EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

Raymond Franz a vezetőtestület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Don Cameron Egy elgondolás rabjai:

don-cameron-elgondolas-rabjai-coaccover.jpg

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Két éves a fikcióm

2020.03.21. 10:14 | sefatias | 22 komment

Hát, akármennyire hihetetlen, két éve történt a magyarországi extanú világ, legnagyobb botránya. Akkor írtam a leleplező cikkeimet Lénárd Gabiról, aki rengeteg érdekes hazugsággal férkőzött be a világunkba és a magánéletünkbe. Mi tagadás, én is hittem neki egy darabig. 

Én személyesen találkoztam azzal a negyvenes évei közepén járó férfival, aki megalkotta a Gabi és a többi virtuális szereplő karakterét. Többször is találkoztunk, és sok érdekes történetet mesélt nekem Palotás, Laura és Gabi stílusában. Valamint ő volt az egyetlen hús vér személy, aki a szemembe mondta a találkozásainkkor, hogy ismeri a Gabit, és rendszeresen találkozik vele. Szóval az átlagosnál nagyobb kíváncsiságom vezetett oda, hogy sikerült meglátnom, azt, hogy egy interneten olvasható történetnek mennyi köze van a valósághoz.

Rengeteg tanulsága volt az esetnek. Az egyik és legfontosabb, hogy sokan mennyire vágynak rá, hogy áldozatai lehessenek egy szélhámosnak. Mennyire vágynak arra, hogy valami távol tartsa őket a valóságtól. És ezért újra és újra be lehet csapni őket. Szinte kívánják. Innen a számítógép mögül érdekes volt olvasnom, hogy magukat érettnek, bölcsnek tartó (főleg férfiak) mennyire gyerekesen viselkedtek, és szinte összeomlottak egy virtuális személy elvesztése miatt. Volt aki annyira nem tudta feldolgozni, a Gabi elvesztését, hogy azóta teljesen eltűnt. Voltak akik engem vádoltak meg, és tartottak bűnösnek, mert lelepleztem egy notórius hazudozót. Hihetetlen, hogy mennyire szeretjük, ha becsapnak minket!

Szóval két éve, hogy eltűnt Gabi, minden extanú szexszimbóluma, aki valójában egy kissé potrohos, öregedő önbecsülés hiánnyal küszködő, az életében soha semmit el nem érő, de amúgy okos férfi :D

Címkék: Sefatias

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr2415540720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atyek 2020.03.21. 19:12:40

Erre mit illik kommentelni?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.03.21. 19:16:11

@Atyek: illik? Hogy jutott eszedbe itt az illem? :D

Atyek 2020.03.21. 19:23:18

@sefatias: Fene tudja, azért én kicsit sajnálom a Karcsit.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.03.21. 19:25:14

@Atyek: ki tudja.. két év alatt csak sikerült felépítenie a saját életét.

a századik juh 2020.03.21. 20:13:22

Már 2 éve?

10 éves lett volna akkor a blogja...

Pedig L.Gabi oly sokat tett az extanúkért…

emlékszem, egyszer elment arra a helyre, ahol Rutherford titkos sírhelyét sejtették sok évtizednyi földalatti nyomozás és tanúfelkutatás után, majd egy különleges rezgésmérő eszközzel megállapította, hogy tényleg van ott valami a föld mélyén...

Mondjuk üldözték is a szervezet titkosügynökei, meg más alakulatok is, ha jól emlékszem.

Mindemellett az üldözés mellett 2 testvérnőt küldtek hozzá a szervezettől, hozzá, a leszbikus extanúhoz, hogy bikiniben tanulmányozzanak vele egy medencében, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy már a legelső gyülekezetében is elcsábította a koordinátor feleségét az épülő királyságterem padlásán.

