EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Szellemi OKÁDÉK, vs. Szellemi LÁTÁSZAVAR!

2019.08.24. 18:00 | Jónás_ | 17 komment

olvasotabla.jpg

Megpróbálod kitalálni, hogy a fenti kifejezések közül melyiket, mikor használja a szervezet?

1.) Szellemi OKÁDÉK: módosított szellemi igazságok
2.) Szellemi LÁTÁSZAVAR: hamis vallások tévedései

Zavarban vagy attól, hogy csak ezek a választási lehetőségeid?

És ha bővítem az opciók számát?

3.) Sátáni VESZETTSÉG: hitnézetek, melyeket ma már világosan megértünk

Ha Tanú létedre megnyitottad ezt a posztot, talán el sem hiszed, hogy szervezeti kiadvány valamikor is használta az iménti kifejezéseket.
Pedig a jw.org-ról valók! Igaz, hogy az előfordulásuk nem túl gyakori, de ha meggyőződnél róla, megnézheted szövegkörnyezetükben is.

Tantételbeli Okádék
Szellemi Látászavar
Sátáni veszettség

A bevezető találós kérdésben összekeveredett fogalmakat nem nehéz tisztázni. A vezetőtestület úgy tartja helyénvalónak, hogy a durvább, sértő jelzőket kivétel nélkül másokra, míg a saját tévedéseire csak az enyhébbeket használja. Pedig minden esetben a tiszta imádattól való eltérésre vonatkoznak ezek a szavak és egyben minősítik is az eltérés súlyosságát, holott a Bibliában nincs ilyen megkülönböztetés, főleg nem azon az alapon, ahogyan a mindenkori vezetőtestület teszi ezt. Természetesen egyszerűen diszkrimináció az, ha a tiszta imádattól való eltérés más egyházaknál OKÁDÉK, a vezetőtestület esetében meg csupán LÁTÁSZAVAR. A kettősmérce ennél egyértelműbb már nem is lehetne. 

A legújabb kiadvány a "Végre helyreállt Jehova tiszta imádata" c. na és persze a Szentírás is, büntetéseket helyez kilátásba a hamis tanítók és tanításaikkal kapcsolatban, de nehéz feladat lenne a Bibliából egyszerű, közvetlen magyarázatokat találni arra, hogy mi a szellemi okádék és miért súlyosabb bűn, mint a szellemi látászavar. A tanúkat ez persze úgysem érdekli, vezetőik pedig nyilván tudatosak a kifejezések efféle válogatásában. 

Mivel sohasem használnak a saját elavult tanításaikra sértő jelzőket, ez az ami bizonyítja, hogy az Őrtorony szerkesztői nagyon is tudnak különbséget tenni, csak sajnálatosan azon az alapon, hogy saját vagy más vallások tévedéseiről van-e szó. Nem számít, hogy éppen milyen tetteket véleményez, kizárólag csak az, hogy ki követi el azokat.
A könyv 9. fejezete elég aprólékosan taglalja, hogyan ejtette rabul Isten népét a hamis imádat. Az 1.sz-tól napjainkig terjedő időszak hamis imádatát, a Jelenések szóhasználatával ez a könyv is egyszerűen Nagy Babilonnak nevezi. Azonban, amíg a zsidók babiloni száműzetésének oka és célja világos a próféták leírásaiból (történetesen isteni büntetés), addig a nagy babiloni száműzetéssel kapcsolatban a Jelenések könyve korántsem ilyen konkrét. A vezetőtestületet ez persze nem zavarja, talán még örülnek is a lehetőségnek, mert így a hiányzó részleteket saját elméleteikkel tölthetik ki.

Ezért aztán, még ha a könyvnek központi mondanivalója is a nagy babiloni fogság és az abból való megszabadulás, a téma mégis rejtélyes marad. Az olvasó nem tudja meg, hogyan jut eszébe egy jóságos Teremtőnek hamis tantételekkel, sátáni hazugságokkal, tantételbeli okádékkal, gyalázatos szellemi szajhasággal fegyelmezni a népét és miért oltana be bárkit sátáni veszettséggel.
Pedig a vezetőtestület ezekkel a kifejezésekkel azt a Nagy Babilont jellemzi, melynek fogságába állítólag maga Isten zárta be a keresztényeket, nem is rövid időre, legalább 1800 évre.
Ezt jelenti az, hogy Izrael nemzetének ie. 607-es tényleges fogságbahurcolásával állítják párhuzamba a nagy hitehagyást, ill. a nagy babiloni fogságot!
 

Izrael fizikai elhurcolását Jehova nem csupán megengedte, hanem konkrétan maga idézte elő. A Jeremiás 25:9 szerint Babilon, Isten szolgájaként vett részt a kiválasztott nép megbüntetésében és az Ezékiel 16. része is egyes szám első személyben sorolja Isten tetteit, népe ellen a 37-43-ban. 

