EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Üzenet

2012.06.26. 08:33 | Johnny Joker | 362 komment

Sefatias: Ma reggelre üzenetet kaptam. Egész pontosan fenyegetést. Megtörtént blogger életem első fenyegetése. Mivel az író számára semmilyen személyes információt nem tartalmaz az üzenet, úgy érzem nem éri semmilyen sérelem, ha szó szerint idézem, amit írt:

Szia sefatias!

belove üzent neked a blog.hu adatlapodon:

Sikerült kiderítenem, hogy ki is vagy valójában. Még néhány nap és lebuktatlak. Kirakom, hogy melyik gyülekezet, melyik város, és természetesen a többi vén is értesítve lesz. Üdv.

Mivel az illető rendszeres olvasója blogjainknak, gondolom ezt is fogja olvasni, és arra kérném, hogy az információt, annak minden következményével együtt ide tegye ki. Persze aki régebb óta olvassa ezt a blogot, az már találkozhatott a nevemmel, a facebook adatlapom, személyes honlapom linkjével is, ami könnyen azonosíthatóvá tesz. Nem szégyellem azt, amiben hiszek, nem szégyellem a véleményemet. Mindig felvállaltam önmagam. De gondolom, hogy ezt a jóakaró fenyegetőm, Belove nem meri megtenni. Hiszen csak névtelenül jelenthet fel, mivel ha a nevét adná hozzá, ő maga is vádolva lenne, egy kiközösítésre méltó bűn elkövetésével, nevezetesen hitehagyott oldalak rendszeres olvasásával. Természetesen illő módon, nevesített e-mailban válaszoltam neki, hogy még könnyebb legyen a lebuktatás. Ebben az üzenetben sajnálatomat fejeztem ki, mivel az üzenete nagyon felkavart. Persze nem a félelem lett úrrá rajtam, mert mit tudnak csinálni? Kiközösítenek még jobban? Vagy kiteszik a nevemet a faliújságra? Nem ezért kavart fel. Hanem mert ismét szemben találtam magam a gyülekezetekben uralkodó tisztességtelen magatartással, Azzal, hogy a saját bűnömre mindig találok magyarázatot, de a másik mindenféleképpen megérdemli, hogy jól meg legyen büntetve. 

Tisztelt Belove!

Ezúton szeretném neked üzenni, hogy kívánom, légy boldog, és megelégedett mindabban, amit csinálsz, amit Isten szolgálatának hiszel. Kívánom, hogy tetteid keltsék benned azt az érzést, hogy de jó keresztény vagy, mivel megtettél mindent, hogy egy pondrót (engem) még jobban megtaposs. Tudom, hogy úgy érzed helyes, amit teszel, és ahogy érzel. Kívánom, hogy tiszta lelkiismerettel tudj a saját véneid, és Jehova szemébe nézni, minden perc miatt, amit a blogjainkon töltöttél.

Sajnálom! Mélyen sajnálom, hogy a kereszténység egyesek számára a névtelen fenyegetést, az érzelmi terrort jelenti. De hát ez van. Sajnos az elmúlt másfél évben sok rágalmazó próbálta tönkretenni a hírnevemet. Megszoktam. Sőt azt is tudomásul vettem, amikor a vénekhez fordultam emiatt, hogy a gyülekezeten belülről szabad rágalmazni gyülekezeten kívüli személyt, és a kiközösítettnek nincs joga rendezni, illetve felelősségre vonni a rágalmazót, bármilyen súlyos rágalomról is legyen szó.

Sefatias

Címkék: ébredjetek! olvasóim küldték élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr184611619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: „Gyűlölnünk kell a hitehagyottakat!” 2012.06.27. 14:07:30

 „Jehova és alapelvei iránti lojalitásunk ki kell hogy fejlesszen bennünk egy erős ellenszenvet azok iránt, akik szándékosan lázadnak Jehova ellen, és azok iránt, akik Isten ellenségeiként foglalnak állást. Isten megrögzött ellenségei között van Sátá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goldbach (törölt) 2012.06.26. 11:40:00

Sefa, erről csak ez jutott eszembe: www.youtube.com/watch?v=zbSXoz1AKYU

"Érző programok..."

"Mindenki, akit nem választottunk le, potenciális ügynök... A Mátrixon belül mindenki az és senki sem. Úgy maradunk fent, hogy elbújunk, menekülünk, de ők őrzik a kapukat. Ők őriznek minden ajtót, náluk van minden kulcs, vagyis előbb vagy utóbb valakinek meg kell küzdeni velük."

"Csakhogy erejük és gyorsaságuk olyan világból való, mely szabályokra épül, épp ezért sose lehetnek olyan erősek és gyorsak, mint te."

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.26. 11:52:21

@goldbach: kedvenc filmem. Rengeteg idézet jut eszembe mikor jehova tanúira gondolok. Nagyon ideillik ez a film

reboot (törölt) 2012.06.26. 11:58:48

he-he jó ez a kis fenyegetés... ugyanis csak az nem tudja ki vagy, aki nem akarja :)

na és mit tesznek veled a helyi vének?? még jobban kiközösítenek?

egyébként kár volt írnia belove-nak..., bárki, aki elolvassa ezt az üzenetet, le fogja vonni a következtetést jt-ról... és a véleménye nem lesz pozítív !

más részt akár jogi következményei is lehetnek, ennek a dolognak, úgyhogy csak óvatosan kedves belove, mert a szervezet nem menti ki a tagjait, ha belekeveredik egy perbe, vagy média botrányba ! ja, és a végén téged is meghurcolnak kedves belove !

reboot (törölt) 2012.06.26. 12:05:58

egyébként az illető valószínűleg totál sötétben tapogatózik, gondoljátok végig:

"Sikerült kiderítenem, hogy ki is vagy valójában."

"Kirakom, hogy melyik gyülekezet, melyik város, és természetesen a többi vén is értesítve lesz."

sefatias jt-nál betőltött státuszát szinte mindenki tudja itt, és a saját blogján is

ennek fényében jelen fenyegetés értelmét veszíti

én inkább azt valószínűsítem, hogy kiszemelt téged, és rád akart ijeszteni, ennyi

olyan ez, mintha megfenyegetett volna, hogy elveszi a doktori fokozatodat, ami nincs is :)

fekete joci79 2012.06.26. 12:39:00

Az e fajta "fenyegetés" a szegény emberek fegyvere.Mert Nem mer szemtől szembe ki állni.Ez az ő szegénységi bizonyítványa.Nem tud mivel foglalkozni.Lehet hogy irigy arra amit már te megtettél és ő sosem fog.Szembe száltál az Őrtoronnyal.Csak sajnálni tudom és kívánom mielőbbi felébredését.

Hunuser 2012.06.26. 13:21:59

Mi jön még? "Armageddonkor keresni foglak"?

FinalOmen 2012.06.26. 13:59:13

Kedves Belove!

Engedd meg, hogy megkérdezzem: mi vezérelt, amikor az álnevedet kiválasztottad? Ugyanez az indíték vezérelt a leveled megírásakor is?

Továbbá szeretném megkérdezni: hol van ilyenkor a "Várj Jehovára"? Tetteddel vagy azt bizonyítod, hogy úgy gondolod, Jehova úgysem fog tenni semmit az őellene vétkezőknek (szerinted: Sefa), vagy saját magadat helyezed Őnála magasabb pozícióba, elvéve tőle a cselekvés jogát. Így vagy úgy, amit tettél, valahol mindenképpen Isten megcsúfolása.

Tedd föl magadnak a kérdést: Jézus mit tenne ebben a helyzetben? Várna Jehovára, és azt mondaná: 'ha lehet[...] de ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem úgy, ahogyan te...', vagy közbenjárna, és érvényesítené az akaratát?

Nem gondolod, hogy megkérdőjelezed, és felülbírálod azt, amire Jehova kér és utasít téged (a Vezető Testületen keresztül), hogy ne látogass hitehagyott oldalakat? Látogattad őket, ezáltal megintcsak megcsúfolod Őt. (Mint tudjuk, JT-i minden weboldalt, ami foglalkozik bármilyen szinten vagy értelemben JT-ivel, és nem tartozik a három, általuk hivatalosnak elismert JT weboldal közé, hitehagyott weboldalnak titulálnak)

Ezzel a tetteddel három pontban is megsértetted a vallásod szabályait. Miért harcolsz olyan eszméért, amelyet te magad sem ismersz el, és tartasz be teljes mértékben? (és az, hogy teljes mértékben ismert el minden pontját a vallásodnak, ugyancsak a vallásod egyik alaptétele, tehát ez a negyedik pont, amiben azt megszegted) Úgy gondolom, egy kis önvizsgálat az előnyödre szolgálna.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.26. 14:31:56

@sefatias: Szerintem ez nem fenyegetés Sefa, csupán gyerekes módon ijesztgetni próbál. Látszik, hogy magával sincs tisztában, nem hogy a helyzeteddel, azt sem tudja, merre van arccal. Igazi JT mentalitás... ezen is látszik, hogy mennyire eltávolítják a tagokat Krisztustól.

Senki se dőljön be az ilyen ijesztgetéseknek!

goldbach (törölt) 2012.06.26. 15:06:14

@FinalOmen: Ne tévesszen meg az ékezet nélküli nick. A belove nick eredete nem az angol "be love", hanem a magyar "belőve" szó, csak hát ékezet nélkül, ugyebár. :-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.26. 15:06:22

Mindenesetre le kell szögezni, hogy nem minden idetévedt tanú ilyen. sokakkal folytattam már magánbeszélgetést. egyszer egy ismerős vén írt nekem de akkor még nem tudta ki vagyok. Viszont mikor a fényképes, nevesített válaszom megérkezett hozzá, akkor lefagyott. Még ő sem érezte úgy hogy bármit tennie kell. csak zavartan köszönt, mikor összenéztünk az emlékünnepen. Nem mindenki ilyen rosszindulatú. De sajnos sokan. Ezek az emberek pontosan ugyanúgy gondolkodnak, mint az inkvizitorok. Nem érdekli őket mekkora fájdalmat okoznak. Nem foglalkoznak a következménnyel, mert már nem tekintik embernek a kiközösítette. Csupán egy élősködő pondrónak, akibe akkor, és úgy rúgnak bele, ahogy akarnak. Azt hiszik Isten akaratát cselekszik. pedig dehogy. Kicsit jobban meg kellene ismerni Jézust. csak egy kicsit. Nem az igaz tanítás, az örök élet, az előrehaladás számít, hanem az irgalom, és a könyörület. Máté 23:23

Maja vagyok 2012.06.26. 15:07:11

Ezen csak nevetni tudok, úgymond minket is "lenyomoztak" .Annyira sajnáltuk azt mondta a drága , hogy nem zavarja a lelkiismeretét az , hogy elolvasta meg véletlenül botlott az írásunkba. Ja, :D :D:D !
Véletlenül :) . Milyen szépen hazudnak aztán még ki is nyomtatta " véletlenül", van ez így beindul a számítógép google beírja :
MINDENKINEK JEHOVA TANÚIRÓL, aztán "véletlenül" 3 hónappal ezelőtti cikkről olvas. Van ilyen. Mi meg véletlenül elkülönültünk, hogy lehet ez ?
"véletlenül"
Ui: Barna bá, ha véletlenül olvasol puszillak :D , de csak "véletlenül".

metanoia 2012.06.26. 18:49:27

Önkéntes seriff, kiplakátozza a vérdíjat...

Nyomozzon ki mindenkit, ne végezzen félmunkát.

Vajon mi lesz a jutalma?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.26. 19:18:52

Most kapcsolok. azt írja hogy a többi vén. Szóval ő is az? vagy már valakinek szólt?

reboot (törölt) 2012.06.26. 19:25:12

Ja, lehet ő is vén :) tök mindegy, üres fenyegetés, ne hagyd, hogy célt érjen nálad, vagyis, hogy tépje az idegeid...

Bumbumöcsi (törölt) 2012.06.26. 20:27:17

Belőve testvér mindenkit megmond az óvónéniknek! :>)

Bumbumöcsi (törölt) 2012.06.26. 20:32:12

Ja!!! Ejnye! Sefa nagyon vigyázz! Célkeresztbe kerültél és, ha így folytatod tovább előbb - utóbb visszafogadnak!

bornagain 2012.06.26. 20:35:47

@sefatias:
Kedves Sefa! Ne lepodj meg: rám addig árulkodott valaki a Facebookon, míg le nem tiltottak és elveszítettem 6408 barátot! :-(
Nem hazudok - igen, 6408-at!!
Persze, fellebezni fogok, csak most nincs rá idom...
Igaz, az illeto biztosan nem JT volt...ez meg az! :D

Bumbumöcsi (törölt) 2012.06.26. 20:44:23

@bornagain: A Facebook is bűn! Mi körzetfelvigyázóilag el vagyunk tiltva tőle.

bornagain 2012.06.26. 20:47:42

Szóval itt is cenzúra van?

bornagain 2012.06.26. 20:48:19

Neem, csak eltunt , de már látom!
Bocsi :-)

kicsella 2012.06.26. 21:54:13

"Sikerült kiderítenem, hogy ki is vagy valójában"

Hű de nehéz volt! gratulálok!

"Még néhány nap és lebuktatlak."

Jajj Sefa! Most mi lesz?Gondolom mennyire berezeltél(:

"Kirakom, hogy melyik gyülekezet, melyik város, és természetesen a többi vén is értesítve lesz."

És akkor mi van?????
Börtönbe zárnak? Nevetséges!

CsernokLaci 2012.06.27. 08:34:08

@sefatias: Smith ügynök akcióba lépett.
Te sötétben bujkáló, rémhírterjesztő ellenJT, reszkess! :-)

Malév 2012.06.27. 09:43:44

A vén-imádat nagy "jutalommal" jár. Megéri érte gyűlölni, elgáncsolni valakit. Hajrá, így is lehet bizonyítani a hitet ha másképpen nem megy!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.06.27. 10:45:14

Milyen virtuális misszionárius az,aki nem kap virtuális támadást? [;-<))
Elkerülhetetlen,hogy néhány, "kedves" Őrtorony Tanú / szimpatizáns kimutassa a "foga fehérjét", és bemutassa saját írásain keresztül a WatchTower-valóságot.

Toltális tévedés,és rettenetesen röhelyes,hogy egy lojális, "Jehova égi szekérszerű" Szervezetével szorosan együtthaladó Jehova Tanú "véletlenül" (?!?) "hitehagyott" oldalra téved. Ennél már a gólya-hozta baba is reálisabb. Három legális oldal van,amit Jehova Tanúi olvashatnak vallási témában.

Miért nem vállalja fel egy "hírnök" sem,hogy kíváncsi volt a "tiltott virtuális szellemi gyümölcsre", mert a brooklyni brokkoli már egyre íztelenebb, és egyre világosabb,hogy valami _nagyon_ nincs rendben a "Hű & Bölcs RabszolgaOsztály" által felszolgált kötelező "királyság-kajával"?!

DE ha már megtörtént a nagy "BAJ" : a monitor, és a winchester fertőtlenítése helyett, miért írogat egy ex-Jehova Tanúnak,akinek még csak nem is köszönhet ? Az Őrtorony Társulat mellett kardoskodó, ex-JT-k nek író Jehova Tanúi a cselekedetükkel bizonyítják: nem hiszik el,amit állít,és utasít a Vezető Testület.
De ez nem baj: ezen a ponton kezdődhet Az Ébredés!

2012.06.27. 10:55:39

@sefatias: Szerintem meg lehet valahol érteni azokat, akik fel vannak háborodva az itt olvasottakon. Ha látnak valakit, aki elhagyja az egyházat, felkavarja őket érzelmileg, hisz számukra az illető elveszett ember. Ha pedig szembesülnek olyannal, aki továbbmegy ezen, és még hitehagyott oldalakat is működtet, első felindulása egy JT-nak az, hogy Máté 23:13-39 el összhangban hangot is adjon ennek! Hogy ki miért, és hogyan kerül ezen weboldalakra, változó. Ezt ne firtassuk.
Bár belove testvért én, személy szerint nem értem, mert személyesen egy adott embert, téged talált meg. Gondolja, hogy a helyi vének az adott helyen ahol laksz, nem tudnak ennek a weboldalnak a működtetéséről?! Nehezen hinném el. No mind1, csak ennyit szerettem volna ebben a témában elmondani...

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.06.27. 10:59:11

@kicsella:

Nagyon JóóÓ! [;-<))

Persze, mosolygunk ezen: mert tényleg röhelyes a fenyegetőzés.
Szerintem az értelmesebb Jehova Tanúi is mosolyognak ezen,és szégyellik a szimpatizánsuk írását.

Csak egy apró gondolat: Képzeljük el: mi lenne,ha 1914-ben hazánkban, az akkori politikai vezetőink átadták volna a hatalmat a "visszatérő Krisztus"-nak, azaz az "őt képviselő" Charles Taze Russell-nek,és társainak,és Magyarország államformája "Teokratikus (köz)Társaság"-ra változot volna...? Milyen szabadsága,és mozgástere lenne a Vezető Testülettől, A Kormány-tól eltérő gondolkodású A (teokratikus Haza ) ellenségnek tekintett Közellenségeknek? Istennek hála,hogy egy ország sem dőlt be Russell-ék hamis próféciájának!

Tanulságul egy klassz írás,és egy- a szerintem- legnagyobb magyar film: exjt.hu/126.html , www.youtube.com/watch?v=QbiwaRCp-Fk

reboot (törölt) 2012.06.27. 11:16:35

@Zsolt520: ez egy nagyon jó felvetés!

ugyanis ténylegesen felszólították a politikusokat, hogy csókolják a fiút, az az adják át a helyet és a hatalmat krisztusnak...

na most ez hogyan történhetett volna meg??

csak úgy, hogy a társulat elnöke kinevezi pl. magyarország helytartóját, vagy felvigyázóját, és elkezdik a teokratikus kormányzást

ha valakinek van ideje és kedve érdemes végig gondolni, hogy ez az út milyen nehézségekkel, és full röhejes dolgokkal, kezelhetettlen helyzetekkel jár volna

egyébként meg ez egy hatalmas felkiáltó jel jt történelmében arra vonatkozóan, hogy mennyire agyamentek a vezetőik !!

nem csoda, hogy jó sokszor elpüfölték az akkori jt a társulati elnök agyament ötletei miatt...

szegény jt ! szeretni kell őket, mert senki sem áldozott oly sokat, olyan kevésért, mint amit ők kapnak az egyházuktól...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 11:49:29

@ex.hmcs-s: ebben teljesen igazad van. De van ennek egy nagyon veszélyes oldala is. Ebbe a hibába estek bele a dominikánus szerzetesek is, akik inkvizitorokként azt hitték, hogy a másként gondolkodó ember már nem is ember, hanem egy kutya, akit ott és akkor rugdosnak ahogy akarnak. Jehova tanúi bátran, és gyorsan elitélik a rossz szellemiségü illetve kiközösitett, elkülönült embereket, és viselkedésükkel szörnyű fájdalmat okoznak. Annak ellenére, hogy pontosan tudják krisztus mit tanitott. De úgy érzik hogy az ilyen kutyák mint én azon a szinten vannak, akikkel kapcsolatban, már nem érvényesek akrisztusi törvények. Ez rendkivül veszélyes. Akik nekimentek a wtc-nek azok is igy gondolkodtak

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.06.27. 11:54:36

@reboot:

Erről van szó!
Megvalósult volna Magyarországon egy "csodálatos szellemi paradicsom", a TV-k, rádiók sugároznának teoktratikus "műsorokat", sok királyságénekeket harsognának az utcai hangszórók,a munkahelyeken a műszakok a "napiszöveg" felolvasásával kezdődnének.

Természetesen a műszak végén lenne Szabad Nép.... azaz Őrtorony-félóra,amelyben egy véntestvér parázs hangulatú propagandabeszédben ecsetelné,hogy a(z Őrtorony szempontból) hitehagyott eszmék iránt nyitott elvtárstestvérek potenciális paraziták a Paradicsomban,így a Teokratikus Rend érdekében le kell sújtani a férgekre.

Nem maradhatnak el természetesen a munkatáborok, fejtenék a követ a Vezető Testülettől eltérően gondolkodó "rákos daganat-szerű" veszélyes emberek. Lehet,hogy éppen cellatársak lennénk Reboot...?

Észak-Koreára,és a szocialista Albániára hu.wikipedia.org/wiki/Enver_Hoxha, Romániára hasonlító ("szellemi") "paradicsom jönne létre abban az országban,ahol a "Jehova Tanúi egyház" államvallás lenne.

reboot (törölt) 2012.06.27. 12:05:11

@Zsolt520: sajnos ez a realitás... örülök, hogy a világ politikusai nem rezeltek be, és nem adták át a hatalmat jt-nak

ez a világ is nehéz, de az meg szörnyű lenne...

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.06.27. 12:13:08

@reboot:

Teljesen így látom én is!
Biztos vagyok abban,hogy ha a "Jehova Tanúi egyház" államvallás lenne egy országban ( tév-teokrata társadalom), akkor kitört volna volna a Kulturális Forradalom! -->> hu.wikipedia.org/wiki/Kultur%C3%A1lis_forradalom <<--

misi46 2012.06.27. 12:54:15

Véletlenül tévedtem ide, félóráig olvastam,
egy büdös szót nem értek ebből a hosszú oldalból. Bocs.

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.06.27. 12:55:51

Egy vicc:

- Hány jehovista kell egy kiégett villanykörte kicseréléséhez?

- Mindjárt itt Armagedón, már nincs értelme az időt holmi villanykörtecserére pazarolni!

