EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Válasz sokak Miért?-jére

2011.01.08. 16:22 | Johnny Joker | 9 komment

A következő videó fordítását készítettem el nektek, amit most már feliratként olvashattok. 

A videó nagyon sok kérdést megválaszol...


Használati utasítás az élethez
 

Címkék: videók

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr832569896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2011.01.09. 22:07:17

"A videó nagyon sok kérdést megválaszol..." (JJ)

Szerintem meg nagyon sok kérdést felvet, és válasz nélkül hagy. Felületes, logikátlan okfejtés.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.01.09. 22:51:13

@infaustus: Az "igazságban" (Jehova Tanúi szülők által felnevelt) felnőtt gyerekek számára ez a videó nagyon sokat mond szerintem. Megválaszolja azokat a kérdéseiket amiket talán a mai napig felnőttként sem értenek. Miért nem lehetett "normális" gyermekkoruk? Miért voltak ilyenek a szüleik? Mi és milyen hatással van a szülő-gyermek kapcsolatra. Ez a videó JT vonatkozásban igen jól értelmezhető, de más analógiákra is tökéletesen alkalmazható, ha nem is teljességében, de részben minden bizonnyal. Az igazságban felnőtt exjt-k véleményére igen kiváncsi vagyok, erről a videóról, és a párhuzamokról, kérlek osszátok meg velünk.

FinalOmen 2011.01.09. 23:10:48

Nekem nagyon tetszett a videó, nagyon megfogott. Érdekes, hogy mennyire bele tud tuskulni az ember egy-egy eszmébe (legyen az vallás, politikai nézet, életstílus, öltözködési stílus, bármi). És természetesen sokszor előfordul, hogy valaki a saját eszméjét tartja az egyedüli jónak, míg a többit, mindent, ami nem az ő eszméje, azt rossznak. Például öltözködés. Az osztálytársaim nagy része mindig a legdivatosabb öltözködési normák, stílusok szerint öltözködnek, és ők CSAK azt fogadják el. Mindenki más, aki nem olyan ruhákat hord, mint ők, az "szánalmas ember". Továbbá ez a videó nagyon jól bemutatja, hogy hogyan gondolkodnak jt-i a vallásukról. Ez jó, CSAK ez a jó, és minden más rossz. Úgy tudom, lesz egy post Pascal vallási vitájáról is, amit, ha kikerül az oldalra, mindenkinek ajánlom. Remek kiegészítése ez a videó annak.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.01.09. 23:25:49

... érdekes párhuzam szerintem a 2 db fiók: fekete és fehér. Jehova Tanúi ugyan így gondolkodnak: valaki vagy JT, vagy Isten ellensége, - és e világ gonosz rendszerének része -, más néven világi. Valamit vagy csak feketén és vagy csak fehéren látnak. Vannak azonban a gyülekezetben lila fiókos testvérek is, ők azonban ezt vagy eltitkolják, vagy ha kiderül kiközösítik őket. Hiába mondtam anno a szüleimnek, hogy a barátaim jó emberek... csak azt hajtogatták, hogy ők világiak, és rossz társaság. Szerencsére én átláttam, hogy nem csak Jehova Tanúi vagy világi emberek lakják e bolygót. Nem csak ez a két kategória van.

Rengeteg szekrény van amit még nem is ismerünk, talán azért mert már csak a különbözősége miatt is betettük őket a fekete fiókunkba.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.01.09. 23:28:07

@FinalOmen: a betuskulni szó a tuskóból ered :D és arra utal, hogy valaki tuskó módján ellenáll egy adott eszmének vagy éppen annak cáfolatának.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2011.01.10. 07:54:19

De ugyanakkor ott van ennek a másik oldala is. Az élet egy nagyon összetett és bonyolult rendszer, és nem mindig képes az ember arra, hogy helyes döntéseket hozzon és helyes ítéleteket alkosson. Szükség van olyan bölcsességre (útmutatásra), ami az életben eligazítja. Persze ezt a hozzáállást lehet kritizálni, mert nem titkoltan (felekezetfüggetlen) keresztény megközelítésből látom a kérdést.

De ha logikusan belegondol az ember, egy olyan dologhoz, amit nem ismerünk, szükség van valamiféle irányításra ahhoz, hogy ne tegyük tönkre. Persze ez nem olyan kellene, hogy legyen, mint JT esetében, vagy említhetnénk sok más vallást vagy ideológiát is. De nem kell átesni a ló túloldalára sem, mert meg lehet őrizni az egészséges önállóságot, ugyanakkor vállalni az egészséges függőséget -- Istennel. A kettő csak együtt működhet, egyik a másik nélkül hatástalan. Így van az ember kitalálva.

l.gabi 2011.01.12. 14:07:25

Nekem a rajzfilmben elhangzó szavak azonosíthatóak voltak vallásos élményekkel, amit JT-gyerekként megéltem :)

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.01.24. 10:37:08

Sziasztok! A videóhoz a tulajdonos feltöltötte a fordításomat, így most már feliratként olvashatjátok!
A véleményeteket továbbra is szeretettel várom. Fordítgatok, nemsokára lesznek új postok.
JJ

baland 2013.04.15. 11:24:11

@Johnny Joker: Szia Johnny! Nem találom a Magyar feliratos változatot. Kérlek segíts!!!