EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Kegyetlen kegyelet

2010.11.18. 02:04 | Johnny Joker | 15 komment

Amint azt egy korábbi postomban is említettem, pár éve még Erdőkertesen volt a gyülekezet, egy idős néni házában. Nagyon családias és szeretetteljes volt akkoriban a légkör a gyülekezetben, és talán ehhez az is hozzájárult, hogy szerényebb királyságtermünk volt. Linóleum, régi recsegő székek és télen hideg, de mégis jobb volt szerintem. Az idős nénit, Annuskának hívták, és Jehova őszinte szolgálója volt már ki tudja mióta… több évtizedig volt Jehova követője. A gyülekezeti fiatalok (amikor még voltak) rendszeresen meglátogatták, bevásároltak neki és felolvastak neki a Bibliából és a kiadványokból, mert már rossz volt a szeme. Jómagam is látogattam testvéremmel és édesanyámmal, örültünk, hogy segíthetünk. Emlékszem mindig sütött süteményt vagy csinált pattogatott kukoricát. Voltak pintyei egy kalitkában, azokat meg kellett etetnem vagy letakarnom, és voltak tyúkok is a kertben, sőt szőlő is, így néha egy kis kerti munka is jutott nekünk. Annuska nagyon szerette a növényeket, sok ritka virágja és gyógynövénye volt, igazi herbáriuma volt, emlékszem mennyit kertészkedtek anyummal. Szívesen segített neki mindenki. Máig emlékszem az állandó kenőcsszagra, ami a szobájában volt, akkor gyerekként nem szerettem, de most kedves emlék. 

A gyülekezet aztán Veresegyházra költözött, egy ideig hordták autóval, aztán már nem. Már csak kevesen látogatták. A gyülekezetből kihunyt a szeretet. Problémává vált, kellemetlenné.

Annuska annyira szerette Jehovát, hogy a végrendeletében az ingatlanját, a Magyarországi Jehova Tanúi Egyháznak adományozta, oly módon, hogy az övé volt a holtig tartó haszonélvezeti jog, és továbbra is az ingatlanban lakhatott élete hátralevő részében.

 


 

Őrtorony 2009. november 15.

 

Vidám, szívből jövő adakozás

 

FELTÉTELHEZ KÖTÖTT ADOMÁNYELRENDEZÉS

  Pénz letétbe helyezhető úgy, hogy a kedvezményezett a fiókhivatal jogi képviselője. A pénz a világméretű munkában kerül felhasználásra, de az adományozó kérésére visszatéríthető. További felvilágosításért, kérjük, fordulj a fiókhivatalhoz a megadott címen.

EGYÉB LEHETŐSÉGEK

Biztosítás: Életbiztosítási vagy nyugdíj-előtakarékossági kötvény kedvezményezettjeként meg lehet nevezni a Magyarországi Jehova Tanúi Egyházat.

Bankszámlák: Bankszámlákon levő összegek és letéti jegyek értéke elhalálozás esetén kifizethető a Magyarországi Jehova Tanúi Egyháznak a helyi banki előírásoknak megfelelően.

Részvények és kötvények: Részvények és kötvények adományozhatók a Magyarországi Jehova Tanúi Egyháznak, akár oly módon, hogy a részvény vagy a kötvény az egyháznak szánt feltétel nélküli adomány, akár olyan elrendezés alapján, amely szerint a haláleseti kedvezményezett az egyház. Az ilyen elrendezésről értesíteni kell a fiókhivatalt.

Ingatlan: Ingatlant is lehet a Magyarországi Jehova Tanúi Egyháznak adományozni, akár oly módon, hogy ez az adományozó feltétel nélküli ajándéka, akár oly módon, hogy az adományozóé a holtig tartó haszonélvezeti jog, és az adományozó továbbra is az ingatlanban lakik élete hátralevő részében. Ingatlan átíratása előtt, kérjük, az adományozó lépjen kapcsolatba a fiókhivatallal.

