EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

A legnagyobb ember, aki valaha élt

2016.03.23. 16:00 | Johnny Joker | 214 komment

Ez a címe Jehova Tanúi egyik kiadványának, amely Jézus földi életéről és szolgálatáról beszél. Egyet tudunk ezzel a címmel érteni, azt hiszem. Személyes tapasztalataim alapján nagyon sok Tanú hiszi ezt, és valóban tesz erőfeszítéseket azért, hogy Urunk értékrendje szerint élje az életét.

Jehova Tanúi évenként emlékeznek meg Jézus Krisztus haláláról. 2016-ban ezt március 23-án, szerdán, naplemente után teszik.

Szeretnénk kifejezni, hogy nagyra értékeljük őket azért, mert fontosnak látják, hogy így tegyenek, és részt vegyenek egy ilyen alkalmon, ahol, végeredményben kinyilváníthatják Urunk és Megmentőnk felé ilyen formán a szeretetüket.

Legyen ez a blog olvasóinak is egy különleges alkalom: Emlékezzünk mi is a világszerte megemlékező Tanúkkal Jézus Krisztus váltságára, s miként ők a részvételükkel fejezik ki szeretetüket, arra ösztönzök minden, Jézus Urunk váltságát értékelő olvasót, hogy ezen alkalommal hagyjuk el a különbségekre és negatívnak látott dolgokra történő utalásokat, és ki-ki tegye meg a saját bizonyságát Arról, akinek szándéka az, hogy mindenfajta ember megmentésre jusson, ezzel is betöltve Jézus kérését, ami a megbocsájtásról, és egymás elfogadásáról szól.

9

Mert ha száddal Úrnak vallod Jézust, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halottak közül, üdvözülsz.

10

Mert szívvel hisszük, hogy megigazulunk, és szájjal teszünk vallást az üdvösségről.

11

Mert azt mondja az Írás: Aki hisz benne, nem szégyenül meg.

12

Nincs különbség zsidó és görög között, mert ugyanaz az Ura mindenkinek, aki kegyelemben gazdag mindenkihez, aki őt segítségül hívja.

Róma 10:9-12

Kérlek benneteket, tegyetek hát bizonyságot, hogy mind zsidók, mind görögök, mind Jehova Tanúi is megtudják, hogy az ide látogatók, és ide írók nem gyűlölnek senkit, nem tagadták meg Jézust, Ő még mindig lángol a szívünkben, és égeti az ajkunk.

"egy JT"

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr478518444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.03.28. 16:55:09

@Hajimemashite: " Ha ez így van, miért vagy itt?"

Nem emlékszel?

Akkor emlékeztetlek:

picket9 2016.03.27. 21:53:58

@leslie07:

Szia Leslie,

én is kiváncsi vagyok, te hogy látod a biblia alapján.
nekem is állandóan kérdéseim vannak és kérdezek mindig,
mert tanulni akarok. (szerintem ez visz előre)

ha van lehetőség röviden leírnád, miként áll
a dolog azzal kapcsolatban, hogy miként lehehelt lelket Isten az emberbe?

Köszi és a legjobbakat!

Hajimemashite 2016.03.28. 17:01:44

@leslie07: nem vagyok jt és nem is leszek. Újra megismétlem önmagam: az a gond a vallasokkal és hitrendszerekkel a korábban felsoroltakon kívül, hogy mindenre van magyarázatuk.
Én a részemről befejeztem veled a beszélgetést, ezért köszöntem meg.

leslie07 2016.03.28. 17:10:33

@Hajimemashite: "@leslie07: nem vagyok jt és nem is leszek. Újra megismétlem önmagam: az a gond a vallasokkal és hitrendszerekkel a korábban felsoroltakon kívül, hogy mindenre van magyarázatuk.
Én a részemről befejeztem veled a beszélgetést, ezért köszöntem meg."

Igen a vallásoknak mindenre van magyarázatuk, ezért nem tartozom egyik vallásfelekezethez sem. En viszont sajnos voltam jehova tanú 2001-ig.

Ezért is említettem meg a tanításukat, főleg a kezdeti
idokből, amikor ők is azt tanítoptták, hogy jehova
a Taurus csillagkép Fiastyúk néven ismert részében
trónol, és onnan kuldi jehova üzeneteit földönkivüli
angyaloknak nevezett követek által. Az Őrtorony szervezet tagjai hozzád hasonlóan szintén nem hiszik, hogy az Erő Isten a korszakok Atyja lakozott az ember
Jézusban, és Ő vitte véghez a Megváltást ígéretéhez híven.

Az Őrtorony szervezet is két teremtménynek Mihály anygalnak és Abaddonnak a mélység angyalának tulajdonítják a megváltást. Ez közel áll a te hitvallásodhoz, miszerint azt állítod, hogy nem volt elég Istenek egy fia a megváltáshoz.

Hajimemashite 2016.03.28. 17:17:16

@leslie07: "Az Őrtorony szervezet is két teremtménynek Mihály anygalnak és Abaddonnak a mélység angyalának tulajdonítják a megváltást. Ez közel áll a te hitvallásodhoz, miszerint azt állítod, hogy nem volt elég Istenek egy fia a megváltáshoz. "

Ez a magyarázat csak a te fejedben létezik. Én egyáltalán nem ezt mondtam. Nem tudom hányszor kiemeltem, hogy nem vagyok vallásos és nincs semmilyen hitvallásom. Amit idéztem tőled, arról most hallottam először általad.
A Teremtő szerintem számos tanítót küldött hozzánk, de mi valamennyit megöltünk. Ha Jézus újra eljönne a Földre és azokról tanítana, ami a Bibliában nincs benne, a magadfajták lennének az elsők, akik halálra ítélnék őt.

leslie07 2016.03.28. 17:28:11

"hányszor kiemeltem, hogy nem vagyok vallásos és nincs semmilyen hitvallásom."

Már hogyne lenne. Azt vallod, hogy nem volt elegendő
istennek egy fia a megváltáshoz.

Ezt írtad: "Sőt, azt is túlzásnak tartottam, hogy Istennek egyetlen egy fia legyen, akit elküldött hozzánk, hogy megváltson bűneink alól minket."

Antikrisztus hívo vagy?

Hajimemashite 2016.03.28. 17:30:08

@leslie07: Tehát neked ez jött le :) Nagyon tudlak sajnálni. Gondolkodj még egy kicsit, hátha rájössz, hogy értettem... Ja, hogy te nem szoktál, mert a szentszellem évezredekkel ezelőtt mindent átadott a bibliának nevezett könyv formájában.
Akkor így jártál.

leslie07 2016.03.28. 17:32:22

@Hajimemashite: " Ha Jézus újra eljönne a Földre és azokról tanítana, ami a Bibliában nincs benne, a magadfajták lennének az elsők, akik halálra ítélnék őt."

Semmi logika nincs abban, hogy az Úr Jézus, ha újra eljőnne cáfolná a korábban tett kijelentéseit.

Az azért meglep, hogy az iskolatársad szavai alapján kezdtél hinni abban, hogy létezett egy Jézus nevu ember,
akiről azt állítják, hogy ő a megváltó.Te ezt elhitted
annak az embernek?

leslie07 2016.03.28. 17:36:07

@Hajimemashite: "Ja, hogy te nem szoktál, mert a szentszellem évezredekkel ezelőtt mindent átadott a bibliának nevezett könyv formájában.
Akkor így jártál."

Ezt én nem állítom, söt vallom, hogy az Atya isten a Khrisztosz által megígért Szetszellem Isten itt van
a földon és ügyel azokra, akiket az Úr rábízott, hogy a hozzád hasonlók újra ne fogalmazzák a számukra az általa
korábban kijelentett igazságokat.

Hajimemashite 2016.03.28. 19:01:29

@leslie07:

Gondolj, amit akarsz rólam, de mindazon gondolatok a te fejedben születtek meg. Gondold azt továbbra is, hogy én vagyok a rossz, aki másnak ártani akar. Ha téged ez megnyugtat, másokról csak rosszat feltételezni...
Nem állok le vitázni veled, se nem bizonyítgatom, hogy az vagyok/nem az vagyok, aminek állítasz engem. Elég, ha én tudom, mit teszek az életemben, miért teszem, hogyan élek, miként gondolkodom a dolgokról...
Egyébként, amikor szembe találkozol a valósággal, ami a Bibliában nincs benne, miért is lenne, elég sokkolóan hatni fog rád.
Engem két levél váltás után ért el a valóság, az igazság. Néhány videót ajánlok neked, amelyek kőkeményen és cím szavakban feltárják mi is folyik a Földön. Ha azok után is azok lesznek a gondolataid rólam és a világról, amik előtte voltak, akkor talán a következő életedben majd felébredsz...

Üdvözöllek a pokolban!
Ahol egy számnak születtél, elhomályosított elmék közé.
Betegségekkel és mikrocsipekkel oltanak minket.
Médián, propagandán, titkos küldetéseken keresztül vezérelnek.
Engedelmeskedj! Az üzenet agymos a tévén keresztül.
Üdvözöllek a pokolban! Nem is, várj, üdvözöllek a halálban!
Egy kannibál rendszerbe születtél, ami hússal táplálkozik.
A démonok gyűjtik a lelkeket, miközben a testek elgyengülnek.
Vegyicsíkok alatt, üdvözöllek a pokolban!

Eljött az idő, hogy felébredjél!
Úgy alszotok mind, mint birkák a mezőn!
Ne légy rám dühös, amiért feltálalom a valóságot! Nézz utána!

www.youtube.com/watch?v=XNPiP04-xQk

A legnagyszerűbb formája a diktatúrának, amikor úgy hiszed, szabad vagy, miközben alapvetően manipulálva és befolyásolva vagy. Egyik formája a diktatúrának, amikor ülsz egy börtöncellában és láthatod, illetve megérintheted a rácsokat. A másik formája pedig az, amikor ülsz egy börtöncellában, de nem láthatod a rácsokat, és azt hiszed, hogy szabad vagy.
Amitől az emberiség szenved, az a tömeghipnózis. Hipnotizálva vagyunk az újságírók, a politikusok, a tanárok és az oktatók által. Egy olyan országban és világban élünk, amit hihetetlenül beteg emberek irányítanak. A szakadék aközött, amit mondanak és amit tesznek, valójában hatalmas.

