EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Az én (már nem is) fikcióm

2018.03.14. 20:03 | sefatias | 94 komment

Nehéz hat napon vagyunk túl. A magyarországi extanús blogközösség a fennállásának legnagyobb botrányán vagyunk túl. A pénteken megjelent posztom felperzselte a blogszférát, és a végletekig megosztotta azt. Az egyik legkomolyabbnak tekintett blog, az összes posztjával eltűnt. A szerkesztője az egekből lehullott a pokol legmélyére.  Én pedig a leggonoszabb emberek közé kerültem.  Olyan szinten lettem gyalázva, szidva itt kommentekben, meg magánbeszélgetésekben, hogy  nem győztem röhögni rajta.

Na de ennyit rólam. Térjünk át a botrány főszereplőjére, Lénárd Gabriellára. (Vagy Gábor?)  Én már hat éve olvasom az írásait. Azt mondhatjuk, hogy ő volt mindig az első számú extanú blogger. Bár Johnnyt érdemben nem tudta túlszárnyalni, mégis érdekesebb volt, mint ő.  Gabi mindig vigyázott arra, hogy semmilyen módon ne kerüljön személyes kapcsolatba a blogokon kommentelőkkel.  Iméles beszélgetéseket sokakkal folytatott, de ennél tovább sosem ment.

Én is azok közé tartozom, akik sok ímélt váltottak vele. Engem is vonzott az a nyíltság, bátorság, amellyel felvállalta önmagát, és az az életforma, amely felsejlett a posztjaiból. Nekem küldött magáról néhány fényképet.  Egy igen csinos lányról van szó. Van egy bikinis, meg egy egész alakos képem róla.

Mint kiderült nem csak nekem küldött képeket magáról, hanem másoknak is. Ezek a fotók nagyon sokat segítettek abban, hogy a beszélgetőpartnerei egy képet tudjanak társítani a sosem látott személyhez. Valóságossá tette számukra a tisztelt bloggert. Vannak akik ezen képek miatt ragaszkodtak ahhoz, hogy a Gabi valóságos személy. És támadtak engem, mert a számukra arccal rendelkező nőt, és semmibe vettem.

A Gabi küldött egy fotót, amiben az anyukájával látható:

29197289_1693925484031978_2383927430210387968_n.jpg

Ezen a képen egy csillogó szemű vidám fiatal lányt látunk, akin látszik, hogy meg van elégedve az életével. És az anyukája is szereti.  Ezzel a képpel egy a baj. A google képkereső funkciójával kábé három másodperc alatt meg lehet találni az eredetit, amelyből kiderül, hogy a képet egy Shannon Beveridge nevű leszbikus lányról készítették, aki Texasban született 1992-ben, és jelenleg Los Angelesben él.

A kép eredetije itt található: KATTINTS!

Az interneten meg lehet tudni róla, hogy szinésznő és jutuber. A nekem küldött többi  képet nem találtam meg az interneten, de valószínűleg azokon is ez a lány szerepel.

Itt egy jutub videó: KATTINTS!

Itt az instagrammja: KATTINTS!

 

A Gabit létrehozó személy az internetről lelopott képekkel hozott létre magának hamis személyazonosságot. Sőt! Úgy tűnik, hogy személyiséget lopott. De közben arra sem figyelt, hogy az általa használt képek ugyanarról a nőről készüljenek, ugyanis a fészbuk profilján  ez a kép szerepelt egészen addig, míg ma le nem vette, miután Marci kommentben kiirta ennek a lánynak a nevét KATTINTS!

 

11201114_908141135909472_8520102486653052756_n.jpg

A következő képeket a poszt hatására kaptam. Azért rakom be, mert ezeket a képeket a Gabi az iwiw profilján használta, és látszik, hogy ismét egy másik lány képeit használja:

user_12398714_12lenard_gabi.jpg

user_15097741_12lenard_gabriella.jpg

 

Ezt a képet én kaptam:

ontripwithgabi.jpg

És íme a képek, amelyekről a Gabi azt állította, hogy ő szerepel rajtuk a kiadványokban:

 

1102012154_univ_lenard_g.jpg

1102012144_univ_lenard_gabi.jpg

 

Most pedig hasonlítsátok össze a képeket. Szerintem egyáltalán nem hasonlít. Szeretném ha tudnátok, hogy a Gabit létrehozó személy életveszélyes fenyegetést foganatosított azok felé, akik ellene fordultak. Éppen ezért a blog szférában többen meghátráltak és nem mernek nyíltan véleményt formálni. Olvastam több beszélgetést, amit a Gabi folytatott azokkal, akik kiálltak mellette a napokban, és egyértelművé vált számomra, hogy a Gabit megalkotó személy sűrgős orvosi segítségre szorul.

Ezt egy fontos okból írom le. Szeretnélek kérni benneteket, hogy ha róla beszéltek itt a blogon, akkor ezt ne lealacsonyító módon tegyétek, még ha megérdemli is. Úgy tűnik, hogy olyan emberrel van dolgunk, aki magányos, nincsenek barátai, és itt az interneten élte ki a frusztrációit. Valószínűleg romba döntöttem az egész életét azzal, hogy lelepleztem, és ezt nem tudja kezelni. Az igazság az, és ebben kicsit hibás vagyok, hogy ezt tudtam előre, de magam sem gondoltam volna, hogy ennyire komoly a helyzet.

Tanulságképp:

Az elmúlt napokban sok felnőtt ember viselkedett nevetségesen. Sokan hisztiztek itt, és más blogokon, mint az óvodás kisgyerekek. Sokan estek nekem mély indulatokkal. Ezeknek az embereknek üzenem, hogy szálljanak magukba és vizsgálják felül az értékeiket. Úgy tűnik, hogy sokan hajlamosak még mindig a semmiért feláldozni olyat, ami van. Sokan hajlamosak elhinni valamit, ami le van írva, és elhinni egy fotó üzenetét, amit bárhonnan le lehet tölteni. És ezen hitük miatt valós embereket gyaláznak. Például engem. Azt hiszem kijár nekem nméhány bocsánatkérés.

A bloggereknek azt üzenném, hogy gondolják át a munkájukat. Mert ha nem képesek reálisan nézni a dolgokat, akkor lehet, hogy nem kéne tovább csinálniuk, mert a hozzáértés , és az értelem hiánya több kárt okozhat mint hasznot. Erről a témáról ez az utolsó posztom. Megyek vissza a saját blogomra, mert az jobban érdekel.

 

Sefatias

 

Címkék: Sefatias

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr1713739436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rovarölő 2018.03.14. 20:43:18

Nagy volt bennem a várakozás, hogy nagy durranás lesz, de meg kell jegyezzem, hogy ennél nagyobbat pukiztam az elébb.
Ez a bizonyítás olyan gyenge, mint ló hátúszásban!
Ebből az erőlködésből csak azt tudtam leszűrni, hogy tényleg jobb, ha mindenki marad a kaptafájánál!
Tényleg nem akarok tovább itt nézelődni, most is csak azért olvastam el a posztot, mert tisztán akartam látni. Sikerült is, csak pont fordítva! ÁB!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.14. 20:56:30

@Rovarölő: Mit fizetsz, ha nem sikerül a randid a Gabival?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.14. 21:17:33

Ez egy totál agyrém! Hozzám is eljutott a fenyegető levél, de csak egy nagy összefüggéstelen hülyeséget lehet kiolvasni belőle. Csodálkozom, hogy van olyan, aki ezt elhiszi. Egy mérhetetlenül zavart ember értelmetlen gondolatai ezek.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2018.03.14. 21:20:27

@sefatias: @t.csilla: ha tobb embert is megfenyegettek ugyanabbol a forrasbol, akkor mi a kerdes? engem is anno