Mikrobi 2012.06.27. 12:56:11

Teljesen fölösleges általánosítani. A Jehova Tanúi szektával nem az a baj, hogy rossz emberekből áll, azokból van mindenütt, viszont hál' Istennek sehol sincsenek többségben. A Jehova Tanúi szektának a tanításával és a többi vallással szembeni önmeghatározásával van a baj.

reboot (törölt) 2012.06.27. 12:58:07

@misi46: ez jóó :) örülj neki, hogy nem érted, nem vagy érintett a dologban

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.27. 12:59:03

@misi46: Szia! Röviden összefoglalva:
Egy volt Jehova Tanúját fenyegetett meg egy aktív Jehova Tanúja, hogy lebuktatja a gyülekezete vénei [~papjai] előtt, mivel Jehova Tanúinak tilos ilyen oldalakon írogatnia, olvasnia és ezért kiközösítés jár [a közösségből való kizárás, meghurcoltatás].

reboot (törölt) 2012.06.27. 13:03:27

@Mikrobi: szia, a kommented végével egyet tudok érteni, valóban gond van a tanításaikkal, és az önképükkel

"rossz emberekből áll, azokból van mindenütt"

sok jt egyszerű, becsületes istenhívő ember... nem rossz emberek (valószínűleg te sem ezt akartad mondani)

Anti Anyag (törölt) 2012.06.27. 13:22:25

A Jehova tanúi nem a kereszténységről szól, hanem egy üzleti vállalkozás. Mint a Hitgyüli, csak utóbbi a zsidók kiválasztottságára "tanít".

Környezettudatos 2012.06.27. 13:39:49

Nem kell siránkozni! Az egész vallás a kiközösítésről szól. A többi duma! ...és nem kell idegenekhez becsengetni és házalni a vallással. Ezt kéretik megjegyezni.

Scagnetti 2012.06.27. 13:41:21

Fenyegetőzzenek! A szekták már csak ilyenek. Félnek attól, aki leírja róluk az igazat. :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 13:43:56

hát nem is tudom mit mondjak... Jó sokan ide néztek.

reboot (törölt) 2012.06.27. 13:54:16

@sefatias: jó, hogy sokan benéztek :) legalább tudják, hogy van a blog.hu-n egy direkt jt-val foglalkozó blog

aztán, ha úgy alakul, és segíteni kell valakinek meglátni az érem másik, kevésbé fényes oldalát, akkor remélhetőleg javasolni fogják ennek az oldalnak a felkeresését :)

Bobby Newmark 2012.06.27. 13:55:06

Ez az egész ügy azért úgy mosolyt csalt az arcomra.

Vallásilag tiltott _weblapok_? Megfenyeget, hogy megmond apunak?
És kedves blogger, te ennek valamikor része voltál? Gratulálok.

Jó ég, mennyi hülyével élek egy bolygón...

misi46 2012.06.27. 13:57:29

@Johnny Joker: Szia! Nem kéne ezeknek csoportosan pszihológushoz járniuk?
Vagy azt is tilos?
Alacsony a kerítés.

Trejo 2012.06.27. 13:59:53

A feljelentéseket komolyan kell venni. Főleg az álnéven, géppel írottakat!
666

reboot (törölt) 2012.06.27. 14:01:12

@Bobby Newmark: bizonyos embertípusokat könnyen behálóz jt szervezete... lehet kívülről mutogatni, hogy nézzétek, de hülyék ezek... azt gondolom ez nem túl nagy teljesítmény, és az érintettek sem mennek vele sokra...

örülj neki, hogy nem vagy érintett a dologban :)

Trejo 2012.06.27. 14:04:58

@reboot: Huh, lebuktam... :-) Most már mindenki tudja ki rejtőzik a nicknevem mögött.

reboot (törölt) 2012.06.27. 14:05:16

@misi46: tudom jj kérdezted...

régen nem javasolták, inkább támaszkodj istenre

ma már elfogadják az orvosi segítséget, de a vének felügyelete szükséges, nehogy kitérítse a hitéből szegény tanút az orvos

illetve egyes kezeléseket tilt jt szervezete, pontosabban szankcionál kiközösítéssel, pl. hipnotikus állapotban történő kezelés

reboot (törölt) 2012.06.27. 14:05:58

@Trejo: egyik kedvenc filmem, gondolom te is kedveled :)

Trejo 2012.06.27. 14:11:05

@reboot: egy műalkotás a legjobbak közül! :-)

reboot (törölt) 2012.06.27. 14:24:22

@Trejo: valóban az :)

az a film sok mindent megértet az ideológiák működéséről, hatásáról, alanyáról, és tárgyáról

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 14:26:05

@Bobby Newmark: hát igen. része voltam. :) közel húsz évig.

Scagnetti 2012.06.27. 14:31:58

@Bobby Newmark: A gyenge akaratúakat és a nagyobb traumán átesett embereket keresik, és sajnos sokszor sikeresen be is szervezik. Magam is láttam ilyen eseteket, mikor munkatársamra csaptak le a válása után vagy mikor beszerveztek embereket egy tragikus baleset után. Utóbbi szerencsére azóta megoldódott.
Persze ez mind felnőtt (legalábbis jogi értelemben felnőtt) ember, akik elvileg maguk felelősek a sorsukért, de hát pont itt jön a képbe a gyenge akarat.

Az igazi tragédia viszont az, ahogy a gyerekeikből csinálnak zombit, akik ez ellen semmit sem tehetnek.

reboot (törölt) 2012.06.27. 14:39:01

@Scagnetti: gyerekekből zombit? ezek szerint te is láttál egyet s mást :) mesélj pls

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 14:39:25

@Scagnetti: Ezel nem feltétlenül értek egyet. Jehova Tanúi közé sokan azért lépnek be, mert szeretnék jobban megismerni a Bibliát, illetve van bennük vágy arra, hogy szolgálják a teremtőt. Az más kérdés, hogy azok az emberek, akik később Jehova Tanúi lesznek, általában nem ismerik eléggé a Bibliát, és ezért nincs módjukban megfelelően érvelni, védekezni. Legtöbb esetben elfogadják azt az információt, amit egy olyan személytől kapnak, akiről úgy hiszik, hogy jobban ismeri a Szentírást.

Mikrobi 2012.06.27. 14:52:13

@reboot: sőt, nem is mondtam. Erről szólt a kommentem első fele, csak levágtad a mondat elejét és végét: "nem az a baj, hogy rossz emberekből áll, azokból van mindenütt". Ugye, mennyire másképp hangzik egész mondatban?

Mikrobi 2012.06.27. 14:54:33

BTW, Joker, légy szíves, ne tegyél fel újra a körlevedre, szerintem nem illik ráerőszakolni magadat az emberekre csak azért, mert egyszer elolvasta egy-két bejegyzésedet. Majd jövök megint, ha érdekel a téma:-)

reboot (törölt) 2012.06.27. 14:57:32

@Mikrobi: a hanem (nem az ..., hanem ...) szócska segített volna egyértelművé tenni a szembeállításodat, nekem kétértelműnek tűnt, ezért korrigáltam, de végül is megbeszéltük

hogy keveredtél ide?

Martian (törölt) 2012.06.27. 15:14:12

Bíró: "Abbahagyni! ABBAHAGYNI! ABBAHAGYNI! Elég! Senki nem kövez meg senkit, amíg meg nem fújom ezt a sípot! Világos? Még ha – és ezt jól jegyezzétek meg – még ha azt is mondja, hogy JEHOVA!"
(erre a tömeg megkövezi)
:))

Ez a név jelenik meg? 2012.06.27. 15:27:51

@Martian: nem is tudom, miért épp ez jutott eszembe nekem is amikor ide tévedtem. :D

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 15:35:58

@Martian: csak nem a brian élete? :) jó film.

HgGina 2012.06.27. 15:38:50

Van egy jehovista munkatársam. Nem is értem, hogyan élhet ilyen hülyék közt, ha egyébként normális.
Bár maga a normális jehovista önmagában oximoron.

Scagnetti 2012.06.27. 15:48:33

@sefatias: Lehet, hogy ilyen is van, de én nem ezekkel találkoztam.

Munkahelyemen a mai napig is aktívan próbálnak téríteni, bár csak fű alatt, mert a vezetőség már figyelmeztette őket. Legutóbbi eset a már említett kolléganőm, akire az elég rondán sikerült válása után csaptak le, mikor a csaj teljesen a padlón volt. Azóta sikerült az egyik legfanatikusabb hívőt csinálni belőle. A gyerekeivel is megromlott a kapcsolata, mert azok persze nem lettek tanúk, és így az egyház szerint ők nem kívánatosak. Persze nyíltan ezt sosem mondják ki, de érezni lehet, mikor rájuk terelődik a beszélgetés.

Scagnetti 2012.06.27. 15:57:35

@reboot: Most mondhatnám azt, hogy teljességgel életképtelen szektafüggőket nevelnek belőlük, akik már el sem tudják képzelni, hogy van világ ezen kívül is. Kiölik belőle az önálló gondolkodásra való hajlamot, csak azt szabad elhinniük, amit a szekta mond.

De pl. szintén jellemző., hogy a gyerekeiket nem engedik iskolába mikor mikulás, karácsonyi vagy húsvéti ünnepség van, mert ott a gyerekek ajándékot kapnak a szülőktől, és mivel ők semmiféle ünnepet nem tartanak, a gyerekük is ott ülne ajándék nélkül. Ezért, hogy a kínos kérdéseket elkerüljék, inkább nem viszik őket az iskolába azokon a napokon. Mert a gyereknek mégsem mondhatják azt, hogy az országban rajtatok kívül minden gyerek kap ajándékot, de ti nem, mert az anyátok egy hülye szekta tagja.

Persze a gyerek azért tudja, hogy valami nem stimmel.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 15:58:59

@Scagnetti: tény hogy van olyan eset mint a te általad említett. Egyértelmű, hogy a vallás olyan dolog, ami érzelmileg közelíthető meg elsősorban. De az is igaz, hogy Jehova Tanúit a racionális egyházak közé sorolják, tehát alapvetően nem érzelmi oldalról közelítik meg a dolgokat. Ettől függetlenül sokan, főleg problémákkal küzdő emberek hajlamosak arra, hogy ész nélkül ugorjanak bele egy vallásba.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.06.27. 16:04:26

a vallások ugyanazon nagy hegy tetejére vezető ösvények. fent mindannyian találkozunk.

reboot (törölt) 2012.06.27. 16:05:10

@Scagnetti:

"Kiölik belőle az önálló gondolkodásra való hajlamot, csak azt szabad elhinniük, amit a szekta mond."

Sajnos totál igaz...

"inkább nem viszik őket az iskolába azokon a napokon."

Kapaszkodj, van olyan jt, aki direkt elküldi a gyereket a suliba, hagy tanuljon meg kiállni a hitéért...

reboot (törölt) 2012.06.27. 16:18:27

@Nick_: Ja, csak némelyik út közben kidől a sorból, vagy éppen elveszti a hitét az egyháza, vagy a testvérei miatt :(

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 16:23:52

Szegény belove nem gondolta volna, hogy ekkora hullámot indít el. Nem lennék a helyében most.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 16:27:22

Azt mondják egy pillangó egyetlen szárnycsapása a Föld egyik oldalán, tornádót idézhet elő a túloldalon.

apanna 2012.06.27. 16:30:45

Azért van ennek valami savankás kis bája, amikor egy gyülekezeti tag fenyegetődzik....
Az internet sem ördögtől való, csak tudni kell egészségesen használni, akkor nem káros.

Még szerencse, hogy nem a vének tanácsára dönt Isten, amikor elé kerülsz majd. Idővel:)

Scagnetti 2012.06.27. 16:33:58

@sefatias: Csak tudnám, milyen alapon lehet a racionalitást egyszerre említeni egy ilyen vallással. (Tudom, hogy nem pont így értetted, de akkor is ez most megfogott.)
Racionális dolog pl. inkább meghalni, mint vért elfogadni valakitől? Vagy racionális hagyni a gyerekedet meghalni, csak mert az ostoba vallás tiltja a vérátömlesztést?

Scagnetti 2012.06.27. 16:38:24

@reboot: Egyébként még ez is korrektebb, mert ez legalább megmutatja a másik oldalt is a gyerekének. De azzal, hogy a gyerek elől próbálja leplezni az ünnepeket, a saját ostobaságát bizonyítja, mert ezzel belátja, hogy nem tudna értelmes magyarázatot adni a gyerekének. Inkább becsapja, mert amit a gyerek nem tud, az nem fáj neki.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 16:41:20

@Scagnetti: ebben igazad van. nem is én soroltam ide ezt az egyházat. de nem feltétlenül egy vagy két tanítás alapján kell azonosítani, vagy csoportosítani az egyházakat. Van ezek mellett, még rengeteg jellemzője Jehova Tanúinak. És ezek többségében a logikára épülnek

Scagnetti 2012.06.27. 16:53:36

@sefatias: Vallás és logika? Én ugyan kissé sarkosan gondolkodom a vallásokkal kapcsolatban, de szerintem még így sem túlzó az a kijelentésem, hogy a két szó üti egymást. A vallással leginkább azt próbáljuk megmagyarázni, amire logikus magyarázatot nem tudunk adni.

Egyébként nem vagyok nagy jehova-szakértő, csak annyit tudok róluk, amennyi az évek alatt rámragadt a velük való interakció során. Tehát ha tévedek, javíts ki nyugodtan!

Ha jól tudom, ők valami olyasmit hisznek, hogy a Bibliát szóról szóra kell értelmezni. Tehát, bocs, ha valakinek ez sértő, de egy kétezer éves mesekönyvet.

Szerintem, ami egyedül logikus a tanításaikban (de ez minden vallásra érvényes), az az erkölcsi útmutatás. Ebben viszont minden vallás egyforma, szóval nem értem, miért gondolják, hogy az övék különb bármelyiktől is.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 16:55:54

@Scagnetti: pont ettől számítanak racionálisnak az egyházak között: "olyasmit hisznek, hogy a Bibliát szóról szóra kell értelmezni"

Scagnetti 2012.06.27. 16:57:53

@sefatias: Ok! Ezen az alapon valóban azok. :)

Más tekintetben már nem annyira.

2012.06.27. 16:58:10

@Scagnetti: Azt hiszem, itt arról van szó, hogy Jehova Tanúi a tanításokon keresztül közelítik meg az istenhitet, nem pedig transzcendentális élményeken keresztül.
Én úgy gondolom, hogy egy adott eszmerendszeren belül "bármi" lehet ésszerű. Sajnos. Akik a wtc-nek vezették a repülőgépet, azok is racionálisnak hihették magukat. Ezért tud olyan veszélyes lenni a vallás.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 17:01:00

@Scagnetti: ez már nézőpont kérdése. ahogy tamara is írta, Jehova Tanúi teljesen másként közelítik meg a hitet, és épp ezért nagyon szimpatikus tud lenni. Minden logikus, minden klappol, minden a helyén van. Csak aztán mikor már egyben látod az egészet, akkor veszed észre, hogy a fele nem is igaz

2012.06.27. 17:03:12

@Bobby Newmark: Talán a Te életedben is voltak zsákutcák, ha nem is pont ez. Az erő abban rejlik, ha az ember felismeri, és kijön belőle. Akkor is, ha ehhez az összes baráti és esetleg rokoni kapcsolatát fel kell áldoznia. És ezt végig csinálni ép ésszel - csak úgy lehet, ha közben végig az emlékezetedben tartod, hogy ez szolgálja leginkább a te és a családod érdekeit.
Hidd el, ők sem hülyébbek, mint bárki más.

Scagnetti 2012.06.27. 17:03:30

@Tamara72: Az a baj, hogy a vallással a legnagyobb hülyeséget is meg lehet ideologizálni. Megadják a "magyarázatot", mielőtt még elkezdenél rajta gondolkozni. És nagyon rossz szemmel néznek rád, ha mégis gondolkodni mersz, mert ők is tisztában vannak vele, hogy aligha jutsz ugyanarra az eredményre, mint amit tőlük kaptál. Ezért irtóznak betegesen a kívülállóktól, mert azok esetleg másképp értelmeznek dolgokat.

apanna 2012.06.27. 17:07:28

" Csak aztán mikor már egyben látod az egészet, akkor veszed észre, hogy a fele nem is igaz"

És mi az ami nem igaz?

Scagnetti 2012.06.27. 17:10:36

@sefatias: Ezzel meg én nem értek egyet. Nekem az első pillanattól kezdve bűzlött, amit mondtak. Igaz, életem első (és utolsó) hittanórájáról is úgy jöttem ki, hogy "ez mekkora hülyeség".

Hat éves voltam ekkor. :)

Szóval szerintem ez hajlam kérdése is. Van, aki vevő rá, van, aki túlságosan is racionális. (Bocs, ezt nem tudtam kihagyni! :) )

Én ötéves koromban az ablakot vizsgáltam, mert nem voltam képes elhinni, hogy a Télapó kintről ki tudja nyitni. :) Soha nem is érintett meg egyetlen vallás sem. Az erkölcsi tanításaikat elfogadom, magam is egyetértek velük, bár kivételek itt is akadnak azért szép számmal. De a történeteiket tartsák meg maguknak, mert az úgy hülyeség, ahogy van.

Ja és különösen bizalmatlan vagyok a házalókkal kapcsolatban áruljanak akár porszívót, biztosítást vagy üdvözülést. Ezeket majd megszerzem magamnak, ha akarom.

reboot (törölt) 2012.06.27. 17:12:21

@Scagnetti: bizonyos értelemben korrektebb, azt is mondhatnám koherens viselkedés, ha jt egyház szabályait nézed, csak hát ha megkérdeznél egy fiatalt, aki már felnőtt és tud/mer önállóan vélemény nyilvánítani, hogy melyik módszer a jobb, valószínűleg azt mondaná, hogy tök mindegy, mert életük legrémesebb fejezete volt kitaszítottként élni

Scagnetti 2012.06.27. 17:14:59

@Tamara72: A pszichológusok általában nem túl kedveltek az egyházak szemében. Ahogy egy cikkben írták róluk nagyon találóan, mert konkurenciát jelentenek nekik a lelkibetegek piacán. :) Közben meg minden vallás erősen épít a pszichológiára.

Scagnetti 2012.06.27. 17:15:48

@reboot: A kitaszítottat pontosan hogy érted?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 17:16:33

@apanna: hát ha van időd, akkor nézz körül ezen a blogon. vagy az enyémen. Itt egy jó cikk:sefatias.blog.hu/2012/05/16/az_a_bizonyos_fuggelek

reboot (törölt) 2012.06.27. 17:19:21

@apanna: remélem nem gond, hogy beleszólok...

jt-nak azt tanítják, hogy az 1918-19 körül élő vezetőiket krisztus kinevezte minden földi 'vagyona' fölé, amikor láthatatlanul vissza jött, és elkezdte gyakorolni a hatalmát

megvizsgálva ezt az állítást, pl. jt saját kiadványából, finoman szólva is egy átverés

így minden, ami erre épül fel (nagyon sok dolog) szintén tévedés

jt-nál ez az egyik központi alappillér, ha ez kiütöd, akkor összerogyik a vallási, teológiai felépítményük

reboot (törölt) 2012.06.27. 17:22:36

@Scagnetti: egy jt gyermek, nem tud beilleszkedni normálisan az iskolába, és itt nem csak az ünnepekről van szó, vagy az osztály kirándulásokról (1Kor15:33)

ez annak is köszönhető, amit jt magukról gondolnak, és annak is, amit másokról gondolnak

az iskolát személyes tanúskodási területként kell kezelniük a szervezet buzdítása szerint

ez eléggé leredukálja a normális emberi érintkezéseket, de a kommunikációt is

s 2012.06.27. 17:24:05

Gyerekek, mia fasz van itt? Vallásháború? Az Ateistán is megy egymás pusztítása, mintha az a kurva net nem arra volna való, hogy azonnali választ kapjon bárki, bármilyen furcsa kérdésére. Gondoljatok bele abba, hogy a régi korok nagy levelezői - ne gyere azzal, hogy egyet sem ismersz - mit meg nem adtak volna ezért a páratlan technikai lehetőségért. Mennyivel nagyobb fellendülés, pezsgés lehetett volna a felvilágosodás évtizedeiben - mert azért volt épp így is elég - ha ez a technológia már akkor rendelkezésre áll, szemben a gyertyafénynél körmölt leveleknél. A mi korunkról ne kegyen kiállítva egyesek miatt az a szegénységi bizonyítvány, hogy voltak eszközeik bár, de kulturájuk az nem sok volt. Elszámolni vagy köteles mindenkinek, - Voltaire, Decscartes, Pascal, stb., az összes gondolkodónak, meg azoknak a technikai szakembereknek - akik ezt a remek lehetőséget számodra megteremtették. Ne hozz szégyent magadra. Ne hozz szégyent rám.

Scagnetti 2012.06.27. 17:32:17

@Tamara72: Megmondom őszintén, én azokra is furcsán nézek, akik hagyják magukat behálózni. Természetesen más az, aki fent van, és irányítja ezt az egészet, de szerintem az is hibás, aki ebbe önként belép.

Egyetlen kivétel szerintem az, akibe gyerekkorától belenevelik. Az nem tehet róla, hogy az anyja/apja így kibaszott vele.

