EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Az igazi szeretet! - egy olvasónk küldte

2010.11.25. 16:11 | Johnny Joker | 4 komment

Az igazi szeretet!

 

Kedves olvasók! Egy olyan személy iránti tisztelet és szeretet ösztönzött ezen rövid cikk megírására, aki méltatlanul áldozatául esett az emberi kicsinyességnek, ostobaságnak és tiszteletlenségnek!

Jehova Tanúi veresegyházi gyülekezetének hosszú éveken át egy családi ház adott otthont /Erdőkertesen/, amit Pappné Annuska testvérnő biztosított /egy élet munkája/, önkéntes és tiszta szívből jövő, képmutatás nélküli felajánlása által.

A gyülekezet ingyen használhatta, átalakíthatta az általa felajánlott ingatlant. A testvérnő úgy rendelkezett, hogy az ingatlan az ő önkéntes adománya a társulat számára, de amíg él, benne lakik - a gyülekezet fizeti a rezsi költségeket, ez természetes is, hiszen az épületben működött a gyülekezet.

Az évek során Annuska testvérnővel közeli lelki kapcsolatba kerültem. Mondhatni, fiaként szeretett. A helyi könyvtanulmányozást én vezettem, így módunk volt sokat beszélgetni.

A beszélgetéseink által módom volt bepillantani abba a bánásmódba, ami hosszú éveken keresztül megfigyelhető volt vele kapcsolatban.

Sajnos a gyülekezet vezetése üzleti kérdést csinált azon szükségletekből, ami egy épület, egy ház fenntartásával jár. A felújítások, karbantartások, stb… Nos, ezen dolgokban lekezelően, úgymond felülről beszéltek hozzá, apró igényeit, kéréseit, problémáit bagatellizálták, és nem sok köszönet volt abban, ahogy kezelték ezt a helyzetet.

Nem tisztelték őt kellőképpen,ezért sok esetben volt keserű, minden, a házzal és vele kapcsolatos dolgon spóroltak, nagyon kicsinyesen bántak vele.

Sokszor mondta szomorúságában: “azt hittem, ez Isten népe” ...  Azt sohasem bánta meg, hogy támogatta Jehova munkáját, csak az emberi irigység, kisstílűség, képmutatás és a gonoszság zavarta!   - Jézus azt mondta, arról ismerni fel a tanítványait, hogy szeretet van közöttük.

Furcsa, hogy ez nem látszik a felelős személyeken! Nem csak látható bűnök vannak!!!

Sajnos nemrégiben Annuska testvérnő elhunyt.

De vajon mit gondoltok, kedves olvasók, hogy bántak a halála után ezzel az őszinte és önzetlen testvérnővel, aki a veresegyházi gyülekeznek mindenkinél többet adott?

Pontosan úgy, ahogy életében! Tiszteletlenül és kicsinyesen, nem tisztelve végakaratát!

Mindenki előtt világos volt, hogy koporsós temetést szeretett volna, ez volt a döntése, hát elhamvasztották - mégis csak olcsóbb, nem igaz?Plusz rosszul kiírt időpont a temetésre, hozzátartozója /fia/ nem ér oda! Ez az igazi szervezés és értékelés!

A szervezet érdekeit mindig fontosabbnak tartották egyes személyek, mint az egyén érdekeit! De vajon így gondolja ezt Jehova is? Kinek szolgálnak ezek az emberek? Jehova Istennek, vagy egy emberi szervezetnek? Aki, akik ezt a döntést meghozták, szégyent, súlyos szégyent hoztak Jehova nevére! Nem tisztelik JEHOVÁT!

Ami történt, az szégyenletes dolog, a tanúk által világinak nevezett emberek is különben bánnak szeretteikkel! Azonban hozzá kell tenni, nem minden testvérre jellemző ez az érzéketlenség, sokan szerették, és jogosan felháborította őket ezen bánásmód!

Ezt a pár sort Annuska iránti szeretetből és tiszteletből írtam. Mindent köszönünk neked! Biztos vagyok benne, hogy ha emberek nem is, de Jehova látta tetteidet és Ő méltón fog megemlékezni rólad!

 

2010. november 25.

                                             
Szerető testvéred  É. J.

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr102472823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SraightEdge78 2010.11.26. 00:32:55

Üdv Mindenkinek!

Nem szeretném ha azt gondolnátok, hogy én most még egy előnyt szeretnék szeretnék szegény elhunyt rovására szerezni magamnak, de legjobban ide illik a hozzászólásom. Megint csak a -legalábbis szerintük - Örök Életre kárhoztatott JT-k sovinizmusa,ami miatt meg kell szólaljak.
"Világi..." mondják lekezelően, enyhe felsőbbrendű félmosollyal az arcukon.
De ugyan már, hát mi akadályoz engem abban, hogy tisztességesen bánjak a saját szeretttemmel akár még életében is, még ha nem is azonos hitnézeteket vall, mint én? Méltóképpen meggyászoljam, megemlékezzek róla - és NEM, nem érzem magam emiatt semmivel kevesebbnek mint akármelyik JT.
Ettől én még lehetek jó EMBER. Éppen ezért szeretnék is megosztani mindenkivel egy linket . Ne legyen senkinek előítélete a zenekarral kapcsolatban, ez a SKA-P nevű spanyol punkzenekar, de a dalszövegeik roppantul találóak, lényegretörőek és napjaink társadalmi problémáit (élve)boncolgatják.

www.youtube.com/watch?v=LUo1kZ-8nnE

Dalszöveg linkje:
www.lyrics007.com/Skap%20Lyrics/Mestizaje%20Lyrics.html

Csináltam egy fordítást azért, hátha nem mindenki érti a spanyol szöveget; szerintem nem lett rossz:

Fajtakeveredés (No nem kell megijedni azért...)