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.14. 21:28:07

@Johnny Joker: Figyelj, én még fenyegetésnek sem tudom felfogni, mivel két egybefüggő mondatot nem tartalmaz az üzenet. Annyi hihetetlen baromság van benne, ami miatt nem tudom komolyan venni. Ezek csak üres szavak!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.14. 21:30:16

@t.csilla: én is csak röhögtem rajta. De sajnos ez azt jelenti, hogy az illető csúnyàn összeomlott. Elvittem a kutyát sétálni, de nem bántott senki

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2018.03.14. 21:48:30

A blogjat igazolaskeppen hasznalta ahhoz hogy mindenki bizalmaba ferkozzon... mindezt feltetelezhetoen tobb szemelyiseggel es kamuprofillal egyszerre.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.14. 21:56:40

@sefatias: Én alapvetően sajnálom, hogy összeomlott, de nem hinném, hogy azzal a pár ártatlan kérdéssel lett ő ebbe a helyzetbe hozva. Azzal az intelligenciával, mellyel ő bírt, képesnek kellett volna kezelnie ezt a helyzetet - feltéve ha "csak" egy érzelmi labilisságról vagy valami hasonló problémáról volt szó esetében. Én nem hiszek abban, hogy olyan reagálásra, amit itt láthattunk tőle bármiféle személyiségbeli zavar felmentene bárkit is. Magyarázatot adhat, de felmentést nem, mert végső soron mindenki maga felel a saját lelki egészségéért is, és ha valakinek ilyen súlyos problémái vannak, akkor annak nem másokkal kell foglalkoznia, hanem elsősorban önmagával.
Fogalmam sincs mi lehetett ezzel az egésszel a célja, de hogy rengeteg időt és energiát szánt rá, az biztos.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.14. 22:01:48

Ez nem egy diagnózis, de érdekes hasonlóságok lehetnek:
hu.wikipedia.org/wiki/Disszociat%C3%ADv_szem%C3%A9lyis%C3%A9g

Magyar nyelven disszociatív vagy multiplex személyiségzavarként ismert.
Egy ilyennel azért elég sok dolga van a tulajdonosának.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2018.03.14. 22:11:38

De jo iro lehetne mondjuk belole. Zabalnak az emberek csak mas temaban is kielhetne magat.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2018.03.14. 22:43:22

Azert torol blogot valaki, ha az bantja valami miatt. Ez egyfajta onfeloldozas egy kognitiv disszonancia radikalis megszuntetesere tett kiserlet.

De de nem tudja abbahagyni. Ezzel egy ideig el lesz de folytatni fogja.

Ihletett 2018.03.15. 04:02:50

Neeeeeeeee!Miért leszbi ez a jó csaj???És miért Amerikai???

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 04:43:44

A Gabi azzal próbálta maga mellé állítani a blogolókat, hogy privátban beszélgetett velük, és érdekes történeteket írt. Ezek a történetek megpróbálták magukon viselni a valós történetek jegyeit, de olyan erőltetettek voltak, hogy messziről lerítt róluk, hogy első olvasatra látszott, hogy kitaláltak. Mint az összes sztorija a blogján. A fenti kommentből kiderül, hogy Rovarölőnek is bőven elég volt egy önsajnáltató beszélgetés a messengeren, amit teleírt hülyeségekkel, meg egy igéret a randira és Rovarölő máris elfogadott mindent. Már csak annyi a dolga, hogy türelemmel várja a randit. :)

Ez a hetedik napja a botránynak. a Gabi ilyen nehéz helyzetben még nem volt. Néhány befolyásolható, naiv személyen kívűl senki nem kelt a védelmére. Ők is csak olyanok, akik sosem találkoztak a Gabival, csupán az önértékelésükhöz van szükség arra a látszatra, hogy Gabi, a leszbikus és erős nő létezik. Ez alatt a hét nap alatt, a Gabi mögött álló "szerkesztőségből" senki nem vette a fáradtságot, hogy megvédje. A jogászi segítsége nem keresett fel egy perrel fenyegetőzve. A blogján rendszeresen kommentelő Kócsag, és a Berkes Csilla mélyen hallgat.És ami a legmegdöbbentőbb, A Gabi sem tett semmit a saját védelme érdekében. Miközben többen fordultak hozzá a kérdéseikkel, ő csupán azoknak válaszolt, akikről úgy érezte, hogy tudja manipulálni őket. Ez persze sikerült. És közülük senkinek nem jutott eszébe, hogy kétségbe vonják egy ismeretlen és ellenőrizhetetlen nick szavait.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 04:44:49

@Ihletett: Vannak még jó csajok, akik nem leszbik és nem amerikaiak. Ne csinálj úgy mintha csak a távolság miatt nem tudnád megszerezni ezt a bigét :DDDDD

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 04:57:18

@t.csilla: >>Én nem hiszek abban, hogy olyan reagálásra, amit itt láthattunk tőle bármiféle személyiségbeli zavar felmentene bárkit is. <<

Azt hiszem igazad van. Most, hogy megint elolvastam a legújabb "utolsó" posztját, és benne burkolt fenyegetést, úgy érzem, hogy nem beteg, hanem egy gonosz, öntelt személlyel van dolgunk. Ezt már akkor éreztem, mikor a blogján egy piszlicsáré ügy miatt úgy nekem esett, mintha embert öltem volna, pedig csak kétségbe vontam amit írt. Akkor is ugyanilyen rosszul reagált. Úgy néz ki, hogy képtelen a problémakezelésre

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 05:02:15

A fenyegetésről.

Mivel vannak akik megijedtek, a Gabi fenyegetésétől, leírom, hogy ezt én hogyan látom. Adott egy személyiségzavarral küzdő ember, aki az identitását itt az interneten építette fel. Kitalált történetekkel operál. Az ilyen embereknek NINCS valós kapcsolata másokkal. Ez abból is látszik, hogy egyetlen őt ismerő ember sem kelt a védelmére. Az ilyen emberek nem ismernek olyanokat, akiket megkérhetnének, hogy utazgassanak az országban, hogy bosszút álljanak rajtunk. És ha mégis, akkor sok pénz kell hozzá.

Ez a fenyegetés olyan, mint minden a Gabi körül. Csak a kommentdobozban létezik.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.15. 05:45:44

@sefatias: Na azé teljessen megérthető a rovarölő féle reagálás. Valahol áldozatai vagyunk voltunk mindennek. Elmondom délután miért járt úgy mint én is és sokan mások. Most melózni megyek.De van még más is itt. Folyt köv.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 05:49:46

@kingdom: Egy bizonyos pontig megérthető. Ez a bizonyos pont múlt hét szombat. Azután már nem érthető. Ezért sem értettük sokan

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 06:26:54

Ja és még valamit a fenyegetésről. Ha esetleg bármelyikünket érne támadás (Csilla, Marci. 100.juh és én) akkor vajon kire gyanakodnánk először egy ilyen fenyegetés után?

:DDDD

A rendőrség az ilyen netes fenyegetőket nagyon hamar felderíti. Aki bosszút akarna állni, az nem teszi ezt nyilvánossá, hogy mindenki tudja, hogy ki volt. Ráadásul egy rendőrségi feljelentés személy szerint beazonosítaná, a Gabi mögötti személyt. Szerintetek bevállalná?