Scagnetti 2012.06.27. 17:34:42

@reboot: Persze, hogy nem tud. A munkatársaim gyerekein is azt látom, hogy beléjük nevelik a "bocs, hogy élek" mentalitást. Ez csak arra lesz jó, hogy később ne tudjanak emberi kapcsolatokat kiépíteni és ne tudjanak érvényesülni a világban. Hogy örökre rá legyenek szorulva a szektára, amely persze majd megadja nekik a vígaszt.

gömbőc33 2012.06.27. 17:35:24

@sefatias: végigolvastam az egészet, de belove barátunk tök sügér lehet - vagy csak be van lőve- mégis mit gondol, még ha tudja is, hogy ki vagy- remegő térdekkel ülsz otthon, és várod a gyülekezeti vének látogatását? Oszt mit tudnának veled csinálni? Olyan még nincs, hogy mint úgymond - visszaesőt ismét kiközösítsenek, már egyszer megtették.

reboot (törölt) 2012.06.27. 17:38:23

@s: nagyon kész vagy :D légy üdvözölve szerény kis blogunkon :D ja bocs jj blogján

vallásháború? apám, ez volt a nap poénja, kifeküdtem

thx a lot

tényleg nagy volt :D

22. az Elem. 2012.06.27. 17:38:27

@s: aha vallásháború!
bocsi, te melyik bolygón voltál idáig????
az egész történelem barátocskám semmi más mint vallásháború, éppen ma lenne ez másképp? kapjál má a buksidhoz húzd ki a füledből az ipodot aztán álljbe valamelyik csatasorba kiskomám!!!!!! :D

22. az Elem. 2012.06.27. 17:44:03

@reboot: szia reboot komám! írtam neked, vetted?

Scagnetti 2012.06.27. 17:53:16

@reboot: Ezért undorító dolog a szekta, mert nem csak a pénzed veszi el, sőt nem is biztos, hogy ez a fő szempont, hanem az, hogy örökre magához láncoljon téged is, és ha hagyod, az utódaid is. És sok hülye hagyja.

Bumbumöcsi (törölt) 2012.06.27. 17:53:32

@Scagnetti: Ez megint olyan gondolat, amiről rengeteget lehetne beszélni. Tényleg mik játszódhatnak le az emberben, amikor csatlakoznak a szervezthez? A kiúttalanság érzése a mgány a reménytelenség? Esetleg valami job utáni vágy? Mert lehetnek ezek is. De úgy érzem az évek múltával ezek az érzések ugyanúgy megmaradhatnak.

reboot (törölt) 2012.06.27. 17:59:53

@Scagnetti: igen, igen, ezt kívülről látni dermesztő, de belülről megélni teljesen más, agymosott, joviális mosoly, jönnek mennek a hetek, hónapok, évek, a sok tennivaló, meg hát a válladon az egész világ megmentésének a terhe, egy olyan csapatban, ahol bőven van súrlódás, és mindez hermetikusan lezárva... a bűz is bent maradjon, nehogy a világiak megszagolják... a felébredés, meg maga a világ vége, amikor rájössz, ezt jó bepusziltad

22. az Elem. 2012.06.27. 18:00:44

@Scagnetti:
megköszönöm kitüntető jelzőidet!
nekem a nevemből is láthatod mennyi időmbe került míg kijártam ezt az iskolát, DE.
azt amit ott tanultam arról neked halvány lila gőzöd se lehet.
azt csak ott és csak úgy lehet megtanulni.
csak akkor tudnám a szívemre venni amit mondasz ha velem lettél volna ugyanott, ugyanakkor.
de akkor nem mondanád ezt.

s 2012.06.27. 18:06:55

@twenty-two years: Készen állok. Tedd el szekercédet, mert az most nem kell és vedd elő az annál is élesebb holmit, tudod, ami vág, mint a borotva. :-)

Scagnetti 2012.06.27. 18:08:18

@bumbumöcsi: Sok ember képtelen elfogadni, hogy a problémáit magának kell megoldania. Vagy azért, mert a szülei nem nevelték önállóságra, vagy mert önértékelési zavarai vannak. Az is lehet, hogy egy váratlan esemény rombolja le az addigi életüket. Rengeteg oka lehet, de a lényeg ugyanaz. Valakibe kapaszkodniuk kell, mert egyedül nem tudnak boldogulni. (Valójában tudnának, de nem mernek.) És ekkor jelenik meg a szekta, akik "elhozzák" neked a vígaszt. Valószínűleg eleinte így is van, csak aztán mikor próbálnál talpra állni, akkor jönnek a problémák, mert ők ezt már nem szeretnék. Nekik úgy vagy jó sérülékenyen. (Ezért utálják a pszichológiát is, mert az pont az önismeretről szól.)

Kétlem, hogy egy szekta bármit megoldana. Ők egy könnyített megoldást kínálnak, hogy ne kelljen szembenézned a félelmeiddel, hanem el tudd kerülni őket. Ez a legjobb recept arra, hogy gyenge maradj. És ők pont azt akarják, hogy gyenge maradj.

22. az Elem. 2012.06.27. 18:11:38

@s: pillanat, pillanat!!! nem mondtad meg melyik csatasorba álltál! lehet, hogy velem vagy te!!

iovianus 2012.06.27. 18:27:51

Lennétek inkább katolikusok...

Scagnetti 2012.06.27. 18:40:44

@iovianus: Az én szememben az is szekta. De előnyükre legyen mondva, hogy ők legalább nem úszítanak a nem katolikus rokonok/barátok ellen.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 18:48:38

@Scagnetti: ebben van valami. én is ezt látom problémának

22. az Elem. 2012.06.27. 18:51:24

@iovianus: ....és mehetnénk a Szent Földre, szent háborút vívni és visszafoglalni Jeruzsálemet, mi?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.06.27. 19:16:58

@sefatias: Szerintem aki a bibliát akarja megismerni,annak messzire el kell kerülnie ezt a szektát hiszen szépen átírták a saját céljaiknak megfelelően.Logikáról viszont éppen ezért beszélhetünk,hiszen az üzleti életben az nélkülözhetetlen,ez pedig üzlet. Arra soha nem kaptam választ a JT ismerősöktől,hogy mivel magyarázza a szekta az elmaradt világvégéket? Ha bent voltál,nyílván megéltél párat,tehát remélem tőled megtudom!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 19:22:48

@HK417: Jehova Tanúinak 1975 volt az utolsó konkrét időpont, amit megjósóltak világvégeként. én abból már kimaradtam. de vannak itt rendszeres olvasók, akik már akkor is bent voltak. Én magam csak az örökös igérgetést kaptam, hogy már nemsokára, meg már rögtön. Az egyház egyébként nem magyarázza az elmaradt jóslatokat. pedig elég sok volt belőle 75-ig. ha elmúlt az időpont, és nem történt semmi, akkor egyszerűen továbbléptek, mint a kutya pisilés után. Néha olyan is volt, hogy letagadták, és ráfogták a hivekre, hogy csak ők találták ki.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 19:26:20

@HK417: Egyébként nem biztos hogy igazad van abban, hogy: "aki a bibliát akarja megismerni,annak messzire el kell kerülnie ezt a szektát"

Nekem személy szerint sokat segítettek ebben. Belülről nézve nem olyan rossz ám az egész. legtöbben élveztük, és jól éreztük magunkat sokáig. Ahogy korábban tamara leírta, sokan azután jönnek rá, hogy nem stimmel valami, amikor valami komoly botránkozáson mennek keresztül, amit már nem tudnak feldolgozni. Én is így jártam

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 19:34:55

@Zsolt520: Persze, mosolygunk ezen: mert tényleg röhelyes a fenyegetőzés.
Szerintem az értelmesebb Jehova Tanúi is mosolyognak ezen,és szégyellik a szimpatizánsuk írását.

Főleg ezek után. Ez a levél nagyobb olvasottságot kapott, mint eddig bármelyik. És bár ez a poszt nem érdemelt ekkora felhajtást, mivel gyakorlatilag egy nudli, mégis ennek köszönhetően rengeteg ember keveredett ide, és olvasott el más cikkeket. JJ biztosan beszél majd róla, hogy mi lett a nagy reklám végeredménye

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.06.27. 19:37:37

@sefatias: Köszi a választ! Azért ez így elég gáz lehetett--világvége!,hopp,mégse! Szóval ha valakiben erre sem ingott meg a vakhit,az meg is érdemli!
A bibliával kapcsolatban arra gondolok,hogy nem A BIBLIÁT ismered meg-talán még tiltott is-hanem az általuk átírt és annak nevezett könyvet. Nem kicsi a külömbség,még úgy sem,ha az "eredetit" is önkényesen állították össze--de legalább eredeti írásokból.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 19:40:46

@HK417: nehogy azt hidd. Azért Jehova Tanúi sokkal jobban ismerik a Bibliát mint az átlagember. És függetlenül attól hogy sok dologban tévednek, mégis igyekeznek rendszeresen olvasni, és minél több ismeretet szerezni belőle. Bár ez az ismeretszerzés legtöbb esetben, egy szűrőn megy keresztül, amit az Őrtorony tesz a Biblia, és az egyén közé.

Scagnetti 2012.06.27. 19:42:19

@sefatias: Mi volt az a komoly megbotránkozás? Nem olvastam végig a blogot, ma láttam először, szóval ha leírtad már régebben, akkor adj róla légyszi egy linket! Köszi!

gömbőc33 2012.06.27. 19:50:59

@twenty-two years: nem küldtek a szentföldre.....:-) viszont az egyik kissebb közösségükben 3 hónap alatt jobban be tudtunk illeszkedni, és több szeretetet kaptunk, mint jt-ként kilenc év alatt.

kicsella 2012.06.27. 19:51:53

@HK417: Szia!
Nekem az egyik nagyon közeli valakim, aki átélte a 75 ös világvégét , ezt válaszolta, mikor hasonló kérdést tettem föl neki:
" Nem történik semmi véletlenül. Mikor a világvége jóslat nem teljesedett be, sokan elhagyták a hitüket, ezáltal kiderült, hogy csak képmutatásból szolgálták Istent. Akik nem voltak lojálisak, azok kiszóródtak...."

Hát én csóváltam a fejem, de sokan bedőlnek ennek a szövegnek.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.06.27. 19:54:29

@sefatias: Még egyzser--igérem utoljára--elmondom,hogy nem A BIBLIÁT ismerik meg,hanem a szekta által,saját céljainak megfelelően átírt valamit! Az is tény,hogy többször is átírták--múlnak az idők,ugye.
Aszerint amit írtál: nem is olvassák közvetlenül még a saját bibliájukat sem,csak az Őrtoronyból "tanulnak"?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 20:00:40

@HK417: Sajnos tény, hogy sokuknak nincs igazán idejük a Biblia olvasásra. de elhiheted nekem, hogy ha most leülnél beszélgetni egy Tanúval, akkor meglepődve tapasztalnád, hogy milyen magabiztosan forgatja a bibliáját. Persze ma már tudom, hogy ez az ismeret nem elég. Ma már simán megcáfolom azokat a tantételeket amiben korábban hittem. De az az igazság, hogy a mai tudásomat ott alapoztam meg. A mai hitem alapjai ott lettek elkészítve, és pont az ott tanultak segítettek felismerni, hogy mi az amiben nem stimmel a szervezet, és a biblia tanítása. Sokan vannak ám bent, akik tisztában vannak sok helytelen tanítással. Csak épp bizonyos kényszerek miatt nem tudnak kijönni. Én is sokat veszítettem azzal, hogy elhagytam az egyházat. nagyon sokat

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 20:02:40

@HK417: nagy duma mi? :DD én is bevettem. El sem hiszed milyen komolyan tudtam venni az ilyet

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.06.27. 20:04:06

@sefatias: Ok! A biblia kérdés lezárva.
Viszont ezt a "nem tudnak kijönni" és "sokat veszítettem" kérdést nehezen fogom! Mi az,hogy nem tudsz "kijönni",ha akarsz? Ki mer,tud megakadályozni?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 20:06:46

@HK417: senki nem meri, és nem is tudja megakadályozni. De ha kijössz elfordul tőled mindenki akit szeretsz. az összes barátod, a rokonaid, a közvetlen családod. ha meglátnak az utcán, rád se néznek. levegőnek se vesznek. Sőt néhányan, mint például az engem fenyegető testvérem, úgy érzi akármekkorát belémrúghat, mert nekem lehet. Az nem baj ha nekem fáj, mert megérdemlem

kicsella 2012.06.27. 20:12:01

@HK417: " Mi az,hogy nem tudsz "kijönni",ha akarsz? Ki mer,tud megakadályozni?"

Bocs hogy közbeszólok.
Én pl. azért, mert ha kijönnék, nem tarthatnám a családdal a kapcsolatot (azokkal akik bent vannak), márpedig szükségük van rám.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 20:22:02

Na kedves férfitársaim. Menjünk meccset nézni. Hajrá spanyolooook!!!!

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2012.06.27. 20:26:20

@sefatias: @kicsella: Ezért hívom ezt a csapatot SZEKTÁNAK--így nagybetűvel. Talán nem annyira kézzelfoghatóan veszélyes,mint a sok agyament,akik öngyilkosságba hajszolják a híveiket,vagy mint a SCI,de igenis veszélyes és igenis életeket tesz tönkre--míg az előbbieket egy egy működő vulkánhoz hasonlítanám(odamész,véged és ezt láthatod is előre),addig JT olyan mint egy melegforrás a vastag jégtakaró alatt--mész,mész,minden ok,aztán egyszer csak beleestél és nem nagyon van kiút!(tehát nem annyira szembetűnően veszélyes) Nem csoda,hogy vannak országok,ahol be vannak tiltva.

22. az Elem. 2012.06.27. 20:33:27

@gömbőc33:
a kavicsot bármilyen színűre festheted, attól még kavics marad...
és csak színezed a kavicsot... :)

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.06.27. 20:39:06

@kicsella:
Ezt a rostálós szöveget mindig felhozzák, állandó rostálás folyik. Ezek szerint már olyan tisztának kéne lenni a gyülekezeteknek és olyan felüdítőnek, mert mostanra már csak azok maradhattak benn, akiknek "aranyból vannak" a tulajdonságaik.

A lényeg az, hogy Jehova állandóan rostál, csak te lehetsz a hunyó....
(de hát, mi csak jól jártunk, mert már ezt is tudjuk, hogy zsákutca....)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 20:46:19

@karalabe4: :) ez jó. aztán mégis minden egyre rosszabb

kicsella 2012.06.27. 21:11:26

@karalabe4: @sefatias: Hát igen, mi már átlátunk a szitán, még szita sem kell hozzá((:

tragickingdom 2012.06.27. 21:24:43

Én már csak azt szeretném tudni és érteni,melyik vallás igaz,és hol keressem Istent...

kicsella 2012.06.27. 21:30:03

@tragickingdom: szia!
Jó kérdés.
Mivel a Biblia Isten szava, mindenképpen azon keresztül keresd, a többit nem tudom(:

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 21:49:54

@kicsella: egyetértek :) én is csak eddig jutottam el

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 21:50:36

@tragickingdom: Tanulni kell sokat. olvasni, szélesíteni a látókört, és egyszer majd csak lesz valami.

reboot (törölt) 2012.06.27. 22:05:29

@tragickingdom: Keresd az igazságot, de légy óvatos azokkal, akik azt állítják, hogy megtalálták!

Virago_1000 2012.06.27. 22:14:58

@Scagnetti: Engem ilyenkor inkabb elkuldtek iskolaba, hogy "valljam meg a hitemet", "ne szegyelljem a jo hirt".
Kinszenvedes volt, mondanom sem kell, ellensegeimnek sem kivanom.

@reboot: "
Kapaszkodj, van olyan jt, aki direkt elküldi a gyereket a suliba, hagy tanuljon meg kiállni a hitéért... "

- itt vagyok, az elo pelda.

reboot (törölt) 2012.06.27. 22:26:59

@Virago_1000: Hm, kellemes élmény lehetett... Nagyon...

Szerencsére a mai fiatalokat már nem olyan könnyű félre vezetni. A kellő információk elérhetőek. Egy karnyújtásnyira vannak.

Sok szülő és köztük sok vén roskadozik az miatt, hogy a gyermeke elhagyta ezt az agymosó szektát.

Az értelmesebbek lelépnek innen. Max a család miatt maradnak fantom hírnökként, tétlenként.

Ennyi.

Az internet szabaddá tesz ;)

És én nagyon hálás vagyok, hogy ebben a korban élhetek. ;)

gömbőc33 2012.06.27. 22:28:52

@twenty-two years: de az nem mindegy, hogy aranyfestékkel, vagy kutyapiszokkal színezem be.....

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.06.27. 22:35:17

@reboot: >>" "A diktátorok joggal rettegnek a bloggerektől",
akiknek erejét az elnyomó rendszerek egész sorának véget vető arab tavasz is megmutatta "<<- Uta Schaeffer, a Deutsche Welle (DW) német közszolgálati műsorszóró társaság főszerkesztője

(Forrás: tech.msn.mainap.hu/kikapcsolodas/kiosztottak-a-blogoszfera-oscar-dijait-17305/ )

A destruktív szektákat,és vallási diktatúrákat leleplező bloggerek szolgálata szellemi harc gondolatokkal,és klaviatúrával,amelyek által felszabadulhatnak a hamis ideológiák rabságából a szekták által megfélemlített,lelkileg megkötözött áldozatok,-az egyházak közömbössége ellenére is!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.27. 22:59:43

@reboot: "Az internet szabaddá tesz ;)"

Ezt nem Jézus mondta? Valahol a János evangéliumában. vagy rosszul emlékszem?

gömbőc33 2012.06.27. 23:05:13

@tragickingdom: nincs rá egyértelmű válasz, de érezni fogod, ha jó úton jársz. Ahányan vagyunk itt, akik kijöttünk a szervezetből, annyiféle úton járunk. Ami jó nekem, az nem elfogadható pl twenty-two years számára, de amilyen utat mások járnak az nekem nem lenne jó. Viszont tiszteljük egymást, és egyikünk sem állítja azt, hogy az egyedüli üdvözítő úton jár, és aki nem követi, az megy a levesbe. Már az életünk is isteni kegyelem, még akkor is, ha jt nem szeretik ezt a szót, és az Ő irgalma mindent felülmúl, bízd rá magad.

apanna 2012.06.27. 23:12:06

@Scagnetti: "(Ezért utálják a pszichológiát is, mert az pont az önismeretről szól.)"

A pszichológusok sem értenek egyet semmiben. Nem mellesleg maga a pszichológia is emberek által kitalált ,bizonyíthatatlan elmélet...

apanna 2012.06.27. 23:13:19

@tragickingdom: Valahol olvastam, hogy a Biblia telefon közted és Isten között. Olvasd, és választ kapsz a kérdéseidre.

Scagnetti 2012.06.28. 00:36:20

@apanna: De, elég sok dologban egyetértenek, mellesleg a pszichológia igen jól működik is a gyakorlatban, ezért is utálják a szektafőnökök annyira a pszichológusokat, akik velük ellentétben legalább megadják az esélyt a páciens gyógyulására. Persze a hívek hülyítéséhez is felhasználható, ahogy használják is, csak ezt be nem ismernék semmi pénzért.

Szívesen látnék bármilyen bizonyítékot a bibliai történetekre. Mivel ilyet még egyetlen ember sem tudott produkálni a történelem folyamán, egyelőre inkább hiszek a pszichológiában, mint a kis szektád tévtanításaiban. Egyelőre ott tartunk, hogy még a földönkívüliek létezésére is több az esély, mint hogy Mózeshez az Úr szólt volna a csipkebokorból. De majd ha lesz bármi bizonyítékod, szólj. Akkor lehet, hogy átértékelem a szektáról alkotott véleményemet is.

Scagnetti 2012.06.28. 00:37:41

@Virago_1000: Erre mit lehet mondani. Tragédia, hogy emberek ilyet tesznek a gyerekeikkel, csak mert valami rohadék meghülyítette őket.

Scagnetti 2012.06.28. 00:39:21

@reboot: Így van. A vallások most először végre közel kerültek a pusztuláshoz. Ez persze nem jelenti azt, hogy biztosan meg is szabadul tőlük a világ, de az biztos, hogy az információk elérésének ilyen ütemű gyorsulása nem nekik dolgozik.

Scagnetti 2012.06.28. 00:39:57

@sefatias: Ok! Holnap elolvasom. Köszi!

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.06.28. 06:12:46

@Scagnetti:
"Ezért undorító dolog a szekta, mert nem csak a pénzed veszi el, sőt nem is biztos, hogy ez a fő szempont, hanem az, hogy örökre magához láncoljon téged is, és ha hagyod, az utódaid is. És sok hülye hagyja."

Sok mindenben sajnos igazad van. De voltál te Jehova Tanúja?
Lehet, hogy kívülről és utólag nagyon cikinek néz ki a dolog (főleg úgy, hogy az internet fényében már sok mindent tudunk a szervezetről), de azt tényleg nem tudhatod, hogy milyen állapotban voltak emberek, amikor bekerültek a JT szervezetbe, akár gyerekkéknt, fiatalként vagy lelkileg összetört emberekként....

Én személyesen azt vallom, hogy az életünkért saját magunknak kell viselni a felelősséget és nem másra mutogatni. Nem tartom etikusnak, ha valaki úgy gondolja, hogy akár más emberek, akár valami "gonosz" szellemi lény befolyása alatt állt és amiatt tett dolgokat. Úgy gondolom, hogy az ilyen személyeknek, bármilyen vallásososak legyenek is, még hátravan a saját magukkal való szembenézés élménye.
Viszont, hogy ki mikor akar ezen keresztülmenni ez mindenkinek a saját dolga. Nekünk ennyi időre volt szükségünk. Másoknak lehet, ezen a területen nincsenek gondjaik, de vannak másban (pl önámítás a párkapcsolataikban, vagy az elméjük játéka a anyagi dolgokat illetően, ami rávette őket, hogy menjenek bele óriási kölcsönökbe...stb.).

