EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Utolsó kommentek:

Egy_nick 2019.11.16. 21:26:38

@sefatias: Írod: "Istentapasztalásnak olyan eseményt nevezünk, amikor az illető átél egy természetfeletti eseményt, amelyben Isten egyértelműen jelen van."

Nem muszáj, hogy ez a valami természetfeletti legyen. Egyébként jó lenne definiálni a "természetfelettit". Szerintem elég, ha egy nulla valószínűségű eseményről van szó. Persze ez a nulla sem lehet teljesen nulla, hanem mondjuk, 10 a mínusz 50-ik hatvány és a (igazi) nulla közötti érték. Tehát istentapasztalat előfordulhat még egy egyén hitköznapi életében is, ha jó odafigyel a körülötte zajló eseményekre. Ezért szerintem az istentapasztalat nem lehet publikus. Persze le lehet írni, de a leírással meg a közléssel elpárolog az "ereje" és egy másik személy számára már csak holt betű lesz. Józsué könyvének napmegállításában sem lehet hinni. Mert a pogány feljegyzésekben ennek nyomána kéne lenni. Úgyhogy a fene tudja, hogy miképpen van valójában ez az egész és van-e egyáltalán értelme az ilyen "hittapasztalatokat" logikus indoklásoknak alávetni?

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Egy_nick 2019.11.16. 21:02:40

@Igazság Kereső: írod "... Jézus átváltozása egy látomás volt, mondhatni egy illúzió, amit elméjükben hozott létre valaki, jelen esetben Jézus." - Engem is mindig érdekelt ez a dolog. Csak azt nem tudtam, hogy erre az illúzió-dologra mik a bibliai bizonyítékok. Hol van kimondva a Bibliában, hogy ez csak egy hallucináció volt? - Persze nem akarom ezt kétségbe vonni, mert ilyen téren én toleráns vagyok, hiszen még az egész anyagi világ illúzió-voltát is lehetségesnek tartom. De mégis érdekelne, hogy állításodnak mik a bibliai bizonyítékai.

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.11.16. 18:26:47

@Ta0066: :) látom az átlagnál is nagyobb gondod van a szövegértéssel

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Ta0066 2019.11.16. 18:24:06

@sefatias: Kedves Sefatias másoktól megkövetelsz egy színvonalat, melynek tartása alól azonnal elvi szinten felmented magad azzal, hogy kijelented nagyképű vagy és bunkó. Majd az elvi szinten engedélyezett színvonaltalanságot azonnal átülteted a gyakorlatba és már záporoznak is a lesújtó minősítések:
nem ütöd meg a mércét
nem beszélek veled
de már korábban is: csalódást fogsz okozni (magadnak, másoknak, értsd: egy csalódás vagy)
a hülyék közé való vagy
és végül: menj máshová

Kedves exTanúk nem ismerős ez nektek valahonnan? Nem ezt teszi az a szervezet is, amiből szerintetek megszabadultatok?
Még mindig hurcoljátok magatokkal, csak nem kívül, hanem belül.

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Ta0066 2019.11.16. 18:14:51

@Igazság Kereső: Kedves Igazság Kereső nem vagyok ennyire nehéz felfogású, hogy ne értettem volna meg, erre gondolsz. Nem, nem érzem Jézus szeretetét, nem érzem, hogy közel lenne hozzám, nem érzem, hogy támogatna engem. Nincs szükségem ezekre az illúziókra.

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.11.16. 17:49:27

@Ta0066: nem azt mondtam, hogy szektás vagy, hanem azt, hogy úgy gondolkodsz
>>Olyan jelentést tulajdonítok egy szónak, vagy olyan fogalmat társítok egy szóhoz, ami számodra nem elfogadható. <<
Akkor menj egy másik blogra, ahol a hülyék vitatkoznak. Ezen a blogon konrétumokról, konkrét jól meghatározott fogalmakkal tudunk csak vitatkozni. Aki újbeszélül beszél annak itt nincs keresnivalója

>>azt is, hogy nem is lesz, mert nem lehet)<<

Beidéznéd?