Úgy tűnik, mindnyájan látjuk, ahogy elpusztulunk
De mégsem mondunk sz@rt se, mi történt a bátrak hazájával?
Ezek a szemétládák irányítanak minket
De senki sem beszél róla, modern kori rabszolgákat csináltak belőlünk

És mindenki csak sétálgat
Fejével a felhők felett, nem fogunk felébredni, amíg holtan fekszünk a sírban
Már túl késő lesz, mire készen állunk a lázadásra
Üdvözöllek a Végnapokban!

www.youtube.com/watch?v=TLSEj1_ZxAA

Felszállok,
semmi sem tart a Földön.
Minden sápadt és szürke.
Túl rég nem repültem,
mint az űrhajósok.

Felülről tekintek a világra,
minden kifakult és szürke.
Elvesztem térben és időben,
mint az űrhajósok.

Istenben hiszünk, miközben a csodákat észre sem vesszük.
Egyre feljebb törünk a végtelenségig.
Majdnem 8 milliárd ember, de az emberség mégis hiányzik...
Nem azért lennénk itt, hogy szeressünk és éljünk?

www.youtube.com/watch?v=clr_bKzy1UY

Kövesd a vezetőid egyenesen a krematóriumba.
Hülyeségnek tartod? Rendesen átvertek.

A halál az ő játékuk, és nem tisztességes.
Ők hozzák a szabályokat, de téged nem érdekel.
Csak vakon eladod a lelkedet.
A hipnózis, amivel irányítanak.
Transzba süllyedsz.
A zsoltárjukat beléd nevelik...

www.youtube.com/watch?v=OePeXqlq-ZU

Az igazság hírnöke 2016.03.28. 19:14:36

@CCW:Miért gondolja,hogy a katolikusok tehetnek arról,hogy az emberek nem ismerik Istent?Attól még,hogy a katolikus egyház hívői nem járják a utcákat és nem kopogtatnak a házak ajtaján,attól még beszélnek Istenről a templomokban.A templom ajtaja mindenki előtt nyitva áll,bűnösök és katolikusok valamint más vallású hívők előtt is.Csak el kéne menni a templomba az embereknek.De az,hogy elmennek-e,vagy sem,azt nekik kell eldönteni.Mindenkinek saját magának kell döntést hoznia.A saját életéért mindenki maga felel.A katolikusok,a protestánsok nem erőltetik rá magukat másokra.Isten szabad akaratot adott az embereknek,így a vallások is szabad akaratot adnak az embereknek.Ha az emberek nem hisznek az nem az egyház hibája.
Szerintem nem szép dolog ilyen csúnyán lehordani a katolikus egyházat.Én nem utálok egy vallást sem,csak nem értek mindegyikkel egyett.Elmondom,miben tévednek,de ezt is szeretetből teszem,hogy megismertessem az igazságot másokkal.Csúnyákat nem mondok más vallásokra,mert Isten nem tűri ezt el.Nem tudom,minek köszönhető,hogy Jehova tanúi ilyen rossz véleménnyel vannak a katolikusokról,de engem a saját vallásom(a katolikus vallás) nem arra tanított,hogy más vallásokat a sárba tiporjak.Még ha téved is a katolikus egyház,akkor sem illik így beszélni róla,főleg egy Jehova tanúnak,aki kereszténynek mondja magát.Még egy ateistától kitellik,hogy így beszéljen az egyházról.
Azt lehet mondani,a katolikusok,igenis foglalkoznak az emberekkel.Ferenc pápa most Húsvétkor bevándorlóknak vagyis muzulmánoknak,négereknek mosta meg a lábát.Ez egy szép gesztus tőle.Ebből is látszik,hogy azon van,hogy a migránsok,akik nem keresztények,megismerjék Jézust.Nem védem a saját vallásomat,mert tudom,hogy tévednek valamiben,de igenis vannak jó tetteik.Evvel a lábmosssal,bemutatta a pápa,hogy a katolikus egyház nem személyválogató.Nem is lehetett volna ennél jobban megmutatni a szeretetet és Jézus Krisztust.

leslie07 2016.03.28. 20:21:00

"Gondolj, amit akarsz rólam, de mindazon gondolatok a te fejedben születtek meg."

Nem tudok sokat gondolni rólad, mert nem ismertelek meg.
nem adtál erre lehetőséget, mert nem magadról beszéltél, hanem mások valóságnak vélt álításainak a megismerésére
próbáltál ráirányítani.

Bárcsak megismerhettem volna benned az Isten képére
és hasonlatosságára alkotott embert,sőt tovább megyek
Krisztust, aki legalább annyira méltatja életadó Istenét, hogy nem ellenkezik a Szavával, nem vonja kétségbe erejét és hatalmát, hogy egymaga képes megszabadítani az ember lekét a Hádeszből.
Mit vársz tőlem. Dobjam félre az Erős istenbe a Khrisztoszba vetett hitemet és röpkodjek ismeretlen
világok felé egy hiteto szellem társaságában, és ezért az élményért adjam is el a lekemet, majd kezdjem el győzködni embertársaimat , hogy ez a lekem halhatatlanná válásának a záloga, és nem a lekem teremto Istene Khrisztosz,aki amikor a főldon volt emberi testben nem röpködni vitte az embereket, hanem
kiüzve belölük az ártó szellelmeket megszabadítva öket,
leprából, süketséből, vakságból, bénulásból és egyébb nyavajákból, miközben tanuskodott az embereknek az igazságokróol, melyeket korábban igaz prófétái által már kijelentett most pedig eljött, hogy megerösítse,
ill betöltse azokat?
Lehet, hogy találkozom majd olyan helyzettel,amire a Szentírás nem ad magyarázatot, de az,amit tartalmaz az Isten Szava bőven elegendő, hogy tudjam, mit kíván
Teremtő Istenek a Megváltó Khisztosz tőlem ahhoz, hogy ne tévesszek célt bármilyen hatásosnak tünő csodadolgokkal próbálná a hazugság atyja elterelni a figyelmem ettől a céltól.

Ezt írod:" Egy olyan országban és világban élünk, amit hihetetlenül beteg emberek irányítanak. "

Te talán nem ugyanebben a beteg emberek által irányított világban élsz? Mit tehetsz ellene?
Esetleg ha hatalmad lenne és legyilkolnád azokat,akik e világot irányítják, általad mennyivel lenne jobb ez a világ, amely a gonosz hatalmában van és marad, mindadig,amíg az Eros Isten Khrisztosz véget nem vet
annak,és el nem hozza az ÚJ EGET és Földet,amelyben
igazság lakozik.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2016.03.28. 21:04:01

"Mit vársz tőlem. Dobjam félre az Erős istenbe a Khrisztoszba vetett hitemet és röpkodjek ismeretlen
világok felé..."

"Késobb álmaimban olyan személyekkel egyutt prédikáltam, akik nemcsak az ortorony szervezetbol,de más bálványszervezetekbol szakadtak ki. Tobbszor volt álmom, hogy az Úr elkuld a jehova tanúi kongresszusaira, miután erot ad nekem és ott egy nagy fényáradatban lebegve a pódium felett hirdetem majd a jelenlévoknek az igazságot és az Ortorony szervezet tévtanítóit elmarasztaló ítéletet."

Hajimemashite 2016.03.28. 21:16:56

@leslie07: A fenti sorok a linkelt videókban hangzanak el, nem én mondtam ki elsőnek őket. Ha belenéztél volna, akkor ezt tudtad volna, nem pedig tájékozódás nélkül nekem ítélsz mindent.

Te is egyszer rájössz majd arra, hogy nem mások kioktatásából kellene tevékenykedned, ugyanis, aki ellen tevékenykedsz, akit próbálsz meggyőzni, az önmagad vagy.

Egyedül csak önmagunknak vagyunk az ellenségei.

Amit pedig írtam, nem azért írtam, hogy most azonnal nyiss "más világ" felé, csupán feltártam azt, ami a tudomásomra jutott. Ha elutasítod, egyszerűen nem állsz készen a valóság befogadására. Én ezt elfogadom. Ha nem, hát nem.
Csak tudod, sok hozzád hasonló emberrel találkoztam már, akik mindenféle tájékozódás nélkül kijelentették, hogy csakis az ő szavuk az igazság. Egyébként pedig azért nem érted, hogy miről beszélek igazából, illetve értesz engem rendszerint félre, mert csak egyfajta oldalt nézel az életben. S ha így jársz el, addig számodra minden más csak gonosz szellemek által ihletett közvetítések lesznek.
Ha nem érted miről van szó, akkor inkább hagyj figyelmen kívül engem, kérlek. Mert ismétlem: nem én vagyok az, akivel szóbeli harcot vívsz, hanem önmagad az.

Nem akarok ismerkedni. Nem azért vagyok ezen a bolygón, hogy szavak által megismerjenek engem az emberek. Azért vagyok itt, hogy tanuljak, megfigyeljek, segítsek és tapasztaljak, hogy elérjek egy magasabb tudatosságot. Hogy egyszer majd azt a szintet is elérjem, melyen Jézus is van.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.28. 21:40:45

Annyira utálom, mikor valaki azt hiszi magáról, hogy mindenki hülye csak ő nem. Pedig messziről látszik, hogy semmit nem ért. De hogyan is érthetne, ha egyszer én értek mindent és rajtam kivül mindenki hülye...

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2016.03.28. 22:36:23

@sefatias: csak nem te vagy a legnagyobb ember, aki valaha élt?:)

Eastern Magister लामा 2016.03.28. 22:36:37

@leslie07: Nos. A Biblia Jehova Tanúi szerinti magyarázatát ismerjük mindketten. Engem pontosan a te véleményed -biztos van- érdekel. Elsikkadsz a lényeges gondolatok mellett és általános megfogalmazásokba menekülsz. Ne bújj mindig a Biblia és Isten mögé, ha valakit a személyes nézeteid érdekelnének!

Eastern Magister लामा 2016.03.28. 22:41:07

@Hajimemashite: 'Azért vagyok itt, hogy tanuljak, megfigyeljek, segítsek és tapasztaljak, hogy elérjek egy magasabb tudatosságot.'
Gratulálok! Tudtad a választ arra, amit 'leslie'-től kérdeztem: 'Ez lenne az emberi földi lét célja?'
Igen. Jól csinálod!

