EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

 

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Ösztönző lelkiismeret(furdalás)

2012.04.08. 11:14 | Johnny Joker | 365 komment

Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz is, de csak részben. Egy másik jelentős ok, ami ösztönzi őket, az a lelkiismeret-furdalás.

A Tanúk világában rengeteg tiltott dolog van kezdve a vallási ünnepektől egészen az egyszerű kikapcsolódás területéig. Annyi a szabály és a tiltás, hogy egyszerűen egyetlen ember sem képes mindnek megfelelni. Ennek egyenes következménye a lelkiismeret-furdalás, amely egyszersmind a reménység bizonytalanságában tartja folyamatosan a Tanúkat (vagyis valójában a Tanúk sohasem lehetnek biztosak abban, hogy Isten előtt helyeselt állapotban vannak és be kerülnek az Új Világba). Nézzünk egy pár példát!

-Megnéztem a tv-ben egy filmet, amiben varázslás (spiritizmus) volt (következmény: lelkiismeret-furdalás)

-Kedvenc sorozatomban volt egy jelenet, amiben „erkölcstelenség” volt (következmény: lelkiismeret-furdalás)

-Nem „keresztényeknek való” zenét hallgattam (lelkiismeret-furdalás!)

-Amikor egy munkatársam tüsszentett, kicsúszott a számon, hogy „egészségedre” (lelkiismeret-furdalás!)

-Amikor a munkahelyemen a Tanúkat szidták, én nem mertem kiállni mellettük (lelkiismeret-furdalás!)

-Nem készültem fel az Őrtorony tanulmányozásra (lelkiismeret-furdalás!)

-Egy rendezvényen felálltam a himnusz alatt (lelkiismeret-furdalás!)

-Letagadtam mások előtt egy hibámat (lelkiismeret-furdalás!)

-Elolvastam az interneten egy Tanúkkal foglalkozó anyagot, amiről kiderült, hogy „hitehagyottak” írták (lelkiismeret-furdalás!)

-Amikor az egyik vén megkért, hogy vigyek haza egy idős testvérnőt az autómmal, én nemet mondtam, mert más dolgom volt (lelkiismeret-furdalás!)

-Csak 4 órát prédikáltam az elmúlt hónapban (lelkiismeret-furdalás!)

-Nem látogattam újra időben egy érdeklődőt (lelkiismeret-furdalás!)

-Már egy hete nem szóltam hozzá az összejöveteleken és ez másoknak is feltűnt (lelkiismeret-furdalás!)

-Hiányoztam a kongresszus egyik napjáról (lelkiismeret-furdalás!)

-Egy olyan élelmiszert ettem, amiről később kiderült, hogy vér is volt benne (lelkiismeret-furdalás!)

-A munkahelyemen névnapot ünnepeltek és én elfogadtam egy szelet tortát (lelkiismeret-furdalás!)

-Részt vettem egy könnyűzenei koncerten (lelkiismeret-furdalás!)

A példákat lehetne még sorolni az élet minden területéről. A Tanúk a tiltások és elvárások világában élnek, és természetesen nem képesek mindnek megfelelni, ami egy folyamatos lelkiismeret-furdalásos állapotot tart fenn. Hogyan lehet ettől a nyomasztó állapottól megszabadulni? Gyakorlatilag sehogyan sem (amíg Tanú valaki). Ennek ellenére szinte tudat alatt megpróbálják kompenzálni az elkövetett „bűnöket” legtöbbször úgy, hogy növelik a szolgálat bizonyos ágaiban töltött időt, vagy teljesítményt, vagy egyszerűen több adományt dobnak be az adományládába. A helyzet az, hogy megpróbálnak „megdolgozni” a reménységükért. Közben persze a lelkiismeret-furdalás más területen is kifejti hatását, és ez a psziché. A lelkiismeret-furdalás ugyanis hosszú távon romboló hatással van az ember lelkivilágára. Destruktív érzés, ami lassan szétzilálja az ember egyéniségét. Mivel a lelkiismeret-furdalást nem képesek megszüntetni, sok Tanú inkább a titkolózást választja és úgynevezett „titkos bűnöket” gyakorol, amelyek szintén rombolóak az ember személyiségére és újabb lelkiismeret-furdalást eredményez. Az ördögi kör tehát bezárul! Ha Tanú lesz valaki, akkor folyamatos lelkiismeret-furdalást fog érezni, amitől próbál megszabadulni a teljesítménye fokozásával, de mivel újabb „bűnöket” követ el, nem fog egy tapodtat sem előrébb lépni.

Ney

Címkék: ébredjetek! olvasóim küldték élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr614371108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 11:48:53

nagyon pontos megfogalmazása ez annak amit a legtöbb tanú érez, és éreztem én is éveken keresztül. Gratula a cikkhez!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 11:51:56

szeretném ide beidézni egy gondolatomat,egy múlt havi cikkemből, ami kapcsolódik a témához:

Az utóbbi években megfigyeltem, hogy a gyülekezetek tagjai egyre inkább magukba fordulnak. Csökkent a közös bulik száma, egyre kevesebb esetben voltak vendégségbe hívások. Egyre többször láttam, hogy a testvérek a maguk életét szeretnék élni, a közösség kizárásával. Hogy miért? Erre az egyik jó példa az, amikor a kongresszusokon egyre többször hangzott el a figyelmeztetés, hogy ne vágyjunk nagy dolgokra. Például ne akarjunk nagyképernyős színestévét stb. Igen ám, de azért volt aki ilyet vett. És miért ne vehetett volna? Én magam is egy 105 centis plazmát nézek mostanában. De 10 évvel ezelőtt bizony ezt csak a rossz szellemiségűek tették meg. Olyanok, akik nem hallgattak a tanácsra. És amikor az egyik család vett egy szokásosnál nagyobb tévét, akkor bizony igyekezték elkerülni azt, hogy vendégeik jöjjenek, nehogy mások megbotránkozzanak, és rossz szellemiségűnek, anyagiasnak tűnjenek fel. Ez a történet jelzi, hogy bár a jó szellemiségű vezetők - gondolok itt elsősorban az utazófelvigyázókra, akiknek amúgy sincs ilyenekre lehetőségük – igyekeznek az emberek személyes döntéseit befolyásolni, a testvérek ennek ellenére, hajlamosak a saját lelkiismeretükre hallgatni, és olyan döntéseket hozni, amelyeknek negatív hatása lehet a gyülekezetben. A baj ezzel az, hogy ilyen ember nem kevés van, hanem egyre több. És ez hoz magával egy olyan jelenséget, hogy a testvérek elhidegülnek egymástól, mivel félnek attól, hogy mások belelátnak a saját lelkiismeretük által irányított életükbe, aminek vannak olyan oldalai, amit amúgy mondjuk egy kongresszuson negatívan állítanak be. És ilyenkor van az hogy más köpenyt hordanak a közösségben, és mást otthon. De ez nem csak az egyszerű hírnökökkel van így, hanem a vénekkel is. Nekik is megvan a maguk titkos élete, a saját lelkiismeretük által irányított személyes szféra, amit szégyellenének kimutatni a nyilvánosság felé. Ám közülük néhányan ennek ellenére szívesen ítélnek el másokat ugyanezért.

szehenza 2012.04.08. 11:58:11

nagyon jó cikk, teljesen igaz. Pont azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne úgy járni egy gyülekezetbe, hogy azért vagyok ott, mert volt kedvem eljönni! Nem azért, mert mit szólnak, ha nem megyek....Rengeteg tanúnak teher, hogy mindig ott legyen. És lehet, hogy nincs is nagy oka ennek, csak épp mondjuk fáradt. Ez a tanúknál főben járó bűn, és lenéznek, rossz szelleműnek minősítenek érte. De szerintem a prédikálás is a nagy többségnek, főleg a fiataloknak, csak egy muszály. Ha egyszer nem vagy ott jön a lelkiismeret furdalás, pedig Jehova nem ezt várja.Biztos, hogy jobban örül, ha otthon elolvasok egy biblia verset, mintha kényszerből ott ül két órát valaki.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 12:00:39

"Hogyan lehet ettől a nyomasztó állapottól megszabadulni? Gyakorlatilag sehogyan sem (amíg Tanú valaki)."
Valóban így van. Ahhoz hogy valaki ezt az állapotot kezelni tudja, nagyon erős egyéniségnek kell lennie ahhoz, hogy közben bennmaradjon a gyülekezetben.De közben titkolnia kell az életének bizonyos részeit a közösség előtt. Ez pedig képmutatáshoz vezethet. És már megint ott vagyunk, hogy egy kezelhetetlen állapot jön létre. Lényeg, hogy ha valaki őszinte, saját szívből jövő imádatot akar bemutatni Jehovának, akkor a közösség útjában áll. Viszont közösség nélkül meg mi értelme? húúú de nehéz ez

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 12:03:51

@szehenza: hát pénteken volt egy kegyetlenül unalmas előadás az összejövetelen. Irgalmatlan rossz volt. Egy vén tartotta, és közben körbenéztem a gyülekezetben, hogy mit csinálnak a testvérek. Mindenki arcán, még a vénekén is látszott a szenvedés. De ez nekik akkor is fontosabb volt mint bármi más. A 8 éves kisfiam felháborodva mondta hogy ilyen előadóknak nem is szabadna előadást adni. Érdekes, hogy neki nyolc évesen jobb a meglátása mint egy vének testületének?

szehenza 2012.04.08. 12:11:10

@sefatias: sokszor volt olyan, hogy nem volt kedvem menni, nem is értettem miért. Főleg mikor egy héten háromszor jártunk. Nekem a prédikálás is sokszor gondot okozott, emlékszem (bár elég ciki) de sokszor örültem, hogy beteg vagyok, vagy náthás a gyerek....nem szerettem házanként járni, bár maga a tanúskodás az jó volt. Vagyis, ha szóba tudtam hozni valahol, nagyon szerettem beszélni Istenről, csak ez az elmenetel ne lett volna. De volt olyan uttörő testvérnő, vén férjel, hogy mondta, hogy alig tudta rávenni magát, hogy elmenjen prédikálni, csak hát muszály.... akkor meg minek, nem ? De szerintem millió ilyen eset van.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 12:22:01

@szehenza: rengeteg. Jehova Tanúit a kötelesség hajtja, nem pedig a szeretet. Hiába állítják az ellenkezőjét. A kötelesség pedig gyakran kényszerből van

answers 2012.04.08. 12:23:50

Azt hiszem, éppen ide passzol, amit éppen ma egy másik cikknél írtam.

"Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt õ magában. De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidbõl, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimbõl az én hitemet.(Jakab 2:17,18)

"Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés nem ér semmit, sem a körülmetélkedetlenség, hanem a szeretet által munkálkodó hit." (Gal 5:6)

"Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Errõl ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok." (Ján 13:34,35

Jakab levelét könnyű félrevezető módon annak bizonyítására használni, hogy szükségesek az ŐT tanítása szerinti cselekedetek, amiket a hitet gyakorol kifejezés használata is megerősít. Csakhogy az idézett vers, amikor Őrtorony szemüveg nélkül olvassuk, igen érdekes jelentést kap.
„Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből“, mondja Jakab. Alkalmazzuk ezt a Tanúkra, nézzük meg, milyen cselekedeteik, vannak, és máris láthatjuk a hitüket. Láthatóvá válik, hogy az ő cselekedeteik nem a Jézus Krisztusba vetett hiten alapulnak, hiszen a megmentéshez szerintük létfontosságú az általuk tanított parancsolatok (amik gyakran jóindulatú tanácsoknak vannak álcázva) betartása. Érdekes logikai bukfenc, hogy miközben azt mondják, nem tudjuk kiérdemelni a megmentést a cselekedeteinkkel, mégis sorolják és sorolják, hogy mi mindent kell megtennünk ahhoz, hogy Isten előtt elfogadhatóak legyünk.
„Én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimbõl az én hitemet“ folytatja Jakab. Összevetve a krisztusi törvénnyel, valamint tovább olvasva Jakab levelét, láthatóvá válik, hogy nem emberek által kreált parancsolatok betartásának a cselekvéséről ír Jakab. Aki hisz Jézus Krisztusban és elhiszi, hogy az ő áldozata megtisztított minket minden bűntől, azt az Isten és a Fia iránt érzett szeretet fogja cselekedetekre indítani. Ez a szeretet adakozásra, segítségnyújtásra, az elesettek támogatására, az evangélium hirdetésére, és még sorolhatnánk, hogy mi mindenre indít egy személyt. De ezekhez nincs szükség a Tanúk által megírt töménytelen könyvre és folyóiratra. A szeretet cselekedetei a saját szívünkből fakadnak. Nem azért leszünk kedvesek embertársainkhoz, mert ezt tanultuk az ŐT kiadványaiból, hanem azért, mert Krisztus szeretete él a szívünkben. A Biblia olvasása és Szent Szellem vezetése mindenre megtanít, amire szükségünk van, és a Szent Szellem kimunkálja bennünk a krisztusi embert.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 12:42:10

@answers: hát jobban illik ide mint ahova eredetileg irtad :)

baland 2012.04.08. 12:44:16

@sefatias:Nekem eddig bevált,hogy mosolyogva a megmondom az igazat.pl: igen azért nem tudtunk tegnap emenni a közös új királyságének éneklésre,mert a feleségemmel és a gyerekeimmel mentünk disco-ba táncolni"
Ilyenkor néznek kerek szemekkel és nem tudják ,hogy mit mondjanak.És persze nem is hiszik el .Biztos viccelődök,csak egy kicsit furcsa a humorom.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 12:48:37

@baland: :) ez jó. szóval akkor még te is bent vagy?

baland 2012.04.08. 12:53:49

@answers: Egyszer egy "magas vezető pozicióban"levő testvérrel (akivel lehetett beszélni) erről a problémáról beszélgettünk érintőlegesen és ő "viccesen" azt mondta ,hogy már "megírták a testvérek talmudját"

answers 2012.04.08. 13:25:22

@sefatias: ott konkrétan neked írtam, mivel tegnap kérdeztél, hogy melyik kifejezés mellett foglalok állást, hinni vagy hitet gyakorolni. Ezt arra válaszoltam a másik cikknél.

answers 2012.04.08. 13:33:11

@baland: ebben a szomorú az, hogy ez így is van. Ezért nem tudják a Tanúk igazán megismerni Istent és Krisztust, és nem értik, mit jelent pontosan a váltságáldozat. Erre csak azok ébrednek rá, akiknek sikerül elszakadnia a szervezettől, mert amíg bent voltam, én is azt hittem, ismerem Istent, és közel vagyok hozzá. Most már értem a különbséget, de akik csak azt az oldalt ismerik, és még mindig annak a tanításnak a hatása alatt vannak, nem is tudják, miről beszélnek, akik már megszabadultak.

destru 2012.04.08. 16:13:07

tipikus példák lettek felsorolva a cikkben! minden elismerésem.

Gonosz Feketebárány 2012.04.08. 17:10:17

Sajnos Jehova Tanúi egy olyan vallás, amelyik a félelemre és a lelkiismeret-furdalásra épít, nem pedig a szeretetre. Sok idő kellett nekem is, mire rájöttem és van, aki sosem jön rá.

jang eüm 2012.04.08. 17:56:17

@Ney: Szia! Minden egyes szavaddal egyetértek 6év kelet amíg én ere rájöttem,érzelmileg ,idegileg tönkretettek,szorongásos rohamaim vannak ami testi tünetekkel jár.9 hónapja elkülünőltem most már jobban érzem magam bár gyógyszert kel szedjek....és érzem magam olyan értékü embernek mint ŐK ....

Gonosz Feketebárány 2012.04.08. 18:08:17

@jang eüm: Szia! A sok tiltás és az, hogy nem lehet megfelelni az elvárásoknak, azt az érzést kelti az emberben, hogy értéktelen. Azonban a valóság az, hogy minden ember értékes és nem kell szégyenkeznie, ha a saját maga elvárásainak megfelel. Sajnos a gyógyszer szedése az egyik velejárója lehet annak, hogy tönkre tették az önbecsülésedet. De ne aggódj, le lehet szokni a gyógyszerekről is. Én tudok olyanról, akinek ez sikerült. Az egész kulcsa az önbecsülés visszaállítása. Ez nagyon nehéz és teljesen talán nem is sikerül, de azért nagy előrelépéseket lehet tenni ezen a téren.

answers 2012.04.08. 18:35:07

@jang eüm: @Ney: Szervusztok! Nekem is hasonló problémáim voltak, de azóta egyre jobban érzem magam, amióta megértettem, hogy mennyire szeret minket a mi égi Atyánk. Ő értékesnek tart minket, és nem a bűneinket, nem a hiányosságainkat nézi, hanem hisz bennünk, és nagyszerű embereknek lát minket. Hiszen ha belegondoltok, bűnök nélkül az emberek valóban csodálatos teremtmények. Ő tudja ezt, és amikor mi is felismerjük ezt saját magunkról, onnantól kezdve értékelni és becsülni tudjuk saját magunkat. Krisztus szeretetében meggyógyulnak a lelki sebeink, és helyreáll az önbecsülésünk és önértékelésünk.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.04.08. 20:30:11

@jang eüm: @Ney:
Az önbizalom hiány a JT szervezet egyik tápláló üzemanyaga. Sokat tehetünk ellene személyesen is, sőt kell is tennünk a saját érdekünkben.
Néhány gondolatot írtam erről itt:
eletazortoronyutan.blogspot.com/2012/03/arany-buddha.html

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 21:04:52

@jang eüm: hát a gyógyszerszedésben én is otthon vagyok. de én már lassan három éve szedem. hála a testvérek szerető közösségének

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.08. 21:33:14

@Ney: Most nem akarok felesleges lelkiismeretfurdalást kelteni benned, de kihagytál egy csomó dolgot
- nincs rendszeres családi imádatunk.(ha van akkor se készülök fel rá)
-nem veszek részt rendszeresen a szántóföldi összejövetelen
-nem olvastam el a heti bibliaolvasást
-nem néztem meg a napiszöveget
-nem készültem fel a bibliatanulmányozásra
-negatív érzéseim vannak a felvigyázókkal kapcsolatban
-kérdéseim vannak, amit nem merek feltenni senkinek
-túlóráztam, mikor a bibliatanulmányozás felkínálós prédikálásra kellett volna menni.
-nyaralás alatt nem voltam összejövetelen, és szántóföldi összejövetelen sem
-találkoztam egy kiközösítettel, és zavaromban köszöntem neki
-társadalmi összejövetelen voltam, de semmi szellemi dologgal nem foglalkoztunk
-A Köf. hetében nem vettem ki szabadságot
-a gyerek sokszor felsír összejövetel alatt, és többen hátrafordultak, csúnyán nézve rám
-ebben az évben még nem voltam kisegítő úttörő
-nem készültem fel az újralátogatásaimra
-

szehenza 2012.04.09. 05:05:03

@sefatias: és, ha még a szoknyám is rövidebb két centivel, tényleg lehet lelkiismeret furdalásom. Nekem egyszer a nyolc éves lányom, aki kongresszuson szerepelt, nem akarták szimpadra engedni, mert térden felül ért a szoknyája:(( De lehet még lelkiismeret furdalásunk, ha minusz húsz fokban nadrágban megyünk prédikálni, vagy ha nadrágban beesünk munkából jövet az összejövetelre.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 06:29:57

@szehenza: nahááát hogy erre nem gondoltam(lelkiismeretfurdalás)

peterson77 2012.04.09. 07:59:16

Ezt a szoknyát soha nem értettem. Ez is Bibliai tanítás, hogy a nők szoknyába mehetnek? Miért szerintem sokkal kihívóbb mint a nadrág-

Gonosz Feketebárány 2012.04.09. 08:19:42

@sefatias: Jó felsorolás! És még ezeken kívül is mennyi dolog van, ami lelkiismeret-furdalást okozhat! Ráadásul a Tanúk azt állítják, hogy az "igazság" megszabadította őket. Azt beszélik be nekik, hogy ők szabadok. Én nem hiszem, hogy ilyen lenne a szabadság.

Nεω 2012.04.09. 10:01:58

@Ney:

Ez nem is az.
- Ahol nincs egyéni vélemény
(mert gyehennára való hitehagyott leszel, csupán azért, mert nem vesz be a gyomrod, egy-két nyilvánvaló hazugságot),
- ahol nincsen egyéniség (csak a tanú tömegbe beintegrált 'új egyéniség', amit mellesleg csakugyan 'felöltöttek', mert nem Ők azok, és nem is metamorfózis, mert amint lehetőség van rá, kivetkőznek újdonsült énjükből... A pillangó azonban sose lesz már sem báb, sem hernyó. A gyüliben azonban nem kevés pillangónak látszó hernyó van, már bocsánat)!
- ahol nincs szabad lelkiismeret,
- ahol egy gyerekként kezelnek 7M felnőttet --miközben a felnőtt kort már régen elértük (2000 éve)--

... nos ilyen környezetben miféle szabadságról beszélhetünk??

A Szentírás szerint az igazság ! szabadít meg, ami Krisztus. Ám itt sem krisztusi szabadság, sem emberi szabadság nem létezik, csak a tömeg szúrós, elítélő tekintete, amint akár egy cm-t is kilóg valaki az átlagtól. Éppen így éget a Nap is nyáron 42°C-ban...Még hogy fény... szúró, égető elítélő tekintetek.

A tanítások igazságtartamát megy hagyom is...

Á. B.

jang eüm 2012.04.09. 10:35:01

Sziasztok! Miközben olvasom a hozzászólásaitokat úgy érzem mintha teljesen az én érzéseimet gondolataimat írnátok le.Voltam az Emlék ünnepen,úgy néztek rám JT mintha sorozat gyílkos lenék a texasi láncfűrészes,volt aki huzkodta a száját,volt akinek a feje vörös volt a gyülöledtől.Azon gondolkodtam el hogy egy máz van rajtuk ha bele nyulunk a mázba belül rohadt.Képmutatás az a csuda nagy szeretett amit mutatnak ,látszat .Olyan szupernek tartják magukat a világiakat lenézik,én több megértést ,szeretetet kaptam a világi kolégáimtol mint tőlük 6év alatt.Most azon gondolkozom tudnék e jót mondani roluk de nem jut eszembe semmi,csak a félelem,a megalázás,a képmutatás ,rágalom,és soha nem hallgadtak meg a szellemileg érett férfiak a vének csak forgadták ellenem a Szentírást.

Gonosz Feketebárány 2012.04.09. 10:59:35

"Miközben szabadságot ígérnek nekik, ők maguk a romlottság rabszolgáiként élnek." (2Péter 2:19, NW)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.09. 11:27:17

@sefatias:
Bocsi,hogy itt írok neked;de azt mondják neked van tapasztalatod ebben a kérdésben...tehát:
Kérdésem lenne...szerinted lehetnek tévedések a kinevezéseket illetően;avagy nem megfelelően érett személyek;akár intellektuálisan éretlen személyek is kaphatnak kinevezést....néha ilyen érzésem támad....,hogy ez a vagy az a testvér nem érdemli meg a kinevezést,mert természetéből adódóan basáskodó,lehengerlő stílusú,beképzelt,bíráskodó,szőrszálhasogató....szóval tévedhetnek ekkorát a kinevezéseknél?-Vagy ez mind nem számít Krisztusnak?-Tudnék beszélni arról,hogy milyen fájdalmakat okoztak nekünk az ilyen személyek sőt még elő is léptek.-Hozzáteszem ismerek kiváló valóban rátermett személyeket is akik Krisztus szellemét tükrözik,még ma is hallom néha azokat a történeteket,hogy illegalitás alatt be lopóztak a gyülekezetbe olyan személyek akik besúgói voltak az akkori rendszernek és FELVIGYÁZÓI tisztségig is vitték!!!!...hogyan???...szóval nem a felvigyázói elrendezéssel van gondom..csak az a kérdésem ti tudtok e a tévedések lehetőségéről a kinevezéseket illetően???-Milyen módon működik itt közre a szentszellem ha az nevezi ki állítólag a felvigyázókat???

CsernokLaci 2012.04.09. 12:12:05

@sefatias: Bizony, és az évek hosszú során, a Társulat metodikájának hatására kialakul az egymás iránti bizalmatlanság, attól való félelem, hogy a testvér a látogatás utána vajon miért fog bekopni a véneknél.

reboot (törölt) 2012.04.09. 12:15:46

@kingdome:

talán nem gond, ha én is bekapcsolódok... :)

milyen véneket is ismerek? hm, milyen titkos bűneik is vannak? lássuk csak...

káromkodós, ateista, feleség fojtogatós, hazudozós, tolvaj, adócsaló...

de a legnagyobb poén az volt, aki megkeresztelt tagja volt egy karizmatikus egyháznak (szegény elfelejtett kifutni nagy babilonból), de ez se okozott gondot

meg se keresztelkedhetett volna!!! a testület kineveztette vénnek

most ezek jutottak eszembe hirtelen, mind-mind konkrét személy

milyen szellem vezeti őket, ha ilyeneket gyakorolnak? nem túlzok! gyakorolnak!

és mi van akkor, ha ezeket a nemes, keresztény vonásokat már azelőtt is gyakorolták, MIELŐTT kinevezték őket? nos, akkor ki nevezte ki őket? isten? nem valószínű... jézus? biztos nem... emberek? valószínűleg... sátán? bizony, vele is számolni kell ebben a kérdésben...

remélem a többiek is bekapcsolódnak majd, hogy megerősítsék amit most ide írok

a véni kinevezések nem más, mint amikor bevesznek valakit a csapatba vagy azért mert [1] kell valaki aki elvégzi a feladatokat helyettük, vagy azért mert [2] haveri alapon jár már neki ez a 'megtiszteltetés, 'előléptetés', [3] hasonló okok

több esetet is bizonyítja, hogy hírnöknek alkalmatlan személyek előre jutnak a ksz, vagy a véni tisztség felé - és ne gondold, hogy fentebb másként megy a dolog !!

de csak hogy borzoljam a kedélyeket, olyan kinevezést is láttam már, ahol a megosztott (egymást rühellő) vének testülete bár különböző okok miatt, de közös erővel kinevezett egy új személyt, volt aki azért, hogy a saját pozícióját erősítse egy 'haver' kinevezésével, volt aki azért, mert tudta, hogy ezzel 'tüzet' hoz a testületbe, mert tudta előre, hogy az új vén (jelölt) nem csípi az egyik régi vént, és mint friss-buzgó új vén, lendületből kicsinálja a régi vént, de olyan is volt már, hogy az új vén érkezése előkészítette a terepet a feladatok újraosztásához, elcsenéséhez

szóval sok aljasságot láttam már, ennek semmi köze a szent szellemtől jövő kinevezéshez, de ezt a végeredmény is bizonyítja

és végül: tisztelet a kivételnek! ismerek nagyszerű véneket is, sajnos egyre kevesebben vannak...

a normálisak elmennek innen, a ... maradnak

Nεω 2012.04.09. 12:33:00

@reboot:

Tökéletesen hihető amit írsz. Hasonló jó tapasztalataim vannak. Nyilván minden az alázatoskodás és a kéz kezet mos köntösébe bújtatva. Saját storykat most inkább nem publikálnék, mert feljönne a sok genyózás emléke. Bűzlik az egész oly annyira emberi.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.09. 13:01:00

@reboot:
De kivétel is van valóban...Amikor kezdő keresztény voltam megismertem egy kiváló embert és egyben kiváló vént is úgy hívták Sárközy László Ő rajta éreztem az úgynevezett izzását a szellemnek,ha beszélgettem vele,nem éreztem magamat egy senkinek,a kisugárzása az egész lénye a szeretetet árasztotta,egy tiszta ember volt...elgondolkodtam azon is talán Krisztus is hasonló ember lehetett.-Ő Kanadából jött ide akkor misszionáriusként;és lett Kerületfelvigyázó.-Aztán elszólították a családi felelősségek hazánkból.-Nos számomra Ő A VÉN,a hasonlítási alap soha senkivel nem találkoztam akin éreztem volna,hogy bármikor fordulhatok hozzá bizalommal,igazi rejtek volt szél ellen....sajnos csak az ellenkezőjével találkozom ezen a területen vének akik szüntelen álarcot viselnek;és akiknek a jelenlétében csak a hibáimat látom meddig tarthat ez?...Ok szerű tehát az előző kérdésem és ezért is tettem fel azt.

szehenza 2012.04.09. 13:23:55

más téma ugyan, de nem tudom a választ, hátha tudtok segíteni. A jelenések 18: 1-5 kire vonatkozik? akkor most miből kell kifutni?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.09. 15:56:44

@szehenza:
Először is fontos tisztázni mi is a Nagy Babilon.
Ha egy Zsidó szemszögéből vizsgáljuk ezt a dolgot.-Mondjuk János Apostoléból;aki zsidóból lett keresztény...A nagy babillon kifejezés egyet jelentett a hamis imádat minden formáját magában foglaló imádat helyével.Pl.:-Bálványimádat,tárgyakon keresztül való közeledés istenhez;papi osztályok bevezetése;vallási ceremóniák,avallás összefonódása a politikával...stb.-Nagy Babilon mint világhatalom már János idejében sem létezett már...eltűnt isten ítéletével összhangban a Méd-Perzsák kezétől.
János szavai ennek megfelelően azon vallási szerveződések őszeségét foglalja magában amikben meglelhetőek az ókori Babilonra jellemző imádati formák...szóval azt hiszem kb...mind :)...Isten az ítéletét egyértelműen megnyugtató módon végrehajtja majd ezen a modern kori Babilonon és mindenkin aki részt vesz a bűneiben.-Ebből kell kifutni(vag kimenni)...hiszen ha nem teszi meg valaki szükségszerűen elfogja szenvedni az isteni ítéletet.

szehenza 2012.04.09. 16:39:33

@kingdome: köszi, de gondolom itt sok embernek más a véleménye.Én arra lennék kíváncsi.

reboot (törölt) 2012.04.09. 16:41:30

@kingdome:

személyesen ismerem őt :) bár szerintem ezt többen elmondhatják azt itteniek közül

nekem úgy tűnt, ő hisz abban amit képvisel, illetve komolyan hisz istenben - sok vén és köf nem több, mint 'funkcionárius', elvégzik a dolgot és kész

szerinted hova jut így a szervezet, ha ilyen vének terelgetik a nyájat?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 16:42:53

@kingdome: szia. most nem érek rá, de ma este még fogok erről írni egy hosszabbat, úgyhogy kicsit későn lesz meg, de reboot testvér már érintette azt aminél többet én se tudok majd mondani. vele ebben a kérdésben(is) eléggé egy húron pendülünk. olyan 8-9 óra felé jelentkezem a válaszommal. már amúgy is terveztem hogy írok erről.

reboot (törölt) 2012.04.09. 16:47:07

@kingdome:

tudom, hogy meredek lesz egy kicsit neked a gondolat, de szerinted kizárt, hogy jt is nagy babilon része???

ne válaszolj azonnal...

gondolkozz...

ismered valóban azt a szervezetet, ami a jt nevet viseli? ismered milyen ez a szervezet belülről? tudod, hogy miért tanítja azt, amit? tudod, hogyan készült az úvf?

minél többet megtudsz róla, annál inkább letaglóz a valóság!!

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.09. 17:03:27

(1Timóteusz 5:22) 22 Kezedet soha senkire ne tedd rá elhamarkodottan; részes se légy mások bűneiben; őrizd meg magadat tisztán.
-Miért kérte Pál ezt ...talán az elhamarkodottság tévedéshez vezethetett volna?
-Nem tudom,de emlékszem régen láttam olyan kinevezéseket akik igazából nem is törekedtek erre élen sem jártak,csak ölükbe hullott úgymond,bár lehet tévedek....most ezek a vének....a szúnyogot is kiszűrik egy egy ajánlható testvér alkalmassága tekintetében....még várjunk,még ne ezért azért stb..nem értem...

poti lala 2012.04.09. 17:03:27

@reboot: csatlakozom én is, aktuális pillanatfelvétellel: az egyik vén egy mlm cég kisvezetője, már több testvérünkből jó sokat keresett, akiket beszervezett azzal az ígérettel, hogy pár hónap munka és utána már csak a prédikálással lehet foglalkozni, természetesen már senki nincs a cégnél, csak arra kellettek, hogy pénzt tegyenek be, hiszen abból van a jutaléka, megállapodásokat meghazudtol, hogy az nem úgy volt, stb. másik jómadár szintén hasonló munkában dolgozgatott, szintén pénzügyi hazugságon lett kapva, letagadta, hogy megkapta a munkáért a fizetést, amiből a testvérnek fizetni kellett még, úgy bukott le, hogy kerülő úton megszereztük az infot, hogy már régesrég fizettek.. előtte majdnem a tesó ellen indított rágalmazás miatt bíróit.. az volt a szerencse, hogy minden telefonbeszélgetés rögzítve lett, így aztán visszavett picit, de továbbra is vén és osztja az észt a becsületről.

'rejtek szél ellen'.. XD

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.09. 17:10:00

@poti lala:
pedig ha vádolható az-az nem vádtól mentes a csalás tekintetében...ez komoly aggodalmat vethet fel,azt hiszem ez még nem ért véget....

reboot (törölt) 2012.04.09. 17:10:28

@kingdome:

ja, csak azt is kellene látnod, hogy a szervezet okkal megy abba az irányba, hogy debil vének vezessék a gyülekezeteket...

ne csak azt vedd észre, ami az orrod előtt van!!

ez egy olyan szervezet, ahol a kiadványokban megjelenő képeket 26-an vizslatják 20 féle szempont alapján, hogy megfelel-e a társulati normáknak, minőség és mondanivaló vonatkozásában

ha a képekkel ennyit pepecselnek, gondolod, a vének növekvő színvonaltalansága csak a véletlen fránya játéka??

reboot (törölt) 2012.04.09. 17:23:25

@kingdome:

1 csak >jogos< vád esetén váltható le
2 mi számít >jogos vádnak<?
3 ki vádolja és mivel?
4 mi a bizonyíték a vádra?
5 egyszeri, vagy többszöri eset volt?
6 kik tudnak róla?
7 esetleg köztudott a dolog?
8 van-e ez miatt megütközés a gyülekezetben?
9 valóban annyira súlyos a helyzet, hogy mindenféleképpen el kell mozdítani a tisztségéből?

folytassam?

11 kapott-e már tanácsot a testülettől hasonló vagy az aktuális ügy miatt?
12 ha nem, miért nem?
13 ha kapott, hogyan reagált a tanácsra?
14 hogyan tekintenek rá most a vének testülete?
15 és a gyülekezet?

ha végiggondolod ezeket a kérdéseket, rájössz, hogy hogyan tudnak bent tartani egy vént a cinkostársai a testületben, vagy egyszerűen döntésképtelenek lenni...

és arra is rájöhetsz, miért nem olyan egyszerű a dolog, hogy >le kell váltani, mert nem vádtól mentes<

volt szerencsém jó pár ilyen felülvizsgálaton részt venni :/

Nεω 2012.04.09. 17:26:54

A hozzászólásaid alapján őszinte naivságod köszön vissza újra és újra. Ezt vedd bóknak, mert tiszta őszinteséget látok benned. Én is ilyen voltam... (mármint: naivnaivnaiv)

Arra buzdítalak informálódj bátran, de ne feledd: amit találsz nem több, csak az igazság. Semmi egyéb.

