EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Candace Conti ügyének magyarázata (angol)

2012.06.25. 22:51 | Johnny Joker | 3 komment

Candace Conti történelmi jelentőségű perének részletes magyarázata [angolul].

http://jwsurvey.org/general-information/the-watchtower-punished-society-loses-legal-battle-over-child-abuse-case

Címkék: hírek pedofília videók titkok ébredjetek! élettapasztalatok győződj meg személyesen

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr604611256

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The New York Times: Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben 2012.06.25. 22:52:35

The New York Times: Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben   By THE ASSOCIATED PRESS Megjelent: 2012. június 17.   OAKLAND, Kalifornia (AP) — Egy észak-kaliforniai esküdtszék 28 millió dolláros kártérítést ítélt meg ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.06.26. 14:18:00

Köszönjük Candice-nak, hogy volt ereje kiállni az igazság mellett és nem engedte magát lefizetni a Társulat által.
A videó utalt arra, hogy az áldozatok számtalan esetben befogták a szájukat, mert peren kívül megegyeztek a Társulattal.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.06.27. 12:26:00

A videó szövege magyarul:

A Candace Conti ügyében hozott ítélet magyarázata - Miért büntették meg az Őrtorony Társulatot gyermekmolesztálás miatt?

Egy drámai történetre derült fény, amelyben Jehova Tanúi az egész világon érintettek. Történelme során először, az Őrtorony Társulat elvesztett egy jogi csatát a gyermekmolesztálási ügyek kezelésében betöltött szerepével kapcsolatban. E vereség eredményeképpen a Társulat több millió dolláros kártérítés megfizetése elé néz. A társulat köteles megfizetni a 2,8 millió dolláros kompenzáló kártérítést és a további 21 millió dolláros büntetést, ha a fellebezésük nem sikerül. Hogyan történt mindez?

Candace Conti-t, aki most 26 éves, a Kalifornia állam beli Fremont Észak gyülekezet egyik tagja molesztálta. Ez az 1990-es évek közepén történt, amikor Candace még csak 9 éves volt. A molesztálója, Jonathan Kendrick jelenleg is a szexuális bűnözők nyilvántartásában van, miután elítélték egy újabb gyermek szexuális molesztálásáért, 2004-ben. Talán azt kérdezed: Ha ez a szörnyű ember volt az aki Candace-t molesztálta, akkor miért találták az Őrtorony Társulatot jogilag felelősnek azért, ami történt? Ennek oka, hogy az esküdtszék Jehova Tanúi gyermekmolesztálási ügyek kezelésére vonatkozó irányelveit jogellenesnek találta. Két fő oka van annak, hogy miért van ez így:
Először is a “két tanú szabály”. Ha egy gyermeket szexuálisan molesztáltak, ami gyakori helyzet, akkor a vének csak akkor fogják elismerni, hogy molesztálás történt, ha a gyermeken kívül valaki más is tanúja volt a történteknek. Ellenkező esetben arra utasítják őket a társulat véneknek szóló kézikönyvében, hogy hagyják az ügyet Jehova kezében. Más szavakkal: semmit ne tegyenek semmit. A legrosszabb mégis az, hogy a vének gyakran megfélemlítik és arra kényszerítik az áldozatokat és családjaikat, hogy ne mondják el másoknak, mi történt továbbá rágalmazásért járó kiközösítéssel is megfenyegetik őket, ha figyelmezteti próbálnak másokat.
Másodszor, a véneket arra utasítják, hogy minden esetben azonnal vegyék fel a kapcsolatot a fiókhivatallal amikor esetleges gyermekmolesztálásokról értesülnek. Ez a törvényellenes/ törvénybe ütközik, mivel mindig az állami hatóságokat kell elsőként értesíteni, mikor/ha egy bűncselekmény elkövetése megtörténik. A véneknek nincs minősítésük sem képzettségük arra, hogy kinyomozzanak olyan érzékeny ügyeket, mint a gyermekmolesztálás.Csak a rendőrség van kiképezve erre. Azonban a társulat jogtalanul ahhoz ragaszkodik, hogy mindenek előtt a fiókhivatalt kell értesíteni, hogy így kezelhessék a helyzetet és biztosíthassák, hogy a két tanú szabályt betartják.
Akkor ebben az esetben miért olyan nagy dolog ez?