Mindenkinek van valami tanulópénz, amit meg kell fizetni. A hülyézés helyett, inkább mutasd meg, hogy te mit tanultál a saját tanulópénzed megfizetése közben. Vagy még ezt nem tetted meg?

gömbőc33 2012.06.28. 06:44:03

@karalabe4: nemrég valaki azt mondta nekem, hogy az eber nem azért szerez tapasztalatokat, hogy megtartsa magának, hanem hogy másokat szolgáljon vele. Vagyis ha csak egy embernek tud a tapasztalatunk segíteni, már nem hiába jártuk végig ezt az utat. Ezen, és a többi blogon keresztül tudjuk, már sokan kaptak segítséget.

reboot (törölt) 2012.06.28. 07:51:14

@Zsolt520: a witch towernek is van oka rá :)

reboot (törölt) 2012.06.28. 07:52:03

@sefatias: ez a 21.sz-i, reboot féle fordításban olvasható :)

reboot (törölt) 2012.06.28. 07:57:37

@Scagnetti: nem hiszem, hogy a vallásoknak befellegzett volna, az viszont tény, hogy a szabad információ áramlás komoly mítoszokat, ideákat rombol le, és ennek egyrészről örülhetünk, másrészről foghatjuk a fejünket, mert nekünk kell döntenünk, véleményt formálnunk esetleg olyan kérdésekben is, amik érdekesek, értékesek a számunkra

a téves információkról meg ne is beszéljünk, rendesen bekavarhatnak, ha az ember minden elhisz elsőre, vagy azért mert meggyőzően adták elő :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 08:22:08

@Scagnetti: Ez a blog azért működik, hogy felhívja figyelmet Jehova tanúi tévedéseire, hiobáira. De Meg kell vallanunk, nemcsak ezek vannak neki. Mint minden vallásnak, ennek is vannak pozitív oldalai, amelyek sok hasznot hoznak az embereknek, és bizonyos mértékben a társadalomnak is. Sokan akik itt irogatunk ezen az ellenzéki blogon, elismerjük, hogy sokmindenért hálásak lehetünk az egyháznak, és néhány személynek a gyülekezetekben. Sok igazi barátot találtunk, és sok fontos dologra tanítottak meg bennünket. Éppen ezért azt hiszem egyikünk sem gyűlölettől, nyáltól fröcsögő szájjal pocskondiázza volt testvéreit, hanem igyekszünk keresztényként viselkedve szeretetből cselekedni.

Arra meg hogy mire van bizonyíték, és mire nincs, itt most ne beszéljünk. Te magabiztosan hülyézed le azokat akik Jehova Tanúi, mert milyen eszetlenek, hogy ilyen könnyen be lehet őket csapni, és most jössz azzal, hogy az ufókra több bizonyíték van. Karalábénak igaza van. Nézz körül egy kicsit a saját házad tájékán is, mert aki ilyen magabiztosan hülyéz le másokat ott nem mindig stimmel valami.

Scagnetti 2012.06.28. 08:30:02

@karalabe4: Lehet, hogy nem volt pontos a fogalmazásom, a hülyét arra értettem, aki a gyerekét is hagyja behálózni. Erre már nincs mentség.

Egyébként egyetértek azzal, amit írtál, szerintem már a nagy részét én is leírtam korábban.

Scagnetti 2012.06.28. 08:32:39

@reboot: Nem vagyok benne én sem biztos, hogy befellegzett nekik, de soha ilyen jó lehetőség nem volt rá, mint most. Remélem, az emberiség él vele, és bár ez nagyon hosszú folyamat lesz, talán eljutunk végre a vallásmentes paradicsomba. :)

baland 2012.06.28. 08:35:49

@Scagnetti: Nálunk ez nem okozott problémát.
Ha husvétkor tojást kellett festeni, mi megállapodtunk a tanárral,hogy a gyermekünk kacsát,zsiráfot,elefántot stb. festett. Havonta egyszer vittünk tortát (házikészítésűt) az osztálynak szülinap helyett.És olyankor a kedvenc zenéjét is lejátszották az elfogyasztása közben.Mindent meg lehetett beszélni:)
Ha probléma volt, az abból adódott, ha a tanár nem volt hajlandó kompromisszumra. Mint egy "robotosított" JT. úgy viselkedett :)
Az éremnek két oldala van! Nálunk a suliban volt arab gyerek is.Ők sem ünnepelték a karácsonyt meg a husvétot stb.A tanári kar arra törekedett,hogy vegyes osztályok legyenek.Éppen a tolerancia az elfogadás miatt.
Nekünk a gyerekek nem érezték azt,hogy valamiből kimaradtak volna. (kérdezd meg tőlük:) )
Bár belátom,hogy ez talán ritka JT között. :(

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 08:36:29

@Scagnetti: Mi egyébként nem vagyunk vallás ellenesek. Én például már nem gondolkodom vallásba, de úgy érzem nagy szükség van rájuk. A vallások nagyon sokat dolgoznak az emberiségért. Persze nem ingyen. De az általuk végzett munkának köszönhetően sokan válnak vallásossá, és kezdenek el hinni Istenben. Ez pedig egy ugródeszka lehet, az önálló személyes hithez, ami viszont már fontosabb, mint a vallás

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 08:37:55

@baland: Nálunk is hasonlóan működött. Ma már ez nem okoz akkora problémát, mint 30 évvel ezelőtt. A tanárok toleranciáján múlik minden

reboot (törölt) 2012.06.28. 08:38:06

@Scagnetti: gondolod jobb lenne vallás nélkül? és ha el is jönne ez a világ, mi lenne a következő amit meg kellene szüntetni szerinted? és a következő? hova jutnánk?

reboot (törölt) 2012.06.28. 08:40:22

@baland: rendkívül ritka, bár én is ismerek hasonló sztorikat

ez a sztori inkább rólatok szóló, mint jt-ról :)

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.28. 08:43:14

@baland: @sefatias: Na ide figyelj apukám :) Üljetek be egy évzáróra vagy akármilyen váratlan iskolai ünnepségre (pl. költészet napja -.-') és maradjatok ülve a nyitó Himnusz és a záró Szózat alatt, jó? Csak egyszer, az én kedvemért ;-)
Én végigcsináltam így az iskoláim (na jó a középsulit már nem teljesen).
Aztán hasonlítsd össze az arcszíned egy rákkal.

Scagnetti 2012.06.28. 08:45:57

@sefatias: Először is olvasd el, mire válaszoltam. Az illető írt egy elég nagy hülyeséget, amit egyébként milliószor elpuffogtatnak a szektahívők, persze további magyarázat nélkül, mert az már nincs nekik. A pszichológia elég jól működik a gyakorlatban, ha ez nem bizonyíték, akkor mi az?

Míg a Bibliára továbbra sem tudnék bizonyítékot mutatni. értem én, hogy nem is kell mindenkinek, de nekem azért kellene, mielőtt bármit is elhiszek belőle.

A karitatív tevékenységek tökéletesen működnének égő csipkebokor és egyéb maszlagok nélkül is. Segíteni másokon lehet a nélkül is, hogy rájuk erőltetünk egy zavaros történetet és fújunk arra, aki nem vevő rá.

Hogy kit tartok hülyének, feljebb már kifejtettem. Egy felnőtt embernek legyen annyi esze, hogy végiggondolja a helyzetét, hogy amiben van, az jó neki vagy sem. Nem kell sokat gondolkozni, hogy az ember hibát találjon a szekták érvrendszerében. És ha megvan, akkor lehet tovább gondolkozni, hogy vajon csak ez az egy nem stimmel, vagy máshol is van baj.

És arra nincs mentség, ha valaki a gyerekét is beviszi egy ilyenbe.

Az ellenszenvemet a vallásokkal szemben nem titkoltam eddig sem. Láttam közeli ismerőseimet, akik bedőltek egyik -másik ilyennek, és nagyon rosszul jöttek ki belőle, vagy épp sehogy.

reboot (törölt) 2012.06.28. 08:47:22

@Johnny Joker: jogos !!

te, az avatárod az olló kezű edvárd?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 08:49:55

@Johnny Joker: ebben igazad van.Bár hogy őszinte legyek(mint tudod elég liberális voltam) én ezt másként oldottam meg. Lényeg, hogy ez tényleg érzékeny pont, de lehetett volna rugalmasabban is kezelni. De hidd el, hogy régen rosszabb volt. Ismerek egy fickót, akit emiatt kihívtak az egész iskola elé, nyílvánosan megalázták, és ott az egész iskola előtt bepisilt. Gratulálok a tanárainak, és a szüleinek is. egyébként ez a gyerekkori megaláztatás rányomta a bélyegét a felnőttkorára is. egy embertele, érzéketlen bunkó lett

Scagnetti 2012.06.28. 08:51:44

@baland: Na jó, de mi értelme ennek az egésznek?

Egyébként meg van ebben nem kevés álszentség is, mert pl. a munkahelyemen látványosan félrevonulnak, ha év végi (és egyben karácsonyi) ünnepséget tartunk, de azért az ünnepi szabadnapok miatt egy sem tiltakozott még soha. Azt megtartják lelkiismeretfurdalás nélkül.

Scagnetti 2012.06.28. 08:53:49

@sefatias: Ma is sok állat tanár van, legfeljebb a mozgásterük lett kisebb. Sajnos ezeket nem szűrik megfelelően, pedig vannak elég jó tesztek, melyek kimutatják az agresszióra való hajlamot.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 08:54:53

@Scagnetti: én tiltakoztam. jogtalannak tartottam, hogy amikor az én vallásom fontos napjai vannak, akkor nem kapok egy fizetett ünnepet. Egyébként én szinte minden ünnepen dolgoztam, mert tekintettel voltam a munkatársaimra. a karácsony délutánt, a szilveszter éjjelt meg más ünnepeket mindig bevállaltam. örültek is neki

Scagnetti 2012.06.28. 08:56:20

@sefatias: Ez korrekt dolog volt részedről. A mieink sajnos nem ilyen korrektek.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 08:59:05

@Scagnetti: hát hidd el Jehova Tanúi között is vannak őszinte hívő emberek, és nagyképű öntelt képmutatók(sajnos a rendszer miatt az utóbbiak tudnak jobban érvényesülni) De alapvetően fontosnak tartjuk a keresztényi alapelveket. De sajnos a legtöbben erre csak addig képesek, amig egy komoly gondba nem kerülnek, mert sokan ekkor megbuknak

baland 2012.06.28. 09:01:10

@Johnny Joker: Nem kell ülve maradni,mi nem énekeltünk :)
Költészet napja??? A lányom volt a vers és prózamondó verseny győztese 4 évig a középsuliban.Ezért nagyobb iskolai rendezvényeken pl.költészet napján felkérték szavalásra. Minket ez nem zavart.:).Persze ezt nem kérték ,hogy mondjuk el a kongresszusi tapasztalatok között :):):)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 09:06:07

@baland: szerintem igy is kell csinálni. nem kell ülve maradni, nem kell provokálni. A három zsidó sem ücsörgött a Dura mezején, hanem tiszteletteljesen állt. igaz ott lehajolni kellett volna, de ez a sztori jelzi, hogy egy állami jelkép előtt miközben szól az államot dicsőitő ének, nem baj, ha valaki tiszteletteljesen áll

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.28. 09:06:49

@baland: Na ne mondjad már, hogy nem kell ülve maradni, mert az igen ciki lenne, ha utólag így kiderül. Nekem azt tanították gyerekként, hogy ha Himnusz/Szózat van és ülsz, akkor ülve kell maradni, különben ha felállsz vigyázzba az imádat, tisztelgés.
Vagy ha tudjuk, hogy Himnusz/Szózat lesz, intézzük előtte úgy, hogy alapból állunk... ekkor nem kell leülni, de vigyázzba sem szabad állni.

Néhány tanúgyermek azonban ugyan úgy felállt, mint a többiek. Én meg nem. A tanárok meg csak néztek: most akkor mi van?

reboot (törölt) 2012.06.28. 09:07:30

@baland: elvileg ez úgy van, hogy ha azt mondják álljunk fel, akkor nem állsz fel, ha azt mondják, hogy felállva énekeljük el, akkor felállsz, de nem énekelsz? vagy ti nem így csináltátok? :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 09:09:09

@Johnny Joker: @reboot: csak énekelni nem szabad én is úgy tudom, hogy ha tiszteletteljesen állsz az helyes

baland 2012.06.28. 09:10:33

@Scagnetti: Ha ramadan idelyén amikor szigorú böjtöt tartanak (A mohamedán év 9. hónapja)
és te éppen abban az országban élnél,valószínüleg nem vennél benne részt.
Hanem elvonulnál étkezni oda ahol ezzel nem sérted az abban résztvevőket.Sőt ha azon a napon nincs munka.íakkor nem erősködnél,hogy miattad nyissák meg a munkahelyet.És ettől még nem lennél álszent ?!

reboot (törölt) 2012.06.28. 09:10:42

@Johnny Joker:

elvileg ez úgy van, hogy ha azt mondják álljunk fel, akkor nem állsz fel, ha azt mondják, hogy felállva énekeljük el, akkor felállsz, de nem énekelsz

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.28. 09:11:58

@sefatias: Állni lehet, HA már alapból is állsz. De felállni Himnuszra/Szózatra ülő helyzetből tiltott. Hát ne szórakozzatok már exvénjeim, a faterom is az volt :D Akkor engem félretanítottak?? Akkor feleslegesen szenvedtem annyit? :/

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 09:12:35

@Johnny Joker: igazad van:

Ha elhangzik egy nemzeti himnusz, ahhoz, hogy valaki kimutassa, hogy azonosul a dalban megfogalmazott gondolatokkal, általában mindössze fel kell állnia. Ilyenkor a keresztények ülve maradnak. Ám ha már állnak a nemzeti himnusz felcsendülésekor, akkor nincs szükség arra, hogy keressék a módját annak, hogy leülhessenek, mert ilyenkor nem kimondottan a himnusz miatt állnak. Ha viszont egy csoporttól elvárják, hogy álljon és énekeljen, akkor az, hogy mi pusztán felállunk a tisztelet kedvéért, de nem éneklünk, nem jelenti azt, hogy azonosulunk a dalban megfogalmazott gondolatokkal.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 09:13:32

@Johnny Joker: de figyeld az utolsó mondatot:

az, hogy mi pusztán felállunk a tisztelet kedvéért, de nem éneklünk, nem jelenti azt, hogy azonosulunk a dalban megfogalmazott gondolatokkal.

reboot (törölt) 2012.06.28. 09:13:44

@Johnny Joker: jól tanított a faterod, nyugi, legálisan szenvedtél :) előbb már leírtam, hogy mi a szabály

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 09:17:14

@reboot: @Johnny Joker: szóval fel lehet állni, csak nem szabad énekelni

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 09:19:08

ugyanis mindig elvárják, hogy énekelj. Az más kérdés, hogy kevesen énekelnek. A magyar válogatott tagjai hangosan énekelnek. Más válogatottak becipzározott szájjal hallgatják a zenét.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.28. 09:23:33

@sefatias: Nem lehet felállni sefa! Az pl. Amerikában van, ahol konkrétan csak zene szól és a diákoknak kell énekelniük rá a Himnuszt. Itt Mo.-n nem várják el, hogy énekelj, az emberek 95% nem énekel. Itthon nem szabad Himnuszra/Szózatra felállnia tanúgyermeknek.

baland 2012.06.28. 09:25:48

@Johnny Joker: Sokszor hallottam,hogy meg van írva a JT-i talmudja".Szerintem ez a mikor ,hogyan,meddig mit csinálhatsz is ez a kategória.Úgy gondolom,hogy fontosabb alapelvekben gondolkodni és nem törvényekben.Ahogyan Jézus is tanított.Bár olvastam erről egy nagyon kerek tanulmányt Sefatiastól:)Egyébként csodálom a kitartásodat amivel képes voltál megtenni sulisként ezeket a nem egyszerű dolgokat!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 09:27:40

@Johnny Joker: ezen már ne rágódj. elmúlt. én nem engedném a fiamnak, hogy nyílvánosan megalázza magát. Az hogy nem éneklik a himnuszt az egy dolog. de itt szokás énekelni

reboot (törölt) 2012.06.28. 09:28:13

@Johnny Joker: @sefatias:

nem értelek titeket... a lényeg az, hogy milyen felszólítást kapsz !

ha azt mondják, "álljunk fel...", akkor NEM állhatsz fel

ha azt mondják" felállva énekeljük el...", akkor felállHATSZ, de NEM énekelhetsz

magyarországon az első a gyakoribb eset, és jj jól írta, a kompromisszumos megoldás az eleve állva levés

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.28. 09:35:20

@baland: Köszönöm.
Most egyébként biztos azt kívánnák, hogy Ludas Matyi legyek, hogy CSAK 3x-osan kapják vissza :)

Ez az egész, ami összegyűlt az évek alatt, ideértve pl. az ilyen eseteket is... ez óriási energiával lát el a mai napig. Nekem az emlékeim a "sámsonhajam".

baland 2012.06.28. 09:35:59

akkor az a legjobb hogy mikor bemész egész végig állva maradsz és így nem az ő felszólításukra állsz fel. És mondhatod:
" Nem követtem el semmit miért akarnak leültetni???" :D:D:D:D:D:D:D:D:D

reboot (törölt) 2012.06.28. 09:36:05

@sefatias: jó, ejtsük, de mi lesz jj-vel?

teokratikusan, vagy anti teokratikusan szenvedett ?? nem mindegy, a faterja miatt sem :)

egyébként tisztelem és egyben sajnálom is őt, kőkemény szitu lehetett... újra és újra... le a kalappal !

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 09:39:14

@reboot: Szerintem mindannyiunknak vannak ilyen élményeik. Nekem is néha kinyílik a bicska a zsebembe. Neked írtam az öcsémről. Ezt nem fogom én sem lenyelni soha. illetve jópár más dolog is van még

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.28. 09:39:56

@baland: Ami erről még eszembe jut, hogy a szervezetben felnőtt extanúk félelmetes ellenségei a Szervezetnek. Nekik "elvették" az életük/családjuk egy részét és nem úgy vannak mint a világból betértek, hogy "jó oké hát megsz...am, ez van". Ők utolsó vérig mennek, külföldi exoldalakon láttam már sok ilyet...

Scagnetti 2012.06.28. 09:55:17

@baland: Nem éltem még arab országban, és nem is tudnám elképzelni magamról. De valószínűleg alkalmazkodnék az ottani szokásokhoz, és nem játszanám a kívülállót. Az biztos, hogy nem vonulnék ki látványosan, ha valami ünnepséget, szertartást tartanának, hogy utána viszont simán elfogadjam az ezzel járó szünnapot. Mert ez pofátlanság a javából.

s 2012.06.28. 10:13:31

@twenty-two years: Lehet. Nem ismerem még az itteniek véleményét a dolgokról. Olvasgatok, aztán majd kiderül.

apanna 2012.06.28. 10:14:32

@Scagnetti: "De, elég sok dologban egyetértenek"

Vannak irányzatai, elméletei, és ebben bizony még a nagyok, akik mindezt kitalálták sem értettek, és értenek egyet.

"akik velük ellentétben legalább megadják az esélyt a páciens gyógyulására."
Ez sem igaz. Gyógyszert kapsz a problémáidra, ami enyhíti a tüneteket. Majd rászox a gyógyszerre amitől egész hátralevő életedben függővé válsz. Ez mind csak egy mankó. Olyan, mint amikor fogyókúrázol, és gyógyszert szedsz. Nem a gyógyszer fogyaszt, hanem az önmegtartóztatás, a kevesebb kalóriabevitel.
Az én pszichológia tanárom, pl dohányzik, és nem képes leszokni. Még terápiával sem....
Maga a pszichológia bizonyíthatatlan tudomány,.
A gyógyulást neked magadnak kell megoldanod.

"mint a kis szektád tévtanításaiban."
Nem személyeskedni kell, hanem érvelni. Milyen kis szektám? Nem vagyok szektatag, de nem is nézem le azt ,aki hisz egy feljebbvalóban.

A te teremtéstörténetedre milyen bizonyíték van? Én már az első biológiaórán tudtam, hogy nem majomtól származom.
A mai tudományos elméletek szerint, léteztek ősemberek, és emberek. A kettő nem keveredhetett, hisz génállományuk nem tette ezt lehetővé.

Mond, neked milyen tudományos bizonyítékod van, egy emberek által kitalált tudományágra, ha nekik sincs? Ha megszerezted, bizonyára tied lesz egy Nobel díj is érte.....

És mint nem szekta tag, k....ra szeretném ha nem személyeskednél, tiszteletben tartanád azon emberek álláspontját, akik igen is hisznek valakiben, vagy valamiben. Ugyan úgy ahogy te hiszel a semmiben.

Ha pedig ez nehezedre esik, nem kell ilyen blogokat látogatni.
Nincs rá kényszer, hogy beleírj, vagy olvass róla.
Ha mégis, akkor keress egy jó pszichológust, aki majd kigyógyít, vagy tovább küld egy pszichiáterhez, és felír neked egy jó kis antidepresszánst...

Scagnetti 2012.06.28. 10:51:25

@apanna: "Vannak irányzatai, elméletei, és ebben bizony még a nagyok, akik mindezt kitalálták sem értettek, és értenek egyet."

Ami persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs egyetértés, csak azt, hogy vannak vitás kérdések. Mivel nem egzakt tudomány, ez így is lesz még sokáig.

De pl. ugyanezt meg lehetne kérdezni a vallások esetében is. Kinek van igaza. Akik egy vagy akik több istenben hisznek? A kettő eléggé üti egymást. Még ha valakinek igaza is van, a másiknak biztos nincs.

Nem csak gyógyszeres terápiák vannak, és bármennyire is hihetetlen számodra, elég sok olyan esetet láttam, ahol bevált a kezelés gyógyszerek nélkül is.