"Elpusztítom" (Jeremiás 25:9)
"Összegyűjtöm ellened,"
"Megbüntetlek téged,"
"Kiontom véredet,"
"Kezükbe adlak,"
"Megfizetek neked"

Ha ezeknek az események és isteni tetteknek a nagyobb beteljesedése a 2.sz-i nagy hitehagyás, akkor bizony azt is Jehovának kellett előidézni és az állapotokat fenntartani a büntetés (ha csakugyan az volt!) teljes 1800 éve alatt. Azonban a 9, 10. bekezdések, a 2.sz. elejére kialakult "NAGY HITEHAGYÁS"-t Sátánnak és a hitehagyottaknak tulajdonítják, de ez ugyanaz a szellemi állapot, amellyel a továbbiakban már, 1800 éven keresztül Jehova bünteti őket! 

Hogy lehet a tökéletlen embert elítélni un. hitehagyó viselkedés miatt, aminek az igazságos isteni büntetése az lenne, hogy ugyanazokat a bűnöket a továbbiakban isteni kényszerből kell elkövetnie 26-szoros mennyiségben!? 

A 9. fejezet 6-12. bekezdései pontosan ezt az ellentmondást "tálalják", mint legfrisebb szellemi táplálékot.
A 6. mindjárt a fizikai fogságra utalva így kezdődik: 

6. bek.
Jehova Ezékiel által világosan feltárta a népének, hogy hogyan fogja megbüntetni őket a lázadó viselkedésükért. „Száműzetésbe, fogságba mennek” – jelentette ki (Ez 12:11).

A folytatás, noha éppen a párhuzamot akarja kimutatni nagy babilonra vonotkozóan, már sokkal visszafogottabb:

7. bek.
Jehova megengedte ... hagyta, hogy önfejű népe büntetésképp száműzetésbe kerüljön. I. e. 607-ben Nabukodonozor, Babilon királya megadta a kegyelemdöfést, amikor elpusztította Jeruzsálemet és a templomát.

Míg az első babiloni fogság és a nagy babiloni fogság párhuzamát konkrétan leírják a bekezdések, pl. a 8., azzal kapcsolatban sokkal óvatosabbak, hogy a nagy babiloni fogságot is közvetlenül Jehovának tulajdonítsák. Pedig, ha büntetés, akkor Jehovától kellett jönnie, ha viszont nem tőle ered, akkor meg nem büntetés. Feltűnő különbség, hogy az Őrtoronykiadványok Nagy Babilon esetében csupán azt merik konkrétan leírni, hogy azt Jehova megengedte, hagyta, hogy megtörténjen. Pedig nincs különbség nyíltan vagy burkoltan a Teremtőt tenni felelőssé abban, hogy hamis vallásos szokások gyakorlására, bűnök elkövetésére kárhoztatott emberek millióit, sőt pont a fia által alapított fiatal keresztény gyülekezettel tette ezt és amiért később még őket büntette meg. Ez a helyzet akkor is, ha csak közvetett utalások vannak erre. Márpedig a "Helyreáll Jehova tiszta imádata" könyv, az utalgatásoknál konkrétabban fogalmaz amikor kijelenti, hogy a két történet teljesen hasonló: 

8.bek.
"Vajon a keresztény gyülekezettel is történt olyasmi, mint a babiloni száműzetés? Igen."

Majd hosszasan ecseteli az eredménytelen figyelmeztetéseket amik a hitehagyásra vonatkoztak, végül a 10. bekezdés már Sátán befolyását, a bálványimádat elhatalmasodását, a pogány ünnepek és szokások, valamint a hitetlen filozófusoktól és a sátáni vallásoktól átvett hamis tantételeket sorolja!
Majd elhangzik a kérdés

"Hogyan reagált erre Jehova?"

A válasz azért megtévesztő, mert a felvezetésben és az Ezékiel 16:37-43-ban valóságos és konkrét isteni reagálás volt. Amikor azonban Nagy Babilonhoz ér a könyv, akkor Isten szerepét hirtelen passzív szemlélőre változtatja. Tehát a vezetőtestület nyíltan nem meri Istent megvádolni azzal az aljassággal, hogy ő maga vinné a keresztényeket olyan bűnökbe, melyeket mélységesen elítél. Viszont a zsidók fogságával való hasonlóság látszatát másképp nem tudja fenntartani, csak ha Istent is valamiképpen belekeveri, bízva abban, hogyha a (Ezékielnél sorolt) konkrét Isteni cselekedeteket felcseréli a "megengedte" és a "hagyta" kifejezésekkel, akkor az úgy nem lesz feltűnő. 

"Akárcsak a hűtlen Izrael esetében, ezúttal is hagyta, hogy a népét száműzetésbe vigyék." 

Pedig a hűtlen Izrael esetében egyáltalán NEM EZ TÖRTÉNT!

Ott nem úgy volt, hogy Babilon hadserege véletlenül arra járt, és Isten csupán "hagyta", hogy azt csináljanak az éppen hűtlen népével, amit csak akarnak!
Az imént láttuk, hogy az Ezékiel 16:37-43 korántsem csak egy isteni beletörődésről szól. Ami történt, azt Isten tette haragjában, tevőlegesen és fel is jegyeztette! 