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2016.03.28. 22:48:26

@karalabe4: ismered a három Jézusos kisérletet?
A lényege az, hogy egy pszichiáter olvasott egy cikket, melyben két olyan nőt, akik mindketten Szűz Máriának képzelték magukat, egy zárkába raktak. Az egymással történő beszélgetés hatására az egyik kigyógyult a delúziójából. Ennek mintájára a pszichodoki egybe rakott három pasit, akik mindannyian Jézusnak képzelték magukat. A kisérlet nem sikerült, mert egyikük sem gyógyult meg, de mindegyik hülyének gondolta a másik kettőt.
en.wikipedia.org/wiki/The_Three_Christs_of_Ypsilanti

Egy másik érdekesség:
"A Jeruzsálem-szindróma oka máig ismeretlen, és nem lehet tudni, hogy bizonyos helyzetekben és embereknél mi a kiváltó tényező. Melyik az a jelenség, festmény, épület, bokor vagy kődarab, amely nyomán hirtelen megtörténik az azonosulás.
A furcsa mentális utazáson a beteg külsőségekben is hasonlítani szeretne a választott ideálhoz: korabeli ruhák hasonmásait ölti magára, saruba bújik, vagy lerúgja cipőjét, szakállt növeszt, vagy kiengedi a haját. Ám ezeken felül megfigyelt jelenség a küldetéstudat is: szeretné megtéríteni a körülötte lévő útitársakat vagy családtagokat és nem is érti, miért néznek rá furcsán és riadtan a társak."
www.life.hu/horoszkop/20110523-jeruzsalem-szindroma-szent-azonosulas-vagy-vallasi-teboly.html

ORION 2016.03.28. 22:49:44

@leslie07: Szerintem a halhatatlanság nem függvénye annak, hogy igazság találtatik-e a lélekben és a szellemben Ez már teljesen más káposzta !

leslie07 2016.03.28. 22:57:22

@Hajimemashite:" Csak tudod, sok hozzád hasonló emberrel találkoztam már, akik mindenféle tájékozódás nélkül kijelentették, hogy csakis az ő szavuk az igazság"

Ezért átestél a ló másik oldalára és azt próbálod elhitetni velem, hogy az általad reklámozott linkelt videókban van az igazság elrejtve.

picket9 2016.03.28. 22:58:19

@leslie07:
Kösz a biblia verseket és a magyarázatot.

leslie07 2016.03.28. 23:16:46

@ORION: Szerintem a lélek halhatatlanságának feltételeit
biztosító Isten,aki a leket teremtette ezt jobban tudja.
Pontosan az igazságtalanság és gonoszság miatt nem lehet
halhatatlan egy lélek, de egyetlen szellem sem.
A Kezdet és a Vég korszakainak az elindítása épp azzal
a céllal történt, hogy az igazságtalanságot és a gonoszságot elveszítse a gyehennában, hogy utat nyisson a halhatatlanságnak.Az igaz Isten Khrisztosz Isten társai főlé való felkenetése, majd a látható világ megteremtése a Kezdet és a Vég korszakainak létrehozása
nélkul az igazságtalanság és a gonoszság nem vált volna
láthatóvá.Az igazságtalanság és a gonoszság gyülölete
elöfeltétele a halhatatlanságnak.

Zsoltárok 45:7
Trónod oh Isten örökkévaló; igazságnak pálcája a te királyságodnak pálcája.
8
Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé.

leslie07 2016.03.28. 23:23:10

@Eastern Magister लामा: "Gratulálok! Tudtad a választ arra, amit 'leslie'-től kérdeztem: 'Ez lenne az emberi földi lét célja?'

Vannak,akik e földi létről már nem is gondolkodnak,
hisz ez a földi lét már rég az enyészetre lett szánva,
és csak a gonoszok ítéletének idéig van fenntartva.

2.Péter 3:5
Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;
6
Amelyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett:
7
A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára.

leslie07 2016.03.28. 23:31:13

@Eastern Magister लामा: "Ne bújj mindig a Biblia és Isten mögé, ha valakit a személyes nézeteid érdekelnének!"

Nincs az emberiség abban a helyzetben, hogy akárki
a személyes nézeteivel kisérletezzen.Ugyan kinek lenne ez hasznára?

A bajok az emberiség számára épp ott kezdődtek,amikor az ember azt gondolta, hogy fuggetlenítheti úgy magát az igaz Istentől a korszakok Atyjától, hogy ne kerülne a gonosz kelepcéjébe.

1.Mózes 3:4
És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg;
5
Hanem tudja az Isten, hogy amely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.
6
És látá az asszony, hogy jó az a fa eledelre s hogy kedves a szemnek, és kivánatos az a fa a bölcseségért: szakaszta azért annak gyümölcséből, és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék.

Eastern Magister लामा 2016.03.28. 23:49:53

@leslie07: Már megbocsáss, de megint kikerülöd a személyes válasz adta lehetőséget! Ráadásul, ezt nem neked írtam. Ha ez a személyes véleményed:
'Vannak,akik e földi létről már nem is gondolkodnak,
hisz ez a földi lét már rég az enyészetre lett szánva,
és csak a gonoszok ítéletének idejéig van fenntartva.', akkor ne ragozzuk tovább. Nem jutunk egyről a kettőre. Talán fel kellene ébredned, ahogy 'Hajimemashite' teszi!
Olvasva a soraidat, úgy látom ez neked most még nem fog menni. Az segít, ha kívülről próbálod meg nézni a dolgokat.
A változás, a felébredés nem könnyű. Olyan, mint a sárba ragadt csizma, amit nem tudsz kihúzni az ingoványból és csak egyre mélyebbre süllyed, ahogy rángatod. Lépj ki belőle és megszabadulsz a mélybe húzó, emberi okoskodásoktól, legyen az a sajátod, vagy másoké. A sárba ragadt csizmát ott kell hagyni és akkor tudsz külső szemlélőként rálátni a lényegre.
Ezt próbálta érzékeltetni neked 'Hajimemashite' is.
Persze te még nem állsz készen a 'felébredésre'. Előbb-utóbb bekövetkezik a te életedben is. Kívánom neked!

leslie07 2016.03.28. 23:51:19

@karalabe4: ""Késobb álmaimban olyan személyekkel egyutt prédikáltam, akik nemcsak az ortorony szervezetbol,de más bálványszervezetekbol szakadtak ki. Tobbszor volt álmom, hogy az Úr elkuld a jehova tanúi kongresszusaira, miután erot ad nekem és ott egy nagy fényáradatban lebegve a pódium felett hirdetem majd a jelenlévoknek az igazságot és az Ortorony szervezet tévtanítóit elmarasztaló ítéletet."

Nos ebből is megértheted, hogy az Úr szolgálatára itt válalkoztam ebben a világban, ezért nem röpködhetek
más ismeretlen világokba.Amíg az Úr Khrisztosz azt várja tőlem, hogy a gyanútlan embereket védelmezzem
a lelkeikre itt ezen a földön vadászgató hitető szellemekkel szemben,addig ez a kötelességem.
Erre a feladatra szabadította ki lekemet a hitető szellemek által megtévesztett jehova tanúi közül,
hogy számukra és mindazok számára szolgáljak,akik
hasonlóan a hitetö hazug szellemek által be lettek hálózva.
Ne lepődj meg ezért, hogy itt és máshol is kezdeti megnyilatkozásuk után azonnal felismerem a lélekvadászokat.

leslie07 2016.03.28. 23:56:03

@Eastern Magister लामा: " Már megbocsáss, de megint kikerülöd a személyes válasz adta lehetőséget"

Akkor nem kényszer, csak lehetőség.

Akkor könyveld el úgy, ha ez megnyugtat, hogy nem éltem az általad felkínált lehetőséggel a te forgatókönyved szerint, de éltem a lehetőséggel az igaz Isten a Khrisztosz forgatókönyve szerint.

Eastern Magister लामा 2016.03.29. 00:01:22

@leslie07: Így van kedves 'leslie', nem kényszer, csak lehetőség.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.29. 05:35:31

@Eastern Magister लामा: >> akkor ne ragozzuk tovább. Nem jutunk egyről a kettőre.<<

Szia! Esélytelen. Lezli sosem fog a kettőre jutni. Mivel nem gondolkodik, kénytelen elhinni azt, amit amit mondanak neki, vagy valahol talál a neten. De csak olyanokat fogad el, amelyek beleillenek egy bizonyos sablonba. Ha viszont beleillik, akkor lehet oltári nagy baromság is. Ha ellentmond minden valóságnak, akkor is magáévá teszi, és megfellebbezhetetlen igazságként hirdeti. Karalábé fentebb már pedzegette: orvosi eset a srác

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.29. 05:41:05

@karalabe4: "csak nem te vagy a legnagyobb ember, aki valaha élt?:)"

Most hogy mondod.... :D

bubuka1964 2016.03.29. 07:40:03

@leslie07: Ezt írod Leslie:

"Így szól az Úr, aki az egeket kiterjesztette, a földet fundálta, és az ember keblébe lelket alkotott" (Zakariás 12:1)

majd saját magad írod:

"Két dolgot említ meg a testen kívül,ami az emberben van.Egyik a lélek a másik a szellem."

Akkor most döntsük el, hogy a Zakariás 12:1-ben a Károli által fordított "lélek" az valódi lélek? Ugyanis az Új Világban ez "szellem". És bizony Károli sokszor keveri a "lélek" és a "szellem" szavakat, amire viszont Csia Lajos mutatott rá. Sajnos Csia Lajos csak az Újszövetséget fordította, ott viszont következetesen megkülönböztette a lelket a szellemtől.

Hajimemashite 2016.03.29. 09:01:45

@leslie07: Üdv kedves leslie!

Az általam linkelt ajánlott videókban nincs az igazság elrejtve, hanem az az igazság. "kőkeményen és cím szavakban feltárják mi is folyik a Földön."
Bár azt mondhatnám, hogy hazugság, de nem tudom azt mondani, mert akármerre indultam el a kutatásaimban, minden út Rómába vezetett, azaz ugyanoda.

Semmit nem próbálok elhitetni veled. "Ha azok után is azok lesznek a gondolataid rólam és a világról, amik előtte voltak, akkor talán a következő életedben majd felébredsz..." Azaz meg lett neked hagyva a szabad döntés joga az ajánlott videókkal kapcsolatban, neked sajnos mégis az jött le, hogy én mindenképpen azokat el akarom hitetni veled.
Ha nem érdekel, nem érdekel, ennyi. Elfogadtam. Ezt is írtam neked. Egyedül csak a te fejedben született meg azon gondolat.

Az igazság pedig igazság, akkor is, ha valaki nem hisz benne, ha valaki tagadja.
"A legjobb formája az irányításnak, amikor valaki úgy gondolja, hogy szabad, de közben alapvetően irányítva és manipulálva van. Egy másik formája a diktatúrának, amikor ülsz egy börtöncellában és láthatod, illetve megérintheted a rácsokat. A másik formája pedig az, amikor ülsz a börtöncellában, de nem látod a rácsokat, és azt hiszed, hogy szabad vagy."

