EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Ösztönző lelkiismeret(furdalás)

2012.04.08. 11:14 | Johnny Joker | 365 komment

Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz is, de csak részben. Egy másik jelentős ok, ami ösztönzi őket, az a lelkiismeret-furdalás.

A Tanúk világában rengeteg tiltott dolog van kezdve a vallási ünnepektől egészen az egyszerű kikapcsolódás területéig. Annyi a szabály és a tiltás, hogy egyszerűen egyetlen ember sem képes mindnek megfelelni. Ennek egyenes következménye a lelkiismeret-furdalás, amely egyszersmind a reménység bizonytalanságában tartja folyamatosan a Tanúkat (vagyis valójában a Tanúk sohasem lehetnek biztosak abban, hogy Isten előtt helyeselt állapotban vannak és be kerülnek az Új Világba). Nézzünk egy pár példát!

-Megnéztem a tv-ben egy filmet, amiben varázslás (spiritizmus) volt (következmény: lelkiismeret-furdalás)

-Kedvenc sorozatomban volt egy jelenet, amiben „erkölcstelenség” volt (következmény: lelkiismeret-furdalás)

-Nem „keresztényeknek való” zenét hallgattam (lelkiismeret-furdalás!)

-Amikor egy munkatársam tüsszentett, kicsúszott a számon, hogy „egészségedre” (lelkiismeret-furdalás!)

-Amikor a munkahelyemen a Tanúkat szidták, én nem mertem kiállni mellettük (lelkiismeret-furdalás!)

-Nem készültem fel az Őrtorony tanulmányozásra (lelkiismeret-furdalás!)

-Egy rendezvényen felálltam a himnusz alatt (lelkiismeret-furdalás!)

-Letagadtam mások előtt egy hibámat (lelkiismeret-furdalás!)

-Elolvastam az interneten egy Tanúkkal foglalkozó anyagot, amiről kiderült, hogy „hitehagyottak” írták (lelkiismeret-furdalás!)

-Amikor az egyik vén megkért, hogy vigyek haza egy idős testvérnőt az autómmal, én nemet mondtam, mert más dolgom volt (lelkiismeret-furdalás!)

-Csak 4 órát prédikáltam az elmúlt hónapban (lelkiismeret-furdalás!)

-Nem látogattam újra időben egy érdeklődőt (lelkiismeret-furdalás!)

-Már egy hete nem szóltam hozzá az összejöveteleken és ez másoknak is feltűnt (lelkiismeret-furdalás!)

-Hiányoztam a kongresszus egyik napjáról (lelkiismeret-furdalás!)

-Egy olyan élelmiszert ettem, amiről később kiderült, hogy vér is volt benne (lelkiismeret-furdalás!)

-A munkahelyemen névnapot ünnepeltek és én elfogadtam egy szelet tortát (lelkiismeret-furdalás!)

-Részt vettem egy könnyűzenei koncerten (lelkiismeret-furdalás!)

A példákat lehetne még sorolni az élet minden területéről. A Tanúk a tiltások és elvárások világában élnek, és természetesen nem képesek mindnek megfelelni, ami egy folyamatos lelkiismeret-furdalásos állapotot tart fenn. Hogyan lehet ettől a nyomasztó állapottól megszabadulni? Gyakorlatilag sehogyan sem (amíg Tanú valaki). Ennek ellenére szinte tudat alatt megpróbálják kompenzálni az elkövetett „bűnöket” legtöbbször úgy, hogy növelik a szolgálat bizonyos ágaiban töltött időt, vagy teljesítményt, vagy egyszerűen több adományt dobnak be az adományládába. A helyzet az, hogy megpróbálnak „megdolgozni” a reménységükért. Közben persze a lelkiismeret-furdalás más területen is kifejti hatását, és ez a psziché. A lelkiismeret-furdalás ugyanis hosszú távon romboló hatással van az ember lelkivilágára. Destruktív érzés, ami lassan szétzilálja az ember egyéniségét. Mivel a lelkiismeret-furdalást nem képesek megszüntetni, sok Tanú inkább a titkolózást választja és úgynevezett „titkos bűnöket” gyakorol, amelyek szintén rombolóak az ember személyiségére és újabb lelkiismeret-furdalást eredményez. Az ördögi kör tehát bezárul! Ha Tanú lesz valaki, akkor folyamatos lelkiismeret-furdalást fog érezni, amitől próbál megszabadulni a teljesítménye fokozásával, de mivel újabb „bűnöket” követ el, nem fog egy tapodtat sem előrébb lépni.

Ney

Címkék: ébredjetek! olvasóim küldték élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr824371108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.18. 21:00:36

jaaa!!! és hajrá barcelona!!!!!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.19. 06:33:16

@twenty-two years:

A "Nagy 1914-es eseményekről tanúskodni tudó" NEMZEDÉK pedig oda került,ahová Russell piramis-elmélete: a teológiai-történelem süllyesztőjébe! Még csak egy jelképes piramis emlékművet sem állítottak a Nagy 1914-es Nemzedék emlékének!

Pedig "Jehova Isten" azt ígérte az "Ébredjetek" folyóiratok szerint a folyóiratok 4. oldalán, -1995 előtt minden példányban-,hogy "egy békés és biztonságos új világ jön létre, mielőtt elmúlik ez a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek".

Pedig ez volt a Watchtower-teológia alfája,és omegája!

reboot (törölt) 2012.04.19. 08:38:16

@kingdome:

hello királykupola, szerintem az avatároddal van egy kis gond..., de a királykupola elnevezés se semmi :D

végig olvastam a hozzászólásaidat

hogy is mondjam..., javasolnám:

[1] az avatárod lecserélését "parrot"-ra (angolul papagáj), mert csak annyi a tudásod, mint amire beidomított a szervezet

[2] ehhez illő avatár képet itt találsz magadnak (beszélő papagájok link):

www.google.hu/search?q=papag%C3%A1ly%C5%B1&hl=hu&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=7q-PT_2jFIaA-waB0d2hBA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&sqi=2&ved=0CA4Q_AUoAQ&biw=1142&bih=794&sei=8K-PT7TDMYiztAbMsJy_BA#num=10&hl=hu&tbm=isch&q=besz%C3%A9l%C5%91+papag%C3%A1j&revid=1458546821&sa=X&ei=9K-PT9CSCI2a-wbe9pCzBA&sqi=2&ved=0CFMQgxY&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=be2cf9c57766a9f6&biw=1142&bih=794

eszmélést, és bölcs döntéseket kívánok neked, nemcsak a fenti két pont vonatkozásában :)

üdv.
reboot

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.19. 09:23:32

@reboot: ne bántsd már szegényt. húsz éve még te is így védted a mundért. Én meg még nemrég is!

reboot (törölt) 2012.04.19. 10:03:52

@sefatias: @kingdome:

dehogy bántom :) ha megérti, amit írtam, meg is fogja egyszer köszönni ;)

felrak magáról egy oroszlán képét ('állatok királya') és a felhasználónevében szerepelteti a király szót... véletlen egybeesés...

sajnos ő nem védi a mundér becsületét - ha azt tenné kivívná mások tiszteletét !! - de nem, ő csak papagáj módjára ismételgeti azt, amire az idomítói betanították

ez egy papagájnál teljesítmény, de egy embernél ...