:DDDDD

Én nem is bánnám, ha lenne okom feljelenteni, mert nekem konkrét elképzelésem van arról, hogy ki alkotta a Gabit, és így lenne bizonyítékom is. Úgyhogy ez nekem megérne egy verést

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.15. 06:43:34

@sefatias:
"Ez a fenyegetés olyan, mint minden a Gabi körül. Csak a kommentdobozban létezik."
Igen, épp annyira valós, mint az a személy, aki a 260-as buszon fenyegetett meg egy lányt, mert azt hitte, hogy Gabi, ugyanakkor egy másik valaki a 17-es villamoson derogált valakit, majd az 1-es villamoson is hasonló dolog történt Gabi egyik barátnőjével (gondolom ő értesíthette Gabit a történtekről....melyekről ő sem tudhatott elvileg, hacsak nem ő maga "Gabi"). De ezzel még nincs vége, mert egy 70 éves idős embert is felkerestek, és egy újpesti egyedülálló nőt is, akinek a kisfia bepisil emiatt a sok zaklatás miatt.
Persze a főkolompos én voltam, mivel én adhattam ki ezeknek az embereknek a címeit, a zaklatóknak (talán Sefának és Attillának). Ugyan ki más tehette volna, hiszen rajtam kívül csak egy ember tudta még, de hát az mélyen megbízható? Nem egy olyan céda, mint amilyen én volnék. Most aztán fetrenghetek a mocsokban, amit magam köré kreáltam.
:):):)

@kingdom: Gabi reagálása elég fekete-fehér volt Sefa cikke után. Érthető, ha valaki ezt nem akarta meglátni, mert egy illúzióhoz ragaszkodott, ami természetesen szíve joga. Az a része viszont nem érthető, hogy miért kellett emiatt másokra támadni. Az "áldozatiság" sem szolgál kifogásul ám mindenre, mint ahogy Gabi "betegsége" sem.
Ez van. Nézzünk már szembe végre a tényekkel, és önmagunkkal, és ne próbáljuk mindig másokra kenni a dolgainkat, vagy önmagunkat betenni az "áldozat" dobozba, és felmutatni azt, mint egy igazolványt a tetteinkre.

Én ezért örülök, hogy ez az ügy kirobbant (bár én nem így robbantottam volna ki, de ez már mindegy....valahogyan ki kellett robbannia), mert ugyanez a játszma ment a JT szervezet és a volt tagok között is: "minket becsaptak, mi nem tehetünk semmiről, mi "áldozatok" vagyunk, mindenki más rossz és gonosz, főleg a Tanúk, akik amúgy is hamis vallás..." Ugyanakkor egymás támogatása helyett, egymást ölték a volt tagok (nos, leginkább), vagy csak a szaftos pletykák után érdeklődtek, meg azzal voltak elfoglalva, hogy a másik milyen, és annak mi lehet az indítéka ....és milyen a "keresztényi viselkedés" és mi nem az.

Hát tessék, most megkaptuk! Akárki volt is "Gabi", az általa okozott zavar (ja, mert ezt ő okozta, az a percig sem kétséges...bármennyire is szeretné ő maga és mások is az ellenkezőjét hinni) valamit megmutatott. És ezzel a valamivel csak nyerhetünk.

a századik juh 2018.03.15. 08:01:43

@t.csilla: Ha Gabi így reagált volna, mint ahogyan Te Pálfordultál ez ügyben, ma is meg lenne még a patinája.

2018.03.15. 09:38:05

@sefatias:
És azon el sem gondolkodnak, hogy "Gabi" vajon miért ígértette meg velük, hogy ne osszák meg senkivel a 'logikusan összerakott, összefüggő, teljesen hitelesnek tűnő levelét, ami ráadásul teljesen logikus, és tele van konkrétumokkal'?
Ha ez így van, akkor annak pontosan itt van a helye. Előre is köszönöm, hogy meg lesz osztva velünk.

a századik juh 2018.03.15. 09:55:03

Fontos-e a magyarázat, ha valakire a gyanú árnyéka vetül?

Nézzük, mi a helyzet pont ma a világpolitikában:

"A brit kormány kiutasít 23 orosz diplomatát, válaszul arra, hogy Moszkva

nem adott hiteles magyarázatot

az angliai Salisbury városában múlt héten történt..."

Vaskor Máté 24.hu
ÚJSÁGÍRÓ. 2018. 03. 14. 13:58

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.15. 18:08:15

@sefatias: „Egy bizonyos pontig megérthető. Ez a bizonyos pont múlt hét szombat.„

Ez azért nem így van, hiszen nem mindannyian rendelkeztünk azokkal a tényekkel információkkal, mint ti. A szombat tehát nem volt számunkra döntő ebben. Ennek fényében persze, hogy nehéz volt elviselni azt a bánásmódot ahogyan ezt az ügyet elkezdtétek.

Képzeld csak el! Sétálgatok mondjuk az egyik barátommal az utcán, egyszer csak előugrik a bokrok közül két izmos fickó, mondjuk két kigyúrt bányász és jól gyomron vágja a velem sétáló barátomat.
A pillanat hatása alatt egy pillanatra megbénulok … erre a barátom elkezd menekülni. Mire a két melák bányász a következőket hajtogatja … -nyugi, nyugi, megérdemelte, hadd fusson csak!
Erre, miután magamhoz tértem, automatikusan a barátom védelmére kelek. -Mi a fészkes fenét csináltok Ti itt? …Erre a két bányász … nyugi-nyugi haver, csak várd ki a végét!Én meg: …-mégis mit?
-Hogy beismerje!
-Mit?
–Amit elkövetett!
-Mit követett el?
Erre jön az okfejtése a bányászoknak … ami persze nem olyan egyértelműen jön át az információ hiány miatt, ráadásul így is fejezi be a mondandóját az egyik(a tetkós) bányász:
- Ez csupán az én agyszüleményem. Semmi sem igazolja az elmondottakat. Bár nem is cáfolja. Mindkettőre adott a lehetőség!
-Erre én:
-Kösz haver! ***>##&/** rendes vagy!

Én meg rögvest sarkon fordulok és rohanok kötözgetni a haverom sebeit mert a betyárbecsület ezt kívánja.
A barátom pedig mikor utolérem, csak könnyek között és indulatoktól fűtve, arról áradozik, hogy milyen csúnya dolgokat művelt vele ez a két krapek, sőt még a barátait is megfenyegették …ezek után már rejtőzködnie kell! De azért le vadásztatja majd valahogy őket.

Valami ilyesmi történt, és úgy vélem, nem csak az én gondolkodtam így, hanem sokan mások is, mint ahogyan olvashattad a reagálást. Teljesen érthető, hogy miért akartak megenni ezért titeket.

Viszont bár nem szombaton a verés után(!), de a tegnapi nap, összefutottam az egyik verő bányásszal, (úgy vélem ő az erősebb, de mégis kisebbeket ütött mert szerényebb)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 18:15:47

@kingdom: Igazad van. Még jó, hogy előkerült az a kép

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2018.03.15. 19:25:44

@kingdom: Lehetett volna maskeppen? Lehet, hogy nem es igy kellett lennie hogy ez kiderulhessen. Emberek vagyunk lehet nem jol kezdtek bele. A lenyeg hogy mindenbol tanulni lehet. Ebbol is.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 19:37:09

@Johnny Joker: Nem lehetett volna másképpen. A nyulat nem lehet csak úgy kiugrasztani a bokorból.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2018.03.15. 19:48:14

@sefatias: En heteroszexualist faragtam volna belole egy nap alatt 1000% >D

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.15. 20:11:58

@Johnny Joker: Nekem egyszer azt mondta, csapni akartad a szelet neki :)

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.15. 21:08:03

@Johnny Joker:
Még nyélbe ütheted, konkrétan Shannon Beveridge-et kell keresned :) Bár félő reménytelen az irányultsága miatt.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.03.15. 22:08:40

@kingdom: Látod milyen kevésen múlik, hogy az igazság, vagy a hazugság oldalára állsz?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.18. 08:49:46

@a századik juh: "Ha Gabi így reagált volna, mint ahogyan Te Pálfordultál ez ügyben, ma is meg lenne még a patinája."
Nem feladatom senki patináját őrizgetni. Amúgy meg te tervezgeted a szervezet elleni pereskedést, amit eddig is megtehettél volna, nem tudom miben akadályozott meg téged Gabi. Az én véleményem erről, és sok minden másról is, ugyanaz maradt, így nem tudom, hogy milyen párfordulásról beszélsz (hacsak nem a magadét próbálod rám vetíteni).

yeru 2018.03.18. 15:35:46

sziasztok! valaki ramkuldene JJ-n keresztul a fenyegeto tartalmu levelet!

