EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Küzdős küzd

2013.01.23. 15:54 | Johnny Joker | 32 komment

Feladó: Koordinátor

Címzett: Küzdős

Szia Küzdős

Továbbra is személytelennek tartom az emailt, de hát nincs annyi időnk, hogy gyakran beszélgessünk telefonon. Így a munkahelyemen két telefon között azonban le tudok írni pár gondolatot. Sokat gondolkodtam azon, amit a XY val kapcsolatban beszéltünk. Továbbra is nagyon sajnálom, hogy a Y-ka így érez, és hogy idáig jutottak a dolgok. Az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt helyezünk a pásztorkodásra, és hála Jehovának jó tapasztalataink vannak.

Szóval visszatérve a Y-kára, azt gondolom, hogy a egy vén talán ott hibázott, ha nem mutatott további érdeklődést. (bár lehetséges, hogy neki se vette fel a telefont...nem tudom, csak az egyik oldalt ismerem).
Ahogyan a levelet kezelte, az véleményem szerint helyes volt.
Szeretném röviden megindokolni.
Ha a Y hitnézetekkel kapcsolatos aggályai adódtak, akkor lehetősége van kutatást végezni a Társulat kiadványaiban, hogy választ találjon a kérdéseire. A kiadványaink azokat a bibliai igazságokat fejtegetik, melynek ő maga is sok sok éven át a tanítója volt. Ha a kutatása során nem talál válaszokat, akkor a vén sem tud válaszolni rájuk. És akkor marad a Jehovára való várakozás, feltéve ha elég erős a hite hozzá.
Ez persze nem jelenti azt, hogy semmilyen segítségre nem számíthat, hiszen ha szellemileg picit legyengültnek érzi magát, vagy beteg, akkor "orvosra" van szüksége. A gyógymód azonban nem a levél elolvasása és közös kiértékelése, hanem a kételkedés okának feltárása, és tanácsadás, ahogyan helyreállítható és megelőzhető ez a kellemetlen helyzet. Maradva a szemléltetésnél, az életmód betegséggel - például májpanasszal - orvoshoz forduló személyt nem kell elkísérni a kocsmába és együtt lerészegedni.... Ehhez lenne hasonló a felmerült kérdések közös megvizsgálása, ami kárt okozhat a segíteni szándékozó vénnek is. Az ilyen információk gyakran az internet helyes használatával kapcsolatos tanácsok és figyelmeztetések figyelmen kívűl hagyásából erednek, ezért erre vonatkozóan kell helyreigazítást adni. Ahogyan a kígyó az édenkertben, úgy ma is körmönfontan, nagyon hihetően tudnak tálalni hamis ismereteket, ami zavarba ejtheti az óvatlanokat.
És még csak egy gondolat az orvosos szemléltetéshez. Kevesen tudják, hogy az orvosnak jogában áll megtagadni a kezelést, például ha a beteg nem működik együtt vele, vagy kétségbe vonja a szakvéleményét. Így a pásztoroknak is vannak jogai. Van méltóságuk és önérzetük és miközben szolgálnak nem válnak más emberek szolgáivá. Így számadással csak Istennek tartoznak.
Őszinte voltam és nem kerteltem. Nyilván te is tudod, hogy azért voltam ennyire részletes, mivel a Béci helyzete egy kicsit hasonlít a te helyzetedhez. És van még valami ami közös bennetek. Bármilyen szellemiségben érzitek is magatokat, és bárhogyan is vélekedtek arról, ahogyan a gyülekezetben mennek a dolgok, mindkettőtöket tisztellek és mélyen értékelem, amit a múltban tettetek a testvérekért. És őszinte vágyam az, hogy álljanak helyre a dolgok, és idővel újra egy testületben szolgálhassunk, mint a régi szép időkben. Én nem adtam fel.