Végrendeletek: Ingatlan és ingó vagyon is hagyható a Magyarországi Jehova Tanúi Egyházra törvényes végrendelet által. A végrendelet egy példányát kérjük a fiókhivatalnak elküldeni.

  Mindezekkel az egyéb elrendezésekkel kapcsolatban a Magyarországi Jehova Tanúi Egyház könyvelési osztályát kérjük értesíteni, és a fontosabb dokumentumokból kérünk egy példányt nekik elküldeni.

Adókedvezményt biztosító közcélú adományozás: Ha egy adózó magánszemély vagy társas vállalkozás közcélú adományt szeretne a Magyarországi Jehova Tanúi Egyháznak adományozni, amely később adókedvezmény igénybevételére jogosítja fel, kérhet egy erre vonatkozó csekket és tájékoztatást a helyi gyülekezet titkárától, vagy a fiókhivatalhoz fordulhat. Akár csekken, akár banki átutalással küldi az adományt, fel kell tüntetni az adózó nevét, állandó lakcímét és adóazonosító jelét, valamint a támogatott célt, amely a következő: „Adomány bibliaoktatásra, hitéleti helyek építésére és működtetésére”. A fiókhivatal jogi képviselete, az egyház, igazolást fog küldeni az adóévben befizetett közcélú adományokról, amelyet az adókedvezmény érvényesítéséhez lehet felhasználni.

Rendelkezés a személyi jövedelemadó egy százalékáról: Sokaknak lehetőségük van arra, hogy rendelkezzenek a személyi jövedelemadójuk egy százalékáról a támogatni kívánt Magyarországi Jehova Tanúi Egyház javára. Az adóhivatal által biztosított rendelkező nyilatkozatra az egyház technikai számát kell felírni, amely a következő: 0406. A nyilatkozaton – amelyet az adóhatósághoz kell eljuttatni – fel kell tüntetni az adózó nevét és adóazonosító jelét.

  Az adó másik egy százalékát a Nemzetközi Bibliakutatók Magyarországi Társaságának lehet felajánlani. Ebben az esetben a felső nyilatkozatra a következő adószámot kell írni: 18066933-1-42. Ez a szervezet már évek óta gondoskodik arról, hogy a külföldi nyomdáinkban készült bibliai irodalom eljusson Magyarországra.

  Az adományozásnak ezek a fajtái rendszerint némi tervezést kívánnak az adományozó részéről. Sokan tudták támogatni Jehova Tanúi világméretű munkáját azáltal, hogy értekeztek a saját jogi vagy adótanácsadójukkal, és így maximálisra tudták növelni az adókedvezményüket. Annak érdekében, hogy segíteni tudj azoknak, akik az adományozás valamilyen formájával támogatni szeretnék Jehova Tanúi világméretű munkáját, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az országodban működő fiókhivatallal.

Magyarországi fiókhivatal:

Magyarországi Jehova Tanúi Egyház

1631 Budapest, Pf. 20

Telefon: 06-1-401-1100

 


 

Annuska nem régen halt meg…

 

A vének anélkül, hogy összeültek volna megbeszélni a teendőket, Tibi bácsira, egy véntestvérre bízták az intézkedést. Ő amolyan mindenes a gyülekezetben, és kevés dologban BOTLIK meg (aki veresegyházi érti). El is intézett mindent…

Annuska az utolsó napjaiban, elmondta a látogatóinak, hogy azt szeretné, ha koporsós temetése lenne, nem szeretné, ha elhamvasztanák, úgy temessék el mint a férjét. Legbensőbb barátnőinek elmondta, hogy hol tartja az aranyakat, hogy megtalálják.

