EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Hamis próféciák, alias 'tovább a teljes délig'

2011.01.08. 04:19 | Johnny Joker | 20 komment

Szerdán a gyülekezetben ami szöget ütött a fejembe, az egy véntestvér hozzászólása volt:

'Jehova folyamatosan vezeti a népét a világosság felé, és megtisztítja azt. A fémek nemesítése is egy folyamat, amely során a salakanyagok kiválnak a nemesfémből, és az egyre nagyobb tisztaságú lesz, de ez egy folyamat. Ugyanígy Jehova Tanúinak is idővel sikerült elhagyniuk a dohányzás vagy a karácsony szokásait, és már nem jövendölünk időpontokat, mint azt korábban tettük.' 

Jehova Tanúi a be nem teljesedett hamis próféciáikat és tévtanításaikat a következő bibliaverssel magyarázzák:

Példabeszédek könyve:4:18: Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.

 

Ennyivel el is lenne intézve? Egy pár bibliai gondolatot megosztanék veletek:

"Ha pedig egy próféta elbizakodottan olyan igét mond az én nevemben, amelyet nem parancsoltam neki, vagy ha más istenek nevében szól, az a próféta haljon meg! De gondolhatnád magadban: Miről ismerjük meg, hogy nem az Úr mondott egy igét? Ha egy próféta az Úr nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az Úr mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle!"(5 Mz 18:20-22)

1914 - A generáció, amely nem múlik el

Jehova Tanúi már megtanulták, hogy ne jósoljanak időpontokat, mert azoknak mindig széleskörű hitehagyás a vége. Inkább időszakokat és generációkat magyaráznak, mivel a tagok megtartása megköveteli a világvége, a 'mindjárt itt van', az 'oly közel van' hangulatot.

2010-ben is kaptunk Új fényt Jehovától:
http://jehovatanui.blog.hu/2010/11/14/jehova_uj_fenye_2010

Ha figyelmesen elolvassuk, ez is egy újabb időpont-kitoló magyarázat. A kortárs fogalom nagyon fontossá válik. Azonban ennek a hamis próféciának is van egy határideje!!!

"Habár a korszakok változtak, ezeket a kortársakat egy generációnak tekintették. Ezzel összhangban, a „generáció” kifejezés, amelyre a Máté 24:34 utal, magában foglalja a felkent keresztények két csoportját. Az első csoport jelen volt 1914-ben, amikor Krisztus jelenlétének „a jele” megfigyelhetővé vált (Máté 24:3)

A második csoport a később felkenetettekből áll, és egy ideig kortársai az idősebb csoportnak."

Vegyük például F. W. Franz testvér életét (Akit semmiképpen ne keverjünk össze Raymond Franz-al):
"Jézus szavai a Máté 24:34-ben rámutatnak, hogy néhányan a második csoportból tanúi lesznek a „nagy nyomorúság” kezdetének; ennélfogva, a „generáció” hossza korlátozott. Szemléltetésképpen: F. W. Franz 1893-ban született, 1913-ban keresztelkedett meg és így élve ismerhette fel „a jelet” 1914-ben. Mivel Franz Testvér 1992-ig élt, sok jelenkori felkent a kortársa volt, és részei a „generációnak” amelyről Jézus azt mondta, hogy nem múlik el „amíg mindezen dolgok meg nem történnek”."

A következő ábrával megpróbálom elmagyarázni, kattintással megnyílik:

2010-es nemzedék magyarázat ábrája  

Bizarr belegondolni, hogy egy 20 éves testvér már érzi elhivatottságát, és felkent, figyelembe véve azt, hogy Jézus Krisztus 30 évesen keresztelkedett meg, de még ha így számolunk is, 2072 a legvégső időpont. Én 1989-ben születtem, remélem megérem 2072-t, hogy jót nevethessek, és írhassak egy újabb 'be nem teljesült próféciák' postot :D

És az elmaradhatatlan fényre tereléssel takarózás, a bocsánatkérés helyett:

"Egy új gondoskodás segíteni fog nekünk, hogy még teljesebben nagyra értékeljük Jehova körültekintő, szerető gondoskodását a követőin, mind a múltban, mind a jelenben. Ez egy gyönyörűséges új DVD, melynek címe Jehova Tanúi - A hit a gyakorlatban (szó szerint A hit akcióban/harc közben) Első rész: A sötétségen kívül. A hiteteket nagyon meg fogja erősíteni ahogyan megvizsgáljátok a bátorságát és hűségét ezeknek az embereknek, és annak vizsgálata is ahogyan Jehova vezette őket „ki a sötétségből az Ő csodálatos fényére” (1Péter 2:9)"

Egy pár hamis prófécia a hamis prófétától:


Jehova Tanúi
- hogyan nyithatjuk fel a szemüket?

szerző: David A. Reed, egykori Jehova Tanúja Fordította:K.Z.

Be nem teljesedett próféciák

Az Őrtorony Társulat történetében hosszú sora van azoknak a bejelentett próféciáknak, amelyeket - miután azok hamisnak bizonyultak -megváltoztattak. Hivatkozások tucatjait idézhetnénk és dokumentálhatnánk, de néhány is elegendő az állítás igazolásához.

Az 1920-as Millions Now Living Will Never Die (Milliók élnek most, akik sosem fognak meghalni) című brosúra kijelenti:
"azt remélhetjük, hogy az 1925-ös év az Izráel halálból feltámasztott hithűségesei visszatérésének tanúja lesz ? Ezért bizakodóan várjuk, hogy 1925 Ábrahámnak, Izsáknak, Jákóbnak és a hithű ószövetségi prófétáknak a visszatérését jelzi majd." - 89-90.o. (angolban)
Ez természetesen nem következett be.

