EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Mire számíthatsz a "Légy bátor" kongresszuson az idén?

2018.02.16. 23:59 | t.csilla | 16 komment

Egy ateista blogger, Hemant Mehta, foglalta össze a legújabb kongresszus kiszivárogtatott anyagának részleteit. A blogger, aki szerint a Jehova Tanúi tanok kiterjednek a családtagokkal való kapcsolat (kifejezetten vallási okokból történő) megszüntetésére, a vérátömlesztés elutasítására és arra, hogy mindenáron ragaszkodjon valaki a hithez, még akkor is, ha az élete katasztrófák sorozata (mely bajok kifejezetten a hitnézeteivel függnek össze), vagyis ne vizsgálja azt felül.

2018-ra tervezett kongresszus a „Légy bátor” címet kapta, és nézzük meg milyen propaganda elemeket fog tartalmazni, melyek a tagok manipulálásra szolgálnak.

Az alábbiakban összefoglalom a lényeges pontokat, a videó részleteket angolul tudók megtekinthetik a megadott linken.

1) A munkatársak azt akarják, hogy vegyél rész a politikában, de erre bátran nem-et kell mondanod!

Mark kitalált történetében azt akarja bemutatni az Őrtorony, hogy a világi emberek összeesküvéseket szőnek, fenyegetően lépnek fel és makacsul rámenősek. (Ellentétben Jehova szervezetében, ahol elválasztanak valakit a családjától csak azért, mert nem ért egyet a vezetőkkel.)

2) Sally, aki Jehova Tanújaként nőtt fel, és már gyermekkorában traktátusokat osztogatott, az LGBTQ közösség célpontjává válik, akik el akarják érni nála, hogy támogassa őket. De Sally elég bátor volt, hogy nem-et mondjon erre.

Bár Sally-nek és más Tanúknak nincs joga megmondani senkinek se, hogy kit, és milyen módon szeressen, de hogy ez mégse legyen olyan kellemetlen, az Őrtorony olyan képet fest ezekről a személyekről, mint akik lenéznek másokat, gyűlölettel teliek és keresik az összeütközéseket – érdekes módon pontosan olyan képet, ahogyan az Őrtorony maga viszonyul a szexuális mássággal bírók felé a kiadványaikban.

3) Ha vén vagy, bátran meg kell tudni mondanod azoknak, akiknek problémáik, félelmeik vannak, hogy tegyék túl magukat ezeken! (mint ahogyan te magad is túltetted magadat...)

Spencer testvérnőnek rossz tapasztalat volt a házanként szolgálatban, ami elriasztotta őt ettől. Emiatt félelmei vannak, hogy nem fogja túlélni Armageddont. A vének tanácsa ezekre a félelmekre: „imádkozz, reménykedj Jehovában és cselekedj” (ki gondolta volna..:)) De a varázsige csak ebben a sorrendben működik, és azért, hogy még Spencer testvérnő is megértse, jobb ha leírja magának....

4) Ha a vallási vezetőid értelmetlen utasításokat adnak, neked akkor is bátornak kell lenned, és engedelmeskednek kell nekik!

Ez nem új keletű: három testvérnő beszélget arról, hogy az újonnan alakuló gyülekezetben kit hova jelöltek ki. Az egyik testvérnő akadékoskodik azon, hogy a vének úgy állították össze a gyülekezet tagjait, hogy a családok külön csoportba kerüljenek. A másik két testvérnő igyekszik meggyőzni őt, hogy akkor is engedelmeskedniük kell a vezetőknek, ha annak látszólag nincs semmi értelme. Az „akadékoskodó” testvérnő egyedül marad, a vének pedig örülnek, hogy már most gyakorolják magukat a testvérnők abban, hogy megfelelően fel legyenek készülve....az eljövendő orwelli világra, amikor vakon kell követni a vezetőket mindenben (de említhetnénk Jonestown tragédiáját is, amikor nem tűnt logikusnak, amikor egy vallási vezető fenyegetve érezte magát, és azt az utasítást adta, hogy mérget kell bevenni, amit 909-en meg is tettek.....és meg is haltak mindannyian).

5) Ha már közeledik Armageddon, bátornak kell lenned, hogy figyelmen kívül hagyd a tömegmészárlásra utaló burkolt célzásokat!