Jónás_ 2018.03.18. 20:26:11

@yeru: Azt, hogy érted? JJ-n keresztül, az csak JJ lehe nem?

Extanú 2018.03.18. 22:56:38

Kedves Sefatias, kérlek írj nekem priviben, tudnék segíteni a misztikum megfejtésében

yeru 2018.03.18. 22:58:40

@Jónás_: mondatnak melyik felét nem érted....

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.19. 09:48:48

@yeru: Már nyilvános nálunk és pont ezért, mert fenyegetős.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.19. 13:03:59

Esetleg van olyan a kommentelők között, aki EMAILBEN lépett kapcsolatba Gabival ez év márciusi dátummal? Ha igen, kérem lépjen velem kapcsolatba.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.03.19. 14:24:13

2018 január és március közötti emailek érdekelnének

Ihletett 2018.04.04. 20:19:42

Mivel nincs politikai blokk ezért ide irok.
Kire szavaztok és miért?

Ihletett 2018.04.04. 22:03:13

:) Akkor nek feszegetem ha nem akarjátok bár privátban szívesen dumcsiznék róla.Igazabol nem ertek sokat a témához igyhogy inkabb csak figyelnék.

picket9 2018.04.06. 01:57:08

@sefatias:
Sefa!
Ez zseniális volt, tisztelet.
Elég jó!
kb. beszarok tőled.
:)
Zenét nem küldök, mert azt Nickaméleon lejáratta már :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.06. 04:48:46

@picket9: köszi! :)
Tudod, mint a Pásztor, aki megvédi a nyájat a farkasoktól. :)

picket9 2018.04.07. 03:35:08

@sefatias:

Nem vagy semmi!
De én is bekajáltam Gabi blogját évekig. :(

Nekem is egy csinos csaj képét sugározta.
De én nem akartam randira hívni Johnny-val ellentétben.
Bocs haver, ezt nem bírtam ki, hogy ne szólja be! :)

Szóval, jó, hogy észrevetted.
És az, hogy törölte magát azonnal, az szánalmas és mindent elmond.

Sziasztok.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.07. 09:12:45

@picket9: Mindenki bekajálta. Én is. Akkor kezdett gyanús lenni, mikor Túlzásba vitte a maffiakapcsolatokról, és a belső ellenzékről szóló írásait. Ráadásul érezni lehetett a posztjain, hogy olyan semmilyenek. Körvonalazta a sztorit, sejtetett valamit, de soha semmi konkrétumot nem írt le. Ekkortól nem vettem komolyan. Aztán, mikor "megjelent" a Laura, akkor fogalmaztam meg magamnak, meg egy szűk körnek, hogy ez nem igaz. A kaput a Laura befejező hat posztja tette be. Ott már le is írtam kommentben, azt, amit itt a posztokban.

picket9 2018.04.12. 02:12:58

@sefatias:
Igen, Laura nekem is gyanús, vagy legalábbis érdekes volt.

De az tény, hogy jól meglátásod volt.

Kicsit leléptünk erről a blogról, mármint én, magamról beszélek. És udvarias többes számban írok :)
Lehet, hogy vissza kéne térnünk?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.12. 06:08:32

@picket9: Nyugodtan beszélhetsz többes számban. Az a 6 évvel ezelőtta társaság már nem nagyon képviselteti magát itt. De ez nem baj. Én jobbnak tartom, ha mindenki éli a saját életét. Ez a blog a kilépés utáni életszakaszban nagyon sokat segít. De utána már felesleges. Én se foglalkozok évek óta Tanús témákkal. A blogom és így az olvasó közönségem teljesen más irányú. Hozzátenném, pont ez az irányváltás segített abban, hogy lebuktassam a Gabit. Ez elég komoly igazolást nyújtott nekem abban, hogy lássam: Jó irányba haladok. Az igazság valahol arra van, amerre megyek

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.12. 08:27:32

"Ez a blog a kilépés utáni életszakaszban nagyon sokat segít. De utána már felesleges."

A Tanúk teljesen el vannak zárva azoktól az információktól, melyekhez joguk van. Ha valaki nem beszél nyelveket, akkor egyszerűen nem fér hozzá ezekhez, még akkor sem, ha stikában érdekelné, hiszen böngészhetne a neten, a lehetősége meg lenne rá (ellentétben pár évtizeddel korábban, amikor ilyen nem volt).

A korábbi tagok felelősségét ebben látom. Csak ha az akkori "szektás" önmagamra gondolok vissza, akkor tudom, hogy mennyi hiábavaló évet pazaroltam el arra, mert nem értettem, hogy mi folyik körülöttem, és meg akartam oldani a megoldhatatlant. Ezért az ébredező vagy már kilépett tagoknak bizony jó lenne, ha lenne egy információt és támogatást nyújtó csoport/közösség. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet onnan "tovább lépni", de azt sem, hogy akik itt vagyunk, azok "nem léptünk túl" a múltonkon és csak a sérelmeinket nyalogatjuk. Ezeket a bekategorizálásokat kéne már valahogy levetkőzni. És igen, akik valóban dolgoztak magukon, már évek óta kijöttek és ismerik a megfelelő dolgokat a Tanú szervezetről, vagyis minden adva van számukra, azoktól már némiképp elvárható lenne, hogy ne ugyanazokat a sémákat alkalmazzák már. De a dolgok nem ennyire egyszerűek.

Az exek között folyó drámák, trollkodások, vallásos térítések, hitviták ("farokméregetések") nem segítenek, hanem inkább elriasztanak. Ezen a blogon (és a többin is) sok hasznos információ jelent már meg, amelyek értékesek lehetnek egy ébredező Tanú számára, a közösség maga azonban nem mindig építő. Ez ugyan emberileg érthető, hiszen tele van csalódott, dühös emberekkel, akik nem tudják mit kezdjenek frusztráltságukkal, mivel már megszokták a szektában, hogy mindig valaki mást kell okolni a bajokért, és mindig valaki más (Isten/Jézus/Isten Királysága stb) fogja majd megoldani a gondjaikat. A Jehova Tanúi konformitásra törekvő tanai és vezetői összetartották ezeket az embereket, beterelve őket a "karámba", kontroll alatt tartva őket. Akinek az nem volt jó valami végett :), az kijött onnan, de a "karámot" (ami egy kívülről jövő kontrollt képviselt) nem mindig helyettesítette egy belső kontroll, egy olyan belső szabályozás, hogy mit engedhetek meg magamnak, és mit másoknak. Így ezzel az összetartó "esernyő" eltűnésével igazából csupán láthatóvá váltak azok az emberi problémák, melyek a szekta ideológiai ernyője alatt rejtve voltak, és melyeket szépen kimázoltak a nyilvánosság számára.

Meglátásom szerint erre a problémára mutatott rá (megint) a "Gabi-ügy".

Jónás_ 2018.04.12. 22:11:20

Nekem pont a kilépést segítették az írások. Érvek, bizonyítékok vannak itt, melyek a hazugságokra világítanak rá, így elvezetnek a kilépéshez.

Igaz, hogy van vígasztalás és bátorítás is, de sokkal kisebb arányban, mint a leleplezések, elemzések.

Azt, hogy a blog később már FELESLEGES, mindenki magának döntse el, de ebből szabályt felállítani, nem hiszem, hogy szerencsés. Ezt az is bizonyítja, hogy aki már rég túllépett a "tanús" múltján az is szívesen visszatér nem csak olvasgatni, kommentelni, hanem időnként posztolni is. Így tehát a blogra visszatérésnek ezekben a formákban nem csak racionális okai vannak, jól látható, hogy az ego miatt is fontos, mert a szervezethez hasonlóan a növekvő számadatok és népszerűség jelentőséggel bírhatnak.