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.19. 11:11:37

Hagyjuk a nickjét... legyünk türelmesek vele. Szeretettel, türelemmel segítsük, hiszen egykor mi is ilyen bio-diktafonok voltunk! Talán egy érv egy kérdés, átjut a betonfalon, kiékelve a repedéseket.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.19. 11:27:55

@reboot: @Τιμόθεος: csináltam egy újabb postot a blogomon. lehet kritizálni :P

bornagain 2012.04.19. 11:28:51

@reboot:
király!
(vagy: sirály?) :P

reboot (törölt) 2012.04.19. 11:30:03

@Johnny Joker:

ok, 'legyen meg a te akaratod' :)

[igazad van]

reboot (törölt) 2012.04.19. 13:39:04

@baland:

allohá, ne aggódj, timóteusz a görögöt visszafelé is el tudja olvasni :p

már tárgyalunk magánban, de vesztésre áll, a konstans deriváltja zérus :)

legutóbb azt írtad sefatiasnak az emlékünnepi cikkel kapcsolatban: "Egy újabb ék számomra"

mi hatott rád így a cikkből?

reboot (törölt) 2012.04.19. 13:59:51

@Τιμόθεος:

nincs harag :)

főleg, hogy a post címéhez nem sok köze volt a kommentjeimnek

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.19. 18:48:45

@reboot:
Reagálásod...sokat sejtet...nem a tudásodról, hanem a kimunkált keresztényi egyéniségedről.
-Látom állításaim még ha igyekeztem is tudatosan elvonatkoztatni a tipikus társulati érvelésektől,még így is haragot,ingerültséget hozott ki belőled.. hidd el nekem is több mint 20 éves bibliai ismeretem van;már vannak már önálló meglátásaim is;és az összefüggéseit is látom.
-De ezt már kifejtettem az előzőekben...az idő nem számít.
-És nem; csak ahogy Te mondod :nem csak az van bennem amire beidomított a szervezet.
-Mit gondolsz én min megyek keresztül amikor olvasom a reagálásaitokat ???-Érveiteket?
Mégis....éreztél a szavaimból...haragot; dühöt;..fricskázást ?
-Szerinted olyan könnyű nekem ide írogatni ahol talán pásztázó tekintetek próbálják meg fejteni,hogy vajon ki lehetek...honnan írhatok?
-De Te benned megteremte-e a gyümölcsét az új ismereted?...márt hát ugye a gyümölcseiről ismertetik meg a jó fa....hiszed...hogy megteremte benned az amit újfent megszereztél egy "Reboot"-al ?...
Egyébként a nick nevemre ne keress értelmes választ...a történet csak annyi,hogy egy alkalommal választanom kellett egy oldalon felhasználó nevet;de a kingdom már foglalt volt..csak megtoldtam egy "e"...és lám elfogadta...semmi jelentősége nincs bár tudom ez alapján szeretnél asszociálni a kilétemre....;oroszlán levéve..a papagáj nem tetszik...amúgy a bibliában az oroszlán számodra az állatok királya?....:)
-Most nincs időm másra talán legközelebb.

reboot (törölt) 2012.04.19. 19:37:38

@kingdome:

szerinted én min megyek keresztül, amikor előadod a rabszolgától tanult ócska szöveget, amiket én népbutításnak, hazugságnak, istentelen átverésnek tartok? engem hogy érint, mit gondolsz?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.19. 19:46:49

@kingdome: ...szerintem Sefatias MI nagyon is jól ismerjük egymást;de ez most nem lényeg. Ez a mondat tegnap valahogy elkerülte a figyelmemet. ennek nagyon örülök? miről ismertél fel? egyébként már "találkoztam" itt ismerőssel, nem is egyel. ha van kedved priviben beszélgethetünk

bereabeli 2012.04.19. 21:36:33

kingdome :

Kedves kingdome ! Én eddig csak hallgattam és figyeltem a vitát, hogy merre alakul. Amennyiben jónak látod, keress rá a "bereabeli" név alatt írt cikkeimre, tapasztalataimra, tanulmányomra, és jól figyelj szombat este, mert egy nagyon elgondolkodtató dolgot fogsz tudni elolvasni tőlünk. Harmadik generációs tanúként nőttem fel, és negyven évig éltem az életemet így. Ha valakinek oka volt bármi áron ragaszkodni ezen szervezethez, én az voltam. Senkim sem volt a szervezeten kívül !!!!! NE VÉDEKEZZ !! Mert ez olyan lelki görcsöt okoz, hogy elveszi a józan, hideg ítélőképességedet.
Nagyon kukacos ember hírében állok, így nem hirtelenkedem el semmit, hat hónapos kutatás eredményeit olvashatod az írásaimban, mely eredményeket se a KÖF, se a KEF, se a Fiókbizottság nem bírt megcáfolni !! OLVASS !!!

bornagain 2012.04.19. 21:45:40

@bereabeli:
én is kíváncsian várom!
szeretem olvasni, amiket írsz ( az nem akadálya, hogy a múltkor 1 dologban nem értettunk mindenben egyet)

babba1 2012.04.19. 21:50:20

@bereabeli: hogyan kell rákeresni?
engem érdekelne...

babba1 2012.04.19. 22:11:54

@Johnny Joker: Tök jó!:o)) Isten világossága mint a stroboszkóp....:o))

bereabeli 2012.04.19. 22:20:20

@babba1:

Bal oldalt a "Keresés a Blogon" részben beírod, hogy : bereabeli és katt a keresésre, és a legalsó kivételével, felfelé haladva vannak időben a cikkek.
Jó olvasást, majd holnap ha írsz válaszolok.