Brad-hez hasonlóan, sok gyermek lesz kitéve ennek a manipulatív videónak, melyben azt mutatják meg, hogy mi módon nyomják el magukban emberi érzéseiket és helyettesítsék azokat egy dogmával, mely a globális népirtást elfogadhatóvá teszi. Egy dolog felnőttként dédelgetni egy ilyen hátborzongató dogmát, de kedélyesen, csípős megjegyzések kíséretében eltársalogni erről egy gyerekkel, az már durva. „Brad, amikor Armageddon eljön, akkor nekünk semmitől nem kell aggódnunk, és nem is kell harcolnunk!” Nekünk nem, de másoknak igen. Főleg azoknak, akik nem vetik magukat alá mindennek, amit csak a brooklyni hét vezér kitalál! Még csak nem is úgy van tálalva, hogy a hitünk szerint, hanem úgy, mintha az egy teljesen bizonyított, tényekkel alátámasztott dolog lenne. Pedig hányszor tévedtek már a próféciáikkal, és ilyenekkel ijesztgetnek gyerekeket, akiknek aztán egy élet is kevés, hogy kiheverjék ezeket a félelmeket.

6) Amikor nem bízol magadban, akkor csak legyél bátor és bízzál magadba! (főleg abban az esetben, ha a szervezet számára kell ingyenmunkát végezni...)

Philip egy tipikus Tanú, aki nem bízik saját képességeiben. Bár ez alapvetően jó dolog, hiszen a Tanú ideológia csak úgy árasztja magából a „bízzál Istenben, saját értelmedre ne támaszkodjál”- típusú dogmákat, melyek jól jönnek akkor, ha az engedelmességet és irányíthatóságot kell kifejleszteni, de ez visszavág, mert a hívek életében ez egy tanult tehetetlenséget fejleszt ki. Ez pedig mégsem jön jól, amikor a szervezetnek ingyenmunkásokra van szüksége. Ezért aztán jól teszik, ha túlteszik magukat ezen, de csak annyira, hogy a szervezettől való függőség megmaradjon.

El tudom képzelni, hogy amikor ezek a bátorságra „buzdító” részletek elhangzanak a kongresszuson, akkor azokat a közönségnek esetleg nehéz lesz kiszúrni. Ennek több oka is lehet, az egyik az, hogy a hallgatóság már betanított, talán egyesek úgy mondanák, hogy agymosott, de én nem szeretem ezt a szót használni a Tanúkra, mert ez az állapot ahogyan kialakult, vissza is tud fordulni. Kétségtelen, hogy egy mélyen indoktrinált közönség kevésbé lesz fogékony az ilyen beszólásokra, melyek másokat felháborítanak. Egy másik ok lehet az, hogy a figyelem nem osztatlan ezeken a helyeken, mert ott vannak az ismerősök, a fiúk a lányokat figyelik, a lányok a fiúkat stb...Szóval számtalan dolog van jelen, ami miatt nem gondolhat valaki bele ilyen mélyen, hogy tulajdonképpen mit is hall. Talán a legerősebb hatás az lehet, ahogyan tálalják ezeket az anyagokat, hiszen olyanoktól jönnek, akik pozíciójuknál fogva tiszteletet váltanak ki a tagokban, és ahelyett, hogy a tagok kritikus gondolkodásmódjára apellálnának, kihasználják függő helyzetüket, és mintegy kiskanállal beadagolják nekik a saját beteges nézeteiket, ugyanakkor elfojtják és a legkeményebb eszközökkel büntetik azokat, akiket ez zavarna.

 t.csilla

Forrás: http://www.patheos.com/blogs/friendlyatheist/2018/02/12/these-jehovahs-witness-2018-be-courageous-propaganda-videos-are-disturbing/#BevwZmfl4PuVRYr3.01

Címkék: kongresszus manipuláció

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr3813670172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a századik juh 2018.02.17. 07:41:54

"a brooklyni hét vezér" A warwicki nyolc vezér.

Vénvarangy 2018.02.17. 10:10:27

Nem találtam érdekes programot, úgyhogy nem fogok elmenni.

a századik juh 2018.02.17. 14:23:08

@Vénvarangy: Szerintem nagyon érdekes lesz, pláne a reakciókkal együtt, ha tehetem, elmegyek!

Vénvarangy 2018.02.18. 10:28:10

@a századik juh: jó szórakozást! Üdvözlöm a volt tesókat! Ja, nem.

a századik juh 2018.02.18. 11:41:46

@Vénvarangy: Köszi!

„Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik."

petiasün 2018.02.18. 15:41:59

Semmi nem tudna rávenni arra, hogy még egyszer végigüljem ezeket az epikus, félálomban átszenvedett egész napos szenvedéseket. Masszív agymosás. A 4. pont a legdurvább. A videótól borsódzott a hátamon a szőr.

a századik juh 2018.02.18. 20:00:16

@Vénvarangy: Nem akartam fájdalmat okozni, elnézést, ne haragudj!