Testvéri üdvözlettel: Koordinátor

Feladó: küzdős
Címzett: koordinátor

Szia Koordinátor!
Sajnálom, hogy nem mindenben értek egyet veled.
Abban semmi esetre sem, hogy egy szellemi doktor joga, hogy megtagadja a kezelést!
Ezt hol olvastad a Bibliában? Még a gonosz világban sem tagadja meg egy orvos, hogy azért mert egy beteg halálos vírustól fertőzött és erősen fertőző is, akkor nem közelíti meg, vagy nem kezeli! Vannak védőfelszerelések, melyek erre valóak. Sajnálom, de ha egy vén arra hivatkozva, hogy egy szellemi beteg nem kíván együttműködni vele, jogot formál magának arra, hogy engedi elpusztulni, az nekem embernek is kevés, nem pedig keresztény felvigyázónak, aki állítólag Jézus példáját követi! Egyáltalán, mit jelent az, hogy nem kíván együtt működni valaki? Azt, hogy úgy gondolja, vannak bizonyítékai azt illetően, hogy néhány komoly alaptanítás sántikál, amit magából a Bibliából bizonyítani lehet, de még a Társulat kiadványaiból is, ha rendszerezed azokat? Nem kéri senki, hogy a kocsmába menjetek lerészegedni és megbeszélni a májbetegség okait! Csupán azt nem értem, hogy miért kell félni attól, ami nem igaz, miért nem lehet meghallgatni az érveket és aztán az igazság kardjával ketté vágni azt, ami hamis? Félni az szokott, akinek van mit takargatni! Vannak munkahelyek, ahol szükség van erkölcsi bizonyítványra, vagy komoly átvilágításra! Akinek minden rendben van, az nem tart ettől a vizsgálattól! Egy komoly, kiiskolázott lelkiismerettel bíró vén mitől tart, amikor egy úgynevezett szellemi beteg, vagy antikrisztus áll szembe vele? Nem tudja talán megvédeni az igazságot? Ajjaj, ez már képesítés hiány, hiszen egy egyszerű hírnök is meg tudja ezt tenni! Nem mer valaki tükörbe nézni, amikór valaki szól, hogy nézz már bele, milyen az arcod? Inkább bedudjuk a fejünket a homokba, vagy becsukjuk a szemünket, hogy védekezzünk? Jobb nem menni egy gondos orvosi kivizsgálásra, nehogy megtudjam, komoly bajom van? Ez a gondolkodás nem Jehováé! A Teremtő NEM VÁLTOZIK! Amely szó elhagyja a száját, nem tér vissza anélkül, hogy meg ne történjen! Jehova az összes prófétáit arra indította, hogy közöljék szavát, amit többen is évtizedekig VÁLTOZATLAN formában hírdettek is. Nem volt egyre világosabb és nem kellett folytonosan változtatgatniuk az Isten Szavát!
Azt kívánom nektek, hogy legyetek bátrak és erősek, ne féljetek, ha Isten veletek van, ember mit árthat! Legyetek olyan orvosok, akik saját érdekeiket félre teszik és hajlandóak még leprást is gyógyítani, mint Jézus, aki nem féltette magát és az egészségét, nem aggódott, hogy neki is baja lehet! Véleményem szerint az a vén, aki elzárkózik egy számára idegen vélemény meghallgatásától, az olyan orvos, aki csak akkór gyógyít, ha a hasad fáj, ha már véletlenül a hátad, akkór nem foglalkozik veled. Még az orvostudomány is azért fejlődik, mert vannak ritka, vagy jelenleg gyógyíthatatlannak látszó esetek, melyek kutatásra ösztönzik őket, komoly kutatásra!
Egyébként Y-val beszéltem, azt mondta, hogy te kerested most telefonon, de dolgozott, nem tudta felvenni, de csak te kerested, senki más és te is csak most! Ez nekem is ismerős, valaki egyszer próbálkozott, aztán mivel nem jött össze, le is tett a továbbiakról, de a testület is és a kfv. is már úgy tudta, hogy nem lehet megközelíteni, hiába próbálkozunk!
Na nem fárasztalak tovább, sok sikert és áldást a munkádhoz.
Küzdős

Feladó: Koordinátor
Címzett: Küzdős

Szia Küzdős

Hát ezt jól megkaptam.
Azért köszönöm, hogy őszinte voltál és leírtad a véleményed.
Sajnálom azért, hogy néhány részt félreértettél, de lehet, hogy nekem nem sikerült világosan kifejtenem a gondolataimat.
Továbbra is a legjobbakat kívánom neked!

