EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

Raymond Franz a vezetőtestület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Don Cameron Egy elgondolás rabjai:

don-cameron-elgondolas-rabjai-coaccover.jpg

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Utolsó kommentek:

Ihletett 2020.04.07. 20:02:43

Ostoba emlékünnep.
Ti hitvány tanuk,oh ti felszínes,szeretetet nem gyakorlók,ti kétéletü hazug sunyi banda.
Biztosak lehettek benne,hogy Isten gyülöl benneteket,hisz ő utálja azt a rosszat ami ellen lázadtok s mégis azt képviselitek,undoritoan kritizáljátok a világot s mindent ami rajta van.Nem örültök semminek csak annak amikor elvégeztétek a tanus kötelezettséget és élvezitek hogy végre nem kell eljátszani azt a szerepet ami elöadtok mindenkinek,de vajon hogy érzitek magatokat mikor teljesen egyedül vagytok egy szobában.Nem becsültök meg semmit nem dolgoztok semmiért.
A bibliát saját kényetekre kedvetekre használjátok.
Hogy merészeltek külön bibliát forgatni?Minek nektek külön Biblia,ki a faszom vagytok ti?Isten kiválasztottjai?Egy lófaszt,bohóckodó ganajkupacok vagytok a világban,önző szarkupacok.
Dolgozni nem tudok csak megoldjátok okosba.
Naplopók,gyerekek megrontói.
A kereszténység azaz a Neozsidók akik Katolikosoknak nevezik magukat a leányvállalata,nem vallás hanem cég vagytok,elmetek ti a picsába.
Nem nincs jobb vallás ennél és tudom hogy más vallásokhoz annyit konyytasz mint egy darab szar,a tudásotok felszines mindenről...
Még az evolucio elmáletet sem vagytok képesek felfogni persze miért is tenni ezt egy egyszeru Jehova tanuja valami szakmával a kezében vagy nyugdijasan vagy kimaradva az iskolábol?És megmásíttok mindent.
Viszont kíváloan képviselitek a 21.századot,romlotabbak vagytok mint a világ amit ugy méregettek,azon a kozos ocsmany onelegultseggel.
Gyülülölöm azt amit képvisltek és a viselkedésetek mindet és mindenkit taszít ami nem a ti kollektyvitásotok része.ISmertitek egyántalán a szo jelentését?
Valojában a szeretetem manifesztácioja az amit most olvastatok en mint elbaszottfiatalsagu tanu családba szuleto fiatal szeretném az értelmes emberek szabadulását ebből a fertőből,valojaban mindenkiet akarom de csak az ertelmesek kepesek szabadulni,olyanok akik nem allandoan csak a bibliarol elmelkednek hanem szeretnek élni a jelenben,mert ti csak ajovore fokuszáltok de a MOST a jelen pillanat Isteni ajándékával nem törödtök.
Kérlek benneteket akik kételkednek,folytssátok tovább nem véletlen olvastad végig a soraimat mert te is boldogtalan vagy a valláson bellül.Ezen a weboldalon sokan keresztül mentek ezen,kérdezzetek bátran,és sok szerencsét kívánok.

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

Jónás_ 2020.04.06. 17:23:05

@Jani Balogh: Kedves Jani! Jól értem, hogy szeretnél hozzájutni egy Új világ fordításhoz?

