EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Zárójelentés

2010.12.18. 19:05 | Johnny Joker | 1 komment

Ezt a zárójelentést annak bizonyítása végett hozzuk nyilvánosságra, hogy bizonyítsuk, a szektás tagság káros a személyiségre. Az alábbi zárójelentés egy olyan 17 éves fiatalé, aki keresztelkedés után 16 hónappal kórházba került. A konkrét esetről bővebb információkat email címünkön szívesen adunk. A zárójelentés nem fontos részleteit zárójelbe téve összefoglaltuk. A kiállító intézmény (1994. januárjában) a Fővárosi János Kórház Kihelyezett Psychiátriai Osztálya, a Budapest, II. ker. Pozsonyi u. 10-12. sz. alatt található. Az intézményben kezeltek közül, csak mi 3 Jehova Tanúja betegről tudunk, ennél még több is lehetséges. Az egyik kerületi ideggondozóban Budapesten 6 Jehova Tanúját kezelnek hasonló tünetekkel. Az itt közölt zárójelentést Dr. Peres Aladár, osztályvezető főorvos írta alá, valamint az azóta ismertté vált Dr. Huszár László, aki a kezelést végezte. A zárójelentés alatt néhány magyarázat található.

Zárójelentés

Név: érintett kérésére nem hoztuk nyilvánosságra
Lakik: Budapest
Felvételkor 17 éves volt, 1,5 hónapos kezelést kapott a kórházban

Kórelőzmény: kerületi ideggondozói beutalóval érkezett a beteg szülei kíséretében. Felvételkor szédülésről, gyengeségről, kimerültségről panaszkodott, segítségünket kérte, hogy gyógyítsuk ki a jelenlegi nagyon rossz állapotából mely, már számára is elviselhetetlen.
Kórelőzményében jelentős testi megbetegedés nem szerepel.
Szülei elmondása alapján az utóbbi két évben magatartás- és életvitelbeli, érdeklődésköri változások következtek be a betegnél.

Belgyógyászati állapot:
(mindenben teljesen egészségesnek tekinthető, egy furcsa kivétellel)
Vérnyomás: 140/90 Hgmm pulzusszám percenként: 100

Neurológiai állapot:
(minden rendben)

Pszichés állapot:
Érzékszervei által észleli, érzékeli a külvilágot, az érzékelt benyomásokat felfogja és megérti. Figyelme felkelthető, de hullámzó, saját belső világára összpontosul, nehezebben terelhető. Kezdeményezőkészség és rögtönzésre való képesség betegesen csökkent.
Tájékozódó-képessége hiánytalan. Tudata éber, de beteges tartalmak által áthatott. Elégtelen változékonyság. Gondolkodása normotempójú, szűkebb körű, elvont jellegű, kissé szélsőséges. Tartalmilag vallásos tévtanok, eufóriás, teret nyerő színezettel. Hallomások, látomások és más hallucinációk figyelhetők meg. Felvételekor hallomásokra és látomásokra utaló magatartásbeli sajátosságok figyelhetők meg. Hangulata szélsőséges, vegyes. Autisztikus (fantáziák világában élő) elszigetelődő személyiségre jellemző folyamatok figyelhetők meg. Ösztönéletében suicid (öngyilkos) elképzelések, késztetések megléte.

Terápia: napi 3 x Leponex, 1 Pipolphen és 20 mg Fluanxol

Összefoglalás: A beteget első alkalommal ideggondozói beutaló alapján vettük fel osztályunkra. Szülei szerint az utóbbi két évben magatartás és életvitelbeli, érdeklődésköri változások következtek be a betegnél. Felvételét megelőzően fokozatosan negatív szemléletűvé, autisztikussá vált, elszigetelődésre jellemző folyamatok jellemezték. Osztályunkon való kezelése alatt, a kórházi kezelést mindvégig elfogadta, betegségbelátása fokozatosan kialakult, öngyilkos gondolataival megnyugtatóan szembehelyezkedett.

Diagnozis: M. Bleuler incip.

A felállított diagnózis M. Bleuler incip. Ennek magyarázata az, hogy a tünetek és a beteg viselkedése e korra utaltak. 1993-94 fordulóján Magyarországon a valláspatológiai kutatás és kezelés a pszichiátriában nagyon gyermekcipőben járt, mondhatni válságban volt. Ma már nem biztos, hogy ezt a diagnózist állítaná fel egy valláslélektannal is foglalkozó pszichiáter. A kezelőorvos (Dr. Huszár László) sem lett valláslélektannal foglalkozó orvos, mint ismeretes a mentsruációs tüneteggyüttes pszichiátriai kérdéseinek lett a magyarországi kiváló kutatója. Az viszont vitathatatlan tény, hogy a körümények, a beteg viselkedése és a tünetek mindenféleképpen az M. Bleuler incip.-re utalnak. Ha az volt akkor is súlyos az eset, mert ezt váltotta ki a beteg vallása; ha a diagnózis téves akkor is súlyos az eset, mert a beteg vallása M. Bleuler incip.-el egyenértékű kórt idézett elő!
 

forrás: http://bikbak.uw.hu/ 

Címkék: titkok élettapasztalatok tanulmányok jehova tanúiról bikbak reposts

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr812524522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babba1 2012.05.10. 21:30:56

Én is jártam gyógyóba, miután eljöttünk. A pszichológusom azt mondta, a gyógyó tele van Jehova tanúkkal, adventistákkal, és még egyet mondott, ami nem jut az eszembe....:o) Elhittem neki....