Az akkor felvázolt Nemzetközi Extanúk Titkos Földalatti Szervezetéről azóta sem olvastam senki másnál. :(

Emlékszem, amikor közölte, hogy habár ő nem akarja, de olyan mennyiségű titkos üzenetben követelték nála, hogy zárjon ki a blogjáról, hogy kénytelen volt e követelőző privát üzenetek hada előtt meghajolni.

Olyannyira ügyesen nyomta, hogy mindenki más meggyanúsított mindenki mást "nickaméleonsággal", a végén már majdnem személyi igazolványt kértek egymástól a blogja alá írogatók.

A ma is létező "közös blog" létrehozásakor megjelent több, mint ezer szavazó, L.Gabi olvasótábora viszont nem viselte valami jól a tényfeltárásodat, szőrén-szálán eltűntek sajnos...

Ugyanakkor szerintem L.Gabi mesterien testesítette meg a Watchtower Inc.-et, alapból becsapásra épített, alapból már régen csalt akkor, amikor a többség még fel sem eszmélt.

Remekül mérte fel a rendszeres kommentelők személyét, és igazi kaméleonként tudott kinek-kinek megválaszolni, és személyes kisszínházat csinálni az adott személy "igényeihez" igazodva.

Ahogy megfogalmaztad, nagy igényt teremtett az átverésre, és sokan vágytak rá, hogy megvezesse őket.

Nem lenne teljes a kommentem, ha nem említeném meg Leslie 07-et, aki szerintem sokak fülében elültette a bogarat L.Gabi kamu mivoltáról, és zsigeri gyűlöletet váltott ki L.Gabiból, aki szépen eladta a saját érzéseit Leslie 07 felé másoknak is.

Ugyanakkor L.Gabi a "kiképzett" tanúk állatorvosi lova is volt egyben, mert mindazt az ellentmondást tudta produkálni, amit a Watchtower is, + a lóláb is alaposan kilógott, amiben aztán Sefa hathatós segítségével jó nagyot zakózott.

Örültem, hogy megismerhettem a munkásságát, mégha csak az utolsó időszakában is, egy "élmény" volt!

"Élmény" volt látni, hogyan képes egy kamunick pusztáncsak fordításokkal, kreatív fantáziával, és szupi intrikával összekuszálni egy vezető exblogot, majd átvenni a helyét, és majd egy évtizedig rátelepedni a teljes magyar extanúéletre.

Szerencsére volt/van, akinek kiszűri a füle a hamis hangokat az áhitat zsoltárai közül. :)

Boldog évfordulót, L.Gabi!

Igazság Kereső 2020.03.22. 00:29:49

Azért annak örülök, hogy én még nem voltam tanúja mindezeknek. :)

Mondjuk, tanulsága is van biztosan a történteknek.

Az óvatosság mindenképp az egyik közül.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.03.22. 08:01:10

@Igazság Kereső: Érdemes elolvasni a posztokat, amik ezzel kapcsolatban íródtak. És a kommenteket is. Sok idő, de rámutat arra, hogy mennyire könnyen befolyásolhatóak vagyunk, és hogy önmagukat nagymenőnek tartó emberek mennyire hülyék tudnak lenni. Még a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére is sokan a Gabit védték, és engem támadtak. Az ember szinte igényli, hogy becsapják

N.Gabi 2020.04.08. 09:49:44

Vannak fura emberkék. Én viszont közben megírtam, elfogadtattam és be is köttettem a szakdogám. :)))
Hányni tudtam volna közben, ahogy írtam. De meglett.

morija 2020.04.14. 21:09:34

Éppen gondolkoztam, hogy kinek mit válaszoljak, de akkor hirtelen beleordította a világba a szomszéd: "És még én vagyok a rossz."
Az apropót nem ismerem, de a szomszéd hangján érződött az őszinte felháborodás.
Aztán egyből vissza is vonult a csendes magányában emészteni a problémát.
Én ennek örülök, mert üvölthetett volna hajnalig is,
ami igencsak zavaró lett volna a lakóközösség számára.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.04.14. 21:12:24