Én ezért jó iránynak tartom azt is, ha nem csak a személyes életutunkkal foglalkozunk, hanem gondolunk a még félrevezetett tanúkra és építö megnyilvánulásokkal segítünk nekik is.

a századik juh 2018.04.13. 06:01:11

@t.csilla: "Az exek között folyó drámák, trollkodások, vallásos térítések, hitviták ("farokméregetések") nem segítenek, hanem inkább elriasztanak."

Pontosan erre ment/megy ki a műjáték.

Műgabi műírásai működnek, műtörténetei, műbalhéi és műszeretete megtették a hatását, egy jól működő közösségből egy műközösséget hozott létre, amely műnyulak után futkos.

Mindeközben elhitette, hogy a magyar nyelvű blogszféra értelmetlen, csakis az angol nyelven írt kritika a valami, akik pedig nem tudnak angolul, azok teljesen el vannak zárva a valóságtól, miközben a műfordításuk khm... MŰ!

Műpátoszával teljesen leredukálta az olvasottságot, miközben azokat nevezte meg ennek okaként, akik átláttak a műszitán.

Lenne nekem is egy műkérdésem:

Észrevettétek-e, hogy még mindig vannak olyanok, akik trollnak neveznek olyanokat, akik nem értenek velük egyet?

Emlékeztek, a gyülekezetben is volt ilyen, csak ott nem trollnak neveztek, hanem " nem közülünk való!" nak.

Miután kiderült, hogy a

Legnagyobb Trollkiáltó

volt a legnagyobb troll,

műátalakult a műRend, de a Nagy Trollkiáltó eltűnése után is tovább folyik a trollozás, ráadásul olyan szájából, aki a Legnagyobb Troll leghűségesebb megafonja volt addig, amíg a Műdolgokat valóságnak hitték.

További jó trollozgatást kívánok nektek, akik azt hiszitek, hogy

Műgabi-1

kiiktatása siker, mert így Ti trollozhattok ugyanúgy, ahogyan azt Ő tette, ugyanazokra mutogatva ugyanúgy, miként azt

Műlénárd Műgabriella tette a Műjtinfó blogon.

Vagy nem műprofilról műtápláltak bennünket műtörténetekkel?

Reméljük, 6 év múlva valakik megint lebuktatják majd Műgabi egy újabb alteregóját, miközben a Műblogok olvasottsága megközelíti majd a kettő és felet hetente.

Addig is egy érdekes megállapítás a jog ellen 144 000 alkalommal kikelt műfordítótól:

"A Tanúk teljesen el vannak zárva azoktól az információktól, melyekhez joguk van."

Emlékeztek még, amikor ugyanezen műfordító teljesen egyetértett Műgabival abban, hogy a bibliai tanács szerint feltárni a gyülekezet előtt azokat az információkat, "melyekhez joguk van" az terrorcselekmény?

Én emlékszek.

Bár a felhalmozott műemlékek között elég nehéz megtalálni a valódiakat, és a műprofilok között az igaziakat, mindenesetre a változatlan műüzenet eredetinek jelzi a művészt.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 06:27:27

@a századik juh: Eléggé eltúlzod a Gabi szerepét. Úgy próbálod beállítani, mintha a Gabi mindenki számára olyan jelentős lett volna mint neked. Ahogy már a blogomon mondtam neked. Úgy tűnik, hogy te bálványozod őt

a századik juh 2018.04.13. 06:46:49

@sefatias: Érdekes, hogy ez az ismételt megállapításod továbbra sem szült Benned egyetlen kérdést sem ennyi idő óta.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 06:47:47

@a századik juh: Szerintem egyáltalán nem érdekes. De mikor múltkor kérdeztelek, akkor se válaszoltál

a századik juh 2018.04.13. 06:50:53

@sefatias: "Úgy próbálod beállítani, mintha a Gabi mindenki számára olyan jelentős lett volna " Szóval azt mondod, Műgabi, aki 10 évet nyomott le az exjt blogszférában, "nem volt jelentős", és nem hagyott jelentős nyomot a blogszférában?

Merthogy Te meg valamiért ezt sulykolod. :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 06:55:15

@a századik juh: Mondj egy posztot, amit jelentősnek tartasz a Gabi munkái közül

a századik juh 2018.04.13. 06:55:18

@sefatias: "De mikor múltkor kérdeztelek, akkor se válaszoltál"

Nonono!!! :)

Válaszoltam a feltett kérdésedre, tesó!

Az, hogy Neked nem tetszett a válaszom, még nem jelenti azt, hogy átíródott a valóság, és törlődött a múlt!

a századik juh 2018.04.13. 07:00:23

@sefatias: " Mondj egy posztot, amit jelentősnek tartasz a Gabi munkái közül"

Csak azt tudom mondani, mint amit eddig: Gabi "munkásságáról", és nem a posztjairól írtam.

Nem Hozzá imádkoztam, amikor nem imádkoztam Hozzád, és nem Őt bálványoztam, amikor nem bálványoztalak Téged.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 07:01:29

@Jónás_: "....mert a szervezethez hasonlóan a növekvő számadatok és népszerűség jelentőséggel bírhatnak."

Igen. Vannak, akik az olvasottságot nézik csupán vagy a "közösséget", mely inkább egy kocsmai haverkodáshoz hasonlított néha. Ezeknek megléte/hiánya teszi sikeressé/bukottá a dolgot?
Pedig van érdemi információ is a blogokon, de persze van más is, amiben azért még van fejlődési lehetőség. A személyes életúttal való foglalkozás nem azonos az önzéssel, mert azért azt se felejtsük el, hogy sérelmekkel, negatív érzésekkel (haraggal, gyűlölettel, bosszúszomjjal stb) nem igazán lehet másoknak segíteni. Bár a sérelmek és a harag is érthető (sőt, az is jelző értékű lehet, ha valaki súlyos személyes válságot él meg a Tanúknál, és ő "nem haragszik", mert "megbocsátott"), de ezeket azért a személyes életben lehet és kell megcélozni. Mindenkinek a sajátját.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 07:04:12

@a századik juh:

Te: Szerintem meg Gabi direkt kiprovokálta a támadást, és az Ő forgatókönyve szerint zajlanak a dolgok.

Én: Levezetnéd például azt az elméletedet, lépésről lépésre, hogy a Gabi ezt előre eltervezte?

Te: Nem tudom levezetni Neked,

Én: Pedig levezethetnéd. kíváncsi vagyok az indokaidra

Marci: Szintén

Te. Azóta semmi

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 07:05:47

@a századik juh: Akkor határozd meg, hogy mitől volt jelentős a Gabi munkássága

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 07:07:01

@sefatias: Én tudok ilyet mondani. Például a riportjai, melyeket valós emberekkel készített, érdekesek voltak. Rengeteg hírességről kiderítette Tanú múltját és megszólíttatta őket (egyiküktől sikerült megtudnom, hogy csak levelezés által készült a riport, ő maga soha nem találkozott "Gabival").
A szervezet múltjáról is sok hasznos infót írt, melyek leellenőrizhetőek és igazak voltak.
A magyar dolgokkal kapcsolatban volt leginkább rejtélyes, ott nem adott meg forrásokat. Némely esetben ez érthető és még indokolt is volt, bár nyilván akkor nem mindent tud az ember készpénznek tekinteni.
Elhiszem, hogy most sokan csalódtak, de hát ez van, az életben kevés dolog fekete-fehér, így ez sem az.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 07:09:14

@t.csilla: A Gabinak sok érdekes posztja volt. De most a jelentőseket keressük :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 07:10:08

@sefatias: Hát ez mindenkinek más, hogy ki mit tart jelentősnek, nem? :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 07:17:00

@t.csilla: Lehet. De mivel a Gabit védelmező Századik sem tud mondani egyet sem, az azt jelenti, hogy nem nagyon van. Szerintem nincs is. A Gabi csupán a fantáziájával tudta érdekessé tenni magát, és ennek köszönhetően az írásait, de azokban olyan kevés konkrétum volt, hogy az már elhanyagolható, és így ez alapján lehet értékelni a munkásságát. A leszbikussága sokkal vonzóbb volt, mint az írásai

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 07:21:57

@a századik juh:

""A Tanúk teljesen el vannak zárva azoktól az információktól, melyekhez joguk van."