Az 1960-as évek kezdetén a Társulat kiadványainak számos fejtegetése az 1975-ös évre mutatott előre:
"Ez a hetedik nap, Isten nyugalomnapja, közel 6000 évet ment előre, és még hátra van Krisztus 1000 éves uralkodása, mielőtt ennek a napnak vége lesz (Jelenések 20:3,7). Az emberi létezésnek ez a hetedik 1000 éves időszaka egy nagy szombatnaphoz lesz teljesen hasonló. ? Mely évben jönne el akkor az ember létezése és Isten nyugalomnapja első 6000 évének vége? Ez az év 1975." - Ébredjetek!, 1966. október 8., 19.o. (angolban)

Az 1968. augusztus 15-i Őrtorony megemlíti, hogy lehet némi késedelem az emberiség első hatezer évének 1975 őszén bekövetkező vége és a világ vége között - az Ádám és Éva teremtése közötti időszakkal összhangban - de biztosít róla, hogy ez csak néhány hetet vagy hónapot jelent, nem pedig éveket:
"Vajon ebből a tanulmányozásból arra a megállapításra kell jutnunk, hogy Armageddon csatája teljesen véget ér 1975 őszén és Krisztus rég várt ezeréves uralma akkor megkezdődik? Lehetséges, de várjuk meg, hogy meglássuk, mennyire vág egybe az ember létezésének hetedik ezeréves időszaka Krisztus szombathoz hasonló ezeréves uralmával. Ha ez a két időszak párhuzamosan halad egymással a naptári évek szempontjából, akkor ez nem csupán véletlenül történik, hanem Jehova szeretetteljes és időszerű szándékából. Lehet, hogy csak néhány hét, vagy hónap különbségről van szó és nem évekről."

Ilyen jóslatok késztették Jehova Tanúit, hogy azt higyjék, a vég 1975 vége vagy 1976 eleje táján jön el.

A legnagyobb hatást valószínűleg a legújabb prófétikus kudarc tette Jehova Tanúira: az 1995. november 1-i Őrtoronyban 'új igazságok' változtatták meg a Tanúk hitnézeteit a "nemzedékre, amely látta 1914 eseményeit" vonatkozóan. Az 1995. november 8-i Ébredjetek! pedig felhagyott a folyóirat régóta hangsúlyozott próféciájával.

Az 1940-es évek vége óta az Ébredjetek! folyóirat minden szám második oldalán azzal kecsegtetett, hogy "reményt nyújt egy igazságos új világ létrehozása iránt". 1964-ben azután ezt azzal a gondolattal kötötte össze, hogy ez "ebben a nemzedékben" fog megtörténni: "biztos reményét fejezi ki Isten igazságos új rendszerének létrehozása iránt ebben a nemzedékben."

1975-től ez többé már nem az Ébredjetek! folyóirat, hanem a Teremtő ígérete volt: "a Teremtő azon ígérete iránt, amely szerint egy békés és biztonságos új világ jön létre, mielőtt elmúlik ez a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek" - 1975. január 8.

Nagyon komoly lépés volt hozzátenni azt a kifejezést, hogy "a Teremtő ígérete", mivel ez azt jelenti, hogy az Őrtorony Társulat (a folyóirat kiadója) most a Teremtő - Isten - nevében jövendölt. A Teremtő a Bibliában óva int attól, hogy ezt anélkül tegyük, hogy erre utasítást kaptunk volna Tőle:
"Ha pedig egy próféta elbizakodottan olyan igét mond az én nevemben, amelyet nem parancsoltam neki, vagy ha más istenek nevében szól, az a próféta haljon meg! De gondolhatnád magadban: Miről ismerjük meg, hogy nem az Úr mondott egy igét? Ha egy próféta az Úr nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az Úr mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle!"(5 Mz 18:20-22)

Valóban parancsolta a Teremtő azt mondani a Társulatnak, hogy Ő egy új rendszer eljövetelét ígérte "mielőtt elmúlik az a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek"? Más helyen a Társulat pontosan meghatározta, hogy mit ért "?az a nemzedék?" alatt:
"Jézus nyíltan beszélt azokról, akik elég idősek voltak ahhoz, hogy értelemmel tanúskodjanak arról, hogy mi történt, amikor elkezdődtek az "utolsó napok." Még ha feltételezzük is, hogy ennek a korszaknak a 15 évesnél fiatalabbjai eléggé jó felfogóképességgel rendelkeztek volna ahhoz, hogy átlássák az 1914-ben történtek jelentőségét, ez mindennek ellenére "ennek a nemzedéknek" a legfiatalabbjait napjainkra közel 70 évesnek mutatná ? Jézus azt mondta, hogy ennek a gonosz világnak vége lesz, mielőtt ez a nemzedék semmivé lesz a halálban." - Ébredjetek!, 1968. október 8., 13-14.o.
1982-ben az Őrtorony Társulat megváltoztatta az Ébredjetek! 2. oldalán szereplő jövendölést, hogy ugyanazt a gondolatot tartalmazza 1914-gyel kapcsolatban. Ez többé már nem egy homályos "mi generációnk" volt, amely meg fogja látni a világ végét, hanem a nemzedék, amely látta 1914 eseményeit: "a Teremtő azon ígérete iránt, amely szerint egy békés és biztonságos új rendszer jön létre, mielőtt elmúlik az a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek." (1982. január 8.)

Csaknem azonos megfogalmazással ismétlődött meg ugyanez a jövendölés az Ébredjetek! minden számában 1987. január 8-ig, amikor a nyilatkozat új formátumban átkerült a negyedik oldalra. Attól a számtól kezdve az 1914-es nemzedékről szóló jövendölést teljesen elhagyták. Majd az 1988. március 8-i szám negyedik oldalán visszaállították azt: "? a Teremtő azon ígérete iránt, amely szerint egy békés és biztonságos új világ jön létre, mielőtt elmúlik az a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek" - és ez a megszövegezés jelent meg 1995 októberéig.

Akkorra azonban a nemzedék, amely látta 1914 eseményeit, jórészt eltűnt. Mindaz, ami megmaradt, egy viszonylag csekély számú túlélő. '90-es éveik végét taposó, közel száz éves emberek.