@morija: Örülök, hogy ezt megosztottad velünk. Így legelső kommentedben. De sajnálom, hogy igy nem tudjuk olvasni a válaszaidat :)

morija 2020.04.14. 21:18:26

Ez a spontán indulat, igazából kivette belőlem a spontán indulatot.
Ha ki akarsz oltani valamit, ütköztesd ugyanazzal.
Kicseszett velem a szomszéd.
Köszi, tesó!

morija 2020.04.14. 21:21:31

Nem maradt bennem semmi indulat. Most mit csináljak éjfélig? Éjfélkor szoktam lefeküdni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2020.04.14. 21:22:25

@morija: Békésen írd le, hogy mi történt veled az elmúlt két évben

morija 2020.04.14. 21:41:30

Ez az L.Gabi az az L.Gabi, akinek még saját blogja is volt?
Ne már!
Pedig ez az L.Gabi nagyon kente-vágta. Még én is olvastam.
Mi lett vele, meghalt?
Vagy csak szélhámos volt?
A nők lett a veszte?

Tudod, akik a Bibliát ismerik, azokat nem lehet becsapni.
Mondasz valamit, én utána olvasok a Bibliában, és kiderül az igazság.

Gondolom most a Bibliában fellelhető anomáliákkal jönnél elő. Mert van benne ellentmondás.
Kezdjük itt, az ellentmondások mentén.

Csak kérdezem: Neked mi a bajod?
A Bibliában nem hiszel?
Vagy Istenben?
Vagy az evolúcióban?
Vagy semmiben?
Csak rátaláltál erre az oldalra, és ütni akarsz?
Ezek kérdések, de vannak válaszok a kérdésekre.
Érdekel egyáltalán bármiféle válasz, vagy csak kérdezni tudsz provokatívan?

morija 2020.04.14. 21:54:36

@sefatias: Dolgoztam durva sokat, és ittam, mint állat.
Nem volt semmi értelme. A sok munkának és a sok ivásnak sem.
Mindezt úgy tettem Istentől eltávolodva, hogy hiszek benne.
Azért dolgoztam sokat, mindent és mindenkit elvesztve, mindenkitől távol, hogy drága piákat ihassak.

És ennyi az én történetem. De mégsem. Ép most próbálok visszatalálni, Hozzá.
Én ide nem megerősödni jöttem, hanem elveszteni valamit.

Most csalódtál?
Nem baj.
Csalódni emberi dolog.

Love Is Pain

a századik juh 2020.04.15. 10:10:44

@morija: "Dolgoztam durva sokat, és ittam, mint állat.
Nem volt semmi értelme. A sok munkának és a sok ivásnak sem.
Mindezt úgy tettem Istentől eltávolodva, hogy hiszek benne.
Azért dolgoztam sokat, mindent és mindenkit elvesztve, mindenkitől távol, hogy drága piákat ihassak.

És ennyi az én történetem. De mégsem. Ép most próbálok visszatalálni, Hozzá.
Én ide nem megerősödni jöttem, hanem elveszteni valamit.

Most csalódtál?
Nem baj.
Csalódni emberi dolog.

Love Is Pain "

-Mond, @morija, tudnál követni?
-Hát tudnálak... de nem tudlak!

Igazság Kereső 2020.04.15. 17:32:07

@a századik juh: @sefatias:

Hm... Olyan érzésem támadt, mintha egy s ugyan az a személy(Szándékosan nem utalok senkire, de talán nincs igazam), mint egy Kaméleon térne vissza szinte folyamatosan ide s más blogokra. A stílus, az ami árúlkodó/lehet/. Hangulatban ingadozó, nick-nevét változtatgatja stílusban szinte változatlan(nem jó színész). Nem tudom ki lehet. De szerintem már össze akasztottuk a "bajszunkat". :D

Csak nem értem ennek a színjátéknak mi értelme!