"A Biblia azt hirdeti, hogy az ember a teremtés és az utolsó ítélet között áll. Az e kinyilatkoztatásba vetett hit már csaknem 2000 éve a világ vigasza. A tudomány azt hirdeti, hogy az ember a majom és az atombomba között áll. Az ebbe a kinyilatkoztatásba vetett hit nem más, mint korunk kétségbeesése.

Peter Bamm"

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2016.03.29. 09:05:09

@sefatias: "Karalábé fentebb már pedzegette: orvosi eset a srác
Nem pedzegettem, csak megírtam, hogy létezik ilyen dolog is, amikor valaki annyira beleéli magát az ókori történetekbe, hogy szinte azonosul azokkal, sőt benne is ragadhat. Ha leslie-nek ez így jó, akkor engem nem zavar. NEKI biztosan szüksége van erre a prófétáskodásra. A moderálók meg maguk tudják,hogy mi a céljuk ezzel az oldallal, milyen közösséget akarnak építeni. Mulatságnak jók ezek a viták, de érdemi eszmecsere nem folytatható így.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.29. 09:07:34

@karalabe4: szerintem mulatságnak se jó. Én büntetném amit lezli csinál. Ugyanolyan bántalmazásnak, befolyásolásnak tekintem, mintha verne, és szándékosan becsapna valakit

Hajimemashite 2016.03.29. 09:18:58

@karalabe4: Nem akar idekeverni, de szerintem a mostanában kialakuló Jedi vallás követői is klinikai esetek. Nem szeretném bántani őket, nem is azért említettem, mindenkinek szíve joga, mit tesz. A youtube-on sok videó van fent, ahol jedinek öltözött fiatalok a jedi karddal "harcolnak". Persze más, ha kedvtelésből és megint más, ha tényleg úgy gondolják.

ORION 2016.03.29. 09:20:39

@leslie07: Én ugy gondolom hogy az Ige, a Logosz, a Mag, amiből minden létrejött, ez határozza meg az emberi szellemet. Ebből születtünk és származunk. Ha ezt felismerjük akkor megértjük hogy kicsoda Jézus és mi kik vagyunk. A mi fejünkben lett torzulás és elferdülés. Kol 1:21-elidegenedtünk az ELMÉNKBEN. Ef 4:17 - Kik ÉRTELMÜKBEN meghomályosodtak, elidegenültek az ISTENI ÉLETTŐL a TUDATLANSÁG miatt.Mi emberek Isten képmása vagyunk és a képmás örök! Soha nem vész el!A testünk megy a porba csak az semmisül meg.

a századik juh 2016.03.29. 10:25:58

@karalabe4: Irány akkor a közös blog, amin, ha érdemi témát nem vetünk fel, pár egymást dicsérő írás lenne csak olvasható.

Micimackó és barátai is pszichológiai esetek.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2016.03.29. 11:06:26

@sefatias: igazad van mulatságnak sem igazán jó, csak így kívülről nézve, kínomban írtam ezt.

A szóbeli erőszakoskodás és zaklatás ugyanúgy a bántalmazás formái. A befolyásolásról már más véleményem vagyok, mert éppen ebből a diskurzusból látszik, hogy egyesek annak ellenére hitelt adnak szavainak, hogy minden bizonyítékát felsorakoztatta ennek ellenkezőjéről. Igen, a szektákban előszeretettel érvényesülnek az ilyen prófétai alkatok, és a tagok MAGUK kérik meg őket arra, hogy "tanítsák" őket. Felnőtt emberek esetében nehéz arról beszélni, hogy ez egy befolyásolás lenne, inkább döntésnek nevezném, amihez természetesen mindenkinek szíve joga van.
Én csak a magam nevében tudom kikérni a zaklatásait, de ha a közösség megtűr egy erőszakos személyt, sőt még "akarja" is hogy manipulálja - bocs, akarom mondani "tanítsa", akkor azzal nem sokat lehet kezdeni. Ezért is fogadom sokszor kétkedéssel, amikor egyes volt tagok arról panaszkodnak, hogy őket "becsapták". Természetesen, ettől még létezik manipuláció, és a vallásos köntösbe burkolt, Isten nevében történő kijelentések a legveszélyesebbek közé tartozik. DE bocsika, hány évesek vagyunk? Legyen már annyi önbecsülésünk, hogy tudjunk ezekre nemet mondani. Nem lehet mindig mindent kívülről szabályozni, mi meg csak bevesszük ezeket, mintha gyermekek lennénk?

Számtalan írás jelenik meg a blogokon manipulációs technikák, önismeret, önbecsülés témákban is, de mindenki arról olvas, ami érdekli és amit hallani akar. A döntés szabadsága mindenkinek adott. Természetesen a döntése következményeit is fel kell vállalnia.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2016.03.29. 11:09:33

@a századik juh: Ha neked ez az "érdemi vita", akkor ide kell jönnöd. A közös blognak más célja van. Egyébként meg pont ez a vita is mutatja, hogy miért nem lett volna jó ez a blog közös blognak.
Ez nem jelenti azt, hogy nem jó ez a blog, vagy nem tett hasznos dolgokat eddig, de ott, ahol a kommentelőket nem tekintik egyenlő partnereknek, nem történhet érdemi előrelépés.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.29. 11:48:00

@karalabe4: :) érdemi vita? Lezlivel? egymást kizáró fogalmak

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2016.03.29. 12:23:47

@sefatias: Ja, ezt én is tudom:)
Nem rá gondoltam éppen. A cikk felkérése ezt volt:
".....ki-ki tegye meg a saját bizonyságát Arról, akinek szándéka az, hogy mindenfajta ember megmentésre jusson, ezzel is betöltve Jézus kérését, ami a megbocsájtásról, és egymás elfogadásáról szól."
Az kiderült, hogy ez az ember semmiféle elfogadást nem mutat mások irányába, mert ő egy prófétai feladattal felruházott egyénnek gondolja magát, akinek "kötelessége figyelmeztetnie" a "félrevezethető" embereket minden más - vagyis az övétől különböző meglátásokkal kapcsolatban. Vagyis, akik itt hozzászólnak, azok nem képesek döntést hozni önmaguk sorsa felől, így meg kell őket védeni, mégpedig azáltal, hogy atyáskodni kell felettük, kivenni a döntés- és véleménynyilvánítás szabadságát a kezükből. Mert veszélyes nekik az, ha saját magukra hagyatkoznak, támaszkodjanak inkább őrá, hiszen ő már csak tudja, hogy ki mit mondott és nem mondott a biblia időkben, mint ahogy azt is, hogy milyen szavakat használtak az eredeti írásokban és azoknak mi az értelmük. Sőt azt is megmondja, hogy hogyan kell ezeket értelmezni és hogyan nem lehet. Jóllehet arra már nem vette a fáradtságot, hogy valami szakképzettséget szerezzen ezen a területen, ja mert hát azok a fránya iskolai végzettségek, ugyan mire is jók. Ha csak nem valaki kérkedni akarna velük a világ előtt. Meg hű ő annyira alázatos, hogy nem számít, hogy ő maga mit gondol, mert neki amúgy is hite van az erős istenben, aki eleve megmondta több ezer évvel előre, hogy egyes dolgokról mit kell/szabad gondolni és mit nem. Természetesen ezeket ő mind tudja, mindenkire egyénileg lebontva, és ha valaki nem figyel a mondandójára, akkor az azért van, mert az illető egyenesen az ördögtől van. Még csak véletlenül sem azért, mert ő saját magának ellentmond, forrásokat, hivatkozásokat nem jelöl meg az emberi empátia teljes hiányával rendelkezik és rettentően erőszakos, nem érti azt sem, ha valaki nem-et mond neki. Ahogy azt már én (is) többször megtettem.

Mint embert, nyilván nem lehet elítélni, mert ez nem a mi dolgunk (ő ugyan felhatalmazva érzi magát arra, hogy másokról ítélkező kijelentéseket tegyen, de maradjon ez az ő személyes ügye, amiért ő felel, mint "Isten kinevezett prófétája"....mert hát a próféták is feleltek kijelentéseikért és tetteikért, a Bibliából nem az derül ki, hogy Isten felmentést adott volna nekik, mert "betegek"). Az erőszakos és diszkriminatív megnyilvánulásait azonban nem kell tolerálni senkinek sem még a megbocsátás és elfogadás nevében sem.
De ha valaki úgy gondolja, hogy igen, akkor ő ezt tegye meg az Őrtoronnyal szemben is, és ne vádolja őket manipulációval, amikor "csak" tanították őt az "igazságra". Szerintem ez így fair.

a századik juh 2016.03.29. 12:52:23

@karalabe4: " nem tekintik egyenlő partnereknek"

aha... értem már.

Sőt, egyenlőbbnek az egyenlőnél.

leslie07 2016.03.29. 19:17:01

@egy_nick: A Zakariás 12:1-ben az ember szellemének a megteremtéséről van szó.

Ha jól emlékszem ezt jelöltem is.

Két dolgot hangsúlyoztam a testen kívül a leket és a szellemet. Itt az Isten saját szellemet teremtett az ember keblébe.

Az Újvilág Ferdítés is csak ott ír lélek,ahol nekik
fekszik a tévtanításhoz.

Számos helyen az UVFerdítők a "neʹfes " szót nem léleknek fordítja, hanem életnek.

A Zakariás 12:1 -nek az az lényege, hogy cáfolja az Őrtoriony bálványszervezet ördögpajainak azon tanítását,hogy az Isten csak életerőt lehelt az emberbe. Az Isten az embernek külön szelemet teremtet
a keblébe.

leslie07 2016.03.29. 19:40:21

@ORION: Azért én csak maradok annál,amit Isten közöl.

A lélek halhatatlanságának van esélye, de annak függvénye
egyértelmü:

Példabeszédek 12:27
Az igazságnak útjában van élet; és az ő ösvényének úta halhatatlanság.

Ha alapból halhatatlan lenne a lélek, akkor miért
kell megszabadítani a haláltól?

Példabeszédek 14:25
Lelkeket szabadít meg az igaz bizonyság; hazugságokat szól pedig az álnok.

Jakab 5:19
Atyámfiai, hogyha valaki ti köztetek eltévelyedik az igazságtól, és megtéríti őt valaki,
20
Tudja meg, hogy aki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és sok bűnt elfedez.

A halhatalansághoz barátom vissza kell tévelyegni
a hazugságtóol az igazsághoz.

leslie07 2016.03.29. 19:43:32

@karalabe4: " mert neki amúgy is hite van az erős istenben, aki eleve megmondta több ezer évvel előre, hogy egyes dolgokról mit kell/szabad gondolni és mit nem. "

Bizony úgy van. Az ERŐS ISTEN megmondta.

lehet ez ellen lázadozni,de mi haszna?

leslie07 2016.03.29. 19:46:16

@Hajimemashite: "Az általam linkelt ajánlott videókban nincs az igazság elrejtve"

Én is így gondolom.

ORION 2016.03.29. 20:31:45

@leslie07: Tudod testvérem nem akarok én ezen vitatkozni, én igy hiszem, te ugy hiszed nincs ezzel gond .Majd meglátjuk ha ott leszünk.Csak egy megjegyzés még--Az örök élet, vagyis szellemi élet, az hogy megismerjük az Atyát! És egyesülünk a Szent Szellemmel. (Ján 17)
A szellemi halál ennek ellentéte, Isten ismerete nélkül való élet.Szóval van élet a halál után azoknak is akik nem adták át életüket Istennek. A gazdag ember teste a sírban feküdt, az Írás mégis azt mondja, hogy felemelve szemét Lázárt Ábrahám kebelén látta. Ez érdekes hogy a viharba lehetett ez??? (Jó a szeme:D) Szellemük haláluk után is diskurál egymással.

leslie07 2016.03.29. 21:06:57

@ORION: A tets halála után az élet nem szünik meg.
Ebben egyetértünkt, hisz a lélek és a szellem tovább él,
de halhatatlanná csak az utolsó ítélet lezártulásával
válik. Attól még, hogy a gazdag ember leke tovább élt a
hádeszben, még nem lett halhatatlan, csak az ítéletig várakozik. Ugyanígy az igazak lekei is várakoznak az ítéletig. Élnek,de még nem halhatatlanok. Nem minden lélek nyeri el a halhatatlanságot.

Példabeszédek 12:27
Az igazságnak útjában van élet; és az ő ösvényének úta halhatatlanság.

Az igazságtalan lekek nem nyernek halhatatlanságot.

Részük a második halál a tüznek tava.

Az elso halál a test halála. A második a lélek halála.

Lesznek olyanok,akiken nem lesz hatalma a második halálnak, ami a tüznek tava. De akinek nem találtatik beírva a neve az élet könvébe bizony nem jut el a halhatatlanság állapotába.

leslie07 2016.03.29. 21:07:47

@ORION: Szellemük haláluk után is diskurál egymással.

A lekük diskurált, nem a szellemuk.

ORION 2016.03.29. 21:09:28

@leslie07: Aki nem jut el a halhatatlanság állapotába az hova fog jutni?

leslie07 2016.03.29. 21:14:00

@ORION: Máté 10:28
És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

Jelenések 20:14
A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
15
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

ORION 2016.03.29. 21:18:07

@leslie07: Az én felfogásom szerint 2 helyre mehetünk a testi halál után a gonoszokat megillető kínok helyére, vagy az igazakat megillető áldás helyére .Nem látok más lehetőséget!

ORION 2016.03.29. 21:22:10

@leslie07: A tűznek tava elég csunya hely lesz szerintem.Csak én kínok helyének neveztem mert a tüz miatt azt hiszik sokan hogy éni fognak az emberek ott.

ORION 2016.03.29. 21:26:15

@ORION: Lemaradt a vége meddig lesznek a kínok helyén az oda jutott lelkek?

Hajimemashite 2016.03.29. 21:37:09

@leslie07: Ha idézel valakitől, akkor kérlek, pontosan idézz. Azzal, hogy csak félmondatot teszel idézel, úgy tűnik, mintha a saját igazadat akarnád kiemelni. Mert csak a másik tévedhet, igaz?
Nem az én dolgom mások felett ítéletet mondani, sőt úgy mondanám, senki sem mondhatná meg, milyen is a másik. Mindenki csak önmagát bünteti és jutalmazza, nem pedig a Jó Isten vagy valami felsőbb hatalom.

Egyébként ezt mondtam: "Az általam linkelt ajánlott videókban nincs az igazság elrejtve, hanem az az igazság." Tudom, hogy te még ezt nem látod, mert a Krisztosz-féle kinyilatkoztatást tartod igaznak, de ez attól még így van. Nem azért, mert én mondom, vagy hogy nekem legyen igazam, hanem mert ez van a Földön. Ez a hitedtől teljesen függetlenül is így van, amjd egyszer meglátod. Ha elég intelligens vagy, utána jársz. Ha továbbra sem érdekel, előbb-utóbb elér hozzád az az igazság.

És megint csak önmagamat tudom ismételni: nem mással küzdöl, hanem egyedül csak önmagaddal. Számomra a bibliai idézeteid és amiben hiszel, annyit érnek, mint halottnak a csók. Elolvasom őket, úgymond meghallgatlak. Nem foglalkozok azzal a hitvallással, amellyel te. Én egyszerűen az az ember vagyok a Létezésben, akit, ha nem érdekel valami, azzal nem foglalkozik.
Próbáltalak ébresztgetni, de visszautasítottad, én ezt elfogadom. Neked is el kellene fogadnod mindenkit olyannak, amilyen valójában, akkor is, ha gyilkos, akkor is, ha gonosz szellemek uralma alatt van, akkor is, ha ész nélkül költekezik, és azokat is, akik felébredtek ebből az őrületből, ami csak ezen a bolygón zajlik.

S még egy dologra reagálnék, ami tegnap kimaradt:

"Te talán nem ugyanebben a beteg emberek által irányított világban élsz? Mit tehetsz ellene?"

A beteg embereket David Icke mondta, vannak videói fent Youtube-on magyar felirattal.
Mit tehetek ellene? Mondjuk felébredek és nem hódolok be senkinek és semminek.

"Esetleg ha hatalmad lenne és legyilkolnád azokat, akik e világot irányítják, általad mennyivel lenne jobb ez a világ, amely a gonosz hatalmában van és marad, mindadig, amíg az Eros Isten Khrisztosz véget nem vet annak, és el nem hozza az ÚJ EGET és Földet,amelyben igazság lakozik."

Látod, ebben különbözünk mi, ugyanis, ha hatalmam lenne, nem ölném meg őket, mert akkor nem lennék különb tőlük. Megpróbálnék hatni rájuk, szavakkal, példamutatással, s ha visszautasítanák, reagálnék a szabad akaratukra és hagynám, hogy egy nehezebb úton tanulják meg a leckét.
Ugyanekkor a JT szervezet Jehovája és a te Erős Isten Khrisztoszod is az elvileg náluk lévő hatalommal élve, mészárlással akarnak rendet teremteni, egy új világrendet kialakítani. :) Ebben volna az igazság? Mások életének az elvételében?

Amúgy meg, amikor Amerikát felfedezték, az nem-e új föld volt? Kolumbusz akkor új eget és új földet látott a matrózaival együtt :) S mit vittek magukkal az új földnek nevezett területre? Halált, szenvedést, rabszolgaságot, mindezt Jézus és Isten nevében az egyház támogatásával.
Akkor most elgondolkodom, hogy is van ez az új föld teória, ha már pár száz évvel is megtörtént?
Talán a migráns áradat Európába özönlése is egy új föld kialakulásához vezet? Európa helyett egy új kontinens van kialakulóban?

leslie07 2016.03.29. 21:38:11

@ORION: " tüz miatt azt hiszik sokan hogy éni fognak az emberek ott."

Az emberek lekei és szelleme, ha nem őrizte meg tisztán,
fedhetetlenül.

A második halál nem a Hádesz helye.

Onnan nincs tovább.

Vagy halhatatlanná válik a lélek vagy meghal a második halálban.

leslie07 2016.03.29. 21:39:39

@ORION: " Lemaradt a vége meddig lesznek a kínok helyén az oda jutott lelkek?"

Nem maradt le. Ez a vége:Jelenések 20:14
A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
15
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

leslie07 2016.03.29. 21:41:13

@Hajimemashite: " Mindenki csak önmagát bünteti és jutalmazza, nem pedig a Jó Isten vagy valami felsőbb hatalom."

Ezt ki mondta neked?

ORION 2016.03.29. 21:42:02

@leslie07: Ott megsemmisülnek ,eltünnek végleg???

leslie07 2016.03.29. 21:47:35

@ORION: Igen végleg.

Oda kerul a Hádesz ura a Halál és anygalai, az Őrdőg és anygyalai és mindazok lekei ,akik keresték a veluk való közösséget.

leslie07 2016.03.29. 21:49:29

@Hajimemashite: Amúgy meg, amikor Amerikát felfedezték, az nem-e új föld volt? Kolumbusz akkor új eget és új földet látott a matrózaival együtt :

Olyan fárasztó a tévelygésed.

ORION 2016.03.29. 21:51:36

@leslie07: Értem. Azért én ezt másként látom egy kicsit!De mint mondtam nem gáz majd kiderül!!!

Hajimemashite 2016.03.29. 21:53:05

@leslie07: Újabb magyarázat kellene, újabb forrás? Talán vizsgán vagyunk? :)
S ha erre magamtól jöttem rá? Mert volt egy délutánom, amikor csak gondolkodtam és kértem a Teremtőt, hogy segítsen nekem az igazság útjára találnom? S amikor ezen az úton haladtam és haladok erre is rájöttem?
Ezek után lehet úgy gondolod, ha magamtól jöttem rá, az rögtön hiteltelen lesz, igaz? Mert egy modern embernek nem lehetnek efféle gondolatai?

Az igazság kegyetlen. Nem volna az, ám sok ember elméje ezért is azonnal elutasítja, mert nem képes elfogadni azt.

leslie07 2016.03.29. 21:54:48

@sefatias: Ezt most a pálesz mondja belőled?

Hajimemashite 2016.03.29. 21:55:01

@leslie07: Mert nem dicsérlek, mert teljesen ellentétesen gondolkodom, mint te, máris fárasztó vagyok és tévelygek.
Egyszerű: ne olvass engem, s nem leszek fárasztó :)

leslie07 2016.03.29. 21:56:03

@Hajimemashite: "S ha erre magamtól jöttem rá"

Bocs elfeledkeztem az időtazásról.