Elpusztítom (Jeremiás 25:9)
Összegyűjtöm ellened,
Megbüntetlek téged,
Kiontom véredet,
Kezükbe adlak,
Megfizetek neked,

Így hát, adódik a kérdés, miért van szükség arra az erölködésre, hogy párhuzamot mutassanak ki Babilon és Nagy Babilon között, de annyira azért ne legyen nyilvánvaló, hogy az már nyíltan a hamis imádattal kapcsolatos Isteni felelősséget vesse fel?

A válasz a könyv témájában keresendő, a "SZABADULÁS". 

Ugyanis, ha nincs fogság, akkor nincsenek sajnálatra méltó "jófiúk", akiket ki lehetne szabadítani, és ha az nincs, akkor vezetőtestületi kinevezés sincs, ami pedig nélkülözhetetlen, hogy uralkodni tudjanak hiszékeny tömegeken. A dicsőség helyett pedig maradnának a szégyellnivaló tények, amiket, képtelenség teljesen letagadni, elhallgatni. Azokat már nem lehet eltüntetni a tanúk magánkönyvtáraiból, levéltárakból, jegyzőkönyvekből, szemtanúi beszámolókból és az Internetről. Akkor is ordítanak, ha szűkszavúan és jól elaprózva szétszórják az arhívum több évtizednyi szövegében. Ezekről nem fognak könyvet írni, mint a nemlétező rabságból való elképzelt szabadulásról, de még egy tisztességes Őrtorony cikket sem. Be kell érni 1-1 bekezdéssel imitt amott. De csupán ezeket észben tartva is, tisztán láthatók a vezetők indítékai, módszerei.

Saját imidzsüket építik, erősítik így, bibliai hátteret kreálva hozzá, a jóhiszemű emberek félrevezetésére. Azok pedig újra és újra átesnek azon a megerősítésen, hogy vezetőtestület szentírásilag megalapozottan létezik, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint engedelmeskedni nekik, BÁRMIT mondjanak is. >>

Érdemes megvizsgálni, hogy amikor a vezetőtestület azt állítja, hogy a babiloni fogságok Jehova büntetései, melyeket Ő maga idézett elő, akkor hogyan hagyja figyelmen kívül a saját érvényes tanításait is, de főleg a Bibliait, Nagy Babilonnal kapcsolatban.

Itt van pl az Éleslátás könyv Nagy Babilon-magyarázata: >>

"A Jelenések 17:3–5-ben úgy jelenik meg Nagy Babilon, mint egy bíborba és skarlátba öltözött, gazdagon felékesített asszony, aki egy hétfejű és tízszarvú, skarlátszínű vadállaton ül. Homlokára egy név van írva: „egy rejtély ... : »Nagy Babilon, a szajháknak és a föld utálatosságainak anyja.«” " 

Tehát a vezetőtestület ezekről a vallásokról kijelenti, hogy "szajhák, a föld utálatosságai", következésképpen a hitnézeteik szellemi OKÁDÉK, SÁTÁNI VESZETTSÉG. 

Hogyan fér össze ezzel az, hogy a Teremtő saját maga kényszerítené kiválasztottait ilyen helyzetbe, ilyen tantételek rabságába, amiből, ha akarnának se tudnának szabadulni a kijelölt idő előtt?
Hogyan történhetne meg, hogy a Teremtő elküldi a Fiát, aki földi szolgálatának egyik eredményeként megalapítja az első keresztény gyülekezetet, sok mindent tanít és magyaráz nekik (nyilvánvalóan a tiszta imádat szerint), majd az életét is áldozza értük, sőt mindenkiért, majd kb. 70 év múlva a század végén jön Jehova és ezt az egész, néhány évtizedes kezdeményezést úgy ahogy van, Nagy Babilonba löki, 1800 évre?
Még ha volt is némi figyelmeztetés előtte az apostolok által, akkor is egy olyan ellentmondásba keveredik ennek a tanítója, amit bibliai szóhasználattal élve nem lehet másképp kifejezni, mint meghasonlás!
Hogyan vezethetnek keresztény tanítók ilyen következtetésre bárkit?
Ez tényleg ugyanolyan, mint az első babiloni büntetés?
Milyen tanulsága lenne ennek az eljárásnak, ha így lenne? 

Ahogy az Őrtorony magyarázza (2019.02.), a babiloni száműzöttek az imádatukban csupán annyiban voltak korlátozva, hogy nem a jeruzsálemi templomban gyakorolták azt. Viszont lehetőségük volt zsinagógákat építeni és gyakorlatilag tiszta imádatot folytatni a babiloni fogság egész idején. Vagyis a büntetésük (legalábbis ami Istentől jött), az elsősorban fizikai volt nem pedig szellemi, hiszen pont a rossz szellemi állapotuk miatt kapták.
Ezzel szemben amit nagy babiloni fogságnak nevez a szervezeti tanítás, az szellemi állapot, amire pedig a hamis imádat a jellemző.
A hamis imádat minimum téves, de állhat szándékosan hazug tantételekből, és hozzá kapcsolódó gyakorlatokból is. Néhány hónapja az Őrtorony ezt írta erről: 

"Sátán és a démonok a kormányzatok mellett a hamis vallást és a kereskedelmi rendszert is felhasználják, hogy félrevezessék „az egész lakott földet” (Jel 12:9). A hamis vallás által Sátán hazugságokat terjeszt Jehováról. És azt is eltökélte, hogy a lehető legtöbb emberrel elfeledteti Isten nevét (Jer 23:26, 27). Így sok őszinte ember, aki abban hisz, hogy Istent imádja, valójában démonoknak mutat be imádatot."  W 2018.