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

keresemazutam 2019.11.16. 17:22:24

@Igazság Kereső:
Nekem úgy tűnik, az emberek legnagyobb részének fontosabb az, hogy egy elmélet által kellemes önszuggesziót éljenek meg, mint az elmélet valóságtartalma. Ez van! :)

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Igazság Kereső 2019.11.16. 16:52:08

@Ta0066: Te egy belső élményt, egyfajta bizonyosságot nevezel itt istentapasztalatnak. Ha jól értelmezem. Érzed Ktisztus közelségét, szeretetét, esetenkénti támogatását és segítségét, a belső meggyőződésedet fested le istentapasztalatként. Jól értem?

Ezzel kapcsolatban írtam a fentebbi kommentemet.

Az efféle belső indíttatás, vagy meggyőződés mennyiben tekinthető, realizálható isten kifejeződéseként? Vagy mennyiben tekinthető önbecsapásának, ha érted amit közölni akarok.

Például én tisztán és szívből hittem Jehova Tanúinak-mint itt sokan.

Később, mint nyilvánvalóvá vált, nem volt igaz az amiben komolyan hittem. Azaz önbecsapásának és
illúziónak bizonyult. Pedig olyan igaznak tűnt... Érted már?

Hol a határ a belső világunk és a külső bizonyosság között?

A világlátásod számodra igaz, életedet is feltennéd rá, majd jön egy újabb,ami eltörli a régit. Most az újabb az IGAZSÁG! Tényleg?!

Egy skizofrén számára amíg a rohama tart, szentül igaz, hogy ő Napoleon. Sarkított példa tudom, de ezzel azt akarom érzékeltetni,hogy amit a fejünkbe veszünk, azt az agyunk elfogadja megfellebbezhetetlen igazságként.

De attól még nem lesz igaz.

Ha még most sem értik néhányan, akkor tényleg tök felesleges ide irkálni...

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Ta0066 2019.11.16. 14:27:34

@sefatias: soha nem voltam szektás. Ha itt tartunk formálisan vallásos sem. Nem gondolom magamról, hogy próféta lennék, vagy bármi egyéb ilyesmi. Istent kereső embernek tartom magam.
Olyan jelentést tulajdonítok egy szónak, vagy olyan fogalmat társítok egy szóhoz, ami számodra nem elfogadható. Rendben. Ezen miért kell kiborulni? Visszaolvasva a korábbi megnyilvánulásaimat, nem tűnt úgy, hogy ebbe a tévelygésembe téged is mindenáron bele akarnálak rántani.
Ami az istentapasztalást illeti: te kategorikusan kijelented, hogy neked nem volt (implicit azt is, hogy nem is lesz, mert nem lehet) és másoknál is kizárod ennek lehetőségét is. Én annyit merek megtenni, hogy megengedőbb vagyok és az istentapasztalás lehetőségét nem zárom ki kategorikusan. Ezzel csak annyit engedek meg, hogy az Isten keresése akár eredményre is vezethet, a kereső találhat. Nem jelenetem ki, hogy nálam, vagy másoknál mindenképpen és kézzel foghatóan eredményre vezetett.

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.11.16. 13:54:20

@Ta0066: a nézetkülönbség abból fakad, hogy a szektás gondolkodásmód miatt te adsz fogalmat egy olyan szónak, ami amúgy nem azt jelenti, és utána abból indulsz ki. Így én kiindulhatnék abból hogy a fingás is istentapasztalás, és ezért én egy próféta vagyok, mert naponta többször megtapasztalom istent.

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Ta0066 2019.11.16. 13:40:53

@sefatias: Ha nem, hát nem. Egyébként a nézetkülönbség közöttünk a transzcendencia-immanencia elvének különbségéből fakad és nem lenne feloldhatatlan. Számomra legalábbis.