 

Tibi bácsi intézkedett. Annak ellenére, hogy Annuska csak az ingatlant hagyta a szervezetre, Tibi bácsi véntestvér fogta a kis utánfutóját, és elkezdte darabolni, fűrészelni a fa ingóságokat tüzelőnek, és kipakolta a berendezést is. Tette mindezt úgy, hogy jogilag és hivatalosan az összes ingóságot Annuska vak fia örökölte volna, aki már nem gyerek. A fiatal lány, aki tudott az aranyakról, elment Annuska házához amikor ott volt a vén, hogy megmondja a véntestvérnek, hogy azok hol vannak. Tibi bácsi azonban nem engedte be, és elhajtotta, hogy semmi keresnivalója nincs itt. Érthető okokból…

 

Tibi bácsi azt is elintézte, hogy Annuskát elhamvasszák. El is hamvasztották. Manapság egy koporsós temetés 500-600 ezer forint körül van, míg egy hamvasztás körülbelül 250-300 ezer forint. Sokat spórolt rajta a szervezet, elvégre válság van, nem? Manapság sokat jelent az a 200 ezer forint. Az mellékes, hogy egy 20 milliós házat hagyott Annuska rájuk? Természetesen, az új telek, és királyságterem építésének kölcsöne az amerikai fiókhivataltól van, [(izraeli-)] amerikai pénzből (nekik kamatozik Európa, igen), amit minden hónapban törleszt a gyülekezet, 50 millió feletti összegről van szó amibe, ha sikerül eladni, Annuska házának az ára is belefizetődik, nagy valószínűséggel.

 

Egy ember végakarata a szemét, ateista, nagy-babiloni és sátáni világiak számára is szent, nem igaz? A fronton a katonák az ellenségüket is méltósággal temetik el, nem? Az ingósági örökösödési jogot Jehova Tanúi véneinek nem kell figyelembe vennie? Egy halott ember végakaratát és méltóságát tiszteletben kell tartaniuk Jehova Tanúinak? Erre nem kéne még jobban odafigyelni, ha az illető még rá is hagyta az ingatlanját a szervezetre? Isteni viselkedés ez? Jézusi példát mutat ez? A szeretet szelleme ez?

Vén az ilyen, aki ilyeneket tesz?

…sajnos igen!

 

Még a sok tévtanítást lenyelt és rengeteg próbát, háborút kiállt, több évtizede szolgáló idős testvérek és testvérnők is F E L H Á B O R O D T A K!!! (nem csak az ilyen magamfajta júdások)

 

Egyet találhattok, hogy mi lett az eredménye.

Előadás, melyet természetesen nem az eljáró vén tartott. Előadás mely arról szól, hogy ne háborogjunk, ne zúgolódjunk, és ne kérdőjelezzük meg a vének és Jehova szervezetének tisztaságát. Bizony ám, a testvéreket figyelmeztették, helyre igazították! Ha nem ismerünk minden részletet kedves testvérek az addig pletyka! És Jehova szervezetében nincsen helye rosszízű pletykának… 

Csak ilyen álszent, ravasz, kapzsi, erkölcstelen és hataloméhes vezetőknek, igaz testvéreim?

 

RENDBEN, akkor ne pletykálkodjunk, maradjunk a köztudott tényeknél!!!

Annuska koporsós temetést kért? Igen!

Elhamvasztottátok? Igen!

Az ingatlant hagyta rátok? Igen!

Kipakolta a véntestvér az ingóságokat? Igen!

TUD EZEKRŐL MINDENKI? IGEEEEN!

 

ÉS TÖRTÉNT VALAMI???   NEEEEEEM!!! A gyülekezet helyreigazításán kívül persze.

 

 

Olvasóim.

Olyan szinten fel vagyok háborodva, hogy egy ehhez a posthoz hasonló terjedelmű káromkodást tudnék írni. Nem írok.

Ezt is el lehet tussolni? Ezt is meg lehet tenni?

A mellkasomban érzek valamit… ki nem sírt sírást, elsuttogott ordítást, néma üvöltést, be nem gyógyuló sebet, mélyre döfött tőrt, véget nem érő fuldoklást, örökké tartó élve égetést, hegyeket mozgató erőt, elemi gyűlöletet, csalódást, szánalmat irántuk, sajnálatot, igazságot és igazságtalanságot… mindezek egyvelege, ez egy leírhatatlan érzés, ez képzett ki, ez az évtizedek óta gyűlő erő, ez élteti küldetésem. Sokkal nagyobb, mint ahogy leírtam, vagy, ahogy a szöveg vissza tudná adni. Sokkal nagyobb, és talán most, e post végére a te szívedet is megérintette ez az érzés. Talán egy könnycsepp is összegyűlt. Érezz így évekig és megértesz majd…

 

Egyetlen kérdésem maradt: miért?