A prófécia nyilvánvaló módon nem teljesedett. Ezt, mint szellemi eledelt nyomtatni folyamatosan Jehova Tanúi számára, olyan volt, mintha a húst vagy a tejet jóval a csomagoláson lévő "minőségét megőrzi" - dátum után szolgálnák fel. Mint valami romlott étel, az érvénytelenné vált jövendölés szaglani kezdett.

A brooklyni vezetők végül is az 1995. november 8-i Ébredjetek! - ben lecserélték azt, s visszatértek az 1964 előtt használt kifejezésmódhoz. Az Ébredjetek! most kijelenti, hogy "megerősíti a bizalmat a Teremtő azon ígérete iránt, melyet egy békés és biztonságos új világra tett, amely hamarosan felváltja a dolgok jelenlegi gonosz, törvénytelen rendszerét."

Valójában a minden Ébredjetek! 4. oldalán ott lévő prófécia úgyszólván csak a jéghegy csúcsa. Ez egy hamisnak bizonyuló bibliaértelmezés kronológiai rendszerének legszembetűnőbb része.

Ezidáig a hitelvek változása során ez helyesbítés - ami éppen hogy elkezdődött - a legfigyelemreméltóbb. Az 1995. október 15-i Őrtorony (22-23.o., angol) módosítja az Őrtorony Társulat arról szóló értelmezését, hogy Krisztus - a Máté 25:31-33-ban szereplő események szerint - mikor ül le elválasztani a juhokat a kecskéktől.

A folyóirat a folyamatból - ami akkor kezdődött, amikor Krisztus állítólagosan láthatatlanul visszatért és király lett 1914-ben - egy azzal kapcsolatos jövőbeli eseménnyé alakítja át ezt, amikor Ő Armageddon csatájában megítéli az emberiséget.

A Társulat a régi tanítást az 1982-es Örökké élhetsz paradicsomban a földön (183.o.) című könyvében világosan bemutatta.
"Igen, mióta Krisztus visszatért és leült égi trónjára, az egész emberiség ítélet alatt áll. ? A jelenlegi ítéletnapon történik az emberek kettéválasztása: a "kecskék" Krisztus balkeze felé, a "juhok" Krisztus jobb keze felé kerülnek."
Az 1995. október 15-i Őrtorony (22-23.o.) elveti ezt az értelmezést, és egy újjal helyettesíti:
"Vajon e példázat arra az időre vonatkozik, amikor Jézus 1914-ben leült királyi hatalomban, mint ahogy hosszú időn át értettük? ? a példázat a jövőre mutat, mégpedig arra az időre, amikor az Emberfia eljön dicsőségében. Leül majd, hogy ítélkezzen ? A juhokról és kecskékről szóló példázat ilyenfajta értelmezése azt mutatja, hogy a juhokat, illetve a kecskéket érintő ítélethozatal a jövőben fog megtörténni. Azután kerül rá sor, hogy a Máté 24:29, 30-ban említett "nyomorúság" (Úf) kitör, és az Emberfia "eljő ? az ő dicsőségében".

Itt kettős változás jelenik meg. A Társulat úgy értelmezi újra a Máté 25:31-32-t, hogy egyrészt
1) Krisztus trónraülése nem 1914-es királyként való eljövetelére vonatkozik - miként azt a Társulat sokáig tanította - hanem, hogy bíróként ül le az eljövendő nagy nyomorúság alatt. Másrészt
(2) a juhok és a kecskék szétválasztása szintén egy jövőbeli esemény - mégha Jehova Tanúi sokáig azt tanították is, hogy az ő prédikálómunkájuk váltotta valóra ezt az elválasztást az elmúlt század nagy részében.

Még jelentősebb az a változás, amit az Őrtorony 1995. november 1-i számában vezettek be. A 17-19. oldalakon a folyóirat megváltoztatja a Társulat Jézusnak a Máté 24:34-ben lévő szavaira vonatkozó értelmezését: "Bizony, mondom néktek, hogy nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem történik." (Öf)

A 17. oldalon beismeri, hogy "Jehova népe időnként találgatásokba bocsátkozott a "nagy nyomorúság" kitörésének idejét illetően, sőt még annak számítgatásával is összekapcsolta ezt, hogy milyen hosszú egy nemzedék életideje az 1914-től kezdődő időben." Ehelyett most azt mondja (17.o.):
"A "nemzedék" kifejezés, ahogyan Jézus használta, nem szolgál szabállyal az időmérésre, ehelyett mindenekelőtt egy meghatározott történelmi időszak egy időben élő embereire utal, s velük együtt az ő sajátosan jellemző vonásaira."
Azután folytatja a nemzedék azonosítását, amire a Máté 24:34-35-ben Jézus feltehetően ezen a módon rámutatott (19.o.):
"Ezért Jézus próféciájának mai, végső beteljesedésében az "ez a nemzedék" megjelölés nyilván azokra a földi népekre vonatkozik, amelyek látják ugyan Krisztus jelenlétének a jelét, de nem teszik jobbá útjaikat."
Ez az új értelmezés elveti azt a gondolatot, hogy a világ véget ér azok életében, akik látták 1914 eseményeit. Jézus ehelyett időbeli megkötés nélkül egy "gonosz nemzedékről" beszélt - olyan emberekről, akik látják láthatatlan jelenlétének a jelét, de elmulasztják, hogy Jehova Tanújává váljanak.
Az 1914-es nemzedékkel kapcsolatosan legutóbb feladott tanítás valóban egy hamis próféta által elmondott hamis prófécia? Vagy pusztán annak példája, ahogy a hűséges keresztények buzgalmat tanúsítanak Krisztus visszatérése iránt?

A korábban már idézett 5Mózes 18:20-22 segít a kérdés eldöntésében. Kijelenti, hogy akkor kell a próféta szavait elutasítanunk, amikor "az Úr nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be."

A jövendölés nyilvánvalóan nem teljesedett be, és így az Őrtorony Társulat most leállt ezzel a jóslással.