Abban viszont igazad van, hogy a gyógyulást neked kell elérned. A gyógyszer akkor jön, ha erre képtelen vagy valamilyen okból. (Vagy ha rossz a kezelés.)

A feljebbvalót én is el tudom képzelni, csak nem úgy, ahogy az egyházak tálalják. Mert valójában senki sem tudja, hogy létezik-e és azt sem, milyen. Valaki pár ezer éve kitalálta, hogy ilyen, és most sokan elhiszik, pedig sosem láttak belőle semmit. Én el tudom képzelni, hogy van, viszont nem tartom szükségesnek, mert működőképesnek látom a világot nélküle is.

Az én "teremtéstörténetemre" mondjuk bizonyítékok a régészeti leletek, köztük pl. több millió éves maradványok, melyek egyértelműen olyan korból származnak, amiről a Bibliában egy szó nincs. Pl. Noé bárkáján voltak dinoszauruszok? Mert a földben ott vannak a csontjaik, és elhiheted, hogy nem egy ateista tette őket oda huncutságból. Egyáltalán mikor volt a teremtés?

Amennyiben nem vagy szektatag, ezen megjegyzésemért elnézést kérek!

Hogy milyen blogokat látogatok, azt nem tőled fogom megkérdezni. Maradjunk ennyiben!

Virago_1000 2012.06.28. 10:58:44

@sefatias: "Sok igazi barátot találtunk"

- nem neveznem barataimnak azokat, akik egy adott pillanattol (a kikozosites) kezdve soha tobbet nem beszelnek velem. Addig minden jo volt, aztan egyik naprol a masikra mint derult egbol a villamcsapas (de meg annal is varatlanabbul) minden megszunik. A szeretet, baratsagot, erzeseket nem lehet kapcsolgatni, mint a villanykapcsolot.
Arrol nem is beszelve, hogy az igazi barat a bajban barat. Nos, a JT gyulekezetben szerzett "barat"-ok pontosan akkor hagynak fakepnel, amikor a legmelyebben vagy (a legmelyebbre loknek a kedves pasztoraid), es a legjobban szukseged lenne olyan baratokra, akik aterzik a helyzeted.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.28. 11:26:27

@Virago_1000: Én is így voltam. Érted azok, akikkel szinte együtt nőttem fel, egyik percről a másikra elfordultak. Én naiv meg azt hittem, hogy ők a barátaim!!!
Tudod, hogy ki volt az egyetlen igaz barátom, aki még most is az? 14 évvel idősebb nálam. Egy később kiközösített hölgy, akivel titokban kiközösítése alatt is tartottam a kapcsolatot... ekkor 7.-8.-9. osztályos voltam. Utána visszafogadták, de továbbra is ugyan úgy átnézett rajta mindenki mint a kiközösítése alatt, így rendszertelenné vált, és úgy tudom, hivatalosan nem különült el, külföldre ment. Ennek a nőnek köszönhetem konkrétan, hogy volt hol laknom, mikor eljöttem otthonról. Tudom, hogy vannak akik ebben nem hisznek [nő férfi barátság romantikus érzelmek nélkül], de ő igazi barátom azóta is, és máig tartjuk a kapcsolatot.

reboot (törölt) 2012.06.28. 11:36:18

@Johnny Joker: a te élettapasztalatodat is szívesen olvasnám :) azt hiszem régebben valamennyit leírtál már belőle, de nem emlékszem rá teljesen...

22. az Elem. 2012.06.28. 12:17:16

@tragickingdom:
Mindenkinek más az útja a tökéletességhez és nem ismerhetjük egymás útjait.
Mi lenne a világból, ha mindenki egyformán boldogulna?
Ha lenne rá recept és mindenki előállíthatná magának a tökéletességet.
Rendje van a születésnek, rendje van az élet múlásának, rendje van a szellem átváltozásainak, kinek kinek más és más.
Sohase fogtok egyszerre és egyformán megvilágosodni ne is gondoljatok rá.
Lin Ji

22. az Elem. 2012.06.28. 12:23:17

@s: látod, látod! ez jó hozzáállás. én biztos vagyok benne, hogy nem egymás ellen vagyunk, hanem egymásért. :)

22. az Elem. 2012.06.28. 12:27:46

@gömbőc33:
hohohóóó! egy arany színű kavics, erre szükségem lehet biztos jó lesz valamire.... :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 12:28:32

@reboot: :) én meg a tiédet :P (bocs ezt nem tudtam kihagyni)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 12:31:41

@Virago_1000: Nagyon nehéz dolog ez. Nehogy azt hidd ám hogy mindenki egyetért ezzel az elrendezéssel. Sokan csak kényszerből, félelemből alkalmazzák, de szívük mélyén elitélik ezt az embertelen bánásmódot

s 2012.06.28. 13:04:02

@Virago_1000: Van egy kínai mondás, így szól: "Akkor szeress, amikor a legkevésbé érdemlem, mert akkor van a legnagyobb szükségem rá." Van benne igazság, és nagyon ide illik. Határai nyilván - mint mindennek az életben - ennek is vannak.

Virago_1000 2012.06.28. 13:33:08

@Johnny Joker: "Tudom, hogy vannak akik ebben nem hisznek [nő férfi barátság romantikus érzelmek nélkül], "
- Ebben en sem hiszek (korabban hittem), es szerintem sem letezik, foleg, ha hasonlo korosztalybol szarmazik a masik fel. A te esetedben nem errol van szo gondolom.

Az emlitett holgyhoz hasonlo eset tortent a gyulekezetunkben. Volt 1 megkeresztelt lany aki teherbe esett a "vilagi" baratjatol, de mivel megbanta a dolgot a venek elott, ezert nem kozositettek ki.
Egy kis ideig (2 honap kb) viszont nem jart gyulekezetbe. Amikor ujra eloszor jott, apam megjegyezte (konyvtanulmanyozasi csoport, tehat mindneki hallotta), hogy "Az elveszett birka visszatert". Egy masik oregasszony pedig a hata mogott, anyamnak mondta rola, hogy "volt pofaja idejonni", "hogy merte idetolni a pofajat". Tehat ilyen is megesik! Hiaba "bocsatottak" meg neki a venek, a gyulekezet soha sem fogadta vissza. Nem sok ido mulva elmaradt, es ferjhez ment a baratjahoz. Azota is boldoga(bba)n elnek, a lany aki megszuletett, pedig a hugom osztalytarsa volt.

Egy miset meger az apja, I.J. is. Gyakran verte a szinten JT feleseget, szet is koltoztek. Aztan emiatt ki lett kozositve, meg kb a 90-es evek elejen. Aztan miutan en eljottem, visszafogadtak. Egyszer veletlen talalkoztunk, anyueknal volt a konyvtanulmanyozas, es en epp elmenoben voltam otthonrol. Felelossegre vont, hogy miert hagytam el az igazsagot. Az teljesen mindegy, hogy o tobb mint 10 evig kitombolhatta magat vilagikent, aztan most mar, hogy visszatert, minden szep es jo. Megfeleltem volna szivesen neki, de rohannom kellett a vonatra, hogy ne kessem le a repulomet.

Virago_1000 2012.06.28. 13:37:44

@sefatias: "Sokan csak kényszerből, félelemből alkalmazzák, de szívük mélyén elitélik ezt az embertelen bánásmódot "

- Ez biztos, hogy igy van. (Az ilyenek nem is ernek el magas poziciot a szervezetben.)
Viszont en nem ezt tapasztalom a csaladtagjaim reszerol (kiveve apam), a tobbiek ugy tunik normalisnak tartjak ezt. Meg lett ez is jovendolve szamtalan helyen, pl Timotheus, az utolso napokban termeszetes vonzalom nelkuliek is lesznek az emberek.

reboot (törölt) 2012.06.28. 13:50:27

@sefatias: : :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

az én élettapasztalatom egy nagy bakfity :P

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 14:10:59

@Virago_1000: nézd. Ha nem lenne igazad, akkor nem lett volna szükség erre a postra. Tény hogy sok tanú úgy érzi, hogy az ilyenek mint mi, arra sem vagyunk méltók, hogy éljünk.és úgy bánthatnak minket, ahogy akarnak. De hát sajnos ebből már nem lehet kilépni. Viszont lesznek még akik utánunk jönnek. Nekik már könnyebbé tehetjük az életüket

s 2012.06.28. 15:21:15

Gyerekek, nem tartozik ide feltétlenül, de szeretnék megosztani veletek egy érdekes jelenséget. Van ugye az Ateista blog, amit egy bizonyos Brendel Mátyás jegyez. Ebben késhegyig menő viták alakulnak ki a hit mibenléte, a hit jogossága, az emberi megismerés korlátai és egyéb érdekes témákkal kapcsolatosan. Véletlenül keveredtem oda, és bekapcsolódtam a kialakult beszélgetésbe, amit az követett, hogy kénytelen voltam felfedezni magamnak a blog gazdájának rendkívüli elfogultságát a saját álláspontja irányában. Ez még alapvetően nem volna probléma, az ember már csak ilyen. A gond az, hogy az ott többek által is megfogalmazott álláspont szerint az illető extrém vehemenciával hülyézett le szinte mindenkit, aki a véleményétől bármiben is eltérő szempontokat említett meg. Ez a stílus, aminek páran, köztük én is a követőjévé váltam természetesen nem alkalmas a témához illeszkedő érvek kifejtésére, de ezzel ott most már mindezek után kevesen törődnek. Amiért ezt elmondom nektek, az az, hogy ez a remek srác (kackackac), Brendel Márton egy huszáros attakkal kibaszott a blogról, amihez neki természetesen joga van, ez nem is lehet vitás. De ezek után vajon nem merül -e fel a kérdés, mintegy szinte önkéntelenül, hogy az ateizmus eme lánglelkű hérosza - nem bírván a meggyőződésére nehezedő nyomást, sem érzelmileg, sem intellektuálisan - végül is ennyire látványosan, ennyire számára megalázóan kénytelen visszavonulót fújni. A cenzura intézménye minálunk nincs divatban, kívánom, hogy ne is legyen. Sem egyházak, sem ateisták nem élhetnek evvel az eszközzel anélkül, hogy ne sütnék magukra a "faszkalap vagyok, de rettenetes" megbecstelenítő bélyegét. Kérlek benneteket, ha időtök engedi - és miért ne engedné, hiszen munkaidőben vagyunk - kukkantsatok át oda is, és osszátok meg a tapasztalataitokat.

s 2012.06.28. 15:24:40

Jav,:
"Amiért ezt elmondom nektek, az az, hogy ez a remek srác (kackackac), Brendel Márton "

helyett

"Amiért ezt elmondom nektek, az az, hogy ez a remek srác (kackackac), Brendel Mátyás "

szerepel.

Elnézést a tévesztésért.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 15:38:57

@s: innen nem hiszem hogy kitiltanának, de azért mivel ez vallásos emberek blogja, igyekszünk kerülni a csúnya szavakat

Scagnetti 2012.06.28. 15:40:22

@s: Brendel általában kivág a blogjáról mindenkit, aki mást mond, mint ő. Amúgy liberális és rendkívül aggódik a szólásszabadságért. :)

Scagnetti 2012.06.28. 15:46:43

@reboot: Arról hogy adjak linket, hogy engem is kitiltott? Értesítés nem jött róla, csak azóta nem tudok írni a piroslapok-ra, mióta rosszat merészeltem mondani a szoclib kormány tevékenységéről.

s 2012.06.28. 15:46:56

@sefatias: Én is igyekszem. Ameddig nekem nem szólnak be, addig én is maradok a budai úrifiú stílusnál. Utána viszont ne akarjátok megtudni mi jön. Alkoholista öszvérhajcsárok tömött sorokban jelentkeznek a felzárkóztató korrepetálásaimra és zokogva jegyzetelnek.

s 2012.06.28. 15:49:15

@Scagnetti: Csodálom akkor, hogy még látogatják azt a helyet. Ha ilyen a liberalizmus, akkor inkább maradnék konzervatív. A szólásszabadságért pedig ezek szerint nem minden alap nélkül aggódik.

reboot (törölt) 2012.06.28. 15:50:35

@Scagnetti: :D dehogyis, a blog linkjére gondoltam :) meg akarom látogatni

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 15:52:39

@Scagnetti: olvasni tudod, csak kommentelni nem. szóval tudsz linket küldeni. De akkor én is odanézek, mert reboot barátom biztos felforgatja a blogot, és arra kiváncsi vagyok, mégha majd egy szót sem értek abból amit ír

Scagnetti 2012.06.28. 15:53:32

@s: A liberalizmus nem ilyen, csak nálunk ilyen torz módon képviselték. Ne dőljünk be annak, hogy egyes közszereplők, politikusok liberálisnak mondták magukat, mert nem sok közük volt hozzá!

Scagnetti 2012.06.28. 15:55:21

@reboot: piroslapok.blog.hu/

Legalább egy kis reklámot csinálok neki, amúggy sem sok most arra a látogató. :) Egyébként ez politikai blog, a vallásról máshol értekezik.

Scagnetti 2012.06.28. 15:56:09

@sefatias: Félreértettem a kérését. Link csatolva az előző hozzászóláshoz.

s 2012.06.28. 15:58:24

@Scagnetti: Ez mondjuk igaz. Egy eszmének kevés nagyobb ellensége akadhat, mint az, aki éppen a megvalósításán fáradozik.

reboot (törölt) 2012.06.28. 16:05:03

@s: jó gondolat :) érdekes ez az ateista klub, kösz a linket

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 16:08:04

@reboot: majd ha kommentelsz szólj, mert arra kiváncsi vagyok

reboot (törölt) 2012.06.28. 16:11:37

@sefatias: nem valószínű, hogy fogok, elég nekem ez a két blog is :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 16:13:37

@reboot: én is igy vagyok vele. odanéztem de nem volt szimpi. ráadásul ehhez a témához jobban is értek. maradok a kaptafánál

reboot (törölt) 2012.06.28. 16:17:24

@sefatias: én pont olyan részt fogtam ki, ami tetszett, szeretem más szemüvegen keresztül is látni a dolgokat

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 17:12:47

@reboot: "az én élettapasztalatom egy nagy bakfity :P "

Azért gondolom van benne egy két sztori, ami alátámasztaná azt a posztomat, ami a vének szent szellem általi kinevezését cáfolja...

Catilina. 2012.06.28. 18:23:00

@Scagnetti: Szia,reagálnék egy-két mondatodra,amit apannának írtál.
"...de nem tartom szükségesnek(a feljebbvalót),mert működőképesnek látom a világot nélküle is:"
Na,szóval te működőképesnek tartasz egy olyan autót,aminek se tervezője,se gyártója nincs?Vagy nem tartod szükségesnek se a tervezőt,se a gyártót,mert működőképesnek látod az autót nélkülük is?
"...az én teremtéstörténetemre mondjuk bizonyítékok a régészeti leletek,a több millió éves maradványok..."
És mi a te teremtéstörténeted?Mi a túró következik ezekből a fosszilis csontokból?Csak nem azt akarod mondani,hogy ezek a kihalt állatok azt bizonyítják,hogy nincs Teremtőjük?Hogy bizonyítják ezt...??
Ha már a régészetnél tartunk.Ha egy régész talál sok ezeréves használati eszközöket,akkor a te penge logikáddal minimum a következőkre jut:"ki csinálta ezeket...meg mikor csinálta...??
látta egyáltalán valaki azt...ismeri valaki...?egyáltalán van arra bármi bizonyíték,hogy bárki is készítette ezeket??Nincs!!Úgyhogy nem is csinálta ezeket senki!!
"...Noé bárkáján voltak dinoszauruszok...?
Noé bárkáján nem is lehettek dinoszauruszok,ugyanis arra az aprócska tényre felhívnám a figyelmedet,hogy a dinoszauruszok eléggé el nem ítélhető módon kb 65 millió éve kipusztultak,míg Noé kb 4200 évvel ezelőtt élte meg az Özönvizet.Hogy a dínókról nem ír a Biblia?És neked ebből most megint mi következik?Csak nem az,hogy akkor már megint nincs Isten...?
A Biblia még számtalan dologról nem ír.Nem ír például az atom felépítéséről,nem tárgyalja a molekuláris biológiát,nem írja le a gravitáció működési elvét,nem beszél az elektromosságról,nem írja le,hogy a galaxisok miért fürtökben spirálisan mozognak,nem magyarázza el,hogy mi célt szolgált a smilodon(kardfogú tigris) két szemfoga,nem adja meg a teremtés pontos időpontját(mert valószínűleg emberi nézőpontból ez nem is lehetséges), stb stb stb....
Nem létezhetne olyan könyv,ami mindent elmagyaráz,mert azt maga a világ sem tudná befogadni,a Bibliának pedig nem is ez a célja,hanem pusztán az,hogy Isten feltárta önmagát és szándékát az emberi gyermekeinek ebben a könyvben.Erre való,ezért született.Azt viszont a Biblia is írja,hogy a hit nem mindenkié.Például te is ezek közül vagy egy.Látod ebben is igazat ír.
Viszont az a tény,hogy valamiről nem ír semmiképpen nem bizonyítja a te állításaidat a Biblia vagy Isten létét illetően.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 18:27:01

@Catilina.: A csudába... A Biblia a blogomról sem ír... akkor nincs is? Egyébként tapsi tapsi. Én is gondolkodtam valami hasonló válaszon, de nekem nincs türelmem ilyen sokat írni. Ráadásul fele ilyen jóra nem sikerült volna

Catilina. 2012.06.28. 18:36:31

@sefatias: Niiincs??A blogodon tízszer ennyit írsz!:)))

Scagnetti 2012.06.28. 18:47:37

@Catilina.: Miért ne lehetne működőképes? Attól, hogy a világ működik, még nem kell feltétlenül egy értelmes lénynek teremtenie azt. Csak valamiért nem tudunk elszakadni attól, hogy ami van, azt valaki biztosan felépítette. És mégis mitől olyan biztos ez?

A teremtéstörténetet ha nem vetted volna észre, pont azért tettem idézőjelbe, mert az előző hozzászóló adta a számba. én nem használtam előtte. Nincs teremtéstörténetem, mert eleve nem akarom mindenáron azt hinni, hogy a világot teremtették.

Mi következik a csontokból? Pl. az, hogy volt egy ősember nevű valami, ami bár intelligens lénynek még nem volt tekinthető, haladt ezen az úton. Míg a biblia szerint az ember már intelligens lényként teremtetett. Akkor az elődök mik voltak? Állatnak már nem nevezhetők, embernek még nem.

Tudod mindez nem azt jelenti, hogy nincs isten. Hanem csak egyszerűen nem jelenti azt, hogy van. Amíg bizonyítani nem tudja senki, addig miért kellene elhinni? Ezeréves babonák alapján? Honnan tudod, hogy azok igazak? És honnan tudod, melyik igaz közülük? Honnan tudod, hogy Jehova létezett és nem mondjuk Anubisz? Nem csak a tudomány kerül konfliktusba a vallással, hanem sokszor maguk a vallások is egymással.

A Bibliáról még annyit, hogy a tanításait elfogadom és hasznosnak tartom, a történeteire viszont semmi bizonyíték nem tudsz mutatni, és rajtad kívül senki más sem. Ha tudnátok, már rég nem lenne miről beszélni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 18:48:47

@Catilina.: az más. azok nem kommentek. akkor leülök, és többnapi agymenésemet digitalizálom. Akkor már minden át van gondolva, helyére rakva. szóval az teljesen más tészta

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 18:51:44

@Scagnetti: Az attól függ, melyik történetekre gondolsz. A Biblia történetei alapvetően a mai zsidó állam történelme, amelyet bizonyítanak a leletek Izraelben, illetve az Ókori Izraellel politikai kapcsolatban lévő más országok leletei. Szóval a legtöbb tudós egyetért azzal, hogy a Biblia hiteles történelem

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 18:58:31

@Catilina.: arról nem is beszélve, hogy azért a te eszed meg az enyém között két szívlapátnyi különbség is van

küzdős 2012.06.28. 19:09:32

@Scagnetti: "Több millió éves leletek." Rosszul tudod. Több tízmillió évesek, sőt teljesen pontosak, igazolhatóak, úgy hogy igazad van, az illetékhivatalban pontos, igazolható dokumentumok vannak.Én is utána számoltam. A történelem is teljesen igaz, soha nem változik! Csak az én tanulmányaim alatt volt már néhány igazság! Napóleonban is csak azért hiszek, mert találkoztam vele. Az ásatások alapján előkerült dokumentumokra is csak azt mondhatom, hogy nem a Biblia írta, ezért igazak, az, hogy miért kerestek dolgokat a Bibliai leírások alapján, az adott helyen, az nem téma!
Engem megkerestek az UFO-n utazók (UFO-Azonosíthatatlan Repülő Objektum) és tényleg elmondták, hogy mi is az igazság. Ma már világos előttem, hogy véletlen létrejött az élet (naponta létrejön, csak úgy), a naprendszer és még a számtalan csillagrendszer meg természetesen tudja a dolgát, ismerik a KRESZ-t, tudják, hogy merre és mikor kell menni. A mai modern tudomány erre az értelmetlenül létrejött összhangra alapoz.
Teljesen igazad van, az érveid előtt megremeg a tudomány is. Sőt, mi az, hogy tudomány?
Noé, a leírtak alapján, halakat sem vitt a bárkába és a dínókat pedig azért nem, mert nekik kint volt a fejük a vízből.
Viszont azt nem értem, hogy miért nem vitt be a megmentés helyére olyanokat, akiktől te származol? Azóta te csak úgy kifejlődtél?
A Bibliában leírt csodák és megmagyarázhatatlan események természetesen csak butítások, nem úgy, mint az általad említett komoly, megmagyarázható, tisztázható és bizonyítható érvek, úgy hogy csak azt tudom írni neked, hogy el vagyok ájulva érveidtől. Komolyan, nem térek magamhoz, szeretném, ha még további érveid is olvashatnám! Iszom szavaidat!
Ne foglalkozzunk most a vallással, csak érvelj!
Scagnettit akarok!