Koordinátor

Feladó: küzdős
Címzett: koordinátor

Helló!
Nyugi, nem te kaptad meg, csak őszintén reagáltam a témára. Semmi szándékom nem volt, és eztán sem lesz téged bántani! Ezt komolyan gondolom! Volna miről beszélgetnünk őszintén, de csak én hiányolom ezt! Egy néhány Társulati kiadvány idézeteit összegyűjtöttem (Nem internetes hitehagyott, félrevezető, ellenőrízhetetlen!!!), ami véleményem szerint megérne egy misét. Kérdéseim vannak, jogosak, tehát őszinte válaszra várnak! Megfelelnének ezzel kapcsolatban, ha a kiadványok alapján kapnám meg. Téma: Ki a hű és értelmes rabszolga és ki a Vezető Testület? Ki vezeti ma Jehova népét, hogyan nyilatkozik ezzel kapcsolatban a Vezető Testület, hogyan értelmezhetjük saját szavaikat, melyek ellentmondásosak? Van kedved beszélgetni erről, én csak Őrtorony Társulat által kiadott kiadványokat és Bibliát használnék? Nem pásztori, csak síma testvéri beszélgetés, hátsó szándék és hitrombolás kizárva! Cél:Tisztán látás elősegítése, kétségek legyőzése, építő beszélgetés!
Na mit szólsz, aki mer az nyer! Mit nyer? Életet! Vagy az enyémet, vagy a tiédet, de lehet mindkettőnkét, ami a főnyeremény!

Feladó: koordinátor
Címzett: küzdős

Szia Küzdős

Örülök levelednek, azt hittem nem is fogsz rá válaszolni.
Írásod több volt mint őszinte, de tudod, hogy én nem szoktam fennakadni stílusbeli kérdéseken. Fátylat rá!
Azt kérded lenne-e kedvem a beszélgetésre, amire hívsz engem.
Röviden: igen, lenne kedvem.
Csak az a baj, hogy nem teljesen értem a vázlatát, amiket elküldtél, ezért nem szégyellem, kicsit zavarban vagyok.
Nem, nem félek, csupán szeretném a helyes fontossági sorrendet fenntartani.
Hadd emeljek ki pár sort írásodból, amihez rövid az eszem.
"Ki a hű és értelmes rabszolga és ki a Vezető Testület?"( a felkent keresztények földön élő maradéka. A V.T. pedig az a csoport, akiket őket képviselve szolgálnak a brooklyni főhivatalban. Erről akkor lenne érdekes beszélni, ha van olyan kiadvány, ami nem ezt írja)

"Ki vezeti ma Jehova népét, hogyan nyilatkozik ezzel kapcsolatban a Vezető Testület.." (Kol 1:18, Ef 5:24 a gyülekezet vezetője Jézus. És mint minden szervezetben képviseleti rendszer működik, így ha valaki az elöljáróját képviseli, magára veheti a jelzőit is, amennyiben azok nem rangok, vagy címek.Máté 25:40,45. Mózes napjaiban ki volt Izrael vezetője? Jehova és nem a tökéletlen Mózes. Mégis meghalt mindenki, aki Mózes ellen lázadt. 4Mózes 16:3, 29,30(!).

"hogyan értelmezhetjük saját szavaikat, melyek ellentmondásosak?" (értelmezni a Bibliát kell, az Őrtoronyban ez meg is történik. Az Őrtornyot már nem kell értelmezni. Ugyanez a folyóirat ösztönöz mindenkit a Szentírás közvetlen, naponkénti olvasására. Azt állítják magukról, hogy ők azok akik élen járnak, vagy vezetést nyújtanak? Semmi gond, lásd fenn a magyarázatát.)

