EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

"Legyünk szerények!"

2011.01.05. 02:14 | Johnny Joker | 24 komment

Az Őrtorony: egy csúcs földbirtokos Brooklynban, New York

 

A Brooklyn Daily Eagle lap szerint, a Watchtower Bible and Tract Society (Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat, más néven Jehova Tanúi) lehet valószínűleg a legnagyobb egyedülálló földbirtokos a new york-i Brooklynban, a kormányszerveken kívül.

Az Őrtorony óriási brooklyni ingatlan portfóliója magában foglalja a hatalmas DUMBO épületet, a régi Bossert Hotelt a Montague Street-en, úgymint a Pier 1 épületre néző vízparti ingatlan a brooklyni felhőkarcolók alatt. A Bridge Plaza-ban is birtokolnak épületeket.

Az Őrtorony Tásulat megdöbbentő mennyiségű brooklyni ingatlant birtokol, és bizonyára a legnagyobb egyedülálló ingatlantulajdonos a Brooklyn Heights városrészben.

De az Őrtorony továbbra is Brooklynban marad? A gazdasági válság miatt pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az Őrtorony marad még. De várhatóan nem maradnak sokáig. Nemrég a szervezet megszerzett 248 hektárt Ramapo-ban, N.Y. állam, körülbelül 45 mérföldre északra New York városától. A $11.5 millió dolláros terület (2,385,273,708 Ft átszámítva, tehát kb. 2,4 milliárd Ft) egy nap állítólag otthonául szolgál majd a szervezet 1500 fős adminisztratív személyzetének, több mint felének. Ezen kívül az Őrtorony egy másik 253 hektáros terület megvásárlását intézi közel a Wallkillben található nyomdájukhoz (egy kicsivel több mint 40 mérföldre északnyugatra New York várostól, ez a terület is milliárdokat ér forintban). Ez lesz a 4. fő földvásárlás hosszú évek óta.

A szervezet jelenleg nyolc másik épületet birtokol (a Brooklyn Heights városrészen) a piacon, ideértve a Bossert-et. De a Brooklyn Daily Eagle szerint nagyon valószínű, hogy amint a gazdaság és az ingatlanpiac növekedésnek indul, a tanúk el fogják adni a DUMBO épületeiket, és a Sands Street-en lévő épületeiket is.

Egy másik drágakő az ingatlan portfóliójukban a vízparti épületük közel Old Fulton-hoz, amelyre régóta áhítoznak a lakossági fejlesztők. A területfejlesztők úgy tekintenek rá, mint a közösség működési bevételének jövőbeli forrására, egy konferencia-központként vagy hotelként.

Egyértelmű, hogy a hatalmas brooklyni birtokvagyonok, semmik a több száz és száz hektáros birtokokhoz képest New York és New Jersey vidéki területein.

A The Brooklyn Paper 2009 áprilisi cikkében Richard Devine, egy Őrtorony szóvivő, a Ramapo földterülettel kapcsolatban a következőket mondta: "Szeretnénk építeni egy lakó- és munkahely komplexumot".

Mostanáig, az Őrtorony lakó és kiadói létesítményei Brooklynban elkülönítve maradtak. A két létesítmény kombinálása egyetlen távoli, az állam északi részén lévő területen, egy óriási, központosított vallási létesítményt hozna létre.

Úgy túnik, nagy a valószínűsége, hogy az Őrtorony Társulat folytatni fogja az igen értékes brooklyn-i ingatlanjai értékesítésének gyakorlatát, amint a piac növekedésnek indul; megjósolhatóan a műveleti- és lakóhelyeket a sokkal költséghatékonyabb, az állam északi részein található területekre költöztetik.

Az ember csak elképzelni tudja a saját tőkét amelyet a szervezet felhalmozott az évek alatt ezekben a new york-i épületekben, most úgy tűnik, eljött az idő a beruházásokhoz.

forrás: http://www.exjehovahswitness.net/2009/10/the-watchtower-a-top-landowner-in-brooklyn-ny

Képek néhány Brooklynban, New York, található Őrtorony ingatlanról (kattints a képre az eredeti mérethez):

dumbowatchtower-3-3.jpg

DUMBO

dumbo_tennis2_800.jpg

Őrtorony teniszpálya a DUMBO-n

4-2009111103044-62-bosserthotel.jpg

98-Montague-Street.jpg

Az Őrtorony tulajdonában lévő Bossert Hotel

5101806657_7eef790b01.jpg

A Bossert Hotel előcsarnoka - Őrtorony tulajdon

bkn lobby of bossert hotel.jpg

5853988327_d657b49320_z.jpg

A fényűző Bossert Hotel belülről 

***

Őrtorony biznisz

Címkék: képek titkok bétel~szolgák

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr552561641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.05. 10:05:14

Így múlnak el a legendák.... a szegény,üldözött Mozgalomból földbirtokos gazdasági Társaság (cég) lett....-persze: nem mostanában. Csak hát,amiről nem tudtunk,az nem fáj.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2011.01.05. 10:51:31

Én eddig se értettem, hogy miért nem egy Walkill-szerű farmon vannak, jobban elszigetelve 'a dolgok e gonosz rendszerétől'.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.06. 22:17:05

Az USA-beli amishoktól tanulhatnának...-ha annyira el akarnának távolodni "e dolgok jelen gonosz rendszerétől...!"