"Az Úr nevében" mondták a jövendölést? Igen, mivel az mint a "Teremtő ígérete" lett bemutatva.

Az Őrtorony mondta másutt:
"Akik meg vannak győződve arról, hogy az Őrtorony ember véleményét vagy kijelentését publikálja, azok annyi időt se vesztegessenek rá, hogy belenézzenek? Akik hiszik, hogy Isten az Őrtornyot olyan eszköznek használja, amelyen keresztül kommunikál a népével, vagy amelyen keresztül a próféciáira hívja fel a figyelmét, azoknak hálás szívvel kell tanulmányozniuk az Őrtornyot?" - Őrtorony 1942. január 1., 5.o., angol)
Még újabban az Őrtorony Társulat úgy próbálta elkerülni a "hamis próféta" - címkét, hogy azt mondta, Jehova Tanúi nem Isten nevében prófétáltak. "Soha nem mondták: 'Ezek Jehova szavai'." (Ébredjetek! 1993. március 22., 4.o.)

Az Őrtorony Társulat azonban ténylegesen, mint Jehova Jézus Krisztuson keresztül adott prófétai szavát írta le azt a jövendölést, hogy az 1914-es nemzedék látni fogja a véget.
"Jehova prófétai szava Jézus Krisztus szájából így hangzik: "Semmiképpen nem múlik el ez a[z 1914-es] nemzedék, amíg mindezek meg nem történnek" (Lukács 21:32). Jehova pedig, aki az ihletett és tévedhetetlen prófécia forrása, e viszonylag rövid időn belül is be tudja teljesíteni "
...
"Ahogyan Jézusnak a Jeruzsálemre vonatkozó jövendölései az i.sz. 33-tól számított nemzedék idején belül beteljesedtek, ugyanúgy a vég idejére szóló jövendölései is beteljesednek még az 1914-es nemzedék életén belül."
"..."Igen, élve megláthatod ennek az ígért új rendnek az eljövetelét, az 1914-es nemzedék még ma élő tagjaival együtt, vagyis azokkal, akik élni fognak még abból a nemzedékből, amely el nem múlik." - Őrtorony, 1984/19., 23-25.o. (A [ ] -be tett kifejezés ['1914-es'] az angol eredetiben is így van.)

Az Őrtorony Társulat tehát megfelel az 5Mózes 18:20-22 hamis prófétáról szóló leírásának. A Társulat Isten nevében jövendölt, és a jövendölés nem következett be.

Ez a hamis prófécia csak egykori bűn volt? Nem, mivel a jövendölés az évek során ismételten megjelent nemcsak az Ébredjetek! folyóirat impresszumában, hanem más helyeken is - néha egészen csekély különbségekkel, melyek azt jelezték, hogy milyen gondolatok adódtak a témához számos alkalommal:
"... az 1914-ben élő nemzedékből néhányan meg fogják látni Jézus Krisztus próféciájának és a pusztulásnak a jelentős beteljesedését ..." - Ébredjetek!, 1973. október 8., 19.o.

"Melyikre gondolt Jézus? ? Így tehát, amikor napjainkban kell alkalmaznunk, a "nemzedék" kifejezés logikusan nem alkalmazható az első világháború alatt született csecsemőkre. Krisztus követőire és azon más személyekre alkalmazható, akik képesek voltak megfigyelni azt a háborút, valamint a többi dolgot, ami Jézus összetett "jelének" a beteljesedéseként következett be. Néhányan ezek közül a személyek közül "semmiképpen nem múlnak el", amíg meg nem történik mindaz, amit Krisztus megjövendölt, beleértve a dolgok jelen gonosz rendszerének a végét." - Őrtorony, 1979/11., 29-30.o.

"Mi hát akkor a "nemzedék", amely "semmiképpen nem múlik el, míg ezek a dolgok meg nem történnek"? Ez nem egy időszakra vonatkozik, mint ahogy sokan magyarázni próbálják 30, 40, 70, sőt 120 évre; sokkal inkább emberekre utal, azokra az emberekre, akik "a szorongató fájdalmak kezdetekor" élnek, amely erre az elítélt világrendszerre jön. Azoknak az embereknek a nemzedéke ez, akik látták a katasztrófális eseményeket, amelyek robbanásszerűen előjöttek az első világháború kapcsán 1914-től fogva. ...
"És ha e világ gonosz rendszere fennmarad még a századfordulóig, ami nagyon valószínűtlen, tekintettel a világ irányvonalára és a Biblia próféciájának teljesedésére, még mindig lennének életbenmaradottak az első világháború nemzedékéből. Mindazonáltal az a tény, hogy a számuk apad, újabb jele annak, hogy "a dolgok rendszerének befejezése" gyorsan halad a vége felé. ? Igen, volt az embereknek egy nemzedéke, amely 1914-ben élt és amely egy viszonylag nyugodt korszakból látta a nagyobb történelmi változásokat...Boldogok lehetünk ezért, mert Jézus biztosít minket, hogy lesznek túlélők "1914 nemzedékéből" - vagyis ez a nemzedék nem múlik ki teljesen - mikor a "nagy nyomorúság" lehúzza a függönyt e gonosz világrendszerre." - Őrtorony, 1981/8., 28-29.o.

"Jézus a "nemzedék" szót sokszor használta különböző szituációkban és eltérő jelentésekben. Nos, mit értett Jézus a "nemzedék" szón, amikor azt mondta, hogy "ez a nemzedék semmiképpen el nem múlik"? ? A nemzedéknek azonban minden bizonnyal inkább emberekhez vagy eseményekhez kell kapcsolódnia, s nem annyira rögzített /konkrét/ időponthoz.
...
...annak a nemzedéknek a csecsemői ma már hetven vagy hetven egynéhány évesek. Azok pedig, akik már 1914-ben éltek, jócskán benne vannak a 80 vagy 90 éves korukban, sőt egyesek már száz évüket is elérték. De még milliók élnek ma is abból a nemzedékből! És egyesek közülük "semmiképpen ki nem halnak, míg mindezek meg nem történnek". - Őrtorony, 1984/19., 20-21.o.

