EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

MJ válasza

2011.01.12. 11:52 | Johnny Joker | 7 komment

Az oldal színvonalát megőrizendő, nem célom egy Mónika-show típusú irányt venni a bejegyzéseket illetően. Mivel korrektnek tartom magam, minden esetben, így közlöm MJ válaszát, ugyanúgy VÁLTOZTATÁSOK NÉLKÜL, ahogyan a beszélgetés esetében is tettem. Az egyetlen dolog amit megváltoztatok, azok a nevek, a jogi támadások elkerülése végett. Konkrét személyek neveit az oldalon SEHOL sem találjátok, kivéve a közlésbe beleegyezettekét, illetve a közismert szervezeti tagokét.

M Z J január 12., 4:00
Kedves JJ!

Sajnos egy keresztény barátom informált róla (igen, gyarló ember, aki hitehagyott oldalakat olvas), hogy bejelölted facebookon és ezek után a kíváncsiságtól vezérelve ránézett a blogodra, mivel látta, hogy Jehova Tanúival foglalkozol. Azt is közölte hogy egy valószínűleg kettő közt folyt őszinte, privát beszélgetést, számomra érthetetlen módon közzétettél (természetesen egyes részeket kihagyva, hogy a beszélgetés színét ellenem tudd feltüntetni és sikeresen negatívan beállítani).
Az elhangzottakat teljes mértékben jó szándékból mondtam neked, mint régi, gyermekkori barátnak. Sajnálom, hogy ide süllyedtél, hogy már engem is személy szerint próbálsz lejáratni. A mondandómban kapcsolatosan semmit nem írtam volna másként ma se, hiszen végig, mint egy gyermekkori baráttal (?), akit több mint 20 éve ismerek, őszinte voltam.
Amint láttad én nem töröltelek az ismerőseim közül, mint páran tették, nem voltam egyszer se bántó az irányodban. Ami magamat illeti, mint jól tudod nem vagyok megkeresztelve, te magad a keresztelen hirnökségeddel százszor nagyobb karriert futottál be nálam, jól tudod. Több, mint 4 évig nem is voltam a gyülekezet közelében sem, hanem, ahogy a legőszintébben megírtam, más helyeken jártam. 5 hónapja kezdtem el újra járni az összejövetelekre, a munkám miatt sajnos még oda is rendszertelenül, de ez vis maior szituáció a jelenlegi életemben nem tudok már munkát találni itt küldöldön egyelőre.
Bár azt mondtam, nem fogok soha többet belépni az oldaladra, sajnos gyarló mivoltomból és a kíváncsiságtól vezérelve a rólam közölt blog miatt mégis megtettem. Elolvastam a közölt cikkedet és a kommentálókat is a korrektség és a tisztánlátás végett.
Amit szeretnék kérni Tőled, hogy engem ne azonosítsál Jehova Tanúival semmilyen fórumon se a fentebb leírt, általad és édesapád által is ismert tények miatt. Egyelőre nem vagyok erre méltó ember, és sosem említettem korábban se, hogy az volnék. Mégis a blogodban engem Jehova Tanúival azonosítanak, vagy mint leendővel. Ez már irreleváns. Nagyon jól tudod ki vagyok és milyen messze állok sajnos én attól az életviteltől. Ezért kérlek, ha már az engedélyem nélkül, joggal egyébként ellenes módon (félre értés ne essék, eszem ágába sincs beperelni Téged, vagy bármi ilyen botor gondolat nincs a fejemben véletlenül se) közölsz dolgokat és a személyemmel kapcsolatosan egyértelmű utalásokat teszel, akkor kérlek azt ne abban a fényben tedd, hogy engem bárki Jehova Tanúival egy szinten kezeljen vagy azonosítson. Ők nem ilyenek, mint én voltam és még sajnos vagyok is sok esetben. Az egyetlen eredményem a saját szememben, hogy rendszeresen eljárok már az összejövetelekre és próbálom elhagyni a volt életvitelem, ami egy botrányos félrecsúszás volt.
A katolikus egyetemet is ebben az időszakomban kezdtem el, amikor 100%-ban elhagytam a vallásos életutat és igen, támadhatsz ezen a színtéren, elismerem. Ezért sem említettem magamat sohasem Jehova Tanújaként a beszélgetés során. Csak egy olyas valakiként, aki bár ismeri az írásokat és szeretne is aszerint élni, mégsem sikerül neki még ma sem teljesen és talán sohasem fog. Ezért hangsúlyozom, kérlek ne állíts be a szüleim iránt talán még valamelyest érzett tiszteletedből kifolyólag se (ha általam már ilyet nem táplálsz ismeretlen okból kifolyólag) Tanúként még egy magamfajta embert, mert ez inkorrekt a részedről.
Engem bánthatsz, ha szeretnél, de ne a szervezetet minősíts általam, megint féligazan az én példámmal, mert még erre nagyon nem vagyok méltó ember. Bár az lennék! Sajnálom, hogy a kommentálók ez alapján a beszélgetés alapján így azonosítottak, de megértem, mivel a hamis színben feltüntetés esete áll fenn, ráadásul a valós tények ismerete mellett.
Nem tagadom, örülnék, ha törölnéd a bejegyzést és kihagynál az egész tortúrádból. De elfogadom, ha ezt így érzed emberinek és korrektnek a részedről. Én magam nem tennék ilyet és ezzel nem lelkiismeret furdalást szeretnék előidézni benned. Csupán annyit, hogy legalább azokat az embereket bántsd, akik téged bármikor is bántottak (bár Krisztus sajnos ezt sem tanította: kő-kenyér), ha vannak ilyenek. Én úgy érzem, ha eljöttél még kb. 2 éve a barátnőddel hozzánk szívesen láttunk, étellel, itallal. Előtte is bármikor. Édesapám is többször ment el hozzátok barátsággal Veresegyházára. Sajnálom és hangsúlyozom nem értem... Ezzel az egésszel az a baj, hogy vallási kérdésként van kezelve és igazolva egy mérhetetlen emberi jellemhiba. Ez már nem vallási kérdés ezen a ponton, hanem emberségi. Még egyszer mondom, azt is elfogadom, ha fennhagyod a bejegyzésedet a rám utaló egyértelmű utalásokkal együtt is akár! Ha továbbra is így tennél, akkor legalább kérlek, kicsit pontosabban, mint ahogy az előző beszélgetésben tetted, ezt a levelemet tedd közzé. Hátha valaki érti mit szeretnék közölni benne és nem kizárólagosan a negatívumokat látja meg mindenben, amit rögtön a szervezet ellen lehetne fordítani, akár egy magamfajta, még nagyon is kívülálló személy példája által is.