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.01.07. 23:50:03

Befejeztem a cikk fordítását, most már az összes bekezdést magyarul olvashatjátok, remélem tetszik majd nektek.

I live to serve you!

JJ

Hagrid 2011.01.10. 22:55:24

Kösz! Tényleg fényévekre vannak az igazi puritánoktól...

Anatóti Jeremiás 2011.01.18. 17:21:35

Jehova Isten ítélet üzenete magyarországi Bételotthon vezetősége ellen!

Történt pedig,hogy 2011 januárjában Jehova szava így szólt hozzám:Embernek fia!Kezdj gyászdalba a magyarországi
Bételotthon vezetősége felett és így szólj hozzájuk .Mit cselekedjek veled,ó,Bétel? Mit cselekedjek veled,ó, Júda?Hiszen
szerető-kedvességed olyan,mint a reggeli felhők,és mint a harmat,mely korán tovatűnik. Ezért kell vágnom őket a próféták
által, ölnöm kell őket számnak beszédei által. Olyanok lesznek rajtatok az ítéletek,mint az előretörő világosság. Mert a
szerető-kedvességben gyönyörködöm ,és nem az áldozatban,inkább az Isten ismeretében,mintsem az égészen elégő
felajánlásban. Ők azonban,mint földi ember megszegték a szövetséget. Ott bántak csalárdul velem. Bétel az álnokul
cselekvők városa,akiknek vér a lábnyomuk . Mint az embere leselkedő rablóbandák olyan a vezetők közössége. Gyilkolnak
az útfélen Síkemnél ,mert csupa gátlástalanságot cselekszenek .Izrael házában valami retteneteset láttam.
Ott paráználkodik Bétel. beszennyezte magát Izrael.Rád is,ó,Júda,aratás lett kiszabva,amikor visszahozom népem fogságban esettjeit. ,, És most -ez Jehova kijelentése -térjetek vissza hozzám teljes szívetekkel,böjtöléssel,sírással és jajgatás-
sal. A szíveteket szaggassátok meg ,és ne a ruháitokat ! Térjetek vissza Jehovához ,ti Istenetekhez,mert könyörületes és irgalmas ő ,lassú a haragra és bővelkedik szerető-kedvességben,és sajnálatot fog érezni a baj miatt .
Ki tudja hátha visszafordul,sajnálatot érez,és áldást hagy meg maga utánuk ,gabonafelajánlást és italfelajánlást Jehovának a ti Isteneteknek? Fújjátok meg a kürtőt a Sionon! Szenteljetek böjtidőt! Hívjátok egybe ünnepi gyülekezést
Gyűjtsétek egybe a népet,és szenteljétek meg a gyülekezetet! Gyűjtsétek egybe a véneket ,és gyűjtsétek egybe a gyerekeket meg a csecsemőket ! A vőlegény is jöjjön ki a belső szobájából, a menyasszony is nászszobájából! Az előcsarnok és az oltár között sírjanak a
vezetők, Jehova szolgái és mondják: Szánd meg,ó,Jehova a népedet,és ne tedd örökségedet gyalázattá,hogy nemzetek uralkodjanak
felettük! Miért mondanák a népek között : Hol van Jehova az ő Istenük? Jehova buzgó lesz földjéért,és könyörül népén. Jehova válaszolni fog és cselekedni a gonoszok gyülekezetén dühöt haragjának napján,amikor északról elhozza a népek hadseregét ellened,ó,bétel! És Jehova szava így szólt hozzám: Embernek fia! Beszélj néped fiaihoz , ezt mond nekik . Ha egy országra kardot
bocsátok és az ország népe,mindenki , fog egy embert és megteszi magának őrállóvá , az pedig látja a kardot,amint
jön az országra,és megfújja a kürtöt,és figyelmezteti a népet,de nem fogadja meg a figyelmeztetést,a kard pedig eljön,
és elragadja őt ,akkor saját fején lesz a vére. Hallotta a kürt hangját,de nem fogata meg a figyelmeztetést. A vére ő
rajta lesz. Ha megfogadta volna a figyelmeztetést,megmenekülne a lelke. Ha pedig az őrálló látja a kardot jönni,de
nem,de nem fújja meg a kürtőt,és a nép nem kap semmi figyelmeztetést,a kard pedig eljön,és lelket ragad el tőlük ,
annak saját vétkéért kell elragadtatnia,de a vérét az őrálló kezéből kérem számon. Téged pedig,ó, embernek fia
őrállóvá tettelek Izrael háza számára.Hallani fogod számból a szót,és tudasd velük a tőlem jövő figyelmeztetést .
Ha azt mondom a gonosznak : Ó, te gonosz,bizony meghalsz ,de te nem szólsz ,hogy figyelmeztesd a gonoszt útja
miatt,ő mint gonosz meghal a vétkében,de vérét a te kezedből kérem számon. Ha pedig te figyelmezteted a gonoszt
az útja miatt,hogy megtérjen róla,de nem tér meg útjáról,akkor ő meghal a vétkében,te azonban megszabadítod a
lelkedet. És te,ó, embernek fia,mondd meg Izrael házának :Ti így beszéltek: Lázadásaink és bűneink rajtunk vannak,
azokban rohadunk meg, hogyan is maradhatnánk életben ? Mondd meg nekik: Élek én - ez a legfőbb Úr, Jehova
kijelentése,hogy nem gyönyörködöm gonoszok halálában.Inkább abban gyönyörködöm,ha a gonosz megtér útjáról
,és életben marad. TÉRJETEK MEG, TÉRJETEK MEG GONOSZ ÚTJAITOKRÓL, HISZ MIÉRT HALNÁTOK MEG
IZRAEL HÁZA? MERT A SZERETŐ-KEDVESSÉGBEN GYÖNYÖRKÖDÖM,ÉS NEM AZ ÁLDOZATBAN,INKÁBB AZ
ISTEN ISMERETÉBEN,MINTSEM AZ EGÉSZEN ELÉGŐ FELAJÁNLÁSBAN. - Ezt a szózatot intézte hozzám Jehova ,hogy figyelmeztessem Bétel gonosz vezetőségét a rájuk törő veszedelemre, melyet hamarosan elhoz rájuk!

