EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Utolsó kommentek:

ORION 2019.07.21. 19:06:18

@Igazság Kereső: Nem érted???
A jehova nevű isten e földi világnak istene mindig mindenkor csalt, gyilkolt, hazudott!!!Az Atya Isten, a Teremtő Isten -Krisztus Atyja Aki a mi Atyánk is -soha nem tett ilyeneket!!!--

Bejegyzés: A romlott káposztaleves, sokadjára felmelegítve!

Igazság Kereső 2019.07.21. 17:56:02

"Jehovától TÁVOL ÁLLNAK bizonyos dolgok, az erőszak, a kiskapuk, a hazugság. De néha úgy tűnik, hogy ezekhez az eszközökhöz is folyamodott. Pusztított és megmentett emberéleteket hazugság árán is. Tehát az, hogy Jehovának nincsenek spekulatív képességei vagy képtelen lenne a hazugságra ez egyszerűen nem igaz."

Ezt nem értem. Mikor hol és hogyan folyamodott Isten kiskapukhoz, hazugságokhoz fondorlathoz céljai elérése érdekében?

Bejegyzés: A romlott káposztaleves, sokadjára felmelegítve!

ORION 2019.07.21. 11:38:05

ÜDV néktek!!!--A romlott táplálékot ki kell dobni hogy soha senki ne tudja megenni többé!!!-MÉRGEZÓ-HALÁLT OKOZ!!!

Bejegyzés: A romlott káposztaleves, sokadjára felmelegítve!

Turbucz István 2019.07.01. 06:47:36

@Jónás_: Ha tudnál valakit aki , más romboló szektával Pszihó csoportal , be nem jegyzett családokra veszélyes ,akárcsak "baráti" társaságokkal foglalkozik?Kérlek írd meg. !!!.

Bejegyzés: Kapcsolat

Jónás_ 2019.07.01. 05:36:55

@Turbucz István: Ez az oldal csak Jehova Tanúival foglalkozik.

Bejegyzés: Kapcsolat

Turbucz István 2019.06.30. 20:54:38

Sok romboló szekta van magyarországon ,nemcsak a JEhova tanúi Pl.az International Missions Team Karlsruhei székhelyel de itt is vannak. Törökbálinton. Valaki utánuk nézhetne!

Bejegyzés: Kapcsolat

Egy_nick 2019.06.18. 10:47:12

Még nem olvastam végig, ugyanis elég igényes írás, de egy jó kérdés feltűnt benne:

"Hogy lehetne hibás a mulasztásért kizárólag Júda népe vagy sok keresztény, ha a szeretetteljes figyelmeztetés a véneknek szólt?"

Igen, ez a felelősség örökös elkenésének egy konkrét példája. Ha a HBR valamit rosszul jövendöl, akkor ez így van kommunikálva: "Isten népe" időnként túlságosan buzgó, ezért tévedtek. Ha valaki téved, az mindig csak "Isten népe" lehet, sohasem a HBR vagy konkrétan pár személy. Ez bálványimádás, amiért majd "Isten népe" egyszer szintén megkapja a büntetést, VAGY MÁR FOLYAMATOSAN KAPJA IS, ugyanis „nagy” vén-i klánok unokái fordítanak hátat nagyapjuk tanításának, több évtizedes bálványimádó vének feleségei kerülnek pszichiátriára, mert tudatuk így tiltakozik a képmutatás és a logikusnak látszó, de örökösen körbe forgó, x-edik új világosság ellen.

Bejegyzés: Jehova mint inkvizitor (?)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.04.22. 15:52:50

@ORION: A Balatonnál hogyan mérték a lézer és a víz szintje közötti távolságot?

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.04.22. 15:00:07

@Egy_nick: gondolom ezt a sok sületlenséget igazolni is tudod, hogy nehogy olyannak tűnj, mint aki ilyen: "Elhittük JT-ik butaságait, most kellenek újabb már bocsánat ostobaságok a helyére?"

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

Atyek 2019.04.21. 10:03:59

Ez nem érv, @keresemazutam:
A szabadkőművesek elhitették az emberekkel hogy ott van, és a látszat fenntartása érdekében bármire képesek. Mit nekik az emberélet! Ezért is mondom, hogy ne menjetek oda, ez veszélyes! Csak a pénzetek kell nekik.
Amúgy, ha volna Balaton, akkor nem hekket árulnának, ami tengeri hal, nem igaz?
Aki bele akarja vetni magát a nem létező Balaton vízébe, úgy jár, mint Saulék anno.
ApCsel 26:14
"Mindnyájan földre hullottunk, s ekkor egy hangot hallottam, amint héber nyelven megszólított: Saul, Saul, miért üldözöl? Hiába rugdalózol az ösztöke ellen!"