Bejegyzés: Jehova Tanúi Bibliája, az Új Világ fordítás

Jani Balogh 2020.04.05. 12:54:39

Kaphat ok egy bibliát az új világ forditasa

Bejegyzés: Jehova Tanúi Bibliája, az Új Világ fordítás

ORION 2020.04.02. 09:07:33

Mutatok valamit a világ végét váró tesóknak!
Ámos 5 18
JAJ azoknak, AKIK KIVÁNJÁK az ÚRNAK NAPJÁT! Mire való néktek az Úrnak napja? Sötétség az és nem világosság.
20
Nem sötétség lesz-é az Úrnak napja és nem világosság?! Sötétség lesz az, s még hajnalfénye sem lesz.
Napjainkban Izrael még fegyverkezik és nincsenek nyugalomban! Krisztus Urunk visszajövetele után viszont lessz ezer év nyugalom és béke mivel a sátánt bezárják!-Mig nem egyszer még elengedik!
Ezékiel 38 -8
Sok idő mulva kirendeltetel: esztendők végével bejösz a földre, mely a FEGYVERTŐL MÁR MEGNYUGODOTT, melynek lakói sok nép közül gyűjtettek egybe Izráel hegyeire, melyek szüntelen való PUSZTULÁSBAN VOLTAK; és e nemzetség a népek közül hozatott ki, s aztán lakozék bátorságosan mindnyája;11 És mondasz: Felmegyek a nyilt földre, jövök azokra, kik NYUGALOMBAN vannak s bátorságosan laknak; kik laknak mindnyájan kőfal-kerítés nélkül, sem zárjok, sem kapujok nincs nékik;18
És lészen azon a napon, amely napon Góg eljő Izráel földje ellen, ezt mondja az Úr Isten, felszáll haragom orromban.
19
És féltő szerelmemben, búsulásom tüzében szólok: Bizony azon a napon nagy földindulás lesz Izráel földjén.
20
És megremegnek előttem a tenger halai és az ég madarai és a mező vadai és a földön csúszó-mászó mindenféle állatok és minden ember a föld színén; és leszakadnak a hegyek, és leesnek a meredek kősziklák, és minden fal a földre hull.22 És törvénykezem vele döghalállal és vérrel; és ömlő záporesőt, jégeső köveit, tüzet és kénkövet, mint esőt bocsátok reá és seregére s a sok népre, amely vele lesz.
Ezékiel 39 -3
És kiütöm kézívedet balkezedből, és nyilaidat jobbkezedből kiejtem.8
Ímé, eljött és meglett, ezt mondja az Úr Isten; ez az a nap, amelyről szólottam.
9
És kimennek Izráel városainak lakói, és feltüzelik és felégetik a fegyvereket s a kis és nagy PAJZSOKAT, a kézívet és a NYILAKAT és a kézbeli PÁLCÁKAT és DÁRDÁKAT, és tüzelnek velök hét esztendeig.--ÉRDEKESSÉG HOGY MIÉRT CSAK KÖZÉPKORI FEGYVEREK VANNAK???EZÉRT--Mikeás 4 -3
És sok népek között ítéletet tészen, és megfedd erős nemzeteket nagy messze földig és fegyvereiket kapákká kovácsolják, dárdáikat pedig sarlókká; nép népre fegyvert nem emel, és HADAKOZÁST többé nem tanulnak!!!--
Jel 20-7 És mikor eltelik az ezer esztendő, a Sátán eloldatik az ő fogságából.
8
És kimegy, hogy elhitesse a FÖLD négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, akiknek száma, mint a tenger fövenye.
9
És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.
Sofóniás - 1.14
KÖZEL van az Úrnak nagy napja, közel van és igen siet; az Úr napjának szava keserves, kiáltoz azon a hős is.17
És megszorongatom az embereket és járnak, mint a vakok, mert vétkeztek az Úr ellen, és kiontatik vérök, mint a por, és testök, mint szemét.
18
Sem ezüstjök, sem aranyuk nem szabadíthatja meg őket az Úr haragjának napján, és az ő féltő szeretetének tüze megemészti az EGÉSZ FÖLDET; mert véget vet, bizony hirtelen vet véget E FÖLD MINDEN lakosának.

II. Péter :3:10 Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek.11
Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben,12 Akik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, amelyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!

Javaslom mindenkinek inább Krisztus Urunkat vájuk vissza felé az a BIZTOS!!!Ő MEGJELENIK ELŐSZÖR CSAK NEKÜNK !
Zsid 9.28
Azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül JELEN MEG AZOKNAK, akik ŐT VÁRJÁK IDVESSÉGÜKRE.
Átvesszük a koronát!-
2 Timóteushoz 4.8
Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak nékem pedig, hanem MINDAZOKNAK is, akik VÁGYVA VÁRJÁK az Ő MEGJELENÉSÉT.--KÉSŐBB MÁR MINDENKI MEGLÁTJA ŐT!!!

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

Ta0066 2020.03.28. 18:05:53

Volt már ezen a blogon, de változatlanul elég jó írás:
jehovatanui.blog.hu/2012/04/26/buji_ferenc_a_szektarianizmus_fenomenologiaja

"Ami a szektában és a szektásban megdöbbentő, az az a megingathatatlan bizonyosság, a kételkedésnek az az elemi hiánya, amellyel a legképtelenebb és legostobább nézeteket is elő tudja adni. Rendszerint – hozzá lehet tenni: –tévedésből ezt szokták hitnek vélni, sőt „nagy hitnek”. Aki akár kolosszális zöldségeket is ilyen megingathatatlan bizonyossággal tud képviselni, azzal szemben még a legjózanabb intellektus is gondolkodóba esik. Ezért a doktrína melletti személyes kiállás az eredményes térítés elengedhetetlen feltétele, hiszen olvasva az embernek eszébe sem jutna komolyan venni ilyen állításokat."

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

Igazság Kereső 2020.03.26. 17:26:55

@ORION:
Vagy így lesz, vagy nem így lesz!

Lehetséges, hogy igen, de lehetséges az ellenkezője is.