"Az ítélet tehát annak a nemzedéknek az idején belül fog bekövetkezni, amely látta e Jézus által megjövendölt időszak első jeleit. ? ez az időszak 1914-ben elkezdődött. Isten ítéletvégrehajtásának még az 1914-es nemzedék teljes kihalása előtt meg kell történnie." - Őrtorony, 1987/21., 29-30.o.

"egy békés és biztonságos új világ, mielőtt elmúlik a nemzedék, amely látta 1914 eseményeit ... "A héberek ... hetvenöt évet számoltak egy nemzedékre
napjainkra az 1914-es nemzedék többsége eltűnt ...Jézus szavai beigazolódnak: 'nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem történik'. Ez még egy indok arra, hogy elhigyjük, Jehova tolvajszerű napja közeleg." - Ébredjetek!, 1988. április 8., 4, 14. o.

Valójában a jövendölések alkotásának ez "az 1914-es nemzedékre" vonatkozó esete nem az első volt, amit az ŐrtoronyTársulat véghezvitt. Évekkel 1914 előtt jelent meg az Írástanulmányok 4. kötete, amelyben egy évszázadnyi "nemzedéket" számítottak "1780-tól, az első jel időpontjától" kezdődően, beleértve abba
"A begyűjtés idejét, mely 1874 októberében kezdődött; a Királyság szervezetét és alkalmazását a mi Urunk, mint Király által az ő nagy hatalmából, 1878 áprilisában; a nyomorúság idejét, avagy a "harag napját", amely 1874 októberében kezdődött és 1914 októberében ér véget." - 1908-as kiadás, 604.o. (angolban)

Egy másik lehetőség a Máté 24:34-ben lévő "nemzedék" számítására, hogy az 36 és fél évet ível át, mint egy "1878-tól 1914-ig tartó nemzedék" (uo. 605.o.). Érdekes módon, a Társulat hasonló problémákkal került szembe, miután az időhatárok lejártak és a próféciák hamisnak bizonyultak. A "nemzedék" hosszát átalakították, hogy hozzáigazítsák a későbbi átértelmezésekhez, bizonyos értelemben hasonlóan az 1970-es és '90-es években történt, újabb keletű módosításokhoz. Ugyanennek az Írástanulmányok-kötetnek a későbbi kiadásait tehát a dátumok terén történt változtatásokkal nyomták újra. Például a fenti utalásokban (604.o.) szereplő "véget ér majd 1914 októberében" - szavakat bizonyos későbbi kiadásokban "befejeződnek majd 1915 táján" - ra változtatták.

A fent idézett dokumentumok sokaságát adtuk ki újból az "1914 Generation" Prophecy Proves False című brosúránkban, amely megtalálható a www.cftf.com - weboldalon, vagy a kiadó címén.
 

forrás: http://jt-help.spaces.live.com/blog/cns!6CAF62F437F1C811!157.entry

Kapcsolódó cikk: http://jehovatanui.blog.hu/2010/12/03/talalos_kerdes_hany_ora_van

Címkék: titkok 1975 david a reed

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr562568920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2011.01.10. 03:25:43

Találtam egy érdekes adatot a Hirdetők könyv 133. oldalán a lábjegyzetben. Ezek szerint 1943-ig nem tanították, hogy 1914 a végidő kezdete, hanem csak Rutherford után módosították az 1874-es dátumot 1914-re!
Vagyis az eredeti felfogás szerint 1874-ben kezdődött el, 136 éve.

Eddig úgy tudtam, hogy 1874 kicserélése 1914-re már Rutherford alatt elkezdődött.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.10. 16:31:46

Vajon mikor hajlandó az Őrtorony Társulat az őszinte bűnbánatra, bűn-rendezésre, a nyilvános bocsánatkérésre,és a becsapott (-és a Szervezetből "kicsapott") áldozatok rehabilitálása?

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.01.10. 16:35:11

@Zsolt520: Nem minden becsapott kicsapott, de minden kicsapott becsapott!! xD

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.01.10. 17:51:29

Nagyon erdekesnek talalom ezt az osszegzest. Engem szemely szerint sohasem foglalkoztatott igazan a vilagvegenek idopontja. Ugyanakkor megdobbento, hogy milyen nagy azoknak a szama JT kozott, akik csak a "tuleles", "Armageddonvaras" miatt vannak a gyulekezetben, de ugyanakkor fel sem tunnek nekik ezek az ellentetes informaciok.
A Zsolt altal emlitett rehabilitacio nem valoszinu, hogy meg fog tortenni, bar ki tudja, meg a nacik is "rehabilitaltak" nehany tulelot a koncentracios taborokbol, de azert jobb, ha nem szamitunk erre.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.11. 18:01:33

@karalabe4: Igen,illúzióim nekem sincsenek...de ha a "Hű és Bölcs Rabszolga-Osztály" igazán okos,akkor felismerhetnék: a bocsánatkéréssel,és a kizárt / elmenekült ex-Jehova Tanúi rehabilitálásával csak emelkedne a tisztelet,és a bizalom az Őrtorony Társulat iránt.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.01.11. 19:40:19