 

Isten áldja meg Annuskát! Nyugodjék békében...


 

 

 

 A testvérnő vak fiának sikerült megszerezni az elérhetőségét, felveszem vele a kapcsolatot és megkérdezem a személyes véleményét. A temetésről videó is készült, ezt is szeretném megszerezni, mivel többen is úgy tudják, hogy Tibi bácsi kézzel kaparta ki a földet az urnának. Valószínűleg (amellett, hogy gyalázatos) ez is törvénytelen, hiszen tudomásom szerint csak temetkezési alkalmazott temethet. Ezeknek még utánajárok...

2010.11.19. telefonos kérésre:

Annuskához Tibi bácsi is járt, sok mindenben segített, szivattyút javított, stb. Annuskát Tibi bácsi találta meg, két nappal a halála után. Tibi bácsi felvette a kapcsolatot Annuska vak fiával, akit megkérdezett a temetés módjáról. A fia nem tudta, hogy Annuska milyen temetést szeretett volna, így a hamvasztás mellett döntöttek közösen. A temetőben Tibi bácsi előre kiásta az urna helyét, azonban időközben azt valaki visszatemette, így ezért kellett a temetésen a kezével (eszköz hiányában) újra kiásnia a gödröt.

2010.11.26. ezzel szemben kiderül, hogy a véntestvér vén fia rosszul tudta, hiszen ott volt az eszköz, egy gyomlálókapa! A temetés képekben:

Kegyetlen kegyelet képekben


update: A vént 2011-ben a gyülekezet és az én közbenjárásom hatására leváltották tisztségéből.

 

 

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr472456282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.18. 12:43:43

Johnny,ezt a postot ki KELLETT írni Magadból! Én még csak háromszor olvastam végig,-így,az első nap. Hiszem,és tapasztaltam: vannak őszinte,hívő keresztények Jehova Tanúi között. Rossz helyen vannak,kizsákmányoltan,és becsapva vegetálnak. Bizakodom,és reménykedem hogy Annus néni is ilyen hívő volt,és hogy majd én is találkozhatok Annus nénivel. Ami a kegyetlenséget illeti: embereket meg lehet félemlíteni,át lehet verni-és a destruktív vallási közösségeknél ez természetes-de Isten előtt nekik is meg kell állniuk. Ott meg nem lehet "nyilvános előadásokkal" mentegetőzni.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.18. 12:50:11

Johnny Joker írta: >>"Egy ember végakarata a szemét, ateista, nagy-babiloni és sátáni világiak számára is szent, nem igaz? A fronton a katonák az ellenségüket is méltósággal temetik el, nem? Az ingósági örökösödési jogot Jehova Tanúi véneinek nem kell figyelembe vennie? Egy halott ember végakaratát és méltóságát tiszteletben kell tartaniuk Jehova Tanúinak? Erre nem kéne még jobban odafigyelni, ha az illető még rá is hagyta az ingatlanját a szervezetre? Isteni viselkedés ez? Jézusi példát mutat ez? A szeretet szelleme ez?"<< Nagyon fontos figyelmeztetések! Hogy lehet valaki ennyire kapzsi? Meddig lehet ezt eltussolni...? Ébresztő! A XXI.-ik században vagyunk! A "bárányok (többé) nem hallgatnak...."-nem csak a "feketék"!

nina:) 2010.11.18. 13:51:23

A végén sírtam,sok mindenre képesek!Gyümölcseikről ismeritek meg majd őket!Vajon mi vezetett el odáig hogy nem a vak fiára hagyta a házát?Talán azt mondták neki hogy majd lesz neki az új világban háza?Vagy talán ez a gyermek is,, egy rákos daganat amit ki kell vetni"?Mindenesetre jól tudják hogy kiket lehet megkörnyékezni.Ez Isten szervezete?Hogy nem szégyellik magukat!