"Sátán egyik leghatékonyabb eszköze a hamis vallás. Milyen elégedett lehet, amikor azt látja, hogy az emberek az őseiket, a természetet vagy az állatokat imádják. Neki mindegy, hogy kit vagy mit istenítenek, csak ne Jehovát imádják, „aki kizárólagos odaadást vár el” (2Móz 20:5). Sokan, akik abban a hiszemben vannak, hogy helyénvalóan imádják Istent, hamis tanításokban hisznek, és hiábavaló szertartásokat gyakorolnak. Ők is olyan sajnálatra méltó helyzetben vannak, mint azok, akiket Jehova így kérlelt: „Miért költitek a pénzt arra, ami nem kenyér, és miért fáradoztok azért, ami nem elégít meg? Figyelmesen hallgassatok engem, és egyétek, ami jó, találjon lelketek gyönyörűséget a kövér eledelekben”  W 2015.

"Azok a vallások, melyek hamis tantételeket tanítanak, megtévesztik az embereket, akik emiatt tulajdonképpen nem engedelmeskednek Istennek. Sátán a hamis vallásokat használja fel, hogy megakadályozza az embereket, hogy Jehova barátai legyenek."  W 2010.

"visszatértek a kereszténység tantételbeli okádékához, és együttműködnek Nagy-Babilon szellemi részegeseivel, akik verik és támadják Jehova hű és értelmes rabszolga osztályát"  W 1990.

Ha még az Őrtornyok szerint is Sátán eszköze a hamis imádat, akkor hogyan használná ugyanezt bármire is a Teremtő Isten?
Elképzelhető ilyen büntetés Istentől?
Még Nabukodonozor is, az első babiloni történetben, megengedte, hogy zsinagógákban folyjon a tiszta imádat. Ha a nagy babiloni sztori csupán hasonlít erre, akkor ott miért nincs tiszta imádat és miért pont az a személy korlátozza, aki ugyanakkor el is várja azt?

Hihetetlen, hogy közvetve vagy közvetlenül Ő Maga tartotta, sőt vezette volna tévelygésbe a keresztényeket évszázadokon át!
De bármilyen képtelenségnek is hangzik, az Őrtoronylogika szerint ennek kellett történnie.

Továbbgondolva a helyzetet sokkal súlyosabb dolgokat állít ez a tanítás a Teremtőről.
Nem elég, hogy a szellemi tévelygésük isteni eredetű, Isten ennek ellenére azt várja el az emberektől, hogy maguktól jöjjenek rá, mi a helyzet és hámozzák ki a Szentírás "kódolt" üzenetéből a tiszta imádat mikéntjét. Akinek ez a mutatvány nem sikerül, azt meg egyszerűen "gyalázatos szajhának" tekinti, olyan szellemi prostituáltnak, akire újabb büntetést mér. 

Ha alaposabban szemügyre vesszük, hogy mit tekint az 1990-es Őrtorony "szellemi okádék"-nak, akkor látható, hogy ugyanazt, amiben a szervezet maga is hibás.
Az ominózus kifejezést tartalmazó bekezdés úgy kezdődik, hogy: 

"milyen nyomorúságosan csődöt mondott a hamis vallás abban, hogy helyes vezetést kínáljon fel!" 

majd ue. a bekezdés kifejti, hogy ennek, vagyis a "helyes vezetés" hiányának következtében váltak a tanításaik, szokásaik "szellemi okádékká". 

Az Őrtorony arról is ír, hogy volt idő amikor a szervezetben sem volt teljesen tiszta az imádat, következésképpen nélkülözték a helyes vezetést, ezt azonban sokkal visszafogottabban fogalmazza meg, mint a "nyomorúságos hamis vallások".-nál Feltűnő ez a különbség egy csupán 6 éwel később megjelent cikkel összehasonlítva. w96 2/15 14. o

3 Ennek a századnak a kezdetén volt egy olyan időszak, amikor a szellemi izraeliták földön élő maradéka nem volt állhatatosan tevékeny ennek az üzenetnek a hirdetésében. Nem örvendeztek teljes mértékben Isten csodálatos világosságában. Valójában nagy sötétségben voltak.

