EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Olvasóink küldték 7.

2010.12.18. 18:59 | Johnny Joker | 8 komment

Szia!

A neten akadtam az oldalra és a címedre és azért bátorkodtam írni.

Ha nem haragszol nagyon dióhéjban leírnám a történetemet.

Kb. 1999-ben Budapestre kerülve elkezdtem a férjemmel együtt tanulmányozni a tanúkkal, már előtte is olvastam a kiadványaikat, elkezdtem gyülekezetbe járni, de 10 hónap után elköltöztünk, majd 6 év után újra tanultunk, ennek 4 éve, tavaly megkeresztelkedtünk.

De nekem folyamatosan kételyeim voltak, és mostanra a szervezetben tapasztalható állapotok miatt a férjemmel úgy döntöttük, hogy abba hagyuk az egészet. Ez már jó ideje érik bennünk, de mostanra mertük kimondani, tegnap már nem voltunk gyüliben sem.

Félek, hogy ennyi év után mi lesz? Mit tesznek majd velünk a vének?

Én soha nem olvastam volt tanúk oldalait, de most megtettem, mert úgy érzetem, hogy valami olyantól tiltanak, ami elgondolkoztathat, és így is lett. Amiket itt olvastam egyes gyülekezeti dolgokról, ahhoz hasonlót én is tapasztaltam nem egyet, még mielőtt ezeket az oldalakat elolvastam volna (pl. a fenyítésről), ezek a cikkek csak abban erősítettek meg, hogy nem csak én látok így dolgokat.

Nagyon korlátozva éreztem magam a szervezetben, úgy éreztem, mintha minden lépésemet figyelem kísérné, és a gyerekeimét is (3 és 7 évesek).

sok mindent tudnék írni, ha érdekel szívesen írok, és szeretném megkérdezni neked a személyes tapasztalataidat ezzel a szervezettel kapcsolatban.

A tanításokban mit látsz? a szervezeti dolgokról mit tudsz , sok rosszat olvastam (pénz, nyereség vágy..stb.) Egy kérdés foglalkoztat, ha ez minden igaz, amiket olvastam itt a neten, akkor hogyan tudják elérni, hogy a világ minden részéről 7 millió tanú legyen, és a sok üldzés és tiltás ellenére is fennmaradjon ez a szervezet ennyi évig? A társulati kiadványok álláspontját és válaszát már ismerem, kíváncsi vagyok a tiedre vagy ha tudsz valamit mondani rá?

Igazából, ami nagyon felkavar érzelmileg az az, hogy, amiben 11 éve hiszek, az, mintha kártyavár össze dőlt volna, hogyan lehet ezt feldogozni? Az összes világi kapcsoltaim megszűntek, szinte a férjemen,és a gyerekeken kívül nincs senkim.

Köszönöm, hogy elolvastad a soraimat, és szeretném, ha írnál:

egy elkeseredett tanú

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr522524515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nina:) 2010.12.20. 13:26:19

Kedves testvérnő!
Azt Írod hogy félsz mit tesznek veletek majd a vének?!Semmit,nem kell megengedni hogy tegyenek.Mi is megírtuk az elkülönülő levelünket.Nem érdemes magyarázkodni,mert úgyis rátok húzzák a vizeslepedőt.Ilyenkor az ember amúgy is nagyon törékeny egy világ dől össze benne.Ne adjatok esélyt hogy a sárba tapossanak benneteket.Erősítsétek egymást és gondoljatok arra hogy utána sokkal jobb lesz,a barátok helyett lesznek új barátok akik nem azért lesznek a barátaitok mert tanuk vagytok hanem azért amilyenek vagytok.Örülj annak hogy a férjeddel egyszerre láttátok a bajt és együtt döntöttetek,és ezért nem kell bizonygatnod neki hogy mit olvastál.Sikerülni fog meglátod!A Jó Isten Adjon erőt nektek hogy kiszabaduljatok.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.12.20. 13:47:42

A Jehova Tanúi sikereinek néhány oka: a "speciális" -csak az Őrtorony Társulatra jellemző teológia,és szokások, az egység végletekig történő hangsúlyozása,-ami nem őszinte,Bibliai hiten alapszik,hanem azon a félelmen,hogy az Őrtorony-Szervezet a "szellemi bárka",amelyen kívül nincs esély sem az üdvösségre. Kedves Sorstársam! Imádkozom Érted,van szabadulás az Őrtorony Szervezetből!