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

ORION 2019.04.21. 09:50:43

@Egy_nick: Megnéztem a linkelt videót, sok-sok videóját megnéztem --INFO BUBBLE-nek-nagyon jó és érdekes videókat csinál!!!Ugy vagyok vele hogy sok hasznos dolgot mond ,de a biblia értelmezését nem tudom elfogadni mivel összekeveri az az Ó és az UJ szövetséget, igy jön ki az a nagy katyvasz, például hogy ha disznó hust eszel megöl az Isten!HÜLYESÉG!!!Ezt a disznósat most megcáfolom---
Ap csel 10-9-16 vagy Ap csel 11-5 Én Joppé városában imádkozám; és láték elragadtatásban egy látást, valami alászálló edényt, mint egy nagy lepedőt, négy sarkánál fogva leeresztve az égből; és egészen hozzám szálla:
6
Melyre szememet rávetve megnézém, és látám a földi négylábú állatokat, a vadakat és a csúszómászókat és az égi madarakat.
7
Hallék pedig szót is, mely ezt mondja vala nékem: Kelj fel Péter, öljed és egyél!
8
Mondék azonban: Semmiképpen sem, Uram; mert soha semmi közönséges vagy tisztátalan nem ment be az én számba.
9
Felele pedig nékem a szózat másodszor az égből: Amiket az Isten megtisztított, te ne mondd tisztátalanoknak.
10
Ez pedig három ízben történt; és ismét felvonaték az egész az égbe.
Szóval jó szallona sütést mindenkinek!!!

A törvény a zsidóknak adatott nincs közünk hozzá!!!
3 Mózes-27-34 -Ezek azok a parancsolatok, amelyeket Mózes által parancsolt az Úr IZRÁEL fiainak a Sinai hegyen.
Malakiás 4-4Emlékezzetek meg Mózesnek, az én szolgámnak törvényéről, amelyet rendeltem ő általa a Hóreben, az egész IZRÁELNEK rendelésekül és ítéletekül.

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

a századik juh 2019.04.21. 07:07:45

Rutherford laposüveg-hívő volt, és napjainkban is sokan osztják ezt a hitét.

De a tanúk a föld kerekségéről beszélő bibliaverssel bizonyítják, hogy a földet gömbölyűnek mondta már akkor is a biblia, amikor még mindenki laposföld-hívő volt.

"Igaz tanítások, melyek tetszenek Istennek
Például, amikor a legtöbb ember abban hitt, hogy a föld lapos, a Biblia ’a föld kerekségéről’, vagyis gömb alakjáról beszélt (Ézsaiás 40:22).*
w05 7/15 4–7. o. - Őrtorony – 2005"

Az biztos, hogy nem tudjuk, kik a részvényeseik-tulajdonosaik a Watch Tower részvénytársaságnak, csak a tulajdonosok által megbízott marketinges wezetőket ismerjük.

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

Egy_nick 2019.04.20. 22:58:11

Most két lehetőség van. Vagy a laposföldesek tényleg igazat mondanak, vagy pedig az egész Bibliát el lehet dobni. A laposföldesek egyúttal szombatosok is. Ebben a videóban érvelnek 2 JT hölggyel:

youtu.be/enz9p1T4Ugc

Ezért mondtam, hogy pápábbak a pápánál, vagy hogy JT-bbek a JT-nél. Szerintem ez is a "szabadkőművesek" műve. Talán a mesterséges gépi intelligenciát felhasználva találtak egy olyan Bibia-értelmezést, ami minden eddigi értelmezésnél jobb. De talán az is lehet, hogy mégiscsak lapos a föld, elvégre Jób 37:17-ben az égbolt olyan, mint egy acél-kupola, és gömbre nem lehet nagyon kupolát szerelni. Mindenesetre az egész túlságosan megdöbbentő. Személy szerint én ezt a laposföldet képtelen vagyok elhinni, de hát könnyen tévedhetek. Lehet, hogy az embernek nem való a tudás, egyszerűen semmiféle tudás, mert ha Isten kegyelmében maradt volna, akkor sem lett volna ilyesmire szüksége. MINDEN LEHET.

