EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Jehova Tanúi ENSZ-kapcsolatai után kutatva

2013.11.05. 21:06 | Johnny Joker | Szólj hozzá!

A Guardian-ben 2001. október 08-án megjelent cikk 
(fordította: Sz.A) (szkennelve, "angolul)

Jehova Tanúi ENSZ-kapcsolatai után kutatva

A szektát képmutatással vádolják, mert olyan szervezettel társult, amelyet démoninak tart

Stephen Bates, vallási ügyek tudósítója

2001 Október 8, hétfő

The Guardian

Az ENSZ-et most arra kérik, hogy vizsgálja ki, miért adtak társulási engedélyt Jehova Tanúinak, az USA-ban keletkezett fundamentalista keresztény szektának, amely az ENSZ-t a Jelenések könyvében megjövendölt skarlát színű vadállatnak tartja.

Az hatmillió fős vallási csoportnak Angliában 130 ezer követője van. Az elkülönült tagok képmutatással vádolták a Tanúk idős emberekből álló vezető testületét, amiért titokban elfogadták a kapcsolat egy olyan szervezettel, amelyet továbbra is csak apokaliptikus kifejezésekkel illetnek. Maga az ENSZ tegnap bevallotta afeletti meglepetését, hogy a szektát, amelynek hivatalos neve Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat, az elmúlt tíz évben befogadták a nem kormányzati szervezetek közé. Amint egy volt tag mondta: "Szembetűnő a következetlenség az Őrtorony Társulatnak az ENSZ-ről mint ördögi szervezetről festett állandó képe és a kulisszák mögötti próbálkozásai között, hogy elnyerje ennek a szervezetnek a tetszését. Ha az egyes tagok tudomást szereznének bármilyen hivatalos kapcsolatról, fel lennének dúlva. Teljesen elképzelhetetlen lenne az Őrtorony Társulatról, hogy az ENSZ alapokmányának eszméiben osztozzon, hacsak nem feltételezzük azt, hogy az ENSZ Isten általi elpusztítása összefér ezzel az alapokmánnyal.

A Tanúknak, akikkel a nem tagok legtöbbször akkor találkoznak, amikor az ajtóban próbálnak téríteni, már előzőleg is szembe kellett nézniük a rossz vallás vád­jával. Különösen azért, mert a vezetőik ragaszkodnak ahhoz, hogy a tagok nem kaphatnak vérátömlesztést, és az USA-beli vádemelések miatt, amelyek Tanú tanítók gyermekekkel szembeni szexuális visszaélését leplezték le. Azok a követők, akik kritizálják a Tanúk vezetőségét vagy megkérdőjelezik döntéseiket, rutin­szerűen "ki vannak közösítve". Ez azt jelenti, hogy a tagoknak és a családjuknak kerülniük kell őket.

A New York-i vezetőség a múlt évben homályos és nem túl sokat reklámozott döntést hozott a vérátömlesztés tiltásának módosításáról. Vélekedése szerint Isten kijelentette neki, hogy egyes vérelemek átömlesztése elfogadható, ha azt megtérés követi. Ez a döntés azonban túl későn érkezett azon többszáz tag számára, akikről tudni, hogy azért haltak meg, mert visszautasították a vért. A gyermekekkel való visszaélések esetében a vezetőség - bár ez szinte teljesíthetetlen kikötés - két független tanú meglétéhez ragaszkodik, mielőtt a vádakat kivizsgálná. Az Őrtorony Társulat az ENSZ-t és annak elődjét, a Nép­szövetséget 80 éven keresztül szidta abba a hitben, hogy a hamis vallás világbirodalma, amelyről a Jelenések könyve szól. Egy nem régi kiadványa, amely azóta jelent meg, hogy a szervezetet elnyerte az ENSZ-beli elismerést, úgy írja le az ENSZ-t, mint amely "undorító dolog Isten és az Ő népe szemében."

Egy belső dokumentumban az Őrtorony Társulat "teokratikus hadviselésnek" nevezi egyik eljárását. Ez azt jelenti: "A szellemi harc idején helyes félrevezetni az ellenséget az igazság elrejtésével. Ez önzetlen cselekedet, nem sért senkit, ellenkezőleg, sok jót tesz."

Az, hogy az ENSZ egy nem kormányzati szervezetet elismer - több mint 1500 szervezetről van szó - csak státuszt ad, nem ajándékokat [vagy: engedélyeket]. A minősítéshez a szervezeteknek fel kell tudni mutatniuk, hogy osztoznak az alapokmány eszméiben, hogy non-profit alapon működnek, "demonstrálniuk kell az ENSZ-ügyekben való érdekeltségüket és bizonyítaniuk, hogy el tudnak érni nagy tömeget vagy különleges hallgatóságot", illetve hogy kellő elkötelezettséggel és eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy hatékony információs programokat vezessenek az ENSZ tevékenységeiről.

Az elkülönült Tanúk úgy hiszik, hogy a tagok előtt nem reklámozott ENSZ-kapcsolat a szekta iránti tisztelet kiváltását célozta az olyan szkeptikus kormányokban, mint a francia, amely elutasította az egyházként való elismerést.

Paul Gillies, a Tanúk angliai szóvivője ezt mondta: "Nincsenek ellenséges érzelmeink a kormányzati testületekkel szemben, és amikor bizonyos ügyekben az ENSZ-t bemutatjuk, akkor sem fogjuk ezt tenni. Vannak jó és vannak rossz kormányzati testületek, ahogy vannak jó és vannak rossz politikusok. Mi elhisszük, amit a Jelenések könyve mond nekünk, de nem próbáljuk meg aktívan megváltoztatni a politikai rendszert." Az ENSZ egyik szóvivője azt mondta: "Azt hiszem nem vagyunk tisztában a hozzáállásukkal, amely valóban furcsának tűnik."
 

ga1_1.jpg

 

forrás: http://xjt.atw.hu/w1h.html

Címkék: ébredjetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr382477519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.