EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Miért küldtem levelet?

2010.12.21. 10:43 | Johnny Joker | 8 komment

Júj micsoda gonosztett névtelen levelet küldeni... vagy mégsem?

Felmerül a kérdés: miért küldtem levelet három pletykafészeknek? A válaszom a következő:

A körzetfelvigyázó előző látogatásának alkalmával odahívtam őt, a Mihály véntestvért és még egy vént aki nincs a triumvirátusban, persze Misike nagyon szerette volna, hogy mentora, a FEKETE legyen a harmadik, de nem úgy lett. A körzetfelvigyázó és a másik vén előtt kérdéseket tettem fel Mihálynak a bűneire vonatkozóan, tehát nem vádaskodtam, csak kérdeztem. Be is ismert 7 olyan dolgot, amelynek akár az egyikéért is kiközösítenek egy átlag tanút. Nem lett következménye!!! Úgy látszik, egy ember igazsága kevés, így hát...

Telt-múlt az idő, és összegyűlt még pár ügyecske. A legnagyobb 'adu ász' az a méltatlan temetés volt, mindenki fel volt háborodva, és meg volt botránkozva rajta, és többen is tervezték a levélírást, más ügyekkel kapcsolatban is. A testvérek mindegyike meg van félemlítve, csak fű alatt terjedtek az infók, és többen letettek a levélírásról a körzetfelvigyázónak, mert "úgysem lesz semmi"-mondták. A vének legnagyobb eszköze, hogy nyilvánosságot adnak valaminek az érdekeik szerint, és az mindig úgy is fog történni, vagy a vélemény az lesz arról a dologról, amit ők szeretnének. (rengeteg példát tudok)

... így hát az ő fegyverüket használtam és használom ellenük: a nyilvánosságot! És képzeljétek, működik!!

A második pletykafészek végigolvasta az oldalam!! Tehát minden cikket, ezt bizonyítani is tudom. A gyülekezetben lehordta apámat, hogy ezt hogyan engedheti meg!! Megjegyezném, hogy külön élek, nagykorú vagyok, és eltartom magam, a testvérnő mégis apámat támadta. Mindhárom levélben olyan témák voltak amelyek NEM köthetőek hozzám, csak a blogom elolvasásával következtethet rám. Igen következtethet, de nem bizonyíthat. Ő azt mondta, hogy tényleg nincs itt semmi rendben, de nem ez a megoldás. Majd belevetette magát a gyülekezet utáni beszélgetésekbe és... pont ez volt a célom.

Annyian írtak levelet, hogy ezen többen is felbuzdultak és még többen írtak felháborodott leveleket a körzetfelvigyázónak. És végre van eredmény!!! Öcsémmel odamentünk a körzetfelvigyázó látogatásának utolsó napján hozzá, és megkértük, hogy válaszoljon a mi leveleinkre is, ahogyan ígérte. A válasz a következő volt:

"... de nem lehet minden vént leváltani. Lesznek válaszok, csak még minden ügyet ki kell vizsgálni... "

HURRAY!!! Remélem nem a vénkecskék vizsgálják ki a káposztaügyeket :D

Több embernek nagyobb az igazsága? Ezek szerint igen!

Nyilvánosság, én így szeretlek!

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr232529786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mjt 2010.12.21. 18:03:29

Nyilvánosság, én is így szeretlek!
Sajtószabadság... Téged is szeretlek, vagyis szerettelek.

Magam is vezetek blogot más témában, és arra lennék kíváncsi, hogy mi számít "szerkesztett blog"-nak? Mert ugyebár én szerkesztem azt, ezt meg JJ. És a médiafelügyelet ezek fölött is ítélkezhet a ma hajnalban született új kormányrendelet alapján.

Ha ez szerkesztett blognak számít, akkor bárki elkezdhet feljelentgetni és a médiahatóság kezdhet büntetgetni...