Jehova Istenek pere van Izrael gonosz pásztorival,hiszen nincs igazságosság és szerető-kedvesség köztük !

Ez az ,Anatóti Jeremiás siralma,aki sírva sír az éjszakában,mert nincs egy igazságos pásztor Bételben!

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.02.08. 21:46:11

@Anatóti Jeremiás: Kedves Jeremiás! Ha szeretnéd kiteszem postba a mondandódat, ítéletüzeneted, csak kérlek szépen ne másoljunk be ilyen hosszú részeket kommentbe. Írj egy cikket, küldd el e-mailben és kiteszem.
msn-en is felvehetsz, a címem u.a. mint az e-mailcímem.

Köszönettel,
JJ

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2013.10.06. 08:58:32

@Johnny Joker: Szia Johnny!
Megtudnád mondani, hogy a Bossert Hotel milyen funkciót töltött be a Tanúknál? Kik használták? Kiknek adták ki? Gondolom itt nyomda nem működött.
Köszönöm.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.10.07. 19:21:28

@nicku:
Szia!

A az egész világról érkező felső szintű szervezeti vezetőket és az üzleti partnereiket látták ott vendégül.
en.wikipedia.org/wiki/Hotel_Bossert
www.jehovahs-witness.net/jw/friends/217884/1/Bethels-Bossert-Hotel#.UlLtVtLIbRE

Cogito. 2013.10.07. 21:05:07

@Johnny Joker: @nicku:
A Bossert Hotel az egyszerű bételmunkások munkásszállása volt. Ezért is kell átalakítaniuk, azoknak akik megvették, hogy újra hotelként tudják használni.Persze jól néz ki ettől függetlenül.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.10.07. 21:10:01

@Cogito.: Irony ON: Igen, a képeken is egyértelműen látszik, hogy ez egy egyszerű, mezei munkásszálló. Irony OFF

=)

Cogito. 2013.10.07. 21:45:02

@Johnny Joker:
Azt mondtam volna, hogy egyszerű és mezei? Nem emlékszek rá.
Azt mondtam munkásszálló, mert az is, hiszen a bételmunkások laktak benne, persze egy-két vendégszobája lehetett messzebbről érkezett testvérek számára.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.10.07. 21:46:38

@Cogito.: Idézd be kérlek az info forrásod, hogy utánajárhassunk! Addig én is nézelődöm, pontosan mire is használták...

Cogito. 2013.10.07. 22:03:24

@Johnny Joker:
A forrás én vagyok. As true as true!