5 Vizsgáljuk meg a tényeket,
...

6 Miért mondható el, hogy a szellemi Izráel maradéka fogolyszerű állapotba került? 

6 Az I. világháború időszaka alatt viszonylag rövid ideig a szellemi Izráel maradéka nem maradt teljesen tiszta, és nem is élt teljes mértékben összhangban Isten akaratával. Néhányan közülük tantételbeli hibáktól voltak szennyezettek, és megalkudtak, mert nem foglaltak egyértelműen állást Jehova mellett, amikor nyomás nehezedett rájuk, hogy támogassák a háborúzó nemzeteket. Ezekben a háborús években mindenféle üldözést elszenvedtek, még bibliai irodalmukat is betiltották sok helyen. Végül pedig az ismertebb testvérek közül egyeseket hamis vádak alapján elítéltek és bebörtönöztek. Visszatekintve nem nehéz felismerni, hogy bizonyos értelemben Isten népe nem volt szabad, hanem inkább fogolyszerű állapotban volt. (Vö. János 8:31, 32.) Szellemileg súlyos látászavarai voltak (Efézus 1:16–18). Viszonylagos némaságot mutatott Isten dicséretében, aminek az lett a következménye, hogy gyümölcstelen volt szellemileg (Ésaiás 32:3, 4; Róma 14:11; Filippi 2:11). 

Mekkora különbségek, lényegében ugyanazon dolgoknak a megítélésében!

A hamis vallások tanításai:

SZELLEMI OKÁDÉK
A VEZETÉS NYOMORÚSÁGOS CSŐDJE
SÁTÁNI HAZUGSÁGOK, HAMIS TANTÉTELEK
DÉMONOK IMÁDATA

Ugyanezek a szellemi izraelitáknál csupán:

súlyos látászavar,
viszonylagos némaság, gyümölcstelenség,
tantételbeli hibák,
fogolyszerű állapot,

Nehezen hihető, hogy mindezekről Jézus Krisztus is ugyanígy vélekedik, uralma, felügyelete alatt!

Perverz gondolatok ezek egy a Királyi hatalommal kapcsolatban, amikor ő emberként is sokkal többre volt képes a tanítványaiért!

Ha létezik szellemi olvasótábla, akkor valakinek sürgősen gyakorolnia kellene rajta!
De az is lehet, hogy már késő.

P.J.

Címkék: Parti Jónás

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr4015022360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.08.25. 18:19:03

Egy másik érdekes kifejezést szeretnék itt röviden megemlíteni. Ez pedig a KINYILATKOZTATÁS.

Például az alábbi idézetben:
„A Biblia megértését illetően [egy érett keresztény] nem hangoztatja személyes véleményét, és nem ragaszkodik hozzá, sem nem alakít ki saját elképzeléseket.Inkább teljesen megbízik az igazságban, úgy, ahogyan azt Jehova Isten a Fián, Jézus Krisztuson és „a hű és értelmes rabszolgán” keresztül kinyilatkoztatja.” Őrtorony 2001 augusztus 1., 14.o.

Eszerint Jehova és Jézus Krisztus KINYILATKOZTATÁSAIT
tartalmazzák a "hű és értelmes rabszolga" kiadványai.

Nézzük meg mit találhatunk az interneten a KINYILATKOZTATÁS jelentését illetően. Néhány példa:

1.
"A kinyilatkoztatás (latin: revelatio; görög: αποκάλυψη apokalüpszisz) a vallásokban a feltárása, közzététele vagy nyilvánosságra hozatala valamilyen igazságnak vagy tudásnak, Istennel vagy más természetfeletti személlyel vagy személytelen erővel való kommunikáció révén. A latin revelatio szó feltárást, leleplezést jelent.
A teológia szóhasználatában azok a tanítások és előírások, amelyeket Isten adott vagy ad az embereknek." /Wikipédia/

2. "1. általános értelemben a személy részéről olyan önmagára vonatkozó ismeret önkéntes, szabad és szeretetből történő közlése, mely senki mástól, semmiféle más módon nem szerezhető meg... olyan igazság, valóság, érték léte, mely más úton nem ismerhető meg. Ez különbözteti meg a ~t a nyilvánvaló igazságok tanításától, amelyek személytelenek s bármikor bárkinek hozzáférhetők...tárgya a természetes emberi megismerést felülmúló termfölötti valóság."
/lexikon.katolikus.hu/

3." (ki-nyilatkoztatás) ösz. fn. Cselekvés, melynél fogva valaki kinyilatkoztat valamit. Különösen hitvallási, és keresztényi ért. oly tanoknak kijelentése, melyeket az emberi ész föllelni nem képes."
/szojelentese.com/

Hasonlítsuk össze az "ihletett" szó jelentésével ugyan azon weboldal szerint:
"(ih-l-et-ett) mn. tt. ihletett-et. Szellemi, felsőbb sugalás által érintett, lelkesített, érzelmekre, tettekre gerjesztett vagy ismeretekre jutott. Ihletett jós. Istentől ihletett apostolok. Hazafiságtól ihletett szónok, költő."