B.Anikó 2010.12.21. 09:59:24

Mennyire érzed/éreztétek azt,hogy a gyülekezetben azt hogy megaláznak benneteket azzal hogy minden percetekkel(tanulmányozási órák számával) vadidegen emberekkel el kell/kellett számolnotok?Meg azzal hogy megszabják/szabták hogy merre mehedtek(arra gondolok hogy csak 1 bizonyos körzetben prédikálhattok/tanulmányozhattok),és megszabják hogy kikkel állhattok szóba?Ezekkel és még sok más dologgal kapcsolatban nem éreztétek sose úgy hogy megaláznak benneteket?
Igaz nem vagyok tanú de van 1 tanú ismerősöm aki mesélt a körzetekről,jelentésekről meg arról is hogy hogy kikkel állhatnak szóba a tanúk meg kikkel nem.
Lennél olyan kedves és elmesélnéd hogy miket tapasztaltál/tapasztalsz a gyülekezetben?
Amióta tanú vagy a férjeddel együtt egész véletlenül nem voltál gyakrababn beteg mint korábban és nem váltogattátok sűrűbben a mukahelyeteket?Csak azért kérdezem mert a tanú ismerősömnél az utóbbi időben feltünt hogy gyakrabban betegeskedik,meg gyakrabban váltogatja a munkahelyeit.
Előre is köszi

Tamara72 · http://kaveatengerparton.blog.hu 2010.12.23. 18:22:56

@Zsolt520: Arról nem is beszélve, hogy aki mást mer mondani, azt kiközösítik, mint hitehagyót. Ez nem egység, hanem diktatúra.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.01.01. 12:10:29

Kedves Testverno!

Nagyon meg tudom erteni az orlodesedet, amit a szervezet elhagyasaval kapcsolatban erzel. En is atmentem ezen es nehez azt a gondolatot megemesztenem, hogy tobb, mintegy 15 evet elpazaroltam az eletembol. Probalom ugy kiertekelni ezt az idot, hogy ez volt a tanulopenzem, amit fizetnem kellett es a masok vadolasa helyett a sajat felelossegemre fektetem a hangsulyt (nem azert mert masok nem felelosek a felrevezetesert, hanem velemenyem szerint nem vezet sehova masok vadolasa). Ezek a gondolatok segitenek, hogy ne a multon ragodjak, hanem a jelenben eljek es pozitivan tekintsem a jovot.
A Biblian alapulo hited nem fog osszeomlani, csak megszabadulsz attol a tehertol, amit az Ortorony tarsulat rakott a vallaidra, ennek kovetkezteben sokkal boldogabb es nyugodtabb eletet fogsz elni.
Amint lathatod ezen az oldalon, a kikozositett szemelyek nem szornyu, betegsegeket terjeszto, lezullott emberek, mint ahogyan be vannak allitva a kiadvanyokban, hanem sokkal inkabb gondolkodo lenyek, akik nem vesznek be minden baromsagot, amellyel kepmutato szemelyek probalnak manipulalni masokat.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.01. 21:19:19

@karalabe4: Nagyon a szívemből Fogalmaztál! Köszönöm! Mivel az Őrtorony Társulat nagyon nem akarja,hogy kapcsolatba kerüljenek "Jehova tanúi" a Szervezet uralma alól kiszabadult egykori sorstársaikkal,-akik tudják a kiutat a vallási diktatúrából-ezért ki kell találni valamit...A hidegháború alatt a Szabad Európa Rádiót megpróbálták elhallgattatni a 'Vasfüggönyön túl. Mivel technikailag nem volt lehetséges,így kitalálnak mindenféle dajkamesét. Aztán valaki elhiszi....valakik pedig nem engedi hogy szellemileg dedósnak tartsák. Én senkinek nem mondom hogy ne olvassa az Őrtorony Társulat kiadványait,hanem arra bátorítok mindenkit: Olvasson,tájékozódjon,és merjen kérdezni!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.01.01. 21:21:52

kitalálnak=kitaláltak. Múlt időben. (Mármint a Szabad Európa Rádió esetében) Elnézést!

metanoia 2011.02.08. 20:55:48

Igazából, ami nagyon felkavar érzelmileg az az, hogy, amiben 11 éve hiszek, az, mintha kártyavár össze dőlt volna, hogyan lehet ezt feldogozni? Az összes világi kapcsoltaim megszűntek, szinte a férjemen,és a gyerekeken kívül nincs senkim.

Merj Krisztushoz fordulni, Ő segít Neked feldolgozni azt a traumát amit egy emberi szervezet okozott Neked. Adj hálát Neki, hogy kiszabadított a szellemi rabságból/fogságból és kérd meg Őt vezessen füves legelőre és friss vizü forrásokhoz. Igazi békét és szabadságot csak Kriszztus tud adni. Ne félj "szóba állni Vele"!