Becslések szerint az évek során több ezer gyermeket molesztáltak a társulat gyermekmolesztáláshoz történő helytelen hozzáállása miatt. Azonban egészen idáig, ha a társulat perrel szembesült, képes volt mindent elintézni a bíróságon/peren kívül. Más szavakkal a gyermekmolesztálás áldozatainak némaságát a világméretű munkára adományozott pénzből vásárolták meg. Ez számtalan alkalommal megtörtént már. Azonban most egy igazi hősnő lépett elő. Candace Conti-t nem a pénz érdekelte, csupán az, hogy kiderüljön az igazság és érvényre is jusson, ezért kezdettől fogva eltökélte, hogy semmilyen megállapodást nem fogad el, hanem ehelyett szembenéz a bírósággal a végkimeneteltől függetlenül, nem számít, milyen fájdalmas újraélnie a vele történteket a tanúpadon idegen emberek előtt. Bátor elhatározása eredményeként sokkal több pénzt ítéltek meg neki mint amit valaha is kaphatott volna egy peren kívüli megegyezésből. De ami még fontosabb, hogy bíróság elé sikerült állítania az Őrtorony Társulatot.

Talán azon gondolkodsz, hogy mindez nem lehet igaz. Előfordulhat, hogy teljes bizonyossággal hiszed, hogy mindez nem igaz.
Keress csak a témában a Google segítségével, és azt fogod látni, hogy a média számtalan újságban és híroldalon jelenteti meg a történetet, így például: The New York Times, USA Today, CBS News, The Daily Mail és az msnbc. Ez valóban megtörtént, és bár ezt valószínűleg sosem fogja bevallani a társulat a kiadványaiban, de nem is tagadhatják.
Ha Jehova Tanúi egyike vagy két kérdést kell feltenned magadnak:
Első: Örülsz, hogy a kemény munkával megkeresett adományaidat több millió dolláros kártérítésekre költik, mivel a vezető testület törvénysértő elrendezést ír elő?
És a második: Ha vannak gyermekeid, örömmel veszed tudomásul, hogy úgy molesztálhatja őket a gyülekezeted egyik tagja, hogy ha nem vallja be bűnét, akkor semmi sem fog történni. A gyermeked molesztálója így szabadon molesztálhat másokat is.
Komolyan el kell gondolkodnod ezen a két kérdésen.
Végül egy bibliaveset ajánlok a figyelmedbe a további elmélkedéshez. Gondolj erre, ha figyelembe veszed, hogy az Őrtorony Társulatot büntetőjogilag felelősnek találták egy kilenc éves kislány szexuális bántalmazásáért.

Róma 13:1,2

1 Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában.2 Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, az Isten elrendezésével száll szembe; akik szembeszálltak azzal, ítéletet fognak magukra vonni.

[3 Mert az uralkodóktól nem a jó, hanem a rossz tett miatt kell félni. Szeretnéd, ha nem kellene félned a hatalomtól? Mindig tegyél jót, és dicséreted lesz tőle; 4 mert Isten szolgája az neked, a javadra. Ha pedig a rosszat teszed, félj, mert nem hiába viseli a kardot; mert Isten szolgája az, bosszúálló, hogy haragot fejezzen ki azzal szemben, aki a rosszat gyakorolja.]

További információkért az ügyről, keresd fel a jwsurvey.org weboldalt. Köszönjük, hogy meghallgattad.

Aaaron 2012.06.27. 19:42:13

Huh! Nohát, ez igencsak megrázott. Tiszta, korrekt, igaz. Minden Tanúnak meg kéne néznie és el kéne gondolkoznia a két kérdésen - főleg, akinek gyermeke van.
Hogy lehetne legalább feliratozni a youtube-on lévő videót? Még jobb lenne, ha felül lehetne írni a hangsávot magyarra...