"Felsőbb sugalás által érintett." A Szervezet azt állítja,hogy nem ihletett, ellenben kinyilatkoztatásokat közöl és ezeket tanítva nem önmagának tulajdonítja,hanem egy felsőbb intelligenciának, Jehovának illetve Jézus Krisztusnak. Az "ihletett" ill. a "kinyilatkoztatott" szavak közel azonos jelentést hordoznak. Ezzel tulajdonképpen kijelentik, hogy ihletettek,egy felsőbb inteligencia a közlendőik forrása, olyan információ, amely "szellemi, felsőbb sugalás által érintett",
"oly tanoknak kijelentése, melyeket az emberi ész föllelni nem képes, "tárgya a természetes emberi megismerést felülmúló term.fölötti valóság"!

a századik juh 2019.08.29. 07:49:46

@Igazság Kereső:

"„A Biblia megértését illetően [egy érett keresztény] nem hangoztatja személyes véleményét, és nem ragaszkodik hozzá, sem nem alakít ki saját elképzeléseket.Inkább teljesen megbízik az igazságban, úgy, ahogyan azt Jehova Isten a Fián, Jézus Krisztuson és „a hű és értelmes rabszolgán” keresztül kinyilatkoztatja.” Őrtorony 2001 augusztus 1., 14.o."

Én pontosan ezzel az idézettel szoktam kezdeni a hozzám e-mailban forduló testvérek kérdéseire adott válaszaimat. :)

Felhívom a figyelmüket, hogy amit kérnek tőlem, az szembemegy a szervezet szabályaival, mert a szervezet nem támogatja az egyéni véleményeket, sőt, az egyéni kutatásokat sem:

"A 2007. Szeptemberi Királyság - Szolgálatunk Kérdésdoboza a 3. oldalon ezt írja.:
>>Helyesli „a hű és értelmes rabszolga” azokat a Tanúkból álló, független csoportokat, melyek bibliai kutatás vagy vita céljából jönnek össze? (Máté 24:45, 47).

Nem.

A világ különböző részein szervezetünk néhány tagja mégis csoportokat hozott létre, hogy független kutatást végezzen egy-egy bibliai témában. Néhány ilyen független csoport a bibliai hébert és görögöt tanulmányozza, hogy megvizsgálja, mennyire pontos az Új világ fordítás. Mások tudományos témákban kutatnak a Bibliával kapcsolatban. Weboldalakat és csevegőket hoznak létre, hogy megosszák és megvitassák a nézeteiket. Kutatásaik eredményeit találkozókon és a saját kiadványaikban közlik, hogy kiegészítsék azt az információt, amit a keresztény összejöveteleken hallunk és a kiadványainkban olvasunk.

Jehova a népének a föld minden részén bőséggel ad szellemi vezetést és buzdítást az összejöveteleken, a kongresszusokon és a szervezete által kiadott kiadványokban. Jehova a szent szellem irányításával és a Szavában található igazság által megadja, amire szükség van ahhoz, hogy minden szolgája ’teljesen egységes legyen ugyanabban a gondolkodásban és ugyanabban a felfogásban’, és ’szilárddá váljon a hitben’ (1Kor 1:10; Kol 2:6, 7). Szívből hálásak vagyunk mindazért, amiről Jehova most, az utolsó napokban szellemi téren gondoskodik. Így hát „a hű és értelmes rabszolga” egyetlen olyan kiadványt, gyűlést vagy weboldalt sem helyesel, melyet nem a felvigyázása alatt készítenek vagy szerveznek (Máté 24:45–47)."

Bizony, a Watchtower-szervezet, amelynek alapítói összejártak, hogy megértsék a Bibliát, és Bibliai kutatásokat végeztek egyénenként, MEGTAGADJA SAJÁT MÚLTJÁT EZÁLTAL.

A Watchtower Inc. fél Isten Szavától, ezért adtak ki saját fordítást, amit jelenleg online akár napi 10-12 alkalommal is változtatnak.

Az egyik kongresszuson elhangzott, hogy az Égi Szekeret szorosan követő szellemi beállítottságú testvéreket onnan is meg lehet ismerni, hogy a Bibliájuk tele van áthúzott részekkel, kitépett és újra beragasztott részekkel, mert az igazi szellemi testvérek naponta gondosan vizsgálják az Írásokat, hogy min változtatott tegnap óta a Watchtower Inc. Wezetősége, és a változtatott dolgokat ÁTHÚZZÁK VAGY KITÉPIK A Szentírásból, és helyére a Watchtower Inc. szerint odavaló dolgokat írják.

Így fordulhat elő, hogy a szolgálatban két, ugyanonnan származó irásszöveget KÜLÖNBÖZŐKÉPPEN tud felolvasni 2, egymással munkatársi kapcsolatban lévő tanú...

Amikor előveszem a 2003-as Újvilág-fordításomat, a tapasztalt testvérek már elkezdik szívni a fogukat, amikor bemondom nekik, hogy "237 helyre TETTÜK BE" már bírói bizottságért kiálltanak.

A Watchtower Inc.-nél a tegnapi igazság hangoztatása ma már hitehagyásnak számít, a tegnap még Jehova kinyilatkozásának mondott "igazságok" mára már szellemi okádéknak számítanak. :(

Kb. úgy kell ezt elképzelni, hogy az adott testvérek FELFELÉ HÁNYNAK, aztán aláállnak, hogy a tegnap mondott kijelentéseik a saját fejükre hulljanak, végigfolynak a nyakukon, be az ing alá, végig az övig, azon meg le a lábakon keresztűl a cipőig, és a végén egy merő hányás az illető, de őket persze nem érdekli, mert az Égi Szekér követése nem igényel kutatást, csak menni kell szag alapján, a romlott hányás kesernyés bűze után. :(

Jónás_ 2019.08.29. 08:52:54

@Igazság Kereső: A kinyilatkoztatásról ír az ÉLESLÁTÁS könyv is.
wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200003716#h=1
Naggyából azokat, amit te is beidéztél, tehát a saját magyarázattal sincsenek összhangban.