Takacs Janos · http://www.azutolsoreformacioert.blogspot.com/ 2010.11.18. 17:59:22

Kedves Johnny,
Írod:
"Olyan szinten fel vagyok háborodva, hogy egy ehhez a posthoz hasonló terjedelmű káromkodást tudnék írni. Nem írok."
A világon sok féle és fajta hasonló eset van. Persze, hogy felháborító, de uralkodnunk kell magunkon és kritikánkban meg kell tartani azt az utat, amit Jakab apostol ajánl és így nem csak az ún "liberális" JT fogják kedvelni a honlapod, hanem a reformerpártiak és mérsékeltek is és minden bölcs és okos ember:
Jakab 3:
3. Kicsoda köztetek bölcs és okos? Mutassa meg az ő jó életéből az ő cselekedeteit bölcsességnek szelídségével.
14. Ha pedig keserű irígység és czivódás van a ti szívetekben, ne dicsekedjetek és ne hazudjatok az igazság ellen.
15. Ez nem az a bölcsesség, a mely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi.
16. Mert a hol irígység és czivakodás van, ott háborúság és minden gonosz cselekedet is van.
17. A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató.
18. Az igazság gyümölcse pedig békességben vettetik azoknak, a kik békességesen munkálkodnak.
Szívélyes üdvözlettel,
TJ

metanoia 2010.11.19. 17:34:13

Egy országos vezetőnek / nem régen halt meg/ a lánya már nem Tanú. Megkérdezte családját, hogy ha meghal eltemetik-e vagy gondoskodjon előre temetéséről.
A válasz: " nem hagyunk T E T E M E T !!!!! az utcán!!!!
Az örökség persze majd jól jön a "rákos daganattól" - érdekes módon az nem fertőzött.

B.Anikó 2010.11.20. 20:34:05

Ez teljesen felháborító.
Szegény nénit még a halála után se tisztelték és még akkor is megalázták.
Ennyire nem veszik figyelembe a vének azt,hogy 1 ember mit is szeretne valójában?

Lánczi Péter 2011.02.09. 15:00:13

Tisztelt Johnny Joker!

Amennyiben a Kegyetlen kegyelet c. írásban foglaltak igazak, és Önnek pontos ismerete volt a Néni végrendeletéről és végakaratáról , akkor miért nem intézkedett a koporsós temetésről?Továbbá miért nem értesítette a rendőrséget, hogy a végrendelettel ellentétes cselekedet történt?-ez állampolgári kötelessége lett volna.
Ha meg nem igaz, amit leír akkor rágalmazás és jó hírnév megsértésének elkövetéséről lehet szó.Érdemes utánanézni a BTK és PTK. -ban. Ha nem igazak az állítások , akkor a bejegyzést el kellene távolitani, vagy helyesbíteni és elnézést kérni az érintettektől.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.02.09. 15:17:15

@Lánczi Péter: Tisztelt Lánczi Péter! A kegyetlen kegyelet című írásomban foglaltak mind igazak. A nénivel csak régebben álltam (hírnök koromban) kapcsolatban, így már csak a halála után értesültem a történtekről, mivel a gyülekezetbe igaz ritkán, de eljárok (a gyülekezetbe már nem hordták Annus nénit a testvérek, a temetés intézése pedig a helyi vének hatásköre). A gyülekezeti pletyka szint helyett, utánajártam, legalább 6-7 tanúval beszéltem erről és az egybehangzó, minden oldalról megközelített tényeket közöltem. A végrendeletében nem szerepelt a temetés módja (de az ingatlan egyházra hagyása annál inkább), azonban, a halálos ágyán a testvérnő sokaknak elmondta, hogy koporsós temetést szeretne, ezért (IS) volt egész gyülekezetközi felháborodás, és körzet- ill. kerületfelvigyázói kivizsgálások. Az említett vétségeket beazonosítható személyek ellenében lehet értelmezni, utánajártam én is, ezért sem szerepel egy név sem (beazonosíthatóan) az oldalon.