Az 1 Tim 5: 22-re reagálva:

- Az, hogy akkor működött a Szellem (ajándékok, prófétálás, nyelvek stb stb. nem jelenti azt, hogy ma is működik (mármint a tanúk között)
- Az, hogy akkor működött, nyilván azt is jelentette, hogy ilyen erőt nem volt szabad csak úgy bárki kezébe tenni.

Ezzel ellentétben, a tapasztalatok alapján a tanú kinevezések 100% humanic, és semmiféle fenti erőt nem adnak tovább azzal, maximum 100 ember, vagy akár 7 millió ember feltétlen bizalmát, amit rendre eljátszanak, és kihasználnak, életeket pedig tönkre tesznek.

Tisztelet a normális véneknek (kivételeknek).

reboot (törölt) 2012.04.09. 17:53:33

@poti lala:

nem tudok már mit mondani ezekre, vagy mégis...

meg is érdemli a szervezet, hogy ilyenek képviseljék...

szegény testvérek nem érdemlik meg, de talán ebből is rájönnek, hogy ez a nagy dicsőséges egyetlen üdvözítő isten által vezetett szervezet egy nagy kamu...

reboot (törölt) 2012.04.09. 18:28:59

@poti lala:

ha jól emlékszem te szkit végeztél...

nem szoktad megkérdezni a köföt, hogy a titkos jelentéseiben miket ír rólad? :)

csak azért mert az egyiknek nemrég lelkiismeret furdalása volt, hogy - őt idézem - mint a besúgó jelentéseket küld a szkit végzettekről, holott szegények azt sem tudják, miket írnak róluk a hátuk mögött...

reboot (törölt) 2012.04.09. 18:32:41

@kingdome:

írod: "igazából nem is törekedtek erre élen sem jártak,csak ölükbe hullott úgymond,bár lehet tévedek....most ezek a vének....a szúnyogot is kiszűrik egy egy ajánlható testvér alkalmassága tekintetében....még várjunk,még ne ezért azért stb..nem értem..."

tényleg nem érted? nem hiszem...

nem lehet, hogy nem mered felfogni, vagy nem mered magadnak megfogalmazni, hogy milyen aljasak... hogy finoma fogalmazzak

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 19:37:33

na itt vagyok. látom vannak itt nálam jobban hozzáértők, ezért nem is írok hosszan csupán bekapcsolódok a beszélgetésbe. Ez a téma nem is olyan kis jelentőségű, mint ahogy azt az ember gondolná. hogy miért? nézzünk néhány idézetet az őrtorony kiadványokból a kinevezésüket illetően:

. A véneket a szent szellem nevezi ki (Cselekedetek 20:28). Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy ezeknek a férfiaknak először is meg kell felelniük az Isten Szavában olvasható követelményeknek; Isten Szava pedig szellem által ihletett (1Timóteusz 3:1–7, 12; Titusz 1:5–9). Ezenkívül a vének, akik megvizsgálják, hogy egy testvér megfelel-e a szentírási követelményeknek, buzgón imádkoznak Jehova szent szellemének az irányításáért

Szent szellem általi kinevezés
9 Pál emlékeztette az Efézusban élő felvigyázókat, hogy őket Isten nevezte ki a szent szellem által. Ezt mondta: „Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket, hogy terelgessétek az Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg” (Cselekedetek 20:28). Ezeket a keresztény felvigyázókat továbbra is a szent szellemnek kellett vezetnie, miközben ellátták feladataikat Isten nyájának pásztoraiként. Ha valaki, akit kineveztek egy hivatalba, már nem felelt meg az isteni irányadó mértékeknek, idővel a szent szellem úgy működött, hogy eltávolította őt az állásából....13 Van egy másik szempont is, amely jelzi, hogyan működik a szent szellem a felvigyázók ajánlásánál és kinevezésénél. Jézus kijelentette, hogy „az égi Atya . . . ad szent szellemet azoknak, akik kérik őt” (Lukács 11:13). Amikor tehát valamelyik gyülekezet vénei összejönnek, hogy ajánljanak valakit egy gyülekezeti felelősségre, imádkoznak Isten szellemének vezetéséért. Ajánlásukat arra alapozzák, ami meg van írva Isten ihletett Szavában, és a szent szellem segítségével képesek tisztán látni, hogy az, akinek a kinevezését fontolgatják, megfelel-e a bibliai követelményeknek. Akik az ajánlásokat teszik, azoknak nem szabad hagyniuk, hogy a testvér külseje, iskolázottsága vagy adottságai túlságosan befolyásolják őket. Elsősorban azt kell szem előtt tartaniuk, hogy az illető szellemi ember-e, olyan, akihez a gyülekezet tagjai nem vonakodnának odamenni, hogy szellemi tanácsot kérjenek.

. Igen, a gyülekezeti felvigyázókat vagy véneket a szent szellem nevezi ki. Milyen módon? Úgy, hogy a kinevezett véneknek meg kell felelniük az ihletett Bibliában körvonalazott képesítéseknek (1Timótheus 3:1–13; Titus 1:5–9

Ezeket az idézeteket közvetlenül az őrtorony könyvtár segítségével kerestem meg. több cikket néztem át, ám mindegyik egyetért abban, hogy az ÖSSZES vént a szent szellem , azaz maga Jehova Isten az ő szelleme által nevezi ki. Ha esetleg valaki ott volt a tavalyi zónafelvigyázói előadáson csepelen, akkor halhatta, hogy a zónafelvigyázó, az összes kinevezett vént Isten szíve szerinti férfinak nevezte. Tehát amennyiben bizonyítékot nyer az, hogy a vének jelentős része, sem a kinevezése előtt, sem utána nem felelt meg a minimum elvárásoknak sem, akkor sajnos azt kell kijelentenünk, hogy a fent említett állítások, miszerint Jehova személyesen felügyeli a kinevezéseket, hamisnak bizonyulnak. Ugyanis Jehova sohasem nevez ki olyan embereket egy feladatra, akik nem érdemlik meg. Tehát ha mégis olyan embert neveznek ki aki nem méltó rá, akkor azt nem Jehova nevezte ki. Viszont ha csakis a szent szellem nevezi ki a véneket, akkor ilyen nem történhet

Malév 2012.04.09. 19:47:20

@kingdome: Az alapelv egyszerű: akit a szellem nevezett ki, az mellett tanúskodik a szellem! Aki mellett nem érzed a tanúskodását, azt nem a szellem nevezte ki ! Nekem ezt mondja az írás.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 19:54:46

@Malév: igazad van. de a társulat nem ezt mondja.
"Ha valaki, akit kineveztek egy hivatalba, már nem felelt meg az isteni irányadó mértékeknek, idővel a szent szellem úgy működött, hogy eltávolította őt az állásából"
tehát arra alkalmatlan ember nem lehet felvigyázó, mivel az idézet szerint akkor jehova eltávolítaná őt az állásából. A kérdés az, hogy neveztek-e ki arra méltatlan embereket akik bűnt gyakoroltak kinevezésük előtt?, illetve maradt -e tisztségében olyan ember, aki kinevezése után évekig bűnt gyakorolt?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 19:57:20

@Ney: @reboot: @poti lala: kérdésem a következő. tudtok e példákat mondani arra hogy bűnt gyakorló embert neveztek ki vénnek, illetve olyat aki évekig bűnt gyakorolt vénként?

reboot (törölt) 2012.04.09. 20:03:38

@sefatias:

több személyt is tudok, aki több hónapig bűnben élt, miközben vénként szolgált, de később lebuktak, vagy elhagyták a szervezetet

olyat is tudok, aki a mai napig bűnben él, nem paráznaság, de nem lehetne vén!!

káromkodós, ateista, feleség fojtogatós, hazudozós, tolvaj, adócsaló...

de a legnagyobb poén az volt, aki megkeresztelt tagja volt egy karizmatikus egyháznak (szegény elfelejtett kifutni nagy babilonból), de ez se okozott gondot a véni kinevezésnél, mert írt egy kilépő levelet előtte :D

meg se keresztelkedhetett volna!!! a testület mégis kineveztette vénnek...

ennyit a szent szellemtől jövő kinevezésről...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:07:36

én magam két olyan embert is ismerek, aki a kinevezése előtt paráznaságot gyakorolt, és nem rendezte, azaz nem szólt a véneknek. idővel mindketten vének lettek, és az egyik még különleges úttörő is. Az egyik miután valami okból bevallotta, hosszú évek múltán, le lett váltva, a másik mind a mai napig vénként szolgál.hozzá kell tennem, hogy mind a kisegítőszolgai, mind a véni kinevezésnél megkérdezték őket, hogy van e valami, ami alkalmatlanná tenné őket a szolgálatra. mindkét férfi mindkét esetben hazudott, csakhogy a kinevezését megkapja, és a bűne titokban maradjon. Tehát amellett hogy paráznák, még hazugok is voltak, ami azt jelenti, hogy jehovának nem szabadott volna kinevezni őket. Viszont mégis ki lettek, és hosszú évekig szolgáltak

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:11:20

Ismerek olyan véneket, akik milliós, vagy többszázezer forintos tételek eltulajdonításában vettek részt.(hozzá kell tennem, hogy én vagyok rá a tanú) és ezt a tevékenységet éveken keresztül vénként folytatták. mindannyian vénként szolgálnak még. (A tanúságomat nem fogadták el) ám a szent szellemnek már régen lépnie kellett volna

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:14:28

Ismerek olyan véneket, akik a rájuk bízott feladatokat soha semmilyen formában nem látták el, előadásaikra nem készülnek fel, prédikálni nem járnak, és tevékenységükkel több kárt okoznak a gyülekezetnek, mint hasznot

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:16:17

tudok olyan esetről, hogy egy vén gyülekezetváltással tudta elkerülni a kiközösítést, sőt vén maradhatott, valamint minden más kiváltságát megőrízhette, a köf-nek köszönhetően.(a bűntársa nem tudott gyülekezetet váltani, őt leváltották. illetve lemondatták)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:20:38

@kingdome: még ma is hallom néha azokat a történeteket,hogy illegalitás alatt be lopóztak a gyülekezetbe olyan személyek akik besúgói voltak az akkori rendszernek és FELVIGYÁZÓI tisztségig is vitték!!!!...hogyan???.
ez a kérdés a fentiek alapján megválaszolható. ugyanúgy lettek kinevezve, mint minden más bűnt gyakorló férfi. Csupán emberek nevezték ki őket. És még beszélhetnénk arról is hogy miként folynak a kinevezések. Vagyunk itt néhányan akik éveken keresztül vettünk rész gyülekezeti szintű, vagy épp körzet szintű kinevezésekben

Miezitt 2012.04.09. 20:23:22

@sefatias:

@reboot:

mit gyalászkottok itt? aszt se tuggyátok mit beszéltek. amit irtok bisztos nem igaz

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:28:05

@Miezitt: én lennék a legboldogabb, ha ez igy lenne. Ha tudnád micsoda érzelmi megrázkódtatást jelentett mindezt felismeri, és beismerni. és bárcsak valóban csak összevissza beszélnék. De jó lenne őszintén hinni még mindig abban amiben hittem, és látni, hogy ilyen dolgok soha nem is léteztek. Néha úgy érzem bárcsak a másik kapszulát választottam volna, és nem a nyúl üregét, és visszamehetnék, mint aki nem is tud semmiről ...El sem hiszed micsoda fájdalom látni, hogy amiért az életedet adtad egy pillanat alatt kipukkan... :(

Miezitt 2012.04.09. 20:35:16

@sefatias:

amúgy tudok ám írni, csak a fikázásotok színvonalára reagáltam. szerintem nem kellene megítélnetek minden egyes kinevezést. hogy veszitek a bátorságot? és ha Isten dogozik ezek között az emberek között is akkor ti azt megítélitek. nem kellene. te meg menj csak vissza a gyülekezetedbe. semmivel nem rosszabb mint többi. sőt. máshol is vannak rossz dolgok amikor emberi dolgok is közrejátszanak. biztos van hiba, becsúszhat hiba a kinevezésekbe. de ahol becsúszik, nem is maradnak vének. még mindig a legjobb vallás a tanúké. hidd el.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:37:48

@Miezitt: sajnos én ebben már nem hiszek. de ezek nem hibák. ezek súlyos bűnök. embereket tesznek tönkre. gyülekezetek szenvednek arra alkalmatlan emberek miatt

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:38:56

@Miezitt: és sajnos nem én fikázom ezt hanem a vének maguk.

Miezitt 2012.04.09. 20:42:29

@sefatias:

de azok csak emberek. nem ítélheted el az egész szervezetet. ennyi erővel keresztények közé se menj. ott is vannak bűnök. paráznák, homokosok. akkor ott se működik a szent szellem?
gondolkodj már. a vég idején élünk. már csak percek vannak hátra. itt már mindent szabad. nem érted? nem értitek mire megy ki? ti ha itt ezt folytatjátok nagy bajban vagytok. sajnálom hogy csalódtatok de így is fogtok.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:47:52

@Miezitt: :) látom voltál tegnap nyilvánoson. nehogy azt hidd hogy ez ilyen egyszerű. van itt néhány cikk amit érdemes elolvasni. tudod nem minden igaz, amit az őrtoronyban olvasol. mondom ezt úgy hogy kiközösítésem óta (több mint egy év) rendszeresen járok összejövetelre, és az itt blogolók közül én kapom a legtöbb vádat miszerint nagyon kötődöm Jehova tanúi egyházához. de tudom, hogy nagyon be lettem csapva

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 20:57:16

@Miezitt: a legfájdalmasabb az egészben, hogy sajnos tudom miről beszélek. Nem mások tapasztalatai juttattak ide hanem a sajátoméi.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 21:00:37

@Miezitt:
"még mindig a legjobb vallás a tanúké. hidd el. "

Tudod vagyunk itt sokan akik alig várják, hogy valaki ezt végre bebizonyítsa. Szeretnénk tudni, hogy amit áldoztunk, nem feleslegesen tettük. Bárcsak biztos irányt tudnál mutatni nekünk. Mitől jobb mint a többi?

Miezitt 2012.04.09. 21:02:34

@sefatias:

ítélkeztek az emberek felett. te is és a másik extanú exvén is. pedig ez nem a ti dolgotok. nem véletlen nem vén már ahogy nézem. persze hogy vannak hibák.még ha el is hiszem amiket írtok itt akkor se találtok jobbat. máshol háromságban hisznek,lélek halhatatlanságban. gondolkodj már.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 21:05:51

@Miezitt: ki mondta neked hogy máshova szeretnénk menni? Szerinted ha máshova szeretnék menni, akkor mi a csudának járok összejövetelre? miért mentem emlékünnepre? de ettől függetlenül mivel sok hazugságot fedeztem fel a kiadványokban, oda sem kivánok visszamenni. egyszerűen várok Jehovára, hogy tegyen rendet, Hiszek abban, hogy ő megkeresi az elveszetteket, és megvigasztalja a kesergőket.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 21:06:44

@Miezitt: itélkezünk emberek felett? nem te itélkezel felettünk? Ki felett ítélkeztünk?

bigpast 2012.04.09. 21:12:18

@Miezitt:

Barátom!

Van itt egy pár olyan személy, aki tudja, hogy mit, miért ír!

Lennél kedves egy pár olyan napjainkra szóló próféciát megemlíteni, ami igazolja ezt az állításodat: "gondolkodj már. a vég idején élünk. már csak percek vannak hátra. itt már mindent szabad. nem érted? nem értitek mire megy ki? ti ha itt ezt folytatjátok nagy bajban vagytok."?

bigpast 2012.04.09. 21:15:34

@kingdome:

Aranyos ember volt ez a Sárközy, csak az volt a baj, hogy olyan embereket bántott meg (és nem kicsit), akik sokkal többet tettek le az asztalra, mint ő. Meg aztán nem kellett volna engedélyeznie a KÖB-nek a kamu számláit... (nem kell reagálnod, csak a tényeket írtam le)

Miezitt 2012.04.09. 21:19:41

én nem ítélek el senkit. de ti semmibe veszitek szervezetet. lehet hogy nem helyes minden prófécia,lehet, hogy tévednek több dologba is. de az alapok rendben vannak. máshol se tudják megmagyarázni a dolgokat. olvasgattam ma miket írtok össze. se a háromságot nem tudjátok megmagyarázni, se azt, hogy kik fognak a földön élni majd, kik fognak kik felett uralkodni. valami ilyenről is veszekedtetek máma. semmi értelmét nem látom annak amit itt műveltek, csak kíváncsi voltam. biztos, hogy itt a vég. nagyon jól elmondták az előadásban is. és csak a szervezetben tudtok megmenekülni. térjetek észhez. a személyes sérelmetek független attól, hogy megmentésben fogtok e részesülni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 21:19:58

@bigpast: láttam vént sírni az emelvényen, a sárközi miatt, aki megalázta őt a főpróbán, minden jelenlévő előtt

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 21:20:58

@Miezitt: de az alapok rendben vannak

mit tartasz alapoknak?

bigpast 2012.04.09. 21:22:18

@Miezitt:

Ez a nagy bajod, hogy nem Isten, hanem a szervezet a fontos neked!

Kérlek, a szervezetről is írj egy-két előremutató próféciát!

Nεω 2012.04.09. 21:25:57

@bigpast:

Erre mondom azt, hogy egy értelmes vén életében előbb-utóbb eljön az idő, amikor két lehetősége van:
- megalkuszik
- bedobja a törülközőt

Nem lehet kikerülni. Az, hogy ezt mibe bugyolálja, teljességgel egyéni.

@Miezitt:

Jó ember!

Ajánlom talán, hogy előbb olvasgasd a cikkeket. Aztán majd vitatkozhatunk is akár. Általánosságban petárdázni tantételekről elég gyermeteg... olyan társulati.

Nem akarlak megsérteni, de ha még blogolsz itt, majd látod, hogy a vitakultúra ismeretlen fogalom a tanúk életében. Ha nem tudnak meggyőzni valakit, otthagyják. Holott a vita célja nem az, hogy legyőzz valakit, hanem az igazság kiderítése. Óriásit téved a szervezeted. Konkrét érvekkel gyere, és konkrétan felelünk.

Á. B.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.09. 21:27:24

@Miezitt: Üdv! Írod: "ti semmibe veszitek szervezetet" ... és ahogy a példák mutatják, a szervezet vajon nem ugyan ezt teszi a tanúkkal? Ez a Jézusi pásztorkodás? A "beállsz a sorba és kussolsz vagy különben meghalsz?"

Az alapokról pedig nyíltan beszélhetünk:

jehovatanui.blog.hu/2010/11/04/charles_taze_russell_sirhelye

jehovatanui.blog.hu/tags/o%3Ac.t.russell

bigpast 2012.04.09. 21:30:06

Írod: "lehet hogy nem helyes minden prófécia,lehet, hogy tévednek több dologba is. de az alapok rendben vannak"

Még jó, hogy az alapok rendben vannak, már ha a Szentírásra gondolsz, és nem a Russel-i alapokra!

Kicsit káosz lehet az életedben, ha neked ez így is jó! Jó lenne egy kicsit elgondolkodnod azon, hogy vajon tényleg jó így minden? Isten tényleg így akarja megértetni velünk a szándékát? Végül is a zsidók és a muszlimok alapjai is rendben vannak... Ők is hisznek Istenben... Ők is várják a megmentést... Az igaz, hogy ott is vannak tévedések... Akkor most melyik az igaz?

Miezitt 2012.04.09. 21:45:56

@bigpast:
igen azt írtam. ha Russel tévedett is az nem jelenti, hogy amit mondott minden hazugság. a háromság nem igaz. magyarázzátok meg például azt, hogy hogyan vetheti alá magát Jézus Istennek miután minden kormányzatot elpusztított? és aztán az összes olyan tulajdonsága, képessége amiket írtatok itt, mindet úgy kapta. ítélni is csak azért fog mert kapta, a magas neve is azért lett mert kapta.
ez az alap. hogy kit imádtok. a többin hiába vitatkoztok. és amit már mondtam. ugyanannyi, ha nem több korrupt vezető van a többi vallásban is, ha már minden áron ragaszkodtok ahhoz, hogy a vének az ördög gyermekei.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 21:48:38

@Miezitt: hát a háromságban én sem hiszek. és a lélek halhatatlanságában sem, meg 1914-ben sem, meg a....

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 21:49:29

@Miezitt: de azért van ám néhány dolog ami most sem stimmel, nem csak russelék idejében

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 21:52:31

@Miezitt: :D vigyázz a fekete alapon írókkal itt a blogon. Mert én húsz év után nem tudok annyit mint ők. Pedig mindig azt hittem hogy nagyon menő vagyok :DDDDD

reboot (törölt) 2012.04.09. 21:56:19

@Miezitt:

ha rám gondoltál ex tanú és ex vénként, akkor mellé lőttél kispajtás :)

Nεω 2012.04.09. 21:58:54

@Miezitt:

Addig amíg nem látod át mit tanít a szervezeted pontosan, és mit a másik fél, addig felesleges vitatkoznod. Mit írtam már volt, szerintem előbb informálódj.

A háromságot tanú szemmel meg felejtsd el. Az még akkor is nehéz dió lehet, ha már tudod, hogy a tanúk hazudnak orrba-szájba. Az chapter 2.

Ha nem vagy nyitott a másik fél érveire, az Írás nem tanú interpretálására, akkor csak a sajár korlátaidon belül tudsz gondolkodni, kérdezni, érvelni.

Hallottam tegnap egy jó gondolatot a kérdésedre reflektálva.

Képzelj el egy házaspárt. Ők ketten képeznek egy egységet. Ez pedig a házasság.
A Biblia szerint alá van rendelve a nő a férfinak?
Igen. Kevesebb értéke van? Alsóbb rendű? Nem. Ez az egységen belüli feladatmegosztás. Ember a nő is? Igen. Tudnak egységben házaspárként fellépni? Igen. Mindig alá kell hogy vesse magát a feleség a férjnek? Nem.

Alkalmazzad a saját kérdésedre a szemléltetést.

@sefatias:

Nyugi nem zavarjuk el a haverodat:-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 22:04:49

@Τιμόθεος: szegény csak őszintén védi azt amiben hisz

bigpast 2012.04.09. 22:10:49

@Miezitt:

Változatlanul fenntartom a kérdéseimet (úgy emlékszem én kérdeztem előbb):
"Lennél kedves egy pár olyan napjainkra szóló próféciát megemlíteni, ami igazolja ezt az állításodat: "gondolkodj már. a vég idején élünk. már csak percek vannak hátra. itt már mindent szabad. nem érted? nem értitek mire megy ki? ti ha itt ezt folytatjátok nagy bajban vagytok."?"

Miezitt 2012.04.09. 22:19:14

@bigpast:
például a föld szennyezése. Jelenések könyve. Isten elpusztítja azokat akik a földet pusztítják. szerinted meddig lehet fokozni? vagy a legutolsó világhatalom idején élünk a jelenések szerint is. amikor ő élt akkor volt egy meg még egy jön el, de amikor eljön nem sokáig marad. világméretű prédikáló munka.nem folytatom

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 22:22:14

@Miezitt: emlékszem a 92-es környezetvédelmi konferenciára. azt mondták hogy 5-7 év múlva a környezetszennyezés eléri azt a szintet, ami már élhetetlen. Mennyiszer mondtam ezt a szolgálatban....most 2012 van...

bigpast 2012.04.09. 22:25:32

Nem jól értetted a kérdésemet! A kérdésem az, hogy melyik prófécia mutat előre arra, hogy az állítólagosan Isten által támogatott szervezetben 'már mindent szabad', illetve mi alapján vagyunk mi nagy bajban?

Más: mi alapján húzható rá a Jelenések próféciája napjainkra (konkrétan melyik ez a prófécia)?

Továbbá: miért emelkedik egyre jobban az un. "felkentek" száma?

reboot (törölt) 2012.04.09. 22:30:02

@Miezitt:

"szerintem nem kellene megítélnetek minden egyes kinevezést. "

>>én magam írtam, hogy ismerek rendes véneket, csak egyre kevesebben vannak... nem tudsz olvasni? vagy nem értesz magyarul?<<

"hogy veszitek a bátorságot? és ha Isten dogozik ezek között az emberek között is akkor ti azt megítélitek. nem kellene."

>>és a szervezet honnan veszi a bátorságot, hogy másokat fikázzon évtizedek óta? holott egy nagy szélhámosság, amit művelnek, a saját maguk által felállított mércéjüknek sem felelnek meg<<

"még mindig a legjobb vallás a tanúké. hidd el."
>>nem hiszem, bizonyítsd be, ne dumálj az igaz vallásról, bizonyíts!!<<

"de azok csak emberek. nem ítélheted el az egész szervezetet."
>>a szervezet ugyanezt teszi amikor ítélkezik, miért ne lehetne ugyanígy megítélni őt is (mt7:1)<<

"gondolkodj már. a vég idején élünk. már csak percek vannak hátra."

>>ha nem jön be, amit mondasz, hogy percek vannak hátra, akkor jól kiröhöglek holnap reggel... te kis hamis próféta, nem félsz isten büntetésétől?? nagy bűn a hamis prófétálgatás<<

"én nem ítélek el senkit."
>>mekkora egy hazug vagy te! itt a bizonyíték a blogon, hogy ítélkezel felettünk..., gondolkodj már ember, ki a hazugság atya? te meg a fia akarsz lenni? akkor ne hazudj!!<<

"de az alapok rendben vannak."

>>nincsenek rendben, csak még nem tudod...<<

"csak kíváncsi voltam."
>>akkor valld be a véneknek, hogy hitehagyott oldalon nézelődtél kíváncsiságból<<

"csak a szervezetben tudtok megmenekülni."

>>melyik bibliaversből olvastad ezt ki?? a megmentés krisztusnál van, nem a szervezetnél!!<<

"igen azt írtam. ha Russel tévedett is az nem jelenti, hogy amit mondott minden hazugság."

>>nem mind, ez igaz, 90%-a rásszel tanításainak baromság, meg számmisztika, és hamis prófétálás, meg piramidológia volt, ma rásszel kiközösítenék azért amiben hisz<<

reboot (törölt) 2012.04.09. 22:34:17

@Miezitt:

"vagy a legutolsó világhatalom idején élünk a jelenések szerint is."

>>légy korrekt, nem a jelenések szerint, hanem a vt tanítása szerint<<

egyébként ha ismernéd a világtörténelmet, akkor tudnád, hogy nem ennyi világhatalom volt, még ha azokat is veszed, akik isten népével voltak kapcsolatban...

az egy bűvészkedés amit a világhatalmakkal csinál a vt

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 22:36:01

@reboot: na erre kiváncsi vagyok. hol van erről infó?

reboot (törölt) 2012.04.09. 22:37:49

@Miezitt:

remélem sok jt olvassa azt, amiket ide írogatsz... és felébred

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.09. 22:40:47

@reboot: napi ~250 olvasó :)
itt pedig az arányokat láthatjuk:
www.easypolls.net/poll.html?p=4e43df87c83fb0e41c536f97

Ki lehet számolni megközelítőleg ;)

bigpast 2012.04.09. 22:40:55

@sefatias: ...más egyéb 'világhatalmakról'?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.09. 22:42:41

@bigpast: azokat én is ismerem, hanem olyanokat amit összekapcsolnak a bibliával

bigpast 2012.04.09. 22:44:16

@bigpast:

Pl.: ezen az elven akár az etiópokat is világhatalomnak tekinthetjük, ugyanis közük volt Isten népéhez, ráadásul nagyobb hatalom voltak az afrikai kontinensen, mint az egyiptomiak valaha is!

reboot (törölt) 2012.04.09. 22:46:56

@Miezitt:

légyszíves mond el a többieknek is magánba azt, amit nekem írtál :p

bigpast-nak minimum :p

vagy én tegyem?

bigpast 2012.04.09. 22:47:56

@sefatias:

mongol: szerintem nem kevés köze volt a kereszténység európai népeihez!

reboot (törölt) 2012.04.09. 22:48:09

reboot már kilép, jó pihenést

bigpast 2012.04.09. 22:48:40

@reboot: Ki mondjon el kinek, mit? Kinek írtad?

reboot (törölt) 2012.04.09. 22:52:04

@bigpast:

@Miezitt-nek írtam, most gondolkodik mit lépjen...

bigpast 2012.04.09. 22:53:52

@reboot: Ja?!?! Az a baj, hogy kíváncsi típus vagyok...

Ping-Pong 2012.04.09. 23:14:26

@Miezitt:
"magyarázzátok meg például azt, hogy hogyan vetheti alá magát Jézus Istennek miután minden kormányzatot elpusztított?"

Tessék: forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99099932&t=9121078

"és aztán az összes olyan tulajdonsága, képessége amiket írtatok itt, mindet úgy kapta."

Teljesen feleslegesen vágod hozzánk, hogy a Fiú mindent az Atyától kapott, hiszen ezt a szentháromságtan is így vallja, benne is van a niceai hitvallásban, hogy a Fiú „az Atyától született az idő kezdete előtt. Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű; és minden általa lett.” Tehát az Atya és a Fiú között van egy logikai (de nem időbeli) egymásután: az Atya nemzi a Fiút, a Fiú az Atyától születik: létét az Atyától kapta (de nem időben, hanem időn) kívül, és teljes lényegét közölte vele („Atyám mindent átadott nekem”), tehát (teljes és lényegi) istenségét is tőle kapta szerintünk is – ez azonban nem üresíti ki az Ő istenségét. Még azt is valljuk, hogy a Fiú minden tudását öröktől fogva (!) az Atyától nyeri. A szentháromsági eredés címén a Fiú az Atyával szemben fogalmi függésben van, és ez elégséges logikai alapot szolgáltat arra a beszédmódra, hogy a Fiú az Atya után következik, és alája van rendelve, továbbá az Atya a Szentháromság forrása, ezért kiválólag neki lehet tulajdonítani (de nem kisajátítani a Fiúval és a Szentlélekkel szemben) az Isten nevet. Szt. Hiláriusz szavaival: „Az Atya nagyobb az ajándékozó szeretet elsősége folytán, mégsem csekélyebb az, akinek a létét ajándékozza”
Érdemes lenne utána olvasnod, hogy mit tanítás az orthodox trinitástan a személyek közti viszonyokról, sok ilyen ráfogást elkerülhetnél, mint amit elkövettél: emiatt a szentháromsági eredés okán Jézus istensége nem lesz járulékos, róla lehámozható „plusz”, hiszen ez nem időben történt: nem választható el Jézus léte az istenségétől – így a "kapás" ténye nem válik olyan értelművé, mint amivel te az ariánizmusodat akarod igazolni.

Jézus a létét és az istenségét is az Atyától kapta - persze nem időben. Vagyis az istenséget nem mondjuk a Fiú létrehozása után egy másodperccel ruházta rá az Atya, hanem ez egy (időn kívül) veleszületett sajátosság (természet). Jézus egyszülött Isten, vagyis nem angyalként került az Atya kezébe, hogy aztán belőle ISTEN-t faragjon, mint mondjuk egy kormányfő a minisztereit.

A Fiú Istensége nem egyszerűen egy adott esetben visszavonható, lehámozható jogkör, hanem veleszületett sajátosság, természet.
Olyan, mint mondjuk a teremtett anyagi világban a faj. Olyan gépet pedig nem ismerünk, és szerintem fizikai képtelenség is, amely mondjuk egy majomból egy lovat csinál.

Továbbá teremtmény időben nem ruházható Istenné, mivel az Örökkévalóság isteni alaptulajdonság, és ezzel egy teremtmény nem rendelkezik, és nem lehet belőle „visszamenőleges” hatállyal örökkévalót csinálni, mivel az logikai önellentmondás lenne. Egy személy vagy öröktől fogva Isten volt, vagy pedig soha nem lesz az (teremtmények).

bornagain 2012.04.09. 23:21:55

mi ez itt ma? :)
hú, mennyi mindenrol késtem le...
most olvashatok!

bigpast 2012.04.09. 23:26:28

@Miezitt:

Szépen eltűntél... Megszoktuk... ;-)))))))))))

metanoia 2012.04.10. 00:06:50

@Miezitt:

"már csak percek vannak hátra"

aha... már 130 éve

"vagy a legutolsó világhatalom idején élünk a jelenések szerint is. amikor ő élt akkor volt egy meg még egy jön el, de amikor eljön nem sokáig marad. világméretű prédikáló munka.nem folytatom "

Ja, Népszövetségből az ENSZ mi?

Aminak TÍZ ÉVIG!!!! volt tagja az ŐT. zrt.

Amit először letegadtak, aztán meg jött a könyvtárasdi szöveg.

Az alapok jók?

Miről beszélsz? A szabadkőművesekről?
Igen, van ahol jó alap...

Amilyen az alap, olyan az építmény is!

Minden tákolmány előbb utóbb összeomlik.

bornagain 2012.04.10. 00:17:33

@Miezitt:
Igazad van - ez egy tokéletes szervezet, senki a nyomába sem léphet! Még Istennél is okosabb... :-(
Ja, és a tévedések? Hát aztán: ha elsótuk a levest, vagy odaégett a hús - nem kell rogton finnyáskodni!
Meg kell szépen enni... ¤

metanoia 2012.04.10. 00:29:16

@Miezitt:

"ugyanannyi, ha nem több korrupt vezető van a többi vallásban is,"

Nem veszed észre, h nem vallásokat keresünk/követünk, hanem az Életet, az Igazságot - aki nem más mint
Jézus Krisztus?!

jang eüm 2012.04.10. 14:29:07

Nefelejcsétek ,mindíg a fejétől bűzlika hal..ez ígaz JT szervezetére is! Nem hiszem hogy az alapok jók,és aszt sem hiszem hogy percek vannak hátra ha jól emlékszem 1975-ben biztosak voltak hogy eljön Armaggedon....szegény testvérek jól ráfizettek...na ezért állok én két lábbal a földön.

jang eüm 2012.04.10. 14:44:21

@sefatias: Szia én is nagyon várom hogy valaki bebizonyítsa hogy JT a legjobb vallás vagy szervezet,ahol a szeretett a mozgató ...én láttam testvéreket a Pszihiátrián kikötni mert nem tudták feldolgozni ennek a legjobb vallásnak a tanításait ami ugye a cselekedetekben beszédben nyílvánult meg.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.10. 14:48:28

@jang eüm: hát erre csak azt tudom mondani, hogy a szervezetem pszichésen kreált egy sztrókot, ami miatt kishiján meghaltam. Mivel semmilyen szervi oka nem volt, ezért most én is pszichiáterhez járok, de amúgy már lassan három éve szedek antidepresszánsokat. És ez simán elkerülhető lett volna, ha a biblia tanításai valóban alkalmazva lettek volna

szehenza 2012.04.10. 14:57:26

@jang eüm: vagy, ha nem is azt bizonyítaná be, hogy ez a legjobb vallás, de lagalább cáfolná meg valaki, tényekkel alátámasztva az itt megírt cikkeket.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.10. 15:30:30

@Miezitt:
A következőkre jöttem rá némi elmélkedést követően:
Számításba kell venni a Jelenések 7 gyülekezetnek írott levelét is....ha olvassuk,hát enyhén szólva nem volt minden rendben ezekben a gyülekezetekben...emlékeztek milyen kilátásuk-volt ezeknek a gyülekezeteknek?....vagy változtatnak,vagy elmozdítják a lámpatartóikat a helyükből.(véneket)-Ami tanulság számomra...lehet és történhetnek rendellenes dolgok a gyülekezetekben egy bizonyos okból,vagy ideig..,de attól még a gyülekezetet Jézus sajátjának tekinti a tökéletlenségek ellenére is.Ő lép ha jónak látja a megfelelő időben.Az övé...és nincs más bárka ami megmentést hozhat még ha repedések találhatóak rajta...szóval okosan kell tekinteni ezekre a dolgokra.-Kedvezőtlen körülmények;próbákat idéznek elő...vajon mi fog történni kitartunk,beadjuk a derekunkat és távozzunk...?...akkor nekünk annyi...még mindig itt figyel a polcomon az a 80-as években kiadott Őrtorony amiben a olvashatjuk azt a tapasztalatot,hogy körzet szolga alkudott meg a hitében a nyomás miatt...nem jelent semmit vagyis nem sokat ki milyen megbízatásban vagy kinevezéssel szolgál a kérdés az...vajon kitartasz-e?

szehenza 2012.04.10. 15:48:14

@kingdome: a nagybabilonos kérdésre gondolsz?
Azt azért mondtam, hogy más véleménye is érdekelne, mert tudom, hogy itt mást értenek nagybabilon alatt.( Vagyis én sem tudom mit) arra lettem volna kíváncsi, hogy mit értsünk a jelenések18:4 alatt.