Scagnetti 2012.06.28. 19:12:37

@sefatias: De ugye te is pontosan tudod, hogy az isteni sztorikra gondoltam. Ha mondjuk lenne rá bármi bizonyíték, hogy tényleg ott repült a zsidók előtt a felhőoszlop, az sokat segítene.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 19:13:39

@küzdős: Appááám!! Te mindig megnevettetsz

Scagnetti 2012.06.28. 19:14:11

@küzdős: Teljesen fölösleges ennyit mellébeszélned. mindössze némi apró bizonyítékot kellene adnod az isten létezésére. Nem kérek sokat, igazán nem mondhatod.

reboot (törölt) 2012.06.28. 19:15:21

@sefatias: Hát elég érdekes lenne az én élet tapasztalatom, ha feltölteném ...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 19:17:26

@Scagnetti: Nem arra kell bizonyíték. Tegyük fel ismersz egy építészmérnököt, aki jó barátod. Ő hatalmas épülete tervezésével foglalkozik. Hidakat, hatalmas csarnokokat tervez, irodaházakat a világ legnagyobb cégeinek. Te pedig szeretnél építeni egy 100m2-es családi házat egy garázzsal, meg egy kerítéssel. A barátod felajánlja, hogy megtervezi neked haveri alapon ingyen. Egy a bökkenő. Még sosem tervezett családi házat. Csakis óriási hatalmas épületeket. Rá mernéd bízni a házad tervezését?

Scagnetti 2012.06.28. 19:24:59

@sefatias: Ezt a magad nevében jelentsd csak ki! Nekem kell bizonyíték, hogy el tudjam hinni. Csak azért, mert valaki évszázadokkal ezelőtt írt egy könyvet, tele finoman szólva is hihetetlen történetekkel, még nem tudom mindezt a magamévá tenni.

És még mindig ott a kérdés, hogy az egymásnak ellentmondó vallások közül honnan lehet tudni, melyiknek van igaza? Mindegyikben sokan hittek, de mind nem lehet egyszerre igaz.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 19:27:33

@Scagnetti: Itt van ez a hatalmas számunkra érthetetlenül bonyolult világegyetem. Azt se tudjuk, hogy mi fán terem. Csak van. Meg mi is benne. egy óra múlva bekapcsolom a tévét, mert kezdődik a meccs. egy gombnyomásra számomra érthetetlen mechanizmusok kezdenek működni, halvány lila gőzöm nincs hogy hogyan. de beülök a 105-ös plazmám elé, és élőben nézem varsóból a meccset. Elfogadom hogy ez természetes, de egy pillanatra sem gondolok arra, hogy ez a technikai csoda, csak úgy magától alakult ki. Szabó S. Ferenc sétált a bükkben, és egy mély völgy legalján rátalált erre a a technikára, és azóta használjuk. Nem egyértelmű számomra hogy ezt a bonyolult rendszert egy csomó tudós hozta létre, és évtizedek óta kutatja fejleszti. És ha ehhez ők kellettek, akkor az ennél sokkal bonyolultabb világegyetem, vagy egy egyszerű légy megvalósulásához ne kellene kutató, mindent értő elme?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 19:31:13

@Scagnetti: A Bibliának semmi köze Isten Létezéséhez. Ugyanúgy mint hamurappi törvényeinek sincs köze hamurappi születéséhez. Pont fordítva van. Nem a törvény volt először, hanem a törvényhozó. A biblia nem Isten létezését hivatott bizonyítani, hanem az akaratát, nézeteit. Isten létezéséről máshol kell bizonyosságot szerezni. Mindettől függetlenül, a Biblia alapelvei, túlmutatnak az átlag országok által alkalmazott törvényeken, és ez mutat némi Isteni sugallatot

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 19:32:22

@Scagnetti: A vallásokkal meg ne foglalkozzunk. olyanok, mint az oroszlán által otthagyott dögön marakodó hiénák. Semmi közük a zsákmányhoz, csak veszekednek rajta

Scagnetti 2012.06.28. 19:39:07

@sefatias: De látod, ahogy a többiek sem, úgy te sem a kérdésre válaszolsz. :)

Értem, hogy mire gondolsz. A világot, mely valóban rendkívül bonyolult és mégis működőképes, csak egy hasonlóan bonyolult elme hozhatta létre.

Én meg nem vagyok ebben biztos. Mert akkor rögtön fel is merül a kérdés, hogy azt a bonyolult elmét mi hozta létre? Akkor az sem születhetett csak úgy a semmiből.

Egyébként meg a világegyetemet fokozatosan megismerjük. Ma sokkal többet tudunk róla, mint száz éve, és száz év múlva is többet fogunk tudni róla mint ma.

Néhány száz éve a lidércfényről azt hitték, szellemek okozzák. Ma már tudjuk, hogy a mocsárból felszabaduló metán. Amit még nem tudunk, oda hajlamosak vagyunk mindig behelyettesíteni valami földöntúlit, miközben csak az a helyzet, hogy még nem tudjuk, mi is az pontosan. Majd megtudjuk azt is, ahogy már rengeteg dolgot megismertünk a technikai fejlődés folyamán. De automatikusan istent látni minden mögött, amit nem értünk, ez ugyan emberi dolog, de logikusnak nem nevezhető.

Scagnetti 2012.06.28. 19:40:43

@sefatias: Mint mondtam, a nézeteivel nincs problémám. Csak tényként ne kezeljük a benne leírt történeteket!

Scagnetti 2012.06.28. 19:44:21

@sefatias: Érdekes hasonlat. De engem továbbra is érdekel a kérdés. Vajon ki tudna egyezni egy óegyiptomi és egy keresztény hitbéli kérdésekben? És itt most nem az erkölcsi oldalra gondolok, mert abban talán igen, hanem a mitológiájuk különbözősége már nehezebben egyeztethető össze.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 19:44:32

@Scagnetti: Én nem látok minden mögött Istent. Például, mig a vallásomban sokmindent Istennek tulajdonítottak(pl anyagiakat, erőt, képességeket) én ezt sosem Istennek tulajdonítottam, hanem az embernek. Nem látok minden mögött erőt. Egy rossz példa, mert lehet, hogy néhány olvasónak ez nem fog tetszeni, de az ennivalómat én teremtettem meg magamnak, én dolgoztam meg érte, és nem Istentől kaptam. Mint ahogy te is Nem hiszel Istenben, mégis van mit enned. semmi köze istennek a kajádhoz.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 19:47:40

@Scagnetti: Hogy őszinte legyek engem a legkevésbé sem érdekel, hogy két különböző nézetű vallásos ember ki tud e egyezni. Ha ki tud akkor jó, ha nem, akkor is, Én nem foglalkozok már ezzel a kérdéssel. Tőlem mindenki abban hisz amiben akar. szive joga. csak legyen jó ember. Én például nem hiszek a háromságtanban. Ám ezen a blogon többen is. Ennek ellenére semmikonfliktust nem okoz ez. Ne a hitnézeteken, hanem az egymás iránti tiszteleten van a hangsúly

gömbőc33 2012.06.28. 20:05:21

@twenty-two years: nem kavics, hanem kőzet: aranyérc

Catilina. 2012.06.28. 20:27:01

@Scagnetti: "...a világot fokozatosan kezdjük megismerni..."És ebből már megint mi következik neked egyenesen??Csak nem az,hogy ha valamit kezdünk megismerni,akkor annak már nincs is értelmes alkotója???Lehidalok a logikádon jóember...
Ha ma idecsöppenne egy 15.századi amerikai indián,és meglátna egy repülőgépet,ahogy az működik,majd fokozatosan megismerné az egész gépezet elvét,nyilván arra a következtetésre fog jutni-ugyebár a te jeles logikád alapján-,hogy mivel már kezdi megismerni a gépet,és kezdi érteni,ezt biztosan nem alkotta senki!!
Egyébként pedig,ha tényleg úgy gondolod,hogy nincs szükség se tervezőre,se gyártóra,mert ezek nélkül is lehet működőképes autó,azt javaslom neked,hogy várd ki,míg ez az autó csak úgy magától létrejön,de működőképes legyen ám!!És azonnal mutasd meg nekünk!!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 20:31:31

@Catilina.: igen. és kérek is egyet, de valami szupi kis kocsit ...mondjuk egy felsőkategoriást, és ha már megvan a szél ami összefújja ezeket a kocsikat, akkor egy kisteherautót is kérek

Catilina. 2012.06.28. 20:42:09

@Catilina.: Ez a mocsaras,metángázas példád sem bizonyítja az érvelésedet,mert már eleve megalkotott,meglévő dolgokról beszélsz.
Ez olyan,mint amikor biológia órán a tanárnő fogja a magot,elülteti,majd locsolja és idővel kinő a növény,minekutána büszkén közli a diákokkal,hogy:-Látjátok gyerekek,íme a növény!És ugye,hogy nem kellett hozzá Isten??
Mire az egyik diák így szól:
-És tanárnő...honnan van a mag??

küzdős 2012.06.28. 21:08:46

@reboot: Engem nagyon érdekelne az életed java része, mi voltál és miért lettél az, aki vagy.
Légyszi légyszi.

reboot (törölt) 2012.06.28. 21:18:32

@sefatias: Nincs még itt az ideje :) tudod te is ;)

Catilina. 2012.06.28. 21:24:24

@küzdős: Ez tényleg ütős volt..,.Hát,igen...én is hány olyan emberrel találkoztam már,aki totál hülyének néz,mert hiszek a Teremtő létezésében,aztán persze elmondja,hogy ő meg az ufokban,a horoszkópban,a fekete macska omenében és egyéb ilyen finomságokban hisz....
Ja persze,mondom ez valóban fényévekkel logikusabb gondolkodás,mint egy szerető Istenben való hit,úgyhogy be is kellett látnom,hogy én vagyok a hülye.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 21:25:30

appááám!! 2:0 -ra vezetüüünk!!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 21:26:19

@Catilina.: Hát nem akarlak elkeseríteni de a múltkor átmentem egy létra alatt....

küzdős 2012.06.28. 21:40:06

@Catilina.: Gyenge az érvelésed. Azt minden gondolkodó tudja, hogy a mag egyszerűen kialakul, elég, ha hideg, vagy meleg front van.
Nem kellene erőltetni a bizonyítékok hiányával küszködő teremtőt.
Érted, hogy mi van? Mázlik sokasága egybe esik. Nem egyszerű? Szerintem egyszerű, mint aki hisz benne (telve rengeteg érveléssel).
Volt egyszer egy t.nő, aki legalább annyi agysejttel rendelkezett, mint agnosztikus barátunk, akinek hasonló volt az érvelése. Amikor egy kérdésre nem tudta a választ, azt mondta: "Hát ezt nem tudom, de szerintem nekem van igazam!". Na ettől aztán mindenki dobott egy tripla hátra szaltót és meggyónta az összes bűnét.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 21:43:10

@küzdős: ez jó érvelés. ez az adu ász. ezt már nem lehet überelni. ha neki van igaza szerinte, akkor ott már több beszédnek értelme nincs

reboot (törölt) 2012.06.28. 21:51:25

@küzdős: Hogy ki voltam/vagyok, az még nem idő szerű...

Hogy miért? Mert fiatalon átvert a szervezet, bepaliztak. Visszaélt azzal hogy semmi rálátásom nem volt sem a világra, sem a vallásos dolgokra. Elcsábitottak az igazsággal. Szerelmes voltam mind abba, amiben hittem. Ezért nagyon sokat tettem az egyházért. Azt hittem istennek teszem. Ki is használtak rendesen. Újra és újra. Köszönet nem volt, csak a feladatok. És olykor igazságtalan lencseszés a bételtől...

Pedig én csak az atyámat akartam jobban megismerni...

Minél fentebb kerültem, annál jobban kiábrándultam ebből az egészből. Elegem lett. Kiábrándultam. Elmúlt a nagy szerelem.

Felébredtem. Most törlesztek. Bár olykor túlzásokba esek...

Segíteni akarok másoknak, hogy ne pazaroljak el úgy az életüket mint én tettem.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 21:53:09

@reboot: Adod vissza a szavaimat!! beperellek plágiumért!! Ez az én életem!! :P

reboot (törölt) 2012.06.28. 21:59:26

@sefatias: Tudom, tudom ... Vagyunk még egy páran ezzel így ...

Na lelépek. Jó pihenést minden kedves blog testvéremnek :)

küzdős 2012.06.28. 22:00:12

@reboot: Miért van az, hogy annyira ismerős az élet helyzet? Lehet, hogy az előző életemben te voltam?

Scagnetti 2012.06.28. 22:26:33

@Catilina.: Jó, kivárom. De előbb te mutasd meg a bizonyítékot az istenre, mert eddig még semmit nem mutattál, csak mellébeszélsz.

küzdős 2012.06.28. 22:35:18

@sefatias: Akkor most ki voltam, vagy voltál?
Már nehéz követni, de azt, hogy kik vagyunk most és miért, arra nagyon hasonló a válasz.
Egy biztos, most nem lennék szívesen német.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 22:44:39

@küzdős: Hát a csoda tudja. nem bánnám, ha a magyar válogatott kapott volna ki ma az EB elődöntőben

kicsella 2012.06.28. 22:48:12

@Scagnetti: Szia!
Írod:
"De előbb te mutasd meg a bizonyítékot az istenre,"

Minden a szemed előtt van, csak nem látod.
Ha Isten eléd állna, és bemutatkozna, akkor is azt mondanád,:te nem létezel !

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.28. 23:00:18

@kicsella:
Azért én erre nem vennék mérget. Én úgy gondolom, hogy lesz olyan időszak, amikor mindenki számára egyértelmű lesz, hogy van isten, és hogy mit kellett volna csinálnia, hogy oké legyen a tali.

Scagnetti 2012.06.28. 23:02:44

@kicsella:

"Minden a szemed előtt van, csak nem látod."

A szokásos mellébeszélés. Tehát bizonyíték nincs, csak el kellene hinni bemondásra.

"Ha Isten eléd állna, és bemutatkozna, akkor is azt mondanád,:te nem létezel !"

Arról fogalmad sincs, mit mondanék, ha itt állna előttem, de biztos nem azt, hogy nem létezik. Általában azt hiszem el, amit látok.

kicsella 2012.06.28. 23:04:08

@sefatias: a feltételezést a jelen időre értettem.(:

kicsella 2012.06.28. 23:19:30

@kicsella: "Tehát bizonyíték nincs, csak el kellene hinni bemondásra."
Dehogy bemondásra, csak nézz körül,: növényvilág, állatvilág, világegyetem, annak működése precíz pontossággal, maga az ember, a levegő amit veszel, .. stb. minden ami körülvesz, Isten létezésének bizonyítéka.

kicsella 2012.06.28. 23:29:38

ja az előbbi írást nem magamnak szántam(:

gömbőc33 2012.06.28. 23:31:46

@sefatias: szerinted én kérhetek egy nyitható tetejű szélenergiával hajtottat, vagy napelemest?

gömbőc33 2012.06.28. 23:38:21

Miért van olyan érzésem, hogy egy ProfSilvermanhoz hasonló barátunk tévedt ide?

s 2012.06.29. 01:22:52

@Scagnetti: "Tudod mindez nem azt jelenti, hogy nincs isten. Hanem csak egyszerűen nem jelenti azt, hogy van. Amíg bizonyítani nem tudja senki, addig miért kellene elhinni? "

Ez érdekes felvetés. Nem tudok ezzel kapcsolatban biztosat mondani nyilván, de megosztom veletek az álláspontom, ha nem bánjátok. Brendel blogjában egyébként kifejtettem, ott is élénk érdeklődés övezi ezt a kérdést :

ateistaklub.blog.hu/2012/04/29/138_javitott_kiadas_avagy_a_biblia_ertelmezesrol#more4479634

Az idézőjeles részek az ateista megközelítést képviselik, amint azt bizonyára kitaláljátok.

"nézd, én úgy fogalmaznék, hogy azt valóban nem látom, hogy miért létezne, hogyan létezhetne olyan dolog a világon, ami általában ésszel ne volna megismerhető. konkrétan empirikus-logikai úton, konkrétan a tudomány által."

Ez a látásmódból adódik. Nem marasztallak el ezért, de tudnod kell, hogy ez "csak egy" látásmód a sok lehetséges közül, és azon alapszik, hogy az emberi értelem, mint a világ objektumainak egyike képes leképezni magában az egész világot. Nem feltétlenül kell ennek így lennie, és akkor a világ máris megismerhetetlen lesz az ember számára.

"olyan dolog lehetséges, amiről a tudomány még nem tud, én se tudok, de nem hihetek benne, ha egyszer nem tudok róla. ez világos, nem?"

Nem világos. Ha tudnál róla, akkor nem kellene benne hinned. A róla való tudásod biztosítaná azt a meggyőződésedet, hogy a tudatodtól függetlenül is létezik. Olyan erős meggyőződést, ahogyan mondjuk a levegőre gondolsz a Földön. Azért ezt a példát adtam, mert nem is olyan régen ezt egy kísérlettel kellet demonstrálni a nagyérdeműnek, tehát nem volt nyilvánvaló, bár egyesek már korábban "hittek benne". :-)
A hit pontosan a nem tudott dolgokról való meggyőződést jelenti.

s 2012.06.29. 01:57:02

@Scagnetti: Nincs bizonyíték. Ha volna, akkor felesleges lenne a hit. Az Istenben való hit lényegében egy paraméter beállítása. Az Isten nem létezésében való hit ugyanennek a paraméternek egy másik értékre történő beállítása. A tudomány ezt a kérdést véleményem szerint sem cáfolni, sem igazolni nem tudja, és kérdés, hogy a jövőben képes lesz -e erre. Ha feltételezzük, és végül is igaz az, hogy az emberi megismerőképesség számára nem marad titok az Univerzumban, akkor ez a kérdés így vagy úgy, de el fog dőlni. Az én véleményem az, de erre bizonyítékom nincsen, hogy az emberi megismerőképesség véges, tehát nem lesz képes felfogni az Univerzum teljes komplexitását.

Ha kicsit eljátszanék azzal az eshetőséggel, hogy mi lenne akkor, ha a tudomány végül is egyszer sikeresen megbirkózik a világ valamennyi összefüggésének a feltárásával, akkor olyasmit kapnék eredményül, aminél hervasztóbbat éppen a tudósok számára elképzelni sem lehetne. Ez ugyanis azonos volna a tudomány fejlődésének teljes leállásával, hiszen minden ki van már találva. Szerintem ezért Isten léte illetve nem léte mindig ott lesz a nagy kérdések között, amire mi, az evolúció által a saját jólétünk érdekében kifejlődött szervünkkel megpróbálhatjuk ugyan megkeresni a választ, de szembe kell néznünk azzal az eléggé valószínű ténnyel, hogy a tudomány, a mi egyik legerősebb fegyverünk a megismerésben, lényegében nem egyéb, mint az evolúció mellékterméke, salakja.

Ha kicsit előre szeretnénk rohanni, mert azért ennyi ideje a magánéletben senkinek sincs, akkor Isten létéről nekünk magunknak kell határoznunk, figyelembe véve azt, hogy az eszünknek talán soha, de a szívünknek mindig megmutatja magát.

CsernokLaci 2012.06.29. 07:36:49

@Scagnetti:
Írod : "Én meg nem vagyok ebben biztos. Mert akkor rögtön fel is merül a kérdés, hogy azt a bonyolult elmét mi hozta létre? Akkor az sem születhetett csak úgy a semmiből."