"Cél: Tisztán látás elősegítése, kétségek legyőzése, építő beszélgetés!" (Ki nem lát tisztán? Kinek vannak kétségei? Kinek van szüksége építésre? Kire vonatkoznak ezek a kétségbeesett szavak? Ha magadra utaltál, tényleg ilyen érzéseid vannak Küzdős? Ha igen, akkor mi az akadálya a pásztori látogatásnak? (Jakab 5:13-15) Mindegy mi volt eddig, egy pásztorin is tudunk egyenrangú felekként beszélgetni, mint barátok. Gondolom te sem tudtad annak idején külön választani a vént a baráttól...)
Hát ezek a kérdéseim, amiket viszont én nem értek, de remélem nem hoztalak ki ismét a sodrodból. Csak röviden tértél ki a meghívás során, nyilván nem annyira részletes, hogy értsem. És persze félre is érthettem néhány dolgot...
Most én is őszinte voltam. 
Tudod, ismerem azokat a hitnézeteket, melyeket a rabszolgával, a más juhokkal, a 144 000-rel, a gyülekezet szükségszerűtlenségével, Russellel, ENSZ-tagsággal és ezekkel kapcsolatosak. Valójában személyesen ismerem azt a személyt, aki ezeket az információkat feltöltötte a Tanúkat támadó web-oldalra. Az Őrtorony buzgó kutatója, bár "démoni irodalomnak" tartja, főleg mióta egy tárgyilagos cikk jelent meg egyházáról a "Hetednapi Adventista Egyház"-ról, ahol lelkészként tevékenykedett. Látszólag elfogadott egy bibliatanulmányozást, de kezdetektől fogva az a célja, hogy a megkörnyékezze a Jehova szervezetében "tisztségüket" vesztő személyeket. Talán még ma is járnék hozzá, ha a konyhájukban nem veszem észre az adventista naptárt. Amikor kérdőre vontam mindent elismert. Továbbá arról is tudok, hogy hogyan törték fel több országban a fiókhivatalok elektronikus rendszerét. Jómagam is szenvedője voltam ennek, mert külső támadás értek a KÖB adatbázisát is. [hogy ez mit is jelent valójában, arról ITT olvashatsz - a szerk.] Ezek tehát nem belső kiszivárogtatások. Ezeket bizalmasan írom neked, kérlek kezeld úgy, mivel vénként, tehát hivatalos személyként nyilatkozok, így vádolható lennék, ha valaki rosszindulatú. A magam részéről egyáltalán nem bízom az internetes közösségekben.
És akkor még nem beszéltem a "Jehova Tanúja voltam" című könyvről, melynek szinte egyenes átirata a bereabeli "disszertációja". (a téma szerinti alcímeken átfutottam, még a fejtegetés sorrendje is stimmel. Ez az én bűnöm :-)

Szóval száz szónak is egy a vége: félek hamar a végére érünk a beszélgetésnek, amire meghívtál, de kész vagyok elfogadni, és egyedül megyek, ha neked úgy jó. Egyetlen apró feltételem van küzdi: kérlek írd meg nekem az összes kiadványt és Írásszöveget, melyet fel szeretnél használni, a bekezdések megjelölésével. Ugye még nem gyávaság, ha szeretnék felkészülni? Ezt vedd úgy, hogy tisztellek téged, és nem becsüllek alá. Bár nem is hiszem, hogy -szavaiddal élve- "az igazságot", pont veled szemben kellene "megvédeni"....
És még egy apróság: én is szeretnék kérni tőled valamit: Kérlek gondolkodj el a következő kérdésen: Ha bármiféle "jogos kérdés", vagy gyanú felmerülhetne Jehova Tanúival, mint szervezettel szemben, akkor vajon miért áldott meg téged Jehova, amikor vénként és felvigyázóként szolgáltál, a szervezeti dolgokban a rabszolgának engedelmeskedve? Nagyon igazak az előző leveledben írt szavaid: Jehovánál nincs változás.
Nekem a 20,21 este megfelelne. Valamelyik.
Várom válaszod. (bár már kicsit félek, az előző levelednél már szívdobogást kaptam...)