@Zsolt520: ...nem beszelve arrol, hogy ez lenne a krisztusi ut is......(marmint a bocsanatkeres es a felelosseg tenyleges felvallalasa, ahelyett, hogy a tokeletlenseg leple alatt becsapjanak es kizsakmanyoljanak embereket)

metanoia 2011.01.19. 15:28:24

ARMAGEDDON DÁTUMAI J.T. JÖVENDÖLÉSEIBEN

Társulati kiadványokkal bizonyíthatóan nagyon sokszor megjövendölték Armageddon dátumát. Minden esetben arra hivatkoztak, hogy ezt maga Jehova jelentette ki, hozta tudomásukra. Ugyanis a hű és bölcs rabszolga Isten csatornája, és Szent Szelleme őket használja fel. Ezek a dátumok (egyébként ez a minimum!)
1874
1878
1914
1918
1925
1942
1975
Ez utóbbit már ügyesen, direkt ki nem mondva, de erősen sejtetve. Rengeteg újságcikk, sőt TV műsor is mutatta akkor a Tanúk várakozását. Én átnéztem, kicsit elemeztem a 75 előtti és utáni országos munkajelentéseket. 75-ig meredeken ívelt, utána mélyre zuhant. Hosszú-hosszú idő kellett, míg utolérte a jelentés az 1975 évit. Három példát szeretnék hozni a 80-as évekből:
Őrtorony 1981. aug. 1. Olvasók kérdései:
“És ha e világ gonosz rendszere fennmarad még a századfordulóig, ami nagyon valószínûtlen …”
Őrtorony 1984. okt. 1. 22. old. 12. bekezdés:
Annak a nemzedéknek néhány tagja még élhet a század végéig. De sok jel arra utal, hogy a vég ennél sokkal közelebb van!”
Őrtorony 1989. szept. 1. 12. old. 8. bekezdés:
“Pál igazi élharcosa volt a keresztény misszionáriusi tevékenységnek. Lefektette az alapját egy olyan munkának, amely csak a mi XX. századunkban nyer befejezést.”
Most már a XXI. századot morzsoljuk. Az angol Őrtorony 1965. márc. 1-i száma a mellékcikkben, címe: “A prófécia megbízhatóságának alapja”, jellemzi a hamis prófétát, és hivatkozik Móz.V.18,20-22-re. Itt a Szentírás elmondja, hogy ha az Úr nevében bejelentett dolgok nem történtek meg, akkor a próféta nem az Ő nevében szólt. Ha pedig egy próféta olyat mer szólni Isten nevében amit Ő nem mondott, az halálbüntetéssel jár.

22. az Elem. 2011.03.30. 18:29:12

Nézzétek csak ezt!!!
Lukács 21:8
Ő ezt mondta: „Vigyázzatok, félre ne vezessenek titeket; mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: »Én vagyok az«, és: »Elközeledett a megfelelő idő.« Ne menjetek utánuk.
Ébereknek kell lennünk ha azt mondogatják itt az idő, és nem szabad utánuk menni....

Aqwsed12345 2011.04.02. 15:12:41

Jehova Tanúi "hű és bölcs szolga osztálya" nem bizonyult sem hűnek, sem bölcsnek a Bibliai próféciák értelmezésében. (A Következőkben néhány jövendölés, melyet Jehova Tanúi "hű és bölcs szolga osztálya" tett az évek során: Az 1799-es év határozottan jelzi a vég idejének kezdetét [Creation, pp. 294,298], Krisztus 1000 éves királysága 1873-ban kezdődött [The Time is at Hand, foreword p. 2], Szentírási bizonyítéka van, hogy a második jelenléte az Úr Jézus Krisztusnak isz. 1874-ben kezdődött [Prophecy, p. 65], Az Úr második eljövetele 1874-ben kezdődött [Creation, pp. 289,298, Prophecy, p. 76], Ama nagy nap csatájának kezdete 1874 októberében lesz [WT 1/15/1892, p. 1355], Isten királysága el fogja kezdeni hatalmának gyakorlását 1878-ban [The Time is at Hand p. 101], A formális beitatása Krisztus királyi hivatalának 1878 áprilisára datálható [The Day of Vengeance, p. 621], Krisztus láthatatlanul jelen van 1884 október óta 1884 [The Day of Vengeance, p. 621], A Mindenható Isten háborújának ama nagy napja 1886-ban kezdetét veszi [WT 1/1886, vol. VII, pp. 816,817], A Mindenható Isten nagy napjának háborúja már elkezdődött [The Time is at Hand (1908), p. 101], A zűrzavar nyomása valamikor 1910 és 1912 közt fog eljönni [The New Creation, p. 579], Az I. világháború elvezet Armageddon csatájához [WT 4/1/15, p. 102], 1914 végére a természetes Izrael vaksága kezd elvétetni tőlük [The Time is at Hand, p. 77], Az egyház utolsó tagja is megdicsőül valamikor 1914 vége előtt [The Time is at Hand, p. 77], A kereszténység teljesen el lesz pusztítva 1914 októberében [WT 1/15/1892, p. 1355], Az 1914-es év lesz a legtávolabbi hatás a tökéletlen ember uralkodásában [The Time is at Hand, pp. 76,77], A nagy nap háborújának lezárásának napja határozottan megjelölt a Szentírásban mint 1914 október [WT 1/15/1892, p. 1355], Armageddon valószínűleg megkezdődik 1915 tavaszán [WT 9/1/14], A Mindenható Isten Nagy Napjának csatája elkezdődik 1916-ban [WT 9/1/16, pp. 265,266], Az 1918-as évben Isten általánosan el fogja pusztítani az egyháztagok millióit, Bárki megmenekülése Russell Pásztor munkáihoz jöve lesz, megtanulni a jelentését a kereszténység bukásának [The Finished Mystery, p. 485], Az 1925-ös dátum még inkább határozottan jelölt az írásokban, mint 1914 és 1925 előtt a nagy válság bekövetkezik és valószínűleg véget ér [WT 9/1/22], 1925-ben a királyság földi része fel lesz állítva [Millions Now Living will Never Die, p. 89], Ábrahám, Izsák, Jákob és a hithű régi próféták feltámadnak és teljesen helyre leszek állítva tökéletes emberségre 1925 őszén [Millions Now Living will Never Die, pp. 88-90], Ezért mi várjuk nem sokkal 1925 utánra, hogy meglátjuk Ábel, Énok, Noé,Abraham, Izsák, Jákob, Melkisédek, Jób, Mózes, Sámuel, Dávid, Ésaiás, Jeremiás, Ezékiel, DÁniel, Alámerítő János és más a Hébereknek írt levél tizenegyedik fejezetében említett személyek feltámadását. [The Way to Paradise, p. 224], ... a hátralévő hónapok Armageddon előtt [WT 9/15/41, p. 288], Ezek a hithű régi férfiak várhatóan feltámadnak a halálból nem sok nap múlva [The New World (1942), p. 104, A teremtés hatezer éve véget fog érni 1975-ben. Lehet Isten szándéka, hogy Krisztus uralma párhuzamosan fusson a hetedik millenniumával az ember létezésének [Life Everlasting in the Freedom of the Sons of God, pp. 29,30, WT 8/15/68, pp. 497-501]).