babba1 2012.04.19. 22:41:21

Na de miért nem iskolázza ki a lelkiismeretét? Holott a hű és értelmes osztály megmondta, hogy ki kell. Mennyit gondolkodtam éveken át, hogya kell azt tenni. :o) És egyszer csak rádöbbentem, hogy azt várják el, hogy a gondolataimat cseréljem le az övékkel. Még javában aktív voltam, de majd bele haltam a felismerésbe. :o)) Nem az volt a gond, hogy mást kellett gondolnom. Nem,mert azt megteszem ma is, holnap is. Állandóan meg kell újjúlni, és helyes gondolatokat kell gondolni. De ezt az ember akkor tudja belsőleg elindítani magában, ha a saját tapasztalása viszi. Ám a tanús tanítás úgy iskolázza a lelkiismeretet, hogy kimossa az addigi gondolatokat, s ahelyett tapasztalás, és meggyőződés helyett beülteti az övét. Nem saját gondolattá válik, üres, lelketlen marad. A meggyőződés pedig abban áll, hogy szisztematikusan felépítik azt amit elakarnak ültetni az emberben. Nagyon jól ki van találva....mester munka. És ördögi. Ezer százalékig meg vagyok arról győződve, hogy pszichológia tanulmány alapján készítik elő az okatást. mit, miért, hogyan alapon, hogy az ember megszünjön gondolkodó lény lenni. Csak a félelem, és a lelkiismeret furdalás marad, szinte mindenért. Egy évig jártam a gyógyót, mire le tudtam tenni a bűntudatom, annak ellenére, hogy perc nem múlt el anélkül, hogy helyre tegyem a tanultakat..... :o(

bereabeli 2012.04.20. 08:56:56

@babba1:

Nagyon pontos a meglátásod, nem a Társulat az egyetlen szervezet, mely a tudat módosítás magas technikáit alkalmazza. Olyan eszközök állnak az ilyen személyek rendelkezésére, mellyel észrevétlenül tudnak tömegeket manipulálni. A Biblia írja, hogy vannak akiket az Ördög élve elfog az akaratának a cselekvésére. Ha az egyén a tudatát mindig tudja kontrolálni, ez nem történhetne meg. Az első tudat manipulátor a Sátánná, és Ördöggé vált kérub volt. Kérdésekkel sugalmazott, és állított úgy hazugságokat, hogy még a tökéletes elmét is uralni tudta. Arra jöttem, rá, hogy a Vez.Test. , és más hasonló szervezetek vezetői ugyanilyen eszközökkel érik el céljaikat. A tudat manipuláció ma is Sátán eszköze, és lépten nyomon fellelhető a politikai, és a kereskedelmi világban is. Nem ok nélkül kell megszokni, hogy mindent többszörösen kell ellenőrizni, az elfogadás előtt !!

22. az Elem. 2012.04.20. 09:12:19

@kingdome:
Nagyon jó barátomnak informatikai cége van. A Központból felkérést kapott, hogy figyelje a "hitehagyott" oldalakat.

Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy az olyan személyek mint te központi felkérést teljesítenek. Megpróbálsz egy-két homokszemet elhinteni a gépezetünkbe.
De ne felejtsd, hogy ha itt olvasgatsz -amit most még kétlek- akkor hamarosan gondolkodó felismerő ember leszel.

Ezzel számolnod kell.

reboot (törölt) 2012.04.20. 09:53:25

@twenty-two years:

mit kell figyelnie a barátodnak a hitehagyott oldalakon?

a központból jött a felkérés? a magyarországi fiókhivatalból?

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.21. 01:04:49

@reboot: Idézem: "Engem nem zavar ha írtok erről, nem hiszem, hogy felismernének. Nem egyedül voltam, kb. 5-6 személyt kértek fel erre. Voltak akik a netet figyelték és voltak akik a nyomtatott irodalmat. Igazából akkoriban ennek a mainál kisebb jelentősége volt, mert még nem volt a neten ennyi erős anyag, inkább csak a Tanúkat becsmérlő szólamok. Akkor még úgy emlékszem az exjt.hu sem volt még. Azóta szerintem nem mernek ilyen megfigyelőket mozgósítani, mert rögtön felnyílna a szemük."

reboot (törölt) 2012.04.21. 01:22:56

@Johnny Joker:

Te még nem alszol? Holnap álmos leszel :)

Kösz az infót. A régebbi ügyekről tudok. Ezért is kérdeztem. Meglepett volna ha még mindig ebben a stílusban nyomták volna.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.21. 04:32:13

Megfigyeltem én is,hogy az aktív Watchtower-fan OlvTársak -saját indokuk szerint- általában "véletlenül" (?!) kerül ide,vagy más felvilágosító weboldalakra.... és miután világosan látják,hogy ez nem a Hivatalos jw.org honlap,akkor is maradnak, olvasnak,kommentelnek!

Kockáztatva a "jól kiiskolázott lelkiismeretet", és az esetleges kihallgatást, vallatást nem éppen baráti hangnemben a kingdomhall csontozójában.
Ez nagy -nagy bátorságra vall!

Nagyon jó reklám,és elismerés!
Valamikor szomorúan gondolok arra,hogy Barna Zoli ( exjt.hu ) weboldala, és levelezőlistája inaktív lett,és maradt.

Egy korábbi Piliscsabai Csendes-hétvégén nagyon fontos mondatot fogalmazott meg egy Sorstárs a két évvel ezelőtti helyzetről,ami a Jehova Tanúi felé szóló szolgálattal kapcsolatban: amíg csak a Levelezőlista, és az régi weboldalak voltak, viszonylag kevés Jehova Tanút értek el. Az internet-használat is kevés ember lehetősége-kiváltsága volt.
Ma már egyre szélesebb réteg előtt nyílik meg a NET-elérés,-evvel együtt egyre könnyebben egyre több felvilágosító,felszabadító információhoz jutnak azok az Érdeklődők,és Jehova Tanúi,akik megismerve az eltitkolt hamis próféciákat,botrányokat,tanításnak álcázott csúsztatásokat,manipulációkat , elhagyják a Szervezetet, illetve: ha maradnak is, de már háttérbe húzódnak.

Hajlok én is arra,hogy ma jobb helyzetben vannak a mai nyitott Jehova Tanúi,mint öt,-tíz évvel ezelőtt.

Ti hogy Látjátok?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 04:48:25

@Zsolt520: mi számít jobb helyzetnek? A csalódás. és a keserűség nem túl jó.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.21. 05:39:16

@sefatias:

Az ébredés sokszor nehéz,a kényelmes ágy, és az édes álom visszahúz a Valóság elől.
A gyógyulás útja sokszor fájdalommal van kikövezve, a megtérés, újjászületés útja pedig mindig. De mégis: érdemes ezeken az Utakon elindulni.

bornagain 2012.04.21. 10:24:02

Ja, még egy dolog, amit JT "forszíroznak".
Hogy a "betlehemi csillag" Sátán muve volt és így akarta elpusztítani az újszulott Jézust!
Mindig jól megrohogtet a sztori:DDD

Ping-Pong 2012.04.21. 14:20:41

@bornagain:
Aha, aztán ugyanezek az "ördögi" napkeleti bölcsek utóbb mégis "isteni figyelmeztetést kaptak álomban, hogy ne térjenek vissza Heródeshez, más úton mentek vissza földjükre" (Máté 2:12).