Testvéred és barátod: Koordinátor

Feladó: küzdős
Címzett: koordinátor

Üdvözöllek Barátom!
Én is így gondoltam, ahogyan te, miszerint elküldöm azokat a forrás anyagokat, amire gondoltam, de nem most, először összerakom magamnak is, aztán megy.
Kérdéseimre kérdésekkel válaszoltál. Ez tetszik, én is szeretem ezt, mert Jézus is ezt tette!
Csak elöljáróban annyit, hogy a ki a hű és értelmes rabszolga kérdésre a válaszod kezdd elfelejteni! Október 06-án a Vezető Testületi éves közgyűlésen már új világosság fénylett!
Nem törte fel senki, senkinek a kódját, csak kiszivárgott, mint az öszödi beszéd! Na ez csak egy kis szösszenet, még egy darabig erről nem kapsz információt tőlük, de majd, ha egyszer igen, gondolj rám!
Tisztán látás, kétségek, stb., nem feltétlen magamra gondoltam! WZ nem érdekel, sem a speciális nézetei, meg a többi, aki csak üres lejárató kampányt folytat! Engem csak a puszta tények érdekelnek, aki mögött nem kell felbujtónak lenni, elég gondolkodni.
Vigyázz a szívdobogással, nehogy azt higgye valaki, hogy félsz, mert mint írtam is, az igazságot nem kell félteni, sem megvédeni, mert az magát is megvédi, még azokban a nehéz időszakokban is, amikor nem léteztek Jehova Tanúi.
Egyébként a 20.-a szombat jó, de addig még úgy is küldök néhány anyagot.
Hahó

Feladó: koordinátor
Címzett: küzdős

Szia szia!

Azt mondod, hogy változni fog az értelmezése a hű és értelmes rabszolgának? Ezt valaki kiszivárogtatta? Én úgy vagyok ezzel, mint te "az üres lejárató kampányokkal". Nem nagyon érdekel. Nekem egy kiszivárogtatás kevés. Ha Jehova elérkezettnek látja az időt, bizonyára publikus lesz a dolog - feltéve, ha igaz - és akkor majd átadom a jelenlegi ismeretet a feledés jótékony homályának : - )
Akkor maradjunk a 20.-ába, és előre is köszi az anyagokat.

Minden jót és üdv Feleségemnek

Címkék: ébredjetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr75039053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bornagain 2013.01.23. 16:46:49

Látom, megbáltozott a sorrend - a szoveg is ezt sugallja, melyik a legfrissebb...
Nem akarok "beleokoskodni" csak lett 1 pici megfigyelésem:
aszongya az "illetékes elvtárs". hogy az orvosnak is jogában áll megtagadni a segítséget bizonyos helyzetekben.
Hát igen - csak etikátlan akkor, ha elotte az orvos mindent megtett, hogy rávegye "ugyfelét", legyen az o páciense - lemocskolta a "konkurenciát", kétségbe vonta annak megbízhatóságát(lásd JT-it!) mikor meg bajok vannak - életveszély - akkor azzal veri a mellét, hogy neki joga van megtagadni a segítséget! "Dogolj meg" - gondolja... :-(

Maja vagyok 2013.01.23. 16:57:36

Hú, most ez nagyon kiütött. Nem mintha nem tudtam volna milyen a hozzáállása a Társulatnak az emberekhez. Csak már kezdtem feledni az érzést, hát piszkosul fojtogat. Visszaélnek mindennel amivel csak lehet és porrá zúzzák az emberi érzéseket. :(

svtor 2013.01.23. 17:08:58

"Az Őrtornyot már nem kell értelmezni." Nekem ez is tetszik.... :)

Niro 2013.01.23. 19:38:23

Már megint az a rohadt mocskos internet a baj, nem is értem miért vannak rajta:-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.01.23. 20:17:35

Azt azért hozzátenném, hogy ez a levelezés, még a kiközösítés előtti időből származik.(gondolom) Nehogy valaki szegény jó szándékú koordinátort megvádolja

küzdős 2013.01.23. 20:23:59

@sefatias: Ez így van! Közel két hónap telt el, hogy exitáljak.