"a nemzetek látni fogják, hogy ezek a dolgok beteljesednek, amit a tanúk mondanak, ahogyan a mennyből irányítják" The Watchtower, 4/1/72 p. 200
"Hacsak nem vagyunk az Isteni csatornával összeköttetésben, nem fogunk az élet útján haladni, függetlenül attól, hogy mennyi Bibliát olvasunk" The Watchtower, 12/1/81 p. 27
"Nincs semmi okunk, hogy megváltoztassuk ezeket az elképzeléseket, ezek Isten dátumai, nem a miénk" Watchtower, 7/15/1894, p. 1677
"A Jehova Tanúi figyelmeztetnek... az ő kijelentésük angyali irányítású és támogatású" The Watchtower, 4/1/72 p.197

Aqwsed12345 2011.04.02. 15:27:58

Predictions (by date of publication) include:

* 1877: Christ's kingdom would hold full sway over the earth in 1914; the Jews, as a people, would be restored to God's favour; the "saints" would be carried to heaven. - Charles Taze Russell and Nelson H. Barbour, The Three Worlds (1907)

* 1891: 1914 would be "the farthest limit of the rule of imperfect men." - Charles Taze Russell, The Time Is At Hand (1891)

* 1904: "World-wide anarchy" would follow the end of the Gentile Times in 1914. - Melvin D. Curry, Jehovah's Witnesses: The Millenarian World of the Watch Tower, Garland, 1992,

* 1916: World War I would terminate in Armageddon and the rapture of the "saints". - Watch Tower, 1916

* 1917: In 1918, Christendom would go down as a system to oblivion and be succeeded by revolutionary governments. God would "destroy the churches wholesale and the church members by the millions." Church members would "perish by the sword of war, revolution and anarchy." The dead would lie unburied. In 1920 all earthly governments would disappear, with worldwide anarchy prevailing. - The Finished Mystery, 1917, p. 485, 258

* 1920: Messiah's kingdom would be established in 1925 and bring worldwide peace. God would begin restoring the earth. Abraham, Isaac, Jacob and other faithful patriarchs would be resurrected to perfect human life and be made princes and rulers, the visible representatives of the New Order on earth. Those who showed themselves obedient to God would never die. - J. F. Rutherford, Millions Now Living Will Never Die, 1920

* 1922: The anti-typical "jubilee" that would mark God's intervention in earthly affairs would take place "probably the fall" of 1925. - Watch Tower, May 15, 1922

* 1924: God's restoration of Earth would begin "shortly after" October 1, 1925. Jerusalem would be made the world's capital. Resurrected "princes" such as Abel, Noah, Moses and John the Baptist would give instructions to their subjects around the world by radio, and airplanes would transport people to and from Jerusalem from all parts of the globe in just "a few hours". - The Way to Paradise booklet, Watch Tower Society, 1924

* 1938: In 1938, Armaggedon was too close for marriage or child bearing. - Face the Facts, 1938, pp. 46-50

* 1941: There were only "months" remaining until Armageddon. - The Watchtower, Sep. 15, 1941, p. 288

* 1942: Armageddon was "immediately before us." - The Watchtower, May 1, 1942, p. 139

* 1966: It would be 6000 years since man's creation in the fall of 1975 and it would be "appropriate" for Christ's thousand-year reign to begin at that time (Life Everlasting in Freedom of the Sons of God, Watch Tower Society, 1966, pp. 29–35). Time was "running out, no question about that" (Talk by F. W. Franz, Baltimore, Maryland 1966, cited by Jehovah's Witnesses – Proclaimers of God's Kingdom, Watch Tower Society). The "immediate future" was "certain to be filled with climactic events ... within a few years at most", the final parts of Bible prophecy relating to the "last days" would undergo fulfillment as Christ's reign began.

* 1968: No one could say "with certainty" that the battle of Armageddon would begin in 1975, but time was "running out rapidly" with "earthshaking events" soon to take place (The Watchtower, May 1, 1968, page 273). In March 1968 there was a "short period of time left", with "only about ninety months left before 6000 years of man's existence on earth is completed" (Kingdom Ministry, Watch Tower Society, March 1968).

* 1969: Human existence would not last long enough for young people to grow old; the world system would end "in a few years." Young Witnesses were told not to bother pursuing tertiary education for this reason. - Awake!, May 22, 1969, p. 15

* 1974: There was just a "short time remaining before the wicked world's end" and Witnesses were commended for selling their homes and property to "finish out the rest of their days in this old system in the pioneer service." - Kingdom Ministry, Watch Tower Society, May 1974, page 3.

* 1984: There were "many indications" that "the end" was closer than the end of the 20th century. - The Watchtower, Mar 1, 1984, pp. 18-19

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.04.02. 17:11:26

@Aqwsed12345: Koszonjuk az alapos osszefoglalast. Nagyon erdekes.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.04.03. 14:09:15

@Aqwsed12345: >>" "Hacsak nem vagyunk az Isteni csatornával összeköttetésben, nem fogunk az élet útján haladni, függetlenül attól, hogy mennyi Bibliát olvasunk" The Watchtower, 12/1/81 p. 27 "<< Bástya elvtárs jutott eszembe Bacsó Péter fantasztikus filmjéből ("A Tanú" (!!) [;-<)) Bástya elvtárs: Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. Vajon Brooklynban mikor gondolkodnak el?