Érdekes... ;-)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 14:35:27

@twenty-two years:

Nem vagyok beépített ember...;de inkább még is a háttérben maradok.....keveset kommentelek....inkább csak olvasgatok...és kérdezgetek olykor ha nem baj....remélem ezzel nem hozok ki majd senkit a sodrából.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 15:10:37

@kingdome: Ezt jól teszed.jobb előbb tájékozódni. Na és honnan ismerjük egymást?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 15:35:54

A sors fintora,hamarosan nem is olyan messze leszek tőled territoriálisan...,de egyenlőre jobbnak tartom az anonimitást...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 15:38:50

@kingdome: mondjuk ha ismersz, akkor szerintem tudnod kell hogy megbízhatsz bennem. És akkor viszont jobban tudok segíteni. húúúú mennyire szerettem a királyság terem építéseket!! Nagyon élveztem. Szerintem sok barátot szereztem ott.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 15:41:13

@sefatias: bár ha belegondolok jóban lehettünk, mert a sefatias nick nevet már régóta használom. de azért nem mindenki ismeri. vagy nem arról ismertél meg?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 15:41:44

@kingdome: jaa ezt neked szántam. nem magamnak

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 15:58:15

Igen sok barátot szereztél ez magától értetődő azokon az alkalmakon...-hát rosszban semmiképen sem vagyunk;....de tudod sokat kockáztatok azzal,ha kiderülne a kilétem vagy ha akár körül beszélném is....Watchtower-es a gondolkodásom hivatalból is....ezért meg is kaptam a magamét itt,de gondolkodó ember vagyok....hidd el...nem azt látom az itt szólókban,hogy egy másik oldalt képviselnek,csak érveket megfigyeléseket a kutatásaik eredményét;bibliai érveket...,nem tartom veszélyesebbnek mint azt ha valakivel a házról-házra végzett szolgálatban csatároznom kellene a bibliából......bár próbálok elvonatkoztatni az embertől...azt vettem észre sok mindenben hasonlóképpen gondolkodnak mint én;....amiért ide keveredtem...megmondom...az igazságtalanság amelyek,körülvesznek;..képmutatás egyeseknél;akiknél nem lehetne...;de még nem gondolom,hogy teljesen rossz úton járnék....csak válaszokat vártam és várok még sok mindenben és pont azoktól nem kaphatom meg akiktől kéne:(-Hát döntsd el te jóban vagyunk vagy ellenséged vagyok.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 16:06:53

@sefatias: Elolvastam végig....igazságot érzek benne.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 16:11:42

@sefatias:
Végül is ez vezetett el hozzád ...és a valós kilétedhez is.-Ha velem konkrétan nem is ápoltál igazi barátságot anno...vannak ismerőseim akikkel nagyon....egyet különös képen ismerhetsz;hát ő is bajba került nem rég a gépezet letarolta és törölték szegényt.... igazságtalanul...na mindegy csak lehet én látom rosszul.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 16:24:20

@kingdome: az őrtornyos gondolkodás miatt ne aggódj. Én is mindig megkapom, bár már egyre kevesebbszer. Nem kell alkalmazkodni itt senkihez. add önmagad. ez a lényege ennek az egésznek, és ne foglalkozz senkivel. A kérdéseidre a testvérektől nem fogsz választ kapni. Sajnos meg kell tanulni, hogy mi az ami lefedi az igazságot, és azt is, hogy mi az ami előkaparja. Már többször beszéltél a képmutatásról. azt kell mondjam, hogy elindultál a lejtőn. Aki ki meri mondani, hogy képmutatás van a gyülekezetben, az elindult a lejtőn. Tudom!!! én is ekkor indultam el. Ezután jön még majd egy csomó minden, mert ha az ember egyszer megfogalmazott magának valamit, ami ellentétes azzal, amit tanítottak neki, akkor nemsokára jön majd egy másik téma, amit megint meg mer fogalmazni. De ekkor jön valami félelmetes dolog. A FÉLELEM!!!!! ÉS AZ EGYEDÜLLÉT!!!!!! ha eljutsz erre a pontra, akkor jussak eszedbe. mert ezt egyedül átélni rettenetes. Egyedül szembenézni az igazsággal szörnyű!!!! még akkor is, ha az szabaddá tesz. Én már átmentem ezen, és itt sokan mások is. És a gyülekezetben ekkor mindenki el fog hagyni téged, mert igazából nem is téged szeretnek. Még akkor sem, ha te építetted fel a házát, vagy ha neked köszönheti a legtöbbet a gyülekezetben. Mert az aki igazán szeret, akkor is ott marad veled, ha nyakig fekszel a ganéjban! Példabeszédek 18:24. Nem tudom ki vagy, de akkor én ott akarok veled lenni!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 16:26:49

@kingdome: :((( uhh . ne rémisztgess!! már több mint egy éve kevés infóm van. ki volt az?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 16:34:41

@sefatias:
Jaa..a blogodban a :A megbotránkozás (2.rész)-ében.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 16:37:20

@kingdome: rákattintasz az illető nevére, és kijön az adatlapja, és a jobb felső sarokban van az üzenetküldés

answers 2012.04.21. 21:42:04

@sefatias: "Aki ki meri mondani, hogy képmutatás van a gyülekezetben, az elindult a lejtőn. Tudom!!! én is ekkor indultam el."

Szervusz, Sefatias!
Remélem, ezt a lejtő dolgot nem komolyan gondoltad.
Valójában akkor indultál el az igazi, Istenhez vezető úton. Ez az az út, amin ha megmaradsz, megismerheted a Teremtő, Megváltó Isten valóját, amit a Tanúknál lehetetlen megismerni. Azt az emberileg felfoghatatlan szeretet, ami árad tőle, azt, hogy bárhol vagyunk, benne vagyunk, általa vagyunk, bennünk van. Egyszerre félelmetes, felfoghatatlan és csodálatos, ugyanakkor nagyszerű érzés, amikor erre ráébredsz. Ez nem lejtő, ami lefelé visz, ez az út felemel Istenhez, csak tarts ki rajta.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 21:44:50

@answers: igazad van. ez nézőpont kérdése. beszéltem telefonon egy testvérrel erről, és ő is kiigazított :)

answers 2012.04.21. 21:53:25

@sefatias: Ma voltam egy gyülekezetben. Nem írom a nevét, de ez egy ún. evangéliumi gyülekezet. Nem ismerek ott senkit, a net-ről néztem ki. Majdnem mindenki üdvözölt, és néhányan odajöttek beszélgetni, megkérdezni honnan vagyok stb. Nagyon furcsa volt, hogy ugyanúgy a Bibliát használják, mint a Tanúk, és hisznek Istenben, és a tanítás építő volt, nem lehúzó, mint abban a gyülekezetben, ahová Tanúként jártam. Ott sokszor alig vártam, hogy vége legyen, semmi építő dolgot nem kaptam, csak unalmas programokat kellett végigülni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 21:57:45