Toronyőrbácsi 2013.01.23. 20:41:58

@küzdős: Édesapa! Bár megígértem, hogy nem kommentelek, de ez megér pár mondatot. Hagyd őket békén! Tudom, nem ilyen egyszerű, de az időt és az energiát, amit erre fordítasz, inkább fordítsd a tüneményes családodra. Nagyon keveset élünk ezen a földön, és azt is tudom, hogy fiatalabb és tapasztalatlanabb vagyok nálad, de azért próbálj rám figyelni.
www.youtube.com/watch?v=DjDNSnJXJV8
Sok sok testvéri szeretettel
Már megint Toronyőr

bornagain 2013.01.23. 21:44:21

* Boldogok, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól, mert sok zavartól kímélik meg magukat. *

reboot (törölt) 2013.01.23. 22:18:32

Várom a folytatást, már csak kíváncsiságból is.

mortiangie 2013.01.23. 22:23:10

@bornagain: Szerintem nem az orvos vonhatja meg a betegtől a gyógyítást, hanem a beteg az, aki eldöntheti (ha cselekvőképes és mentálisan is ép), hogy igényli-e az adott szolgáltatást.

bornagain 2013.01.23. 22:29:16

@mortiangie:
hasonlóan látom: jajj lenne például, ha - mondjuk egy eutanáziát - az orvosok dontésére bíznának.

metanoia 2013.01.23. 22:50:50

"Minden vagyonát orvosokra költötte, és sokat szenvedett. Az orvosok azonban hiába próbálták meggyógyítani, egyiküknek sem sikerült, sőt, a betegség egyre súlyosabb lett." Mk.5:26 EFO

Virago_1000 2013.01.23. 23:02:53

"Ahogyan a kígyó az édenkertben, úgy ma is körmönfontan, nagyon hihetően tudnak tálalni hamis ismereteket, ami zavarba ejtheti az óvatlanokat."
- ez hogy a fenebe fugg ossze azzal, hogy: "semmi hazugsag nem szarmazik az igazsagbol", "ugyanabbol a forrasbol nem csordogalhat edes es keseru" stb stb

"gy a pásztoroknak is vannak jogai. Van méltóságuk és önérzetük és miközben szolgálnak nem válnak más emberek szolgáivá."
- ejha!!! JEzustol hol hallottunk ilyet?

Ha egy orvos megtagadna a kezelest, azt hiszem, a bortonben vegezne. Hiszen meg a legelvetemultebb bunozoket is gyogyitjak, apolniuk kell, errol szol a hippokrateszi esku.

metanoia 2013.01.23. 23:03:01

@metanoia:

Ezért kell az EGYETLEN IGAZI orvoshoz menni, és nem szélhámos álorvosokhoz,
sarlatánokhoz, akiknek se diplomájuk, se gyakorlatuk, ráadásul még a kezelést is megtagadják.

Akik betegebbek mint a hozzájuk forduló páciensek. Akik megtiltják, h az igazi orvoshoz fordjon a beteg.

L.Erika 2013.01.23. 23:16:05

Pfffff,ez egy annyira JT stilusu,.....eszembe juttatja a szuleim szitujat!!!Ez a latszolagos `torodes` ala bujtatott mocskolodas nagyon tipikus!!Varom a vegkifejletet......szep estet!! :)

reboot (törölt) 2013.01.23. 23:17:09

@metanoia: "Akik betegebbek mint a hozzájuk forduló páciensek."

Mennyire igaz ...