Nεω 2012.04.10. 15:53:15

@kingdome:

Szóval azt mondod, hogy a tanúké az igaz vallás a "repedések" ellenére? Tehát a szervezet az Igazság !! (Szellem által vezetve, mint az általad említett 7 gyülekezet), és nem Krisztus? Hozzájuk kell menni?? Aki kint van gyehennára való büdös hitehagyott?
Ember, vagy Isten nyilatkoztatta ki ezt teneked?

Mi alapján érzed, hogy még a sok hamis prófécia, hazugság/tudatos manipuláció ellenére is ők az 'igaz vallás'?

- Mi van a hamis jó hírrel? (1914)
- Mi van a VT hamis kinevezésével (ami egy részt ebből --14-- ered, más részt ők maguk sem hiszik)?
- Mi van azzal, hogy nem fogyasztanak a jegyekből (7 millió!!! ember, akinek az Úr vacsoráján a legfontosabb, hogy "hányan voltunk"), és nem születnek újjá?
- Mi van azzal, hogy a lelkiismeretük a VT aktuális lelkiismerete?
- Mi van azzal, hogy bármelyik tanítást megkapirgálom, vagy bukik, vagy nem lehet bizonyítani se pro se kontra?
- Mi van azzal, hogy a zsidó rendszer bukása után noha a krisztusi felnőttkor elérkezett, ők mégis törvények alá (WT) törvények alá taszítanak milliókat, és a Szellem vezetése helyett a 'szellemiség' fontosságát hangsúlyozzák???

Na léccilécci részletesen felelj.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.10. 16:00:25

@kingdome: ez érdekes..ezen a részen, amikor jézus figyelmezteti a gyülekezeteket, én is sokat gondolkodtam. főleg azon, hogy a csillagok Jézus kezében vannak. És éveken keresztül figyeltem a csillagokat, hogy vajon kialszik e a fényük. de nem aludt ki. Azok a csillagok továbbra is ott világítanak, ám már joguk sincs hozzá (lásd fent). Ezzel szemben sok olyan csillagot láttam kihunyni, akinek nem kellett volna. persze én nem látok a szívekbe. nem tudhatom, hogy kinek milyenek az indítékai. de azért annyira oktondi sem, hogy ne vegyem észre hogy valami nem stimmel.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.10. 16:04:22

@kingdome: egyébként kérdeznék tőled valamit. ezeket az üzeneteket Jézus kb 96-ban írta. mi lett velük utána? mi lett a hatása azoknak a repedéseknek? Amennyire én tudom, a második századi gyülekezeteket a társulat már nem tartja elődjének, és kétségbe vonja minden második századi keresztény igazsághoz való ragaszkodását. Tehát ha a te vonaladat követjük, akkor azt a hét gyülekezetet Jézus elvetette, és akkor elképzelhető hogy ezt is?

reboot (törölt) 2012.04.10. 16:07:19

@kingdome:

hello, nem válaszoltál a kérdéseimre... na nem mintha kötelező lett volna...

az a gond, hogy te alapból abból indulsz ki, hogy jt szervezete az igaz vallás...

ha nem ez a kiinduló pontod, akkor sem ilyen kérdéseket nem teszel fel, sem ilyen válaszokra nem jutsz az elmélkedésed során...

ez így a farkába harapó kígyó esete...

azt kellene megvizsgálnod, hogy ténylegesen jt-e az >>egyetlen, igaz üdvözítő vallás<<, vagy sem...

természetesen ha a szervezet kiadványait olvasod, akkor arra az álláspontra jutsz, hogy igen ez az egyetlen igaz vallás - nyilván a kiadványok ezt a nézőpontot képviselik, mi mást képviselnének...

ha viszont megnézed jt történelmét, tanításait összeveted más keresztény magyarázatokkal, végig követed a tanítások fejlődését (és rájössz, miért épp azt tanította a szervezet abban az időben amit), megnézed hogyan fordították - ferdítették - az új világ fordítást, utánanézel 1914, 1925, 1975 évszámoknak mit prófétáltak hamisan... stb, szóval ezek felnyithatják a szemed

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.11. 18:15:36

Nem..azért;nem válaszoltam nem értem rá..szóval:
Ha egyszer meggyőzettél;az igazságok megismerése révén;akkor az igazság valamiképpen gyökeret vert a szívedben;megismerhettünk olyan sarkalatos igazságokat amiket más vallások csak kapiskálnak;vagy nem akarják megérteni elfogadni azt.-Például:-Isten nevének ismerete;használatának szükségszerűsége;a lélekel kacsolatos bibliai álláspont;stb.folytathatnám és magyarázkodhatnék milyen kincsek birtokába kerülhettél megismerve az igazságot.-Miközben más vallásokban megfigyelheted azt ;hogy ezeket szinte mindenhol másképpen gondolják,valamint kompromisszumokat kötnek;-semmibe veszik ezeket a sarok igazságokat;pl:homoszexualitás elfogadása;abortusszal szembeni közöny;erőszakos cselekedetek elfogadása,bálványimádás kimagyarázása,a kereszténység politikával való keveredése....stb;stb;...De ha nem látod sehol máshol azt,hogy legyen egy nép aki komolyan veszi ezeket a sarok igazságokat;csak az ellenkezőit...akkor joggal gondolhatom,hogy csak ez lehet az egyetlen igaz vallás...tudsz jobbat....mást...csalódnunk kell majd...jelenleg nem tudok jobbat?!_Igen igen voltak és vannak és tudom lesznek is TÉVEDÉSEK ezeket repedéseknek hívom.-A rabszolgának alázatot kellet és kell is a jövőben gyakorolnia;mert tévedtek és ők ezt el is ismerik..Az Őrtoronyban ezt írják:*** w02 12/1 17. o. 18. bek. Találj örömet Isten Szavának a személyes tanulmányozásában! ***:
-Noha Jézus „hűnek és értelmesnek” nevezte a rabszolga osztályt, azt nem mondta, hogy tévedhetetlen lesz. Ennek a csoportnak a tagjai hűséges felkent testvérek, mindamellett tökéletlen keresztények. Legjobb szándékuk ellenére is tévedhetnek, ugyanúgy, ahogy ez az első századi társaikkal is előfordult (Cselekedetek 10:9–15; Galácia 2:8, 11–14). Ámde az indítékuk tiszta, és Jehova felhasználja őket arra, hogy bibliatanulmányozási segédeszközökkel lásson el minket, melyek építik az ő Szavába és ígéreteibe vetett hitünket.
Szóval nem tévedhetetlen elismerik ;node az apostoloknak is voltak téves várakozásaik;elképzeléseik!!!-De attól még jó hajón ülnek a kormányos JK kell,hogy legyen...a prédikálás igen kiterjedt ma már...ja de a gond...igen a hajó személyzet igen az tökéletlen mindenki az....most sajnálkozhatok ezen akár örökké is ,de ez vajon mit fog okozni a szellemi egyensúlyomban?-Engem is sokan megbántottak a személyzet tagjai közül;van amiben meg is botránkoztam!!!-DE DE...
(Róma 3:4) "Sose legyen úgy! Hanem az Isten találtasson igaznak, még ha minden ember hazugnak találtatik is"-A farkába harapó kígyó esetéből megtanúlhatunk mást is:-Ha erről a hajóról idejekorán távozunk a fennti kedvezőtlen körülmények,vagy tévedések,okán...azt gondolva hogy ennél minden más is csak jobb lehet..ha abban kezdek hinni,hogy Jehova nem népe megmentését készíti elő hanem egyes egyénekét;akik a fentiek okánál fogva lelépnek;és egyéni hadjáratot folytatnak a saját igazságukért...hát vért sír a szívem...a szentírás rendkívül gyenge ismeretének a tanúsága lenne ha azt gondolnánk Jehovának nincs ma népe és szervezete!!!!-Az egész íráson az elejétől fogva időről időre nemzedékről nemzedéke végigkövethető Jehova azon eljárásmódja MODELLJE ;hogy Szervezett Népet irányított vezetett mindig :-Ez vörös szálként húzódik végig az egész szentíráson annyira ha megrángatod az egyik végét vele mozdul a másik vége is!-Bizonyítani is tudom ha kell! -Mózestól;Izraelen át;a korai Keresztény gyülekezeteken át..napjainkig...
És igen a Bibliából kitűnik;nincsenek mellék ösvények...csak egy szóval okkal gondolkozhatunk el ha nem EZ akkor melyik másik az???-Hamis elképzelések tévedések??;...igen az igazak ösvénye nem hirtelen világossággal kezdődött...folyamatos ....a teljes DÉL-ig....még nincs dél....láthatod...!-De azért világosabb van itt mint máshol...Russell;és a többi társa még tele voltak hamis elképzelésekkel,ma ezek közül akár egynek a hangoztatása miatt is kizárnák őket a szervezetből....,de sok sarok igazságot már-már helyes fényben láttak.-Bár tudom népszerű sokak körében a csak erről...a piramis elméletről,és a többi ákombákomról beszélni csak ,hogy igazabbnak tűnjenek a saját szemükben;és bizonyítsák Jehova nem használhat fel ilyen hamis prófétát?!.-De az ő esetükre is igaz...emberek...tökéletlenek;előrébb akartak menni az időben mint kellett volna...,de a hajó az stimmel..nincs másik...mutassatok egyet is....úgy sincs.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.11. 18:26:56

@sefatias:
Én egyre inkább úgy látom Krisztus eme beavatkozása,hogy elmozdítja a nem kívánt csillagocskákat;sok mindentől függ...utalhat arra,hogy amikor megnyilatkozik armagedonkor;az ítélet először rajtuk irányul majd ,hiszen ők felelnek a lelkekért akár megélik ennek a felelősségnek a súlyát akár nem.-Ma addig míg az megnem tőrténik hogy Jézus ténylegesen megítélje a gyülekezeteket ez az-az időszak lehetőség a fedhetetlenség kimutatására.-Olyan körülmények között ahol effektív nincsenek csodák...ami egyébként is jellemzője eme korszaknak Pál szerint..csak a HIT;Remény és a Szeretet eszközeivel...vajon ki mit fog felmutatni majd???-Addig a bizonyos napig???-Hát én már látom...

answers 2012.04.11. 18:37:27

@kingdome: Kedves kindgom! Nagyon örülök, hogy újra itt vagy. Először szeretném a két bibliai utalást megemlíteni, amivel az idézett anyag azt szeretné bizonyítani, hogy az első századi tanítványok is tévedtek. "Legjobb szándékuk ellenére is tévedhetnek, ugyanúgy, ahogy ez az első századi társaikkal is előfordult (Cselekedetek 10:9–15; Galácia 2:8, 11–14)"
Péter a Mózesi törvényt követte, és az Evangéliumot a tanítványok csak a zsidóknak prédikálták. A Cselekedetek könyvében azt az esemény olvashatjuk, amikor Isten megmutatta Péternek, hogy onnantól kezdve a pogányoknak is hirdetni kell az Evangéliumot. Péter tehát nem tévedett, ez éppen a Szent Szellem működését bizonyítja. Péternek nem más emberek mondták meg, hogy menjen hirdetni az Evangéliumot a pogányoknak, hanem maga Isten. A Galatabeliekhez írt levélben arról olvashatunk, amikor Péter, annak ellenére, hogy tudta, hogy együtt lehet a pogányokkal, a többi zsidó miatti félelemből félrevonult. Ennek az esetnek semmi köze ahhoz, amikor a vezető testület alapvető tanításokban téved, majd kijavítja azt. Itt Péter nem tanítást közölt, egyszerűen nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna. Nem hiszem, hogy találsz olyat a Bibliában, amit Pál leír tanításként az egyik levelében, majd egy másik levelében módosít. Tudtommal ilyen nincs benne, a társulat viszont folyamatosan ezt csinálja, módosítja a tanításait újra és újra.

Légy szíves, keresd meg azokat a Biblia verseket, amik szerint a keresztényeknek bibliatanulmányozási segédeszközökre van szüksége. Én nem találtam eddig egyet sem, ami ezt alátámasztaná.

answers 2012.04.11. 18:42:38

@kingdome: De olyan Biblia verseket sem találtam, amik szerint munkajelentést kell készíteni és leadni, ami szerint hónapokig, sőt évekig tartó Bibliatanulmányozást kell folytatni az emberekkel, arról sem olvastam a Bibliában, hogy kereszteletlen hírnökök lettek volna az első században. Ki határozta meg a kiközösítés előtti bírói eljárás módját, vagy hogy hány hónap teljen el a visszafogadás előtt? A Bibliában nem olvastam róla. Még sok mindent lehetne sorolni, amiről egy szót sem találsz a Bibliában, mivel nem is bibliai tanítás, emberi parancsolatok, éppúgy, mint a farizeusok parancsolatai voltak Jézus idejében.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.11. 18:47:09

@sefatias: A közelmúltban is olvasható volt az egyik Őrtoronyban;..búza osztály midig volt...csak a kilétük nem ismert...nem tudható pontosan kik voltak azon csoportok vagy személyek akiket elismert KR.ezen osztályként...;de volt az biztos...és az sem tudhatjuk sajnos mint tudod,hogy a hét gyülekezet hogyan reagált János levelére.-Lehet spekulálni.-Ha valami nem stimmel a csillagocskákban én hiszem idővel szembetalálkoznak a tetteik következményeivel....engem is értek sérelmek a részükről...DE tudom az elrendezés és a célja tiszta..ha valaki úgy is tekinti..-Mindenki próba alatt van...ha okosabb vagy mint az átlag még nagyobb próba alatt ;és más oldal ól is:)
-Mostmár tudom,hogy nem számít ki felvigyázó ki nem...lényegtelen..nem lényeges részlet ki az aki az...ha nem akarod el sem kell vállalnod viszont Ha elvállalod na AZ igen FELELŐSSÉG talán sokakért; szóval ....a lényeg az istennel való személyes kapcsolat erőssége minősége;vajon olyan mértékű-e,hogy állja-e a próbát a kedvezőtlen körülmények között..abban a korszakban ahol nincs más...csak a HIT;Remény és a Szeretet....Tudod a cél felé kell tartani,...a mellékvágányokat fel kell ismerni mert volna lehetőség itt ott egy -egy leágazáson lelépni róla....;de ez személyes döntés kérdése...

answers 2012.04.11. 18:49:50

@kingdome: Figyelmedbe ajánlom ezt az anyagot, nem "hitehagyottak"-tól származik, és nem Jehova Tanúiról szól.
jehovatanui.blog.hu/2012/04/11/indokok_hogy_krisztusban_higgyunk_egy_vallas_helyett#more4382606

A Tanúk között azt tanultuk, hogy szellemi sötétség van a világban, és hamis tanítások, amik nem adnak magyarázatot az élet fontos kérdéseire, és a világosságot egyedül Jehova Tanúinál találjuk. Nos, ez egy nagy hazugság. Csodálatos szellemi igazságokra találhatsz, ha megszabadulsz a szervezet rabságából. Megismerheted Isten és Krisztus igazi szeretetét, és megtudhatod, milyen érzés az, amikor leomlik az a vastag fal, amit a társulat emelt közéd és Isten közé.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.11. 19:21:28

@answers:
Igazad van bizonyos értelemben; azonban először is meg kell érteni,hogy a rabszolga osztály felelőssége a szellemi táplálék kiosztása a kellő időben;... ez óriási felelősség...gondolkodj;hogyan tudná ezt megtenni másképp mint hogy bibliatanulmányozási segédeszközökről gondoskodik és van is szüksége!!!...igen ez hozzájárul az egységes oktatáshoz is..;hogy egyféleképpen gondolkodjunk a világon.-Nincs lehetőség,hogy mindenkinél személyes oktatást végezzenek;...erre legjobb mód a kiadványok;...csak úgy mint az első században a levelek.-Az a megfigyelésed,hogy folyamatosan módosítja,a tanításokat nem teljesen helytálló;bár voltak kiigazítások;és lesznek is ez az igazság fényének folyamatos metodikája miatt van így.-Ezt fel kell dolgozni...sokaknak ez nem megy:(-Olyan ez mint amikor fekszel a sötét szobádban reggel és a reggeli fény a függönyön először csak épp hogy beszűrődik ami ahhoz elég csak hogy egy két bútort kivegyél a sötétben;-Ha vársz még egy kicsit egyre több és több részlet rajzolódik majd ki...ha teljes DÉL lesz.akkor láthatod teljesen minek hol a helye...mi-mi is valójában...:)-Ezt meg kell érteni és fel kell tudni dolgozni.-A szántó földi jelentések;nincsenek benne a bibliában így "szántóföldi jelentéseket pedig készítsetek ám!";;...így ilyen szó szerinti formában;de utalások,hogy vezettek feljegyzéseket arra maga a szentírás a bizonyíték;nézd csak meg tudod-e hány izraelita volt aki kijött egyiptomból;hányan keresztényre töltetett ki a szent szellem pönkösdkor?....és folytathatnám....tehát vezettek isten népében feljegyzéseket a számokról:)-A bírói eljárások egy kényes terület;erre a Mózesi törvénykönyvben lévő alapelvek szolgáltak alapul.
-Hidd el mindenre van valamilyen bibliai magyarázat ÉRV...mi miért van úgy ahogy.-Amire nincs az lényegtelen...példáúl akkor folytathatnám a felsorolásodat;arra hol van bibliai példa ,hogy mikor milyen sorrendben kell kitakarítani a királyság termet.....illetve..hol van a bibliában,hogy kellenek királyság termek?...Vagy hol van leírva,hogy egyszínű öltönyben tarthatok csak előadásokat?-és így tovább és így tovább....de ez kevésbé lényeges ahhoz képest,hogy éppen most HOL állunk...miközben ezeket a technikai kérdéseket operáljuk:)

answers 2012.04.11. 19:29:19

@kingdome: Átmelegíti a szívemet a naivságod, és az a szeretetteljes segíteni akarás, ami sugárzik az írásodból. Köszönöm az őszinte segítő szándékú válaszodat.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.11. 19:45:44

@kingdome: kishiján sírva fakadtam amikor olvastam a kommentjeidet. Visszagondoltam arra az időre, amikor úgy vélekedtem mint te. Hogy én milyen boldog voltam hogy a magaménak tudhatom a világ legfontosabb dolgát, az igazságot.(máté 13:44) Órák ezreit töltöttem a királyság prédikálásával. éveket töltöttem a kisegítő és általános úttörő szolgálatban, és élveztem, hogy beszélhetek a hitemről. És milyen boldog voltam amikor egyre több feladattal bíztak meg a gyülekezetben, majd a szervezetben is. Az hogy Tíz éven keresztül felvigyázó lehettem, számomra akkora örömet okoz még most is, amit nem tudok szavakba önteni. Amikor megkaptam az első feladataimat a körzetgyűléseken, Milyen boldogan készültem az előadásaimra, hogy tudjak valami jót nyújtani, vagy amikor a kerületkongresszuson ott álltam a stadionban a pálya szélén, és vártam hogy mehessek ki előadást tartani, majd szétvetett az izgalom, és a boldogság, hogy én egy ágrólszakadt, semmirekellő ember méltó vagyok ilyen hatalmas kiváltságra. Minden héten úgy készültem az őrtorony tanulmányozásra amit hosszú évekig én vezettem, mint a világ legfontosabb összejövetelére. Mindig alaposan felkészültem, hogy épülésére szolgáljak azoknak, akiknek szolgálok. jaaa és a repedések? persze én is láttam. néha meg is döbbentem, hogy én ezt a repedést már nem repedésnek hívnám, de kit érdekelt? Bíztam Jehovában, mert a hű és értelmes rabszolga megígérte, hogy ezek mindig be lesznek gyógyítva, és ebben a hitben tettem tovább a dolgomat. Ha tudnád milyen boldog lennék, ha olyan töretlen bizalmam lenne még mindig, mint akkor, vagy mint amekkora van most neked... Bármit odaadnák, hogy amiben akkor hittem, és amiben most te is hiszel az igaz legyen. Irigyellek, hogy te még olyan vagy. De sajnos ez már nekem soha nem fog megadatni. Én már soha nem leszek olyan mint voltam, vagy amilyen most te vagy. legalább is Jehova tanúi között nem, bár ezzel nem azt akarom mondani, hogy más egyházban igen. Akkorát csalódtam, hogy képtelen vagyok már bízni másokban. Sajnos túl sok információ van a birtokomban, és ez nem enged. És ez a tudás iszonyatos fájdalmat okoz. mégha közben azt érzem is, hogy felszabadít. (prédikátor 1:18)

Nεω 2012.04.11. 20:14:10

@kingdome:

Kedves KingDoom:-) ! Számodra még két lehetőséget látok. Az írásaid alapján azt feltételezem, hogy tanú vagy, és komolyan is veszed. Remélem nem maradtam le a bemutatkozásodról.

Szóval, azt gondolom el kellene döntened mit szeretnél. Ha az igazság érdekel (főként a szervezetedről), akkor jó oldalon jársz, mert garantáltan megtalálod, de nem fog tetszeni (viszont akkor azt javaslom neked, hogy olvassad a cikkeket turbó erővel)

Ha a VT féle álomvilágodat szeretnéd megőrizni, akkor viszont ennek az oldalnak a látogatása a számodra ellenjavallt. Ráadásul tilos is. Nem akarlak elzavarni!
Félre ne értsd, de a naivságodat maximum 3 okra tudom visszavezetni. Kettőt megmondok:

- nem olvastál itt még semmi komolyabb cikket, pl Egy elgondolás rabjai, hüm? (bár... ezt kétlem)
- nem akarod, nem vagy képes elhinni a tényeket.
(nem rád mondom, csak általánosságban: ha a tényeket nem akarjuk elfogadni, az őszintétlenség; magunk vagy mások felé)
- a harmadikat neked kell tudnod, ha a fenti kettő nem talált:-)

T.

answers 2012.04.11. 20:29:28

@sefatias: Kedves sefatias, tudom, hogy sokat veszítettél te is, amikor felébredtél. De ahogy ideje van a sírásnak, ideje van a nevetésnek is. Szükségünk van arra, hogy meggyászoljuk az elvesztett dolgokat, de azután örüljünk annak, amit megnyertünk. Most már neked is lehetőséged van arra, hogy megismerd a Biblia igazi tanítását, emberi félrevezetés nélkül. Korábban töretlen bizalommal követtél egy embercsoportot, amiből csalódásod lett. De a Biblia szerint a bizalmunkat egyedül Istenbe és a Fiába kell vetnünk. Vajon csalódtál Istenben? Én úgy érzem, emberekben és saját magamban csalódtam, de Istenben nem. Ahogy már írtam is neked, merd magad Istenre bízni. Ha megteszed, olyan hitet nyerhetsz, és olyan közel kerülhetsz Istenhez, amit most még talán elképzelni sem tudsz. Ahogy Isten kihozott a szervezetből, bízhatsz benne, hogy tovább is fog vezetni.

Ping-Pong 2012.04.11. 20:50:29

@kingdome:
"A közelmúltban is olvasható volt az egyik Őrtoronyban;..búza osztály midig volt...csak a kilétük nem ismert..."

Vesd össze ezt az évszázadokra az ismeretlenség homályába vesző igazság elképzelését Jézus szavaival:

"Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost NEM LEHET elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!" (Máté 5:13-16)

Ping-Pong 2012.04.11. 20:53:51

@szehenza:
Tessék itt
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=116900064&t=9212308
mindent megtalálsz, ha a linken belül az összes linket végigkattintgatod :-)

22. az Elem. 2012.04.11. 22:19:00

Tiszteletem kedves Kingdome!

Írod:"...miközben ezeket a technikai kérdéseket operáljuk"

Ezért kérlek magyarázd el nekünk, hogy miért kell elfogadnunk a "hű és értelmesnek" nevezett testület tanításait, magyarázatait, irányítását !

Remélem ez nem csak egy "technikai kérdés operálása".

Kérlek lassan és egyszerűen tedd meg ezt nekem. ( öreg vagyok már és lassú a felfogásom)

Kérek mindenkit, hogy egy kicsit dőljünk hátra és engedjük kibontani ezt a kérdést Kingdome-nak!

Köszönöm.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.11. 22:34:35

@kingdome: Szia! Engem nagyon érdekelne a válaszod twenty-two years kérdésére!

@all: Hagyjuk kibontakozni kingdome-ot az érvek és ellenérvek talaján is, ne öntsük nyakon... :)

bigpast 2012.04.12. 08:36:18

@Tamara72: @sefatias:

Hasonlóan gondolom én is!

Mindenesetre új célokat kell találni, mert ha nem keresünk, akkor lelkileg a padlóra kerülünk!

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.04.12. 09:03:19

@sefatias:
Kedves Sefa!

"Ne mondd ezt: mi az oka, hogy a régi napok jobbak voltak ezeknél? mert nem bölcsességből származik az ilyen kérdés." (préd 7:10)
Az életünket csak előre nézve élhetjük, de sok mindent utólag értünk csak meg. Örülj neki, hogy te is olyan boldog voltál, mint most kingdome, de ne ragadj le, kérlek a múlt nosztalgiájánál, mert akkor az volt, most meg ez van.

Az természetes, hogy az ember sértve érzi magát, ha rájön a becsapásra, de úgy is megközelítheted, hogy Isten nálad ezt most látta jónak. Kingdome-nál még talán nem jött el ez az idő...

@kingdome: Kívánom neked, hogy legyen a hited szerint.
(ettől függetlenül várom válaszod a 'technikai kérdésekre'...)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.12. 14:51:59

@kingdome: szia ! még valami eszembe jutott a repedéseiddel kapcsolatban. Nekem igazából nem az a bajom, hogy ezek a repedések vannak, hanem az, hogy letagadják. Hallgasd meg a tavalyi zónafelvigyázó előadását, és figyeld meg hogy mit mond a vénekről! Sajnos azt kell mondjam, szelíden fogalmazva, hogy amit mond az nem fedi a valóságot. Hallgasd meg mit mond, és utána pedig hasonlítsd össze azzal amit látsz. Sajnos azt tapasztaltam, hogy nem az a hülye aki rosszat csinál a gyülekezetben, hanem az, aki ezt látja. Ugyanis amit te is látsz, az hivatalosan nem is létezik, és ellentmond mindannak, amit az emelvényről tanítanak neked

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.12. 14:54:33

@karalabe4: ne aggódj. azt hiszem már túl vagyok azon, hogy visszafelé nézzek. szerintem ez meglátszik a kommentjeimen is.@bigpast: az új célokat keresem is, bár még nem jutottam el a teljes délig :), de a hajnali árnyakat már látom

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.12. 15:44:39

@twenty-two years:
A mester a következőket mondja a..(Máté 24:45)-ben
"Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? 46 Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! 47 Bizony mondom nektek, mindene fölé kinevezi."
-Kettő fontos dolgot tudhatsz meg ezen szavaiból...1.-Vannak akiket kineveznek(KI is?)....és vannak akik FÖLÉ.(KIK fölé is?)
2.Rámutat a tevékenységük fő okára a megbízatásuk Fő céljára....ami az ELEDEL megadása a kellő időben!(Hogyan hát?...módszerek...?).....Tehát a szentírás maga utal egy "kiemelt"csoportra és tevékenységükre.
A Krisztus gondoskodott a végidőben a szellemi mechanizmus működéséről...egy nagyon érdekes hasonlóság figyelhető meg ezen elrendezés és az Izraelben működő "szövetség-nek sátora" elrendezéssel kapcsolatban ami rámutat és előre is vetiti Isten eljárás módját...ahogyan megbékélhetnek vele.-Most nem akarom minden részletét kivesézni az hosszú lenne és nehéz megérteni...;De...a Szentsátornál volt egy papi osztály...a pap feladat az volt,hogy közben járjon Isten és ember között(a többi ember aki nem volt ezen osztályrésze..."függött ezen papi osztály zökkenő mentes működésétől"...Lévi törzséről beszélek akiknek nem voltak birtokaik a többi törzsel szemben ...ez és minden ami a sátor elrendezéssel kapcsolatos;több puszta sátornál....ez mind előre mutat Isten és az ővele kapcsolatot akarni teremtő ember közeledési lehetőségéről.....a papok részére a szentélyben kenyerek voltak elhelyezve az asztalokon...amiből csak is ők fogyasztattak...ami modellezi ezen elhívatott papi osztály különleges kapcsolatát Istennel...ezzel most csak azt akarom mondani,hogy nem írás ellenes tevékenységet végez az az osztály melyet hű és értelmes rabszolgának hívunk Krisztus szavai alapján...a sátor elrendezés ennél több mindent is elárul ami megerősíti ezen eljárásmódjának helyességét és ...Pál pedig rá is mutat a Hébereknek írott levelében ;hogy ezek elő árnyékai (MODELL-je)...egy sokkal nagyobb valóságnak...az-az nem vetette el ezeket...valójában soha nem is érthettük volna meg mindezt ha Ő ezt ...bizonyára a szentszellemtől indíttatva nem írja le.
-Tudom nehéz elfogadni sokaknak azt,hogy egy emberekből álló osztály utasításait kövesse főleg ha csalódott már bennük a (tévedéseiket látva).-De nem hagyhatjuk figyelmen kívül isten eljárásmódjait a fenti sátor elrendezés sarkalatos részleteit.
...Én sokkal inkább arra vagyok kíváncsi...hogy TI hogyan értelmezitek ezen hű és értelmes rabszolgára utaló írásszövegeket...remélem nem azt írjátok majd bele van hamisítva a bibliába?-És ha van... és pedig kell,hogy legyen népe Istennek a vég idején....kik ők akik minden nemzetből özönlenek az ő hegyére?...apropó mit is ábrázol ez a hegy?-Válaszokat szeretnék kapni:)....

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.12. 15:56:31

@kingdome:
„Vajon az összes felkent személy kapcsolatban áll egymással szerte a világon, és így valamilyen módon részt vesz az új szellemi igazságok kinyilatkoztatásában? Nem. … egy felkentekből álló, korlátozott számú csoportnak a felelőssége, hogy képviselje a rabszolga osztályt. Ők alkotják Jehova Tanúi Vezető Testületét.” – Őrtorony 6/15/2009 p.24 [jelenleg csupán hét férfi!]

jehovatanui.blog.hu/2011/12/16/vannak_e_a_keresztenyeknek_emberi_vezetoik_1_resz

Te hét embert egy osztálynak tartasz?
A fenti linken is megkapod a válaszokat, de javalom keresgélj egy kicsit... vagy kigyűjtsem neked ezeket a cikkeket?

pl itt is van egy: jehovatanui.blog.hu/2011/02/03/isten_egy_szervezeten_keresztul_tevekenykedik

Ping-Pong 2012.04.12. 16:04:43

@kingdome:
Huh, nagyon durva vagy :-) De legalább nyíltan, explicit módon kimondod azt, amit az Őrtorony csak implicite mond - vagyis, hogy ez a felkent osztályra és másjuh-osztályra épül kétkasztos rezsim, ez egy full klerikális rendszer. És ezzel őngólt lősz minden Őrtornyos károgásnak arról, hogy bezzeg a "névleges keresztényeknél" papi osztály van, és az milyen írásellenes, stb.

Ezzel szemben a mainstream keresztény értelmezés az, hogy minden keresztény a királyi papság része, és nincs olyan emberkaszt, amely csak valami másodosztályú reménységre várhatna. Az egyházakban meglévő megkülönböztetések csupán evilági funkciómegosztások, de a lelkipásztorok is ugyanabba a mennybe mennek, mint a közhívek.

De értelmezést kértél a "hű és bölcs szolgáról". Hát erről már írtunk itt: jehovatanui.blog.hu/2011/05/02/erto_olvasas - beidézem a lényeget:

"A legfontosabb, ami a vezető testülettel probléma az, hogy az értelmezésükkel ellentétben az igazság az, hogy a hű és értelmes rabszolga nem prófécia, hanem példázat. Amikor Jézus a hű és értelmes rabszolgáról beszél, úgy kezdi: "ki olyan?..." Példát állít fel, nem pedig jövendőt mond. Ennek megfelelően nem is létezhet a "hű és bölcs szolga", mint különálló csoport. Azonban Jehova Tanúi "felkentekből" álló vezetősége a Biblia megfelelő igehelyét (Mt 24:45) próféciaként értelmezi, és önmagára vonatkoztatja ('hű és értelmes rabszolga osztály'), és azt állítja, hogy az ő feladata Isten népének 'idejében megadni az eledelt' (a Társulat kiadványait). Valójában ez csupán egyike Jézus példázatainak, és e példázat a 24-25. fejezet egészével együtt vigyázásra és sáfárkodásra int, nem a 20. századról jövendöl. A példázat lényege tehát folytonos éberségre intés, mint az egyházi elöljárók különös kötelessége. A hű és hűtlen szolga tehát itt egyszerűen minden embert jelent, aki Krisztust jó cselekedetekkel várja, illetőleg aki késő jövetelére számítva magát bűnre adja.

