EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Kérdés a körzetfelvigyázóhoz

2010.11.28. 16:02 | Johnny Joker | 2 komment

Egy testvér a helyi gyülekezetben a körzetfelvigyázó utóbbi látogatása alkalmával a következő kérdést tette fel a körzetfelvigyázónak az összejövetel után:

"Hogy lehet az, hogy múltkor egy rosszabb passattal jöttél, most meg egy újabb passattal?"

Utalva a vadiúj Wolkswagen passat gépjárműre, és arra, hogy a KÖF-k nem dolgoznak, nincs önnálló bevételük, illetve arra, hogy az utazásra egy [nem sokkal] régebbi jármű is tökéletesen megfelel.

 

A körzetfelvigyázó elforította a fejét és válaszra sem méltatva testvérét tovább ment.

  

Őrtorony 1996 november 15

Utazófelvigyázók — emberajándékok
„Fölmenvén a magasságba foglyokat vitt fogva, és adott ajándékokat az embereknek [emberajándékokat adott, »NW«]” (EFÉZUS 4:8).
TÖBB mint egy évszázaddal ezelőtt Az Őrtorony valami újat jelentett be. „ A munka egy másik ágá”-nak írta le. Mivel járt együtt ez az új tevékenység? Ez az utazófelvigyázók munkájának modernkori bevezetése volt. E folyóirat 1894. szeptember 1-jei [ang.] száma elmagyarázta, hogy ettől kezdve képesített testvérek fogják meglátogatni a Bibliakutatók csoportjait „az igazságban való építésük céljából”.
2 Az i. sz. első században a keresztény gyülekezeteket olyan felvigyázók látogatták meg, mint Pál és Barnabás. E hűséges férfiaknak a gyülekezetek ’építése’ volt a céljuk (2Korinthus 10:8). Napjainkban annak az áldásnak örvendünk, hogy férfiak ezrei végzik ezt a tevékenységet módszeresen. Jehova Tanúi Vezető Testülete nevezte ki őket körzet- és kerületfelvigyázóknak. Egy körzetfelvigyázó körülbelül 20 gyülekezetet szolgál ki, mindegyiket évente kétszer egy hétig; megvizsgálja a feljegyzéseket, előadásokat tart, és részt vesz a szántóföldi szolgálatban a helyi Királyság-hírnökökkel. A kerületfelvigyázó elnököl minden egyes körzetkongresszuson, amelyet évente rendeznek meg számos körzet számára, részt vesz a szántóföldi szolgálatban a vendéglátó gyülekezetekkel, valamint buzdítást nyújt Biblián alapuló előadások formájában.

...

A gyülekezetek megerősítése
17 Jézus ezt mondta: „ A bölcsesség . . . igazolja magát tetteivel” (Máté 11:19, Katolikus fordítás). Az utazófelvigyázó-elrendezés mögött meghúzódó bölcsesség nyilvánvaló abban, hogy ez az elrendezés segít megerősíteni Isten népének gyülekezeteit. Pál a második misszionáriusi útján Silással sikeresen „eljárá Siriát és Czilicziát, erősítve a gyülekezeteket”. A Cselekedetek könyve elmondja nekünk: „a mint általmentek a városokon, meghagyák nékik, hogy tartsák meg a rendeléseket, melyeket végeztek a Jeruzsálemben levő apostolok és vének. A gyülekezetek azért erősödének a hitben, és gyarapodának számban naponként” (Cselekedetek 15:40, 41; 16:4, 5). A mai utazófelvigyázók a Szentíráson és „a hű és értelmes rabszolga” kiadványain keresztül jutnak szellemi útmutatáshoz, mint minden más keresztény (Máté 24:45, Vida fordítás).
18 Igen, az utazó véneknek továbbra is Jehova szellemi asztalánál kell táplálkozniuk. Jól kell ismerniük azokat a módszereket és irányelveket, amelyeket Isten szervezete követ. Így az ilyen férfiak valódi áldására lehetnek másoknak. A szántóföldi szolgálatban mutatott példamutató buzgalmuk által segíthetnek hívőtársaiknak javulást elérni a keresztény szolgálatban. A Biblián alapuló előadások, amelyeket ezek az utazó vének tartanak, szellemileg építik a hallgatókat. Mivel segítenek másoknak alkalmazni Isten Szavának a tanácsát, összhangban szolgálni Jehova népével világszerte, és a gyakorlatba átültetni azt a szellemi gondoskodást, amelyet Isten nyújt a ’hű rabszolgán’ keresztül, az utazófelvigyázók megerősítik azokat a gyülekezeteket, amelyeket kiváltságukban áll meglátogatni.
19 Amikor Jehova szervezete bevezette az utazó vének munkáját a Bibliakutatók között körülbelül száz évvel ezelőtt, e folyóirat kijelentette: „Figyelni fogunk az eredményekre és az Úr további vezetésére.” Jehova vezetése világosan megnyilvánult. Áldása révén és a Vezető Testület felügyelete alatt e munka kiterjedt és csiszolódott az évek során. Ennek eredményeként Jehova Tanúi gyülekezetei szerte a földön megerősödnek a hitben, és gyarapodnak számban naponként. Nyilvánvalóan Jehova megáldja ezen emberajándékok önfeláldozó szellemét.

Címkék: titkok ébredjetek! élettapasztalatok felvigyázók

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr362479012

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tanú vagy és kocsit vennél? Az Őrtorony Társulat segít! 2012.08.09. 20:58:04

Tanú vagy és kocsit vennél? Az Őrtorony Társulat segít! Jehova Tanúi keresztény gyülekezete   2821 Route 22, Patterson, NY 12563-2237 Telefon: (845) 306-1100 2012. június 4. MINDEN EGYESÜLT ÁLLAMOKBELI VÉNEK TESTÜLETÉNEK...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vercity 2010.11.28. 22:15:08

jó volt.majd jelenkezem.

sibbolet47 2011.01.19. 12:32:14

Kérdésed ésszerűnek látszik, de akkor sem kellet volna nyilvánosságra hozni, így rosszakaró vagy. Az ilyen kérdést helyben kell rendezni, mert ez csak rád és a körzetfelvigyázóra tartozik, és nem biztos, hogy köteles a magán jellegét veled közölni, mint ahogy te sem.