Ezt csak mint személyes észrevételt írtam le. :)

horse sense 2020.04.17. 23:22:08

@a századik juh: ???

Most az a kérdés, hogy ha beleugrasz a kútba, utánad ugranék-e?
Hát tudnálak... de nem tudlak!

horse sense 2020.04.17. 23:38:28

@a századik juh: Igazság Kereső nem ért semmit.
Évek óta nem változott semmit.
Ezt mint személyes észrevételt írta le.
Leír valamiről mindent, aztán nem érti.

Szóval, hova gondolod, hogy kövesselek, ha tudnálak... de nem tudlak?

A filozofálgatás azért jó, mert mélyebbre megy, mélyebben érinti meg a tudatot, a tudatosságot - az önkifejeződés mélyebb formája.
A felszín sekélyes, a lényeg a mélyben van - a legdurvább áramlatok a világot formáló, meghatározó áramlatok a mélyben húzódnak, dolgoznak.

horse sense 2020.04.17. 23:44:34

@Igazság Kereső: Azért nem vagyok jó színész, mert nem színészkedem.
Sosem játszottam el semmit.
Amikor jó vagyok, akkor jó vagyok.
Amikor rossz vagyok, akkor rossz vagyok.

Ahogy próbálsz rájönni arra, amit mindenki tud, az valahol szórakoztató.
Egy Sherlock Holmes veszett el benned.

Igazság Kereső 2020.04.19. 00:04:15

@horse sense:
"Évek óta nem változott semmit."

Húha.... Nem is vagyok itt évek óta! :D :D :D

Másrészt, ki a fene írt neveket, magadra vetted?

Nem értek semmit?
Mit kéne értenem?

Fényesítsd már fel a búrámat, légyszike, köszike! :D

Ah... mindegy is.
Én már nem is akarok veled semmiről sem diskurálni!

Te barátom-mindenféle rosszindulattól mentesen jegyzem meg-pszichiátriai eset vagy!

Feladom, nyertél! :D

Te vagy a tuti! ;)

A továbbiakban ne keressük egymás "társaságát"! Köszönöm.
(Úgy is felismerlek, mindegy mi a nick-neved.)
Búcsúzom!

Légy jó egészségben!

Isten vigyázzon rád!

Szia szia! :)

horse sense 2020.04.19. 00:40:14

@Igazság Kereső: Én itt érzek valami zavart az erőben.

Amiből idéztél, azt másnak írtam, más okból.
Amit neked írtam, az a tiéd. A színészkedésről.

(mielőtt továbbhaladnánk: azért mert írok neked, nem azt jelenti, hogy keresem a társaságod - és nem kell válaszolnod)

"Évek óta nem változott semmit." - ezt mások írták rólam, de valamiért te képben vagy e tekintetben akkor is, ha nem vagy itt évek óta.

"Kaméleon térne vissza szinte folyamatosan" - ezt csak azok tudják, akik évek óta képben vannak

"Hangulatban ingadozó, nick-nevét változtatgatja stílusban szinte változatlan" - ezt csak azok tudják, akik évek óta képben vannak

"szerintem már össze akasztottuk a "bajszunkat" - ez csak úgy lehetséges, hogy ha évek óta képben vagy

"Ezt csak mint személyes észrevételt írtam le." - tehát senki nem súgott, a személyes tapasztalatod alapján írtál, márpedig ez csak úgy lehetséges, ha évek óta képben vagy

Nem tudom, érthető, hogy hová szeretnék kilyukadni?

Ha pedig úgy értelmezed, hogy rád mondtam: "Évek óta nem változott semmit.", akkor azt ezzel együtt értsd: "Igazság Kereső nem ért semmit."

Évek óta keresed az igazságot, de nem érted, ezért nem találod, és ezért nem változtál semmit évek óta. - így már jó?

(csak szerettem volna a helyére tenni a dolgokat - nincs bántás, nincs ítélkezés, csak sima tényközlés
Sértődés ne essék !!!)