EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Rutherford Beth-Sarimban

2010.11.18. 02:30 | Johnny Joker | 15 komment

Jehova Tanúi könyv 76. oldal: 1930. március 19-i Aranykorszakban megjelent az az okirat, amely először Rutherfordnak, aztán a WTS-nek adományozta az ingatlant. A Beth-Sarim olyan pénzből épült, amelyet kifejezetten erre a célra gyűjtöttek.

Beth Sarim jelentése: fejedelmek háza
 

Ez egy San Diego-i kastély volt.

Rutherford halála után eladták, mondván, hogy 'teljesen betöltötte a célját'.

Eredetileg azért épült, hogy a feltámadó ősatyák (Ábrahám, József, Dávid, stb.) ott lakjanak.

A WTS központ NY-ban volt, Rutherford az elnök San Diegoban lakott (állítólag csak télen), ezt azzal indokolták, hogy a börtönben megbetegedett a tüdeje, és az orvos javasolta neki hogy ott lakjon.

Ha valaki tovább kutatna, azt a Jehova Tanúi című könyvben tegye.

Rutherford testvérünk Beth-Sarim lépcsőjén: 

 

Beth-Sarim napjainkban:

 

A bíró a 700 mérföldes Detroit-i Kongresszusra utazása kezdetén:


Rutherford bíró és Cadillac-je a világválság idején:


Rutherford bíró és a vezetői irodája:

Pihenés a kimerítő munka után:

 
Sofóniás 3:12-13:

12 És meghagyok benned egy alázatos és szerény népet, és ők Jehova nevénél keresnek menedéket. 13 Az Izraelből megmaradtak nem tesznek majd semmi igazságtalanságot, nem szólnak hazugságot, és szájukban nem találtatik csalárd nyelv;

Példabeszédek 11:2:

2 Elbizakodottság jött? Akkor gyalázat jön; de a szerényeknél bölcsesség van.

1Thimoteus: 2:9:

9 Az asszonyoktól hasonlóképpen azt kívánom, hogy jól rendezett ruhában, szerénységgel és józan gondolkodással ékesítsék magukat, nem különféle hajfonatokkal, meg arannyal vagy gyöngyökkel vagy nagyon drága ruhaneművel,

Máté 19: 23-24:

23 Jézus pedig ezt mondta a tanítványainak: „Bizony mondom nektek, hogy a gazdagnak nehéz lesz bejutni az egek királyságába. 24 Ismét mondom nektek, hogy könnyebb a tevének átjutni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten királyságába.”

Márk 10:24-25:

Erre Jézus ismét ezt mondta nekik: „Gyermekeim, milyen nehéz bemenni az Isten királyságába! 25 Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bemenni az Isten királyságába.”

Jakab 2:5-10:

5 Figyeljetek, szeretett testvéreim! Nem úgy van-e, hogy az Isten azokat választotta ki, akik a világot tekintve szegények, hogy gazdagok legyenek a hitben, és örökösei legyenek a királyságnak, amelyet az őt szeretőknek ígért? 6 Ti azonban meggyaláztátok a szegényt. A gazdagok nemde elnyomnak és törvényszékek elé vonszolnak benneteket? 7 Nemde káromolják azt a kiváló nevet, amelyről elneveztettetek? 8 Mármost, ha mindig eleget tesztek a királyi törvénynek az írás szerint: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat”, igen jól teszitek. 9 De ha továbbra is kivételeztek, bűnt követtek el, mert a törvény megfedd titeket mint törvényszegőket.
10 Mert aki az egész Törvényt megtartja, de egyetlen pontban hibás lépést tesz, az megsértője lett valamennyinek.


 

Máté 6:19-21:

19 Ne gyűjtsetek tovább kincseket magatoknak a földön, ahol moly és rozsda emészt, és ahol tolvajok törnek be és lopnak. 20 Inkább az égben gyűjtsetek magatoknak kincseket, ahol sem moly, sem rozsda nem emészt, és ahol nem törnek be és nem lopnak tolvajok. 21 Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.

Címkék: képek titkok beth sarim

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr72456290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.18. 13:00:04

Nagyon jók a képek,és a gondolatok! Már maga az egész Beth Sarim sztori eredete is döbbenet: 1925-re várták az akkori Jehova Tanúi (akkor még: "Bibliakutatók") az ószövetségi szentek feltámadását. Persze: ez is egy hamis prófécia volt. Tragédia.

Takacs Janos · http://www.azutolsoreformacioert.blogspot.com/ 2010.11.18. 16:58:43

Kedves Johnny,
Gratulálok a jól kiválasztott bibliaversekhez. Nagyon találnak ehhez a cikkhez.
A legjobbakat,
Takács J.

l.gabi 2010.11.19. 08:48:31

Tegyük hozzá, hogy az a személyautó, azokban az években hatalmas érték volt. Maga az épület a helyhatóság döntése alapján "történelmi emlék" lett, a tábla az épületen ki van téve (a blgomban szerepel is a fényképe).
Ki kell egészíteni ezt azzal is, hogy Rutherfordnak nem ez volt az egyetlen kastélya. Volt még:
1. Beth-Shan, a Beth-Sarimtól nem messze.
2. New Yorkban, ahol a rádióállomás is volt és +1 Brooklyn belterületén
3. Londonban
4. Németországban
(Olin Moyle veti ezt a szemére, amikor megírja a szakításos levelet)

Illetve ahogy kiderült később (ez az elmúlt héten), hogy Los Angelesben is minimum 2 lakásuk volt.
Vagyis Beth-Sarimon kívül még 7 lakóépülete volt. Mit kezd egy ember 8 házzal ?????

l.gabi 2010.11.19. 08:51:05

+1 kiegészítés: az autót nem saját pénzből vette, hanem az egyik nagytőkés barátja (Coca Cola alelnöke) adta neki ajándékba. Mai napig nem tudni, hogy Rutherford környezetében mit kerestek ezek az emberek (a blogomban írtam, hogy a Világbank későbbi elnöke is a "környezetéhez" tartozott).
Valamiért szerették és támogatták a vagyonos emberek.

l.gabi 2010.11.19. 08:54:42

Bocsánat a komment-sorozat miatt:
a 2 utolsó fénykép nem Beth Sarimban készült, hanem a Brooklynban lévő luxuslakosztályában.
Ahogy írtad is a bejegyzésben: téli szállás volt.