@answers: hát én is igy vagyok vele. a szolgálati összejövetelről, már el szoktam jönni, mert végtelenül unalmas. tegnap körbenéztem a program alatt, és ásító, álmos embereket láttam, akik csak néznek előre. semmi élet nem volt a programban.

answers 2012.04.21. 22:11:12

@sefatias: Ebben az a vicces, hogy amióta gyülekezetbe járok (több mint húsz éve), mindig azt hittem, hogy én pont kifogtam egy szellemileg gyenge, rossz hangulatú gyülekezetet. Bezzeg máshol milyen jó gyülekezetek vannak! Csak én pont ilyen peches vagyok, hogy itt nem jól működnek a dolgok. Azután amikor elkezdtem olvasni a blog-ot, arra jöttem rá, hogy mindenki azt hiszi, pont az ő gyülekezete vacak, de bezzeg a többi gyülekezet! :D:D

babba1 2012.04.21. 23:16:22

@Zsolt520: mi 12 éve jöttünk el a szervezettől. Előtte 2 évnyi vívódás, meghurcolás, lelki kín. Semmink nem volt. Sem kiadványok, sem internet....úgy kezdődőtt, hogy mindennek utánna jártunk. Ami annyit jelentett, hogy kikerestünk minden igehelyet, elolvastunk minden őrtornyot, tanulmányoztunk éjjel-nappal. Döbbenten vettük észre, hogy az őrtorony úgy hívatkozik biblia versekre, hogy semmi köze ahhoz a mondanivalónak. Nem bírtuk feldolgozni a kiközösítéseket, nem találtunk rá megfelelő érveket. De hangsúlyozom, semmink nem volt, "csak" a bibliánk, és az ima. Letettük az őrtornyot, le az összes irodalmat, és gondoltuk, maradjon a biblia. És akkor már tisztán hallottuk Krisztus hangját. :o) Mikor eljöttünk, jó félév múlva találkoztunk volt tesókkal egy könyv ajánlása révén. Addig azthittük, mi vagyunk az elsők, akik eljöttek a tanúktól. :o)) Mikor Gyuriék megmondták, hogy ők akkor jöttek el, mint mikor mi el kezdtünk tanulmányozni, a guta akart megütni. :o))) Viszont nyílvánvalóvá váált, miért van a kiközösítés. :o) Ma aki keres hamarabb talál, és hamarabb tud dönteni is. :o)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.22. 08:07:19

@babba1: azt hogy a bibliaversnek semmi köze a mondanivalóhoz, vagy hogy csak összefüggéstelenül van idézve innen onnan, én is hamar észrevettem. de nem foglalkoztam vele. Pedig őrtornyot vezettem évekig, és néha komoly fejtörést okozott, hogy az idézett verset hogyan használjam fel a témához. De leginkább akkor voltam bajban, mikor a kérdésnek semmi köze nem volt a bekezdéshez

szehenza 2012.04.22. 09:00:13

@answers: én meg azt hittem, csak én vagyok olyan rossz szellemiségű, hogy unom az összejöveteleket. Főleg az örtorony tanúlmányozás volt nagyon fárasztó.Nem tudom mi értelme van, hogy felolvassák-kérdés, és visszamondja a gyülekezet 90%-a ugyanazt a leírt szöveget. Nagyon gyermeteg...könyvtanúlmányozás szintén. Jártunk olyan könyvcsoportba is, hogy odamentünk, leültünk senki nem szólt egy szótsem senkihez..Meg volt a tanúlmányozás mindenki felállt és ment haza. Mi úgy csöppentünk közéjük, rettenetes volt. Persze, azért volt jobb tapasztlatom is.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.22. 09:08:05

Van egy kérdésem ami nagyon sokat foglalkoztatott mostanában;...ez az idő és az előre nem látható események.....;olvasni egyes Őrtorony folyóiratokban,de vannak személyes tapasztalataim is arról;hogy egy-egy testvér..akár felvigyázó is;...hirtelen halál áldozata lett egy baleset következményeként;vagy súlyos betegség áldozata lett;vagy Királyság-term-ben bombamerényletet követtek el;testvérnő bt.-ra menvén felrobbantották gyermekével(egyik évkönyvben olvasható) együtt....szóval a kérdés és ebben nem csak JT-az érintettek úgy hiszem....Isten egyáltalán nem avatkozik közbe fizikálisan hithű szolgái életébe ?....tényleg nem látja előre az eseményeket ?....még a megtörténtünk előtt?-Még ma is látok olyan testvéreket akik hiszik Jehova mentette ki őket egy egy nehéz helyzetből;betegségből...;de akkor a többi szerencsétlenül járt testvér esetében mi a helyzet?....akik annyira szerették és pont érte tettek mindent...miért hagyja figyelmetlen?-Érdekli őt szolgái sorsa?...-Mi a helyzet az isteni védelemről....????-Egyenlőre úgy érzem isten nem nyúl bele fizikálisan a történésekbe.-Nem akadályoz meg dolgokat.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.22. 09:22:01

@kingdome:
Bocs hogy ide ehhez a témához írok;de nem találtam hasonló hozászolásokat...

answers 2012.04.22. 09:46:29

@szehenza: Nekem volt ennél rosszabb tapasztalatom is. :D

szehenza 2012.04.22. 09:46:59

@kingdome: én is sokat gondolkodtam ezen.Nekem érdekes volt, hogy Jehovának tulajdonították testvérek, hogy segített, mondjuk felépülni a náthából, de hagyta, hogy megöljenek egy hűséges testvért. Én ezt azzal magyaráztam, hogy nem avatkozik bele most a dolgokba
( a náthába sem) nekem máshogy nem logikus, de biztos mondanak majd itt okosabbakat:)

answers 2012.04.22. 09:47:51

@szehenza: A testvérnő, akinél zajlott a könyvtanulmányozás, a szerinte túl korán érkező testvérektől megkérdezte. "Ilyen korán jöttök? Nincs otthon dolgotok?"
:D:D

szehenza 2012.04.22. 09:49:37

@answers: furcsa volt szembesülnöm itt a blogon vele, hogy nem csak a mi gyülekezetünkben van ennyi probléma. Gondoltam, hogy nyilván máshol is van, de hogy szinte ugyanaz...