Azt a bonyolult elmét a hitem szerint senki nem hozta létre, egyszerűen csak van, volt és lesz. Az idő az anyagi világhoz kötött, bár a relativitás elmélete szerint még az sem konstans. Amúgy meg igazad van, szerintem sem lehet Isten létezését bizonyítani. Annyit lehet tenni, hogy meg lehet határozni hozzávetőlegesen a valószínűségét a világ létrejöttének. Azután mindenki eldöntheti hogy melyik százalékarányra teszi le a voksát. Persze nem szabad figyelmen kívül Istent sem a képletből, aki néha megszokott nyilvánulni az egyén életében, viszont azt már tudományosan nem lehet bizonyítani. Mindesetre, ha valakit ily módon megérint az Isten, akkor az már nem hiszi, hanem tudja, hogy létezik Isten.

reboot (törölt) 2012.06.29. 08:28:03

@küzdős: azt gondolom, egy bizonyos ember típus kell ahhoz, hogy valaki beszervezhető legyen

másrészt aki szívvel lélekkel nyomta a szolgálatot, az előbb utóbb előrébb jutott a ranglétrán, és belülről kezdte látni a szervezetet

ha ezt megfejeljük azzal, hogy az illető az értelmesebbik fajtából való, akkor óhatatlanul észreveszi a következetlenségeket, a mellébeszélést, a hülyének nézést, demagógiát, de az aljasságot, szemétládaságot is

mit kezd ezzel a helyzettel?

pl. visszaminősíti ezt az egyedül üdvözítő, isten egyetlen igaz szervezetét egy vallássá, a maga jó és rossz dolgaival együtt, bár ez az álláspont eltér a kiadványokban szereplő dicsőséges képtől, de valamennyire élhetővé teszi a jt életet

van aki nem áll meg itt, és tovább megy, élére állítva a dolgokat megvizsgálja, hogy a szervezet tanításai összhangban vannak-e a szent írással, a vizsgálódás vége általában az, hogy ezt az egyházat nem szabad tevőlegesen, tagságilag támogatni sem, mert eretnekségeket tanít, melyeket bűn másoknak tanítani

van aki még ennél is tovább megy, és magát a bibliát kezdi el megvizsgálni, ez egy igazán nagy kaland, örömteli dolog :)

de a vége ateizmus is lehet...

reboot (törölt) 2012.06.29. 08:40:31

@CsernokLaci: Ámen, Ámen :)

a szent írás szerint 'nem mindenkié a hit'

több idézet is utal arra, hogy ez istentől kapott dolog

tudom, hogy ez logikailag a saját farkába harapó kígyó esete, de nekem ez a végső magyarázat, még ha ez is egy csomó kérdést vet fel

bizonyítani azt, hogy nincs isten, nem lehet, ha valaki ezt nem érti, szívesen kifejtem, hogy miért

bizonyítani azt, hogy van isten, tapasztalataim szerint szintén nem lehet, ugyanis nincs olyan érv, amit nem lehetne megcáfolni, vagy más megvilágításba helyezve átértékelni

isten megismeréséhez maga isten is kell, hogy kinyilatkoztassa magát

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 08:40:56

@reboot: nem egyszerű dolog az mikor hirtelen kinyílik minden ajtó előtted, és neked kell döntened. és az ateizmus ajtaja mögött van az az út amelyik a legkönnyebben járható. Azt hiszem az tudja legnyugodtabbá tenni az életet. Persze ez nem jelenti azt, hogy az a helyes

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 08:43:49

sokat gondolkoztam azon, hogy aki egyáltalán nem hisz istenben, és tagad minden spirituális dolgot, az hogyan feszegeti az elméje határait? Min gondolkodik? Mi viszi előre? Mi fejleszti az elméjét? Kiváncsi lennék erre

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 08:46:25

A spiritualitás összefoglaló kategórianév. Világnézeti formák, amelyek elsősorban a szellemi, természetfeletti erők illetve a lélek értelmezésén, magyarázatán alapuló irányzatainak közös neve.

A spiritualitás több vallás közös alapelvét is jelenti, de nem a vallás gyakorlása. A templomba járás, vagy az Istenben való hit nem jelenti a spiritualitást. A spirituális ember vallja, hogy élete nem önmagáért való - nem öncélú - hanem egy magasabb szintű rendet, célt és értelmet szolgál. Tetteit, döntéseit ezen elv alapján igyekszik megvalósítani. A spirituálisan gondolkodó ember a világot úgy értelmezi, hogy a tettei egy speciális ok-okozati rendszerben hatnak vissza életére. Ezt hívhatjuk karmának, „sors”-nak vagy „isteni elrendelés”-nek. A spirituálisan gondolkodók szerint a világnak vannak az érzékszerveink számára rejtett dimenziói és összefüggései, amelyek ugyanolyan erős hatással lehetnek létünkre, mint a környezetünk érzékelhető része. A spirituális világnézeteket követők vallják, hogy az élet több kell, hogy legyen, mint a természet véletlen egyszeri és megismételhetetlen játéka. Vallási hovatartozástól függetlenül szerintük a világot egy magasabb rendező elv, egy ember felett álló kozmikus erő irányítja. És míg a materialista szemléletű tudósok elsősorban természeti és fizikai törvények érvényesülése szerint értelmezik a világot, a spirituális irányzatok szerint ez a világrend nem személytelen és nem lehet pusztán mechanikusként értelmezni. A spirituális elvek szerint az ember személyes tettei és élményei értelmezhetők és összhangba hozhatók ezzel az egyetemes rendezőelvvel, amely azután áthathatja életüket egy mélyebb harmóniával.

A spiritualitás nem feltétlenül áll ellentétben a tudományos kutatásokkal, de ez a világnézet metafizikai alapokon nyugszik - nem keresi végtelenül a dolgok tudományos részleteit. Eközben számtalan példa igazolja, hogy a tudomány fejlődésével egyre többet tudunk a világ olyan megnyilvánulásairól, tulajdonságairól, amelyet érzékszerveinkkel soha nem tapasztalhattunk. A természettudományok fejlődésével eljutottunk a látóterünk és lehetőségeink olyan határaihoz, ahol már az elektronmikroszkóp, vagy a számítógépekkel támogatott legnagyobb űrteleszkóp segítségével sem tudunk választ találni létezésünk alapvető kérdéseire sem. Az Ősrobbanás, vagy az élőlényekben megfigyelhető egységesen balra rendezett fehérjemolekulák[4] körüli ellentmondások ugyanúgy tisztázatlanok mint a „négyes számredszerben íródott” DNS „programozójának” kiléte. Ezek a kérdések számtalan tudóst késztetnek arra, hogy nyitottabban kezeljék a vallást, vagy a spiritualitást. A spirituálisan gondolkodó kutató a tudományos munkája során nem a kutatás befejezésére érez késztetést, hanem a vizsgált dolgok tiszteletére és az eredmények olyan értelmű hasznosítására, amely igyekszik megtartani a harmóniát a természet erőivel.

reboot (törölt) 2012.06.29. 08:48:45

@sefatias: nem tudom, én amióta az eszemet tudom hívő vagyok, nekem az ateizmus elviselhetetlen teher lenne

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 08:52:24

@reboot: ez egy érdekes dolog. Én is kiskorom óta hiszek. Akkoriban semmilyen érvem, bizonyítékom nem volt Isten létezésére. Apám megrögzött kommunista, majd alkoholista volt. Soha semmilyen vallásos nevelést, tanítást nem kaptam. Csak úgy jött. De olyan erővel befészkelte magát belém, hogy nem tudok ellene tenni semmit. Mondjuk nem is akarok. Számomra teljesen elképzelhetetlen a világ Isten nélkül

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 09:01:27

Pedig, hányszor éreztem, az elmúlt két három évben, hogy de jó lenne nem hinni istenben. Néha vágytam arra, hogy hagyjon már békén, vonuljon ki belőlem, mert magam akarok élni, a hit okozta fájdalmak nélkül. Aztán persze rájöttem, hogy nem a hitem okozta a fájdalmaimat, hanem emberek, akik Isten földi helytartóinak hiszik magukat

reboot (törölt) 2012.06.29. 09:02:26

@sefatias: ez egy mókás dolog, mert én hiába nézek meg ateista filmeket, cikkeket, csak annyi jön le belőle, hogy szeretem a tudományt, a hitemre nincs hatással, nem tudom miért, van valami kiinduló pont belül, ami változatlan, jól mondtad: elemi "erővel befészkelte magát belém" :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 09:04:12

Azt hiszem szeretek Istenben hinni. :) Szerintem enélkül én is apám sorsára jutottam volna. Örülök, hogy most már önmagamat adhatom és úgy hihetek benne, nem pedig parancsszóra. Akkor és úgy kell adni az ajándékomat Istennek, mint karácsonykor. amikor mondják. ennek vége. Azt adok neki amit akarok, és akkor amikor akarom. ez az igazi odaadás

reboot (törölt) 2012.06.29. 09:05:42

@sefatias: ja, csak ezt nem olyan könnyű mindig átlátni, szétválasztani, mert az embernek vannak elvárásai isten irányába, holott nem lehetnének, de nem azért mert tilos, hanem azért mert nincs ilyen

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 09:06:02

@reboot: így van :)például engem is érdekel a tudomány. Egyszer alaposan megvizsgáltam az ősrobbanás elméletét, és olvastam a Plank időről. Azt hiszem abban hinni értelmetlenebb, mint Istenben. De hát embere válogatja miben hisz

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 09:10:05

@reboot: miért ne lehetnének elvárásaim Isten irányában? szerintem ez kétoldalú kapcsolat. Egy csomószor olvasom a bibliában hogy: kérjetek! Ez azt jelenti hogy lehetnek igényeink. Mint az a fickó aki vesz egy akváriumot, és teli rakja halakkal. ha azt szeretné, hogy az akvárium gyö9nyörködtesse, akkor a halak, és a növények igényeit ki kell elégíteni. Egyértelmű, hogy Isten hatalma mellett én eltörpülök, és hogy egy pillantásával békává változtathatna, de én úgy érzem hogy ha alázatosan is, nem követelve, de lehetnek elvárásaim Isten irányában

reboot (törölt) 2012.06.29. 09:13:08

@sefatias: bocs, sok minden van még azon a honlapon...

reboot (törölt) 2012.06.29. 09:21:05

@sefatias: nyilván az ember számíthat arra, hogy isten segíteni fog neki sok dologban, ez oké

de jó pár élethelyzetben messze nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerintem kellett volna, hanem sokkal rosszabbul, nagyon rosszul, nem piti dolgokra gondolok

én valahogy arra az álláspontra jutottam, hogy majd egyszer talán megértem, vagy ha találkozunk elmondja, mi miért úgy alakult, ahogy szerintem nem kellett volna

és azt is tudom, hálás vagyok minden apróságért, és azokért is amiket észre sem veszek

nem tudom másként megfogalmazni, nincsenek elvárásaim vele szemben

ha van elvárásod, és nem úgy alakul, akkor csalódott leszel

talán így jobban érthető

tudom, hogy létezik, és azt is tudom, hogy sok dologra a válasz nem mostanában fogom megkapni, így nincsenek elvárásaim, ami van, amit ad, értékelem

szehenza 2012.06.29. 11:05:49

@reboot: én is szoktam nézni ateista filmeket, de akármit is mondanak, nem tudok nem hinni Istenben. Nekem arra, hogy van ezerszer több a bizonyíték, mint, hogy a semmiből lett, a semmi álltal a valami. Egy kertet sem láttam még, hogy zöldségek teremjenek benne, meg gyümölcs, ha nincs a mag elültetve.Ehhez pedig kell a mag, kell aki elülteti, és még gondozni is kell. Egy étterembe, ha bemegyünk nem látjuk ugyan a szakácsot, de nem kérdőjelezzük meg azt, hogy valaki a tányérunkra tette a rántott csirkét. De akkor ide a földre ki rakta a csirkét? a senki? Szerintem a legnagyobb hite az evolúcionistáknak van.

Ping-Pong 2012.06.29. 12:22:43

@Scagnetti:
"rögtön fel is merül a kérdés, hogy azt a bonyolult elmét mi hozta létre? Akkor az sem születhetett csak úgy a semmiből."

A-a... ugyanis a tétel úgy szól, hogy "mindent _ami változik_ azt más változtatja", ez az okság elve. Mivel Isten nem változó, hanem változhatatlan, ezért nem kell neki változtató/mozgató. Ez az actus purus, az mozdulatlan mozgató, amiből csak egy létezhetik.

Ajánlok neked egy hangelőadást (mp3), meghallgathatnád:

Isten létezésének bizonyítása – HANGANYAG!: www.dereferer.org/?http%3A%2F%2Famdg%2Ebetiltva%2Ecom%2Fwp%2Dcontent%2Fuploads%2Fmp3%2FST%2E02%2EIsten%2Eletenek%2Ebizonyitasa%2Emp3

Aztán van itt két cikk is ami a témáról szól, és megválaszol neked:

Az Első Változatlan Változtató: www.dereferer.org/?http%3A%2F%2Fbetiltva%2Ecom%2Ffiles%2Ftudos%2Dtakacs%5Faz%5Felso%5Fvaltozatlan%5Fvaltoztato%2Ephp

továbbá:

Az Első Létrehozó Ok: www.dereferer.org/?http%3A%2F%2Fbetiltva%2Ecom%2Ffiles%2Ftudos%2Dtakacs%5Faz%5Felso%5Fletrehozo%5Fok%2Ephp

Idézet:

"Ki teremtette a Teremtőt?

A filozófia jelen állapotában döntő jelentőségűvé lépett elő a közölhetőség. A televízió tudományos felfedezéseket ismertető dokumentumfilmjei elkényeztetnek bennünket. S a jelen kérdés sajátos kihívása épp az, hogy meghökkentő egyszerűséggel és naivitással megfogalmazott formájában találkozik benne az élénk eszű tinédzser a filozófiát csak felületesen ismerő természettudóssal. Előbbiről tizenéveseknek tartott hittanórák tanúskodhatnak. Utóbbiról az Univerzum világszerte ismert tudósa nyilatkozott, a maga szintjén is föltéve a kérdést, ,,Az idő rövid története'' című portréfilmben. Holott ő a kozmikus ,,fekete lyuk'' nagyhírű fölfedezője, zseniális matematikai gondolkodás birtokában: Stephen Hawking. S ez a kérdés az, hogy ,,Ki teremtette a Teremtőt?''

A kezdet és a vég a filozófia visszatérő problémája. A válaszadásra azonban nem a szaktudósok illetékesek, akkor sem, ha a kozmológia, ill. kozmogónia felől közelítenek. Holott sokan az ő tekintélyükre hivatkozva bíznak a tudományos igényű válasz megfogalmazásában. A kérdésnek azonban a filozófus a szakembere. S a bölcselet története elárulja, hogy a számban és minőségben jelentős többségben lévő filozófusok hogyan jutottak el a maguk sajátos útján az Abszolútumig, ,,amely'' -- vagy ,,aki'' -- az egyetlen kielégítő válasz a kérdésre. Ez a válasz pedig így fogalmazható: a Teremtőt mint Abszolút Valóságot senki és semmi nem teremtette, sőt nem is teremthette. Nem csak a pantheizmus tarthatatlan tehát, hanem az a feltevés is abszurd, hogy a Világegyetem és annak egyik bolygóján, a Földön kibontakozó élet hordozója, az általunk ismert anyag, öröktől fogva létezik. Ez ugyanis visszafelé számolva a ténylegesen végtelen számú és ténylegesen végtelen időkvantumú létezés föltételezését követelné meg. Teljesen világos és meggyőző logikai zátonya ennek a feltevésnek az, amit már Schütz Antal megfogalmazott, s amire többször hivatkoztam: ,,Nem lehet minden mástól, mert a mindenen kívül nincs más''.

Kell tehát lenni egy végső Valóságnak, ,,amely'' mindig volt és mindig lesz, ,,amely'' az egyetlen biztos hordozója és alapja a létezésnek, ,,amely'' tehát maga a Teremtő Valóság. Scotus Eriugena találékonyan így nevezte meg: ,,A Teremtetlen Teremtő Természet''. Ez a rejtélyes Ősvalóság pedig a metafizika gondolati ostromának legfőbb célpontja. Esendő hasonlattal: ő a körhinta acél tartóoszlopa, miközben az Univerzum és benne mi is olyanok vagyunk, mint a körhinta acélhuzalain forgó elemek. A teljesen Önmagában Való, ,,amely'' a ,,keletkező-elmúló'' és ,,változó'' létformák stabil fenntartója. Arisztotelész -- kevéssé szerencsésen -- ,,Mozdulatlan Ősmozgatónak'' nevezte, holott a legdinamikusabb teremtő Valóságról van szó. A filozófia szaknyelvén kifejezve: nincs létében függő, relatív létforma Abszolút Való nélkül. Ez fogalmából eleve adott, kényszerítő erejű következtetés. Ahogyan a ,,fiú'' fogalmából következik az ,,apa'' léte, az ,,árnyék'' fogalmából a ,,fény'' léte, úgy következik -- belső kényszerrel -- a ,,keletkező és elmúló'' létformából a ,,nem keletkező és soha el nem múló'' Létforma, a teremtett létezőből a Teremtő Létező. Ez persze belátás kérdése, amelyhez érdemes kijárni a filozófia iskoláját -- akár magánúton is --, hogy szellemi tapasztalattá érjen, belső evidenciává fényesítve a felismerést, amellyel túlemelkedünk a tinédzser és a nagy természettudós idézett kérdésfölvetésén: ,,Ki teremtette a Teremtőt?''

Szükséges tehát ehhez a valóságra való logikai ,,rálátás''. S meg kell érteni a nagy tudósok filozófiai esendőségét. Egy híres festmény -- mondjuk a Mona Lisa -- szépségét csak képi egészében ragadhatjuk meg. A nagy tudósok tekintélyes része nagyítólencsével, sőt mikroszkóppal vizsgálja a képet. Így közelről és élesen látja a részleteket, de nem szemléli eléggé a kép egészét. Eljuthat akár a festékszemek egyes atomrészecskéinek fotózásáig is, anélkül, hogy a kép esztétikai egészét megragadná. A létezés összefüggő egészének, magának a Létnek kutatói a filozófusok. Korunk tömegtájékoztatásában mégis a szaktudósok véleményét kérik ki, még a tudományuk határán túli kérdésekben is. És ez a baj. Ha a szaktudós -- mondjuk kozmológus -- eljut az ősrobbanásig, mint a kezdetek kezdetéig és Univerzumunkat egy atomnyi ősmagból eredezteti, akkor megkérdezik tőle: mi volt az ősrobbanás előtt? A gyanútlan szaktudós erre beleesik a csapdába és esetleg ezt válaszolja (egyébként megtörtént): ,,A Semmi''. Tehát a Semmi a teremtő Ősvalóság? Holott a korrekt válasz ez volna: ,,Erről kérdezzék meg filozófus kollégámat''. Amikor pedig a legvégső végre, az Univerzum omega-állapotára kérdezünk rá, a kozmológia tudósához fordulva, akkor nem az a korrekt válasz, hogy megint a Semmi jelenti a végső megoldást, a fizikai világ energiáinak totális elernyedésével és a kozmikus sötétséggel, a Weltnachttal. A korrekt válasz ez: ,,Ha pusztán fizikai energiák vannak és csupán azokkal kellene számolnunk, akkor a Kozmosz visszahullana a végső sötétségbe. Ha azonban magasabb Teremtő Energia is létezik és magasabb létdimenziókkal is számolhatunk, akkor nem ez a végső felelet. Ebben átadom a szót a filozófusoknak.'' A létbizalom képviselője egyszerű és logikus választ ad: ,,Mivel a Semmit ki kell iktatnunk mint végső magyarázó elvet, ésszerűen feltételezhetjük, hogy ugyanaz a Teremtő Valóság, ,,amely'' elindította kibontakozásának kozmikus útjára a Világegyetemet, újjá is teremtheti azt''. A végső okot keresve az Abszolútumot mint Teremtő Ősvalóságot nem tudjuk kikerülni. A metafizika minden útja őhozzá vezet. És tőle nem vezet tovább, visszafelé a létben. A metafizika ,,visszaszámlálása'' eddig ér el.

Ki teremtette hát a Teremtőt? Csak nem veszi komolyan egy igényes gondolkodó, hogy a Teremtőt egy másik Teremtő teremtette, azt ismét egy másik, és így tovább, a végtelenségig. A hosszú sorban ütőtávolságra elhelyezett dominók visszatérő példáját idézve: eszerint minden dominót egy előző másik dominó ütött volna el. Csakhogy a ,,minden'' dominón kívül fogalmi képtelenség föltételezni egy rajtuk kívüli ,,másik'' dominót, mint arra részletesebben utaltam. Ez a legközérthetőbb példa.
Lehet, hogy sokat kell együtt gondolkodni az olyan kivételesen nagy filozófusokkal, mint Arisztotelész vagy Aquinói Tamás, Leibniz, Pascal vagy Spinóza. El kell jutnunk a belső tapasztalásig, a bennünk kiérlelődő gondolat-evidenciáig. Akkor világossá lesz előttünk, hogy az elemzett kérdésfölvetés a filozófiába még csak belekóstoló tizennégy évesekre jellemző, amelyre meg kell tudni adni a választ. Akkor is így van ez, ha olyan kiváló természettudós, mint Stephen Hawking szintén megkérdezte egyszer, és ugyanazzal a gyanútlan filozófiai naivitással: ,,Ki teremtette a Teremtőt?''

Tehát a kérdés trükkös, mert alattomosan azt sugalja, hogy Isten származik valahonnan, aztán felteszi a kérdést, hogy honnan. A válasz egyszerűen annyi, hogy a kérdésnek semmi értelme. Mintha azt kérdeznénk: “Milyen szagú a kék?” A kék nem abba a kategóriába tartozik, ahol a dolgoknak szaguk van, tahát a kérdés maga hibás. Ugyanígy Isten sem abba a kategóriába tartozik, amelyben a teremtett, létrejött, okozott dolgok találhatók. Isten nem valaminek a következménye vayg teremtménye.
Honnan tudjuk? Nos, tudjuk, hogy a semmiből nem áll elő semmi. Így ha valaha létezett időszak, amikor abszolút semmi sem létezett, akkor soha semmi nem keletkezhetett volna, nem létezne ma sem semmi. De – mint azt látjuk – léteznek a dolgok. Éppen ezért, mivel soha nem lehetett olyan időszak, amikor semmi sem létezett, kell lennie valaminek, ami mindig is létezett/létezik. Ez a mindig-létező pedig maga Isten."

reboot (törölt) 2012.06.29. 12:38:43

@Ping-Pong: lájkolom :) érdemes volt végig olvasni !