Jézus tehát azt mondja, hogy az Istentől kapott feladatunkat mindannyiunknak hűen és bölcsen kell elvégeznünk, hogy amikor az Úr visszajön, munkában találjon minket. Ilyen szempontból Jehova Tanú vallási vezetői nem voltak sem hűek, sem bölcsek. Időről időre változtatgatták a tanításukat bizonyos kérdésekben (pl. szabad-e vérátömlesztést elfogadni stb.), ill. újra és újra olyan dátumokat határoztak meg, melyek nem következtek be (pl. 1878, 1914, 1925, 1975, "még az 1914-es nemzedék idejében"). Amikor ezekkel a tévedésekkel szembesítjük Jehova Tanúit, mindig elmondják, hogy a rabszolga-osztály tagjai sem tévedhetetlenek, sem nem ihletettek. Ha ez így van, akkor viszont miért kellene követni őket? Az Újszövetség folyton arra szólít fel, hogy mindent vizsgáljunk meg, kutassuk az Írásokat, és ami jó, azt tartsuk meg. Isten előtt ezért egyénileg is felelősek vagyunk.

Jézus Máté 24-beli szavait az egyháztörténelemben egészen Russellig mindenki példázatként kezelte. Ahhoz, hogy megérthessük, hogy mit akart itt mondani Jézus a hallgatóságának figyelembe kell venni, hogy a Máté 24. és 25. fejezetének az egész szakasza Krisztus parúziájáról szól, és tele van vigyázásra való intésekkel. Bár a Társulat mindig a Mt 24:45-öt adja meg a példázat elejeként, a 45. vers kezdő sora („Kicsoda hát...?) értelemszerűen visszautal az előző, 44. versre, az pedig („Azért...”) az előtte levő példázatsorra (fügefa, Noé napjai, ketten a mezőn, ketten a malomban, éjjeli tolvaj). A 44. vers ugyanis mindezeknek a tanulságát összegzi, amikor figyelmeztet: „Azért legyetek készen ti is; mert amely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.” A 44. vers után Jézus további három példázatban ad figyelmeztetést egy új szempontból: a már említett hű és bölcs szolga példázatával (24:45-51), az eszes és a bolond szüzek példázatával (25:1-13) és a talentumok példázatával (25:14-30). Az új szempont: csak azért, mert a parúzia időpontja ismeretlen, a tanítványok nem csinálhatnak azt, amit akarnak. A tanítványok sáfársággal vannak megbízva: amit Uruk rájuk bíz, azzal gazdálkodniuk kell, mert egy napon számon kéri rajtuk. Aki tehát figyelembe veszi a vigyázásra intő szót, és a dolgát is hűségesen végzi, az valóban „hű és bölcs szolga”, vagy „eszes szűz” vagy „hasznos sáfár”. Ez a három példázat különböző élethelyzetekkel, de ugyanarra hívja fel a figyelmet. Jézus egyszerűen vigyázásra és sáfárkodásra buzdít. Nem lehet véletlen, hogy az 1. századtól Russellig valóban soha senkinek sem jutott az eszébe a hű és bölcs szolga példázatát próféciaként értelmezni, illetve egy konkrét 19. századi emberre vagy egy 20. századi testületre vonatkoztatni."

reboot (törölt) 2012.04.12. 16:18:00

@kingdome:

2Korintusz 3:14-15

14De az ő gondolkozásuk eltompult, mert az Ószövetség felolvasásakor ugyanaz a lepel mind a mai napig felfedetlenül megmaradt, mivel az csak Krisztusban tűnik el. 15Sőt mindmáig, valahányszor Mózest olvassák, lepel van a szívükön.

te nem vagy pál apostol ! a vezető testület sem ihletett !

ha az ószövetség alapján akarsz megmagyarázni dolgokat, szörnyű hibát követsz el !

ne menj túl azon ami írva van ! elég baj az, hogy a főnökeid megteszik !

ja, erre se kell válaszolnod, mint ahogy a többi - neked címzett - kommentemre sem válaszoltál...

te beszélsz itt a rabszolgáról, hogy hallgatni kell rá, követni..., akkor mit keresel itt?

maradj itt, de ennyire ne köpd magad szembe...

reboot (törölt) 2012.04.12. 16:22:26

@kingdome:

remélem felfogod miért idéztem neked a 2Korintusz 3:14-15-t

reboot (törölt) 2012.04.12. 16:25:05

@Ping-Pong: @kingdome:

pont ez a baj a vt-tel: próféciát lát ott, ahol egy sima szemléltetés van

a déli világosság is ilyen !!

ha elolvasod a szövegkörnyezetet, rájössz, hogy nem is arról szól, mint amire a vt alkalmazza...

így bármi belemagyarázható a szentírásba...

meg is lesz a büntetése !!

22. az Elem. 2012.04.12. 16:40:31

@kingdome: köszönöm hogy válaszra méltattál.

Haladjunk szépen sorban.

Az idézett írásszövegben Jézus így kérdez: "ki valójában a hű és értelmes rabszolga"?

Hogyan utal ez az írásszöveg egy csoportra, mivel nem használ többesszámot?
Mi utal ebben a szövegben arra, hogy emberek egy csoportjáról van szó és nem egyénekről?

Kérlek válaszolj: t t y

szehenza 2012.04.12. 16:41:08

szerintem az egyik legnehezebb dolog, hogy valaki ne JT-ként olvassa a Bibliát, hanem megpróbálja az alapokkal kezdeni. Nem belemagyarázni azt, amit évtizedekig tanúlt, hanem meglátni, azt, hogy mi az igazi értelme egy-egy versnek. Nem egyszerű ennyi év után!

answers 2012.04.12. 17:46:12

@kingdome:
Róm 6:15 Mit is tehát? Vétkezzünk-e mivelhogy NEM VAGYUNK TÖRVÉNY ALATT, hanem kegyelem alatt? Távol legyen. (kiemelés tőlem)

Már nem a törvényszövetség alatt vagyunk. A papi elrendezés annak volt a része, ez ma már nem szolgálhat mintaként, mert:
2Kor 3:6 Aki alkalmasakká tett minket arra, hogy ÚJ SZÖVETSÉG SZOLGÁI legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít. (kiemelés tőlem)

Új Szövetség alatt vagyunk, a törvényszövetség el lett törölve.

Apcs 2:17 És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.

A Szent Szellem, vagy Szent Lélek kitöltése nem csak korlátozott számú, azaz 144000 személynek lett megígérve, Isten ígérete szerint az ki lesz töltve „minden testre“ az utolsó napokban.

Ján 14:26 Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.
1Ján 2:20 És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.

Nem embereknek kell megtanítania Krisztus követőit Isten dolgaira, Jézus Krisztus azt mondta, a Szent Lélek (vagy Szellem) fog tanítani. Te is részesülhetsz ebben az isteni vezetésben, ha elfogadod Krisztus vezetését, és kéred, hogy segítsen a Szent Szellem által megérteni, mit akar neked személyesen mondani Isten a Biblián keresztül.

Apcs 1:8 Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nekem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.

Az önmagát hű és bölcs rabszolgának nevező vezető testület azt állítja, ők részesültek Istentől a Szent Szellem általi felkenetésben. Azonban Jézus egyértelműen megmondta, hogy amikor a Szent Lélek vagy Szent Szellem betölt valakit, az Jézus Krisztus tanúja lesz. A hű és bölcs szolga azonban Jehova Tanújának vallja magát, és Jehováról tanúskodik, ezek szerint nem rendelkeznek azzal a Szellemmel, amit Jézus Krisztus ígért!

Ján 6:68 Felele neki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad.

A Biblia nem tanítja, hogy egy ún. szellemi bárkába kell bemennünk ahhoz, hogy megmentést nyerjünk. A Biblia szerint Jézus Krisztushoz kell mennünk. Nem egy emberi szervezetnél, hanem Krisztusnál van az örök élet beszéde.

answers 2012.04.12. 17:53:00

@szehenza: Kedves szehenza, teljes mértékben egyetértek veled. Nekem is eltartott egy ideig, amíg elkezdett tisztulni az elmém a Tanúk által beleprogramozott Biblia-értelmezéstől. Még most sem tudom azt mondani, hogy kitisztult, de sokkal jobb, mint az első hónapokban. Minden alkalommal, amikor elővettem a Bibliát, azért imádkoztam, hogy tisztuljon meg az elmém a hamis tanításoktól, és imádkoztam a Szent Szellemért, hogy segítsen megérteni általa Isten a Biblia valódi mondanivalóját. Egy idő után (nem tudom másképp kifejezni) egyszerűen kinyílnak Bibliaversek. Amik addig semmit nem mondtak, hirtelen értelmet nyernek. Ahogy egyik sorstársunk írta, szerintem is ehhez kezdetben sokat kell olvasni a Bibliát, mivel Isten igéje képes megtisztítani az elmédet.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.12. 17:59:59

@reboot: Hú sok a komment nem mindegyikre tudok válaszolni egyenként ezért megpróbálok inkább átfogó válaszokat írni.
Szóval ha szerinted a hű rabszolgáról szóló szemléltetés írásszöveg kizárja egy második osztály meglétét...kikre utal a (János 10:16, 17) 16 És más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók; őket is elő kell hoznom, és figyelni fognak a hangomra, és e g y nyáj lesznek e g y pásztorral. ...nem látok elválasztódást Jézus szavai alapján?Kik a más juhok?..-És ha ez valóban csak szemléltetés és nem prófécia(egyébként elismert dolog ,hogy ez egy szemléltetés honnan vetted,hogy prófécia?)...akkor is ...vajon nem tölti -e be ezt a szerepet maradéktalanul ez az osztály?-Ki más aki betölti...ki az aki felvigyázz egy világméretű munkát,ki az aki eledelt oszt?...Egy fontos kérdésem lenne..Te és Ti miben hisztek hát ha mindent elutasítotok ?-Melyik néphez tartozol ?-tagadod ,hogy Istennek van egy egybegyűjtött népe?;hogyan tekintitek a prédikálásra vonatkozó utasítását Jézusnak?;mi a helyzet a vég idejéről szóló próféciákkal?.Miért ír a Jelenések egy korlátozott számú 144000-ről akik királyként és papokként fognak uralkodni? (Jelenések 5:9,10)-Miért ír különleges feladatukról ellenben a nagy sokasággal akik a földön élnek örökké?-A nagy sokasággal kapcsolatosan mi a helyzet?...nem látod a két osztály közötti különbözőséget?.-A szent sátorral kapcsolatos elrendezésről kifejtettem...lehet nem olvastad;...nem idegen istentől, ez az eljárás mód amit a rabszolgára bízott...ez a modell működhet ma is.-Ha van nép; kellenek akik irányítják ez régen is így volt;még akkor is ha ezek közül lesznek akik botlást is okoznak...hiszem Krisztus figyelmét nem kerüli el mind ez...,de attól ez még lehet az övé ez a szervezet...s jelenleg még nincs a világ színterén jobb...hiszem és tudom sokaknak itt és neked is...voltak akik fájdalmat okoztak...nekem is...ezért sokan kezdtek másképpen gondolkodni...alternatívákat eshetőségeket egyéb mellékutakat;lehetőségek után kutatni.
-Valami mindenképpen elindított;hogy hadviselést folytass.-Bár hogy volt is...a te dolgod;de vigyázz nehogy túl értékes dolgokról maradj le ezáltal...mert a régi sebeitek még nem gyógyultak meg. -A vétkük valóban nagyobb azoknak akik a boltlásotok okozták...jobb ha ilyen malomkövet tesz a nyakába ha az a sérelem vagy rágalom szándékos volt!!
Nem azért keveredtem ide ,hogy papoljak itt mindenkinek...csak szánakozom.
-Az egész kommentelésem abból indult;hogy vajon lehetnek-e tévedések a kinevezéseket illetően;lehet-e hogy visszaéljenek egyesek azzal,hogy hatalom töltetett a kezükbe kaptam válasz bőven-Másrészt;...most már tiszta a kép...;de látjátok...ez még nem teremtett lehetőséget nekem arra;és okot;hogy másként gondoljam a bibliai igazságokat.-Látva a tévedéseket;túlkapásokat;igazságtalanságokat...
stb.
-A gyémánton lévő repedések...talán eltántorítanak sokakat...;de az attól még gyémánt marad...és a gazdája is ugyan az!
A tiszta égbolt;nem tiszta mindenkinek;mindenki előtt van valamiféle szemüveg;egyesek előtt lepel....

answers 2012.04.12. 18:23:27

@kingdome: Kedves kingdome, szemmel láthatóan jól ismered a társulati kiadványokban írt dolgokat, sokat szinte szó szerint idézel, ugyanakkor úgy tűnik, a Bibliával már nem állsz ilyen jól. Hiányolom a mondandód alátámasztását a Bibliával. Mint láthatod, akik, itt kommentelünk, nem fogadjuk el a vezető testületet Isten által kinevezett vezetőknek, de teljes mértékben elfogadjuk a Bibliát, mint Isten szavát. Ha valóban segíteni akarsz és érvelni, akkor ne a vezető testület szavait idézd, hanem a Biblia szavait, mivel a Biblia az, ami Istentől ihletett.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.04.12. 18:24:03

@szehenza:
Tökéletesen megértem az érzéseidet, mert velem is így volt. Sajnos minden bibliaversről a gyülekezetben átélt rossz tapasztalatok jutottak eszembe, ami fizikai tüneteket eredményezett nálam.
Ezért én inkább nem erőltettem az olvasást, viszont, ahogy teltek múltak az évek, egyszercsak leülepedtek a dolgok és tényleg 'kinyíltak' a versek (ahogy answers is írta), melyek sokszor maguktól az eszembe jutottak különböző élethelyzetekben.

Ma már újra tudom olvasni a Bibliát,a nélkül, hogy a társulati magyarázatok jutnának eszembe. Később neked is biztosan jobb lesz.

jang eüm 2012.04.12. 18:25:41

@reboot: Szia én megmondom neked mit keres itt ezen az oldalon...tanúskodik nekünk,majd be írja az ídöt a szántóföldi jelentésbe mint óra szám így kényelmesebb!

reboot (törölt) 2012.04.12. 18:34:49

@kingdome:

"megpróbálok inkább átfogó válaszokat írni"
>>mindenki jobban örülne, ha precíz, és nem átfogó válaszokat adnál, ez így mellébeszélés<<

"kikre utal a (János 10:16, 17) "
>>pogányok, akik hívők lesznek, pl. kornéliusz<<

"felvigyázz egy világméretű munkát,ki az aki eledelt oszt?"
>>ezt bármely egyház felső vezetője elmondhatja magáról<<

"mindent elutasítotok ?"
>>nem<<

"Melyik néphez tartozol ?"
>>jt vagyok<<

"tagadod ,hogy Istennek van egy egybegyűjtött népe?"
>>nem, de nem jt azok<<

"hogyan tekintitek a prédikálásra vonatkozó utasítását Jézusnak?"
>>én minden nap beszélek istenről, ha tehetem<<

"mi a helyzet a vég idejéről szóló próféciákkal?"
>>attól függ, egy része isz.33 pünkösdtől teljesedik, egy része még hátra van, pl. 2tessz2<<

"nem látod a két osztály közötti különbözőséget?"
>>nem, ugyanaz a csoport, a 24 vénnel is azonos<<

"szent sátorral kapcsolatos elrendezésről "
>>nem értetted meg az idézetem<<

"ez a szervezet...s jelenleg még nincs a világ színterén jobb"
>>sokak szerint van, szerintem is<<

"neked is...voltak akik fájdalmat okoztak"
>>nincsenek személyes sérelmeim, nem értek egyet a vt tanításaival, eljárásmódjával, szellemiségével, nekem más tanít a szellem/lélek hosszú évek óta<<

"elindított;hogy hadviselést folytass"
>>a vt visel hadat sok mindennel szemben<<

"vigyázz nehogy túl értékes dolgokról maradj le"
>>sokféle kiváltságom volt már, halom szemétnek ítélem<<

"mert a régi sebeitek még nem gyógyultak meg"
>>nincs sebem, egyszerűen átvert a szervezet<<

"jobb ha ilyen malomkövet tesz a nyakába ha az a sérelem vagy rágalom szándékos volt"
>>akkor a szervezet meg kell hogy szűnjön a felső vezetői szándékos bűnei miatt<<

"Nem azért keveredtem ide ,hogy papoljak itt mindenkinek"
>>akkor miért jöttél ide? egyébként papolsz és hazudsz magadnak<<

"csak szánakozom"
>>azt ott kel gyakorolni, ahol szívesen veszik, mi sajnálunk téged, a szánalom még odébb van, de eljöhet <<

"ez még nem teremtett lehetőséget nekem arra;és okot;hogy másként gondoljam a bibliai igazságokat"
>>nem kutattál még eleget, használ az ezen az oldalon levő cikkeket<<

"A gyémánton lévő repedések...talán eltántorítanak sokakat...;de az attól még gyémánt marad...és a gazdája is ugyan az!"
>>félrebeszélsz, a repedéseket látod, de nem jössz rá, hogy nem gyémánton van<<

"A tiszta égbolt;nem tiszta mindenkinek;mindenki előtt van valamiféle szemüveg;egyesek előtt lepel"
>>félrebeszélsz, az égbolt tiszta, a szemüveg koszos, a lepel max áttetsző, ha eddig mást hittél...<<

reboot (törölt) 2012.04.12. 19:25:40

@sefatias:

Na helló ;) szerintem nem olvas csak kommentel. Ha olvasna nem írná azt, amit. De hátha rájön hogy nekünk hiába prédikál. :D

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.04.12. 20:04:14

@kingdome:

Nem szállnék veled hitvitába, mert abban hiszel, amiben akarsz. Csak két gondolat vetődött fel bennem:

"És ha van... és pedig kell,hogy legyen népe Istennek a vég idején....kik ők akik minden nemzetből özönlenek az ő hegyére?...apropó mit is ábrázol ez a hegy?"

Az én olvasatomban egy hegy egy magasabb helyet jelöl, mint a környezete. Ehhez képest azok, akik követték az általad is képviselt Őrtorony társulat tanításait, inkább egy gödör alján találták magukat....

"A vétkük valóban nagyobb azoknak akik a boltlásotok okozták...jobb ha ilyen malomkövet tesz a nyakába ha az a sérelem vagy rágalom szándékos volt!!"

Mindegy, hogy szándékos a sértés vagy sem, ha az áldozat panaszt tesz, akkor az onnantól kezdve az elkövető tudomására jut. Az elkövetett tetteit mindenkinek saját magának kell helyrehoznia, ha lehet, vagy az áldozat bocsánatát kérnie (legalább) még akkor is ha azokat nem is szándékosan tette. A törvény nem tudása nem mentesít a büntetés alól.....
Ezt kívánná a becsület és az Írások is (Máté 5:25).

szehenza 2012.04.12. 20:07:56

azért én szívesen meghallgatnám mit mond Kingdome az ENSz kapcsolatról, a szabadkőműves múltról, vagy a sok végidő próféciáról. Tényleg érdekelne milyen mentséget lehet erre találni ( Ha már írta bocs)

Nεω 2012.04.12. 20:08:16

@reboot:

Penge vagy tesó:-) Köszi szépen a helpet... most értem csak haza.

@sefatias:

Senki nem bánt senkit Sefa! Nem veheti sértésnek drága barátod, mert kértem már nem egyszer, hogy olvasson, aztán ! kérdezzen/érveljen. De nem.
Ő állít és kérdez épületes...h*ségeket. Nem veszi észre, hogy az itt írók nagy része évtizedeket!!! húzott le a szervezetben a lehető legmagasabb pozíciókban is akár. Na ja. A szívem összeszorul ma is... áhh. Mindegy.

@kingdome:

Gőzedelmem sincs ki lehetsz, de újra kérlek tisztelettel:
olvass, olvass, olvass. Aztán ha marad kérdés, bátran kérdezhetsz.
Értem, hogy mi miatt jöttél először. Remélem kaptál feleletet is. De a többi kérdés sem smafu:-) vedd úgy, hogy nem a szél fújt ide... a szél se fúj összevissza testvérem!

reboot (törölt) 2012.04.12. 20:22:58

@Τιμόθεος:

;) "férfiasan tökéletes"

[gillette reklám]

--
reboot shut down

22. az Elem. 2012.04.12. 22:19:37

@kingdome:
Sok mindenről írsz de nem válaszoltál, várom válaszod.

22. az Elem. 2012.04.13. 08:42:06

@kingdome:
Újra átolvastam amit írtál és sehogy nem tudom elkerülni azt a gondolatot, (amiben én sem voltam különb nemrégen) hogy a hozzászólásod olyan mintha egy leckét mondanál fel.
Olyan érzés mint amikor valaki odateszi a lábát az ajtónál és nem engedi, hogy a házigazda becsukja az ajtót, amíg el nem mondtad végig a mondanivalód.

Egy szemléltetéssel élve, gyorsan felfűzöd egymás után a gondolatokat úgy mintha egy nyakláncot fűznél gyöngyökből.
De külön nem vizsgálod meg a gyöngyök valódiságát, és nem veszed észre, hogy olyan gyöngyöket fűzöl egymás mellé amelyek nem tartoznak össze.

De ezen nincs csodálkozni való mert a szervezet célja éppen ez.
Ne gondolkodj csak mondd fel a leckét. Ha egyszer bekaptad a horgot nagyon nehéz megszabadulni. Gondolkozz!! A leckét én is tudom. :)

Még mindig várom válaszodat: miért alkalmazható az idézetben szereplő "ki" szó egy csoportra?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.13. 14:46:59

@twenty-two years: jó ez a szemléltetés. pontasan leírja, hogy mi történik. eszembejutott az emlékünnep, ahol felolvastak három négy bibliaverset arra hogy az újszövetség, meg a 144000, meg ez meg az. de hogy ezek a versek hogy kapcsolódnak össze azt nem írják le. (és én mennyi emlékünnepi beszédet tartottam....)

22. az Elem. 2012.04.13. 20:33:32

@kingdome: még mindig várom a válaszod!! :)

kicsella 2012.04.13. 20:54:50

@twenty-two years:" Egy szemléltetéssel élve, gyorsan felfűzöd egymás után a gondolatokat úgy mintha egy nyakláncot fűznél gyöngyökből.
De külön nem vizsgálod meg a gyöngyök valódiságát, és nem veszed észre, hogy olyan gyöngyöket fűzöl egymás mellé amelyek nem tartoznak össze."
Ezt jól megfogalmaztad, pontosan így látom én is.

jang eüm 2012.04.14. 12:54:19

A szemléltetés nekem is tetszik,és én is várom a válaszod hogy miért alkalmazható a a Máté24:45 verse egy csoportra?...De az is érdekelne hogy hol van az a Bibliában le irva hogy.Teokratikus szolgálati iskola,Gileád iskola,Szolgálati kiképző iskola,Úttörőszolgálati iskola....mert én erről nem olvastam a Szentírásban,de még arról sem hogy ez Jehova szerető el rendezése lenne.Ezeket az elrendezéseket JT találták ki emberek,ha ezeket követjük embereket követünk az már szekta.Jézus világosan megmondta ..Köves engem! nem JT-it nem embereket nem csoportot..Kedves Jt-ja akkor válaszolnál erre is meg az elözőekre is.Köszönöm..

22. az Elem. 2012.04.14. 15:02:11

Kedves Kingdome!

Valahogy éreztem, hogy nem fogsz velünk jönni és együtt gondolkodni.
Sajnálom, hogy eltűntél és nem veszel velünk részt az útkeresésben.
Azért még reménykedem, hogy visszatérsz és elgondolkozol azokon az élettapasztalatokon amiket itt olvashatsz.
Lásd, minden tapasztalat mögött egy emberi élet húzódik meg.
Egy olyan ember élete aki teljesen rábízta magát egy szervezetre.
Mindannyian egybehangzóan mondjuk: "nem Istenben csalódtunk és nem is Jézusban", hanem egy emberi vezetésben, amely kihasznált és átvert minket.
De írja a Biblia hogy az igaznak minden a hasznára van, és meggyőződésem, hogy nekünk is segít ez a tapasztalat, még ha keserű is ez a pirula.
Hiszem azt, hogy egyszer mindannyian, Te is velünk együtt ott leszel az Isteni megoldásban.

Isten áldásával: t t y

szehenza 2012.04.14. 15:05:00

@twenty-two years: van ahol most van körzetgyűlés, lehet azért nincs itt kingdom. Hátha vissza jön még

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.14. 15:43:48

@twenty-two years: @szehenza:

Emlékezzünk egy kedves Sors,-és OLVtárs szabadulás-történetére!
Körzetgyűlésen,vagy kerületkongresszuson hallott egy előadást,amely arról szólt,hogy az ex-Jehova Tanúi a rákos daganathoz hasonlóak,akiket "ki kell vágni" ahhoz,hogy a SZERVEZET egészséges maradhasson. Ha jól emlékszem,akkor Tamara72 írta ezt. Még Jehova Tanúi rendezvényein is hallhatóak olyan gondolatok,amely elindíthatnak gondolkodó-kérdező-kereső embereket a szabadulás Útján!

Bízom én is abban,hogy Kingdome visszatér... talán egyszerre Magyarázóval!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.14. 20:15:07

@Tamara72: [;-<))

Tudtam.
Nem akartam én írni a háttérinfókat,hogy ki kinek a hozzátartozója, mert vannak,akik nagyon_de_nagyon érzékenyek erre.
A lehető Legilletékesebb OLvTárs(nő) klaviatúrájából azért jobban hangzik! :-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.14. 20:19:38

@Zsolt520: rákos daganat? az jó. magyarán nem is emberek?

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.14. 21:32:59

@sefatias:

Tamara OLvTárs megelőzött a válasszal, de Ő a FüLTanú. Szóval ezek lennénk mi WatchTower szemszögből. De én inkább dicséretnek tekintem.

Az én utolsó kongresszusi emlékem az 1995-ös nyári kongresszus volt. Nem akartam ott "missziózni", csak látni szerettem volna néhány Arcot. Emlékszem egy tanításra,amelyben azt taglalta az Előadó,hogy Úgy kell ragaszkodni Jehova SZERVEZETÉhez, mint a kis pandabocs a számára Életet jelentő Macimamához...

Megerősített abban,hogy április 24.-én jó döntés volt a Kilépő Nyilatkozat megírása,és elküldése! Pár testvér odajött hozzám, -nem fordítva!- kicsit beszélgettünk. Ezt nem nézhette tétlenül két RENDEZŐ, és határozott fellépéssel utasítottak a helyszín elhagyására, mert ellenkező esetben "rendőrt hívnak".

Egyszerre volt tragikus,és komikus a helyzet. A hétköznapi egyszerű emberek hirtelen "élet,és halálosztó" seriffek, teokratik-terminátorok lehettek!
Nem akartam fokozni a feszkót,
igaz, nagyon maradni sem volt kedvem.
Mindenesetre hiterősítő volt nekem.
Azóta sem mentem el J.T.-rendezvényre.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.14. 21:37:30

@Zsolt520: A hétköznapi egyszerű emberek hirtelen "élet,és halálosztó" seriffek, teokratik-terminátorok lehettek!

és élvezik is

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.14. 21:42:37

@sefatias:

Ahogy az egykori miniszterelnök mondá:
"Nem kicsit: nagyon!!"

Természetesen továbbra is tisztelet a kivételeknek,akik Emberek próbáltak-tudtak maradni a WatchTower-gépezetben a sok Brooklynból beprogramozott biorobot között.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.14. 21:45:47

@Zsolt520: őket is meg lehet érteni. nem tehetnek róla hogy azt hiszik jót tesznek nekünk is és maguknak is jános 16 :2.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.04.15. 07:12:31

@Zsolt520:
Zsolt! Ez nagyon jó sztori! És mégis mit mondtak volna a rendőröknek? Érdemes lett volna megvárnod....

szehenza 2012.04.15. 08:08:14

jó reggelt mindenkinek!
lenne egy kérdésem. Mi lesz a földel? Megmarad, vagy, hogy látjátok? itt lesz az örök élet?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.15. 08:22:38

@szehenza: 1 mózes 3:22-23ézsaiás 45:18, jános 3:16,

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.15. 13:51:35

@karalabe4: Valószínű,hogy "ennek az embernek[?] a jelenléte zavarja a Szellemi Lakomát,esetleg elszívja előlünk a levegőt..! [;-<)
Talán általuk "oltott be" az Úr Jézus Watchtower-nosztalgia ellen!

jang eüm 2012.04.15. 16:15:25

@Zsolt520: Szia ez nekem nagyon tetszik be programozott biorobotok...valahogy én is így éreztem magamat míg tanú voltam mint egy marionett fa bábú akit e tervezője madzagon mozgat mindent úgy csinál ahogy a tervezője akar.Mindenre bólógatni gondolkodás nélkül,mert ha elkezdünk gondolkodni és máskép látni dolgokat jön a megtorlás ...KikÖZÖSITÉS... Már régebb óta kerestelek benneteket ,örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt.Már a legelső komentemre kaptam egy buzditó választ ami sokat segítet...

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.15. 18:52:36

@szehenza:
Nos vagyok...elszólított a kötelesség szellemi programokat kellett előkészítenem,....és nem nem nem abból az indítékból írtam,mert szükségem lenne az óraszámokra;amivel a szántőföldi jelentésem kerekíthetem:) -Erre nincs szükségem.-Valójában eszembe sem jutott addig míg itt meg nem lett említve...no ,de nem gond.-Lépjünk tovább.
-A nyakék mely gyöngyökből áll;valóban magában rejti a lehetőséget,hogy szemenként vizsgáljuk meg azt.-De nem minden esetben járul hozzá az igazsághoz;....sokkal inkább a láncot összefüggéseiben kell mustrálnunk...mivel egy gyöngy önmagában csak 1 gyöngy...és messze áll attól,hogy önmagától egy ékszer legyen.-Hasonlóképpen;a hű és értelmes rabszólgáról szóló szemléltetéssel összefüggésben;ha pusztán csak erre az egy gyöngyszem értékű verse tekintenénk;ha csak ezt az egyet ;és a többi isteni gyöngyszemet figyelmen kívűl hagynánk;elveszne az igazság....igen a szentírás összefüggő szerves;együtt lélegző isteni MŰ...ezért figyelembe kell venni mindazon Bibliában található pl. Isteni bánásmódot eljárás módot ahogyan amilyen(módon)közeledett Isten az emberhez;....Embert...majd később emberi testületet használt fel népe irányítására;nem tagadhatjuk. Írásszövegek...kérésre:...) elnézést hogy kihagytam eddig azt hittem sokak előtt ismertek ezek a szentírási helyek vagy történetek.
-Isten kapcsolatot teremt az emberrel ...partriarchális vezetés Jehovától...Ábrahám Izsák Jákob....Mózes Áron...később a felelősséget megosztották 70 vén embert neveztek erre a feladara ki akiknek a szentszellem segített ezt a feladatot ellátni.(4Móz 11:13–29).-Még talán korai bár rámondható e szervezeti elrendezésre;...Jehova már ott egy TESTÜLETET használt fel a jó kedve szerint..bár tudom irtóztok itt ettől a megnevezéstől. (akkor sem tettszett ez sokaknak):)
---Szóval nyakék?...itt hozzá egy láncszem...van még ?...

A sátor elrendezés részletezését most kihagynám arról részletesebben beszéltem már itt; C:T:RUSSELL kiadott egy könyvet a Királyi papságnak ;abban részletesen ír erről a címe:A SZÖVETSÉG SÁTORA MINT A
JOBB ÁLDOZATOK ÁRNYÉKA
nekem az 1918-as Magyar nyelvű példány van itt meg.
-Az ide vonatkozó lényegét röviden összefoglalva -Jehova ott akkor abban az időben egy szervezett papi osztályt egységet használt fel arra,hogy a nép elnyerhesse vele a jóindulatát.de ezek az emberek az égi dolgoknak egy mintaképi ábrázolatában és árnyékában végeznek szent szolgálatot; mint ahogy Mózes, amikor a sátor elkészítése előtt állt, megkapta az isteni parancsot. Mert így szól: „Vigyázz, hogy mindent a szerint a minta szerint készíts el, amelyet a hegyen mutattak neked.”-Apropó most itt jutott eszembe az irányított Droid kifejezés is:)...igen itt Mózes Droid lett abban az értelemben,hogy szorosan követnie kellett az Isteni utasításokat...bár ez a kifejezés akkor azt hiszem még ismeretlen volt:) Mível ezen templomelrendezésekről is beszélt Pál a leveleiben rámutatott azok keresztényekre vonatkozó jelentőségére (Kolosszé 2:17) mert mindez az eljövendőknek árnyéka, a valóság azonban a Krisztusé.-Az-az nem elvetette;hanem hasonlította,kivetítette isten előtti helyzetük megértésének alátámasztására.
-Nagyobbat ugranék;...Jézus miután elkezdte földi szolgálatát 12!!!-Hangsúlyozom 12 Apostolt választott ami önkéntelenül is ha a bibliai ismeretünkre támaszkodunk...Önkéntelenül is Izrael 12 törzsét juttatja eszünkbe;nem szám misztika ez...jelentősége az előzőekben lett megfogalmazva...mintegy vörös fonálként átnyúlik az egész szentíráson...egészen a jelenések könyvéig ahol Jelenések 9:12-14-ig;
-Tehát volt egy szűkebb meghittebb társasága a barátai,akik bizalmas viszonyt élvezhettek vele.
-Részt vállaltak vele a közös tevékenységekben,pl.eledel osztás;...tudtak róla dolgokat amiről másoknak fogalmuk sem lehetett.-Később a Csel 15: fej látjuk ezen Apostolok jelentőségét amikor az egész testvériséget érintő megnyugtató döntést kellett hozni.-Az -az működött egy TESTÜLET érett férfiakból...DÖNTÉST hoztak a SZENTÍRÁS alapján.-Ez is legyen egy újabb gyöngy a nyakéken...és össze is illik az előzőekkel.
-Azon személyek akik tagadják ahogy itt fogalmazott valaki az osztály elvűséget;sajnos csalódniuk kell;mert ez bizony végig vonul hát az egész szentíráson mint egészen.
-Nem lehet mindenki szellemi értelembe vett Izraelita.."felkent"..ez igen egyértelmű azoknak akik már rendelkeznek az erről szóló bibliai ismerettel,tudjuk azt is,hogy szerető Istenünk a földet sem hiába alkotta hanem azért,hogy lakjanak rajta;...a felkentek égi Királyságban betöltött célja nyilvánvaló...Királyok és Papok lesznek...és uralkodnak a föld felett ..."és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”(Jel 5:10)
...a forgató könyv ismert azt hiszem az itt lévő testvéreim előtt,..miért is kell Királyokként és Papokként uralkodniuk ott?-Hangsúlyozom.....a FÖLD FELETT"-Kik laknak ott?-Egy "nagy sokaság akik kijöttek a nagy nyomorúságból (Jel 7:13).-Bár már előre látom az itt lévők érvelési technikáját hamarosan valaki szét fogja szedni szavaim és érvelésem mozaik darabkáját és önmagában kezdi vizsgálgatni...pedig sajnos ez nem helyes...a nyakék tehát úgy készül el,hogy bár szemeket fűzünk egymás után;de csak olyanokat amik összeillenek egymással !!! A szentírást összefüggéseiben kell látnunk.:)-
-Nem mindig hasznos hát; ha szemenként vizsgálunk tantételeket ,próféciákat stb.
-Sokat lehet erről beszélni még;...bár tudom sokaknak semmi sem lenne elég annak elfogadására,hogy Jehova ma egy látható emberi szervezetet használ fel.-Tudom nem szeretnének egy szervezet részévé lenni ...csak,hogy ez idő szerint ez Jehova eljárás módja az előzőekben érveltek szerint is.-Bár ez senkinek sem könnyű..nekik a felkent testvéreimnek" sem aki időben kell hogy osszon szellemi eledelt..és olyanoknak sem akit elítéltek ;megfeddtek;elmarasztaltak vétkeikért vagy rosszul bántak velük...megbeszéltük homok lehet és van is a gépezetben lehetnek rossz pásztorok is ;...lehetnek akár báránybőrbe bújt farkasok is közöttünk ;de hiszem Jézus figyelmét nem kerülik el a vélt sem a valós sérelmek az ítélet napján!!!
-De vannak remek kiváló különleges kedves keresztény emberek is akikkel kapcsolatban állok élmény velük egy társaságban lenni és szellemi témákról beszélgetni;ismerek a hű és értelmes rabszolgák közül is néhányat...akiket személyesen ismertem meg mind mind igazi ember kedves segítőszándékú keresztény akik ÉLIK szellemükben Krisztus törvényét és sugárzik belőlük..."forrnak a szellemtől"-Nem nem mindenki közönyös gép alkatrész csak ebben a szervezetben(DROID)!!!-De; hová mehetnénk ahol Jehova irányít egy világraszóló prédikáló és tanítvány képző munkát...
Sok nagyon nagyon rossz dolgot is hallottam ITT a blog-on;...tudom egy része szemenszedett hazugság,hamisság.
-Egy másik része fél igazság;félre értések is;..de bizony vannak valós nehézségek is.
-Sokan erre hajtják a fülüket.
Ma már nincs több időm...mennem kell...legközelebb egy izgalmas kérdésről szeretném kifejteni a megfigyelésem és megbeszélni azt...az ENSZ....ről....Szerintem érdekes lesz :)

ui.:elnézést az írás hibákért sietve kellet írnom

szehenza 2012.04.15. 19:13:22

@kingdome: szia!
én arról kérdeztelek, hogy mi a véleményed az ensz kapcsolatáról a szervezetnek, vagy arról, hogy Russel erősen kapcsolatban volt a szabadkőművesekkel. De majd akkor legközelebb remélem leírod:)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.15. 19:43:16

@kingdome: amit írtál annak nagy része számomra már csak porhintés. Egy két dologra reagálnék. először egy kérdés: Biztos hogy te vagy az aki néhány hete még elkeseredve kért tőlünk tanácsot a fekete, illetve szürke munka miatt amit elvállalt a családja érdekében?
másodszor:"tudom sokaknak semmi sem lenne elég annak elfogadására,hogy Jehova ma egy látható emberi szervezetet használ fel.-Tudom nem szeretnének egy szervezet részévé lenni "
ezt elég rosszul tudod. Legtöbben itt boldogok lennénk ha részét képezhetnénk, egy isteni törvényeken, és a krisztusi szereteten alapuló vallási közösségnek. És azt hiszem legtöbben boldogok lennénk, ha ezt a közösséget Jehova Tanúinak hívnák.
harmadszor: "megbeszéltük homok lehet és van is a gépezetben lehetnek rossz pásztorok is ;...lehetnek akár báránybőrbe bújt farkasok is közöttünk ;de hiszem Jézus figyelmét nem kerülik el a vélt sem a valós sérelmek az ítélet napján!!!" Sajnos ezt rosszul tudod. Hivatalosan ilyen nem lehet. Nézd meg az ezzel kapcsolatos őrtornyokat, vagy a tavalyi zónafelvigyázó előadását. hivatalosan, a hű és értelmes rabszolga jelen álláspontja szerint, nem lehetnek báránybőrbe bújt farkasok a felvigyázók között, ebből adódóan nem okozhatnak valótlan sérelmet sem, mivel a döntéseik az égi döntéseket tükrözik vissza. Tehát ami ma a szervezetben történik, az mind okkal van. Azért mert Jehova akarja úgy.
És akik itt csacsogunk, sajnos ebben a saját tapasztalataink alapján nem tudunk hinni

Nεω 2012.04.15. 20:22:37

@kingdome:

Kedves Kongdome!