Észrevételed, kérdéseid tisztelettel köszönöm, és továbbra is szeretettel várom,

JJ

Lánczi Péter 2011.02.10. 10:09:47

Tisztelt Johnny Joker!

Úgy gondolom, hogy ha az állítások igazak lennének, akkor tiszta lelkiismerettel merne neveket írni.Szerintem a Botlik Tibor név teljesen beazonosítható, pedig nem vagyok veresegyházi.
Ha ennyire fontos volt Önnek a néni, akkor miért nem az életében gondoskodott róla?Miért a halála után próbál meg "jótevőként" lejáratni olyan embereket, akik a néniért esetleg sokkal többet tettek mint Ön, és el is temették!Elgondolkodott már azon, hogy mi a célja ezzel az írással?Vagy csupán leírja amit hall, vagy az eszébe jut?Megerősíti ez a tevékenység az Ön Istennel ápolt kapcsolatát?

tisztelettel:Lánczi Péter

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.02.10. 10:44:56

@Lánczi Péter: Tisztelt Péter! Ha valótlant állítottam volna :) (valamint az a sok testvér is aki levelet írt a köfnek, kefnek), nem lett volna KÖF és KEF kivizsgálás ebben az ügyben, nem lett volna leváltva egy vén, és nem tartottak volna BOCSÁNATKÉRŐ ELŐADÁST A VÉNEK EZ ÜGYBEN a gyülekezetnek. A név következtethető és NEM beazonosítható, de privát e-mailben szívesen elmondom névszerint, bárkinek az érintettek neveit. Következtetni pedig mindenki máshogyan következtet. Lán(21 Pé73I2 = Lánci Péter ? Ugye, hogy nem.
A tevékenységemre a Jehova Tanúi egyházban közel 20 év alatt megszerzett és kiiskolázott lelkiismeretem, és igazságérzetem késztetett. Célom nem lejáratás, csupán a tények (lehetőleg objektív) ismertetése. Az oldalam terminológiáját és cikkeit áttekintve megállapíthatja, hogy nem a levegőbe beszélek, amit tudok, azt tényekkel támasztom alá. Sajnos, nincs olyan gazdag fantáziám, hogy ilyen történeteket talájak ki, a reggeli kávé és az analízis dolgozatom között. Ez a tevékenység teljesen független az Istennel ápolt kapcsolatomtól.

Tisztelettel, The Joker

Lánczi Péter 2011.02.10. 11:35:29

Tisztelt Johnny Joker!

Sajnálom , hogy így gondolja!
Önnek jól esne, ha az életében eddig elkövetett hibáiról valaki blogot nyitna és azt még kiegészítené azokkal az információkkal is amit másoktól hallott és Önre nem vetnek jó fényt?
Van Önnek blogja a saját életéről és hibáiról?

Tisztelettel:Lánczi Péter

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.02.11. 20:59:55

@Lánczi Péter:
Tisztelt Lanczi Peter Ur!
En is egy Jehova Tanui vallasszervezet sertettjenek erzem magam (olvasoim kuldtek 9-ben olvashat errol). Kerem, irja meg nekem, hogy melyik az a forum, ahol a megfelelo modorban elo lehet adni a panaszokat es, ahol orvosoljak vagy legalabb elismerik azokat. Ha pedig elkovetett hibakrol beszelunk, akkor biztosan szandekukban all az elkovetoknek jova is tenni. Mikor es hogyan? Felmerte mar ezt valaki, vagy van-e ilyen szandeka barkinek is a vezeto testverek koreben? Ha nincs (az en esetemben 2003 ota semmi ilyen iranyu erofeszites nem tortent), akkor vajon milyen peldat mutatnak azok a szemelyek a sajat felelosseguk felvallalasaban a sajat hibaikert a gyulekezet elott?