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 14:55:42

@Ping-Pong: @reboot: lúdbőrzik a hátam ping pong végeláthatatlan kommentjeitől. De ezért én is hálás vagyok. Lájk!

reboot (törölt) 2012.06.29. 15:07:20

@sefatias: volt egy pont, ahol majdnem abba hagytam az olvasást, aztán előre görgettem, rájöttem, hogy a felén túl vagyok, így hát befejeztem :)

igazából ezek önálló, tematikus posztok is lehetnének, annyira értékesek, és a kommentelőknek kellene reagálni rá, megragadva egy-egy gondolatot

így félek elveszik az értéke

te mint szerkesztőtárs nem akarod őt meggyőzni, hogy írjon cikkeket olyan témákban, amikről kommentelni is szokott?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 16:43:33

@reboot: nahát aztán én pont úgy vagyok szerkesztő mint te

küzdős 2012.06.29. 16:52:40

@Scagnetti: "Általában azt hiszek el, amit látok"
Halkan súgom meg neked, hogy amit látsz, abban nem kell hinni! Abban kell hinni, amit nem látsz, de meg vagy róla győződve, hogy létező a dolog.
Hiszel-e abban, hogy van agyad, hiszen soha nem láttad, én pedig azért nem hiszek benne, mert nem látom a bizonyítékát.
Miért hiszel a történelmi beszámolókban leírt személyek létezéséban, miért hiszed azt, hogy van mágneses erő, azt, hogy van gravitáció, azt, hogy mozog a levegő (szél van), vagy azt, hogy infra vörös sugarak képesek működtetni a távirányítókat? Mitől tudod nézni a TV-t, vagy hallgatni a rádiót? Láttad már ezeket a dolgokat, vagy csupán érzékeled a létezésüket?
Akkor miben is hiszel, mire is van szükséged, mint bizonyítékra, hogy a sok értelemmel teli világot és annak működését ne csak a véletlenek halmazával magyarázd?
Hallgatnám az érveid.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 17:10:27

@Scagnetti: @küzdős: Arról nem is beszélve, hogy bármelyik elméletét nézzük is az élet létrejöttének, mindig belebotlunk az örök körforgásba.Teljesen mindegy, hogy Istenre, az ufókra, vagy a véletlenre bízzuk az élet létrejöttét, mindig találkozunk kérdésekkel, hogy és mi volt azelőtt? Honnan származnak az ufók? Mi volt az ufók előtt? Mi volt a planck idő előtt, és hogyan alakult li az az egy pici ősmag? Szóval aki azt kérdezi, hogy honnan van az isten az az ember igazából nem is foglalkozott soha ezzel a kérdéssel, csak azok táborát növeli, akik azt hiszik, hogy egy kérdés feltevésével pontot tettek a mondat végére. Pedig nem. Ez a kérdés a témában való járatlanságot jelenti

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 17:12:32

A Planck skáláról-ról elnevezett Planck-korszak az Univerzum történetének legkorábbi időszaka, nullától 10−43 másodpercig (egy Planck-idő), ami alatt mind a négy alapvető kölcsönhatás egyesítve volt, és nem léteztek az általunk ismert elemi részecskék.

A kvantummechanika szerint értelmetlen a Planck-időnél rövidebb időtartamról, vagy a Planck-hossznál rövidebb távolságról beszélni. A fény egy Planck-idő alatt tesz meg ilyen távolságot, azaz mintegy 1,616 × 10−35 métert. Ennek megfelelően a Világegyetem történetét nem nullától, hanem egy Planck-időtől kell mérni. Hasonlóan az Univerzum kezdeti mérete egy Planck-hossz átmérőnél kezdődik, és ezért sosem volt szingularitás, azaz végtelen sűrűség. 2010-ig még nincs elfogadott egyesített elmélete a kvantummechanikának és a relativisztikus gravitációnak.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 17:15:05

Minden – a tér, az idô és az anyag – a közel 13,7 milliárd éve lezajlott ôsrobbanásban keletkezett. Akkor a világegyetem különös hely volt – olyan idegen, amennyire csak lehetséges. Nem voltak bolygók, csillagok vagy galaxisok; csupán a parányi elemi részecskék léteztek; ezek alkották az egész világegyetemet, amely akkor még csak akkora volt, mint egy gombostû hegye, és ráadásul hihetetlenül forró. Egyszer csak elkezdett tágulni – a különös és váratlan kezdetbôl táguló világegyetem olyanná fejlôdött, amilyennek ma látjuk.A modern tudomány képtelen leírni vagy megmagyarázni bármilyen jelenséget, amely az ôsrobbanás elôtt 10-43 másodperccel történt. A 10-43 másodperces idôszakot Planck-idônek nevezzük, a német tudós Max Planck után. Ô volt az elsô, aki felvetette, hogy az energia nem folytonos mennyiség, hanem adott energiájú csomagokban vagy kvantumokban jelenik meg.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.29. 17:17:50

@reboot: Gyerekek a gyorsbeküldőn vagy e-mailben jelezzetek pls, mert nem tudok mindig mindent elolvasni most. Feel the summer ß-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.29. 17:24:23

megvan. Szóval kedves evolúcióban, és ősrobbanásban hívő mi volt a...előtt kérdést feltevők! Ime a következő kérdés. hogy is volt ez a tűhegynyi iszonyatos gravitációban önmagábaomló kis atom a másodperc számokban alig kifejezhető icipici része alatt a mai világegyetem összes anyagát magában foglaló méretűre növekedése? és honnan volt ez a pici kis ősmag? valóban egy irgalmatlan mennyiségű idővel ezelőtt létezett korábbi világegyetem összeomlása volt amit magába szippantott egy fekete lyuk, és magába omlott attól a mérhetetlen erejű gravitációtól? És akkor ez azt jelenti, hogy a táguló világegyetem egyszer csak ismét elkezd zsugorodni, és ismét magába omlik, mig végül újból csak egy gombostű fej nagyságú hatalmas gravitációjú kis atom marad, amelyben oly mértékű energia halmozódik majd fel, hogy megint egy planck idő alatt kitágul aztán megint minden kezdődik elölről?

Ping-Pong 2012.06.29. 18:02:09

@Johnny Joker:
"Feel the summer ß-)"

Támogatom, főleg hogy itt a hétvége :-)

Egy kis hallgatnivaló lazuláshoz....

www.youtube.com/watch?v=1nTOa29LbVA

www.youtube.com/watch?v=pbWZt97a4g8

;-)

Catilina. 2012.06.29. 20:42:08

@Scagnetti: Már megmutattam-meg jó páran itt már rajtam kívül-,de az ellen nincs mit tenni,ha valaki szándékosan becsukja a szemét a bizonyítékok előtt,és tojik az azt alátámasztó érvekre,miközben üres frázisokat puffogtat,mondván:"nekem ez nem bizonyíték...,én akkor is úgy gondolom,hogy...,mutasd be nekem...,szerintem működőképes..."Ezek aztán komoly érvek Isten ellen,valószínűleg sokan eme mindent megdöntő ,Isten létét megcáfoló logikus és tudományos érvelésedre el is vesztik a hitüket,és JJ be is zárhatja a blogot.
Mondd,te tulajdonképpen mit akarsz?Kézen fogva vigyem el neked Istent a házad elé,hogy bemutatkozhasson neked külön??
Ezen logika alapján,már fentebb írtam neked a következőt:Ha egy ásatás során romokat,oszlopokat,kőfalakat találnak a régészek egy pusztaságban,majd megállapítják,hogy itt emberek éltek egykor,te felszólítanád őket jeles logikádat használva,hogy bizonyítsák be neked,hogy itt valóban éltek emberek.Majd mikor rámutatnak a város romjaira,mint bizonyítékra,azt mondanád,hogy ez neked nem bizonyíték,mert te sose láttad ezeket az embereket,és különben is egy város létrejöttét emberek nélkül is működőképesnek találod.Hozzák oda neked azt az ókori embert,aki azokat az oszlopokat emelte,majd akkor elhiszed!
Ilyen a hozzáállásod a teremtésműhöz is.
Akinek ennyi bizonyíték nem elég,annak nincs több bizonyíték!!Te se kapsz többet!
Egyébként is leírja a Biblia,hogy a hit nem mindenkié,ebben te is benne vagy.
Még annyit,hogy-ahogy küzdős is nagyon jól leírta-a logikádat alkalmazva rengeteg régmúlt történelmi eseményt,személyt is ugyanúgy meg lehet kérdőjelezni.
Vagy talán te láttad Iulius Caesart??Bizonyítsd be nekem,hogy létezett!Ja,hogy az a fickó,akinek Brutus volt a nevelt fia,és azt mondta a merényletkor,hogy:"Et tu mi fili Brute?"
Ugyan már,hát ilyen mondatokat a költők is kitalálhattak,bizonyítsd be,hogy valóban ő mondta!Ja de persze ő részt vett a gall háborúkban is,mert a "De bello gallico" című művében ír ezekről,tehát léteznie kellett.A fenét kellett,szerintem azok az írások hamisítványok,bizonyítsd be,hogy Caesar írta őket!

küzdős 2012.06.29. 22:11:48

@Catilina.: Bajban vannak azok a vakok, akik azt hiszik el, amit látnak.

Scagnetti 2012.06.29. 22:16:03

@Catilina.: Érvet még egyet sem mondtatok. Annyi az "érvetek", hogy amit nem ismerünk (még) azok mögé ti automatikusan odaképzelitek az istent.

De pl. ha tényleg kézenfogva elhoznád hozzám, az egy egész jó bizonyíték lenne. De ezt nem tudod megtenni, csak hajtogatod, hogy létezik. Pedig még senki sem látta.

Scagnetti 2012.06.29. 22:17:21

@sefatias: "Ez a kérdés a témában való járatlanságot jelenti"

És mi lenne a jártasság? Az, hogy mivel a kérdésekre nem tudsz válaszolni, rögtön az istent képzeled mögé? Ez aztán nagy jártasság tényleg. :)

Scagnetti 2012.06.29. 22:25:54

@küzdős: Azért ez csúsztatás a javából, ahogy a látás szón elkezdtél lovagolni. Pl. az infravörös sugarakat szabad szemmel nem látod, de láthatóvá tudod tenni eszközökkel. Semmi varázslat nem kell hozzá. De akár a bőrödön is érzékelheted, ha akarod. Menj ki a napra, és máris érezheted. A gravitációt szintén nem túl nehéz megtapasztalni, bár szemmel nem fogod látni azt sem. Attól még tudod, hogy van, mert folyamatosan érzékeled.

Egyébként neked mi a bajod a véletleneken alapuló világegyetemmel? Annyira hihetetlen?

Scagnetti 2012.06.29. 22:28:12

@küzdős: És vajon miért vannak bajban? Lemaradnak valamiről?

Catilina. 2012.06.29. 23:06:16

@Scagnetti: Nem is fogod látni soha.Mint ahogy azokat se fogod látni,akik a piramisokat építették.Fentebb rengeteg érvet leírtunk már Isten létével kapcsolatban,amikre semmi ésszerű,logikus,tudományos cáfolatot nem tudsz produkálni,csak azt fújod,hogy:"ti minden mögé Istent képzelitek...,meg őt senki sem látta..,meg hasonlók.Mondtam már,nincs több bizonyíték,nem kapsz többet!!
A hit nem mindenkié,ebbe jobb ha beletörődsz.

Scagnetti 2012.06.29. 23:15:17

@Catilina.: Ez semmi, nem érv. Egyetlen bizonyítékot nem tudtatok hozni, csak azt hajtogatjátok, hogy azért mert valami nem piros és nem is kék, akkor egyértelműen zöld. Más lehetőség kizárva.

"A hit nem mindenkié,ebbe jobb ha beletörődsz."

Nekem nem is hiányzik. Gondoltam, ez egyértelmű volt eddig is.

Catilina. 2012.06.29. 23:52:30

@Scagnetti: Dehogy is van kizárva...Kíváncsian várom az érveidet és a bizonyítékaidat a következő témákban: "intelligens alkotáshoz nem kell alkotó...,törvényekhez nem kell törvényhozó...,minden és mindenki(élőlények és tárgyak) irányítatlanul a semmiből spontán módon keletkeznek...,az élet élettelen anyagokból spontán módon keletkezik(ezeket tessék szíves lenni példákkal alátámasztani,a folyamatát bemutatni,vagy legalább arra utalj,hogy hol figyelhető ez meg),mindent(beleértve a természeti törvényeket,körforgásokat),minden rendszert(beleértve a kozmikus rendszereket és az emberi szervezetet is) is a vak véletlen irányítja..."
Na,kezdetnek talán ennyi is elég,majd ha ezeknek a bizonyításán már túl vagy,akkor haladunk tovább.
Tessék...érvelj,magyarázz,bizonyíts!Tied a szó,én most csak kíváncsian hallgatok.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.30. 08:14:37

@Scagnetti: nem igy van. Nem istent kell mögé látni. Ahogy olvashattad konkrét bizonyíték nincs az Isten létezésére. Az hogy én istent látom ott az az én dolgom. de az hogy te mit látsz az meg a tied. azzal, hogy azt mondtam, hogy a honnan van isten, illetve a mi volt a....előtt kérdéseket feltetted, ezzel azt mutattad ki hogy a kérdésfeltevésen kívül még semmit nem csináltál. tökmindegy, hogy ufókban, Istenben, vagy a véletlenben bízol, mindhárom elméletnek megvannak a maga válaszai a kérdésre. az hogy te egyiket sem ismered, én meg mind a hármat, az a te járatlanságodat jelenti ebben a témában. De nem attól vagy járatlan, mert nem jöttél rá ebből hogy van Isten, hanem attól, hogy még nem foglalkoztál vele. De mégha foglalkoznál vele, akkor sem biztos, hogy utána hinnél Istenben, de legalább nem tennéd fel ezt a kérdést

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.30. 08:19:49

@Scagnetti:Isten létére nincs bizonyíték. Következtetések vannak. De ha ennyire bizonyítékot akarsz, akkor visszatérnék Küzdős példájához. Hogy megértsd a logikénkat, arra kérnélek, hogy bizonyítsd be nekem, hogy van agyad. Ugyanis nem látom. Ird le, hogy én miből következtethetek arra, hogy rendelkezel ezzel a szervvel. Ez nem gúnyolódás, hanem a mi istenről szóló következtetéseink, bizonyítékaink logikája

küzdős 2012.06.30. 09:38:06

@Catilina.: Már máskor is megjegyeztem a Biblia azon gondolatát, miszerint a balgatag vitát kerüld! Barátunk csak szeret provokálni, a másik lehetőség, ami maradt, jaj, rá sem merek gondolni, esetleg ennyit tud, meg a nick nevét.
Szerintem nem érdemes erőlködni vele.
Jézus az ilyen jellegű embereknek csodákat mutatott be, tanított mester fokon, és mi volt az eredménye? Megmagyarázták azt is. Istent viheted neki kézenfogva, egy ócska trükknek nevezné, amit begyakoroltál.
Engem meggyőztek a lehengerlő érvei és vald be, hogy a lelked mélyén téged is. Legyél alázatos és ismerd be. Most felvetett kérdéseidre a válasz az, hogy ezek lazán összejöhetnek a nagy számok törvénye aéapján.

Scagnetti 2012.06.30. 09:53:00

@Catilina.: A világ létrejöttét senki sem tudja megmagyarázni. Még. Lehet, hogy hamarosan meg tudjuk majd ezt is. Pár száz éve szellemi elődeid elégették azt, aki olyat mert mondani, hogy a Föld kering a Nap körül. Később kiderült, mégis csak így van.

Te egy kényelmes megoldást választasz, amire nem tudod a magyarázatot, oda beteszed istent. És meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg más a magyarázat.

Scagnetti 2012.06.30. 09:57:52

@sefatias: Azt, hogy én milyen elméleteket ismerek a világ keletkezéséről, te aligha tudhatod, mivel még nem nagyon kerültek szóba. Leragadtunk istennél. Elég jól ismerem pl. az ősrobbanás elméletét, és azt is, hogy az első pillanatokat leszámítva ismertek a világegyetem születésének folyamatai. Azaz első töredék másodperc az, ahova megint csak szokás behelyezni istent, mert a többi helyet már elfoglalta a fizika. Az ufókat hagyjuk, mert velük ugyanaz kezdődne elölről. Ők hogy keletkeztek.

Scagnetti 2012.06.30. 09:59:46

@sefatias: Milyen bizonyítékot akarsz? Most nincs kedvem betörni a fejem, hogy belenézhess, de azért gyanítom van ott bent valami, mert agy nélkül elég nehéz lenne akár csak egyetlen szót is begépelnem ide.
De ha csinálnak egy röntgent a fejemről, küldök neked is egy példányt.

Scagnetti 2012.06.30. 10:05:26

@küzdős: Igazad van. A földön mindenki, aki nem istenhívő titeket, megvilágosodottakat akar csak provokálni. :)

Azt is tudjátok előre, hogy bármi bizonyítékot hoznátok, mi úgyis kiröhögjük azt. Ezért inkább sosem hoztok egyet sem, biztos, ami biztos. :)

Na nem baj, végül is ezzel nem veszítek semmit. Most itt hagylak titeket, mert ilyen szép időben inkább az infravörös sugarakra vagyok kíváncsi.

Ha meg mégis találtok valami bizonyítékot, keressetek meg nyugodtan, ígérem örömmel fogom megnézni!

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.30. 10:39:44

khmm khmm
Ez a blog nem erre való. Köszönöm!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.30. 11:49:05

@Johnny Joker: :) kiváncsi voltam meddig bírod. Azt hittem már tegnap meg fogod unni. :P

Catilina. 2012.06.30. 13:21:47

@Johnny Joker: Igazad van!!!Én vagyok egy tökkelütött barom,hogy reagálok neki.

Catilina. 2012.06.30. 13:37:38

@küzdős: Persze...nekem is eszembe jutott közben Jézus példája,akitől a számtalan csodái ellenére állandóan jeleket kértek,és megmondta nekik,hogy nem kapnak több jelet!Persze neki valószínűleg Jézus se létezett....
Teljesen igazad van,nem pazarlom az időmet rá többet.Vitázni amúgy is csak úgy lehet valakivel,ha érveket hozunk fel,neki viszont eddig még egy se volt,csak fújja a hathuszas dumát,a kérdéseimben felvetett problémákra pedig egyetlen ellenérvet,bizonyítékot,vagy konkrét példát sem tud felhozni.Na,ezt le is zártam ezzel,jobb is ha Johnny törli az egészet.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.06.30. 17:10:17

@Catilina.: @küzdős: @sefatias:

Megdöbbentő a segíteni akarásotok; Scagnetti-vel kapcsolatosan; a kitartásotok,és türelmetek ami azt mutatja,hogy jó emberek vagytok;...sajnos én is sok hasonló házigazdával;megküzdenem régen úttörő éveim alatt...,de egy idő után eljön a pillanat amikor a Róm 1:20 -lép érvénybe...sajnos,pont az uralkodó szellemi magatartásuk miatt:

"Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniilik az ő örökké való hatalma és istensége,........ők MENTHETETLENEK.:).....;bár kitudja mit hoz számára a jövő ami elgondolkoztatja....én mindig azt mondtam az ateista hajlamú házigazdáknak...,hogy...a I-II.világháborúban a bombázások alatt nem voltak ateisták;a lövészárkokban nincsenek hitetlenek.Kettő eszembe jutott erre
:
- Mi az abszolút NULLA?- Ateisták száma egy zuhanó repülőgépen....

- Mi az abszolút IGAZ állítás?- ???
- Zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták....

....Az ember alkatánál fogva vágyik az istennel való kapcsolatra ez ellen nincs mit tenni...lehet pótolgatni helyetesítetni ,de az nem kielégítő;...;de a világ sem kedvező táptalaja az istenbe vetett hitnek...Scagnetti is ennek az áldozata...;de ha lenne benne egy kis nyitottság,...alázat :)...ehelyett dac és ellentét keresés:( ...azonban nincs könnyű dolga..ma csak a hit szemeinkre támaszkodhatunk;következtetnünk kell Isten létezésére először;aztán jöhetne a megtapasztalás is...nincsenek csodák mint az Izraelitáknak a pusztában ami meggyőzné őket...bár sokukat akkor ez sem győzött meg Isten vezetéséről, lázadtak és elvesztek...csak Imádkozni tudunk érte..hátha....rajta múlik.

-Édesapám kőkemény Kommunista ...és Ateista volt..előadásokat is tartott az akkori elvtársaknak:)...soha nem tudtam dűlőre jutni vele;bibliai érveléseimmel nagyon sokat vitatkoztunk egy beton fal volt közöttünk...rövidesen nagyon megbetegedett és halálos diagnózist kapott az orvosoktól..röviddel ezután meg is halt,...a temetés utáni napokban a szomszéd behívott beszélgetni; és elmondta,hogy apukám halála előtti napon be ment hozzájuk;és megkérdezte tőlük,hogy szerintük van-e pokol,és van,e valami élet a halál után...az a beszélgetés teljesen vallási jellegű volt számukra...amikor elmondták nekem; mintha vizes vödört öntöttek volna rám....nehezen tudtam róla elképzelni ezt a fajta érdeklődést az öregről ...,sok mindent meg tanított nekem ez az eset....leginkább azt,hogy nincsenek igazi ateisták...és nincsenek reménytelenül ateisták...az isten kereső vágy ..az isten helye mint űr ott van minden elmében szívben...ki-ki mással pótolja vagy tölti be ezt az űrt,de ott van!!!...és jöhet egy pillanat..amikor egy ateista komolyan szembekerül saját elméletének haszontalanságával...és keresni kezd:)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.30. 17:14:23

@kingdom: na hali. A te apád is kommunista volt? Még egy közös pont az életünkben. Épp most néztem át a fater kitüntetéseit, meg az okleveleit.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.06.30. 17:22:41

Ne is mond..neki is sok volt:) szakajtóval osztották akkoriban :)...,gyerekként sokat játszottam velük:)...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.06.30. 17:45:49

@kingdom: :) én is :)) Mikor meghalt az öreg, odaadtam a kisfiamnak a plecsniket. Most már ő játszik velük

nina:) 2012.07.02. 09:22:36

@sefatias: Jó sokat írtatok! Még mindíg nincs kiírva a neved!:):):) Jól megfenyegettek!
Még nekünk kell félni ! Én is megkaptam a magamét!