EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

Raymond Franz a vezetőtestület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Don Cameron Egy elgondolás rabjai:

don-cameron-elgondolas-rabjai-coaccover.jpg

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Hétpecsét interjúk egykori Jehova Tanúival - Barna Zoltán

2013.06.17. 19:26 | Johnny Joker | 13 komment

Címkék: videók élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr595366109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.06.19. 19:50:37

Nagyon jó volt még egyszer hallani a Zoli hangját... :-) Habár néhány terve nem valósulhatott meg végül, mégis mindig emlékezni fogunk rá és a szolgálatára.

Aranyosi 2013.06.19. 20:35:14

@Columba: Nem ismerem Zoli történetét

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2013.06.20. 09:43:59

@Columba: Szia! Miért írtad, hogy "jó volt még egyszer hallani a Zoli hangját"? Milyen tervei voltak? Mivel ebből a néhány sorból kiderül, hogy 'még belül' vagy, engem is érdekelne ('világítótest'-hez hasonlóan) Zoli története.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.06.20. 10:49:42

Sziasztok!

Hála Istennek én soha nem voltam "bent" a szervezetben. :-) Arra gondoltam, amit ő maga is elmond az interjúban: szeretettel és tárgyilagosan szolgálni azok felé, akik még a Jehova Tanúi vallásszervezetben élnek (ebben különös ajándékkal rendelkezett), tervezett családot alapítani, befejezni a tanulmányait a Baptista Teológiai Akadémián...
Én csak egyszer találkoztam vele régen, a kilépése után, de nagyon sokat leveleztünk az ébredése során... :-) Ő megtette azt, ami ennek a blognak is a kiemelt mottója: félelem nélkül megvizsgálta, amit az általa követett vallásszervezet tanított. Istenbe vetett hite ezáltal még erősebb lett, rejtett kétségei azonban igazolást nyertek. Megértette, hogy valójában Jézus Krisztus az "Igazság" és nem bármelyik "vallásszervezet". Ő ezt az Igazságot választotta. :-)))

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2013.07.01. 09:07:58

Nagyon szépen köszönöm Johnny, hogy a YouTube-ra Feltetted! 'Anno egy kisebb audio-weboldalra én is feltöltöttem,de azt nem lehetett sem belinkelni,sem beilleszteni arra az emlék-honlapra,amelyet Kóta Ildi hozott létre Barna Zoli emlékére,és Édesanyja is rendszeresen látogat: www.gyertyagyujtas.hu/index.php/8747.kivalasztott

Június 29.-én volt négy éve Zoli temetésének.
Hálás vagyok Jehova Istennek,hogy sokszor találkozhattam Vele személyesen a budapesti, ex-Jehova Tanú sorstársak által indult Hétfői Bibliakörben,és a Barna Zoli által vezetett "Egykori,és aktív Jehova Tanúi" levelezőlista Találkozójaként indult,-máig élő- piliscsabai Csendes-hétvégéken. Csendes ember volt, de amikor megszólalt, annak súlya volt,és építő ereje. Szerettem a fanyar humorát is.

Áldott Zoli, aki ma már a legjobb gyülekezetben van a Mennyei Mesternél, és áldott az Emléke, Munkássága itt a Földön!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2015.10.04. 17:46:03

@Csakegyember: Örülök, hogy Felfedezted Zolit.
Hálás vagyok Istennek, hogy barátja lehettem.
Köszönöm Szabados Gyurinak a riportért, és Johnnynak, hogy feltette a YouTube-ra!

Szeretettel ajánlom: infaustus.wordpress.com/2009/06/13/in-memoriam-barna-zoli/

zsotza.blogspot.hu/2009/11/egy-borongos-napom-2009-november-9.html

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2015.10.04. 18:50:14

@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Hallottam már róla .Igazából nálad bukkantam rá abban az írásodban melyet ide is belinkeltél...Sajnos én már csak " hallásból" tájékozódom róla...Más is említette már hogy hiányzik neki a munkássága...

Csilla Hajnal 2016.06.03. 18:46:43

Ismertem Zolit egy gyűlekezetbe jartunk jehova tanuinal nagyon csendes félénk de nagyon intelligens fiu volt.
Egyidőben lettűnk tagok én előbb de egyszerre hagytuk el a szervezetet.Csak a bloogbol tegnap tudtam meg hogy 7 éve meghalt.Nagyon megrazott a hir..

Csilla Hajnal 2016.06.03. 19:01:51

Nem tudom a halálanak az okat ez nem derűlt ki..de még fiatal volt és tudomásom szerint egészséges.Ugy tűnik a golgota gyűlekezetbe lelkileg is magára talált ezért nem értem miért ment el ilyen hamar..szerettem volna beszélgetni vele annnyi év után.hogy tudta tultenni magát jehova tanuaként megélt tapasztalatain.amivel én is kűzdők.Megdőbbentett a gyászkeretes hir..!

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2016.06.03. 19:41:52

Kedves @Csilla Hajnal:

Zoli halálhíre engem is megrázott, amikor értesültem róla. Barátok voltunk, és soha nem felejtem el a beszélgetéseinket. Zsotza feljebb belinkelte Infa megemlékezését Zoliról, annak a kis írásnak a kommentjeiben azt írták, hogy infarktus miatt távozott el közülünk. De a Zoli volt Tanú barátai és ismerősei még élnek, remélem talán közöttük találhatsz olyat, akivel szívesen beszélgetnél a tapasztalataitokról. Esetleg a piliscsabai alkalmon is találkozhatnál olyan volt Tanúkkal, akik szívesen megosztják az emlékeiket a múltról, vagy akár a Zolival kapcsolatban is. :)

Itt küldeném a Zsotza testvérünk egy másik megemlékezését is:

velunkazisten.hu/blog/Zsotza/Emlekezem_Barna_Zoltanra

Csilla Hajnal 2016.06.03. 20:19:27

Köszönöm a válaszod..kedves tôled hogy igy ápolod valakinek az emlékét.A piliscsabai talalkozorol nem tudok semmit de jo volna ott lenni ha tudnám a pontos időpontot és helyet..

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2016.06.03. 20:44:39

@Csilla Hajnal: Itt küldök egy linket arról, hogyan látta Sefatias 3 évvel ezelőtt ezt az alkalmat:

sefatias.blog.hu/2013/08/29/piliscsaba_568

Ha érdekel, szívesen küldök privátban egy elérhetőséget a szervezőkhöz. Időközben csak annyi változott meg, hogy 2014 óta már csak ősszel, szeptember elején, évente egyszer van ez az alkalom. Minden más információ továbbra is aktuálisnak tűnik, ahogy most átolvastam a cikket. Az idei programról még nem tudok semmit, de valószínűleg már nemsokára több részletet is meg fogunk tudni, ha Isten is úgy akarja. :-)

A kommenteket is érdemes elolvasni. :)