és az egész rendszer összeomlik.

Írta: Egy_nick

Címkék: 1919

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr505423730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volt Tanú 2013.07.25. 06:50:03

Nem arról van inkább szó, hogy Nagy-Babilon az összes olyan világi kultúrát vagy korszellemet jelképezi, amely szemben áll Istennel, a saját elképzeléseit (bálványait) követi és szellemi értelemben házasságtörésre csábít? Ilyen értelemben Nagy-Babilon mindig volt és mindig lesz, ma a szélsőséges materializmus, sőt újabban a New Age a Nagy-Babilon, amivel az emberek házasságtörést követnek el Istennel szemben, és amely folyamatosan fenyegeti Isten tiszta imádatát. Amit biztosan tudunk Nagy-Babilonról:
- csábít, mint egy prostituált
- kereskedelmi központ
- dekadens
- elnyomja Isten népét

A Jelenésekben János nem tényleges eseményeket látott, hanem a színfalak mögé nyert bepillantást, ahol meglátta a világ mozgatórugóit. Szerintem ha ezeket konkrét eseményeknek vesszük, ugyanolyan hibát követünk el, mint az Őrtorony Társulat.

Egy_nick 2013.07.25. 11:35:09

Igen, így is lehet Nagy Babilonra tekinteni. De mivel a Jelenések könyvének Nagy Babilonnal kapcsolatos része az utolsó időkről szól, ezért nem valószínű, hogy minden korban létezett volna valamiféle Nagy Babilon. Szerintem a Nagy Babilon csak az utolsó időket jellemzi. Ha pedig Nagy Babilont valamiféle birodalomnak tekintjük, akkor léteznie kell egy emberi vezetőnek, léteznie kell valamiféle egységes irányításnak, mert ez nélkül egy BIRODALOM nem birodalom. Igaz, már Luther is a Katolikus Egyházat tekintette Nagy Babilonnak, de ő is tévedett. Egyébként ő is azt hitte, hogy nem múlik el az ő nemzedéke - aztán elmúlt. Szerintem mindenki ott követi el a hibát, hogy a Nagy Babilont túlságosan általánosan értelmezi, és így aztán minden hamisságra ráhúzhatóvá válik. Viszont szerintem az utolsó időkben a Nagy Babilon valamiféle konkrét szervezetet kell, hogy jelentsen. Lehet, hogy Ferenc pápa fogja a katolicizmust úgy átalakítani, hogy az valamiféle egységes szeretetvallássá alakul, mely aztán minden vallásra ráhúzhatóvá válik. Ez is egy elég valószínű forgatókönyv. De viszont ez a struktúra, ez a „birodalom” még nem jött létre. Hamisság természetesen mindig volt. De egészen más a spontán, szervezetlen hamisság, mint a céltudatosan kialakított, megszervezett, birodalommá alakított hamisság. Hiszen a történelem folyamán mindig voltak Istennek engedetlen emberek, és ezen emberek halmazát CSAK EGY ESETBEN NEVEZZÜK BÁBELNEK, akkor, amikor a „hamisak” egy központi struktúrát (a Bábel tornyát) építették. Persze amit írok, az nem isteni ihletés, hanem csak az én következtetésem. Lehet, hogy tévedek. De amíg valaki nem cáfol meg a Biblia és a logika segítségével, addig igazam van.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.08.01. 15:19:17

Nem csak Luther, hanem sok más protestáns szerző is hasonlóan gondolkodott ebben a témában az évszázadok során, így ezt JT is úgy "örökölték", csak ők maguk nem tudnak róla. Szerintem az a baj ezzel a történettel, hogy nagyon meggyőzően lehet egyháztörténeti példákkal érvelni ebbe az irányba, eközben azonban mindaz, ami eddig történt (szerintem) csupán halvány előképe lehet annak, aminek még történnie kell. Az igazi fenevad még nem jött el, így az igazi Nagy Babilon sem állhatott még fel, sehol sincs még tényleges Világbirodalomról szó... Következésképpen "kifutni" sincs még honnan, ez a parancs még nem is hangzott el szerintem sem. Az viszont igaz, hogy az "előképek", amiket látunk azok egyre fenyegetőbbek...
A történelem nagyon sok útmutatást ad nekünk, csak jól meg kell figyelni a folyamatokat. Ezekben a kritikus eseményekben pedig a zsidó nép és Jeruzsálem sorsa központi szerepet játszik. Mivel JT elvetik a testi Izrael maradékának (népként történő) megmenekülését, egyáltalán a puszta létének jelentőségét is megkérdőjelezik Izraelnek, így az ezzel kapcsolatos "jeleket" sem veszik észre, amelyek pedig hatalmas próféciák beteljesülését mutatják.
Eljöhet majd az idő, hogy az emberek "Nagy Babilont" látják már az egyetlen reményüknek, hogy végre "béke és biztonság" lehessen. Ez a jelszó olyan csábító, hogy sokat - akár a szabadságukat is - hajlandók majd adni érte. Ez pedig azt jelentheti, hogy ezt megelőzően nagyon-nagyon nem lesz béke és biztonság a világban, még ennyire sem, mint most...
A fenti sorok ugyancsak a saját következtetéseim, amelyek a tévedés lehetőségét is magukban hordozzák...