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2013.10.07. 22:18:23

@Cogito.: "A Bossert Hotel az egyszerű bételmunkások munkásszállása volt. Ezért is kell átalakítaniuk, azoknak akik megvették, hogy újra hotelként tudják használni.Persze jól néz ki ettől függetlenül."
Egyszerű bételmunkások munkásszállása? Ugye ez most vicc? Miért ne tudnák hotelként használni akik megvették? NEM ÚGY NÉZ KI MINT EGY HOTEL,HANEM MINT EGY MUNKÁS SZÁLLÓ?? Ugyan, kérlek! A hivatalos oldalon csak egy folyosóról készült képet mertek kitenni, többet nem, mert még majd az egyszerű Tanúnak leesik az álla, ha meglátja azt a szállót.
Jól néz ki attól függetlenül :DD

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.10.07. 22:33:05

@Cogito.:
"Az 1980-as években Jehova Tanúi megvásárolták és a világközpontjuk dolgozóinak a szükségletei szerint felújították az épületet. A tánctermeket étkezőkké alakították, a tetőn lévő étteremből pedig szabadidős társalgó lett a lakók és a vendégeik számára.

2010 óta ebben az épületben szállásolták el azokat a Tanú-vendégeket, akik a világ különböző pontjairól érkeztek, hogy megtekintsék a világközpontot.

Az új tulajdonos azt tervezi, hogy átalakítja az épületet, és hotelként működteti majd. Mivel az épület kitűnő állapotban van, nem lesz nehéz luxushotellé alakítani a szerény garzonlakásokat és egy hálószobás lakásokat."

www.jw.org/hu/jehova-tanui/tevekenysegek/betel/bossert-hotel/

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.10.07. 22:33:44

@Cogito.: @nicku:
"Az 1980-as években Jehova Tanúi megvásárolták és a világközpontjuk dolgozóinak a szükségletei szerint felújították az épületet. A tánctermeket étkezőkké alakították, a tetőn lévő étteremből pedig szabadidős társalgó lett a lakók és a vendégeik számára.

2010 óta ebben az épületben szállásolták el azokat a Tanú-vendégeket, akik a világ különböző pontjairól érkeztek, hogy megtekintsék a világközpontot.

Az új tulajdonos azt tervezi, hogy átalakítja az épületet, és hotelként működteti majd. Mivel az épület kitűnő állapotban van, nem lesz nehéz luxushotellé alakítani a szerény garzonlakásokat és egy hálószobás lakásokat."

www.jw.org/hu/jehova-tanui/tevekenysegek/betel/bossert-hotel/

Cogito. 2013.10.07. 22:38:23

@nicku:
Bogárkám! Nyugodtan hihetsz nekem, ahogy JJ hsz-ében is olvashatod. De ezt már eddig is tudhattad volna! :)

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2013.10.08. 07:02:40

@Cogito.: Jól van, ezt tényleg nem olvastam. www.jw.org/hu/hirek/regiok/amerika/egyesult-allamok/ -ezt olvastam, itt viszont nem írják kik használták. Azért köszönöm. Hát akkor legyen munkásszálló...

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2013.10.08. 09:41:46

@Cogito.: "De ezt már eddig is tudhattad volna! :)" Hát, képzeld, nem tudtam. Azért is kérdeztem JJ-t, hogy mit róla. Különben, én már nem hiszek el nekik mindent amit csak leírnak.

Cogito. 2013.10.08. 12:30:17

@nicku: ""De ezt már eddig is tudhattad volna! :)" "
Bocsáss meg, de ez az én hibám, egy kicsit talán egoista voltam, mert nem a Bossert Hotelre gondoltam, hanem szerény személyemre, magamra. Tudom, vétkeztem. De azért jóvá tudom tenni? :)

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2013.10.08. 13:06:50

@Cogito.: Hát, nem is tudom. Miért vagyok én neked Bogárka meg Kisvirágszál? Igaz, inkább, ilyeneket írj, mint "Te hülye, még ezt se tudtad?"
De ha nem vennéd észre, úgy osztod az észt, mintha itt mindenki gyagyás lenne...

Cogito. 2013.10.08. 13:11:51

@nicku:
:)
Bocsi. Én se értem, lehet, hogy megszállt volna a szent szellem és nem tarthatom magamban ezeket? Hát össze vagyok zavarodva most már. :)

LPoti 2013.11.18. 23:14:14

Itt a lényeg a 'megvásárolta - felújította - eladja' menetrend.
ADOMÁNYOKBÓL megvásárolja.
INGYENMUKÁVAL (tanú hangyákkal, akik még megtisztelő kiváltságnak is érzik) felújítja
ÓRIÁSI HASZONNAL értékesíti.
Gigantikus vagyon képződött már így.