Hajimemashite 2016.03.29. 21:59:08

@leslie07: Szeretlek, kedves barátom, bármilyen úton is jársz :)

leslie07 2016.03.29. 22:02:06

@Hajimemashite: Nem is olvasnálak, de nem illik nem válaszolni, ha hozzám intézed mondókádat.

Most, hogy engedélyt adtál rá, hogy ne olvassak, mentesítettél a lelki furdalás alól.

Esetleg egy jó tanácsot fogadj meg.

ha valaki azt mondja neked, hogy lehet eloremenni az időben, fogadd el. ha valaki azt állítja, hogy visszafelé rőpköd az időben, ne vedd komolyan,
még akkor sem, ha azt állítja, hogyha tízezer éveket repült vissza,és ott hangya volt.

leslie07 2016.03.29. 22:04:37

@Hajimemashite: Én is téged, ezért intelek ,hogy légy óvatos.Sok hitető szellem jött be ebbe a világba.

Hajimemashite 2016.03.29. 22:06:12

@leslie07: Csak kérés volt, nem engedély. Nincs jogom bárki felett ítélkezni.

Köszönöm a jótanácsod, de már tudom rá a választ.
Köszönök minden egyes hozzászólást tőled.
Az előbbi hozzászólásom pedig nem gúnyolódás volt, hanem tényleg komolyan gondolom és érzem, hogy nagyon szeretlek, mint mindenki mást is. A legjobbakat kívánom neked tiszta szívemből.

leslie07 2016.03.29. 22:10:14

@Hajimemashite: Leked hozzám kiált segítségért, azonban elnyomja az idegen betolagodó,aki nem szereti a lekedet.
én szeretem a lekedet, meghallottam kiáltását.

leslie07 2016.03.29. 22:14:19

" Nincs jogom bárki felett ítélkezni."

Ezt nem a leked mondja, hanem az idegen mondatja veled.

A leked tudja, hogy miért szólított meg írásaidból
ez jött le nekem. Szivesen megszabadítnálak az idegen betolakodótól is, de félek a tested látja kárát.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2016.03.29. 22:14:39

@leslie07: Kedves Leslie,

"Olyan fárasztó a tévelygésed." - írod ezt egy olyan személynek, aki láthatóan gyökeresen másképpen gondolkodik, mint te. Ha fárasztónak találod őt, kérlek ne terheld ilyenekkel. Ettől semmiképpen sem látom be, hogyan tudnád esetleg meggyőzni őt a magad igazáról. Nagyon különös stílusod ellenére tudom, hogy többen is merítettek már írásaidból, többek között én is. Mégis azt gondolom, hogy lehet / van egy olyan pont minden beszélgetésben, amikor már nincs értelme többet mondani. Szerintem még ha mindenben igazad is lenne, talán akkor is érdemes lenne a "zengő ércre és pengő cimbalomra" gondolnod... Mindezt nem bántó szándékkal írtam neked.

ORION 2016.03.29. 22:20:46

@Hajimemashite: Tudod tesókám ezt hogy -ÉBREDJ FEL!-AZ elmult 3 hónapban több százszor hallottam egy fénymunkástól később fényharcosnak mondta magát.Sok hasonlóságot véltem felfedezni a te írásaidban és az ő mondókájában ezért bátorkodtam rákérdezni. Félre ne érts nem bántani akarlak de az a véleményem hogy nagyon elvolt tévedve a fény nagy harcosa!Értelmes beszélgetésre képtelenek voltunk a tettei közel sem fényesek voltak inkább gőgösek .Ismétlem nem bántásból mondom és akinek nem inge az ne vegye magára. Namaste!

leslie07 2016.03.29. 22:26:35

@Columba: kedves Columba,te most a végére néztél be ide.
legalább is eddig nem kisérted végig beszélgetésemet
Hajimemashitével.Hidd el, belefáradtam, ezt őszintén bevallottam. Én még nem tartom magamat istennek,aki soha se fárad.Ennek ellenére szükségét érzem a leke üdvössége miatt, hogy tultegyem magam a féáradságon. Engem nem
Hajimemashite fárszt, hanem az idegen.

leslie07 2016.03.29. 22:30:23

@ORION: Hajimemashite leke nem fennhéjázó.Épp ezt használta ki az idegen, aki igyekszik felülkerekedni a lekén, de egyenlőre nem nagy sikerrel.
Próbáljuk meghallani leke segélykiáltását, és segítsünk neki, hogy kiparancsolja az idegent.

leslie07 2016.03.29. 22:35:50

@Hajimemashite: " A legjobbakat kívánom neked tiszta szívemből."

Én is a lekednek. Ám legyen!

Erős isten Khrisztosz ,korzskok Atyja szabadítsd meg
Hajimemashite meggyotort lekét a betolakodó ártó szellemtől. A megdicsőult Jézus Krisztus nevében
kérlek, segíts neki. ÚGYLEGYEN.

picket9 2016.03.29. 22:37:45

@Columba:

szerintem, kezd alakulni a hangulat.
és eddig jók vagyunk.
mindenki tisztelettel beszél egymással, durva sértés nem hangzott el.
és legalább látszik, hogy ki-mit gondol.

picket9 2016.03.29. 22:58:15

@leslie07:
én értem, amire te gondolsz,
de amit Hajimemashite-től hallasz,
azt még bárhol ezrektől is hallhatod, bármelyik
városban.

az elmúlt 10-20 évben jöttek új tanítások,
gondolatok. voltak divatosak, voltak jobban terjedő gondolatok.
ezek gondolatok, vélemények.

de, hogy egy szellem lenne és csak nála?
akkor Magyarországon egy-két százezer ilyen szellem van.
akár igazad is lehet, de az is lehet, hogy csak a gondolatait irja le, és elmondja, ahogy ő látja most a világot.

leslie07 2016.03.30. 04:55:28

@picket9: Ahogy írod, jóttek új tanítások.
De figyíeld meg, hogy ezek a tanítások valakik által jottek.Hajimashite is átvette ,nem o találta ki.
A hiteto szellemek mindent elkovetnek, hogy foglyul ejtsék
a lekeket, nehogy az Igaz Isten Khrisztosz testtagjaivá váljanak.
Figyeld meg, akik itt támadnak engem,azok mind elveszítették az Isten Szavába vetett hitet.
Miközben a Bibliát emlegetik- hogy arra hivatkozva
megpróbálják alátámasztani a meséik eredetét,amely a fuleiknek oly kedves -szisztematikusan megvetik az Isten Szavát.E mogott sotét ártó szellemek húzódnak meg.Hajimemashite csak egy az áldozatok közul. Figyeld meg mennyire fontos neki, hogy megnézzek videókat,ami
alátámasztaná a mondókáját.Ha ördögi lekek képesek királyokat befolyásolni oly anynira, hogy osszegyulekezzenek a Meggiddó volgyébe a megváltó Isten ellen harcolni, akkor mi akadályozná meg oket, hogy kozembereket az Úr és Szava ellen fordítsanak?

Jelenések 16:14
Mert ördögi lelkek azok, akik jeleket tesznek; akik elmennek a földnek és az egész világnak királyaihoz, hogy egybe gyűjtsék azokat a mindenható Isten ama nagy napjának viadalára.

szövetséges 2016.03.30. 09:11:39

Van-e abszolut igazság? Van mibe kapaszkodnunk?
Ha a Bibliára azt mondja valaki,h átírták, kihagytak belőle, stb. akkor ezt mindenre, minden "szent" iratra rá kell húznia! Mert ebből a szempontból azokkal is megtehették!
És akkor mi marad? A hitetlenség. Az értelmetlen élet evolúciója.

ORION 2016.03.30. 10:40:17

@szövetséges: Az abszolut igazság az KRISZTUS-AZ UT AZ ÉLET!!!ISMERKEDJÜNK VELE!!! NEM LESZ GOND!!!AZ MEG HOGY ---a nem hívők örökké szenvednek majd a tűz tavában, vagy végleges megsemmisülésről van szó. Mit jelent az örök tűz, örök büntetés, örök kárhozat kifejezések? Lesz e második esély egyeseknek meg ketteseknek majd kiderül!

ORION 2016.03.30. 10:55:34

@leslie07:""" Hajimemashite leke nem fennhéjázó"""--Teljesen egyet értek veled.Le a kalappal előtte!!!Tiszteletet érdemel!!!

Hajimemashite 2016.03.30. 11:05:29

Úgy látom, hogy tegnap este óta én lettem a téma.

Sokan azért nem értenek meg engem, mert én nem követem a társadalom elvárásait, nem vagyok vallásos, és igyekszem mindenről pozitívan gondolkodni. Igen, még a rosszról is. Megpróbálom mindenben meglátni a jót. Ha most azt kérdeznétek magatokban, hogy miért, illetve hogy lehet a rosszban jó?
Például itt van a terrorizmus. Egy embernek a legelső gondolata a tavalyi párizsi mészárlás és az idei brüsszeli robbantgatás után - csak hogy kettőt említsek - az, hogy milyen utálatos, gonosz és embertelen jellemek a terroristák, akiket azonnal meg kell ölni. Kérdezem én, ha egy átlagos ember, halállal büntetné a halálosztókat, mennyiben különbözik tőlük? Így gondolkodnak az emberek, ha nem is mindenki, de legtöbben igen.
Nem lenne másra szükségünk, csak arra, hogy megváltoztassuk a gondolkodásunkat. Hogy ne az legyen az első elméletünk, hogy öljük meg a terroristákat, hanem öldöklés nélkül számoljuk fel a terrorizmust. Ha megfigyeltétek, a terroristáknak voltak olyan üzeneteik, hogyha Európa újabb hadsereget küld Szíriába, akkor ők is újra ölni fognak Európában. Maguk a terroristák világítanak rá a lényegre: "ha ti így, akkor mi is így". Míg nem jöttek a migránsok, addig csekély számú volt a terrortámadás Európában. Müncheni olimpia, Madrid 2004-ben, és néhány terrorista, akik feltételezhetően robbantani akartak, de őket elkapták. Augusztus végén érkezett egy nagyobb tömeg, szeptemberben jött egy utánpótlás, alig két hónapra Párizsban öltek a terroristák, és négy hónapra rá Brüsszelben. Régebben, eltelt 10-20 év két nagyobb terrortámadás között, most pedig négy hónap. Míg a politikusok és a legtöbb európai a terroristák halálában látja a megoldást, addig itt nem lesz rend.
Ezek után kérdezem én, mennyire "jó" gondolkodás a gonoszok leszámolása? Ha ők mind meghalnak, valóban béke lenne a Földön? Észak-Koreának nukleáris fegyverei vannak, volt pár fenyegetése... A legtöbb nép a Földön ki nem álhatja egymást, mert mindegyik azt gondolja magáról, hogy az ő népe jobb a másiknál.
A technológia fejlődésével az emberek kezdenek butulni. Egyes országok a robot technológiát megállíthatatlanul fejlesztik... Az ember pusztítja a természetet...