Tényleg kedves embernek tűnsz! Így érzem. Azt senki nem vitatja, hogy van a tanúk közt is rendes ember, mint mindenütt van jó és rossz ember. De a Jt vallás ezen túlmegy. Ez nem elég. A megmentéshez tanúnak kell lenni...
Nézd, amikor itt valaki vitatkozik, az nem azért van, mert a vitapartnerrel van baj. Nincs itt nyertes vagy vesztes, csak hamis és igaz ÁLLÍTÁSOK.
Ami igazából felháborít engem, az nem más, mint a durva mértékű félrevezetettséged és a többi 7 millióé is. Bízom benne, hogy hamarosan kész és képes leszel rá, hogy azt is meglássad, ami nem tetszik, és nehéz elfogadnod. A személyeddel semmi bajom, hidd el.

Többszörös gondom az írásoddal, hogy tele van - hamis érvelési (társulattól kölcsönzött) technikával,
- fél igazsággal,
- tények bibliai részek összemosásával,
- érzelmi menekülőkkel/kiskapukkal/gyorsváltással (már előre közlöd, hogy majd szét lesz szedve az írásod, de téged NEM érdekel, mert ez így JÓ és kész, utána ! meg már nem ezzel foglalkozol, hanem egy másik témával {ugyanilyen gyenge lábakon álló érveléssel, feltételezem}). Ja, ez stratégiád most több érveléstani buktatót is hordoz magában egyszerre...

Csak egy példa (bár gyakorlatilag mondatról mondatra meg tudnám tenni az írásoddal a javító elemzést)

"igen itt Mózes Droid lett abban az értelemben,hogy szorosan követnie kellett az Isteni utasításokat"

Hehe. Ez jó...

- Mózes volt a droid vagy a nép? Mert nem mindegy. JT között csak a nép a droid. A VT azt csinál és mond amit akar. (Pedig a te logikád szerint nekik kellene droidoknak lenni, ÉS ahogy Mózes, bizonyítani !!!!!!!!! Isteni kinevezésüket, Szellem általi támogatottságukat). De ezt nem hogy nem tudják megtenni, ennek az ellenkezője van benne a kiadványaikban. Írtam már neked a JW idézeteket, de vagy nem nézted meg, vagy nem érdekel a valóság.
Lényeg, hogy a VT nem droid, mert sem felelősséget nem vállal, sem bocsánatot nem kér, sem be nem ismer semmi tévedést. Legjobb esetben is csak kozmetikáz. A féligazság meg hazugság! A többi tanú ki van használva és félre van vezetve, sőt néha az életével, az egészségével, szerettei életével fizet (oltás, vér, polgári {több ezreket erőszakoltak meg, vertek össze JW is leírja ha kell adom az oldalszámokat is}) Nem ártana tájékozódnod végre a saját kiadványaitokból!!

- a vezető testület léte NEM bibliai. Amikor probléma volt Jeruzsálemben, Pál azért ment fel, hogy a jeruzsálemieket!! tegye helyre. Ellenőrizd csak nyugodtan.

- Néhány cikkel lejjebb megtalálod mit gondolt erről a vezető testületi elrendezésről maga F. Franz közvetlenül a strukturális átalakulás ELŐTT. (megvan felvételen angolul, remélem beszéled a nyelvet). Tágabb jelentőségeibe inkább bele se megyek a vezető testületi strukturális átalakulásnak. Sose érne véget az írásom.

Közlöd, hogy itt féligazságok vannak, és negatív fókuszok (vagyis itt csak a rossz dolgokat, veszteségeket nagyítjuk fel, persze egy-két valós dolgot is észreveszünk nagy nehezen)

Sajnálattal közlöm veled, hogy ugyanezt teszed te is (ha feltételezem egy percre, hogy igazad van) Amúgy nincs. Egy példa:

"Tudom nem szeretnének egy szervezet részévé lenni..."

Nos ez nem igaz!! Tök jó lenne újra hinni. A szívem szakad abba, hogy mire vesztegettem el az életem nagy részét feleslegesen. Én nagyon jól elvoltam tanúként. Nem volt bajom azzal sem, hogy valaki állandóan megmondja mit szabad és mit nem. Nem kellett gondolkodni, csak csinálni, mint egy gyereknek...
Persze gyakran nem értettem, hogy miért úgy van egy-egy dolog, és hogyan lehet az, hogy az én lelkiismeretem attól függ amit a VT aktuálisan tanít (lehet hogy ma így, holnap már úgy kell, hogy ki legyen iskolázva a lelkiismeretem), DE nem tettem semmit, nem beszéltem róla, és nem ez miatt adtam fel mindent; sőt a legtöbbünk ugyancsak nem e miatt!!

Én például a tudatos !!! (leellenőriztem vagy 100-at) hazugságok, dokumentálható!!!!!! elmekontroll, és az emberi élet semmibe vétele miatt dobtam be a törülközőt (nem tudok részt venni tiszta lelkiismerettel mások életének tudatos megnyomorításában, maximum a magamét tolom el) majd 30 éves szolgálat után. Na?
Nem kellene megítélned az indítékaimat. Ez a színtiszta igazság. Mindent feladtam a szervezetért. Igen, érte, mert én csak hittem, hogy Istenért tettem. De remélem azért Ő tudja min mentem és megyek át jelenleg is.

A gyöngyös szemléltetésed pedig egy az egyben téves.

Nem lehet igazi ékszert összefűzni bóvli cuccokból. Hogy képzeled? Te eleve feltételezed, hogy jók azok a gyöngyök egyesével is, de ezt csak úgy tudod bizonyítani, ha megnézem az egész láncodat, és jól néz ki... tetszik? Aha, jól néz ki. Akkor igazi is? Naná!! Hát nem! Egyesével is meg kell hogy álljon miden pici gyöngyöcskéd. Ha eggyel is baj van, akkor baj van. Se sajnos itt nem eggyel van baj, hanem szinte minddel.

Csak egy példa:

(Jelenések 5: 10) Nem a föld felett fognak uralkodni, hanem a földön!! Kérlek nézz már utána dolgoknak mielőtt ide beteszel ilyen gyengus érveket. Ezen a blog kb 3 éve túl van. Ezért kértelek már sokszor, hogy olvass légy szíves.
KIT ("upon the Earth") görögül epi (rajta!!, nem felette)

Remélem az ENSZ-es témában jobban összeszeded az érvelési tudományodat. De én igazából továbbra is arra buzdítanálak, hogy informálódj, mert akkor nem követnél el ennyi szarvas hibát sem tennél fel ennyi régesrég megválaszolt kérdést. Örülök, hogy itt vagy, de ez így nem fog menni.

Véletlen se hidd, hogy olyan jól megmondtad a tutit, hogy lazán hátradőlhetsz a fotelban. Nincs időm 5 oldalt írni neked a mondókádra, de nem is szükséges, tapogasd le magad a buktatóidat.
Várunk vissza!

Üdvözlet

answers 2012.04.15. 20:24:56

@kingdome: "-A nyakék mely gyöngyökből áll;valóban magában rejti a lehetőséget,hogy szemenként vizsgáljuk meg azt.-De nem minden esetben járul hozzá az igazsághoz;....sokkal inkább a láncot összefüggéseiben kell mustrálnunk...mivel egy gyöngy önmagában csak 1 gyöngy...és messze áll attól,hogy önmagától egy ékszer legyen."

Kedves kingdome, Twenty-two years szemléltetése nem a Biblia versek megvizsgálására utalt, ahogyan te azt értelmezted, hanem a Társulat által írt dolgokra. Te nem a Biblia igazgyöngyeit fűzöd össze, hanem a Társulat tanítását, és az az, amit meg kellene vizsgálni, egyenként, mivel azok között rengeteg a hamis gyöngy.

" azt hittem sokak előtt ismertek ezek a szentírási helyek vagy történetek"
nem azért kértem, hogy írj Biblia verseket, mert nem ismerjük őket, hanem azért, hogy Isten Szavával támaszd alá az érveidet, ne a Társulat írásaival.

Ja, az óraszámot ne írd be ezentúl se, mivel hitehagyottaknak eleve nem is beszélhetsz, a tétlenek buzdítását pedig nem írhatod a munkajelentésben. :))

answers 2012.04.15. 20:36:51

@Τιμόθεος: "De remélem azért Ő tudja min mentem és megyek át jelenleg is. "

Biztos lehetsz benne, hogy tudja. És biztos lehetsz benne, hogy a jutalmad nem marad el, mert tudja, hogy őt keresed.

Zsid 11:6 Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.15. 21:09:23

@kingdome:

„...ugyanaz az Úr, aki akkor világossággal látott el minket az igéből, még most is ugyanúgy gondoskodik erről. (...) Ha embert követnénk, kétségkívül más lenne a helyzetünk; az egyik emberi ötlet kétségkívül ellent mondana a másiknak, és azt, ami egy vagy két vagy hat évvel azelőtt világosság volt, most sötétségnek tekintenénk. Istennél azonban nincsen változás, még a visszafordulás árnyéka sem, és így van ez az igazsággal is; bármely ismeretnek vagy világosságnak, amely Istentől jön, olyannak kell lennie, mint a szerzője. Az igazság új szemlélete sohasem mondhat ellent egy korábbi igazságnak. Az „új világosság” soha nem oltja ki a korábbi „világosságot”, hanem növeli azt.”

Zion's Watch Tower, February, 1881 (p. 188)

EZZEL SZEMBEN:

A szodomai emberek feltámadása

1879 - Fel fognak támadni.
1952 - Nem fognak feltámadni.
1965 - Fel fognak támadni.
1988 - Nem fognak feltámadni.

Az „Úr” kiléte a Róm 10:12-16-ban

1903 - Az „Úr” Jézus.
1940 - Az „Úr” Jehova.
1978 - Az „Úr” Jézus.
1980 - Az „Úr” Jehova.

A „felsőbb hatalmak” kiléte a Róm 13:1-ben

1916 - A „felsőbb hatalmak” a kormányzatok
1943 - A „felsőbb hatalmak” Jehova Isten és Jézus Krisztus
1964 - A „felsőbb hatalmak” a kormányzatok.

A „juhok és kecskék” szétválasztása (Mt 25:31-46)

1919 - A nagy nyomorúság ideje után fog megtörténni.
1923 - Most történik, a nyomorúság előtt.
1995 - A nagy nyomorúság után fog megtörténni.

jehovatanui.blog.hu/2011/06/18/jehova_tanui_ovakodj_a_hamis_profetaktol
jehovatanui.blog.hu/2011/06/30/huek_voltak_e_es_bolcsek

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.16. 16:42:48

@jang eüm:

Biztos nem csak mi éreztük azt ,hogy brooklynból beidomított teokraterminátor biorobotok voltunk, saját kérdések ,gondolatok, kételyek nélkül.... Az internet elterjedése Jehova Tanúi között sem állt meg, sőt![;-<))

Újabb,és újabb kedves Bentlakók írják meg email-ben,és kommentekben: "Én csak véletlenül kerültem ide!!!!" Ó.... igen?

Csak nem ajánlja a Jw.org a Blogot?
Az sem baj, ha bejelentik a szolgálati összejöveteleken,hogy "Kedves testvérek! Ezeket a blogokat,honlapokat nagyon de nagyon NEM ajánljuk: jehovatanui.blog.hu , jtinfo.blog.hu , sefatias.blog.hu -de hogy ne csak a Blog.Hu-s naplókról legyen szó: ortorony.wordpress.com , eletazortoronyutan.blogspot.com ... [;-<))

Miért nem lehet egyenesen, őszintén beismerni: kíváncsi voltam a "másik oldal" véleményére, állításaira? Ha egy hyperlojális teokrata Tanú találkozik "véletlenül" egy kritikai-tényfeltáró, felvilágosító weboldallal akkor gyorsan elkattint,és számítógépet, modemet fertőtlenít.... -vagy mégsem? [;-<))

Szerintetek?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.16. 17:15:46

Kedves mindenki... Τιμόθεος;Answers;Sefatias ...és mások...akik ti akik reagáltatok minden írásomra;...látom sokan erősen keresitek az igazságot;úgy hiszem őszinte indíttatásból;..és valóban igyekeztek a bibliára alapozni minden szavatokat;ezt a tényt még ha a másik oldalon is állok is csak is értékelni tudom.-Úgy hiszem az ehhez vezető útra a csalódottság;sérelmek és fájdalmak vittek közületek sokakat.-Elolvastam az ENSZ-es kapcsolatosan fenn lévő anyagokat...úgy hiszem amennyiben a teljesség igényével ez teljesen igaz...ez komoly kételyeket ébreszthetett sokak lelkiismeretében...a mentség ha erről beszélhetek talán abban,hálhat..,hogy mi az-az milyen cél is vezérelte őket abban;hogy valamelyest is bejutást nyerjenek az ENSZ-be.-Úgy gondolom ,hogy a rabszolgát csak is az adatbázishoz való hozzáférés;a globális statisztikai adatok,és a nemzetközi testvériség érdekében tették meg azt azon hátsó szándék nélkül,hogy politikai befolyást nyerjenek el.-Ez jó is talán addig míg azok akiknek érzékenyebb a lelkiismerete;meg nem tudja ezt...;de úgy néz ki ki is szivárgott...amúgy ezzel kapcsolatban levelet is olvastak fel valóban a gyülekezetben?...nem emlékszem rá?!mikor volt?..javítsatok ki.-Úgy érzem és itt most nem szeretnék helytelen indítékot tulajdonítani a rabszolgának;a teokratikus cél érdekében döntöttek hát így akkor. -De talán rosszul sült el.
-A bibliai álláspontjuk ismert ezzel kapcsolatban....más téma................... ...mindegyikőtökhöz...kérdéseket szeretnék feltenni nem kell mindegyikre hosszú érvelésekkel válaszolni;csak tudni szeretném;hogy merre tartotok;..ne tekintsétek ezt vizsgáztatásnak csak tudni szeretném mi az ami maradt nektek abból a hitből avagy hová formálódott mi a szilárd ÁLLÁSPONTOTOK ?

1;Hiszitek,hogy Jehova az egyedül igaz isten ?
2;Jézus most királyként uralkodik a föld felett?
3.A Királysága az egyedüli eszköz abban ,hogy megvalósítsa Jehova szándékát?
4;Mi milyen időszakban élünk...hiszitek az utolsó napokban élünk?
5;Armageddon hogyan fog végződni hányan élik túl és miért?
6;Kik jutnak az égbe?
7;kik laknak majd a földön?
8;Hogyan lesztek egy nagy sokasággá?...minden nyelvből?...népből stb..
9;Van-e gyülekezetetek?
10;Kell -e prédikálnotok a jó hírt mindenhol?
11;A vért megeszitek-e?
12;Ha bűnt követsz el...jár-e érte büntetés minden esetben;mint isten szerinti fegyelmezés?
13;Melyik biblia fordítást használjátok?
14;Szerintetek az úgynevezett"Igazhitű Jehova Tanúi"egyháznál lehet az igazság?
Egyenlőre ennyi...szeretném tudni álláspontotokat ezekkel kapcsolatban.
Nem kell azonnal válaszolni;...fontoljátok meg.
-Köszönöm.
Kérlek ne várjátok hogy 3-rom évnyi blogos anyagot most végigolvassak ezért...várom válaszotok.

szehenza 2012.04.16. 17:46:21

@kingdome: gondolom ,hogy a rabszolgát csak is az adatbázishoz való hozzáférés;a globális statisztikai adatok,és a nemzetközi testvériség érdekében tették meg azt azon hátsó szándék nélkül,hogy politikai befolyást nyerjenek el." szerinted a cél szentesíti az eszközt? én nem ezt tanultam! Szerintem ez elfogadhatatlan egy olyan szervezettől, aki így vélekedik valamiről! Akkor a vérkérdésnél a cél miért nem szentesíti az eszközt?
Én egyébként hiszem, hogy Jehova az Isten,
enni én vért nem ennék, de a vérátömlesztést, ha kéne elfogadnám. Nem hiszek az igazhitü JT-ban. Hiszem, hogy az utolsó napokban élünk.
Viszont ez így nagyon felsznes. Hidd el, hogy nem vesztessz semmit, ha mégis olvasgatsz!
Van idő, még ha sok is az anyag

Ping-Pong 2012.04.16. 17:50:58

@kingdome:
Röviden, mert kevésbé érek rá:

1. Egy igaz Isten van, akit az Ószövetség (!) JHVH néven nevez, ám ennek "használatából" nem csinálunk olyan hitkérdést, mint JT-i. A Jehova kiejtés pedig helytelen alak.

2. Igen, méghozzá nem csak 1914, hanem már feltámadása, mennybemenetel illetve az Atya jobbján helyet foglalása óta emberként is uralkodik, mint Messiás-király.

3. Igen, az Isten országa eljövetelét várja minden keresztény, mint az igazság teljes, végső beteljesedését. Ez azonban nem jelenti, hogy addigne törekedhessünk életünk, és környezetünk jobbá tételére képességeinkhez mérten, ez a távolságtartó, katharista jellegű világpesszimizmus idegen a kereszténységtől. A "nem e világ része" nem szerepel az eredeti Bibliában, ÚVF-es betoldás, helyesen: "nem e világból" való, vagyis természetfeletti eredetű és jellegű.

4. Igen, Krisztus óta (nem pedig 1914 óta) az utolsó időkben élünk, ami nem azt jelenti, hogy rövid ideig tart, hanem hogy SORRENDBEN az utolsó: az ősállapot, a pogányság, az izraeliták kora után ez az utolsó korszak, a messiási idők korszaka, amely után már csak az örökkévalóság következik, több korszaka az emberiségnek nem lesz.

5. Az "Armageddon" kifejezést nem használják ebben az értelemben (Megiddó hegye csupán jelképe annak, hogy Krisztus legyőz minden Istenellenes erőt), helyette az "Utolsó Ítélet" kifejezés használatos a keresztényeknél. Ez nem valami JT-s meteroiteső-szerűséget "túlélését" jelenti, hanem a világ és az emberiség végső megítélését, és belépést az örökkévalóságba ki így, ki úgy. A "megmentésben részesül" kifejezés helyett a keresztények üdvözülésről beszélnek.

6. A mennybejutás nem valami külön helyre jutást jelent, hanem szinoním az üdvösség kifejezéssel. Azok jutnak a mennybe, akik üdvözülnek, és ez nem valami külön kaszt, hiszen Ef 4:4 szerint mindannyian egy reménységre vagyunk elhívva.

7. Krisztus eljövetele után minden ember teste feltámad, no nem erre a földre (hiszen az tűz által elenyészik - ld. 2Pt 3:10-13), hanem az új földre, amelyre leszáll az új ég, a mennyei Jeruzsálem (ld. Jel 21. f.). A mennyei Jeruzsálemből pedig nem JT földi kasztja marad kinn, hanem a gyilkosok, méregkeverők, paráznák, stb. Az ég és a föld nem két külön hely lesz, mint két külön megváltási kaszt osztályrésze, hanem fedni fogja egymást, az a föld tehát nem kevésbé lesz menny, mint föld - hiszen a kettő fedni fogják egymást, ld. Ef 1:10.

8. Igen, minden népből, nemzetből való ember az üdvözülők közül lesz. Az igaz kereszténség már kétezer év óta folyamatosan és látható módon létezik, nem volt évszázadokig sötétségbe bukó "nagy hitehagyás" sem, és nem kellett valami 19. századi szakállas fószernek sem újjáalakítania a kereszténységet.

9. Minden keresztény felekezetnek van ilyen, vagy olyan gyülekezeti élete.

10. A Szentírás nem parancsolja meg azt, hogy minden egyes kereszténynek misszionáriusnak kell lennie, azt meg pláne nem, hogy "házról házra" kéne járnia (ÚVF hamisítás). Pál szerint nem mindenki emberhalász, tanító stb. Egyénileg mindenkinek annyi a kötelessége, hogy képességeihez, lehetőségeihez mérten jó tanulságul szolgáljon Krisztus evagéliumának. A JT által alkalmazott modern marketing módszerekhez hasonlítható "prédikálási" (JT zsargon ez is, magyarul a szószékről a szentbeszédet nevezik prédikálásnak, nem az igehirdetést, misszionálást) módszernek SEMMI köze az apostolok által gyakorolt első századi igehirdetéshez.

11. Én nem szoktam, nem szeretem a véreshurkát :) Mellesleg Russel bácsi ugyanazt vallotta, mint a mainstream kereszténség: az ószövetségi kóser-étkezési tilalmak nem kötelező érvényűek, az ApCsel 15. fejezetében olvasható apostoli zsinati rendelkezés vérre vonatkozó rendelkezése pedig nem doktrináis kérdés volt, hanem egy regionális egyházfegyelmi intézkedés, amely a zsidók megbotránkoztatásának elkerülése érdekében hoztak. JT mostani doktrináját csak a második világháború után találták ki, mellesleg érdekes módon a vérevés tilalmát nem veszik olyan komolyan, mint a mai ortodox zsidók a kashrutot, bezzeg a vérátömlesztés tilalmáról a zsidók mit sem tudnak, abban meg a JT-k azt mondják, hogy annak betartása adott esetben fontosabb a túlélésnél is, mert az üdvösség (bocsánat, "megmentésben részesülés") elvesztésével járhat.

12. A bűnelkövetésnek vallási szempontból két vetülete van, az egyik az isteni büntetés. Minden keresztény felekezet vallja, hogy aki súlyos bűnt illetően vétkezik, és a tekintetben Istennel ezért ki nem engesztelődik, azt Isten ezért megbüntetni. A másik vetülete pedig az egyházfegyelmi kérdés: ez nyilván felekezetenként eltérő. JT-i féle módszernek vannak bizonyos előnyei, de hátránai annál több.

3. Én elég sokfélét, vagyis nincs kizárolagosítva egyetlen fordítás sem. Egyes felekezetek az istentiszteleti életükben talán egyes fordításoket előszeretettel használnak, azonban nem írják le "hitehagyottként" a többit sem. A bibliafordítás inkább nyelvészeti-filológiai, mintsem teológiai kérdés. Azonban teológiai vita során nem lehet érv az egyes fordítások szóhasználata, hiszen a sugalmazottság mindig csak az eredeti nyelvű szövegekre vonatkozik.

14. Szerintem annál épp annyira nincs az igazság, mint amennyire az Őrtorony-szervezetnél sincs :)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.16. 18:01:40

@reboot:
Üdv...ezt hogy érted pontosan?

"mindent elutasítotok ?"
>>nem<<

"Melyik néphez tartozol ?"
>>jt vagyok<<.....akkor MIÉRT???

"tagadod ,hogy Istennek van egy egybegyűjtött népe?"
>>nem, de nem jt azok<<

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.16. 18:32:46

@Ping-Pong:
Most próbálom elképzelni a Te nézőpontodat..vagy mondjuk így hit vallásodat.
-Vajon hányan gondolkodhatnak így mint te...van-e valami egység közted és azok között akik ugyan ezt vallják teljes egység!
...mondjuk a föld túl oldalán van-e valami amit ők akik az igazságot birtokolják másképp értelmezik ezeket a pontokat.
-Egységes irányítás és tanítási program híján,hogyan lenne lehetséges ez?
Hányan lehetnek mégis akik hasonlóan gondolkodnak mint Te...ha most jönne el az ítéletnap...hányan menekülnétek meg?..
No és mi lenne azzal a sok őszinte szívű Jehova Tanújával-akik az állás pontotok szerint be vannak csapva?-Jehova ha látja és ellenzi a vezetőtestület eljárásmódját és legitimitását...
-Miért nem szünteti meg?...miért növekszik és virágzik?-Mi lesz azokkal igen mi lesz akiket ilyen csúnyán be csapnak.
-Miért csak egyesek piciny csoportjának a kiváltsága lenne a megmentés?-Ehhez Jehova szervezete...csak egy ugródeszka lenne?
-Mert itt szerintem mindenki volt kapcsolatba vele.
A 9-es kérdést újból.
:9. Minden keresztény felekezetnek van ilyen, vagy olyan gyülekezeti élete.
-Milyen keresztény konkrétan melyik gyülekezetre gondolsz...Mi a nevük???-Hol vannak?

Ping-Pong 2012.04.16. 18:48:09

@kingdome:
Én olyan dolgokat írtam le, amelyet a keresztény felekezetek túlnyomó többsége lényegében ugyanígy tanít. Persze olyan indoktrinációt nem is alkalmaznak, mint JT-i, de az implicit hitük a teológiát kevésbé ismerő híveknek is erre irányul, amennyiben a mainstream kereszténységhez tartoznak.
Az, hogy hányan üdvözülnek, és hányan nem, azt csak Isten tudja. Azt azonban tudhatjuk, hogy aki jóhiszemű tévedő, és neki nem felróható a tévedése, az pusztán felekezeti hovatartozása, vagy szubjektív hite téves volta miatt nem fog elkárhozni. Mindenkinek kötelessége keresni az igazságot, és nem bezárni a fejét, mert különben neki felróható tévedésről lesz szó.
Isten nem szüntet meg most közvetlenül egyetlen felekezetet sem, más vallások is növekednek, vagy épp csökkennek. Egyszer fennt, egyszer lennt - az, hogy épp most ki hogy prosperál azt épp úgy nem lehet a teológiai igazság mércééül szabni, mint ahogy az éppen jó profitot generáló cégről sem mondjuk, hogy az jobb, erkölcsösebb, mint amelyik éppen kevésbé megy jól. Azt meg finom túlzás állítani, hogy JT-i virágozna: leginkább ott van növekedés, amely országokban magas a reménytelenség, nagy mértékben súlyt a gazdasági válság, nincsen internet, és sok a művetlelen, naiv, becsapható ember.

Hogyhogy milyen keresztény? A keresztény felekezetek túlnyomó többsége elfogadja, hogy Jézus valóságos Isten, az Atyával egylényegű, hogy az ő érdemér tekintettel az ember valóságosan megváltódik, hogy a megváltás nem kétkasztos, hogy egy felekezethez tartozás nem lehet abszolút feltétele az üdvösségnek, a Jézusba vetett hit viszont igen. Stb. Nézz ki az ablakon: látsz elég keresztényt, aki nem JT. Az, hogy te nem tudsz elkézpelni JT-n kívüli kereszténységet, az nem a külvilág hibája, hanem a csőlátásé.

Ping-Pong 2012.04.16. 18:52:53

@kingdome:
Egyébként a felvetéseid annyira, de annyira sablonosak, hogy már szinte azért fárasztó rájuk válaszolni, mert szinte minden JT ezekkel a "thought-terminating clichékkel" próbálkozik be, mondván, hogy "DE" másoknál így meg úgy. Azt nem érted meg, hogy a többi felekezetek egészen máshogy működnek, és te pl. az Őrtorony kiadványokból való bemagoltatási kérdés-válasz modellt akarod számonkéni a többi felekezeten, holott ez már az őskeresztényeknél sem így működött, hol volt Őrtorony folyóirat Pál apostol nem létező aktatáskájában?! Van pár cikk, ahol pont az ilyesmivel foglalkoztunk:

jehovatanui.blog.hu/2012/02/28/a_kereszteny_valasz_jehova_tanuinak

jehovatanui.blog.hu/2012/03/05/elkulonules_a_vilagtol

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.16. 18:56:41

@kingdome: Jehova ha látja és ellenzi a vezetőtestület eljárásmódját és legitimitását...
-Miért nem szünteti meg?...miért növekszik és virágzik?-Mi lesz azokkal igen mi lesz akiket ilyen csúnyán be csapnak.

pontosan ugyanaz mint a mormonokkal, a katolikusokkal, a baptistákkal, ...ha ök félrevezetnek másokat és rosszat tanítanak istenről, akkor azt miért engedi? miért növekszenek?miért nem szünteti meg? és hozzátenném, hogy az említett egyházak, sokkal kevesebb eröfeszítést tesznek az evangelizálásban, mégis jobban növekszik a számuk

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.16. 18:59:07

@Ping-Pong:
Értelek;de...Nézz ki az ablakon: látsz elég keresztényt, aki nem JT.
-Szerinted akiket az ablakon látok...azok az igaz keresztények?
-Ha most kinézek 99 %hogy Katolikusokat látok....na neeee...keresztes hadjárat stb....ajajaj szerintem nem így értetted?-Ők az igazak kik Isten által elfogadhatóak?...effekíve még azt sem nagyon gyakorolják...nem látok én mást csak közönyös megcsömörlött katolikust egy- két reformátust....hogy érted hát?

Ping-Pong 2012.04.16. 19:05:08

@kingdome:
Most tényleg ezzel akarsz jönni? A katolikusokinkvizíciópedofilpapok izével? A vallási viták reductio ad Hitlerumjával? Hogy egy MAI katolikus azért mocskosnak tartandó, mert 800 éve volt keresztes hadjárat, amelynek hála te most nem a Sharia alatt élsz?! Ez mivel jobb, mint amikor JT-i kifogásolják, hogy őket mért a múltbeli hamis próféciákért ítélik meg? Akkor ez a többi keresztényre nem áll?
Attól, hogy vannak elvilágiasodott közkeresztények, attól ez még rontja le az őszintén hívők hitéletének értékét.

Legyél szíves hanyagolni ezeket a patronérveket, az ovis retorikát, a tereléseket, a gyorstalpalón, érvelőkártyáról elsajátított frappáns visszavágásokat, amik ugyan nem kérdésekre válaszolnak, de a győzelem érzetét megadják.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.16. 19:18:56

Értelek most már nem akartalak felhúzni...nekem ennyi elég köszönöm válaszaid és türelmed.

jang eüm 2012.04.16. 19:19:09

Sziasztok...ajjjajjj ne ez az amiért JT szerint hitehagyott lettem...katolikus,református,10000 vallás ...de elfelejtik JT-i ( én ezt tapasztaltam hogy ők is érző emberek!)..mi emberek csak a felszint látjuk egyedül Jehova lát bennünket olyanak amilyenek valójában vagyunk...hogy meritek ti JT-i megitélni a többi valást ,embereket elitélni,...Saját magatoknak kitulajdonítani Istent és Jézust ?Igaz vallás..? valóban..? JT-i lenne az?

reboot (törölt) 2012.04.16. 19:54:04

@kingdome:

na hello :)

"mindent elutasítotok ?"
>>nem<<
...hm, kérlek ne haragudj meg, de egy ilyen buta kérdésre mit lehet felelni?? nyilván nem mindent..., van amit igen, van amit nem..., mitől függ? nekem az elsődleges szempont maga a szentírás, mindegy, hogy egy jt vagy egy katolikus mondja, persze a gyermekded magyarázatokra, kiforgatásokra már immúnis vagyok...

"Melyik néphez tartozol ?"
>>jt vagyok<<.....akkor MIÉRT???
... a szervezet, szinte minden dologban (tanítás, eljárások, elvárások, saját történelem) átveri a tagjait...