ORION 2019.08.29. 16:44:24

Elolvastam ezt a linket ---KINYILATKOZTATÁS, KINYILATKOZÁS-maszlagot-ez a nesze semmi, fogd meg jól-tipikus magyarázat!!!-
EZ MEG MI???-""azt jelentette ki Isten ’fiairól’, hogy az örökbefogadás szellemét kapták"""-MIFÉLE ÖRÖKBEFOGADÁS-hogy miket ki nem találnak!!!

Jónás_ 2019.08.29. 20:28:14

@ORION: Akkor a LÁTÁSZAVAR cím alatt ez is elfér ugye!?

ORION 2019.08.30. 07:00:26

@Jónás_: JJJaa elfér bizony!!!Én mégis inkább totális vakságnak nevezném a torony mitológiát!!!Isten kinyilatkoztatásaival köszönő viszonyban sincsenek a torony kinyilatkozásai!!!

Igazság Kereső 2019.08.30. 17:52:48

@a századik juh: Tudathasadásos bűn banda! Ezzel azt sugallják erősen, hogy Ők(VT) Istentől kapják a helytálló Biblia értelmezéseiket, és ezért nem szükséges-és önfejűségre vall-a személyes és a Szervezettől elhatárolt Biblia tanulmányozás. Na de, a másik szavukkal, azt mondják, hogy nem ihletettek, éppen ezért nem is tévedhetetlenek! Ha nem ihletettek,honnan jön a "helyes" bibliai ismeret? Jaaa... bocsi Jehova kinyilatkoztatja a szelleme által! XD

Fából vaskarika...

És ezt a nyilvánvaló ellentmondást sosem tudtam senkivel megértetni a gyülekezetben.

"Isten szócsöve vagyunk" ....na de nincs semmiféle kapcsolat,ami igazolható lenne! 8 millió Tanú meg benyeli ezt,mint kacsa a nokedlit!

Vagy betegek irányítanak oda fent,vagy rettenetesen gonoszak...

a századik juh 2019.08.31. 04:50:39

@Igazság Kereső: Nos, ha azt állítják, hogy nem ihletettek, és mégis kinyilatkoztatásaik vannak, akkor erősen leszűkíthető a kör, hogy a Szentírásban említettek közül mely csoport érdekköréből is jöhet az a kinyilatkozás...

ORION 2019.08.31. 15:26:06

@Igazság Kereső: "" Ha nem ihletettek,honnan jön a "helyes" bibliai ismeret?""--A biblia ihletett igaz,
a probléma az hogy nincs KRISZTUSI HITÜK a vezéreknek és a tanuknak sincs!!! -- Zsidó levél:4:2 Mert nékünk is hirdettetett az evangyéliom, miképpen azoknak: de nem használt nékik a hallott beszéd, mivel nem párosították hittel azok, akik hallották.--VAGYIS-Ha elolvasol a bibliából egy Istentől való kijelentést-pl Zsoltárok könyve » 82. fejezet 6 Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek FIAI ti MINDNYÁJAN:-és te ezt nem hiszed el,nem párositod hittel-annyit ér az egész mint halottnak a csók!!!
Ha elhiszed akkor- 16 torony szolga- 200 pápa -700 püspök- 1200 prédikátor stb fogja neked magyarázni a dolgokat -pl ezt az ÖRÖKBEFOGADÁSOS maszlagot -csak kineveted őket!!!

Igazság Kereső 2019.08.31. 16:49:18

@a századik juh: Sátántól, gondolom érre utalsz. Ám, én mégis azt mondom, "testből". Egész egyszerűen hazudnak,amikor "kinyilatkoztatást" emlegetnek, hogy ne emberi tekintélyen alapuljon a hatalmuk-mivel azon nem képes, mert senki nem hinne nekik.

a századik juh 2019.08.31. 19:39:51

@Igazság Kereső: Naná, hogy naná!

Én csak a saját érvelésüket alkalmaztam.

Ha nem Jehovától jön, akkor csak sátántól lehet.

a századik juh 2019.08.31. 20:24:31

@ORION:

Talán kívülről így tűnik, belülről azért ez egész másként hat.

Krisztus Urunk meg épp a betegekhez jött, lévén az egészségeseknek nincs szükségük orvosra.

:)

a századik juh 2019.08.31. 20:34:15

@Igazság Kereső:

"Ám, én mégis azt mondom, "testből". Egész egyszerűen hazudnak"

Mondhatnánk ezt is, és akkor -mentegetve őket- egy csomó spiritiszta jegyet figyelmen kívül hagynánk, egy csomó múltbéli Watchtower-tényt elfelednénk, ami mind azt mutatja, hogy itt felsőbb szinteken művelik a spiritizmust.

De ez csak az én véleményem, lehet, hogy tényleg csak hazudnak, meghamisítják a Szentírást, idegen isteneket követnek, és ennek követésére vesznek rá tízmilliókat, milliók halálát okozták a dogmáikkal, miközben kifosztották a tagjaikat, miközben egy szűk reklámréteg a paradicsomban élt. :(

ORION 2019.08.31. 22:10:39

@a századik juh: Jogos tesó!!!-IGAZ- BETEGEK -igen ILYENEK VOLTUNK!!! DE-- Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt első levele » 6. fejezet-11
Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által.-vagyis- gyógyulás esete forog fenn!!!

ORION 2019.08.31. 22:26:51

@Igazság Kereső:"" Ám, én mégis azt mondom, "testből". Egész egyszerűen hazudnak,amikor "kinyilatkoztatást" emlegetnek""--JOGOS -IGAZ- I. Korintus levél:2:14 - TESTI-Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen ítéltetnek meg.!

Egy_nick 2019.09.04. 07:13:55

Szerintem ez a magyarázat előkészíti az utat, hogy JT Szervezete átadja a stafétabotot a Church of God egyháznak (www.churchofgod.hu). Ha ugyanis még a babiloni fogságban is létezett igaz imádat, mégpedig szervezett igaz imádat, akkor ebből az következik, hogy ebben a "szellemi" babiloni fogságban is léteznie kellett egy folyamatos szellemi áramlatnak, melyet mindig közvetlenül Jézus vezetett. Elvégre Jézus is azt mondta, hogy veletek leszek (folyamatosan) egészen a vég idejéig. Sőt még azt is mondta, hogy a Jézus alapította Egyházon még Hádesz kapuja sem vesz erőt. Úgyhogy az egész történelem folyamán léteznie kellett egy igaz szálnak. Ezek voltak a szombatosok, akik valóban mindig szembeálltak a hivatalos egyházzal és annak "leányaival". Ezektől a lehető legtávolabbra álltak a Russell alapította piramisjósok, akik el akarták terelni a figyelmet Jézus egyetlen és igazi Egyházáról. Amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy a Katolikus Egyház nem Jézus Egyháza, akkor hozta létre Sátán a piramishívő russellisták szervezetét, ugyanis a régi katolikus hazugság már kezdett nem működni. Ez az utolsó idők nagy átverése. Ez a felismerés már régen dolgozott bennem, ugyanis egy időben bibliai alapon akartam cáfolni a szombat ünneplését, de a szombatellenes logikai rendszer sehogy sem akart ősszeállni. Ez a cikk viszont helyretette a dolgokat. Főleg az a tény, hogy JT eddig elhallgatták a 2300 év létezését. Úgy tettek, mintha ez a hosszú idő nem is létezett volna. Most viszont bejelentették, hogy ez isten népének szimbolikus babiloni fogsága. Ezzel tökéletesen egyetértek. De akkor léteznie kellett egy igaz szálnak is, ami mint a mai napig kitartott, ami rejtőzködő /Ézsaiás 45:15 - Bizony Te rejtőzködő Isten vagy, Izrael Istene Szabadító!/, nem feltűnősködő, hanem csak azok ismerhetik fel, akik az igazságot őszintén kutatják. Szerintem ezzel a cikkel rúgta az Őrtorony a legnagyobb öngólt, akár le is húzhatják a redőnyt. Persze nem fogják lehúzni, mert ők nem igazságosakat keresnek, hanem hülyíthetőeket.

ORION 2019.09.06. 11:46:29

@Egy_nick:"" Úgyhogy az egész történelem folyamán léteznie kellett egy igaz szálnak.""--Egyetértek veled ezek voltak a kezdetekben a Melkisédek rendjéből valók!--pl Zsidó levél:7:1 Melkisédek Sálem királya, a felséges Isten papja, --Nagyon keveset tudni róluk én mégis ugy gondolom hogy ez a fajta mindenkor tisztában volt Isteni természetükkel,Istenszerűségükkel hogy ugy mondjam már innen visszatekintve Krisztus szerűségükkel!!!Aztán eljön Jézus és az ÚJ szövetség érvénybe lép-zsidó levél 21 De ez esküvéssel, az által, aki azt mondá néki:Megesküdött az Úr, és nem bánja meg, te pap vagy örökké, Melkisédek rendje szerint:
22
Annyiban jobb szövetségnek lett kezesévé Jézus.Innentől napjainkig mindenkor voltak vannak és lesznek is Krisztusi, Krisztus szerű emberek akik---II. Korintus levél:3:3 Akik felől nyilvánvaló, hogy Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, nem tentával, hanem az élő Isten Lelkével írva; nem kőtáblákra, hanem a szívnek hústábláira.
4
Ilyen bizodalmunk pedig Isten iránt a Krisztus által van.
5
Nem mintha magunktól volnánk alkalmatosak valamit gondolni, úgy mint magunkból; ellenkezőleg a mi alkalmatos voltunk az Istentől van:
6
Aki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.