Aaaron 2013.01.24. 13:24:02

Én ebből koordinátor jó szándékát és szeretetét olvastam ki. Ennél többet, jobbat nem is lehetne elvárni egy JT véntől. Magam is így álltam volna a helyzethez annak idején.
Arról nem tehet, hogy az elméje rabságban van.

ambrosios 2013.01.24. 15:22:57

"Ezt valaki kiszivárogtatta? Én úgy vagyok ezzel, mint te "az üres lejárató kampányokkal". Nem nagyon érdekel. Nekem egy kiszivárogtatás kevés. Ha Jehova elérkezettnek látja az időt, bizonyára publikus lesz a dolog"

Micsodaaaaa? Az, hogy ez megjelent a társulat hivatalos weboldalán, sőt ezt nyomatva egyes gyülekezetekben kézről-kézre is jár mi ha nem hivatalos közlés?
Persze nehéz védeni egy olyan folyamatot, ahol a sima földi halandó előbb tudhat egy ilyen nagy értelmezésbeli változásról, mint egy tag.

reboot (törölt) 2013.01.24. 16:02:40

@ambrosios: én megmutattam a rokonoknak poénból,az amerikai circuit cars oldalt (ahol a köfök levetett kocsijait árulják a tesóknak) hivatalos oldal, őrtorony kontakttal, mégis azt mondták, hogy ez hitehagyott megtévesztés :)

az van, hogy jt fejébe egy olyan kínai nagy falat húztak fel, hogy néha már az is kívül marad, ami tényleg társulati infó, mert magyarul nem jelent meg az őrtoronyban, vagy a kirszolgban

csak sajnálni lehet ezeket a embereket, csúnya munkát végzett a rabszolgatartó rajtuk :/

little one 2013.01.24. 21:51:48

@reboot: (Bár nyilván a levél az alábbi linken hamisítvány, mert ha igazi lenne, akkor ebben a kérdésben neked lenne igazad...)
www.jehovahs-witness.net/watchtower/bible/226975/1/2012-June-4-BOE-Vehicle-sales

reboot (törölt) 2013.01.24. 22:06:03

@little one: Kicsit mókás az üzleti/fizetési kondíciók felsorolása ... de ha csak ezen múlna, akár még igaz vallás is lehetnének :) persze, ha jobban bele gondolsz, akkor lehet megfordul egy kicsit a gyomrod, de ehhez rendszer szinten kell átlatnod a dolgokat ... most már este van, ki-ki nyugalomba ... máma már nem hasad tovább ... hasonlók :)

reboot (törölt) 2013.01.24. 22:08:20

@little one: amúgy üdv a blogon :) és egyúttal jó éjszakát mindenkinek !

little one 2013.01.24. 22:27:11

@Johnny Joker: Igazad van, nem vettem észre; újként előzőleg nem tájékozódtam körültekintően. (Magam is úgy gondolom, hogy a tanítási célokon kívüli ismétlés az erőforrások pazarlása.)

Volt Tanú 2013.01.25. 10:48:23

Ez a legjobb, ez valami nagyon durva:

"akkor majd átadom a jelenlegi ismeretet a feledés jótékony homályának"

Magyarul:

"Önként lemondtam az önálló gondolkodásról és véleményalkotásról, és teljes egészében rábíztam magamat az Őrtoronyra, hogy ő mondja meg nekem, miről mit kell gondolni és mire hogyan kell reagálni. Innentől kezdve nincs felelősségem a gondolataimért és a tetteimért, nem kell semmit sem végiggondolnom, csak a magamévá tenni a Társulat éppen aktuális nézeteit és végrehajtani az utasításait. Kiiskolázott lelkiismerettel rendelkező keresztény, képesített lelkipásztor vagyok!"

svtor 2013.01.25. 12:13:44

@küzdős: @Volt Tanú: A koordinátor barátod, milyen pozícióban tevékenykedik a JT felekezetben? Nekem, csak néhány darab JT folyóirathoz volt szerencsém, de ez az írás stílusilag és mondandóját tekintve is mintha ugyanaz lenne velük. Hosszú évek alatt ennyire azonosulni tud egy ember ezekkel az írásokkal? Mintha magából az emberből egyenesen az Őrtorony beszélne.... és mi tudjuk miket beszél a Szervezet és azt hogyan teszi. Na, ez is félelmetes.