naje 2011.04.07. 00:50:31

Mielőtt Jézus elbúcsúzott a tanítványaitól, közölte velük a következőt: " Nékem adatott minden hatalom égen és Földön."
Ennyi. Aki ebből azt hámozta ki, hogy Jézus 1914-ben jutott trónra, az vagy nem tud olvasni, vagy tud, de csak a betűket ismeri. Vagy én vagyok hibbant. Van még más lehetőség?
Azért azok a tanítványok is meglepődtek: Égen és Földön?! Hú, ha! akkor most itt 1914 van? Vagy nem erre gondoltak? Nem. Bementek a városba, és a többit már tudjuk. Én legalább is tudom. ÉS örülök.
Azért én annak is tudnék örülni, ha odaát találkoznánk a megtévesztettek sokaságával, akik nem ébredtek rá a valóságra, mert a Ébredjetek! elaltatta őket.
De most már megyek aludni, hogy reggel együtt ébredjek a nappal és olvashassam a Mindenható Isten Csodálatos Könyvét.
Néha elképedek, hogy az a hatalmas Úr miért engedi meg nekem, a porszemnyi kis senkinek, hogy belelássak az ő gondolataiba? Lenyűgöző ez a szeretet! Ebből maradnak ki azok, akiket elvakít az Őrtorony árnyéka!
Ilyenkor szoktam úgy érezni, hogy meg kellene írnom azt a könyvet. (Az Őrtorony árnyéka). De pont azok nem olvashatnák el, akiknek szól. Na, most már tényleg lefekszem. Kegyelem nektek és békesség!

bobibá 2011.04.07. 05:34:52

@naje: Írd meg a könyvet. Minél előbb, és publikáld ahogy tudod. El kell hogy jusson, és el is fog jutni azokhoz, akiknek szüksége van rá.

naje 2011.04.07. 06:46:54

@bobibá: Nem könyv lesz az, hanem PowerPoint. Riporotkkal. Egyszer már csináltam egy filmet Moldova Ágival, de olyan kemény lett, hogy csak a puszta hírére kiközösítettek. Pedig akkor még védtem JT-t..Most másképpen lesz az! Kellene egy digitális kamera, meg néhány számítógépes munkatárs, akik jól bánnak a PowerPont-tal. De a legfontosabb: egy folyamatosan imádkozó stáb. Enélkül nem megy.

naje 2011.04.07. 07:06:55

A múltkor voltak nálam a tanúk. Ki akartak engem oktatni a Bibliából. Elkezdtek vizsgáztatni. Feltették a nagy kérdést: mi a véleményem a háromság tanról? Ezt feleltem: a háromság kétségessé teszi az egységet. Nevettek. És meghívtak a gyülekezetükbe. Nem mentem el. Lehet, hogy ez hiba volt. Attól félek, nem bírnám végig hallgatni. Mindenesetre letöltöttem a Júniusi Őrt-t és Ébr.-et. PDF-ben. Felfordul tőle a gyomrom! Pedig nem hagyom annyiban! Ki kell onnan mentenem őket!

naje 2011.04.07. 08:17:02

@bobibá: Köszönöm a bíztatást. A szent szellem megelőzött: amikor felébredtem, az a gondolat kezdett el motoszkálni bennem, amit még bizonyára az álmaimból hoztam ki, hogy ne könyv lesz az, hanem médiafájl. Igen, PowerPoint formában kellene megcsinálni. Csak hát én ahhoz még nem értek olyan szinten, hogy egyedül megvalósítsam. A forgatókönyvet viszont megírom. És a zenét is. Jöjjünk össze, beszéljük meg. Come together...

naje 2011.04.07. 08:25:21

@Zsolt520: Brooklynban nem fognak elgondolkodni, mert nekik nem az a dolguk, hanem a megtévesztés. Nehogy már elvárjuk a hamis prófétától, hogy bocsánatot kérjen! Ragadjuk ki a rabjait! Közbenjáró imával, szeretettel, undorodva, még a ruhájuktól is, de rettenthetetlen és önfeláldozó bátorsággal. Mindezt az Isten neve dicsőségéért, nem pedig holmi sértődöttségtől vezérelve. Ne érts félre! Nem rólad van szó, hanem azokról, akik megbántódtak és most a saját sebeiket nyalogatják, mint én tettem majd három évtizedig. Itt JHVH dicsőségéről van szó, nem a mi nyavalyáinkról.
Ne legyen igaza Jób könyvének szőrfelborzoló szellemének, aki azt állítja, hogy te csak a saját bőrödet félted. Nem! Én JHVH dicsőségére gondolok. És még mindig szégyellem magam, hogy én is beszennyeztem ezt a nevet!
Uram! Vedd le róla ezt a szennyes ruhát!

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.04.07. 09:08:03

@naje 2011.04.07. 08:17:02

Én is támogatom ezt a könyvet. Ha megírod a forgatókönyvét, azt szívesen közzéteszem itt, és kommentekben mindenki kinyilváníthatja róla a véleményét, javaslatát, építő kritikáját.

Ha PowerPointban szeretnéd elkészíteni, eltudom neked küldeni e-mailben, csak telepíteni kell.

Itt pedig lépésről lépésre megtanulhatod a használatát mind a 2003,2007 és 2010-es verzióknak, ingyen: office.microsoft.com/hu-hu/powerpoint-help/powerpoint-sugo-es-utmutato-FX010064895.aspx?CTT=97

De azthiszem van még egy pár PowerPoint tanító weboldal ha érdekel írd be a keresőbe: PowerPoint használata

A találkozókat, személyes dolgokat kérlek privát üzenetben beszéljétek meg, ne kommentek formájában. Ezt a privát üzenetküldést úgy teheted meg, ha valakinek a kommentjében Nicknevére kattintasz, pl.: Johnny Joker. Ott bejön az inda adatlap, ahonnan két kattintással küldhetsz személyes jellegű témában üzenetet bárkinek.

Remélem segítettem neked, és nagyon várom a forgatókönyvet, vagy bármilyen Őrtoronnyal kapcsolatos cikket, véleményt, tanulmányt, elemzést, forrást.