szehenza 2012.04.22. 09:53:32

@answers: az is szép:) nekünk meg komolynk kellett lenni, mert karótnyelt a k.t.vezető. el is jöttünk, mert nem lehetett bírni.De azért hallottam jó hangulatú könyv t-ról is, ami családias volt.Aztán mikor megszünt a házaknál lenni, még rosszabb lett

babba1 2012.04.22. 11:57:25

@szehenza: Ebből az a következtetés, hogy egyforma tanítás ugyanolyan viselkedést-gondolkodás módot eredményez. A 12 év alatt nyugodt lelkiismerettel mondhatom, több országból is ismertünk meg volt tanúkat, és mindenhol ugyanez a helyzet. Sőt, amikor ejönnek a tesók, akkor is ugyanaz a viselkedés zajlik: biztos démonos, eddig is láttam rajta, mindig éreztük, hogy valami nem stimmel, könyvet fog írni, gyülekezetet alapított, stb.... volt egy barátnőm még a tanúknál, és nálam maradt egy kazettája. Átküldte a 12 éves kislányát, hogy hozza el. A gyereket örömmel fogadtuk, de az teljesen lemeredt, reszketett, tágranyílt szemekkel nézett rám, majd elrohant. Másnap hallottuk még bent maradt másik barátunktól, hogy a gyerek azt mondta a gyülekezetben, hogy "érezte a démonok jelenlétét nálunk". Azt sem tudtam
sírjak-e vagy nevessek...... :o(

babba1 2012.04.22. 12:00:58

@answers: Nálunk nagyon jó volt a könyvtanulmányozás. :o) Mindig sütöttem sütit, és alig akartak haza menni utánna. Ajándékot vettünk közösen a kedves idős néninek, aki szeretett sütni, de nem volt elektromos kütyüje hozzá, takarítást szerveztünk, és kirándulást. Szegény páromat meg is rótták érte. :o))) Nem szabad ennyit nyűzsögni, engedélyt kell rá kérni, mondták...:o) Persze nem tettük...

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.04.22. 17:47:25

@kingdome:
Tapasztalatom szerint az ilyen kérdésekre a társulati elmekontrol eltávolítása nélkül nem lehet választ kapni.
Az Őrtorony társulat tanításai zsákutcába visznek, mert mindig meghagyják a kétely magvát, hogy soha nem lehetsz biztos magadban (sajnos ez nekik jól jön, mert olyan embereket tudnak csak kizsákmányolni érzelmileg, akiknek nincs saját elképzelésük).
Ahhoz, hogy ezt a kérdést megértsd, tudnod kell, hogy mi Isten személyes célja veled, mert csak akkor fogod tudni, hogy valamilyen esemény mimódon szolgálja a javadat.
(egyébként "minden" a javadat szolgálja...a Biblia szerint)
Ha ezt a saját esetedben átlátod, akkor másokét is valamennyivel jobban meg tudod érteni, de teljesen nem, meg nem is rád tartozik, hanem arra az illetőre (aki meghalt vagy baleset érte stb.) és Istenre.

baland 2012.04.23. 15:12:36

@babba1: Nálunk 32 fős volt a könyvtanúlmányozási csoport. Ebből 12 gyerek.
A kivonulásokon 20-25-ös állandó létszám.
A tanulmányozás után mindíg rendeztünk süti illetve zsíroskenyér partit.Beszélgettünk a gyerekek közösen játszottak.Nyáron lementünk a közeli játszótérre közösen a tanulmányozás után és ott beszélgettünk.A házigazda egyedűlálló testvérnő lakását közösen felújítottuk.Nagyon jó volt!!! Míg egy napon jött az szki-s vénünk látogatóba a csoportba ( bejelentés nélkül) és mindenkit hazaküldött az összejövetel után.
De ez sem tántorított el minket a továbbiakban.
Ezért mivel már más csoportok tagjai is kezdtek oda "szivárogni" feloszlatták a csoportunkat.:(

reboot (törölt) 2012.04.23. 16:02:42

@baland:

a mi drága szerető vén testvérünk, biztos csupa szív, 'együtt örül az örülőkkel'

kíváncsi lenék, van-e itt olyan vén/volt vén, aki szolgált már olyan testületben, ahol nem a szenyózás ment, ahol nem az volt a jellemző, hogy a normálisak vérét szívják versengéssel egybekötve...

CicaMica 2012.04.23. 16:27:25

Nálunk is jó hangulat volt a könyvcsoportban, amit apa vezetett. Kár hogy megszüntették a csoportokat...
Eszembe jutott, mikor kicsik voltunk apa kijelölt egy bekezdést az őrtoronyból és mindig hozzákellet szólnunk a őt tanulmányozáson. Kellet, mivel apa vezette le a gyülekezetünkben és tudta h melyik bekezdés melyik gyerekénél van kijelölve. Kamaszkoromban, rettenetesen untam
Hopsz, lehet hogy valaki rám ismer, de vállalom a kockázatát :)

szehenza 2012.04.23. 16:39:56

@CicaMica: nem sok fiatal szeret ott ülni szerintem.Én azt figyeltem meg, hogy a kongresszusokon is leginkább összeverődve .beszélgettek. Az a jó, ha van olyan vén aki foglalkoztatja őket, pl. ha felkészült, megbeszélés alapján felszóltja, ahogy apukád is tette.Az én fiam 7-8 évesen ült az erősítőnél is, és nagyon élvezte, hogy kezelheti

jang eüm 2012.05.02. 16:50:15

@kingdom: Szia Ezek nagyon jó kérdések ezeken én is nagyon sokat gondolkoztam...de a Bibliában is olvashatunk erről pl István megkövezése....szörnyű lehetett még is megengedte ..akkor is ?...most is..? 6 éves Jt tapasztalatom során nem értetem meg miért engedte meg hogy a szolgái szenvedjenek....én a Királyságterem építkezésén kaptam gerincsérvet le is bénult a bal lábam 2hét ideg oszt fekvés 4hét rehabilitáció...Miért sokat imádkoztam hogy meg ércsem ..hiszen a te házadat építettem!

jang eüm 2012.05.02. 17:18:02

@answers: Szia! Egyetértek a gondolataiddal,10 hónapja különültünk el a férjemmel Jt gyülekezetétől.Minden kiadványukat elraktam egyenlőre jobbat nem tudtam kitalálni hogy ne olvassuk ne zavarjon benünket ,és most érezzük hogy tisztul minden előtünk .Közeledünk Istenhez megyünk felfelé és érezzük határtalan szeretetét! Ezt a tisztulást ( nem tudom másként fogalmazni) a saját tapasztalatunkból érezzük,mert vasárnap elmerészkedtünk a JT gy -be bár tudtuk hogy megvető pillantásokba lesz részünk de a kíváncsiság vagy nem tudom mi de elmentünk...és ez hangzott el a nyílvános ea -on...ne irigykedjünk a világiakra mert őket neméri soha semmi baj...hirtelen belém nyílalt!..tegnap előtt esett össze a kolléga nőm 25 évesen és meghalt tüdőemboliában....a másik kollégám már hónap végén szinte nem tud mit adni a gyerekeinek enni (nem az ő hibájából)...miről beszél ez össze vissza ? ez nem ígaz ! kiáltani tudtam volna ránéztem a férjemre ő megértett menjünk haza... egy kis tapasztalat Jt tév tanításaibol vagy hogyan nevezem?