Emlékeztek még, amikor ugyanezen műfordító teljesen egyetértett Műgabival abban, hogy a bibliai tanács szerint feltárni a gyülekezet előtt azokat az információkat, "melyekhez joguk van" az terrorcselekmény?"

Nos, te ezt az információt leszűkíted a jogi ismeretekre (melyek nálad mellesleg nem léteznek). Én szerintem a szervezet történelme, belső eljárásinak átláthatósága az, amihez a Tanúknak joguk van, hiszen ezek alapján hoznak róluk ítéletet, döntéseket, melyek nagyon is érintik az életüket.
De ha már ennyire otthon vagy a legális ügyekben, akkor kiváncsi leszek arra az írásodra, mely az új EUs adatvédelmi törvénnyel kapcsolatos, és ahogyan az a Tanúkat érinti. De siess vele, mert az enyém már úton van. Gondolom, neked ez nem gond egy ilyet megírni, hiszen állanóan rajta tartod a szemed a jogi lehetőségeken.
Álljál neki, mert szeretném elolvasni, amit ebben a témában írsz! Ha már ennyit tudsz okoskodni, és ennyi időd van, akkor bizonyára nem jelent problémát számodra.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 07:24:03

@sefatias: "A leszbikussága sokkal vonzóbb volt, mint az írásai"

Ha Gabi nem nő, akkor ugye leszbikus sem lehet :) Vagyis nem csak neki van fantáziája....

a századik juh 2018.04.13. 07:45:04

@t.csilla: Várjuk meg, hogy megszavazzák-e, és hogy mit szavaznak meg, szerintem...

a századik juh 2018.04.13. 07:48:24

@sefatias: "a Gabit védelmező Századik"

Nocsak! :)

Én VÉDELMEZEM a Gabit?

Miből vontad le ezt a következtetést?

a századik juh 2018.04.13. 07:52:00

@t.csilla: "Álljál neki"

Műgabi már az első leveleiben határozott és konkrét útmutatást akart adni nekem, hogy mikor, miről, és hogyan írjak.

Majd nekiállok, ha fizetsz érte, addig ne utasítgass, légyszives.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 07:58:27

@a századik juh: Abból, ahogy fentebb, és az én blogomon is kivételes, különleges embernek fested le, mint aki jelentőségteljes hatást gyakorolt tevékenységével az extanú szférában. Miközben élesen kritizálod, látszik, hogy nem tudsz szabadulni a rád gyakorolt hatása alól

a századik juh 2018.04.13. 07:58:46

@t.csilla: "De ha már ennyire otthon vagy a legális ügyekben, akkor kiváncsi leszek arra az írásodra, mely az új EUs adatvédelmi törvénnyel kapcsolatos, és ahogyan az a Tanúkat érinti. De siess vele, mert az enyém már úton van. Gondolom, neked ez nem gond egy ilyet megírni, hiszen állanóan rajta tartod a szemed a jogi lehetőségeken.
Álljál neki, mert szeretném elolvasni, amit ebben a témában írsz! Ha már ennyit tudsz okoskodni, és ennyi időd van, akkor bizonyára nem jelent problémát számodra."

Kedves Mindenki

Ugye Ti is abban a valóságban éltek, amely szerint az éppen friss 2/3-ot szerzett "hatalom" soron kívül kíván megszavazni egy stoptáblával hirdetett törvényt?

Kedves Csilla:

aszazadikjuhblogja.blog.hu/2018/02/03/jehova_tanui_megsertik_az_eu_adatvedelmi_torvenyeit#c34603012

a századik juh 2018.04.13. 08:09:19

@sefatias: " kivételes, különleges embernek fested le, mint aki jelentőségteljes hatást gyakorolt tevékenységével az extanú szférában."

Minden ember különleges, festék nélkül is. :)

Emlékszem, amikor szavazás volt a közös blog ügyében, még értetted a problémát, hisz meg is indokoltad.

"Miközben élesen kritizálod, látszik, hogy nem tudsz szabadulni a rád gyakorolt hatása alól"

Ez törvényszerű. A kritikusok a kritizált kritikusai, mert olyan hatással volt rájuk, hogy kritika fogalmazódott meg bennük ez ügyben. Igazad van! :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 08:20:15

@a századik juh:
Nos, kb erre számítottam...:)

Kedves 100.!
A "szólásszabadság" amire te alapozva végzed tevékenységeidet, és amihez természetesen jogod van, az egy kétélő kard. Képzeld, ugynis másoknak is van szólásszabadsága, ami azt (is) jelenti, hogy adott esetben szavdon is foghatnak.
Ha kritizálod, hogy kevés a jogról szóló írás, akkor hol van a tiéd (no nem az a viccömleg, amit te annak vélsz, hanem egy olyan, aminek van téjákoztató értéke is). Ha nem tetszenek a fordítások, amiket a csapat végez önkéntesen, akkor hol vannak a tieid? Ez ilyen egyszerű. Ha ezt utasítgatásnak veszed, akkor én minek vegyem a folyamatos és állandó agybeteg hülyeségeidet? Te is megmondod nekem, hogy minek kell hogy nevezzelek, mert trollnak ugye nem nevezhetlek (pedig az vagy).

A napokban alkalmaztam ezt a visszakérdezős, "szavadonfogós" módszert egy Facebook bejegyzésemnél, ahol megjelent egy "hazafi" és migráncsozásba kezdett. Többek között kijelentette, hogy a bevándorlók nem akarnak dolgozni, és semmilyen értéket nem teremtenek. Korábban már kitöröltem egy ilyen kommentjét, amin felháborodott, hogy korlátozom a szólásszabadságában. Ezuttal nem töröltem ki, hanem visszakérdeztem, hogy ő mit dolgozik, és milyen értéket teremt (ismerem az illetőt személyesen, így tudom, hogy mit csinál). Nos, ez elhallgattatta - egy darabig. (Persze most meg ezen háborgott, hogy ezt a kérdést fel mertem tenni egy nyilvános oldalon....bocsi, ő is nyilvánosan osztotta az észt...)
A szólászabadság bizony nem jelenti, hogy értelmetlen szófosásokkal áraszthatjuk el a környezetet, hanem felelősek vagyunk a kijelentéseinkért.
Hamarosan küldöm a fordítást is, amit várok tőled. Ha ennyire jó angolos vagy, hogy ilyen ügyesen felül tudod bírálni a fordításokat, akkor kár lenne hagyni parlagon heverni egy ilyen tehetséget, mert rengeteg írás van, amit le lehetne fordítani. És ez nem csak néhányunk "kiváltsága".

Am I a bossy boots?

Igazad van! Neked jogod van kritizálni. Teheted ezt persze konstruktív módon (valahogy így: "figyeljetek, itt és itt szerintem nem a legjobb szót használtátok ezért meg ezért"), de lehet destruktív módon is tenni, ahogyan te teszed. Ez a te választásod, ami az egyéniségedből jön, és abból ahogyan éled az életedet és amire alapozva hozol döntéseket. A te dolgod!
Másoknak nem kell ehhez bólogatniuk.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 08:34:48

@a századik juh:

Elküldtem a fordítandó anyagot. Utasításokat adni éppen annyi jogom van, amennyire neked van jogod kritikus megjegyzéseket fűzni a blogon megjelenő önkéntes fordításokhoz. Kritikádat ezért "önkéntes felajánlásnak" vettem, így küldtem munkát.