A Beth Shan rendelkezett bombabiztos óvóhellyel, raktárakkal, önellátó létesítményekkel, hogy Beth Sharomból menekülni tudjon, ha jönnek a japán bombázók.

l.gabi 2010.11.19. 09:00:10

Most tényleg az utolsó, aztán indulok:

Rutherford a végén egyedül maradt a Beth-Sarimban. Legalábbis a halála beálltakor napokig feküdt valamelyik lépcsőn, nem nézett rá senki. A halott testét megtalálta egy patkány és alaposan megrágcsálta. A tetemre 3-4 nap múlva akadtak rá.

Szerette volna oda temettetni magát, de a helyi hatóság nem engedte. Külön pert indított a szervezet, hogy a szervezet saját temetőjeként használhassa a domboldali épületet. Állítólag titokban, a hátsó garázs alá temették, a mai napig nem betonozták le.
Volt egy "áltemetés" New Yorkban, de Fred Franz haláláig állította, hogy Ruthefordot a Beth-Sarimban, titokban temették a testőrei és a szerető által elvitt koporsó üres volt.

Egyik temetésén sem volt jelen sem a fia, sem a felesége. Hiába volt ekkora vagyona, magára hagyatottan, meggyalázva ért véget a földi élete.

Takacs Janos · http://www.azutolsoreformacioert.blogspot.com/ 2010.11.19. 20:17:46

@l.gabi: Hm. Nagyon gyanús ez a JFR. A részeges HC-nak is eljárt a szája róla.

Én nem hiszek a gonoszok örökké tartó kínzásában, de mindenképpen a gonoszok feltámadásában is, de nem egy új reményre, mint Russell és Armstrong tanította. Majd hogy ki fognak sülni a nyilvánosság előtt ezek az ál-vallásos képmutató emberek, mind egy szálig:

Dániel 12:2. És sokan azok közül, a kik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.

Máté 12:
41. Ninive férfiai az ítéletkor együtt támadnak majd fel ezzel a nemzetséggel, és kárhoztatják ezt: mivelhogy ők megtértek a Jónás prédikálására; és ímé nagyobb van itt Jónásnál.
42. Délnek királyné asszonya felkél majd az ítéletkor e nemzetséggel együtt, és kárhoztatja ezt: mert ő eljött a földnek széléről, hogy hallhassa a Salamon bölcseségét; és ímé, nagyobb van itt Salamonnál.

Róma 2:16. Azon a napon, melyen az Isten megítéli az emberek titkait az én evangyéliomom szerint a Jézus Krisztus által.

22. az Elem. 2010.11.20. 11:31:19

Egy pár bibliavers arról, hogy Isten figyelmét nem kerüli el azon emberek tevékenysége akik haszonra törekszenek, mások jóhiszeműségét kihasználva. Ezékiel 34.fejezet

22. az Elem. 2010.11.20. 11:45:58

Kedves blog író! Ezt neked üzenem, nem egy cikkhez kapcsolódóan hanem általánosságban. Prédikátor 12,13-14

Takacs Janos · http://www.azutolsoreformacioert.blogspot.com/ 2010.11.25. 20:28:08

@l.gabi:
Szeretnék referenciát erről, mivel szóltam róla egy barátomnak és túlzásnak véli:

"Rutherford a végén egyedül maradt a Beth-Sarimban. Legalábbis a halála beálltakor napokig feküdt valamelyik lépcsőn, nem nézett rá senki. A halott testét megtalálta egy patkány és alaposan megrágcsálta. A tetemre 3-4 nap múlva akadtak rá."

Hogyan magyarázható ez, mivel műtötték... Miért hagytak magára egy műtött beteget... De ez egy ok lehet arra miért nem volt nyilvános temetése.

l.gabi 2010.11.26. 11:33:36

@Takacs Janos: Volt ápolója, név szerint ismert, hogy ki az. Most éppen órára rohanok, de megírom amikor már gép közelben leszek és nyugalom lesz.

l.gabi 2010.11.27. 03:01:25

Hazel Burford (1907-1983) volt az ápolója. Erről az egészről volt egy dokumentum az interneten. Már kissé álmos vagyok, de megkeresem.

Takacs Janos · http://www.azutolsoreformacioert.blogspot.com/ 2010.11.27. 19:51:49

@l.gabi:
Köszi. Megtudtam, hogy JFR kb három hétig volt temetetlen. A temetkezési hely felől való vita miatt. Vajon nem ebben az időben lett "megkezdve"?

l.gabi 2010.11.28. 00:13:00

@Takacs Janos: Igen, elég sokáig húzták a temetést.
A holttestről volt egy dokumentum, még Barbara Anderson honlapján is láttam eleinte, illetve több elbeszélés, leírás mondta el, hogy a holttestből lakmározott egy rágcsáló.
Megkeresem mindenképpen, hogy hol olvasható ez, amint megvan, ide le fogom írni.