Egy_nick 2018.02.19. 15:01:17

@petiasün: Nekem az a gyanúm, hogy az un. Háttérhatalom, amely a csúcspolitikusokat rángatja és amely meg akarja valósítani az Új Világrendet (aminek a szimbóuma az egydolároson is rajta van), lényegében összedolgozik JT vezető testületével. Ha megvalósul ez az Új Világrend, akkor ebben a vezető ideológia JT tanítása lesz. Hiszen a kereszténységet a JT-ideológia észrevétlenül úgy leköszörüli, hogy kompatibilis legyen pl. az iszlámmal (mely szerint Jézus csak tanító és nincs semmiféle Szentháromság) meg egyfajta dolgozó hangyaszellemmel, ahol megszűnik értéknek lenni az egyéniség, az eredetiség (ezért már a művészetekre sem lesz szükség), semmire sem lesz szükség, csak az engedelmességre. De így mi értelme lesz a létnek? Ráadásul az örök létezésnek?? Hiszen ez lesz a Pokol!!

bubuka1964 2018.02.20. 08:07:41

Még volna egy észrevételem! A Biblia alapján tudjuk, hogy "e világ fejedelme" Sátán. Létezik tehát Sátán királysága is, ami szintén nagyon hasonlít a teokráciához, elvégre a legzseniálisabb főangyal - aki annak előtte az isteni rend legfőbb ismerője volt - irányítja. Ezért tudják annyira zseniálisan megtéveszteni az egyszerű embert, azért lehetséges, hogy Sátán a világosság angyalának tudja magát álcázni. Sőt a szeretetről is mindent tud, ennek szimulálásában is nagy mester. Szinte már evidens, hogy a világ politikai és gazdasági elitjét Sátán irányítja. Gondoljunk csak olyan szervezetekre, melyekben még az amerikai elnökök is benne vannak, pl. a "Koponya és csontok" nevű társaságra, meg másokra, akikről az a hír járja, hogy gyermekáldozatokat végeznek. Most tehát meg lehet kérdezni, hogy ki, melyik csoport van a világon a legjobban üldözve? Gondoljunk csak arra, hogy az "üldözés" is lehet egyfajta álca, egyfajta hamis zászlós hadművelet. Sátán kit üldöz a legcéltudatosabban? Talán Jehova Tanúit? - Igen, 100 éve őket is üldözte, de ma már ez nem jellemző. Még Oroszországban sem. Szerintem viszont van egy sokkal alattomosabb, kevésbé feltűnő, rejtett üldözés, amely már több száz éve folyamatban van: a Katolikus Egyház üldözése. No nem a katolikus egyházszervezet üldözése, nem a vatikáni bank üldözése, nem a katolikus hierarchia üldözése, hanem a katolikus érzület, a gondolkodásmód üldözése és nevetségessé tétele. Ebben a folyamatban is lehetnek hamis zászlós hadműveletek, pl. Giordano Bruno elégetése, is ilyen lehetett. A reneszánsz óta tulajdonképpen a katolicizmus rombolása folyik. A világsajtó sem arról ír, hogy JT között hány pedofil van, hanem a katolikus pedofilokról. Az oroszországi betiltásnak sem örül a világsajtó. Nekem valahogy gyanús ez egész ... Nagyon át vagyunk verve, szinte felfoghatatlan módon. De hát, ha az ellenség annyira zseniális, akkor nem tételezhetjük fel, hogy egyszerű, könnyen átlátható módon leszünk átverve.

a századik juh 2018.02.20. 16:05:24

@bubuka1964: Szinte már evidens?

"Róma (‎2 találat)
13 Mindenki* rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak,+ mert nincs hatalom, csak Istentől.+ A létező hatalmak Istentől kapták a viszonylagos hatalmukat.+
nwt Róma 1:1–16:27 - Új világ fordítás (nwt)"

bubuka1964 2018.02.20. 18:05:01

@a századik juh: Ezek szerint te azt állítod, hogy lényegében Soros György is isteni irányítás alatt áll, sőt még a "Koponya és csontok" nevű társaság is? Ilyen alapon a Sátán is csak Isten parancsait hajtja végre ...

a századik juh 2018.02.21. 02:41:09

@bubuka1964: Márminthogy ÉN állítom?

Én csak idéztem egy bibliaverset, nem állítottam semmit.

Attól, mert valakinek vagyona van, még nem kapott "kardot".

bubuka1964 2018.02.21. 06:46:06

Akkor máshogyan kérdem: Ezek szerint a mindenkori amerikai (x-országbeli) elnök (akinek nyilvánvalóan van kardja) hatalmát Istentől kapta?

a századik juh 2018.02.21. 18:24:20

@bubuka1964: Az Isten tanítására magasról tevő Círusz hogyan lehetett "szolgája" Istennek?