Ha te azt mondod:"Majd nekiállok, ha fizetsz érte, addig ne utasítgass, légyszives." akkor én azt mondom, hogy akkor tegyél gúnyos megjegyzéseket az írásokra, amikor majd te fizetsz azokért, hogy elolvashatod őket.
Ezt nevezik kölcsönösségnek, és így vagyunk fifty-fifty.

Szóval várom a fordításodat, ígérem nem fogom megkritizálni azt (ha már úgysem fizetek érte :) ).

Chili Virág 2018.04.13. 09:00:00

@t.csilla: Nekem is nagyon sokat segítettek az írások. Sok új infót olvastam a blogokban. Felnyitották a szemem, más szemszögből segítettek nézni dolgokat, megtanítottak újra gondolkodni, kérdezni és nem kontroll nélkül elfogadni amit olvasok, hallok bent.

Szerintem nagyon jó dolog és köszönet érte, hogy vannak olyanok, akik idejüket áldozzák arra, hogy lefordítsanak könyveket, írásokat, amiből azok, akik nem beszélnek nyelveket tanulhatnak, informálódhatnak. Ez fontos, hiszen így kaphatnak képet a szervezet "másik oldaláról", a régebbi kiadványokról, történésekről, emberekről, stb. szélesíti a látókörüket.

Az, hogy az elmúlt időkben komoly csatározások folytak a blogokon nekem is elég riasztónak tűnt és kicsit csalódást is okozott. Azt gondoltam, hogy azok, akik kijöttek a szervezetből, csalódás, tanításbeli nézetkülönbség, vagy bármi miatt - mivel mindannyian nehéz időszakokat, lelki megrázkódtatásokat éltek át - legalább kicsit összetartóbbak, mert a múltjuk összeköti őket valamilyen formában.

Szeretném megköszönni Mindazoknak a munkáját, akik írásaikkal, hozzászólásaikkal érdemben segítik az "ébredezőket" és kérem Őket, hogy folytassák, mert hasznos és szükséges amit tesznek.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 09:12:28

@Chili Virág:
Amit én teszek, azt önkéntesen és szívesen teszem, de csak a magam nevében tudok beszélni.

"Azt gondoltam, hogy azok, akik kijöttek a szervezetből, csalódás, tanításbeli nézetkülönbség, vagy bármi miatt - mivel mindannyian nehéz időszakokat, lelki megrázkódtatásokat éltek át - legalább kicsit összetartóbbak, mert a múltjuk összeköti őket valamilyen formában."

Ez logikusnak tűnik, de sajnos nem így van. Egy sorstársi közösség kialakítására nagy szükség lenne, de ehhez mindenkinek hozzá kell járulnia.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.04.13. 09:16:39

@t.csilla: @Chili Virág: Szerintem ilyen sorstársi közösséget lehetetlen létrehozni. olyan kevés tudással rendelkezünk, és mégis azt hisszük, hogy az a létező legtöbb. Ráadásul, mindannyian másként gondolkodunk. Ezt a blogszférát olyannak kell elfogadnunk, amilyen. És ez nem is fog változni. Még a blogok szerkesztői sem tudnak együtt működni.

a századik juh 2018.04.13. 10:00:54

Kaptam egy levelet, amely szerint én ajánlkoztam a fordítói munkára.

Mivel ez egy olyan oldal, ahol csak akkor lehet kritikai hozzászólást tenni, ha valaki ezért fizet, így nem illetem kritikával a levelet, mert nem fizettem még nekik semmit a munkájukért. :)

Ha jól veszem ki azonban Csilla gondolatmenetét, a kritikust munkával kell ellátni, hogy ne legyen ideje kritikusan gondolkozni?

Valahonnan ismerős ez a módszer... Vezető Testület?

Szóval, Csilla, kizártatok, Gabi, Alvirág, Csakegyember blogjáról, és a közös blogról, és itt is megtettél mindent, most pedig hirtelen, mintha eddig nem kritizáltalak volna, önkéntes felajánlásnak értelmezed a kritikámat?

:)

Oké, lehet Róla szó, de ha már így többször is fizetésről esett szó, ismered a helyzetem...

Szóval mennyi az ár,

60 000 dollár?

Aki felületesen olvassa, annak talán egy gesztusnak tűnik, azonban ez olyan Műgabi fajta fricska volt.

Egyébként Ő is küldött nekem "anyagot".

Voltam már része ennek a csapatnak, nem feleltem meg az igényeknek, én nem változtam.

Ti igen?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 10:13:01

@a századik juh:
Oké, akkor ezek szerint megtudtuk mennyi a valós értéke mondandódnak, és mennyi belőle a hanta...
Ezzel is okosabbak vagyunk :)
Kritikai hozzászólás eddig is lehetett tenni, és ezután is lehet. Csak az nem mindegy, hogy milyet. Te választottál ebben, és úgy döntöttél, hogy destruktívan kritizálsz (vagyis olyan pozícióból, amiben te sem tudsz jobbat)
(Apropó, ha már itt tartunk, a szervezetet is lehet destruktívan kritizálni...és a legtöbb kritika ilyen tőről fakad...Létezik kritikus gondolkodás, és kritikus szellem, a kettő nem ugyanaz, ezért nem keverendő...)

@sefatias:
Egy valódi közösségben egyáltalán nem baj, ha a tagok másként gondolkodnak, sőt kívánatos is.

a századik juh 2018.04.13. 10:18:49

@t.csilla: Igen, meg. Köszönöm, hogy segítettél ezt megtudni. :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 10:23:56

@a századik juh:
"Oké, lehet Róla szó, de ha már így többször is fizetésről esett szó, ismered a helyzetem...

Szóval mennyi az ár,

60 000 dollár?"

Nem ismerem a helyzeted, és nem is rám tartozik. Te álltál neki mások "fricskázásának", olyanokéról, akikéról te nem tudsz semmit. Akkor most milyen helyzeteddel jössz?
A fordítandó anyag 31 386 karakter összesen (forrásnyelven), a fordítási ráta kb 1.5 Ft/karakter,ami 47077.5 Ft-ot eredményez (így kissé túlbecsülted a munkádat a 60 000 Dollárral (ami 15 119130 forintra jön ki).
De ha a magad munkáját ennyivel felülértékeled, a másikét meg alul, akkor egész nyugodtan kiszámolhatod visszamenőleg kb 481 Ft-os karakter árra kalkulálva azt a fordítást, amit a blog csapata eddig elvégzett. Miután kifizeted ezt az összeget, akkor én is kifizetem neked az álatalad becsült díjat (persze ha meg leszek elégedve a munkáddal....mert akkor már jogosan kritizálhatom, ugye?).

a századik juh 2018.04.13. 10:52:44

@t.csilla: 47 077,5 EGY CIKK FORDÍTÁSA???

Abból egyes politikusok szerint egy hónapig meg lehet élni!

Furcsa, mert én nem pénzért csinálom, sohasem forintosítottam a karaktereimet.

De, ha már ilyen lelkiismeretes matekot végeztél, és díszítősorra is futotta, akkor azt kell válaszolnom

"mert akkor már jogosan kritizálhatom, ugye?"

hogy: NEM!

hisz van olyan kizárt, aki fizetett, de utána mégsem kritizálhatott, igaz? :)

De ha az összegen felül erre is kitér a szerződés, akkor persze:

Igen, Főnök!
:)

a századik juh 2018.04.13. 10:58:42

@t.csilla: "(így kissé túlbecsülted a munkádat a 60 000 Dollárral (ami 15 119130 forintra jön ki). "

Pontosan tudod, mire értettem a 60 000 dollárt. :)

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 11:35:04

@a századik juh:

" 47 077,5 EGY CIKK FORDÍTÁSA???"