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

keresemazutam 2019.04.20. 18:45:13

@Atyek:
:) Ráadásul évente többen is belefulladnak ebbe a csalódásba...Optikailag, természetesen! :)

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

Atyek 2019.04.20. 18:39:12

@keresemazutam:
Balaton?! Na persze!!!!
Bizonyos szögből úgy tűnik, mintha ott lenne, pedig csak egy optikai csalódás. Ne vegyetek be mindent! Mondjatok nemet a hazugságokra!

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

keresemazutam 2019.04.20. 15:52:32

@ORION:

Tudtommal keresztben mérték, nagyobb hibahatárral rendelkező műszerrel mint a mérni kívánt elhajlás mértéke...De majd megnézzük!

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

ORION 2019.04.20. 12:51:31

@keresemazutam: Üdv!Rengeteg görbülettel foglalkozó videót néztem,pl-a balatonnál végzet hosszanti lézerest is és semmi nyoma görbületnek!Űrállomások nincsenek!!!- ezek mind a földön eljátszott jelenetek Űrbohózat az egész, nasa produkció ép olyan mint a walt disney mesék !NINCS KÜLÖNBSÉG!!!Tudom hogy hihetetlen nem is várom el hogy bárki higgyen nekem !UGY 500 éve Kopernikusz belenézet a távcsövébe és kitalálta hogy a föld kering a nap körül és a sátáni szabadkőműves jezsuita rend behatására a mai napig ezt tanítják-NAGY SIKERREL!!!NEM AKAROK SENKIVEL SEM VITATKOZNI --ÉN TISZTELETBEN TARTOM MINDENKINEK A HITÉT!!!----A találkozóba benne vagyok!

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat

keresemazutam 2019.04.20. 12:01:51

@ORION:
1,7 méteres szemmagasságot feltételezve sík vidéken vagy tengeren a látóhatár (horizont) távolsága 4,5 kilométer, ezért például a Balaton déli partján álló fürdőző még távcsővel sem látja az északi parton álló társát - és viszont. A közelítő számítás szerint a horizont-távolság a látómagasság négyzetgyökével arányos, azaz például a magasságot megnégyszerezve a horizont megduplázódik. Az előbb említett 4,5 km kevésnek tűnhet, mert a tapasztalat szerint az ennél sokkal messzebb levő épületek, fák, hajók is láthatók. A távolabbi tárgyakat azért láthatjuk, mert egy részük a horizont fölé emelkedik.

Milyen messzire lehet ellátni például Budapestről? A János-hegy kilátójából látható körpanoráma horizontjára az Alföld tengerszint feletti magasságát is figyelembe véve 70 km-t kapunk. Ennek ellenére - jó idő esetén - még alacsonyabb budai hegyekről is látszanak a több mint 100 km-re levő Mátra vonulatai. Igaz, Mátraalja a horizont alatt van, de a Kékestető elvileg még a Pesti-síkságról is látszik.

Az épületek második emeletéről nézve a horizont két-három kilométerrel látszik távolabb, mint az elsőről kitekintve, feljebb menve azonban az emeletenkénti horizont-távolodás egyre kisebb. Egy felhőkarcoló századik emeletéről már csak 300 méterrel lehet távolabbra látni, mint a 99. emeletről, a távolság mind a két esetben körülbelül 70 km. Egy 10 km-es magasságban szálló repülőgépből 350 km-re látszik a horizont, nem szabad tehát hinni annak, aki azt állítja, hogy egyszerre látta Afrikát és Amerikát, hacsak nem űrhajós mondta. Az űrállomásról nézve 2000 km is megvan a horizont sugara, így például nem látszódhat egyszerre a Nílus forrása és a deltája (ezt a holdutazók láthatták), de a Dunáé már igen.

A légköri fényelhajlás miatt horizont mögötti képződmények is látszhatnak, ez a jelenség a felszín közelében erős, de a repülési magasságban már elhanyagolható. A délibáb, a fata morgana is megtréfálhatja a megfigyelőt, de ezeket sem pilóták szokták látni. A hegymászók - saját elmondásuk szerint - néha vizuálisan érzékelik a Föld görbületét. Ugyanezt az előbb említett balatoni fürdőzők is elmondhatják magukról, hiszen a tó vizén is jelentkező görbület miatt takaródik ki a túlpart alja.

Találkozzunk nyáron a Balatonnál egy megfigyelésre?

Bejegyzés: A "világiak" démonizálásában a vezetőtestület nem ismer határokat