Még mindig barátsággal,

MJ


előzmény: http://jehovatanui.blog.hu/2011/01/08/beszelgetes_fair_play
 

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr612578543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2011.01.12. 12:35:22

"...aki bár ismeri az írásokat és szeretne is aszerint élni, mégsem sikerül neki még ma sem teljesen és talán sohasem fog."

Valóban nem, mert ezt saját erőből próbálja, mint Jehova Tanúi többsége. Isten segítsége nélkül ez nem megy. Azok az ex-tanúk, akiket személyesen ismerek, ugyanazt tudják elmondani (velem együtt), mint sok-sok evangéliumi keresztény: Isten kegyelme által vagyok az, aki vagyok, és leszek az, aki leszek.

Ez a legszomorúbb különbség JT és a megtért, újjászületett keresztények között. Az előbbiek saját erejükből, az ítélettől való félelem miatt próbálnak meg normálisan viselkedni. Voltam JT, tudom, ez mennyire hatékony, magamat és másokat ismerve. Az utóbbiak viszont Istenre hagyatkoznak, és p tényleg kézbe is veszi az irányítást. Addig ezt nem értettem, míg nem jöttem el a Szervezetből.

l.gabi 2011.01.12. 14:05:14

Johnny, én örülök annak, hogy feltetted a beszélgetést. Ki lehetne elemezni, hogy a beszélgetőtársad kijelentései a szervezetről vajon mit mondanak el a szervezettel való viszonyáról. Alapvetően nem két fázis van (világi és Tanú), hanem vannak köztes fázisok. Abból amit leírt, egyértelmű, hogy ő az egyik köztes fázisban van, ez a levél is bizonyítja. A te meghatározásod (leendő Tanú) jól jellemezte, hogy a köztes fázisok egyik olyan állomásánál tart, ahonnan már biztos, hogy hamarosan megkeresztelkedik.
Ezzel nem bántani akarom őt, hanem azt akarom vele jelezni, hogy a magam részéről egyetértek annak a bejegyzés címében megfogalmazott "állapotjellemzéssel".

Amúgy szerintem nem gond, ha egy Tanú katolikus egyetemre jár. Amíg Tanú voltam, volt olyan gyülekezeti vezető, aki szintén egy egyházi intézményben tanult. Nem dicsekedett vele, de attól még így is lehetett vezető pozícióban.

nina:) 2011.01.12. 14:18:41

Sajnálom MJ-ét hogy nem érzi méltónak magát rá hogy 5 hónap után Jehova Tanujának érezze magát.Majd tesznek róla hogy utána se érezze magát méltónak.A gyülekezetben nincs megbocsájtás ,elfelejtés csak Istennél.
Nekem három évére is a fejemre olvasták mikor megkeresztelkedtem hogy azért ugye nem felejtettem el mit tettem?!Nem felejtettem el,de úgytudom ha bevalljuk a bűnünket Jehova megbocsájt és ő olyan Isten aki nem rója fel a bűnöket,csak a vének felejtik ezt el.
Fél éve tanultam mikor házasság előtt megtörtént a dolog.A férjemmár tanu volt.Mennem kellett bíróira mert már úgy voltam azonosítva mintha tanú lennék-mondták ők!
Az idősebbik vén elmondott mindenféle szajhának ,paráznának k....-ának hogy én vagyok az oka,mert nő vagyok.Hogy két ember kell hozzá az felsem merült bennük.Háznál tartották a bíróit,a felesége akkor ment el otthonról amikor odaértünk,de azt mondták senki nem tudja hogy miért vagyunk itt.Nem hát persze.A következő héten mindenki tudta hogy mi történt.nem fogtak velünk kezet a gyülibe.Ahol a könyvtanulmányozás volt tarva annak a családnak a lánya mesélte el egy évére hogy minden hétfő este mi voltunk a téma mikor eljöttünk hogy ez a hülye jancsipista hogyan kefélte meg a juliskát.A kedves vénkecske mindent kiteregetet még jól meg is fűszerezte.
Három évig nem éreztem magam méltónak arra hogy megkeresztelkedjek,csak arra lennék kiváncsi hogy a véntestvérek ezek után méltónak érzik -e magukat valamire is .
Bocsássatok meg hogyha -e sorokkal megbántottam valakit,én sem vagyok tökéletes csak legalább ne azt várták volna tőlem el hogyha ők is messze vannak tőle!