Igen, annak a cikknek, amit küldtem, kb ennyibe kerülne a fordíttatása (ez persze a karakterártól is függhet). Nem tudom megítélni, hogy ezt soknak vagy kevésnek tartod-e. De vannak, akiknek ettől kevesebből kell megélniük egy hónapban. Én is voltam ilyen helyzetben, így tudom milyen az, de ezen lehet - és kell is - változtatni. Könnyen el tudom sajnos képzelni, hogy exek közösségében sok ráérő ember van, mert nincs munkájuk. Magyarországon nem könnyű olyan munkahelyet találni, amit megfizetnek, nem hajtják ki az ember belét érte, sőt még szabadideje is akad. Persze a szabadidejét mindenki arra használja, amire akarja: lehet olvasni, tanulni, de lehet kötekedni másokkal.

Ha figyelembe vennéd a sok fordítást, ami eddig megjelent a blogon, beleértve Ray Franz könyvét is, akkor bizony egy kis vagyon jönne össze belőle (persze leszámolva azokat a karaktereket, melyeket te fordítottál le, ugye....mert azért nem "tartozol", hanem neked tartoznak mások :) ). Én nem tudom, hogy te mikor és milyen néven voltál benne a fordító csapatba, de ez mindegy, mert ha tényleg benne lettél volna, akkor nem így állnál hozzá a dologhoz (sőt megkockáztatom: ha egyáltalán dolgoznál valamit, akkor sem így állnál hozzá mások munkájához......).

Ha van bármilyen angol nyelvtudásod, akkor azt érdemes lenne fejlesztened, mert abból esetleg még megélhetési forrást is tudnál faragni magadnak (persze idővel, jó sok munkával és kitartással....mondjuk ehhez a "nagyképernyő" nem elég). Ezért is ajánlottam a fordítást, mert ha elküldöd nekem, akkor még segíteni is tudnék benne (pl küldök visszajelzést róla....bár attól függ milyen szintű munkád adsz elém).
Látod, nem ítéllek el, amiért a trollkodást választottad életed céljául, sőt meg is értem, hogy milyen érzések vannak emögött a szellem mögött. De nem kell azt tolerálnom, és egyetértenem se kell vele.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 12:02:02

@a századik juh:
""mert akkor már jogosan kritizálhatom, ugye?"

hogy: NEM!

hisz van olyan kizárt, aki fizetett, de utána mégsem kritizálhatott, igaz? :) "

A megrendelő MINDIG kritizálhat, mivel ő fizet. Nem AZÉRT fizet, hogy kritizáljon, hanem azért, mert fizetett egy szolgáltatásért, amit egy bizonyos színvonalon vár el.

A dilinyós haverodnak üzenem, hogy ő hiába "fizetett" másoknak (valakiknek, mittudom én kinek), azzal még nem jogosult mások bántalmazására. Vannak olyan agybeteg perverz lények, akik fizetnek azért, hogy valakit jól megverhessenek, vagy kiélhessék rajta beteges vágyaikat, és vannak olyanok, akiknek ez megélhetést jelent (vagy kényszerítve vannak ilyen "munkavégzésre"). Az más kategória, és a haverod soha nem fizetett azért, amit művelt itt a blogokon másokkal, de ha fizetett is volna, akkor az csak őt minősítené.

a századik juh 2018.04.13. 12:05:57

@t.csilla: Akárcsak a véneket hallottam volna, Csilla! Azért van igaza a szervezetnek, mert a saját fordítóik ezt mondják, illetve én tudatlan medvebocs, nincs olyan képzettségem-végzettségem-nyelvtudásom-felkenetésem.

"Látod, nem ítéllek el, amiért a trollkodást választottad életed céljául"

Azt viszont láthattad, mi lesz azokkal, akik trollt kiabálnak, és esetleg kiderül, hogy aki ily vehemensen ítél, az maga is ugyanazt gyakorolja. :)

"emögött a szellem mögött"

Nocsak, Szellemen Nagy Ismerője?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.04.13. 12:16:10

@a századik juh:
Ez attól függ mit akarsz kritizálni. Ha fordítást kritizálsz, akkor illik tudni azon a nyelven.
De még egyszer írom, hogy várom a fordításodat. Abból majd kiderül, hogy milyen infó van amögött, amiket írsz. Vajon mennyit értesz meg azokból az anyagokból, amiket megosztasz? Vagy csak a szád jár?
Ez így fair: itt nem arról van szó, hogy te valamilyen vallási tannal nem értesz egyet (a blognak amúgy sincsenek "vallási" tanai), hanem azzal, hogy a blogon megjelenő fordításokat minősítgetted le. Ebben az esetben igen, kell lennie nyelvismeretednek, mert különben miről beszélsz.
(Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet kritizálni a fordításokat - nos, az enyémeket biztosan. Minden jó nyelvtudással rendelkező egyén önkéntes munkáját szívesen vesszük a blogon, mivel rengeteg infó van, amelyek érintik a mi életünket, és ezeknek csak töredéke jut le blogra.)

Szóval, hajrá. Várom az írásod!

a századik juh 2018.04.13. 14:21:10

@t.csilla: "De még egyszer írom, hogy várom a fordításodat. Abból majd kiderül, hogy milyen infó van amögött, amiket írsz"

Most őszintén, ezt hogy sikerült összekapcsolni?

Tipikus Műgabi módszer: valami attól függően igaz avagy sem, ahogy Ő azt majd megítéli aszerint, amit előír.

Hajrá, várjad csak, ahogy érzed. :)

"a blogon megjelenő fordításokat minősítgetted le"

Hol?

Csak szeretnéd, hogy ez legyen a témám, de nem ez a témám.

Próbálhatod úgy beállítani, miként Műgabi tenné, hogy a fordítókat minősítgetem, de én biza a Te írásodra reagáltam, olvasd csak vissza.

Szóval hajrá.

a századik juh 2018.04.13. 14:27:56

@t.csilla: "Ez így fair: itt nem arról van szó, hogy te valamilyen vallási tannal nem értesz egyet (a blognak amúgy sincsenek "vallási" tanai), hanem azzal, hogy a blogon megjelenő fordításokat minősítgetted le. Ebben az esetben igen, kell lennie nyelvismeretednek, mert különben miről beszélsz. "

:)

Hol is kezdjem? Az hogy mi fair...

"Ebben az esetben igen, kell lennie nyelvismeretednek, mert különben miről beszélsz. "

Kivéve ha a fordítást magyar nyelven minősítem, és magyartalannak tartom, ugye?

De, hogyha már mindenáron a fordítók nevében akarsz haragudni rám, felidézek Neked egy emléket, aminek folytatása is van, mégpedig az, hogy a fordító mennyi évig és milyen pozíciókban volt... :)

"„Bűnöm” az volt, hogy előadást tartottam az Úr Imájáról (Miatyánk – közismert nevén – a ford.) egy területi könyvtanulmányozási házcsoportban. (Valószínűleg egy könyvtanulmányozási házcsoportról van szó, az angol eredetiből nem következtethető ki pontosan – a ford.)

a századik juh 2017.01.20. 04:12:40
Területi könyvtanulmányozási házcsoport!!!

Na ne!

Melyik vallásról beszélünk?

Házcsoport sok, egy környéken álló házat jelent.

Simán könyvcsoportnak hívtuk, de ha a ház szónak mindenképp szerepelnie kell benne, akkor azt "Házi könyvtanulmányozási csoport"nak nevezném vagy fordítanám, anélkül, hogy tudnám, mi áll az angol szövegben, és nem "Területi könyvtanulmányozási házcsoport"-nak."

"area book study"