EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

ÉGI SZEKÉR — titkos manőverek

2019.10.05. 15:00 | Jónás_ | 8 komment

szeker_560.jpg

2017-ben, olyan manővert hajtott végre a vezetőtestület égi szekere, melyet a látomásbeli elődje 26 évszázad alatt egyszer sem. Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy működési anomáliáról vagy egy olyan sajátosságról van szó, ami később majd beépítésre kerül és gyakrabban lesz tapasztalható. Amíg ez eldől a pattersoni műhelyekben, lehet találgatni a kiszivárgott hírek alapján.

Ezékiel 2600 éves látomásában van egy kerekeken közlekedő járműféleség, mely fölött isteni dicsőséget látott, mellette pedig 4 kérub tevékenykedett. (Ez. 1.fej.)
A vezetőtestület lemásolta a látomásbeli eszközt és fantáziadús működési leírásokat mellékel hozzá bizonyos időközönként, melyek segítségével könnyen összetéveszthető az eredetivel. 
Annak nincs bibliai neve, a hasonmás jármű viszont "égi szekér" lett.

A vezetőtestület talán azért nem vallja magáénak a találmányt, mert akkor nyíltan ki kellene mondania, hogy isteni babérokra tör, hiszen azt várja el tagjaitól, hogy szorosan kövessék az égi szekerét>> Az persze önmagában is nonszensz, hogy földi ember, hogyan követhetné a kérubok élénk, semmihez nem hasonlítható mozgási képességét, de az elvárás még ettől is magasabb, amikor a szekérrel úgy is lépést kell tartani Jehova Tanúinak, hogy az, ellentétes irányokban mozog egyidőben, egyszerre van előre és hátramenetbe is kapcsolva. A vezetőtestület egyetlen médiuma sem publikálta a részleteit annak, hogy mindez 2017-ben megtörtént, pedig az efféle ellentmondások nem szokták akadályát képezni a bizarr dolgok áramlásának.

Természetesen a szervezet tanításairól, pontosabban azok szavatosságáról, megbízhatóságáról van szó. Az ő hasonlatuk az égi szekér, tehát kézenfekvő, hogy a 2017 körüli időszakban közzétett tanítások is ezzel a szemléltetéssel legyenek bemutatva ebben a posztban.

Az attrakció, amit az égi szekér 2017-ben bemutatott az volt, hogy egyidőben haladt előre is, meg hátra is. Egy jármű esetében bármilyen más iránykombináció könnyen értelmezhető lenne, kivéve az ellentétes irányok és ilyen, természetesen a bibliai Ezékiel könyvének 1 fejezetében sem található. De csupán emiatt nem lenne szabad előítélettel viseltetni sem az egiszekér konstruktőrei, sem pedig jelen poszt tartalmával gapcsolatban.
Ezért nézzük is a továbbiakban a tényeket, a felvezető hasonlat nélkül!

Két könyv azonos témájú, de ellentétes magyarázatú tanításáról van szó.
Mindkettő tanít, az Ezékiel próféta látomásában szereplő templomról.

2014-ben jelent meg Az isten Királysága uralkodik c. könyv

kr_h_lg.jpg

Ezékiel templom-látomását ebben úgy magyarázzák, hogy az Jehova nagy szellemi temploma és a látomás minden részletének prófétai üzenete van az utolsó napokban. (11.fej. 2.bek.)

2018-ban pedig a Végre helyreállt Jehova tiszta imádata c. könyv, hosszasan cáfolja ezt a tanítást, vagyis Ezékiel már nem a nagy szellemi templomot látta (13.fej. 7.bek.) és látomásának részleteit sem érdemes már találgatni (13.fej. 5.bek.).

rr_h_lg.jpg

Az, hogy csupán 4 év telt el a két kijelentés között, akár még bele is férhetne az égi szekér "lavírosásaiba", hiszen a szervezet tagjai az ilyesmit annyira megszokták, hogy talán fel sem tűnt nekik annak idején, mégha a tanítások megváltoztatásának efféle magyarázata, nyilvánvaló és otromba félrevezetési kísérlet is.

De!

Az Isten Királysága könyvet, a 2014-es megjelenés után nyomtatták 2017-ben is,

kiralysag_print_hu.jpeg

ráadásul akkor, egész évben ez volt a gyülekezeti bibliatanulmányozás anyaga is. Ennek a momentumnak pedig logikusan azt kell jelentenie, hogy a 2014-es tartalmat hibátlannak gondolta az a rabszolga, aki 2017-ben feltálalta időszerű szellemi eledelként. Az egyik bekezdés, még az 1999-es Őrtoronyra is hivatkozik, melynek címe: „Irányítsd a szívedet” Isten templomára! 

2017-ben a bizonyos égi szekér mozgása (vagyis a hivatalos tanítás) az volt, hogy Ezékiel látomástemploma, egyenlő Jehova nagy szellemi templomával. Erre „Irányította a szívét” a háznép, tehát a bételmunkások, lektorok, fordítók, nyomdászok, de maga a vezetőtestület is, hiszen a tárgyalóasztaltól felállva, ők is csupán a háznép egy-egy tagjai személyenként.

És mi volt a napi munkája ennek a háznépnek 2017-ben?
Az önkéntes és titkos, valamint teljesidejű munkája!?

Kitalálni, megírni, egyszóval előkészíteni a 2018-as könyvet amely pont az ellenkezőjét tanítja majd annak, amit 2017-ben igaz imádatnak, igazságnak, időszerűnek, életmentőnek, stb. gondoltak.

2017-ben jónéhány fordító, nyomdai előkészítők, szerkesztők, munkaidejükben egy olyan tanítás megszövegezésén, fordításán és nyomtatásán fáradoztak, mely pontosan az ellenkezője volt annak, amit aznap délután a királyságtermekben tanítottak nekik.
Az a felvigyázó, aki a bételirodájában, munkaidőben Ezékiel látomásának néhány hónappal későbbi magyarázatát szerkesztette a hivatali számítógépén, a délutáni összejövetelen annak pont az ellenkezőjét tanította az emelvényről. Tudta, hogy a tanítása átdolgozás alatt áll, tehát már elavult és heteken belül a szellemi szemétdombon végzi (jóllehet még a nyomdafesték is alig száradt meg rajta), mégis igazságként, szellemi táplálékként "
etette" a hallgatóival! Ugyanez elmondható minden vezetőtestületi tagról, az írói osztály munkatársairól és mindenki másról, akik részt vettek a 17-es összejöveteleken és egyúttal a 18-as könyv megjelenésén is dolgoztak.

Próbálom felfogni, hogyan is működik ez a szekér!

Csak 2018-ban kapcsolt hátramenetbe az égi szekér, amikor a könyv már megjelent?
Mi volt az irány, amikor a változások csak kialakulóban voltak, a kulisszák mögött, beavatottak kis csoportja előtt?
Mikortól lesz egy isteni tanítás, magyarázat hivatalos?
Meddig van a bizonytalanság állapotában az a tanítás, melyből később IGAZSÁG lesz?
Ezeknek a Jehova Tanúinak, igazságként kellet a gyülekezeti könyvtanulmányozás tanítását is tekinteni és azt is, amin dolgoztak, pedig azok a magyarázatok egyértelműen ellentétben álltak egymással.

A jw.tv videóin láthattuk már, hogy az önkéntes munkások a monitoraik előtt is imádkoznak a napi munkájukra áldást kérve. Azokon a délutánokon ugyanúgy az összejöveteleken is ezt tették, hogy megértsék és széles körben terjeszthessék az ellenkezőjét.

Melyik imát nem hallgatta meg Isten és melyiket támogatta?
Hogyan képes ezt a szellemi bravúrt egy egyszerű hétköznapi ember követni?
Talán kevésbé teszi nevetségessé egyúttal hiteltelenné a vezetőtestületet az, ha csupán néhány önkéntes munkást érint a dolog és nem mind a 8 millió Jehova Tanúját?
Jézus Krisztus vajon mikor tette ki hasonló szellemi zavarodás veszélyének a tanítványait, hogy az megmagyarázhatná ezt a mai helyzetet?
A vég idején, 2017-ben, nem teszi ki szellemi veszélynek, bizonytalanságnak a követőit, ha egyidőben ellentmondó tanítások megértését várná el követőitől?
Ez lenne az az ún. rosta, mely szétválasztja az értelmeseket a balgáktól?
Ha azok a munkások (akiknek "fejvesztés" terhe mellett) diszkréten kellett végezni aktuális bételmunkájukat, melyek a közeli jövőben úgyis publikálva lesznek, nem szólnak semmit az égbekiáltó és végtelenül kínos helyzetekben, akkor minden rendben van?
Lehet az ilyesmit bármilyen módon is Jézus Krisztussal vagy a Teremtővel magyarázni?

Az évkönyv szerint igen:

"Az írói osztály tehát ragaszkodik ahhoz, hogy csak pontos és hiteles információt használjon fel, még látszólag jelentéktelen részletekben is. Ennek köszönhetően „a hű és értelmes rabszolga” folyamatosan gondoskodik szellemi eledelről, mely tiszteletet szerez az ’igazság Istenének’, Jehovának (Zsolt 31:5)."  >>

Nincsen ebben semmi röhelyes?