"tagadod ,hogy Istennek van egy egybegyűjtött népe?"
>>nem, de nem jt azok<<
... az én megértésem szerint jt közül azok menekülnek meg, akik tudatlanok (de becsületesek, hisznek, stb.) ... de nem csak ők ...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.16. 20:11:08

@kingdome: Ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor adnék egyet. Kár itt vitáznod. ne védd a hitedet, vallásodat, csak olvass. Sokan vagyunk itt olyanok, akiket néhány éve még körzetgyűléseken, kerületkongresszusokon hallottál előadást tartani. Mi szerveztük meg neked ezeket a programokat, és mi építettük fel a királyságtermedet. Jártuk a fél, vagy negyed országot nyilvános előadást tartani, és programok százait tartottuk a gyülekezetünkben. Hidd el, hogy nem vagyunk analfabéták, és legtöbbünket nem a bosszú hajt. egyszerűen segítünk egymásnak, és másoknak is Bibliát tanulmányozni. Az hogy itt milyen gonosz rosszindulatú emberek vannak, akiktől félni kell, azt csak mondják, de abban biztos lehetsz, hogy aki ezt egy kongresszusi emelvényről nyáltól fröcsögő szájjal mondja, az nem merne kiállni velünk egy bibliával a kezében beszélgetni. Kingdome!!! hidd el hogy itt mindenki keresi az igazságot, és sokkal közelebb van hozzá, mint jehova tanúi, de ennek ellenére legtöbben még mindig szívünk mélyén Jehova Tanújának valljuk magunkat. Ne azt kérdezd, hogy mit tartottunk meg a régi hitünkből, hanem azt tanulmányozd át hogy mit nem.
sefatias.blog.hu/2012/04/14/mikor_kezdett_jezus_uralkodni
csak olvass!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.16. 20:41:34

@kingdome: ha pedig arra vagy kiváncsi, hogy a legtöbben miért kerültünk ide, akkor ezt olvasd el:
sefatias.blog.hu/2012/04/15/a_megbotrankozas#more4442145

kicsella 2012.04.16. 20:54:12

@sefatias: Szia Sefa! Már blogod is van?
Nemrég még makacsul közölted hogy:"én akkor is visszamegyek"
Hát igen, az okosak nem hunyják be a szemüket a tények elől(:

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.16. 21:12:59

@kicsella: hát attól hogy blogom van még visszamennék ....csak nem vesznek vissza :DDDD

bornagain 2012.04.16. 22:15:51

@kingdome:
Szia, kingdome. Mostanában - sajnos - nagyon keveset vagyok itt és egy szuszra olvasom el a sok "reakciót".
Eloszor kissé felingerelt a stílusod, de most azt hiszem, kezdek rájonni: te becsuletes vagy és tégedet is érdekelnek a dolgok, csak talán magadnak sem mered bevallani.
Senki nem akar kivenni Jehova orzo karjaiból és Sátán karmaiba dobni! Csak azért jól vizsgáld meg a Szervezetben folyó dolgokat, nehogy sok év után nagy csalódás érjen...
A "fény majd novekedni fog", ha oszinte leszel!

Nεω 2012.04.16. 22:27:08

@sefatias:

Sefa, te ezt komolyan mondod? Kiigazodol te magadon tulajdonképpen? (nem bántásból kérdezem, azt tudod gondolom)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.17. 05:10:45

@Τιμόθεος: :) tudom hogy nem bántasz :) olyan vagyok mint a biblia. kicsit nehéz kiigazodni benne, pedig tudni hogy határozott célja van. ha azt mondanák, hogy elfogadnak így, már röpülnék is vissza. ha nem, akkor meg a végén máshol fogok kikötni. vagy a csoda tudja mi lesz. de amit tudok, abból nem engedek

Nεω 2012.04.17. 08:45:57

@sefatias:

A te hited feléért is KI teszik az embert, nem visszafogadják:-)

Szóval ne riogass itt minket

szehenza 2012.04.17. 09:12:50

@sefatias: érdekes lenne, ahogy mondjuk tartassz egy emlék ünnepi előadást::) kíváncsi lennék mit szólnának a testvérek? legalább felnyitnád néhányuk szemét. Viszont tényleg nincs sok esélye a dolognak.
Képzeld azt hiszem kezdek érteni dolgokat a Bibliából!!!! csak most meg azt nem értem, hogy eddig,hogy lehetett ezt másként érteni? :)
Úgy örülök!

answers 2012.04.17. 14:06:29

@kingdome: Szervusz, Kingdome!
Először erre szeretnék reagálni: "még ha a másik oldalon is állok"
Én nem hiszem, hogy a másik oldalon állsz, ez is az ŐT szervezet hazugsága. Az alapvető különbség most köztünk, hogy te még a szervezeten keresztül próbálsz közel kerülni Istenhez, itt azonban már néhányan felismerték, hogy ez nem lehetséges. De egyikünk sem a Sátán szolgája, mivel mindannyian Istent akarjuk szolgálni, akinek a neve JHVH, bárhogyan is mondjuk ki.

answers 2012.04.17. 14:26:01

@kingdome: "-Vajon hányan gondolkodhatnak így mint te...van-e valami egység közted és azok között akik ugyan ezt vallják teljes egység!
...mondjuk a föld túl oldalán van-e valami amit ők akik az igazságot birtokolják másképp értelmezik ezeket a pontokat.
-Egységes irányítás és tanítási program híján,hogyan lenne lehetséges ez?"

Jehova Tanúi szervezetében teljes egység van, vallja a Társulat. Azonban a Társulat sokszor a saját maga által tanított tanításnak mond ellent, tehát valójában meghasonlott önmagával, saját magával nincs egységben.

Az egységes irányítás és tanítási program csak egyféleképpen működhet, Jehova Isten Szent Szelleme által. És ez, bár te még ezt nem tudhatod, mivel a Társulat rabságában vagy, valóban működik. Ehhez nem kellenek nyomdák, folyóiratok, kamionok ...stb. "Csak" Isten Szent Szelleme. Egymástól időben és térben is távol élő emberek a Biblia olvasása és tanulmányozása során ugyanazokat az igazságokat találják meg az Írásokban, mert maga Isten jelenti ki nekik a Szent Szellem által.

Azt tanultuk a szervezetben, hogy ott van egyedül szellemi világosság. Elhittem, és nem foglalkoztam más keresztény tanításokkal. Most viszont, mióta Isten kiszabadított a szervezetből, a szellemi világosság olyan áradásával találkoztam, amit el sem tud képzelni, aki még bent van. Te vagy az, aki el van zárva a fénytől. Engedd, hogy Isten maga tanítson téged, és meg fogod ismerni azt a csodálatos Istent, akinek a szeretete a gyermekei iránt emberi ésszel felfoghatatlan. Aki a Fiát adta azért, mert szeret téged, és most te bűntelen, tiszta gyermekeként állhatsz elé. Csodálatos ajándékokat készített elő a számodra, csak arra vár, hogy ezt te is felismerd, és elfogadd tőle.
Az evangélium üzenete nem csak egy a jövőben beteljesedő jobb élet reménysége. Az evangélium maga Jézus Krisztus, aki már meghalt értünk, és nekünk akarja adni a szeretetét, a boldog életet, a gyógyulást mind szellemi, mind fizikai szinten.

Íme néhány Biblia vers, ami mutatja, hogyan irányította a Szent Szellem a munkát az első században. Ez ma is így működik.
Apcs 1:8 Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nekem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.
Apcs 10:44 Mikor még szólá Péter ez igéket, leszálla a Szent Lélek mindazokra, akik hallgatják vala e beszédet.
Apcs 13:2 Mikor azért azok szolgálának az Úrnak és böjtölének, monda a Szent Lélek: Válasszátok el nekem Barnabást és Saulust a munkára, amelyre én őket elhívtam.
Apcs 13:4 Ők annak okáért, miután kibocsáttattak a Szent Lélektől, lemenének Szeleuciába; és onnét elevezének Ciprusba.
Apcs 15:28 Mert tetszék a Szent Léleknek és nékünk, hogy semmi több teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül....
Apcs 16:6 Eljárván pedig Frigiát és Galácia tartományát, mivelhogy eltiltatának a Szent Lélektől, hogy az igét Ázsiában hirdessék...
1Kor 2:13 Ezeket prédikáljuk is, nem oly beszédekkel, melyekre emberi bölcsesség tanít, hanem amelyekre a Szent Lélek tanít; lelkiekhez lelkieket szabván.

Nεω 2012.04.17. 14:38:39

@answers: Csatlakozom hozzád! Nincs másik oldal, még ha ezt akarják is elhitetni velünk. Van olyan aki Istenfélő, és van olyan aki nem.

- Én is úgy látom, hogy létezik az Istenimádatnak álcázott szervezetimádat (rabszolgaság, lelkiismerettől való megfosztottság, szellemi gyerekkor, no meg persze a felfuvalkodott (szervezeti okoskodással megspékelt) arra bólogató mindent tudás illúziója)

- Vagy, létezik a másik út: a szabadság... amire Krisztus hívott el 2000 éve. Persze, hogy ha valaki ki is szabadul a szervezet rabságából, az még nincsen borítékolva, hogy automatikusan nem valami más (akár rossz dolog) rabszolgaságába rohan...

A felnőtt kor kiváltságos dolog... de egyben veszélyes és felelősségteljes is...

Azonban az újszövetség Istene türelmes...(mert már a megváltott emberiség édesapja) és megvárja, amikor valóban készen állunk a vele való találkozásra
(ezt egy keresztény mondta nekem).

Nεω 2012.04.17. 14:58:38

@answers:

Teljesen áll amiket írsz.

"Apcs 16:6 Eljárván pedig Frigiát és Galácia tartományát, mivelhogy eltiltatának a Szent Lélektől, hogy az igét Ázsiában hirdessék..."

Erről eszembe jutott, miként működik ez a tanúknál. Én nem mondom, hogy köztük a Lélek semmilyen módon nem működik/munkálkodik, nem merem, és nem is akarom/tudom én korlátozni a munkáját (sőt, most hogy gondolkodom kicsit, ott is működik, működnie kell egyéneken, másképp szabadulás sem volna).

De amit tapasztalatból tudok, az bizonyos...

- Több cikk is született a Szellem működéséről:
pl: "Jöjj át Makedóniába" címmel. Aztán nem egy embert ismerek, aki átment 'Makedóniába,' de anyagilag és egyéb módokon teljesen ellehetetlenült, majd rövid úton haza kellett költöznie Makedóniából... hmmm

Ja, persze... Ő a hibás ! ha a küldetése nem jött össze, mert nem volt elég erős a hite/nem támaszkodott eléggé Istenre/ nem úgy gondolkodik, ahogy Jehova stb strb,
vagy, (opció 2: a bukás/disszonancia magyarázatára) csak azért költöztették a világ másik pontjára {és nem maradt ott}, hogy 'megtanuljon valamit' (megjegyzendő, hogy a tapasztalat szerint a legtöbb kiküldött belefullad a küldetésébe, hacsak nem különleges úttörőként küldik).
no comment.

A másik, amikor ugyanezt a verset arra alkalmazzák, hogy nagyobb gyülekezetek kisebb gyülekezetek létrehozását indítványozzák, és az anyagyülekezet egy része támogassa az új, alapításra váró (potenciális gyülekezeti) csoportot.

Ilyet is láttam párat. Mi lett belőle? Haha. Gyakran bebukott az egész. Akkor ki is irányította ezt a munkát? Ugye nem csak emberek erőlködése?

Úgy vélem, hogy a Szellem munkája egyértelmű kell, hogy legyen (első században az volt), és nem dolgozhat összevissza, oda-vissza, de semmiképpen nem múlhat embereken-

answers 2012.04.17. 15:09:23

@Τιμόθεος:
Apcs 16:9 És azon az éjszakán látás jelenék meg Pálnak: egy macedón férfiú állt [előtte], kérve őt és ezt mondva: Jer által Macedóniába, és légy segítségül nékünk!
Apcs 16:10 Mihelyt pedig a látást látta, azonnal igyekezénk elmenni Macedóniába, megértvén, hogy oda hívott minket az Úr, hogy azoknak prédikáljuk az evangéliumot.

Tipikus esete annak, hogy a Társulat rosszul, sőt károsan alkalmazza a Bibliát, és a félrevezetett hívek mennek a hamis tanítás után, majd kárt vallanak miatta. Az írásszöveg alapján Pál személyes elhívást kapott, amit semmi esetre sem szabadna általánosítva alkalmazni napjainkban. Ez inkább egy példa arra, hogy lássuk, hogyan működik a Szent Szellem, és hogyan működhet a mi saját életünkben is. Pált nem egy embercsoport küldte Macedóniába, hanem maga Isten.

answers 2012.04.17. 15:17:53

@Τιμόθεος: Egy felejthetetlen tapasztalatom van a Szellem működéséről Tanú koromból. Egy alkalommal a társam lemondta a szolgálatra megbeszélt időpontot, én azonban elmentem egyedül. Egyszerűen éreztem végig, hogy nem voltam egyedül. Soha olyan jó beszélgetéseim nem voltak, mint aznap. Majdnem minden háznál beszélgettem az emberekkel, és olyan jó érzésem volt az egész szolgálat alatt is és utána is, amit soha nem tapasztaltam más alkalmakkor.
Egyetértek veled, a Szent Szellem akkor is már működhet egyeseken, amikor még a szervezetben vannak.

Hozzáteszem, hogy amikor elmeséltem ezt az esetet mint nagyszerű tapasztalatot néhány testvérnek és testvérnőnek, azonnal letámadtak, hogy egyedül nem szabad menni prédikálni. Tipikusan az ördög munkája, amikor Isten örömével vagy tele, akkor megtámad, hogy letörje az örömödet. Csakhogy a testvérek nem tudták, amit én, egy régi folyóirat kifejezetten arra buzdít, hogy menjenek néha egyedül is a testvérek a házankénti szolgálatba, mivel ezzel az üldözésre felkészítettek lesznek, amikor többnyire egyedül kell menni, hogy elkerüljék a lelepleződést.

Nεω 2012.04.17. 15:34:10

@answers:

Most, ahogy ezt írod...
emlékszem én is ilyen esetre... még tizenéves voltam (általános úttörő), és valami hasonlót éreztem... (egyedül voltam én is)

Sőt, újra kell interpretáljam saját magamat a témában...

Többekkel 'vitatkoztam' már arról, hogy Isten nem használhatja fel ezt a szervezetet semmire, mert az olyan lenne, mintha vissza kellene fordulnom a 'törvényhez,' a szellemi csecsemőkorhoz egy időre, holott simán megtehetné, hogy megmutassa magát nekem a 'tanú állomás' nélkül
(ja és a képtelen tanítások létét {nem szabadna lenniük, ha Isten dolgozik köztük alapon} is idekevertem ellenérvnek)

Úgy láttam, hogy tanúnak lenni is csak egy a sok állapot közül, amiben ember benne lehet, mielőtt Istennel 'találkozik'.. (és ezt {talán} így igaz is)

De most fogtam fel, hogy a baj azért volt a vitámmal, mert nem jó kérdést tettek fel, én pedig mindenáron válaszolni akartam igennel vagy nemmel.

Isten egyének életében dolgozik, és egyéneket tud fiává fogadni, ha ezt az egyén is akarja (függetlenül attól, hogy milyen a háttere, egészsége, vallása etc),és az ideje is eljött...
Nyilván MIUTÁN ez megtörténik egy tanúval... már nem maradhat köztük, mert démonosnak titulálnék még a végén...

Érdekes gondolkodni valót adtál nekem mára:-)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.17. 15:39:59

@bornagain:
Köszönöm a válaszokat és a türelmet...vagy inkább a hosszú tűréseteket.
-Sok dolog;elgondolkoztatott;....hiszem,hogy a maga idejében;Jehova feltárja ezeket a szervezetében...érzékenyen fogom figyelni a történéseket;a világ eseményeit,és az égi szekér mozgását.-Hiszem és tudom Jehova szereti sőt szellemével támogatja a testvéreimet;én magam is érzem szerető támogatását életemben;bár látom min kellene változtatni;hiszem ezt kellő időben feltárja majd a neki megfelelő forrásból...-bár voltak akik itt próbálják összemosni(mindegy milyen felekezeti keresztények vagyunk).- a vallásokat;és az mellett kardoskodnak mindegy hol állunk akár katolikus hitet is követheti valaki csak mert "elvilágosiasodtak" ez még nem helyezi őket kívűl Isten szerető figyelmén ez bizonyos értelemben igaz hiszen én is buzgó istenkereső katolikus voltam;de tudom Jehova nem alkuszik meg az igazságos alapelveiben; erre tanít a teremtés műve is a maga összetett de szigorú törvényeivel és a szentírás is...; és tudom nem támogat egy olyan csoportot vagy vallást;aminél alapvetően elfogadott a bálvány imádat;és a többi istentelen cselekedet Izraelt is megbüntette többször ezért...Jehova szervezete eddig még mindig az egyetlen általam ismert legtisztább SZERVEZET és NEMZETKÖZI GYÜLEKEZET;..;de ezzel nem fogtok teljesen egyetérteni;mert ez nagyon WACSTÓVERES...szerintetek.
-Ha vannak is hibák;hiszem látja és tesz azok érdekében...figyelni fogom.:)-A szervezet nagyon sok változáson ment keresztül eddig is...szerintem...ha eljő az idő Jehova lépni fog,hogy a nagyobb szellemi világosság helyre tegye a dolgokat...hiszem ez akár drasztikus lépéseket is magában foglalhat majd a Rabszolga részéről a jövőben.-Imádkozni fogok érte.
-Sefatias szíve még Jehovával és szervezetével van;...nagyon sokat köszönhetsz neki(a bárka ajtaja még nyitva áll bár most messzire sodródtál tőle nehéz lesz felkapaszkodnod rá egy bárkára ahol szabályok;és sok olyan dolog van; amit TE másképpen helyeznél el; erre még tele van tökéletlen bűnre hajló emberekkel;és az irányítás sem tévedhetetlen idézet tőlük ami már eleve változás szelét hozta magával....Őrtorony ismered olvastad ezeket*** w02 12/1 17. o. 18. bek. Találj örömet Isten Szavának a személyes tanulmányozásában! ***-
18 Noha Jézus „hűnek és értelmesnek” nevezte a rabszolga osztályt, azt nem mondta, hogy tévedhetetlen lesz. Ennek a csoportnak a tagjai hűséges felkent testvérek, mindamellett tökéletlen keresztények. Legjobb szándékuk ellenére is tévedhetnek, ugyanúgy, ahogy ez az első századi társaikkal is előfordult (Cselekedetek 10:9–15; Galácia 2:8, 11–14). Ámde az indítékuk tiszta!!!!-És ez a lényeg...
...szerintem Sefatias MI nagyon is jól ismerjük egymást;de ez most nem lényeg.
...nem tudom mit tartogat számodra számotokra Jehova;de hiszem látja Ő...mi miért van; több ő minden földi vezetőnél...megítéli ő még a saját népét is ha kell;..a csillagocskákat is...:) tudod:) Jel 1-3 fej..nagyon erőteljes üzenet a gyülekezeteknek Krisztus jön és ítélni fog ez elkerülhetetlen tény!...csak hol leszünk mi akkor?-Ez komoly megfontolásra kell ,hogy késztessen minket.

Ping-Pong 2012.04.17. 16:06:29

@kingdome:
Na, nagyon szeretsz te úgy hivatkozni, sőt mutogatni a katolikusokra, mint a farizeus a vámosra. De ácsi, én nem azt mondtam, hogy "a katolikusok" elvilágiasodottak, és EZ nem baj. Bizonyos történelmi és szociológiai okokból kifolyólag az adott országban történelmileg évszázadok óta bevett egyházakhoz tartozik nagyszámú pusztán formális tag, ezeket neveztem elvilágiasodottnak. Vagyis amikor JT-i, és más szekták ujjal mutogatna a történelmi egyházak tagjaira, akkor valójában olyanok alapján ítélik meg az adott felekezetet, akik valójában nem is tagok. Most azt hagyjuk, hogy az erkölcsi érvek a felekezeti vitában helytelenek, és donatista csökevénynek tartandóak.

Egyébként a modernkori protestánsok már nem szokták bálványimádónak nevezni a katolikusokt, hiszen a katolikusok bár elhelyeznek bizonyos - egyébként igen nagy művészeti értéket képviselő - szenképeket a templomaikban, nem imádják azokat. Márpedig bálványimádónak szigorúan véve csak az nevezhető, aki ténylegesen valamely tárgyat imád. Idézek egy PROTESTÁNS bibliakommentárból, az ún. Jubileumi Kommentárból amit a tízparancsolatról ír:
"A második parancsolat (4–6 v.) az istenszobrok készítését és imádását tiltja meg. Egyedülálló dolog volt ez az ókori Kelet vallásos világában, ahol a kultusz elképzelhetetlen volt istenszobor nélkül. Ez volt az a mankó, amelyre támaszkodott a láthatatlan istenvilág felé vágyódó lélek, egyúttal pedig az istenszobor jelenléte biztosíték is volt az istenség jóakaratának a megnyerésére. Jellemző volt azután az egyes népek hitvilágára az is, hogy milyen szobrokat készítettek. Ember-, állat-, sőt fantázia kitalálta démonfigurák álltak a templomokban. Izráel számára tiltva volt ilyenek készítése, és itt mellékes az a kérdés, hogy Jahve kiábrázolására vonatkozott-e a tilalom vagy egyéb istenek képmásának a megformálására és tiszteletére. Alapjában véve azonban a parancs _nem_ „művészetellenes”, végeredményben Salamon templomát is diszítették domborművekkel; a tiltás csak a kultuszi célra készült bálványszobrokra vonatkozott."

Isten nem alkuszik meg az elveiben, azonban a Szentírásban sehol nincsen szó a második századtól majd' kétezer évre eltűnő egyházról, sem Russelről és csoportjáról, akinek helyre kell állítani azt. Az általa alapított egyházon Jézus szerint még a pokol kapui SEM vehetnek erőt, így az az egyház amit nem ő alapított (hanem pl. Russel, vagy Joseph Smith), az nem is lehet igaz. Azt sem lehet állítani, hogy az igaz kereszténység kétezer évre láthatatlan "illegalitásba" vonult, hiszen Jézus szerint a "hegyen épült várost" vagyis Krisztus egyházát nem lehet véka alá rejteni.

Azok a dolgok, amik Jehova Tanúinál megvannak, azok megvannak más keresztény felekezetekben is (sokszor még intenzívebben), azok a dolgok, amik pedig csak JT-inál vannak azok meg éppen nem jók. Tiszta, ugyan mitől? Jó emberek mindenhol vannak, ellenben a bibliakezelésük (ÚVF-es bibliaferdítés, kiszelektált "dzsóker"-versek, stb.) és a tanításaik, hamis próféciáik, és a tagság kezelése, az mind-mind igen csak távol áll a Szentírás által helyesnek tartott rendtől.

Az, hogy az Őrtorony vezetőség (a maga módján) jót akart, az nem menti fel őket semmi alól. Ez szimpla érzelmekre hatni akaró szöveg: nem arról akarja meggyőzni az olvasót, hanem amit épp tanítanak az biztos igaz (hiszen holnap lehet, hogy jön egy "új világosság" és sztornó az egész), hanem hogy a rabszolgaosztály képviselői milyen jó szándékú és kedves emberek. Hát akarhatna-e egyálatlán rosszat? A modernkori politikusok is ezért csinálják például így ezt: index.hu/velemeny/jegyzet/flort/
Te felmented a többi felekezet meg-megbotló képviselőit azzal, hogy de hát jót akartak? Nem, az bizonyítéka annak, hogy milyen mocskosok "ezek" egytől-egyig, igaz?

Idéznék egy fórumozót, aki a hozzád hasonlók szemének felnyitásáról írt egy érdekeset:

"...más dolog, (a)hogy te tudod az igazságot és az ő tévedésüket, és más az, ahogy el tudod nekik magyarázni, hogy neked van igazad és ők tévednek. Előfordulhat (és szerintem az ő kizárólagossági igényeikkel magyarázható), hogy becsukják a fülüket bármiféle érved előtt, mondván: Róma, keresztesháborúk és inkvizíció így meg úgy, neked tehát nincs jogod őket bármiben hibáztatni. De meglehet az is, hogy ennek kimondása nélkül fogják átugrani hozzászólásaidat, mert azok nem az ő hullámhosszukon szólnak.

A színvakságot pedig be lehet bizonyítani egy színvaknak is. Például elé kell tenni egy kupac megfelelően árnyalt vörös-zöld kártyát. A vörösök hátoldalán magánhangzók, a zöldekén mássalhangzók vannak. A feladat az, hogy összekeverés és lefordítás után ki kell választani a mássalhangzókat. Az a "csodás képesség," amelyet a színvak észlelni fog egy másik (találomra választott, nem színvak) emberen, idővel ráébreszti őt arra, hogy mégis valami baj lehet a szemével.

Ezt a hasonlatot a JT-ival folytatott vitára alkalmazva: egy JT-ját úgy célszerű meggyőzni valamely tanának tévességéről, hogy kimutatod a tan levezetésének hibáit. A logikát mint módszert ők is ismerik és alkalmazzák. A biblikus tudomány bizonyos elemeit ők is tisztelik. Az átlagtanú ismerete nemigen terjed túl tankönyveinek, tancikkeinek kérdés-válaszain: ha ezeket ismered és felkészülsz belőlük, részletkérdésekben elég könnyen csapdába csalhatsz egy házról házra járó közhírnököt. Elérheted, hogy a végén kénytelen legyen arra hivatkozni, hogy "a mi magyarázatunkat a felkent bölcs rabszolga hagyta jóvá, ezért biztosan igaz." Itt aztán szabadjára eresztheted felekezeted minden kijelentését tulajdon hierarchiájának tévedhetetlenségéről, és elmondhatod, hogy ezt az "érvet" ti már kétezer éve alkalmazzátok.

De mire idáig eljutsz! Ahhoz bizony ismerni kell az ő agyuk rugóit, tipikus bizonyító igehelyeiket, bejáratott gondolati pályáikat. Ez nem könnyű. Érdemes lehet tehát egy-két részterületet kiválasztani támadás céljaira. És persze hirdetheted a szervezetük erkölcsi botlásait és következetlenségeit is, de ezalól rendre ki fognak bújni: "A méltatlan vezetőink majd elveszik Isten büntetését, de nem minden vezetőnk méltatlan." És ha belegondolsz, valami hasonló forog Róma védelmezőinek szájában is, ha "az Egyház gaztetteiről" hallanak szemrehányást."

szehenza 2012.04.17. 16:12:24

@kingdome: szia,ha mást nem is, olvasd el Raymond Franz történetét. Ő azért belelátott a szervezet életébe rendesen. Megismerheted a hátterét a társulatnak. .Persze érdemes lenne mindent elolvasnod. Akkor kapnál egy reális képet.
és összetudnád hasonlítani azt, amit ott hallassz a valósággal.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.17. 16:27:41

@kingdome:
„...ugyanaz az Úr, aki akkor világossággal látott el minket az igéből, még most is ugyanúgy gondoskodik erről. (...) Ha embert követnénk, kétségkívül más lenne a helyzetünk; az egyik emberi ötlet kétségkívül ellent mondana a másiknak, és azt, ami egy vagy két vagy hat évvel azelőtt világosság volt, most sötétségnek tekintenénk. Istennél azonban nincsen változás, még a visszafordulás árnyéka sem, és így van ez az igazsággal is; bármely ismeretnek vagy világosságnak, amely Istentől jön, olyannak kell lennie, mint a szerzője. Az igazság új szemlélete sohasem mondhat ellent egy korábbi igazságnak. Az „új világosság” soha nem oltja ki a korábbi „világosságot”, hanem növeli azt.”

Zion's Watch Tower, February, 1881 (p. 188)

EZZEL SZEMBEN:

A szodomai emberek feltámadása

1879 - Fel fognak támadni.
1952 - Nem fognak feltámadni.
1965 - Fel fognak támadni.
1988 - Nem fognak feltámadni.

Az „Úr” kiléte a Róm 10:12-16-ban

1903 - Az „Úr” Jézus.
1940 - Az „Úr” Jehova.
1978 - Az „Úr” Jézus.
1980 - Az „Úr” Jehova.

A „felsőbb hatalmak” kiléte a Róm 13:1-ben

1916 - A „felsőbb hatalmak” a kormányzatok
1943 - A „felsőbb hatalmak” Jehova Isten és Jézus Krisztus
1964 - A „felsőbb hatalmak” a kormányzatok.

A „juhok és kecskék” szétválasztása (Mt 25:31-46)

1919 - A nagy nyomorúság ideje után fog megtörténni.
1923 - Most történik, a nyomorúság előtt.
1995 - A nagy nyomorúság után fog megtörténni.

Ez akkor hogyan lehetséges?

jehovatanui.blog.hu/2011/06/18/jehova_tanui_ovakodj_a_hamis_profetaktol
jehovatanui.blog.hu/2011/06/30/huek_voltak_e_es_bolcsek

Raymond Franz - Lelkiismereti válság:
jehovatanui.blog.hu/2011/08/27/raymond_franz_lelkiismereti_valsag

Még mindig várom válaszod...

reboot (törölt) 2012.04.17. 16:35:15

@kingdome:

hiszem,hogy a maga idejében;Jehova feltárja ezeket a szervezetében
>>jézus nem ez tanította - tévelyegsz barátom!!<<

érzékenyen fogom figyelni a történéseket;a világ eseményeit,és az égi szekér mozgását
>>és hited szerint majd belemagyarázod... imádkozz inkább, és olvasd a bibliát, nagyon figyelj a szövegkörnyezetre, így jön az igaz világosság<<

Hiszem és tudom Jehova szereti sőt szellemével támogatja a testvéreimet;én magam is érzem szerető támogatását életemben
>>és több millió nem jt is érzi és meg van győződve isten vezetéséről, helyesléséről, és életvitelük is tanúskodik a kijelentésük mellett<<

Izraelt is megbüntette többször ezért
>>és jt vezetőit is megfogja, sőt meglátásom szerint ez már folyamatban van évtizedek óta<<

Jehova szervezete eddig még mindig az egyetlen általam ismert legtisztább SZERVEZET és NEMZETKÖZI GYÜLEKEZET
>>hivatalosan nem is ismerhetsz más egyházakat belülről, csak az őrtorony lapjain keresztül<<

helyre tegye a dolgokat...hiszem ez akár drasztikus lépéseket is magában foglalhat majd a Rabszolga részéről a jövőben
>>még nem jöttél rá, hogy maga a vt áll a változás útjában<<

a bárka ajtaja még nyitva áll
>>jézus nem ezt tanította - tévelyegsz!! nem az lesz a mérce, hogy jt-e valaki<<

az irányítás sem tévedhetetlen idézet tőlük ami már eleve változás szelét hozta magával
>>nem változás... csak kényszerű beismerés, politikusi duma<<

Noha Jézus „hűnek és értelmesnek” nevezte a rabszolga osztályt
>>jézus nem nevezte a vezetőidet sehogy!! ők csak állítják magukról, hogy jézus így nevezte őket, ezt nem tudják bebizonyítani<<

Legjobb szándékuk ellenére is tévedhetnek, ugyanúgy, ahogy ez az első századi társaikkal is előfordult (Cselekedetek 10:9–15; Galácia 2:8, 11–14).
>>ezeket az idézeteket megcáfolták már neked pár napja itt a blogon... mégis felhozod... sokat elárul rólad milyen ember vagy...<<

Ámde az indítékuk tiszta!!!!-És ez a lényeg
>>sajnos nem az, és ez a lényeg!! remélem egyszer majd rájösz, micsoda gigantikus átverés áldozata lettél<<

megítéli ő még a saját népét is ha kell
>>valóban, nagy meglepetések lesznek jt körében<<

hol leszünk mi akkor?-Ez komoly megfontolásra kell ,hogy késztessen minket
>>a félelemre apellálsz? a mi istenünk nem ilyen<<

Nεω 2012.04.17. 16:40:24

@kingdome:

Nagyon fárasztó már a stílusod, az érveid, és úgy alles zuzammen. De megértelek valahol... és igyekszem (muszáj) türelmesnek lenni/lennem, mert én is türelemre szorulok Istentől és a Fiától.

Csak egy példa:

"és tudom nem támogat egy olyan csoportot vagy vallást;aminél alapvetően elfogadott a bálvány imádat"

Nos, a bálványimádatra fentebb kaptál egy definíciót.
Érdemes lenne megértened, és meglátnod, hogy a szervezet a tagok bálványává nő, mert éppen az Istenhez vezető útba áll (Jézus helyére) Ő az út, és nem a WBTS Zrt!! A Biblia értelmezéséhez is Ők kellenek, mert az a 2 Tim 3: 16-7-el ellentétben szerintük !! Önmagában nem elég, hogy teljesen/hiánytalanul felszerelt legyél MINDEN jó cselekedetre.
A lélek megöléséről inkább nem is nyilatkozom. Gondolkodj rajta magad.
De... bálványimádáshoz vissza:

Még Őrtorony definíció szerint is elbuknak VT-ék:
"mindaz bálványod, ami Isten és közéd áll Jézuson kívül" hmhmmm
Kinél van az élet? Ki a bárka? Mi vagy ki az igazság?

Feladat:

Bizonyítsd már be, kérlek, hogy Isten nevezte ki a hű és bölcs rabszolgát.

És most nincs több ide-oda ugri-bugri.

Amíg ezt nem tisztázzuk le, nem szeretnék más témáról beszélgetni veled. Rabszolga legitimitása. Szedd össze az egész repertoárodat.
Bizonyíts, és aztán én jövök. Tiéd az első lépés/ütés:-) előnye.

El ne menekülj, mint azok a tanúk, akik érzik, hogy szorul a hurok!

Salem

Ping-Pong 2012.04.17. 17:29:16

A szocializmus idején volt egy vicc, vagy anekdota arról, hogy valahányszor egy amerikai vagy más nyugati ország, vagy szervezet tiltakozott a Szovjetunióban vagy más kommunista országban meglévő emberi jogsértések ellen, a vörös fél annyival intézte el a dolgot, hogy viiszavágott azzal, hogy "amerikában meg verik a négereket!".
Na, nagyjából ugyanígy működik JT-knél az, hogy azzal vágnak vissza, hogy "de a keresztesháborúk", "de a vasárnapikeresztények" stb. Vagy a Bibliában a farizeus és a vámos példája - Lukács 18:9-14.

hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

hu.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi

Nevezik ezt "vörös hering" érvelésnek, vagy a konkrét módszert, amikor a felekezeti vitában erkölcsi "érvekkel" próbál operálni, donatizmusnaak :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.17. 21:04:32

@kingdome:"-bár voltak akik itt próbálják összemosni(mindegy milyen felekezeti keresztények vagyunk).- a vallásokat;és az mellett kardoskodnak mindegy hol állunk akár katolikus hitet is követheti valaki csak mert "elvilágosiasodtak" ez még nem helyezi őket kívűl Isten szerető figyelmén ez bizonyos értelemben igaz hiszen én is buzgó istenkereső katolikus voltam;de tudom Jehova nem alkuszik meg az igazságos alapelveiben; erre tanít a teremtés műve is a maga összetett de szigorú törvényeivel és a szentírás is...; és tudom nem támogat egy olyan csoportot vagy vallást;aminél alapvetően elfogadott a bálvány imádat"

egy kis olvasnivaló. a végére figyelj:
sefatias.blog.hu/2012/04/17/a_biblia_kanonizalasa#more4457575

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.17. 21:08:46

@kingdome: -Sefatias szíve még Jehovával és szervezetével van;...nagyon sokat köszönhetsz neki(a bárka ajtaja még nyitva áll bár most messzire sodródtál tőle nehéz lesz felkapaszkodnod rá egy bárkára ahol szabályok;és sok olyan dolog van; amit TE másképpen helyeznél el; erre még tele van tökéletlen bűnre hajló emberekkel;és az irányítás sem tévedhetetlen idézet tőlük ami már eleve változás szelét hozta magával.

tudod én nem azt olvastam a bibliában hogy nekem kell Isten után mennem, hanem ilyeneket: Az Atya vonz... megkeresem az elveszettet.. esetleg olvasd el az ezékiel 34. fejezetét. jeremiás 23:3 stb. szóval azt hiszem az én feladatom csak annyi, hogy várjam Istent, és ő pedig maga fog megkeresni

metanoia 2012.04.18. 00:22:36

Drága idelátogató JT-i!