Akik itt, ezen a blogon azt gondolják rólam, hogy én valamiféle idegen, gonosz szellem hatása alatt állok, aki nagy veszélyt jelenthet önmagamra és másokra nézve, akkor mi a helyzet az előbbiekkel? Ha én valóban az lennék, aminek kedves leslie is állít, nem a békés megállításon törekednék, hanem a durva és szeretetmentes oldalát hangsúlyoznám mindennek.

Igaza van szövetségesnek, ha a Bibliát átírták, akkor a történelem könyveket is és minden más korábbi feljegyzést.

Aki pedig fényharcosnak gondolja magát, na arról el tudom képzelni, hogy gonosz erők uralma alatt van.

Senkitől nem vettem át tanítást, magamtól jöttem rá a legtöbbre. Ha ez valakinek egyet jelent a megszállással, számomra azt jelenti, hogy a különböző vallási és hitrendszeri közösségek vezetői azt nevelik bele az emberekbe, hogy az önálló gondolkodás rossz.
Amikor másokra hallgattam, mindig megszívtam, amikor a saját megérzéseimre figyeltem, mindig jól jártam.

Ha valaki legalább egyszer kívülről tekintene magára, máris rájönne, hogy milyen idegennek tűnik önmaga. Azt mondaná, "ezt nem tudom elhinni, ez nem is én vagyok, én nem is ilyen vagyok". Addig, míg valaki nem tekint külső szemlélőként magára, csakis az egóját fogja védeni, mivel az gyűlöli az igazságot.

Kedves leslie,

újra elmondom neked, a videókkal azt csinálsz, amit akarsz. Nem én vagyok az, aki tele kürtölte ezt az oldalt azzal, hogy xy egy foglyul esett lélek, akinek fontos, hogy megnézz valamit. Nem én vagyok az, aki a másik gondolatait a saját javára fordítja úgy, hogy magát mutatja be áldozatként, akinek fárasztó a másiknak a hozzászólása.

Amikor azt írtam neked, hogy szeretlek és mindenki mást is, nem segélykiáltás volt, hanem egyszerűen a szívemben lévő érzés kinyilvánítása.
Természetesen nem fogom megmásítani a rólam alkotott véleményedet, sőt, arra sem foglak megkérni, hogy másnak ne írd le, mit gondolsz rólam. Ha neked ez esik jól, akkor tedd ezt.

Béke legyen veletek.

ORION 2016.03.30. 11:35:51

@Hajimemashite:""" Aki pedig fényharcosnak gondolja magát, na arról el tudom képzelni, hogy gonosz erők uralma alatt van."""--Ha igy van kiüzöm belóle a gonoszt!! Főleg ha nem adja ide amivel tartozik nekem!!:D
Szimpatikus ember vagy tesó!!!

Catharine 2016.03.30. 17:21:10

@Hajimemashite: Hű, ez milliôkkal màsabb szint, mint amit Leslie-Nickkamèleon pàros kèpvisel. Nagyon tetszik, amit itt leîrtàl, ha komolyan îgy èlsz, akkor gratula :-)

2016.03.30. 18:10:40

@Catharine:

A saját kijelentése alapján a Bibliát nem ismerő, Istent elutasító véleménye... ez tényleg millióval másabb szint.

Amit nem köszönök meg, az az, hogy leslie07-tel egy szintre hoztál.
Közünk sincs egymáshoz, mi ősellenségek vagyunk (a jelenben).

Te meg?
Háziasszonykodsz, miközben két bulvár hír között betévedsz ide, és lájkolod ami neked éppen tetszik?
Legyen így.
Szíved joga.

------

Egy idegen: "Szeretném megismerni Istent.
Catherine, segítenél ebben?"
Én: "Szerintem sem tudnál."

Látod már, hogy miről szól ez az egész?

Ez nem bántás volt, csak tényszerűség.
Ha lefogadod, jó.
Ha nem fogadod el, akkor JT a hibásak.

Hajimemashite 2016.03.30. 18:32:31

Igen, nem igazán ismerem a Bibliát, talán 5%-ban, illetve a biblia istenét sem tudom istennek tekinteni, és Jehovát sem tudom istennek tekinteni.

Ez egyeseket miért zavar? Az én életem.
Csak azt nem értem, hogy aki nem hiszi el valamelyik vallás istenéről, hogy az az igazi, miért kell rögtön démonokkal megszállott, foglyul esett léleknek nyilvánítani? A vallások csak ennyit tudnak?
- Nem hiszel Istenben?
- Nem.
- Akkor az ördög beszél belőled.

Hiszem azt, hogy létezik a Teremtő, és szándékosan nevezem így. Az én felfogásomban az Isten elnevezés egy olyan lényre utal, aki magasabbrendűnek, okosabbnak tartja magát mindenki másnál, és elvárja, hogy imádják.
A Teremtő elnevezés pedig egy olyan lényre utal, akinek nincsenek szükségletei, nem várja el, hogy imádják, nem parancsol, aki egyszerűen csak azt szeretné, hogy megértsük kik vagyunk valójában.

CCW (törölt) 2016.03.30. 18:40:37

@Catharine:

Mindenki hibás, csak én nem.
Ismerem az érzést.

CCW (törölt) 2016.03.30. 19:03:35

@Hajimemashite:

>>Igen, nem igazán ismerem a Bibliát, talán 5%-ban, illetve a biblia istenét sem tudom istennek tekinteni, és Jehovát sem tudom istennek tekinteni.<<

- Ez tudjuk, mert te mondtad (legyen neked).

Én egy alternatív JT vagyok (a hangsúly a JT-n van).

>>miért kell rögtön démonokkal megszállott, foglyul esett léleknek nyilvánítani? A vallások csak ennyit tudnak?
- Nem hiszel Istenben?
- Nem.
- Akkor az ördög beszél belőled.<<

- Én azt mondom neked az 5% bibliaismereted nyomán, hogy nem ismered Istent.

Sátán 100%-ig ismerte Istent, mégis ellene fordult.
Jézus sosem azokat bántotta, akik nem ismerték Istent, sőt, szánta őket, hanem azokat bántotta, akik úgy gondolták, hogy ismerik Istent.

Belőled nem az ördög, hanem az ismerethiány beszél.

Ez választás...
Emlékszem az érzésre:
Aki megismeri Istent, de elhagyja, annak sokkal rosszabb lesz, mintha nem ismeri Őt.
Az első választásom az volt, hogy szeretném megismerni - akkor még nem tudtam, hogy képes lennék elhagyni Őt.
Vállaltam a kockázatot.

Csak neked:
Azóta milliószor elhagytam Őt, de aztán mindig visszatértem Hozzá.
Miért?
Ezért:

www.youtube.com/watch?v=arsczsh_JuM&ebc=ANyPxKrpbGCVjBmEOZCBhosz-MzL6vBnwKuFnTdDKfkg-0J1qkU-gIeMn5Y1FetfiKygarCjiP0Upc96McxxTgjPMxIdQ5jcCA

(szerelem = Istenszeretet)

CCW (törölt) 2016.03.30. 19:34:18

Elismerni a gyengeséget?...

Legyen így.

Elismerem, Isten nélkül nem vagyok elég erős, Isten nélkül meghalok.
Meghalni meg tudok (szépen és csúnyán is). Már van gyakorlatom ebben.
De Isten nélkül már nem akarok meghalni!!!!!
Túl sokat tudok Róla, ahhoz, hogy nélküle haljak meg.

Isten és én...
Ahogy harcolunk egymással :)
Tényleg imádom, de ami fontosabb, nagyon szeretem Őt.
Az egész világon Ő a legjobb barát!

Hajimemashite 2016.03.30. 20:26:12

Szóval, Jézus azért is jött, hogy bántsa az embereket. Hú, de egy gonosz Jézusunk van.
Én, aki azt mondja róla, hogy segíteni jött, vagyok a rossz. Mert a Bibliában minden benne van. Még az is, hogy egy lány első menstruációjakor hogyan helyezze be a betétet, illetve a tampont, ami mellesleg 28 naponta történik, pont úgy, mint a Hold 28 napon át való változása. De ha ez nincs benne, az már biblia ellenes...

Kedves CCW, alias a jövő hírnöke, egyelőre befejeztem veled a beszélgetést. Köszönök mindent, amit mondtál. Hidd el, azzal is segítettél.

Ezt senkinek nem szánom, pusztán hangosan gondolkodom.

Amikor történik egy gyilkosság, és a gyilkos egy bibliai üzenetet küld annak a személynek, akit figyelmeztetni akar, hogy a hozzád legközelebb álló személy lesz a következő áldozat, azt milyen indíttatás vezérelheti? Talán a bosszú? Istennek képzeli magát vajon a bűnöző? Úgy gondolja vajon, mivel a Bibliában ez szerepel, neki is joga van a bosszúra?

Így szól ez az idézet (erről az oldalról szedtem, amire csak találomra kerestem rá: szentiras.hu/SZIT/Kiv34):

"6 Az Úr elvonult előtte és ezt mondta: „Jahve, Jahve, irgalmas és könyörülő Isten, hosszantűrő, gazdag kegyelemben és hűségben. 7 Kegyelmét megtartja ezrek számára, megbocsátja a vétket, a hibát, a bűnt, de nem hagyja egészen büntetés nélkül, hanem az atyák vétkét számon kéri fiaiktól és unokáiktól harmad­ és negyedízig.”"
Kivonulás, 34. 6-7

a századik juh 2016.03.30. 23:10:49

@Hajimemashite: Mivel Leslie-vel és ccw-vel is befejezted a beszélgetést, én szeretnék érdeklődni, hogy milyen következtetéseket vontál le a velük való kommunikációból?

Olvastam persze, de összegeznéd nekem, mint egy idegennek ezt?

Előre is köszönöm.