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.11.16. 13:14:24

@Ta0066: akkor vigyázz ha egyszer megkérnek hogy csinàlj lecsót. Mert ha te nem azt érted a lecsó alatt mint mások, akkor elég sok csalódást fogsz okozni magadnak meg másoknak. Itt be is fejeztem veled a beszélgetést. Sajnos elég nagyképű és bunkó vagyok ahhoz, hogy egy bizonyos értelmi szintet elvárjak a beszélgetőpartneremtől. Ezt a szintet nem ugrottak meg

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Ta0066 2019.11.16. 12:49:12

@sefatias: nem ugyan azt értem alatta, amit te. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudhatom mi az. Azt jelenti mi ketten nem ugyan abban a kategóriában gondolkozunk.

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.11.16. 12:26:59

@Ta0066: látom még mindig nem tudod mi az az isten tapasztalás. Próbálj meg koncentrálni a szóra. I S T E N T A P A S Z T A L Á S

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Ta0066 2019.11.16. 12:24:37

@sefatias: persze hogy nem tudom megfeleltetni :) a léptékek egész mások. Aki nem nyugodott bele? Zákeus, annak a betegnek a barátai, akik kibontották a tetőt, a vérfolyásos asszony, az asszony, aki kész volt ebnek elfogadni magát a Krisztustól, az út szélén kiáltozó vak, és maga a felszólítás: zörgessetek és megnyittatik.

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.11.16. 11:10:46

@Ta0066: tudnál mondani példákat a bibliából, amikor valakinek nem volt istentapasztalása, és nem nyugodott bele, ezért lett neki? Illetve ha neked nem volt istentapasztalásod, akkor abban is te vagy a hibás. Nagyon rá vagy cuppanva a színeváltozásra. De még azoknak a feltételeknek sem tudod megfeleltetni a saját "istentapasztalásnak" nevezett élményedet, ami ott történt

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

Ta0066 2019.11.16. 11:06:04

@sefatias: egyetértek a meglátásoddal, az Istentapasztalás lehetőségének kategorikus elutasítása kivételével. "Boldogok, akiknek a szívük tiszta: mert ők az Istent meglátják" jelenti ki az Emberfia. Ha nem "látod" Istent és nincs jelenvalósága az életedben annak egy oka van a szív tisztaságának a hiánya. Gyakorlatilag ez az alaphelyzet, amit mindenki, majdnem kivétel nélkül tapasztal. Ha ebbe belenyugszol, nincs további teendőd. Ha nem nyugszol bele, akkor van. Akkor egy küzdelem kezdődik, amiben lehetnek olyan pontok, amikben a teljes cél részlegesen megjelenik. És itt a lehetőségen van a hangsúly, illetve a küzdelem elkezdésén. Az általad Istentapasztalásnak megjelöltek kétség kívül azok, olyan Istentapasztalások, melyekben az Isteni jelenvalóság külső, megnyilvánuló formát is ölt. Az általam megjelölt színeváltozás olyan Istentapasztalás leírása, melyben a külső forma sokkal kevésbé látványos, a hangsúly az Isten jelenlétének átalakító erején van.
Én ez utóbbival kapcsolatban rendelkezem bármilyen mondjuk így tapasztalással. Ha ez számodra nem az, hát nem az. Annál jobb :)

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.11.16. 08:48:23

@Ta0066: Isten tapasztalások: Mózes és a csipkebokor. Izrael és a 12 csapás. Vörös tenger kettéválása. Nap égen maradása.József és Dániel álomfejtése. Tehát Istentapasztalásnak olyan eseményt nevezünk, amikor az illető átél egy természetfeletti eseményt, amelyben Isten egyértelműen jelen van. Ezért érzéseket, illúziókat nem tekinthetünk istentapasztalásnak. Azok csupán hiszékeny emberek önszuggeszciói, akik magukat szeretnék becsapni, hogy erősebb legyen a hitük.A mai istentapasztalások egyike sem hasonlít nyomokban sem a a bibliában találhatóakra. Ezért ma nincs a földön olyan ember, aki ebben részesült volna. Viszont naiv, hiszékeny és befolyásolható nagyon sok van

Bejegyzés: A “máig is harcoló japán alakulatok” és Jehova Tanúi!