Szabad Vagyok 2013.01.25. 12:17:24

Ha valaki ennyire lemond az önálló gondolkodásról akkor én azért feltenném magamnak azt az aprócska kérdést, hogy mi a francnak élek?

reboot (törölt) 2013.01.25. 12:29:31

@Szabad Vagyok: akinek már nincs önálló gondolata, az hogyan kérdezi meg saját magától ezt :D

Volt Tanú 2013.01.25. 12:30:24

@svtor: Szerintem ilyen szintű azonosulásnál a "hit" és a "lelkiismeret" fogalmak elveszítik az értelmüket. És még csak hosszú évek sem kellenek hozzá. Velem is ez történt elég hamar, nem a Bibliát kutattam, hanem hogy miről mi a szervezet legfrissebb "hivatalos álláspontja".

küzdős 2013.01.25. 17:34:27

@svtor:" A koordinátor barátod, milyen pozícióban tevékenykedik a JT felekezetben?"
A koordinátor kifejezés néhány évvel ez előtt, még elnöklő felvigyázóként volt ismeretes, ami azt jelenti, hogy minden gyülekezetben szolgálnak felvigyázók, pásztorok, vének (kinek melyik szimpi), akik egy testületet alkotnak. Ezek az emberek különféle munkákra vannak kinevezve, hogy egységesen szolgálják ki a gyülekezet, főleg szellemi érdekeit és részt vegyenek a tanításban és egyéb szervezeti munkában. A koordinátor feladata az, hogy kézben tartsa a felvigyázók munkáját, figyelemmel kísérje a tevékenységeiket és megszervezze az egységes tevékenységet a Társulat irányelvei alapján. Nem főnök, nem több, mint a többi társa, csupán nagyobb felelősség terheli, mivel neki az összes vén munkáját át kell tudni tekinteni és koordinálnia kell.
Emberünk ezen kívül más,a gyülekezetek szempontjából fontos tevékenységeket is folytat, sőt kongresszusok megszervezésében, annak sikerének támogatásában is felelős, szervezeti szinten magas beosztást élvező személy.
Én szeretem őt, hiszen szemtelenül fiatal korában már élen jártam abban, hogy kinevezzék vénnek, jó képességei miatt. Néhány évig a "Szellem" nem akarta, hogy kinevezzék, mivel mindig a korára hivatkoztak, nem arra, hogy mit tud és mire képes.
A szárnyaim alatt nőtt fel, mint első osztályú tanú! Sikerült komoly részt vállalnom az agyának tisztításában, ezért nem is tudnék haragudni rá!
Most elérte azt, amire vágyott és szívesen teszi azt, amit tesz. Bízom benne, hogy egyszer nem csak abban követ, amire tanítottuk, hanem ebben is, amire most oktatnám.

küzdős 2013.01.25. 17:50:47

@Volt Tanú: Bocsi, hogy megszólítalak, te még nem tetted.
A meglátásod most is tetszett, mint szinte mindig.
Amikor valaki képes a feledés homályába tenni azt, amiért előtte néhány nappal még az életét adta volna, az erős egyéniségnek látszik, van önálló véleménye és egyáltalán nem befolyásolható!
Ilyen vezetőket szeret a torony.
Ezek azok, akik naponta megvizsgálják, vajon úgy vannak-e a dolgok.
Persze, ha azt mondják messze nyugatról, a központi tudás tárházából, hogy ez a fehér csak a látszat, az Ördög műve, mert egyébként ez fekete, akkor ez rendben van, el is felejtem a fehér szót, na ez szép dolog. Könnyű az élet, nem kell gondolkodni, csak engedelmeskedni, így majd viszik a balhét mások, ha Isten számon kér, semmi gond, mivel lehet terelni a dolgot a hűséges és változatos rabszolgára.

Volt Tanú 2013.01.26. 07:30:48

@küzdős: Ugyanakkor azt is gondolom, hogy szerencsére 100%-ban nem lehetséges feladni az önálló gondolkodást, úgyhogy mindig van remény arra, hogy a valóságot meglássa valaki és felébredjen, még a hihetetlenül erős ellenszélben is, ami Jehova Tanúinál van.