Catharine 2016.03.30. 23:52:31

@Hajimemashite: Én nem értekegyet az Istenről való vélekedésedben, viszont egyáltalán nem zavar, ha te ezt máshogy gondolod, mint én, mert engem a pozitív gondolkodásod fogott meg :)

@CCW: Baromira rossz úton jársz és nem ismersz engem. Egyáltalán. Semmire nem reagálok, amiket írtál, mivel egyik sem igaz rám, majd azokra reagálok vallási téren, amik igazak. És még egy dolog, haver, bulvár? Esetleg tudományos témájú könyvek vagy ókori görög eredeti szövegelemzés, vagy sport, amit én is űzök, de bulvár?? Minek nézel engem, plázacicának?

szövetséges 2016.03.31. 08:57:24

@Hajimemashite:
Én sem voltam jt és nem is leszek. Látjuk,h hamis próféta. Honnan tudom beazonositani a hamis prófétákat? A Bibliából. Ki vezeti a hamis profetakat a Biblia szerint? Az Isten és az ember ellensége, Sátán. Jt sok igaz dolgot is hirdet aBiblia alapjan, de igx csak a majdnem igazsag kategoriat eri. Ez satan munkaja a biblia szerint. Felig igaz amit mond es amikor valakit lenyugoz az igazsaggal, akkor beleadja a hazugsag merget.

Szeretettel ajanlok neked egy konyvet, Egy guru halála a cime. PDF ben is fenn van.

Hajimemashite 2016.03.31. 11:32:09

@Catharine: Kedves Catharine!

Persze, nem is azért írtam le, hogy mindenki engem dicsérjen. Nyilván én sem a hasamra csapva állítok dolgokat, hanem utánuk járok. Azt, hogy ki miként vélekedik Istenről, az mindenkinek szíve joga.
Amikor nem pozitívan gondolkodtam, depressziós lettem. Amióta pozitívan gondolkodom, találjam szembe magam bármilyen akadállyal egyszerűen megoldom. Nem éri meg mindenen mérgelődni, aggódni, stresszelni... Ha egyszer tisztázza magában az ember, hogy mindennek, ami történik oka van, nem kezdi el a külvilágot hibáztatni, hanem kezébe veszi élete irányítását és változtat a neki nem tetsző eseményeken. Be happy, don't worry! :)

@a századik juh: Először is azt, hogy van egy határ, amit nem kell átlépni. Szóval, próbálkozol hatni valakire, nem erőszakosan, de amikor sokadik próbálkozásod is kudarcba fullad, akkor hagyni kell, mert csak magadnak ártasz a legjobban vele.
Ők azon emberek, akikre sajnos nagymértékben hatott a manipuláció, és akiknél nagyon jól sikerült az elme programozás. Látásmódom szerint addig menthetetlenek, míg el nem hagyják azt a közeget. Tehát minden gyógyítható, de ahhoz az egyén is kell. Én bízom bennük, hogy eljön az idő, amikor ráébrednek az igazságra.

Apám is menthetetlen addig, míg a szervezet rabja. Ő már kicsit kezd átmenni az indukált pszichózis állapotba. Ez annyit tesz, hogy egy pszichotikus személlyel, esetünkben szervezettel van szoros kapcsolatban, s annak ezen őrült hatásai befolyásolják apámat. Egyébként nem lenne az a durva ember aki, de mivel tart Jehovától, aki a gonoszokat erőszakkal megöli, így ezen hatás őt is sokszor erőszakos magatartásúvá teszi. Például engem gyermekként többször megütött. Felnőttként az egész családjával ordítozok, fenyegetőzik, ha nem tetszik neki valami, vagy nem úgy történnek a dolgok, ahogyan ő akarja, majd később bocsánatot kér, mint aki valóban megbánta, hogy a másiknak ártott. Az ilyen emberek csak addig vannak ebben az állapotban, míg a valódi pszichopatával illetve pszichopata közösséggel kapcsolatban állnak.
Apámmal nem beszélgetek azokról, melyekről itt beszélünk. Már egy párszor az értésemre adta, hogy csak az őrtoronyban és ébredjetekben van az igazság, hogy Jehova az egyetlen igaz isten... Tudom, ezt nem kérdezted, csak azért említettem, hogy megmutassam, sokan vannak még, köztük apám is, akik szabad akaratukból úgy döntöttek, hogy egy valláshoz, illetve hitrendszerhez ragaszkodnak, a családjuk, a szeretet, a béke és a szabadság helyett.

@szövetséges: Köszönöm az ajánlást. A Bibliáról már megvan a véleményem. Természetesen köszönöm, hogy röviden leírtad nekem te miként gondolod.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2016.03.31. 15:38:24

@szövetséges: Kedves szövetséges: köszönöm szépen az ajánlót, a nevezett könyv, az "Egy guru halála" valóban nagyon jó. Én is csak szívből ajánlani tudom mindenkinek. :-)

leslie07 2016.04.01. 07:57:15

@szövetséges: " Honnan tudom beazonositani a hamis prófétákat? A Bibliából."

Nem feltétlenül. A Biblia csak megadja a módszert a beazonosításukhoz. hamis próféta az,akinek a próféciái nem teljesülnek be. ha egy ilyen eset kiderül valakivel ,akár egy vallásszervezettel kapcsolatban, akkor egyértelmű,hogy nem a Prófétálás Szent szelleme vezette.
Attól, hogy egy személy belelát a múltba, természetesen
a szellem segítségével,akinek szolgál, még nem jelenti azt, hogy a jövőbe is belelát.Általában a Sátán szolgái
azzal szokták elnyerni az emberek bizalmát , hogy múltbeli életéből megemlítenek fontos epizódokat,ami
egyszerű nekik, hisz a már a megtörtént dolgokról a hitetés azaz a Phüton szelleme be tud számolni a médiuma által. Ellenben a jövőt illetően semmit sem tud,mindaddig,amíg valaki a Szentírás tilelme ellenére jósoltat . mindegy, hogy tenyérből,kártyábóol, hisz ezek az ezközök csak arra jók, hogy eltereljék a figyelmet a szellemről,amely a jóslatot átadja.
Általában, ha valaki aláveti magát egy ilyen kísérletnek az Igaz Isten parancsát figyelmen kívül hagyva, nyitzotttá, védtelenné vállhat ezekkel a bukott szellemekkel szemben és további életét ezek kezdik irányítani.Aki átadja magát és veszélyes talajra téved,
ne csodálkozzon, hogy egy szenszon számára negatív, azaz baljóslatok fognak elhagzani a médium által.
Általában baleset, betegség, közeli hozzátartozó halála
vagy váratlan találkozás valakivel stb. szokott lenni.
Mivel aki az Igaz Isten parancsa ellenére engedetlen
hitető szellemek médiumai által tudakozódik, nyitott kapuvá teszi a testét ezeknek a szellemeknek, akik elkezdik irányítani a lépteit úgy, hogy a másik hitető szellem által betervezett baleset, betegség, esetleg halál, netalán új szerelmi kapcsolat bekövetkezzék.

Ezzel szemben , ha figyelmezünk az Igaz isten parancsának lés ellenállunk a csábításnak, vagyis
nem akarjuk kipróbálni ezt a területet, akkor az isten védelme alatt vagyunk,nem tudnak nekünk ártani, sőt
rosszat se képesek ellenünk jósolni.Ha mégis egy médium, akiben a Phüton szelleme lakozik arra vetemedik,hogy megszólaljon velünk kapcsolatba,akkor
vagy áldást fog mondani,még ha nem is akarja, vagy igazat, de soha se engedi meg magának az Erős Istentől való félelme miatt, hogy az Erős Isten szolgáinak
rosszat jósoljon. Lásd a szolgálóleányka esetét Filipiben, akiben a Phüton azaz a megtévesztés szelleme lakozott az Ap. csel.16:16-18.
Pál megkönyörült a leánykán, és kiűzte belőle a hitető szellemet. Hasonló eset volt, amikor Isten útját allta
Bálám zsmarának, majd végül Bálámot arra kényszerítette, hogy áldás átok helyett áldást mondjon
Izraelre.

4.Mózes 23:18
Akkor elkezdé az ő példázó beszédét, és monda: Kelj fel Bálák, és halljad; figyelj reám Cippórnak fia!
19
Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-é ő valamit, hogy meg ne tenné? Igér-é valamit, hogy azt ne teljesítené?
20
Ímé parancsolatot vettem, hogy áldjak; ha ő áld, én azt meg nem fordíthatom.

leslie07 2016.04.01. 08:23:57

@szövetséges: Ami az Isten szavának meghamisítását illeti
nics ok a túl nagy aggodalomra.Már Jusztinusz ideje óta,aki i.sz. az elso és második század első felében
élt , már az abban az idoben leleplezte a farizeus zsidók
azon igyekezetét, hogy meghamisítsák a Septuaginta Szentírást. Mivel a talmudista farizeusok allandóan az igaz keresztények általi kontrollal kellett ,hogy szembenézzenek, nem mertek a Szeptuaginta Szentíráshoz
képest olyan nagy változtatásokat tenni, hogy az Igaz Isten üzenete a fontos kérdésekben csorbát szenvedjen.
Nem véletlen, hogy az első latin nyelvu fordítás a Septuagintábóol készült. I. damáz pápának jutott eszébe
jeromost talmudista zsidó rabbikhoz küldeni "iskolázásra ", de Jeromos se tehetett szabadon,amit akart, hisz fordítását az íráskritikusok figyelemmel kisérték. Az Igaz Isten megcsúfolta a talmudista zsidókat, akik megkisérelték eltuntetni a Septuaginta
szentírásból a Khisztoszra, mint Erős Istenre tett
utalásokat, mégpedig az által, hogy a ). sz. végéig
nem állott rendelkezésre héber írás az Ó szövettség
könyveiből. Azaz az igaz keresztényeket nem zavarták meg
a bikaistenuk JHVh nevével és egyébb csúsztatásaikkal.
Erre az időre azonban más kifejlődött az írástudók jelentős tábora akik miatt ezek a héber írások is
visszafogottak voltak a csúsztatások terén.Olyannyira,
hogy ma a Károlyi fordítású biblia ,amely a pápai-talmudista zsidó paktum miatt csak a hébert használhatta az Ószövetség fordításánál,eltekintve a
jehovás helyektől nem vált használhatatlanná, ami
a próféták könveinek kijelentéseit illeti olyan sok
helyen, hogy megzavarhatná az evangéliumok által közvetített üzenetet.
Ezért az Igaz Igaz Khrisztosz iránt szeretetet tápláló
sorstársaimat arra szeretném kérni az Ú rnevében, hogy
ne forduljanak el a Szentírás üzenetétől külonböző hitető szellemek által inspirált a Szentírást megvető
tévtanítók szánalmas ügyeskedései miatt, hanem inkább
intsék az ilyeneket az Isten Szava gtekintélye által.