Lennétek oly kedvesek újszövetségi igéket hozni a bárka elméletetekre?

Többen kérdezték már tőletek, h Jézus hű és bölcs szolgás példázatából hogyan lett egy egész csoport/osztály?

Nem társulati válaszra vagyok kíváncsi.

22. az Elem. 2012.04.18. 09:21:21

Kedves Kingdome!

El tudod azt képzelni, hogy Péter vagy Pál apostol egy a római állam által fenntartott könyvárban végzett volna kutatásokat annak érdekében, hogy Jézus tanításait alátámassza, megmagyarázza. Mit gondolsz, az apostolok csatlakoztak volna bármilyen politikai szerveződéshez és betartották volna a tagsághoz kötött feltételeket, ezen belül támogatták volna a Római Állam Alapokmányának kötelezettségeit? (Pl:császárimádat)

Bemásoltam ide ezen a blog-on korábban megjelentetett fordítását az eredeti levélnek, amit szerintem nem sokan olvastak el. (Nincs egy komment sem)

Az ENSZ Nem - Kormányzati Szervezetek Nyilvános Információs Irodájának hivatalos közleménye

Az érintetteknek:

Mostanában a Nem Kormányzati Szervezetek osztályától sokan érdeklődnek arról, milyen kapcsolatban van a Watchtower Bible and Tract Society of New York a Nyilvános Információs Részleggel (DPI). Az említett szervezet tagságát 1991-ben kérelmezte részlegünk Információs irodáján, mely tagsága 1992-ben lett elismerve. A tagságuk- részlegünk általi - elfogadtatásától számítva ez a szervezet beleegyezett abba, hogy BETARJA a tagsághoz kötött feltételeket, ezen belül TÁMOGATJA és tiszteletben tartja az ENSZ Alapokmányának kötelezettségeit, és vállalja a hatékony, tájékoztató jellegű EGYÜTTMŰKÖDÉST a tagokkal és a széles közönséggel, az ENSZ tevékenységeivel kapcsolatban.

2001 októberében a Watchtower Bible and Tract Society of New York Szervezete kérelmezte tagsága megszüntetését. A kérést követen a Nem Kormányzati Szervezetek részlegének Információs irodája döntött a Watchtower Bible and Tract Society of New York kizárásáról, 2001 október 9.-edikei dátummal keltezetten.

Köszönve az ENSZ munkája iránt való érdeklődését,

tisztelettel

Paul Hoeffel
Az NKSZ Részleg Vezetője
Nyilvános Információs Iroda

Itt pedig egy idézet a w03 6/1 29. oldaláról:
A korai keresztények nem voltak hajlandók füstölőszert égetni a római császár „istenségének” elismeréseként sem, jóllehet ez az életükbe kerülhetett (Lukács 4:8; 1Korintus 10:14, 20). Figyelembe véve, hogy azokban az időkben a bálványimádatban volt használatos a füstölőszer, nem meglepő, hogy a korai keresztények még a füstölőszerrel való kereskedésben sem akartak részt venni.

Kérlek, oldd már fel ezt az ellentétet!

jehovatanui.blog.hu/2010/11/27/jehova_tanui_ensz_tagsagarol_minden

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.18. 16:38:39

@sefatias:
(Ézsaiás 55:6, 7) 6 Keressétek Jehovát, amíg megtalálható! Kiáltsatok hozzá, amíg közel van! 7 Hagyja el a gonosz az útját, és az álnok ember az ő gondolatait; térjen vissza Jehovához, aki irgalmas lesz hozzá, és Istenünkhöz, mert ő bővelkedik a megbocsátásban.

(Sofóniás 2:1-4) 2 Gyűljetek össze, igen, gyűlj egybe, ó, nemzet, amely nem sápad szégyenében. 2 Mielőtt szülne a rendelet, mielőtt mint a polyva, tovaszáll az a nap, mielőtt rátok jön Jehova izzó haragja, mielőtt rátok jön Jehova haragjának napja, 3 keressétek Jehovát, mind, ti föld szelídei, kik végrehajtjátok bírói döntését. Keressétek az igazságosságot, keressétek a szelídséget! Valószínűleg rejtve lesztek Jehova haragjának napján. 4 Mert Gáza elhagyatott várossá lesz, Askelon pedig elhagyatott pusztasággá. Asdódot délidőben űzik el, Ekront pedig gyökerestől kiszaggatják.

bornagain 2012.04.18. 16:48:44

@kingdome:
Háát : Gázában a Hamasz az úr, Asdód és Askelon ma izraeli városok, Ekron már nem létezik. :)

szehenza 2012.04.18. 17:09:36

@kingdome: Szia, bocs, hogy bele kotyogok, megkérdezhetem ezt mire írtad Sefának? Az összegyűlésre?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.18. 17:15:38

@kingdome: szia. Szeretném ha ezt jézus, vagy pál szavaival erősitenéd meg.mert nem mindegy hogy buzditani akarsz szeretettel, vagy rettegést kelteni bennem. Szerinted jézus melyiket választaná?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.18. 17:19:05

@Ping-Pong: @metanoia:

Bárka elmélet(Hasonlat):
(1Péter 3:19-21) . .Ebben az állapotban el is ment, és prédikált a börtönben levő szellemeknek, 20 akik engedetlenek voltak egykor, amikor az Isten türelme várt Noé napjaiban, míg készült a bárka, amelyben kevés ember, azaz nyolc lélek vitetett át biztonságban a vízen. 21 Ami ennek megfelel, tudniillik a keresztség (nem a test szennyének eltávolítása, hanem az Istenhez intézett kérés jó lelkiismeretért), az most titeket is megment Jézus Krisztus feltámadása által.

(Máté 24:37-42) 37 Mert amilyenek a Noé napjai voltak, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is. 38 Mert amilyenek azokban a napokban voltak az emberek az özönvíz előtt: ettek és ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, 39 és semmit nem vettek észre, mígnem eljött az özönvíz, és elsöpörte mindnyájukat, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is. 40 Akkor két férfi lesz a szántóföldön: az egyiket elviszik, a másikat otthagyják; 41 két asszony őröl majd a kézimalomnál: az egyiket elviszik, a másikat otthagyják. 42 Kitartóan virrasszatok hát, mert nem tudjátok, melyik nap jön el az Uratok.

(1Korintusz 12:29) 29 "Talán mindenki apostol? Talán mindenki próféta? Talán mindenki tanító? Talán mindenki hatalmas cselekedeteket visz véghez?"
(Jelenések 14:3-5) -4 Ezek azok, akik nem szennyezték be magukat asszonyokkal; igen, ők szüzek. Ezek követik a Bárányt, bárhová megy is. Ezeket az emberek közül vették meg zsengéül az Istennek és a Báránynak, 5 és semmilyen hazugság nem találtatott a szájukban; szeplő nélküliek ők.
(Lukács 12:41-44) 41 Ekkor Péter így szólt: „Uram, nekünk mondod ezt a szemléltetést, vagy mindenki másnak is?” 42 Az Úr pedig ezt mondta: „Ki valójában a hű sáfár, az értelmes, akit az ura kinevez majd a szolgaszemélyzete fölé, hogy mindig megadja nekik részüket az eledelből a kellő időben? 43 Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! 44 Igazán mondom nektek, hogy mindene fölé kinevezi.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.18. 17:28:06

@sefatias: Nem rettegtetésedre inkább megkövezném magamat előbb annál szerényebb ember vagyok én:)..csak...csak annak alátámasztására;hogy keresnünk keresnünk kell Jehovát;...nem várhatunk rá;hogy ...olykor ez indokolt a részéről;....pl.:lásd a tékozló fiút:

(Lukács 15:17-20) 17 Amikor észhez tért, így szólt: »Apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én meg itt éhen veszek! 18 ----Fölkelek,-------- elmegyek----- apámhoz, és azt mondom neki: ,Apám, vétkeztem az ég ellen és teellened. 19 Nem vagyok már méltó arra, hogy fiadnak hívjanak. Tégy engem olyanná, mint béreseid közül egy.’« 20-------- Fölkelt tehát---------, és elment az apjához. Még mikor távol volt, az apja meglátta őt, és szánalomra indult. Odafutott, a nyakába borult, és gyengéden megcsókolta.......

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.18. 17:33:54

@bornagain:
Az Istent kereső elmebeli beállítottság fontosságára...nem minden esetben várható el;hogy Ő legyen az aki előbb lép...főleg ha valaki;már meghitt kapcsolatnak örvendett már vele.---Lásd Tékozló fiút:
(Lukács 15:17-20)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.18. 17:34:48

kingdomnak küldöm, csak a telefonom nem tölti be a hozzászólásokat. Ezt a tékozló fiú példázatot érdemes egy kicsit részletesebben megvizsgálni. Haeste ráérsz csacsoghatunk róla

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.18. 17:52:45

@kingdome: itt mindenki keresi istent. De csak azok találják meg akiknek jézus megmutatja. Akiket az atya vonz. Akik elvesztek, de az atya megkeresi őket. Én nem mondom hogy tisztán látom a dolgokat, de elhiheted, hogy húsz év szolgálat után azért furcsa, hogy új dolgokat ismerek meg, amiket eddig észre sem vettem, pedig elég sokszor olvastam a bibliát, és az összes létező kiadványt átolvastam. Némelyiket többször is

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.18. 17:58:25

@bornagain:
Róma 15:4 ezt mondja: „------Mindazt,------ amit----- valaha---- megírtak, okulásunkra írták, hogy az Írásból türelmet és vígasztalást merítsünk reményünk megőrzésére” (Békés–Dalos)fordítás.

-Valóban meg semmisültek...ami viszont a lényeg Jehova ugyan az.....;de az Őt kereső szándék vajon nagyobb lesz-e mint azon városokban volt?-Lásd a fenti idézetet a görög iratokból.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.18. 18:08:13

@sefatias:
Az idő nem számít...csak az ÉLET a fontos...az idő csak az emberek számára tényező....Isten számára a most van....lényegtelen frázis az idő.---Az idő fontosságát jelentőségét csak mi értünk fejezi ki szavában:
(Galácia 4:3, 4)  De amikor az idő teljességének határa elérkezett. . .Értünk,döntött így....figyelembe vette Mi hol állunk az időben....számára ez lényegtelen.

22. az Elem. 2012.04.18. 18:14:52

@kingdome:
ŐRTORONY:
Ebben a végső időben sok hűséges keresztény ’tudakozta’ Isten Szavát, a Bibliát. Mi lett ennek az eredménye? Mivel Jehova megáldotta erőfeszítéseiket, nagyobbá lett az igaz ismeret. Jehova felkent Tanúi például olyan éleslátással lettek megáldva, mely képessé tette őket annak felismerésére, hogy Jézus Krisztus 1914-ben égi Király lett. Összhangban az apostolnak a 2Péter 1:19–21-ben (NW) feljegyzett szavaival, ezek a felkentek és lojális társaik ’figyelmet fordítanak a prófétai szóra’, és teljesen biztosak benne, hogy most van a vég ideje.
KONTRA BIBLIA:
Mikor aztán egybegyűltek, kérdezgetni kezdték őt: „Uram, ebben az időben állítod helyre Izraelnek a királyságot?” Ő ezt mondta nekik: „Nem a ti dolgotok, hogy tudomást szerezzetek azokról az időkről vagy időszakokról, amelyeket az Atya a saját fennhatósága alá helyezett....

Ezt az ellentmondást is feloldhatod.......

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.18. 18:24:40

@kingdome: hidd el kár itt bizonygatnod. Tudod ez nem a gyülekezet, ahol a testvérek az alapokat is alig ismerik, és a paradicsomi földön kivül semmit nem tudnak bizonyitani. Az igazság az hogy én azt hittem magamról húsz évig, hogy a bibliaismeretem olyan nagy, hogy magabiztosan állhatok ki több ezer ember elé előadást tartani, vagy prédikálni bárkinek akivel találkozok. Erre itt olyan tudással szembesültem, amit alig hittem el. És olyan sok új ismerettel gazdagodtam néhány hónap alatt, mint az előtt évekig sem. Inkább olvass. Nézz körül itt, és néhány más hasonló oldalon. Olyan informáiók birtokába fohszjutni, amit eddig soha nem gondoltál volna. És olyan érveket fogsz megismerni, hogy a szemed, szád tátva marad

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.18. 18:31:14

Jézus válasza a kérdezők felé irányúl..azonban Péter írása akkor fogalmazódott amit itt alant idézek is amikor már kitöltetett a szentszellem rájuk;képessé váltak...helyesen ____értelmezni_____ azon szentírási helyeket amik segítettek neki megállapítani hol is járnak az idő áramlásában:
(2Péter 1:20) "Mert először is tudjátok azt, hogy az Írásnak egyetlen próféciája sem származik valamilyen egyéni értelmezésből."
A nem a Ti dolgotok...Atya a hatáskörébe....megfogalmazás jól mutatják ...Jehovától és Szentszellemétől függött mindez;hogy mikor nyilvánítja ki azt;hogy milyen időszakát élik a történéseknek..

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.18. 18:36:21

@kingdome:
Egyszerűen...fogalmazva...még korai volt a kérdésük;az időszakokat illetően.Ott és akkor a részükre..

Nεω 2012.04.18. 18:41:27

@kingdome:

Kedves Kingdome!

Szeretnék kérdezni tőled néhányat, csak, hogy bizonyos legyek azt illetően, hogy mit akarsz pontosan mondani/állítani. Addig nem szeretnék már reagálni sem rájuk különösebben. No, vessünk hát alapot...
Kérlek majd gyere, és felelj is nekem. Köszönöm szépen.

- Szerinted a következő írásszövegek MIKOR/ KIKNEK íródtak?
- (Ézsaiás 55:6, 7), (Sofóniás 2:1-4)
- Biztos vagy te abban, hogy ez nem isten NÉPÉNEK szólt, hanem miden embernek (akár iszlámoknak stb) is a világon?

- (1Péter 3:19-21):
- 100%, hogy Jézus itt a "démonoknak prédikált"? Miért?
Ezt a társulat egy prekoncepcióból deriválja, történetesen abból, hogy a lélek a halál alkalmával megszűnik létezni. (Magyarán, ha az IGENEDET arra építenéd fel, hogy azért lehetnek csak démonok, mert az ember lelke nem éli túl a halált, akkor körérvelésben találod magad. Kérlek ezt szem előtt tartva felelj, és a halhatatlan lélek kiindulópontot kerülve ismertesd válaszodat. Köszi. (Magyarul más bibliai részekkel bizonyíts).

- "Ami ennek megfelel, tudniillik a keresztség (nem a test szennyének eltávolítása, hanem az Istenhez intézett kérés jó lelkiismeretért), az most titeket is megment Jézus Krisztus feltámadása által".
- Szerinted a keresztség egyenlő azzal, hogy Jehova Tanújaként kell megkeresztelkedni? Így kellett az első században is? Ugyanúgy? A "felkentek" ugyanúgy keresztelkednek?
- Mi köze itt a keresztségnek Jézus feltámadásához? Nem lehet, hogy arról van szó, hogy a Szent szellem, csak az UTÁN jött el (és ettől kezdve lehetett már keresztelkedni a Nevében), miután Krisztus feltámadt, és elküldte a Szellemet?
- Nemde víz és Szellem által kellett megkeresztelkedni? A tanúknál is ez van? Mit jelent az, hogy EGY keresztség, vagy hogy EGY reménységben hívattatok el?
- Akkor is 5000 órába tellett egy ember megkeresztelése? Ennyire rossz lenne ma a világ, hogy a Szellemnek 5000 órába telik megtéríteni egy embert? Nem inkább arról van szó, hogy emberi erőlködés az egész? Ha azzal jössz, hogy Őket nem kellett tanítani a sok hamis tanításra, gondolj arra, hogy a Szellem még a keresztelkedés előtt is kitöltetett POGÁNYOKRA!!! Hogy is van ez?

- (Máté 24:37-42) A te applikációdat figyelembe véve:
- Nem mond ez ellent annak a társulat által IS vallott nézetnek, hogy csak akkor mehet valaki a szervezethez/ezáltal Istenhez, "ha Jehova vonzza őt"? (tudod, alázatos {minden VT tanítást végül elfogad, szelíd, igazságot kereső {természetesen ez is a társulati folyton megújhodó igazság, és nem Jézus!!} stb)
Emlékszel ezekre gondolom. Mert aki nem volt ilyen juhszerű (akit nem vonzott/kvázi keresett Isten!!!!, azt ti szimplán kihúzzátok...a feljegyzésből... az élet listájáról.

Ki keres először kit??

- Miért állna ez a rész ellentétben azzal, hogy az embereknek figyelni/vigyázni/sáfárkodni kell ("semmit nem vettek észre"), és nem szabad elfelejtkezni Istenről?
Ki mondott neked ilyet?
- Miért zárná ki az, hogy Isten keres meg minket először személyenként, hogy nekünk IS keresnünk kell őt belül (hogy észrevegyük, ha "szól" hozzánk)?
- Nem lehet, hogy a szemléltetés is azt hangsúlyozza, hogy az emberek nem figyelnek, még ha Isten folyamatosan fel kínálja is nekik a lehetőséget?

- "az egyiket elviszik, a másikat otthagyják. 42 Kitartóan virrasszatok hát, mert nem tudjátok, melyik nap jön el az Uratok"
- Nem egyénekről szól ez a rész?
- Nem lehet, hogy ez is a virrasztást hangsúlyozza, mint a "rabszolgás" szemléltetés is?
- Hol van ebben a versben az, hogy lesz egy igaz vallás, és az összes többi hamis?

- (Lukács 12:41-44)
- Hogyan tudod azt bebizonyítani, hogy ez valóban a JT vezető testületére vonatkozik? (mint házi szolga, tudom, hogy mint osztály az összes felkent a tanításuk szerint, de Ők döntenek, értsd alatta ezt az applikációmat)
Konkrét ÉRVEKET várok ide!!

- Nem gondolod, hogy a tékozló fiú példázat Isten irgalmáról szól?
- És ha már felhoztad, összevethetted volna a közvetlen kontextussal, kérlek tedd is meg:
15. fej 6. vers: "megtaláltam!! a juhaimat"
Ki keresett kit?
8. vers: ...egy asszony elveszít EGY drachmát... nem KERESI-e gondosan"? Ki keres kit?

Szerinted, (csak a példa kedvéért, ha az Apa utána is ment volna a FIÁNAK!!!, vajon az hazament volna, amíg volt a pénzéből?

- Mit tanít hát a szemléltetés? Kikhez szólt? Mit ír a szövegkörnyezet?
- Nem több irgalom van ebben a példában, mint az az állítás, hogy mindenki elpusztul szinte aki nem tanú (a gyerekek is)? Én szívesen maradtam volna tanú például, ha nem jövök rá, hogy manipuláltak, kimosták az agyam, hazudtak nekem, kihasználtak, kockáztatták volna az életemet is simán (feleslegesen) Mégis meg kell halnom mert lyukas bárkádon kívül vagyok??

Kérlek miután ezekre felelsz, kezdd el gyűjteni a legütősebb érveidet arra vonatkozóan, hogy 1919-ben (vagy bármikor is, de ti ezt tanuljátok) Isten felhatalmazta a JT vallás vezetőségét, hogy osszák ki a "szellemi táplálékot" a kellő időben.

Jó volna, ha a saját érveid rendezése mellett az ellenfél érveit is magadévá tennéd. A nélkül nem lehetsz olyan vitapartner, akit valóban komolyan szabad venni.

Üdvözlet

bornagain 2012.04.18. 18:46:08

@kingdome:
Márk 13:37
A miket pedig néktek mondok, mindenkinek mondom.

Válasz a Te gondolatmeneted szerint...

22. az Elem. 2012.04.18. 19:44:28

@kingdome:
Tehát a szellem irányította Russel testvérünket 1914-hez, és nem a Nagy piramis méretei alapján jutott el először illetve második nekifutásra ehhez a dátumhoz.
Azután a dátum mögül kikopott a piramis magyarázat, de a dátum az pontos maradt?

Így működik a szellem?

jehovatanui.blog.hu/2010/08/24/russell_es_a_nagy_piramis

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.18. 20:39:41

@Τιμόθεος: Timó. köszönöm, hogy leirtad helyettem a tékozló fiúról szóló példázat lényegét. bár én nem tudtam volna ilyen jól fogalmazni. Sajnos az őrtorony nagyon sok részletet nem említ ebből a példázatból, ami nagyban növelheti a bűnös ember önbecsülését.@kingdome: igértem hogy csacsogunk a példázatról, de timó megelőzött. óvatosan kell bánni az ószövetség szavaival, mert bár hasznosak, nem mindig nekünk szólnak, mégha eddig azt is hittük

Nεω 2012.04.18. 20:52:59

@sefatias:

A lényegét a Szentírás írta le, nem én.
De vannak akik kiforgatják, és olyat akarnak belemagyarázni, amiről a szöveg nem szól. Nem kingdomot bántom, hanem akiket képvisel, mert a saját érdekeikbe állítják az Írást.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.18. 20:58:52

@Τιμόθεος: tudom hogy nem te irtad le :P de te is tisztában vagy azzal, hogy óriási különbség van megértés és megértés között,mint ahogy magyarázat, és magyarázat között is

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.18. 21:00:36

jaaa!!! és hajrá barcelona!!!!!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.19. 06:33:16

@twenty-two years:

A "Nagy 1914-es eseményekről tanúskodni tudó" NEMZEDÉK pedig oda került,ahová Russell piramis-elmélete: a teológiai-történelem süllyesztőjébe! Még csak egy jelképes piramis emlékművet sem állítottak a Nagy 1914-es Nemzedék emlékének!

Pedig "Jehova Isten" azt ígérte az "Ébredjetek" folyóiratok szerint a folyóiratok 4. oldalán, -1995 előtt minden példányban-,hogy "egy békés és biztonságos új világ jön létre, mielőtt elmúlik ez a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek".

Pedig ez volt a Watchtower-teológia alfája,és omegája!

reboot (törölt) 2012.04.19. 08:38:16

@kingdome:

hello királykupola, szerintem az avatároddal van egy kis gond..., de a királykupola elnevezés se semmi :D

végig olvastam a hozzászólásaidat

hogy is mondjam..., javasolnám:

[1] az avatárod lecserélését "parrot"-ra (angolul papagáj), mert csak annyi a tudásod, mint amire beidomított a szervezet

[2] ehhez illő avatár képet itt találsz magadnak (beszélő papagájok link):

www.google.hu/search?q=papag%C3%A1ly%C5%B1&hl=hu&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=7q-PT_2jFIaA-waB0d2hBA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&sqi=2&ved=0CA4Q_AUoAQ&biw=1142&bih=794&sei=8K-PT7TDMYiztAbMsJy_BA#num=10&hl=hu&tbm=isch&q=besz%C3%A9l%C5%91+papag%C3%A1j&revid=1458546821&sa=X&ei=9K-PT9CSCI2a-wbe9pCzBA&sqi=2&ved=0CFMQgxY&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=be2cf9c57766a9f6&biw=1142&bih=794

eszmélést, és bölcs döntéseket kívánok neked, nemcsak a fenti két pont vonatkozásában :)

üdv.
reboot

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.19. 09:23:32

@reboot: ne bántsd már szegényt. húsz éve még te is így védted a mundért. Én meg még nemrég is!

reboot (törölt) 2012.04.19. 10:03:52

@sefatias: @kingdome:

dehogy bántom :) ha megérti, amit írtam, meg is fogja egyszer köszönni ;)

felrak magáról egy oroszlán képét ('állatok királya') és a felhasználónevében szerepelteti a király szót... véletlen egybeesés...

sajnos ő nem védi a mundér becsületét - ha azt tenné kivívná mások tiszteletét !! - de nem, ő csak papagáj módjára ismételgeti azt, amire az idomítói betanították

ez egy papagájnál teljesítmény, de egy embernél ...

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.19. 11:11:37

Hagyjuk a nickjét... legyünk türelmesek vele. Szeretettel, türelemmel segítsük, hiszen egykor mi is ilyen bio-diktafonok voltunk! Talán egy érv egy kérdés, átjut a betonfalon, kiékelve a repedéseket.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.19. 11:27:55

@reboot: @Τιμόθεος: csináltam egy újabb postot a blogomon. lehet kritizálni :P

bornagain 2012.04.19. 11:28:51

@reboot:
király!
(vagy: sirály?) :P

reboot (törölt) 2012.04.19. 11:30:03

@Johnny Joker:

ok, 'legyen meg a te akaratod' :)

[igazad van]

reboot (törölt) 2012.04.19. 13:39:04

@baland:

allohá, ne aggódj, timóteusz a görögöt visszafelé is el tudja olvasni :p

már tárgyalunk magánban, de vesztésre áll, a konstans deriváltja zérus :)

legutóbb azt írtad sefatiasnak az emlékünnepi cikkel kapcsolatban: "Egy újabb ék számomra"

mi hatott rád így a cikkből?

reboot (törölt) 2012.04.19. 13:59:51

@Τιμόθεος:

nincs harag :)

főleg, hogy a post címéhez nem sok köze volt a kommentjeimnek

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.19. 18:48:45

@reboot:
Reagálásod...sokat sejtet...nem a tudásodról, hanem a kimunkált keresztényi egyéniségedről.
-Látom állításaim még ha igyekeztem is tudatosan elvonatkoztatni a tipikus társulati érvelésektől,még így is haragot,ingerültséget hozott ki belőled.. hidd el nekem is több mint 20 éves bibliai ismeretem van;már vannak már önálló meglátásaim is;és az összefüggéseit is látom.
-De ezt már kifejtettem az előzőekben...az idő nem számít.
-És nem; csak ahogy Te mondod :nem csak az van bennem amire beidomított a szervezet.
-Mit gondolsz én min megyek keresztül amikor olvasom a reagálásaitokat ???-Érveiteket?
Mégis....éreztél a szavaimból...haragot; dühöt;..fricskázást ?
-Szerinted olyan könnyű nekem ide írogatni ahol talán pásztázó tekintetek próbálják meg fejteni,hogy vajon ki lehetek...honnan írhatok?
-De Te benned megteremte-e a gyümölcsét az új ismereted?...márt hát ugye a gyümölcseiről ismertetik meg a jó fa....hiszed...hogy megteremte benned az amit újfent megszereztél egy "Reboot"-al ?...
Egyébként a nick nevemre ne keress értelmes választ...a történet csak annyi,hogy egy alkalommal választanom kellett egy oldalon felhasználó nevet;de a kingdom már foglalt volt..csak megtoldtam egy "e"...és lám elfogadta...semmi jelentősége nincs bár tudom ez alapján szeretnél asszociálni a kilétemre....;oroszlán levéve..a papagáj nem tetszik...amúgy a bibliában az oroszlán számodra az állatok királya?....:)
-Most nincs időm másra talán legközelebb.

reboot (törölt) 2012.04.19. 19:37:38

@kingdome:

szerinted én min megyek keresztül, amikor előadod a rabszolgától tanult ócska szöveget, amiket én népbutításnak, hazugságnak, istentelen átverésnek tartok? engem hogy érint, mit gondolsz?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.19. 19:46:49

@kingdome: ...szerintem Sefatias MI nagyon is jól ismerjük egymást;de ez most nem lényeg. Ez a mondat tegnap valahogy elkerülte a figyelmemet. ennek nagyon örülök? miről ismertél fel? egyébként már "találkoztam" itt ismerőssel, nem is egyel. ha van kedved priviben beszélgethetünk

bereabeli 2012.04.19. 21:36:33

kingdome :

Kedves kingdome ! Én eddig csak hallgattam és figyeltem a vitát, hogy merre alakul. Amennyiben jónak látod, keress rá a "bereabeli" név alatt írt cikkeimre, tapasztalataimra, tanulmányomra, és jól figyelj szombat este, mert egy nagyon elgondolkodtató dolgot fogsz tudni elolvasni tőlünk. Harmadik generációs tanúként nőttem fel, és negyven évig éltem az életemet így. Ha valakinek oka volt bármi áron ragaszkodni ezen szervezethez, én az voltam. Senkim sem volt a szervezeten kívül !!!!! NE VÉDEKEZZ !! Mert ez olyan lelki görcsöt okoz, hogy elveszi a józan, hideg ítélőképességedet.
Nagyon kukacos ember hírében állok, így nem hirtelenkedem el semmit, hat hónapos kutatás eredményeit olvashatod az írásaimban, mely eredményeket se a KÖF, se a KEF, se a Fiókbizottság nem bírt megcáfolni !! OLVASS !!!

bornagain 2012.04.19. 21:45:40

@bereabeli:
én is kíváncsian várom!
szeretem olvasni, amiket írsz ( az nem akadálya, hogy a múltkor 1 dologban nem értettunk mindenben egyet)

babba1 2012.04.19. 21:50:20

@bereabeli: hogyan kell rákeresni?
engem érdekelne...

babba1 2012.04.19. 22:11:54

@Johnny Joker: Tök jó!:o)) Isten világossága mint a stroboszkóp....:o))

bereabeli 2012.04.19. 22:20:20

@babba1:

Bal oldalt a "Keresés a Blogon" részben beírod, hogy : bereabeli és katt a keresésre, és a legalsó kivételével, felfelé haladva vannak időben a cikkek.
Jó olvasást, majd holnap ha írsz válaszolok.

babba1 2012.04.19. 22:41:21

Na de miért nem iskolázza ki a lelkiismeretét? Holott a hű és értelmes osztály megmondta, hogy ki kell. Mennyit gondolkodtam éveken át, hogya kell azt tenni. :o) És egyszer csak rádöbbentem, hogy azt várják el, hogy a gondolataimat cseréljem le az övékkel. Még javában aktív voltam, de majd bele haltam a felismerésbe. :o)) Nem az volt a gond, hogy mást kellett gondolnom. Nem,mert azt megteszem ma is, holnap is. Állandóan meg kell újjúlni, és helyes gondolatokat kell gondolni. De ezt az ember akkor tudja belsőleg elindítani magában, ha a saját tapasztalása viszi. Ám a tanús tanítás úgy iskolázza a lelkiismeretet, hogy kimossa az addigi gondolatokat, s ahelyett tapasztalás, és meggyőződés helyett beülteti az övét. Nem saját gondolattá válik, üres, lelketlen marad. A meggyőződés pedig abban áll, hogy szisztematikusan felépítik azt amit elakarnak ültetni az emberben. Nagyon jól ki van találva....mester munka. És ördögi. Ezer százalékig meg vagyok arról győződve, hogy pszichológia tanulmány alapján készítik elő az okatást. mit, miért, hogyan alapon, hogy az ember megszünjön gondolkodó lény lenni. Csak a félelem, és a lelkiismeret furdalás marad, szinte mindenért. Egy évig jártam a gyógyót, mire le tudtam tenni a bűntudatom, annak ellenére, hogy perc nem múlt el anélkül, hogy helyre tegyem a tanultakat..... :o(

bereabeli 2012.04.20. 08:56:56

@babba1:

Nagyon pontos a meglátásod, nem a Társulat az egyetlen szervezet, mely a tudat módosítás magas technikáit alkalmazza. Olyan eszközök állnak az ilyen személyek rendelkezésére, mellyel észrevétlenül tudnak tömegeket manipulálni. A Biblia írja, hogy vannak akiket az Ördög élve elfog az akaratának a cselekvésére. Ha az egyén a tudatát mindig tudja kontrolálni, ez nem történhetne meg. Az első tudat manipulátor a Sátánná, és Ördöggé vált kérub volt. Kérdésekkel sugalmazott, és állított úgy hazugságokat, hogy még a tökéletes elmét is uralni tudta. Arra jöttem, rá, hogy a Vez.Test. , és más hasonló szervezetek vezetői ugyanilyen eszközökkel érik el céljaikat. A tudat manipuláció ma is Sátán eszköze, és lépten nyomon fellelhető a politikai, és a kereskedelmi világban is. Nem ok nélkül kell megszokni, hogy mindent többszörösen kell ellenőrizni, az elfogadás előtt !!

22. az Elem. 2012.04.20. 09:12:19

@kingdome:
Nagyon jó barátomnak informatikai cége van. A Központból felkérést kapott, hogy figyelje a "hitehagyott" oldalakat.

Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy az olyan személyek mint te központi felkérést teljesítenek. Megpróbálsz egy-két homokszemet elhinteni a gépezetünkbe.
De ne felejtsd, hogy ha itt olvasgatsz -amit most még kétlek- akkor hamarosan gondolkodó felismerő ember leszel.

Ezzel számolnod kell.

reboot (törölt) 2012.04.20. 09:53:25

@twenty-two years:

mit kell figyelnie a barátodnak a hitehagyott oldalakon?

a központból jött a felkérés? a magyarországi fiókhivatalból?

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.04.21. 01:04:49

@reboot: Idézem: "Engem nem zavar ha írtok erről, nem hiszem, hogy felismernének. Nem egyedül voltam, kb. 5-6 személyt kértek fel erre. Voltak akik a netet figyelték és voltak akik a nyomtatott irodalmat. Igazából akkoriban ennek a mainál kisebb jelentősége volt, mert még nem volt a neten ennyi erős anyag, inkább csak a Tanúkat becsmérlő szólamok. Akkor még úgy emlékszem az exjt.hu sem volt még. Azóta szerintem nem mernek ilyen megfigyelőket mozgósítani, mert rögtön felnyílna a szemük."

reboot (törölt) 2012.04.21. 01:22:56

@Johnny Joker:

Te még nem alszol? Holnap álmos leszel :)

Kösz az infót. A régebbi ügyekről tudok. Ezért is kérdeztem. Meglepett volna ha még mindig ebben a stílusban nyomták volna.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.21. 04:32:13

Megfigyeltem én is,hogy az aktív Watchtower-fan OlvTársak -saját indokuk szerint- általában "véletlenül" (?!) kerül ide,vagy más felvilágosító weboldalakra.... és miután világosan látják,hogy ez nem a Hivatalos jw.org honlap,akkor is maradnak, olvasnak,kommentelnek!