answers 2012.05.02. 17:32:12

@jang eüm: Nagyon jó olvasni, hogy mások is ugyanezen a folyamaton mennek keresztül. Az úgynevezett hitehagyottak közelebb kerülnek Istenhez, mint az Istenegyetlenigazszervezetében levő Jehova Tanúi. :))

A másik dolog pedig a Tanúk szokásos módszere, a félretájékoztatás, a dolgoknak a valóságtól eltérő módon való bemutatása, és az "agymosottak" nem tudják észrevenni a félrevezetést, mert nem tájékozódnak más forrásokból, sajnos. De hála a mi szerető Atyánknak, akit Ő akar, azt ki tudja szabadítani!

szehenza 2012.05.02. 17:36:38

@answers: most lehet hülyeséget kérdezek, csak az előbb írtad, hogy Isten kiszabadítja akit akar. Akkor most én is gondolhatom ezt magamról, hogy ő hozott ki?

answers 2012.05.02. 17:40:04

@szehenza: :))))
Bocs, de annyira aranyos a kérdésed, hogy nem álltam meg nevetés nélkül.

szehenza 2012.05.02. 17:41:58

@answers: :)) köszi, azt hiszem még van minek tisztulnia nálam:)

answers 2012.05.02. 17:42:33

@szehenza: De ezt szerintem neked kell átgondolnod, és biztos, hogy rá fogsz jönni a válaszra. Mi lett az eredménye annak, hogy kijöttél onnan? Rosszabb, vagy jobb most, hogy érzed? Elhagytad Istent, vagy jobban megismerted? Ha átgondolod ezeket meg még ami hasonló kérdések eszedbe jutnak, akkor meg fogod kapni a választ.

szehenza 2012.05.02. 17:48:28

@answers: értem. Akkor van remény, lehet, hogy ő hozott ki:) Mostmár jobb, nyugodtabb minden, és végre nem a félelem miatt kersem Jehovát. Míg tanú voltam sokat gondolkodtam ezen egyébként, hogy vajon mi motivál leginkább? A félelem, vagy a szeretet? Mostmár látom, hogy az a félelem volt nagyobb részt( persze az iránta érzett szeretet is) de most nem félek. Valahogy másabb a hitem, vagy nem is tudom....nehéz elmagyarázni

metanoia 2012.05.02. 17:56:49

Jó Atyánk mindenkinek ad finom/halk/szelíd jelzéseket/figyelmeztetéseket csak annyira el vonja a figyelmünket a közösség tanítása, a vén/lelkész/pásztor erős, harsány hangja, vagy éppen a saját elgondolásaink, és nem halljuk meg a jó pásztor hangját.

Béresekre figyelünk, akik becsapnak/félrevezetnek, és ennek gyümölcse csak félelem/örömtelenség/lehangoltság/békétlenség lehet.

Mindenki érzi már a kezdetek kezdetén, h vmi nem stimmel, de elnyomja magában az Isten adta lelkiismeret hangját, és ideológiát kezd gyártani, h de még is csak itt van ez, meg az...

Miközben nem juthat "szóhoz" a Szent Lélek.

answers 2012.05.02. 18:06:53

@metanoia: Igazad van!
És akkor még ott van a hála érzése, mert vagyunk itt többen a blogon, akiknek eleinte valóban sokat segítettek jó irányba változtatni az életén a Tanúk tanításai. Ez viszont egy idő után oda vezetett, hogy már nem vettük észre a "búza közt a konkolyt", a káros tanításokat a jók között. Sokat gondolkoztam, hogy hogyan voltam képes elküldeni itthonról a saját fiamat, és most már tudom, mi volt az oka. Egy szeretet nélküli családból kikerülve jó néhány családi csalódás után a Társulat kiadványai a családi életnek olyan oldalát mutatták be, amiben soha nem volt részem. Amikor alkalmaztam a saját családomban a tanításokat, tudom, hogy jobb anya lettem, mint amilyen egyébként lettem volna. Emiatt viszont elvakultan kezdtem követni a tanításukat, és nem vettem észre, amikor az már nem jó irányba vitt.
Na és persze meghallani, megérezni a Szent Szellem vezetését, amikor a fejünk tele van a Tanú tanításokkal....hát az nem igazán lehetséges, szerintem.

metanoia 2012.05.02. 18:06:57

Sefa blogján meghallgattam a zónafelvigyázó 3 részből álló előadását.

Mivel nagyon régen hallgattam már jt. ea-t, eléggé felkavart, le is írtam kommentben az észrevételeimet.

Aztán meghallgattam answers ajánlására K.K. prédikációit és helyre került a lelkem/szellemem.

Érdemes meghallgatni mindkét "oldalt".

Mindenki érezheti a különbséget, elkötelezettségtől függetlenül is.
/legalábbis szerintem/

jang eüm 2012.06.29. 15:47:02

Sziasztok! Milyen nagy csönd van ezen az oldalon.Hová lett mindenki? Pedig olyan jó kommenteket olvastam...

jang eüm 2012.07.01. 08:54:55

@sefatias: Erre a válaszra számítottam:))...Most van a Jt nagy nyári kongresszusa ?Mer Pénteken van nálunk a Teokratikus Ísk de senki nem volt a Királyság T -nél én abban az időbe szoktam elsétálni előttük mert akkor van edzésem.Furcsa volt a nagy csönd ,nem voltak megvető pillantások ,összesúgások a hátam mögött....mert szinte látom a szeretett teljes tekintetükön ...na 21kg -ot lefogyott,jár edzésekre ..de szellemileg leépült...na majd megkapja a magáét,meg fog halni...megérdemli!Mert sajnos sokszor voltam fűl tanúja mikor még JT voltam ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekhez..ez jellemző rájuk másnak a halálát kívánni...