No comment..., azaz mégis. Amikor 8 éve látszott, hogy a választásokat az MSZP fogja nyerni, akkor egyes testvérek (tréfásan vagy nem, ma már mindegy), köztük vének is kijelentették, hogy ha kell, akkor ők elmennek szavazni a Fideszre, mert ha a "kommunisták" nyernek, akkor eltörlik a vallásszabadságot.

Hát most a Fidesz elkezdte...

Bocsánat az off topicért.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.12.22. 11:14:02

Örülök,hogy "valami megmozdult"....legalábbis Veresegyházán (Persze az átfogó,radikális reformokban -"Jehova tanúinál"-nem hiszek,ahhoz meg kellene térni,pl.: bocsánatot kellene kérni a Világtól,hogy -többek között- a hamis,dátumos próféciák miatt.) >>@mjt:>> Szerintem nem is volt annyira "OFF",én örültem a kis kitérőnek. Én is tapasztaltam hasonlókat,-igaz régebben,amikor az SZDSZ támogatta a hadkötelezettség eltörlését. Mindenki politizál...-így,vagy úgy.

FinalOmen 2010.12.26. 20:36:41

A "második pletykafészek", amikor megkapta a levelet, elolvasta. A levélben benne volt ennek a blognak a címe. A levél az ezen a blogon megjelent postokhoz "kísértetiesen hasonlító" írásokat tartalmazott, de olyanokat, amik nem johnnyról szóltak, illetve nem köthetők hozzá. Miután ezt elolvasta, rögtön a blogra nézett, és elolvasta a cikkeket. Na azokból következtethetett johnnyra. Utána eljött a házunkhoz, és én is éppen akkor értem haza, amikor ő is közeledett a házunk felé. Azzal indított, hogy szóljak apámnak, mert beszélni akar vele. körülnéztem, míg ő kint várt, nem volt itthon senki, aztán mondtam neki, hogy most nem tud vele beszélni. Aztán kérdezte, hogy tudok-e arról, hogy johnny leveleket írogat a gyülekezet tagjainak, meg az internetre is írkál mindent. Mondtam, hogy én nem tudok semmi ilyesmiről. Aztán beszélgettünk még egy kicsit, rögtön tanúskodós-rábeszélés felé kezdett húzni a dolog. Én is volt kereszteletlen hírnök vagyok. Kérdezte, hogy van-e kedvem beszélgetni vele a későbbiekben. Kérdeztem tőle, hogy a véleményemre kíváncsi, vagy vissza akar téríteni a gyülekezetbe. Mondta, hogy a második, úgyhogy abban maradtunk, hogy a továbbiakban sem fogunk egymással ilyen jellegű beszélgetéseket folytatni. Ekkor egy testvér jött oda egy kocsival, elköszöntünk, a "második pletykafészek" beszállt, és továbbmentek.

B.Anikó 2010.12.26. 22:21:00

@FinalOmen: A "pletykafészek" Johnny ellen akart fordítani,össze akart volna benneteket ugrasztani?
Vagy rosszul következtetek ?

FinalOmen 2010.12.27. 14:57:20

Nem, a "pletykafészek" két helyen is hibázott: bizonyíthatatatlan dologgal vádolta meg johnnyt --> rágalom; és az elrendezést is megkerülte, nem azt kereste meg először, akivel probléma van, hanem valaki mást, aki(ről úgy gondolta, hogy) eggyel feljebbi fórum.

B.Anikó 2010.12.27. 15:28:23

Mennyire gyakori az hogyha valakinek gondja,baja van 1 másik tanúval az nem az adott illetővel próbálja tisztázni a dolgot hanem 1 feljebb valóhoz(pl: vén) fordul?

l.gabi 2010.12.30. 20:28:03

Nekem is volt ilyen ügyem. Még akkor is a "vétkest" kell megkeresni, ha valaki biztosan tudja, hogy megtette amit tett. A szervezet maga mondja ezt, ezzel is alkalmat kell adni a vétkesnek. Mégsem teszik meg, hanem egyből a vénekhez mennek.