Az On hozzaszolasaira csak azt tudom mondani, hogy ha nem kivancsi a masik fel velemenyere, akkor nem kell ilyen oldalakat latogatni. (szemelyes e-mail cimemet Johnnytol megkaphatja).

metanoia 2011.02.12. 17:54:51

Lánci Péter

Az ŐT. 130 éve minden egyes számában súlyos kritikával/ítélettel illeti meg a többi egyházat.
Vajon ez a lelkület építi a szerzőket Istennel való kapcsolatukban?
Hányszor gyakorolt a szevezet önkritikát? Melyik ŐT ismerte be hamis próféciáit amik nem teljesedtek be? Miért azt írták, hogy az eyesek és némelyek véleménye volt csupán?
Melyik ŐT. írt a vezető testület hibáiról/bűneiről?
A papok pedofil botrányairól rendszeresen beszámol az ŐT.
De vajon a saját vezetőik, véneik pedofilbotrányai melyik ŐT-ban jelentek meg?
Inkább az áldozatokat közösítették ki az elkövetők helyett.
Milyen alapon nevezei egy KF. megátalkodott gonosztevőnek, aki nem a hitét csupán egy hamis vallást hagyott el? Milyen alapon meri azt mondani, hogy Jahve nem fog kegyelmezni annak aki nem tagja annak a szervezetnek, aki saját magának adott nevet?
Az ítéletet az Atya átadta a Fiúnak. Aki pedig a Krisztus székébe ül nem más mint Antikrisztus.
A kettős mérce útálatos Jahve előtt!

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.02.12. 21:14:53

@Lánczi Péter:
Tisztelt Lanczi Peter!
"Ha meg nem igaz, amit leír akkor rágalmazás és jó hírnév megsértésének elkövetéséről lehet szó.Érdemes utánanézni a BTK és PTK. -ban. Ha nem igazak az állítások , akkor a bejegyzést el kellene távolitani, vagy helyesbíteni és elnézést kérni az érintettektől."

Meg mindig varom valaszat a korabban feltett kerdesemre. Azt tudjuk mindannyian, hogy a szolasszabadsag es az emberi jogok 'csak' JT-ra vonatkoznak az OT szerint. Mas emberek nyilvan nem nyilvanithatnak ki velemenyt szabadon, mert az mar rogton BTK-ba PTK-ba utkozik, on szerint.

Tudom, hogy nehez elhinni mindezeket, amik itt le vannak irva es sokkal konnyebb hazugsaggal vadolni azokat az embereket, akik ezeket a torteneteket valoban ateltek, de ugye on is ismeri azt a gondolatot, hogy 'Isten legyen igaz, megha minden ember hazug lenne is'. Vagyis az igazsag, koszoni szepen jol van, majd kepviseli onmagat, teljesen mindegy mit irnak itt le "agyament emberek" (mar ahogy a JT-k tekintik korabbi tarsaikat).

Az on stilusat azert nem tartom helyesnek, mert eleve azt feltetelezi, hogy az emberek itt ezen az oldalon hazudoznak es gonosz ragalmakat terjesztenek, vagyis on tolja az Ortorony tarsulat szekeret, anelkul hogy tudna, hogy milyen karokat okoznak mas emberek eleteben. Termeszetesen ez az on maganugye, azt csinal, amit akar, de engedtessek meg nekunk is ugyanaz.
En ezuton szeretnem onnel tudatni, hogy az ezen az oldalon olvasottak igenis megerositettek az Istennel valo kapcsolatomat, mert hosszu evek utan ujra, ennek a blognak koszonhetoen, kezembe tudom venni a Bibliat, amitol evekig hanyingerem tamadt az OT 'aldasos' tevekenysegenek eredmenyekent.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.02.15. 15:19:28

@Lánczi Péter: Lanczi Peter nagyon elhallgatott. Hol marad az ellentmondast nem turo modora kedves uram, ami olyan jol jellemzi a technokrata veneket, akik lelkiismeretfurdalas nelkul atgazolnak masokon? Vagy idokozben talan felismerte, hogy a 'tokeletlensege' miatt rossz oldalra tevedt (megjegyzem, amit szandekosan tett, az on altal oly magasra ertekelt Ortorony Tarsulat tanacsaival ellentetben) es megprobal visszahokolni, hogy tavol tartsa magat 'a rossz tarsasagtol'?