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.01. 09:33:19

@sefatias:
Ha már így elvagyunk
akkor kérném a mai napi-szöveget is megvizsgálni:)

Július 01 Vasárnap

A félelem hangja:

„Illés megijedt, elindult és elment, hogy mentse az életét..." (lKirályok 19:3)

A Bibliában ezt olvassuk: „Amikor Aháb elmondta Jezábelnek mindazt, amit Illés tett, és hogy a prófétákat megölte karddal, Jezábel követet küldött Illéshez ezzel az üzenettel: Úgy bánjanak velem az istenek most és ezután is, hogy holnap ilyenkorra azt teszem veled, ami azokkal történt! Illés megijedt, elindult és elment, hogy mentse az életét..." (lKirályok 19:1-3). A félelem hangja gyakran olyankor jön, amikor éppen egy „hegytetői" élményen vagy túl. Illés épp most hívott le tüzet az égből a Kármel hegyre. Ez után üzent neki Jezábel. A királyné nem küldött katonákat és harci szekereket - nem volt szükség erre. Puszta szavai is megfélemlítették a prófétát, elcsüggesztették és bujdosásra kényszerítették. Vigyázz! Ha a félelem hangjára hallgatsz, félni fogsz a következő telefonhívástól, a következő orvosi lelettől vagy a következő tőzsdei jelentéstől. Kire hallgatsz? Kinek fogsz hinni, Istennek vagy embereknek? Sem a szél, sem a tűz, sem a földrengés nem tudta rábírni Illést, hogy előbújjon a sziklaodúból, csak Isten szelíd és csendes hangja (1Királyok 19:11-13).

Félelmeinknek gyakran két dolog az oka: képzeletünk és félreértéseink. A félelem eléri, hogy a legrosszabbra gondoljunk, ahelyett, hogy hinnénk Istennek, aki a legjobbat akarja (Id. 2Korinthus 10:5) „...a félelem gyötrelemmel jár..." (Dános 4:18). Amikor valami rosszul alakul, azon tűnődünk: „Most Isten büntet valamiért, amit tettem?" Nem. A félelem és a hit velünk vannak minden nap, amelyiket választjuk, az fogja uralni életünket. Amikor tehát félelemkeltő helyzetben vagy, tedd a következő három dolgot: kérj Istentől imádságban bölcsességet és védelmet, Ő mindkettőt megígérte; ismerd el belső küszködésedet - nem vagy ezzel egyedül, mind küzdünk a félelemmel; állj rá Isten Igéjére, mert Ő ezt mondja: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged" (Zsidók 13:5).

Csak kérdezem ...jó volt??...tetszett eme szellemi eledel a mai napra ???...:)...ha megvan...jöhet ez a csodálatos nyári nap:)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.01. 09:58:51

Nos mennyivel másabb lenne...ha a Watchtower is hasonló finomságot kínálna fel minden reggel...ugye?:)

-Pont ma reggel találtam rá egy ingyenes független keresztény missziós oldalra a neve és a link:
maiige.hu/
Itt online is olvasható és hallgatható.

Itt meglehet rendelni is teljesen ingyenesen ezt a "Mai Ige" című füzetet ;negyedévente jelenik meg évek óta...már csak az őszit lehet előrendelni..ingyenes az egész.van nekik még egy úgynevezett Győzelem sorozatuk is 5 témakörben...szintén ingyenes és építő a visszajelzések alapján.

LPoti 2012.07.01. 12:25:18

@kingdom: ez tetszik. Érdekes összevetni a mai 'hivatalossal' Hát, őszintén, sokkal szívmelengetőbbnek érzem ezt. A hivatalosnak a pozitívnak tűnő szófordulatai mögött a sötéten baljós fenyegetéssel próbál ösztönözni.. hm.. fura.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.07.01. 14:09:53

@lpoti: én már rég nem olvasom, csak ha felhívják rá a figyelmemet

bereabeli 2012.07.01. 16:10:38

@kingdom:

Megnéztem, megvizsgáltam, alaposan utánajártam. Tudod, mint a "bereabeliek" , látszatra jó csak, de nagy veszélyt hordoz magában. Az USA-beli Pünkösdi típusú kereszténység az egyik alapja, ezenkívül erőteljesen képviseli a tized fizetés tanítását, ami a "Hitesek"-nél is van. Ez a cikk a következő link alatt is sokat segíthet :
www.tithingdebate.com/bobgassrebuttal.html

Mentora az ő elmondása szerint Gordon Magee volt, aki híres Pünkösdi prédikátor az USA-ban.
Mások szerint Evangélikus lelkész is.
Mindenesetre fontos az alapos le ellenőrzése az adott személynek, oldalnak.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.01. 16:32:38

@bereabeli:

Köszönöm észrevételedet...valóban nem veséztem,
ki is írta valójában...függetlennek tűntek minden felekezettől,nem találtam utalást a kiadványaikban,hogy vannak-e várakozásaik , hogy kapcsolatba kerüljenek velük az olvasóik....a "Mai Ige" kiadványuk amennyire eddig megismertem..nem ösztönöz arra,hogy csatlakozni kellene -e valahová..csak tisztán bibliai gondolatokat tartalmaz.semmi mást...a végén persze van egy lehetőség felkínálva arra,hogy támogassuk ezt a kiadványt anyagilag:) ..de nem kötelező...mindenesetre egyetértek veled, jó óvatosnak lenni...ahogy mondod:)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.07.01. 18:55:34

@kingdom: @bereabeli: „Mindent megpróbáljatok, ami jó azt megtartsátok.” 1 Tessz. 5:21. Ami jó az mindenhol jó. Ami rossz az meg sehol sem. Én a töltött káposztát, még a déli sarkon is megenném, mert az mindenhol finom

LPoti 2012.07.01. 21:42:44

@sefatias: a töltöttkáposzta említésére elindult a pavlovi reflex.. :) igen, igaz amit írtok, hogy mindent 'megpróbáljatok'. Nekem a leírtak hangvétele, ami tetszett.
Nem tudom, Ti hogyan látjátok (bocs, nem jöttem rá, hogyan kell többeteknek válaszolni), de az őrtorony burkoltan fenyegető hangvétele az, ami kezd elborzasztani. Igen, persze, van szép dolog leírva, de mindig ott van a 'ha nem teszed meg, meghalsz' fenyegetés. Igen, nagyon durva ez az egész.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.07.01. 23:09:44

@lpoti: igen ez az ami egyre ijesztőbb. Olyan mintha a fenyegetésekkel, egyre jobban el szeretné elszigetelni a Tanúkat a többi embertől. És mivel egyre többen nyitják nagyobbra a szemüket, mint kéne, ezért a fenyegetés a legjobb módszer arra, hogy bent tartsák az embereket. Sokan félnek kilépni, mert mi van ha mégse? meg hát hova?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.03. 08:33:41

@sefatias: ...ehhez kell jó ítélő képesség...mi azért előnyben vagyunk..remélhetőleg minket nehezebben tudnak majd félrevezetni:)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.03. 08:34:55

@sefatias: Az előzőt a :1 Tessz. 5:21 kommentedre írtam.