EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Jehova Tanúi gyors ütemben visszavonultak, miután az ENSZ kapcsolat kiderült

2013.11.05. 21:10 | Johnny Joker | 1 komment

A The Guardian Weekly-ben 2001. október 18-án a 23. oldalon megjelent cikk szkennelve, angolul)

Jehova Tanúi gyors ütemben visszavonultak, miután az ENSZ kapcsolat kiderült
Az New Yorki központú Jehova Tanúi fundamentalista szekta öregedő és világtól elzárkózott vezetősége gyors ütemű és szokatlan visszavonulót fújt a múlt héten, miután a követők képmutatással vádolták az ENSZ-szel való titkos kapcsolat miatt; egy olyan szervezettel, melyet ők heves kifejezésekkel kárhoztatnak.

Stephen Bates

Heti Guardian, 2001. október 18. 23. oldal.

A döntést az NKSZ státusz feladásáról két nappal azután hozták, hogy a Guardian leleplezte, hogy az elmúlt kilenc évben kapcsolatban álltak a szervezettel, melyet mint a Jelenések könyvében szereplő skarlát színű fenevadat ítélnek el.

A New Yorki Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat, amely néven a szekta - melynek hatmillió tagja van világszerte - korábban ismert volt, megbélyegzi az ENSZ-t, mint amely "utálatos dolog az Isten és az Ő népe szemében", egy kiadványban, mely csupán három éve forog a tagok közt közkézen.

De az ENSZ-szel kapcsolatban álló NKSZ-ekről feltételezik, hogy kimutatják támogatásukat az alapító okirata eszményei iránt, érdeklődést mutatnak az ENSZ ügyei iránt, lévén lehetőségük eljuttatni azt széles és specializálódott hallgatóságukhoz, elkötelezettek és eszközeikkel hatásos információs programokat tarthatnak az ENSZ tevékenységeiről.

Valójában a Tanúk vezetői nyolcvan évet töltöttek a világméretű testület és elődje a Népszövetség támadásával, mint a Nagy Babilonéval, a világuralom előjeléével.

Egy Tanú elmondta: "Nyilvánvaló ellentmondás van a WTBTS által az ENSZ-ről gyakran festett kép és aközött, hogy a színfalak mögött megpróbálja behízelegni magát abba a szervezetbe. A legmerészebb képzelettel sem tekinthető úgy a WTBTS, mint amely osztozik az ENSZ alapokmány eszményeiben, hacsak nem képzeled azt, hogy az ENSZ Isten általi elpusztítása összefér az alapokmánnyal."

A kapcsolat híre megdöbbenést keltett a követők és a volt tagok közt egyaránt, akik "bombázták" azt ENSZ-t a hír megerősítéséért. A lojálisak állítják, hogy a hírt a hitehagyottak terjesztik, és még azt is állítják, hogy az ENSZ honlapja, mely felsorolja az 1500 társult NKSZ-t, meg lett hamisítva vagy befolyásolva lett.

Írásos nyilatkozatában Paul Hoffel, az ENSZ NKSZ részlegének vezetője elmondja: "A szervezet a tagságért folyamodott ... 1991-ben és a tagságot 1992-ben kapta meg. A tagság elfogadásával ... elfogadta annak feltételeit .. beleértve hogy támogatja és méltányolja az ENSZ alapokmányának alapelveit. 2001. októberben a New Yorki Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat kérte a megszűnést ... [az ENSZ] döntött, hogy kizárja őt október 9-én."

Egy ENSZ szóvivőnő úgy írta le a szekta viselkedését, mint ami "igazán furcsa", és kérdezte, hogy mért gondolta a szervezet, hogy a Tanúk valaha is alkalmasak lesznek a kapcsolatra, tekintve a szekta hevességét az ENSZ elítélésében. Az NKSZ tagság nem von magával anyagi támogatást, de egy státuszt jelent, és mint kritikusok megjegyzik, a WTBTS abból a célból csatlakozott, hogy tiszteletre méltóbb legyen a szkeptikus kormányok előtt, mint Franciaországban, ahol visszautasították a szekta bejegyzését.

A legutóbbi botrány megrázta a szektát, melyet Brooklynból irányít vének titokzatos csoportja. A követőket, akik bírálják döntéseiket gyakran "kiközösítik", ami azt jelenti, hogy a többi tag, beleértve a családtagjait is, arra vannak utasítva, hogy kerüljék el őt. A szélsőséges bibliaértelmezés vitatott utasításokat eredményez, mint amely elrendeli a tagoknak a vérátömlesztés visszautasítását még életveszély esetén is. A döntés, melyet nyolc-négy arányban szavazott meg a vezetőség az elmúlt évben, nyilván isteni kinyilatkoztatás után, módosította ezt, megengedve a vérkomponenensek elfogadását, ha azt megbánás követi.

Elhidegült volt tagok felháborodnak a szekta eljárásmódjával az állítólagos gyermekmolesztálásokkal kapcsolatban is. Ezek ragaszkodnak, hogy két független tanú kell - ami többnyire lehetetlen elvárás - mielőtt a vádat kivizsgálják. Bizalmas utasítások, melyet az angliai vének kaptak, javasolják az bizonyító dokumentumok elégetését.

Míg az aggódó tagoknak a véneik azt mondják, hogy a kapcsolat vádja az ENSZ-szel ostobaság, a Tanúk angliai szóvivője, Paul Gilles bizonygatja: " Nem ellenséges a magatartásunk a kormányzatokkal. és ha vannak is kifogásaink a témában, az ENSZ-szel is így teszünk. Hisszük, amit a Jelenések könyve mond nekünk, de nem próbáljuk aktívan megváltoztatni a politikai rendszert."

ga3_1.jpg

Címkék: ébredjetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr42477763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.30. 17:24:26

>>"Írásos nyilatkozatában Paul Hoffel, az ENSZ NKSZ részlegének vezetője elmondja: "A szervezet a tagságért folyamodott ... 1991-ben és a tagságot 1992-ben kapta meg. A tagság elfogadásával ... elfogadta (Az Őrtorony Társulat-Zs.) annak feltételeit .. beleértve hogy támogatja és méltányolja az ENSZ alapokmányának alapelveit. "<< Mikor ismeri be a Vezető Testület,hogy lelepleződtek,mikor kérnek bocsánatot az átvert tagoktól,és az Őrtorony minden olvasójától?? Az ENSZ-ellenes kirohanásaik miatt_IS_ hiteltelenekké váltak a brooklyni urak!