Kockáztatva a "jól kiiskolázott lelkiismeretet", és az esetleges kihallgatást, vallatást nem éppen baráti hangnemben a kingdomhall csontozójában.
Ez nagy -nagy bátorságra vall!

Nagyon jó reklám,és elismerés!
Valamikor szomorúan gondolok arra,hogy Barna Zoli ( exjt.hu ) weboldala, és levelezőlistája inaktív lett,és maradt.

Egy korábbi Piliscsabai Csendes-hétvégén nagyon fontos mondatot fogalmazott meg egy Sorstárs a két évvel ezelőtti helyzetről,ami a Jehova Tanúi felé szóló szolgálattal kapcsolatban: amíg csak a Levelezőlista, és az régi weboldalak voltak, viszonylag kevés Jehova Tanút értek el. Az internet-használat is kevés ember lehetősége-kiváltsága volt.
Ma már egyre szélesebb réteg előtt nyílik meg a NET-elérés,-evvel együtt egyre könnyebben egyre több felvilágosító,felszabadító információhoz jutnak azok az Érdeklődők,és Jehova Tanúi,akik megismerve az eltitkolt hamis próféciákat,botrányokat,tanításnak álcázott csúsztatásokat,manipulációkat , elhagyják a Szervezetet, illetve: ha maradnak is, de már háttérbe húzódnak.

Hajlok én is arra,hogy ma jobb helyzetben vannak a mai nyitott Jehova Tanúi,mint öt,-tíz évvel ezelőtt.

Ti hogy Látjátok?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 04:48:25

@Zsolt520: mi számít jobb helyzetnek? A csalódás. és a keserűség nem túl jó.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2012.04.21. 05:39:16

@sefatias:

Az ébredés sokszor nehéz,a kényelmes ágy, és az édes álom visszahúz a Valóság elől.
A gyógyulás útja sokszor fájdalommal van kikövezve, a megtérés, újjászületés útja pedig mindig. De mégis: érdemes ezeken az Utakon elindulni.

bornagain 2012.04.21. 10:24:02

Ja, még egy dolog, amit JT "forszíroznak".
Hogy a "betlehemi csillag" Sátán muve volt és így akarta elpusztítani az újszulott Jézust!
Mindig jól megrohogtet a sztori:DDD

Ping-Pong 2012.04.21. 14:20:41

@bornagain:
Aha, aztán ugyanezek az "ördögi" napkeleti bölcsek utóbb mégis "isteni figyelmeztetést kaptak álomban, hogy ne térjenek vissza Heródeshez, más úton mentek vissza földjükre" (Máté 2:12).

Érdekes... ;-)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 14:35:27

@twenty-two years:

Nem vagyok beépített ember...;de inkább még is a háttérben maradok.....keveset kommentelek....inkább csak olvasgatok...és kérdezgetek olykor ha nem baj....remélem ezzel nem hozok ki majd senkit a sodrából.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 15:10:37

@kingdome: Ezt jól teszed.jobb előbb tájékozódni. Na és honnan ismerjük egymást?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 15:35:54

A sors fintora,hamarosan nem is olyan messze leszek tőled territoriálisan...,de egyenlőre jobbnak tartom az anonimitást...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 15:38:50

@kingdome: mondjuk ha ismersz, akkor szerintem tudnod kell hogy megbízhatsz bennem. És akkor viszont jobban tudok segíteni. húúúú mennyire szerettem a királyság terem építéseket!! Nagyon élveztem. Szerintem sok barátot szereztem ott.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 15:41:13

@sefatias: bár ha belegondolok jóban lehettünk, mert a sefatias nick nevet már régóta használom. de azért nem mindenki ismeri. vagy nem arról ismertél meg?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 15:41:44

@kingdome: jaa ezt neked szántam. nem magamnak

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 15:58:15

Igen sok barátot szereztél ez magától értetődő azokon az alkalmakon...-hát rosszban semmiképen sem vagyunk;....de tudod sokat kockáztatok azzal,ha kiderülne a kilétem vagy ha akár körül beszélném is....Watchtower-es a gondolkodásom hivatalból is....ezért meg is kaptam a magamét itt,de gondolkodó ember vagyok....hidd el...nem azt látom az itt szólókban,hogy egy másik oldalt képviselnek,csak érveket megfigyeléseket a kutatásaik eredményét;bibliai érveket...,nem tartom veszélyesebbnek mint azt ha valakivel a házról-házra végzett szolgálatban csatároznom kellene a bibliából......bár próbálok elvonatkoztatni az embertől...azt vettem észre sok mindenben hasonlóképpen gondolkodnak mint én;....amiért ide keveredtem...megmondom...az igazságtalanság amelyek,körülvesznek;..képmutatás egyeseknél;akiknél nem lehetne...;de még nem gondolom,hogy teljesen rossz úton járnék....csak válaszokat vártam és várok még sok mindenben és pont azoktól nem kaphatom meg akiktől kéne:(-Hát döntsd el te jóban vagyunk vagy ellenséged vagyok.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 16:06:53

@sefatias: Elolvastam végig....igazságot érzek benne.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 16:11:42

@sefatias:
Végül is ez vezetett el hozzád ...és a valós kilétedhez is.-Ha velem konkrétan nem is ápoltál igazi barátságot anno...vannak ismerőseim akikkel nagyon....egyet különös képen ismerhetsz;hát ő is bajba került nem rég a gépezet letarolta és törölték szegényt.... igazságtalanul...na mindegy csak lehet én látom rosszul.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 16:24:20

@kingdome: az őrtornyos gondolkodás miatt ne aggódj. Én is mindig megkapom, bár már egyre kevesebbszer. Nem kell alkalmazkodni itt senkihez. add önmagad. ez a lényege ennek az egésznek, és ne foglalkozz senkivel. A kérdéseidre a testvérektől nem fogsz választ kapni. Sajnos meg kell tanulni, hogy mi az ami lefedi az igazságot, és azt is, hogy mi az ami előkaparja. Már többször beszéltél a képmutatásról. azt kell mondjam, hogy elindultál a lejtőn. Aki ki meri mondani, hogy képmutatás van a gyülekezetben, az elindult a lejtőn. Tudom!!! én is ekkor indultam el. Ezután jön még majd egy csomó minden, mert ha az ember egyszer megfogalmazott magának valamit, ami ellentétes azzal, amit tanítottak neki, akkor nemsokára jön majd egy másik téma, amit megint meg mer fogalmazni. De ekkor jön valami félelmetes dolog. A FÉLELEM!!!!! ÉS AZ EGYEDÜLLÉT!!!!!! ha eljutsz erre a pontra, akkor jussak eszedbe. mert ezt egyedül átélni rettenetes. Egyedül szembenézni az igazsággal szörnyű!!!! még akkor is, ha az szabaddá tesz. Én már átmentem ezen, és itt sokan mások is. És a gyülekezetben ekkor mindenki el fog hagyni téged, mert igazából nem is téged szeretnek. Még akkor sem, ha te építetted fel a házát, vagy ha neked köszönheti a legtöbbet a gyülekezetben. Mert az aki igazán szeret, akkor is ott marad veled, ha nyakig fekszel a ganéjban! Példabeszédek 18:24. Nem tudom ki vagy, de akkor én ott akarok veled lenni!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 16:26:49

@kingdome: :((( uhh . ne rémisztgess!! már több mint egy éve kevés infóm van. ki volt az?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.21. 16:34:41

@sefatias:
Jaa..a blogodban a :A megbotránkozás (2.rész)-ében.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 16:37:20

@kingdome: rákattintasz az illető nevére, és kijön az adatlapja, és a jobb felső sarokban van az üzenetküldés

answers 2012.04.21. 21:42:04

@sefatias: "Aki ki meri mondani, hogy képmutatás van a gyülekezetben, az elindult a lejtőn. Tudom!!! én is ekkor indultam el."

Szervusz, Sefatias!
Remélem, ezt a lejtő dolgot nem komolyan gondoltad.
Valójában akkor indultál el az igazi, Istenhez vezető úton. Ez az az út, amin ha megmaradsz, megismerheted a Teremtő, Megváltó Isten valóját, amit a Tanúknál lehetetlen megismerni. Azt az emberileg felfoghatatlan szeretet, ami árad tőle, azt, hogy bárhol vagyunk, benne vagyunk, általa vagyunk, bennünk van. Egyszerre félelmetes, felfoghatatlan és csodálatos, ugyanakkor nagyszerű érzés, amikor erre ráébredsz. Ez nem lejtő, ami lefelé visz, ez az út felemel Istenhez, csak tarts ki rajta.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 21:44:50

@answers: igazad van. ez nézőpont kérdése. beszéltem telefonon egy testvérrel erről, és ő is kiigazított :)

answers 2012.04.21. 21:53:25

@sefatias: Ma voltam egy gyülekezetben. Nem írom a nevét, de ez egy ún. evangéliumi gyülekezet. Nem ismerek ott senkit, a net-ről néztem ki. Majdnem mindenki üdvözölt, és néhányan odajöttek beszélgetni, megkérdezni honnan vagyok stb. Nagyon furcsa volt, hogy ugyanúgy a Bibliát használják, mint a Tanúk, és hisznek Istenben, és a tanítás építő volt, nem lehúzó, mint abban a gyülekezetben, ahová Tanúként jártam. Ott sokszor alig vártam, hogy vége legyen, semmi építő dolgot nem kaptam, csak unalmas programokat kellett végigülni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.21. 21:57:45

@answers: hát én is igy vagyok vele. a szolgálati összejövetelről, már el szoktam jönni, mert végtelenül unalmas. tegnap körbenéztem a program alatt, és ásító, álmos embereket láttam, akik csak néznek előre. semmi élet nem volt a programban.

answers 2012.04.21. 22:11:12

@sefatias: Ebben az a vicces, hogy amióta gyülekezetbe járok (több mint húsz éve), mindig azt hittem, hogy én pont kifogtam egy szellemileg gyenge, rossz hangulatú gyülekezetet. Bezzeg máshol milyen jó gyülekezetek vannak! Csak én pont ilyen peches vagyok, hogy itt nem jól működnek a dolgok. Azután amikor elkezdtem olvasni a blog-ot, arra jöttem rá, hogy mindenki azt hiszi, pont az ő gyülekezete vacak, de bezzeg a többi gyülekezet! :D:D

babba1 2012.04.21. 23:16:22

@Zsolt520: mi 12 éve jöttünk el a szervezettől. Előtte 2 évnyi vívódás, meghurcolás, lelki kín. Semmink nem volt. Sem kiadványok, sem internet....úgy kezdődőtt, hogy mindennek utánna jártunk. Ami annyit jelentett, hogy kikerestünk minden igehelyet, elolvastunk minden őrtornyot, tanulmányoztunk éjjel-nappal. Döbbenten vettük észre, hogy az őrtorony úgy hívatkozik biblia versekre, hogy semmi köze ahhoz a mondanivalónak. Nem bírtuk feldolgozni a kiközösítéseket, nem találtunk rá megfelelő érveket. De hangsúlyozom, semmink nem volt, "csak" a bibliánk, és az ima. Letettük az őrtornyot, le az összes irodalmat, és gondoltuk, maradjon a biblia. És akkor már tisztán hallottuk Krisztus hangját. :o) Mikor eljöttünk, jó félév múlva találkoztunk volt tesókkal egy könyv ajánlása révén. Addig azthittük, mi vagyunk az elsők, akik eljöttek a tanúktól. :o)) Mikor Gyuriék megmondták, hogy ők akkor jöttek el, mint mikor mi el kezdtünk tanulmányozni, a guta akart megütni. :o))) Viszont nyílvánvalóvá váált, miért van a kiközösítés. :o) Ma aki keres hamarabb talál, és hamarabb tud dönteni is. :o)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.04.22. 08:07:19

@babba1: azt hogy a bibliaversnek semmi köze a mondanivalóhoz, vagy hogy csak összefüggéstelenül van idézve innen onnan, én is hamar észrevettem. de nem foglalkoztam vele. Pedig őrtornyot vezettem évekig, és néha komoly fejtörést okozott, hogy az idézett verset hogyan használjam fel a témához. De leginkább akkor voltam bajban, mikor a kérdésnek semmi köze nem volt a bekezdéshez

szehenza 2012.04.22. 09:00:13

@answers: én meg azt hittem, csak én vagyok olyan rossz szellemiségű, hogy unom az összejöveteleket. Főleg az örtorony tanúlmányozás volt nagyon fárasztó.Nem tudom mi értelme van, hogy felolvassák-kérdés, és visszamondja a gyülekezet 90%-a ugyanazt a leírt szöveget. Nagyon gyermeteg...könyvtanúlmányozás szintén. Jártunk olyan könyvcsoportba is, hogy odamentünk, leültünk senki nem szólt egy szótsem senkihez..Meg volt a tanúlmányozás mindenki felállt és ment haza. Mi úgy csöppentünk közéjük, rettenetes volt. Persze, azért volt jobb tapasztlatom is.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.22. 09:08:05

Van egy kérdésem ami nagyon sokat foglalkoztatott mostanában;...ez az idő és az előre nem látható események.....;olvasni egyes Őrtorony folyóiratokban,de vannak személyes tapasztalataim is arról;hogy egy-egy testvér..akár felvigyázó is;...hirtelen halál áldozata lett egy baleset következményeként;vagy súlyos betegség áldozata lett;vagy Királyság-term-ben bombamerényletet követtek el;testvérnő bt.-ra menvén felrobbantották gyermekével(egyik évkönyvben olvasható) együtt....szóval a kérdés és ebben nem csak JT-az érintettek úgy hiszem....Isten egyáltalán nem avatkozik közbe fizikálisan hithű szolgái életébe ?....tényleg nem látja előre az eseményeket ?....még a megtörténtünk előtt?-Még ma is látok olyan testvéreket akik hiszik Jehova mentette ki őket egy egy nehéz helyzetből;betegségből...;de akkor a többi szerencsétlenül járt testvér esetében mi a helyzet?....akik annyira szerették és pont érte tettek mindent...miért hagyja figyelmetlen?-Érdekli őt szolgái sorsa?...-Mi a helyzet az isteni védelemről....????-Egyenlőre úgy érzem isten nem nyúl bele fizikálisan a történésekbe.-Nem akadályoz meg dolgokat.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.04.22. 09:22:01

@kingdome:
Bocs hogy ide ehhez a témához írok;de nem találtam hasonló hozászolásokat...

answers 2012.04.22. 09:46:29

@szehenza: Nekem volt ennél rosszabb tapasztalatom is. :D

szehenza 2012.04.22. 09:46:59

@kingdome: én is sokat gondolkodtam ezen.Nekem érdekes volt, hogy Jehovának tulajdonították testvérek, hogy segített, mondjuk felépülni a náthából, de hagyta, hogy megöljenek egy hűséges testvért. Én ezt azzal magyaráztam, hogy nem avatkozik bele most a dolgokba
( a náthába sem) nekem máshogy nem logikus, de biztos mondanak majd itt okosabbakat:)

answers 2012.04.22. 09:47:51

@szehenza: A testvérnő, akinél zajlott a könyvtanulmányozás, a szerinte túl korán érkező testvérektől megkérdezte. "Ilyen korán jöttök? Nincs otthon dolgotok?"
:D:D

szehenza 2012.04.22. 09:49:37

@answers: furcsa volt szembesülnöm itt a blogon vele, hogy nem csak a mi gyülekezetünkben van ennyi probléma. Gondoltam, hogy nyilván máshol is van, de hogy szinte ugyanaz...

szehenza 2012.04.22. 09:53:32

@answers: az is szép:) nekünk meg komolynk kellett lenni, mert karótnyelt a k.t.vezető. el is jöttünk, mert nem lehetett bírni.De azért hallottam jó hangulatú könyv t-ról is, ami családias volt.Aztán mikor megszünt a házaknál lenni, még rosszabb lett

babba1 2012.04.22. 11:57:25

@szehenza: Ebből az a következtetés, hogy egyforma tanítás ugyanolyan viselkedést-gondolkodás módot eredményez. A 12 év alatt nyugodt lelkiismerettel mondhatom, több országból is ismertünk meg volt tanúkat, és mindenhol ugyanez a helyzet. Sőt, amikor ejönnek a tesók, akkor is ugyanaz a viselkedés zajlik: biztos démonos, eddig is láttam rajta, mindig éreztük, hogy valami nem stimmel, könyvet fog írni, gyülekezetet alapított, stb.... volt egy barátnőm még a tanúknál, és nálam maradt egy kazettája. Átküldte a 12 éves kislányát, hogy hozza el. A gyereket örömmel fogadtuk, de az teljesen lemeredt, reszketett, tágranyílt szemekkel nézett rám, majd elrohant. Másnap hallottuk még bent maradt másik barátunktól, hogy a gyerek azt mondta a gyülekezetben, hogy "érezte a démonok jelenlétét nálunk". Azt sem tudtam
sírjak-e vagy nevessek...... :o(

babba1 2012.04.22. 12:00:58

@answers: Nálunk nagyon jó volt a könyvtanulmányozás. :o) Mindig sütöttem sütit, és alig akartak haza menni utánna. Ajándékot vettünk közösen a kedves idős néninek, aki szeretett sütni, de nem volt elektromos kütyüje hozzá, takarítást szerveztünk, és kirándulást. Szegény páromat meg is rótták érte. :o))) Nem szabad ennyit nyűzsögni, engedélyt kell rá kérni, mondták...:o) Persze nem tettük...

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.04.22. 17:47:25

@kingdome:
Tapasztalatom szerint az ilyen kérdésekre a társulati elmekontrol eltávolítása nélkül nem lehet választ kapni.
Az Őrtorony társulat tanításai zsákutcába visznek, mert mindig meghagyják a kétely magvát, hogy soha nem lehetsz biztos magadban (sajnos ez nekik jól jön, mert olyan embereket tudnak csak kizsákmányolni érzelmileg, akiknek nincs saját elképzelésük).
Ahhoz, hogy ezt a kérdést megértsd, tudnod kell, hogy mi Isten személyes célja veled, mert csak akkor fogod tudni, hogy valamilyen esemény mimódon szolgálja a javadat.
(egyébként "minden" a javadat szolgálja...a Biblia szerint)
Ha ezt a saját esetedben átlátod, akkor másokét is valamennyivel jobban meg tudod érteni, de teljesen nem, meg nem is rád tartozik, hanem arra az illetőre (aki meghalt vagy baleset érte stb.) és Istenre.

baland 2012.04.23. 15:12:36

@babba1: Nálunk 32 fős volt a könyvtanúlmányozási csoport. Ebből 12 gyerek.
A kivonulásokon 20-25-ös állandó létszám.
A tanulmányozás után mindíg rendeztünk süti illetve zsíroskenyér partit.Beszélgettünk a gyerekek közösen játszottak.Nyáron lementünk a közeli játszótérre közösen a tanulmányozás után és ott beszélgettünk.A házigazda egyedűlálló testvérnő lakását közösen felújítottuk.Nagyon jó volt!!! Míg egy napon jött az szki-s vénünk látogatóba a csoportba ( bejelentés nélkül) és mindenkit hazaküldött az összejövetel után.
De ez sem tántorított el minket a továbbiakban.
Ezért mivel már más csoportok tagjai is kezdtek oda "szivárogni" feloszlatták a csoportunkat.:(

reboot (törölt) 2012.04.23. 16:02:42

@baland:

a mi drága szerető vén testvérünk, biztos csupa szív, 'együtt örül az örülőkkel'

kíváncsi lenék, van-e itt olyan vén/volt vén, aki szolgált már olyan testületben, ahol nem a szenyózás ment, ahol nem az volt a jellemző, hogy a normálisak vérét szívják versengéssel egybekötve...

CicaMica 2012.04.23. 16:27:25

Nálunk is jó hangulat volt a könyvcsoportban, amit apa vezetett. Kár hogy megszüntették a csoportokat...
Eszembe jutott, mikor kicsik voltunk apa kijelölt egy bekezdést az őrtoronyból és mindig hozzákellet szólnunk a őt tanulmányozáson. Kellet, mivel apa vezette le a gyülekezetünkben és tudta h melyik bekezdés melyik gyerekénél van kijelölve. Kamaszkoromban, rettenetesen untam
Hopsz, lehet hogy valaki rám ismer, de vállalom a kockázatát :)

szehenza 2012.04.23. 16:39:56

@CicaMica: nem sok fiatal szeret ott ülni szerintem.Én azt figyeltem meg, hogy a kongresszusokon is leginkább összeverődve .beszélgettek. Az a jó, ha van olyan vén aki foglalkoztatja őket, pl. ha felkészült, megbeszélés alapján felszóltja, ahogy apukád is tette.Az én fiam 7-8 évesen ült az erősítőnél is, és nagyon élvezte, hogy kezelheti

jang eüm 2012.05.02. 16:50:15

@kingdom: Szia Ezek nagyon jó kérdések ezeken én is nagyon sokat gondolkoztam...de a Bibliában is olvashatunk erről pl István megkövezése....szörnyű lehetett még is megengedte ..akkor is ?...most is..? 6 éves Jt tapasztalatom során nem értetem meg miért engedte meg hogy a szolgái szenvedjenek....én a Királyságterem építkezésén kaptam gerincsérvet le is bénult a bal lábam 2hét ideg oszt fekvés 4hét rehabilitáció...Miért sokat imádkoztam hogy meg ércsem ..hiszen a te házadat építettem!

jang eüm 2012.05.02. 17:18:02

@answers: Szia! Egyetértek a gondolataiddal,10 hónapja különültünk el a férjemmel Jt gyülekezetétől.Minden kiadványukat elraktam egyenlőre jobbat nem tudtam kitalálni hogy ne olvassuk ne zavarjon benünket ,és most érezzük hogy tisztul minden előtünk .Közeledünk Istenhez megyünk felfelé és érezzük határtalan szeretetét! Ezt a tisztulást ( nem tudom másként fogalmazni) a saját tapasztalatunkból érezzük,mert vasárnap elmerészkedtünk a JT gy -be bár tudtuk hogy megvető pillantásokba lesz részünk de a kíváncsiság vagy nem tudom mi de elmentünk...és ez hangzott el a nyílvános ea -on...ne irigykedjünk a világiakra mert őket neméri soha semmi baj...hirtelen belém nyílalt!..tegnap előtt esett össze a kolléga nőm 25 évesen és meghalt tüdőemboliában....a másik kollégám már hónap végén szinte nem tud mit adni a gyerekeinek enni (nem az ő hibájából)...miről beszél ez össze vissza ? ez nem ígaz ! kiáltani tudtam volna ránéztem a férjemre ő megértett menjünk haza... egy kis tapasztalat Jt tév tanításaibol vagy hogyan nevezem?

answers 2012.05.02. 17:32:12

@jang eüm: Nagyon jó olvasni, hogy mások is ugyanezen a folyamaton mennek keresztül. Az úgynevezett hitehagyottak közelebb kerülnek Istenhez, mint az Istenegyetlenigazszervezetében levő Jehova Tanúi. :))

A másik dolog pedig a Tanúk szokásos módszere, a félretájékoztatás, a dolgoknak a valóságtól eltérő módon való bemutatása, és az "agymosottak" nem tudják észrevenni a félrevezetést, mert nem tájékozódnak más forrásokból, sajnos. De hála a mi szerető Atyánknak, akit Ő akar, azt ki tudja szabadítani!

szehenza 2012.05.02. 17:36:38

@answers: most lehet hülyeséget kérdezek, csak az előbb írtad, hogy Isten kiszabadítja akit akar. Akkor most én is gondolhatom ezt magamról, hogy ő hozott ki?

answers 2012.05.02. 17:40:04

@szehenza: :))))
Bocs, de annyira aranyos a kérdésed, hogy nem álltam meg nevetés nélkül.

szehenza 2012.05.02. 17:41:58

@answers: :)) köszi, azt hiszem még van minek tisztulnia nálam:)

answers 2012.05.02. 17:42:33

@szehenza: De ezt szerintem neked kell átgondolnod, és biztos, hogy rá fogsz jönni a válaszra. Mi lett az eredménye annak, hogy kijöttél onnan? Rosszabb, vagy jobb most, hogy érzed? Elhagytad Istent, vagy jobban megismerted? Ha átgondolod ezeket meg még ami hasonló kérdések eszedbe jutnak, akkor meg fogod kapni a választ.

szehenza 2012.05.02. 17:48:28

@answers: értem. Akkor van remény, lehet, hogy ő hozott ki:) Mostmár jobb, nyugodtabb minden, és végre nem a félelem miatt kersem Jehovát. Míg tanú voltam sokat gondolkodtam ezen egyébként, hogy vajon mi motivál leginkább? A félelem, vagy a szeretet? Mostmár látom, hogy az a félelem volt nagyobb részt( persze az iránta érzett szeretet is) de most nem félek. Valahogy másabb a hitem, vagy nem is tudom....nehéz elmagyarázni

metanoia 2012.05.02. 17:56:49

Jó Atyánk mindenkinek ad finom/halk/szelíd jelzéseket/figyelmeztetéseket csak annyira el vonja a figyelmünket a közösség tanítása, a vén/lelkész/pásztor erős, harsány hangja, vagy éppen a saját elgondolásaink, és nem halljuk meg a jó pásztor hangját.

Béresekre figyelünk, akik becsapnak/félrevezetnek, és ennek gyümölcse csak félelem/örömtelenség/lehangoltság/békétlenség lehet.

Mindenki érzi már a kezdetek kezdetén, h vmi nem stimmel, de elnyomja magában az Isten adta lelkiismeret hangját, és ideológiát kezd gyártani, h de még is csak itt van ez, meg az...

Miközben nem juthat "szóhoz" a Szent Lélek.

answers 2012.05.02. 18:06:53

@metanoia: Igazad van!
És akkor még ott van a hála érzése, mert vagyunk itt többen a blogon, akiknek eleinte valóban sokat segítettek jó irányba változtatni az életén a Tanúk tanításai. Ez viszont egy idő után oda vezetett, hogy már nem vettük észre a "búza közt a konkolyt", a káros tanításokat a jók között. Sokat gondolkoztam, hogy hogyan voltam képes elküldeni itthonról a saját fiamat, és most már tudom, mi volt az oka. Egy szeretet nélküli családból kikerülve jó néhány családi csalódás után a Társulat kiadványai a családi életnek olyan oldalát mutatták be, amiben soha nem volt részem. Amikor alkalmaztam a saját családomban a tanításokat, tudom, hogy jobb anya lettem, mint amilyen egyébként lettem volna. Emiatt viszont elvakultan kezdtem követni a tanításukat, és nem vettem észre, amikor az már nem jó irányba vitt.
Na és persze meghallani, megérezni a Szent Szellem vezetését, amikor a fejünk tele van a Tanú tanításokkal....hát az nem igazán lehetséges, szerintem.

metanoia 2012.05.02. 18:06:57

Sefa blogján meghallgattam a zónafelvigyázó 3 részből álló előadását.

Mivel nagyon régen hallgattam már jt. ea-t, eléggé felkavart, le is írtam kommentben az észrevételeimet.

Aztán meghallgattam answers ajánlására K.K. prédikációit és helyre került a lelkem/szellemem.

Érdemes meghallgatni mindkét "oldalt".

Mindenki érezheti a különbséget, elkötelezettségtől függetlenül is.
/legalábbis szerintem/

jang eüm 2012.06.29. 15:47:02

Sziasztok! Milyen nagy csönd van ezen az oldalon.Hová lett mindenki? Pedig olyan jó kommenteket olvastam...

jang eüm 2012.07.01. 08:54:55

@sefatias: Erre a válaszra számítottam:))...Most van a Jt nagy nyári kongresszusa ?Mer Pénteken van nálunk a Teokratikus Ísk de senki nem volt a Királyság T -nél én abban az időbe szoktam elsétálni előttük mert akkor van edzésem.Furcsa volt a nagy csönd ,nem voltak megvető pillantások ,összesúgások a hátam mögött....mert szinte látom a szeretett teljes tekintetükön ...na 21kg -ot lefogyott,jár edzésekre ..de szellemileg leépült...na majd megkapja a magáét,meg fog halni...megérdemli!Mert sajnos sokszor voltam fűl tanúja mikor még JT voltam ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekhez..ez jellemző rájuk másnak a halálát kívánni...

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.01. 09:33:19

@sefatias:
Ha már így elvagyunk
akkor kérném a mai napi-szöveget is megvizsgálni:)

Július 01 Vasárnap

A félelem hangja:

„Illés megijedt, elindult és elment, hogy mentse az életét..." (lKirályok 19:3)

A Bibliában ezt olvassuk: „Amikor Aháb elmondta Jezábelnek mindazt, amit Illés tett, és hogy a prófétákat megölte karddal, Jezábel követet küldött Illéshez ezzel az üzenettel: Úgy bánjanak velem az istenek most és ezután is, hogy holnap ilyenkorra azt teszem veled, ami azokkal történt! Illés megijedt, elindult és elment, hogy mentse az életét..." (lKirályok 19:1-3). A félelem hangja gyakran olyankor jön, amikor éppen egy „hegytetői" élményen vagy túl. Illés épp most hívott le tüzet az égből a Kármel hegyre. Ez után üzent neki Jezábel. A királyné nem küldött katonákat és harci szekereket - nem volt szükség erre. Puszta szavai is megfélemlítették a prófétát, elcsüggesztették és bujdosásra kényszerítették. Vigyázz! Ha a félelem hangjára hallgatsz, félni fogsz a következő telefonhívástól, a következő orvosi lelettől vagy a következő tőzsdei jelentéstől. Kire hallgatsz? Kinek fogsz hinni, Istennek vagy embereknek? Sem a szél, sem a tűz, sem a földrengés nem tudta rábírni Illést, hogy előbújjon a sziklaodúból, csak Isten szelíd és csendes hangja (1Királyok 19:11-13).

Félelmeinknek gyakran két dolog az oka: képzeletünk és félreértéseink. A félelem eléri, hogy a legrosszabbra gondoljunk, ahelyett, hogy hinnénk Istennek, aki a legjobbat akarja (Id. 2Korinthus 10:5) „...a félelem gyötrelemmel jár..." (Dános 4:18). Amikor valami rosszul alakul, azon tűnődünk: „Most Isten büntet valamiért, amit tettem?" Nem. A félelem és a hit velünk vannak minden nap, amelyiket választjuk, az fogja uralni életünket. Amikor tehát félelemkeltő helyzetben vagy, tedd a következő három dolgot: kérj Istentől imádságban bölcsességet és védelmet, Ő mindkettőt megígérte; ismerd el belső küszködésedet - nem vagy ezzel egyedül, mind küzdünk a félelemmel; állj rá Isten Igéjére, mert Ő ezt mondja: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged" (Zsidók 13:5).

Csak kérdezem ...jó volt??...tetszett eme szellemi eledel a mai napra ???...:)...ha megvan...jöhet ez a csodálatos nyári nap:)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.01. 09:58:51

Nos mennyivel másabb lenne...ha a Watchtower is hasonló finomságot kínálna fel minden reggel...ugye?:)

-Pont ma reggel találtam rá egy ingyenes független keresztény missziós oldalra a neve és a link:
maiige.hu/
Itt online is olvasható és hallgatható.

Itt meglehet rendelni is teljesen ingyenesen ezt a "Mai Ige" című füzetet ;negyedévente jelenik meg évek óta...már csak az őszit lehet előrendelni..ingyenes az egész.van nekik még egy úgynevezett Győzelem sorozatuk is 5 témakörben...szintén ingyenes és építő a visszajelzések alapján.

LPoti 2012.07.01. 12:25:18

@kingdom: ez tetszik. Érdekes összevetni a mai 'hivatalossal' Hát, őszintén, sokkal szívmelengetőbbnek érzem ezt. A hivatalosnak a pozitívnak tűnő szófordulatai mögött a sötéten baljós fenyegetéssel próbál ösztönözni.. hm.. fura.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.07.01. 14:09:53

@lpoti: én már rég nem olvasom, csak ha felhívják rá a figyelmemet

bereabeli 2012.07.01. 16:10:38

@kingdom:

Megnéztem, megvizsgáltam, alaposan utánajártam. Tudod, mint a "bereabeliek" , látszatra jó csak, de nagy veszélyt hordoz magában. Az USA-beli Pünkösdi típusú kereszténység az egyik alapja, ezenkívül erőteljesen képviseli a tized fizetés tanítását, ami a "Hitesek"-nél is van. Ez a cikk a következő link alatt is sokat segíthet :
www.tithingdebate.com/bobgassrebuttal.html

Mentora az ő elmondása szerint Gordon Magee volt, aki híres Pünkösdi prédikátor az USA-ban.
Mások szerint Evangélikus lelkész is.
Mindenesetre fontos az alapos le ellenőrzése az adott személynek, oldalnak.

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.01. 16:32:38

@bereabeli:

Köszönöm észrevételedet...valóban nem veséztem,
ki is írta valójában...függetlennek tűntek minden felekezettől,nem találtam utalást a kiadványaikban,hogy vannak-e várakozásaik , hogy kapcsolatba kerüljenek velük az olvasóik....a "Mai Ige" kiadványuk amennyire eddig megismertem..nem ösztönöz arra,hogy csatlakozni kellene -e valahová..csak tisztán bibliai gondolatokat tartalmaz.semmi mást...a végén persze van egy lehetőség felkínálva arra,hogy támogassuk ezt a kiadványt anyagilag:) ..de nem kötelező...mindenesetre egyetértek veled, jó óvatosnak lenni...ahogy mondod:)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.07.01. 18:55:34

@kingdom: @bereabeli: „Mindent megpróbáljatok, ami jó azt megtartsátok.” 1 Tessz. 5:21. Ami jó az mindenhol jó. Ami rossz az meg sehol sem. Én a töltött káposztát, még a déli sarkon is megenném, mert az mindenhol finom

LPoti 2012.07.01. 21:42:44

@sefatias: a töltöttkáposzta említésére elindult a pavlovi reflex.. :) igen, igaz amit írtok, hogy mindent 'megpróbáljatok'. Nekem a leírtak hangvétele, ami tetszett.
Nem tudom, Ti hogyan látjátok (bocs, nem jöttem rá, hogyan kell többeteknek válaszolni), de az őrtorony burkoltan fenyegető hangvétele az, ami kezd elborzasztani. Igen, persze, van szép dolog leírva, de mindig ott van a 'ha nem teszed meg, meghalsz' fenyegetés. Igen, nagyon durva ez az egész.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.07.01. 23:09:44

@lpoti: igen ez az ami egyre ijesztőbb. Olyan mintha a fenyegetésekkel, egyre jobban el szeretné elszigetelni a Tanúkat a többi embertől. És mivel egyre többen nyitják nagyobbra a szemüket, mint kéne, ezért a fenyegetés a legjobb módszer arra, hogy bent tartsák az embereket. Sokan félnek kilépni, mert mi van ha mégse? meg hát hova?

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.03. 08:33:41

@sefatias: ...ehhez kell jó ítélő képesség...mi azért előnyben vagyunk..remélhetőleg minket nehezebben tudnak majd félrevezetni:)

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2012.07.03. 08:34:55

@sefatias: Az előzőt a :1 Tessz. 5:21 kommentedre írtam.