Mint irtam, nem tudjuk.

De azt is írtam, mindenki azt hisz, ami neki tetszik.

Nem vitatom, mert az ellenkezőjét sem lehet bebizonyítani. De azt sem, hogy 100% így lesz.

Hinni lehet benne.

Ezt csakis a jövő mondhatja meg.

Legyen a te hited szerint! :)

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

Ta0066 2020.03.26. 07:34:36

@connectedly:

:D :D :D

Megpróbálhatsz nekem tanítani valamit, meglátjuk, a te eredményed milyen lesz. ;P

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

ORION 2020.03.26. 07:00:54

Már CSAK ezekből a commentekből is le lehet szűrni hogy Krisztus Urunk MIÉRT- EMBERI KÉZ ÉRINTÉSE NÉLKÜL- tőlünk függetlenül cselekszik!!! 45
Minthogy láttad, hogy a hegyről kő szakad vala le kéz érintése nélkül, és szétzúzá a vasat, rezet, cserepet, ezüstöt és aranyat: ...
"jehovásan" hangzik ez is???

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

Igazság Kereső 2020.03.26. 00:07:22

@connectedly:

Több nick néven jöttél már esztelenül észt osztani. Vagy szimplán idegesíteni a kommentelőket.

Mi fenének?

Írtam már ezt neked barátom:

Menj,és gyógyítasd magad, volna miért!

Ha nem tudsz érdemleges kommunikációt folytatni, mert totálisan alkalmatlan vagy rá, akkor
tudod merre van az "ajtó"!

Jobb lenne ha nem is válaszolnátok neki emberek, mert csak csontot dobtok neki, amire jól rá tud cuppanni, de semmit nem tesz hozzá a komment szekció színvonalának emeléséhez, egymás épülését meg csak akadályozza!

Lehet ezért is van itt!

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

CsEV 2020.03.25. 22:16:38

@connectedly:
Igen, válaszoltam, ha nem láttad volna, akkor görgess vissza "Igazság Kereső"-t jelöltem meg, az ő gondolataira reagáltam.

Ismerős 1-2 megnyilvánulásod? Nem voltál te már itt korábban más néven? :) Az a baj, hogy elárulod saját magad... ;)

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

connectedly 2020.03.25. 21:29:47

@Ihletett: Ezt nekem írtad?
Hol az összefüggés?

Adás - az én vagyok (csak adni akarok)
Aludni - mert az sokat segít a hülyeségen.
Bástya - elvtárs?

Nem értlek, így kilenc után.

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

connectedly 2020.03.25. 21:24:53

@Ta0066: Borzasztó látni, ahogy tanítani akarsz itt.
Itt senkit nem tudsz megtanítani semmire.
Ez az oldal nem a taníthatóságról szól.
Szerintem az IQ szinted túl alacsony, és ez baj - mindig, minden korban.

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

Ihletett 2020.03.25. 21:15:08

@connectedly: Tudom vérem,hogy nem fogod az adást.
Menj aludni bástya.

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

connectedly 2020.03.25. 21:09:10

@Ihletett: Bullshit

Ha ihletetten ennyid van, akkor mennyid lenne ihletetlenül?

Mit vesztettél el mikor?

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

connectedly 2020.03.25. 20:59:31

@CsEV: Csak szívatlak.

Bár az tetszett, amikor azt írtad, hogy "nagyon logikusan gondolkozol"
Mert ugye vannak, akik nem gondolkoznak logikusan kicsit sem.

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

connectedly 2020.03.25. 20:55:24

@CsEV: Te most kihez beszélsz?
Ez egy válasz?
Kérdezett valaki, ami miatt úgy érezted, hogy válaszolnod kell?

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

Ihletett 2020.03.25. 20:43:52

Ne erőlködjetek,ugyis mind meghalunk.
:)
Nincs paradicsom,az örök élet eggyenlő a halállal mert ahogy nincs magas alacsony nélkül úgy élet sem lehetne halál nélkül.
Becsüld meg az idődet MOST,menj ki játszani a gyerekeddel vagy kutyáddal,szexelj,tépjél, élj amíg tudsz aztán huzz a picsába és engedd át a helyet másnak.
És a nagy élvezetben ne feletkezz meg azokról akik ezt nem teszik amikor segíteni tudsz segíts amikor nem tudsz akkor menj tovább.
Szèp életet!

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?

connectedly 2020.03.25. 20:29:58

Az érzelmek fontosak.
Amikor Istent szereted, akkor az érzelmek fontosak.
Milyen Istent szeretni?

Te szereted Istent a szíved mélyéből ismeret szerint?

Bejegyzés: Ez az utolso napok vege?