Ki az, akinek az égi szekér így is megfelel az eredetiségvizsgálaton és hajlandó is, képes is azt követni, tisztelni!?

P.J.

Címkék: Parti Jónás

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr215197520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.10.05. 17:33:45

Nem adnék ennek a "járgánynak" műszaki engedélyt. :D

Jónás_ 2019.10.05. 17:56:02

@Igazság Kereső: Miért nem?
A vezetőivel van baj. Lopták a szekeret és nem tudják hogy működik!

ORION 2019.10.06. 11:17:58

"--Ki az, akinek az égiszekér így is megfelel az eredetiségvizsgálaton és hajlandó is, képes is azt követni, tisztelni!?"--ÉGI SZEKERET KÖVETNI, !!??-TISZTELNI!!??NE HOGY MÁR!!! -- Hol tanít a biblia ilyet???
HIGGYETEK NEKEM -CSAK KRISZTUST KÖVETNI- SENKI MÁST ÉS SEMMI MÁST!!!---NINCS MÁS!!!--ÓÓÓÓ TESÓKÁIM--
4 Mózes 6-25 Világosítsa meg az Úr az ő orcáját ti rajtatok,....
LÁTSZÓDJÉK MEG RAJTATOK,LEGYEN LÁTHATÓ BENNETEK ISTEN KÉPE ÉS HASONLATOSSÁGA! --SOHA TÖBBÉ NEM FOGTOK KÖVETNI SE SZEKERET SE- JW-t se -VT- SE HAZUG PRÓFÉTÁKAT!!!--CSAK A KRISZTUST!!!

a századik juh 2019.10.09. 06:23:54

Az Égi Szekér apokrif D O G M A,

miként a ráépülő Watchtower-tanítás is.

Egy_nick 2019.10.13. 22:46:28

Mi van akkor, ha az égi szekér direkt így mozog, hogy kirepüljenek belőle azok, akik nincsenek leszíjazva? Én nem csodálkozom már semmin. Az egész világ szellemi szinten hasonlóképpen működik. Meg kell csak nézni, hogy a EU-t milyen elmebetegek irányjtják. Úgy néz ki, minden szervezetetet (legyen akár politikai, akár vallási) kondicionált emberek irányítanak elmebeteg módon. Itt az anti-JT közösségben nem hiszem hogy valaki olvassa az alábbi honlapot. De ez a honlap is ugyanarról szól, hogy a Pápa (azaz Bergoglio) megbolondult és ideológiailag ugyanolyan összevisszaságot azaz káoszt okoz, mint amilyen káosz kezd az egész világon eluralkodni. www.katolikus-honlap.hu/1901/balvanyimadas.htm

ORION 2019.10.14. 20:03:16

@Egy_nick: """Mi van akkor, ha az égi szekér direkt így mozog, hogy kirepüljenek belőle azok, akik nincsenek leszíjazva? Én nem csodálkozom már semmin"""SAJNOS OTT MINDENKI LE VAN SZIJAZVA ÉS LE IS LESZ MINDADDIG-- AMIG!!!
Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt második levele » 3. fejezet
14
De megtompultak az ő elméik. Mert ugyanaz a lepel mind e mai napig ott van az ó szövetség olvasásánál FELFEDETLENÜL, mivelhogy a Krisztusban tűnik el;
15
Sőt mind máig, amikor csak olvassák Mózest, LEPEL borul az ő szívökre.
16
Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.
17
Az Úr pedig a Lélek; és ahol az Úrnak Lelke, ott a SZABADSÁG.
18
Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, UGYANAZON ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.---Akkor nem csodálkoznál semmin ha elhinnéd ezt!!!

Egy_nick 2019.10.14. 21:37:05

@ORION: Tényleg lehetséges, hogy a dolog pont fordítva van és az a baj, ha valaki egy szervezethez túlságosan hozzászíjazza magát. Mindegyik szervezet eszement mozgásokat produkál, valami olyasmit, mint amikor egy megvadult lovat próbál valaki megülni. Az utolsó időkben nem lehet emberekre (tehát semmilyen szervezetre sem) számítani, és szerintem most van ez az idő. Annyi mindenesetre biztos, hogy a világ bolondokházává vált: www.katolikus-honlap.hu/1701/diszkr.htm

ORION 2019.10.14. 22:47:54

@Egy_nick: Azt mondom jól látod a dolgok egy részét!!!-A bolondok háza rész is igaz a mondandódban!!! DE --NEM CAK BOLONDOK LÉTEZNEK A HÁZBAN!!!