Fekete afrikai, sárga ázsiai
Ameriakai indián, afrikai muzulmán
Fehér európai, ausztrál délszaki
Az öt kontinensnek egyforma szíve van:
Sok-kultúrájú, sokfajtájú, sok-kulturájú.

A Fülöp-szigetektől Közép-Amerikáig
Az Északi-sarktól Madagaszkárig
Ez a nyomorult ( eredetiben: kib***tt) világ
Nem lehet senki tulajdona sem,mert MINDANNYIUNKÉ.
Az öt kontinensnek egyforma szíve van:
Sok-kultúrájú, sokfajtájú, sok-kulturájú.

Refrén1
Mondjunk nemet a határokra, a zászlókra, az emberi hatalomra
Nemet a gazdagságra, a szegénységre az egyenlőtlenségekre
Törjük szét az utópiákat, fejezzük be az álmodozást
Előre a fajtakeveredéssel/sokszínűséggel és éljük át a KÖZÖSSÉG élményét!

Refrén2 (2x):
Azt kiáltom, égessük el a zászlókat a testvériség érdekében!
A zászlókat, amik a hazafiasságot, a nemzetiségtudatot és a népi kultúrát képviselik.

Refrén3
Ajjajjjaj...Hol lehet az igazság?
Feláldozták a nagytőke oltárán!
Ajjjjajjj....Hol lehet az igazság?

Sem a lakhelyed, sem a vallásod, sem a bőrszíned
És semmi amiben eltérsz, nem tesz különbbé a többieknél!
Ostoba rasszisták - feladjátok emberi mivoltotokat ezáltal.
Mert az öt kontinensnek egyforma szíve van:
Sok-kultúrájú, sokfajtájú, sok-kulturájú.

Refrén1
Refrén2
Refrén3
Refrén2(2x)

Nos, szerintem megéri azt a 4:15 másodpercet, amit rászánunk az életünkből. Azt gondolom, nagyjából ez az igazi szeretet és tényleg alátámasztja a fentebb leírt véleményemet. Szóval mikor rátaláltam a dalra és meghallgattam sokszor, az jutott eszembe: "Uramisten ezek éppen az én gondolataim! De szépen megfogalmazták ezek a zenészek!!!" Persze nem kötelező egyetérteni velem, mondom mégegyszer: ez csupán az én véleményem.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.30. 12:31:21

@SraightEdge78: Aki a SKA-P-t szereti rossz ember nem lehet... [;<-)) Nekem 2005-ben egy igényes,vájtfülű kollégám mutatta be a spanyol (katalán?) Zenekart,amikor kölcsönadott egy kazettát a zenéjükkel. (..."Nna,ez meg micsoda elvont zene lesz... meg "ska-punk"...mi sül ki ebből??) Nagyon kellemesen csalódtam! Megkedveltem a bandát. Kár,hogy spanyolul nem tudok,mert igényes szövegeik vannak. Köszönöm, SraightEdge78,hogy ajánlottad ezt a klassz Csapatot,és köszönöm a szöveg-fordítást is!

SraightEdge78 2010.11.30. 21:23:56

@Zsolt520: Kedves Zsolt!
Köszönöm a linket, és valóban nagyon jó szám. Kicsi hasonlóság van az '56-os eseményekkel:
ld. 1:52-nél a transzparenst! Nagyon tetszik.

Éss hát bár sosem ismertem Annuskát, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a gyülekezet szervezeti és az odatartozók lelki épülésében, mégis azt kívánom Neki és hozzátartozóinak puszta keresztényi/felebaráti jószándékból:Isten a maga tökéletességében és mindenhatóságában ítélje meg mindnyájuk ténykedését és a velük történteket. Bizonyosan igazságosan - IGAZSÁGOSABBAN - fog majd ítélkezni az Utolsó Napon, mint gyarló emberi teremtményei (beleértve magamat is) teszik azt mások felett.
Kedves É.J.!
Köszönöm a személyes hangvételű megemlékezést,feltárulkozást. Tényleg sokat épültem belőle - nem abból, hogy miféle lehetséges módokon vették semmibe Annuskát életében és halálában egyaránt. Inkább abból, hogy Ő ezt -azokkal ellentétben,akik ezt ővele tették - miféle erkölcsi és emberi felsőbbrendűséggel és már-már krisztusi alázattal volt képes mindezt eltűrni.
Mégegyszer köszönöm!