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.01.12. 15:52:52

Szamomra Mj levelebol az jon le, hogy bar nem szeretne magat JT-val azonositani, mert "erre nem melto", de azert o maga is koveti azt a gondolkodasmodot, amit a szervezet kepvisel. Pl: leveleben Johnnyrol "lesullyedt" szemelykent beszel, akik "lejaratni es bantani" akar masokat. ("Sajnálom, hogy ide süllyedtél, hogy már engem is személy szerint próbálsz lejáratni.") Ugyanakkor onmagat a korrekt ember szerepebe helyezi, aki "sajnos gyarló mivoltjabol és a kíváncsiságtól vezérelve" olyan oldalakat latogat, amikkel az altala vedett szervezet kifejezetten tilt (es most itt mindegy, hogy tagja e vagy nem). Az igazi korrektseg azt kivanna, hogy 'en kivancsi vagyok, amit irnak ezen az oldalon es azert olvasom a bejegyzeseket, mert erdekelnek es ebben a tekintetben nem ertek egyet a tarsulati tanacsokkal'. MJ hozzaallasa nagyon jol mintazza, hogy mennyire vallalnak felelosseget tetteikert a Tanuk es azt, hogy ez egy tanult folyamat a gyulekezetekben.
Itt most tenyleg nem MJ-t akarom kritizalni--bocsanat MJ, ha ezt sugallnam, sokkal inkabb arra az altalanos gondolkodasra utalnek, amit o akarva-akaratlanul is kepvisel itt ebben a beszelgetesben es ez az ami annyira jellemzi a Tanukat.
Azaltal, hogy valakire lesullyedt emberkent tekintunk, ezzel a fole az ember fole emeljuk magunkat, ami mar onmagaban is serto, de ha kemeny serteseket adunk, akkor miert nem fogadjuk is a kemeny kritikakat is?
Es itt nem kell rogton ellensegeknek tekinteni az embereket, aki itt hozzaszolnak, mert amint tudjuk itt sok olyan szemely van a hozzaszolok kozott, akiket viszonylag sulyos (erzelmi, anyagi) kar ert a gyulekezetek reszerol es az termeszetes, hogy bizonyos indulataik vannak a temaval kapcsolatban. En pontosan azert hagytam fel a venekkel valo "nezetelteresek tisztazasaval", mert ugy ereztem, hogy beraknak egy dobozba-- a hitehagyottak dobozaba---jollehet, akkor meg JT voltam, de foleg az igazsagtalan eljaras miatti indulataim miatt lesullyedtnek tekintettek, mig ok a szentek szerepeben tetszelegtek. Persze nem voltak azok, mint ahogy senki sem az. Csak az ugy pikanteriaja az, hogy az egyik ven, aki azt mondta nekem, hogy o "le fog epulni a velem valo beszelgetestol" (amikor oszinten elmondtam, mi nyomja szivemet), de ugyanakkor, amit kesobb tudtam csak meg, hazassagon kivuli kapcsolata volt egy testvernovel, aki szinten hazas volt, de valaki massal. De hat o nem lett kikozositve akkor emiatt, mert a 'tokeletlen test vonzasanak nem tudott ellenallni' es megbanta a tettet. Ami szep dolog, csak ezzel bezarul a kor, amibol nem lehet kitorni, szerintem.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.12. 20:06:09

Én bízom abban,hogy M.J. felismeri majd: azok az emberek,akik lelkiismereti okokból elmentek a Jehova Tanúi Egyháztól,nem feltétlenül ellenségesek a bentlévőkkel szemben. Szerintem sem volt ellenséges a korábbi post.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.12. 20:15:27

@infaustus: Abszolút megtapasztaltam én is! Nem is csodálkozom,hogy az Őrtorony Társulat nem tud mit kezdeni a "kegyelem" szóval,- ezt inkább felváltották a "ki nem érdemelt kedvesség" kifejezéssel. A kegyelem pedig jóval erősebb a "ki nem érdemelt kedvességnél"! Ha egy ítélőbíró nem kegyelmez a bűnösnek,csak "ki nem érdemelten kedves",akkor az elítélt attól még nagy bajban van.

fekete joci79 2011.01.15. 18:36:16

Hát ez meglepő volt amit MJ.írt.Nem tanú de szeretne az lenni.Én az vagyok és egyre jobban "szégyenlem"magam miatta.Miért mert ezek az emberek olyan önzők,álságosak, kétszínűek,mint a "világiak".ha valaki mélyebben megismeri ezeket az embereket akkor döbben rá arra,hogy nem minden arany ami fénylik.Nekem már nagyon sok csalódást okoztak ezek az emberek.Sok sikert M:J: