EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Olvasóim küldték 2.

2010.11.16. 14:49 | Johnny Joker | 2 komment

Kedves Johnny!

Sajnos hánynom kell ezektől az emberektől! Látom szíved teli van fájdalommal és keserűséggel, a miénk is! A lányom 20 éves és ő is azt érezte hogy lenézik és az osztálytársai körében talált barátokat. Ő is szerelmes lett, mikor 15 éves múlt. Fogtuk a fejünket, hogy mi lesz? Mivel elmondta, hogy mit érez, mi megértettük és azt is, hogy a szívnek nem lehet parancsolni. Nem bántottuk, de féltünk, hogy mi lesz ha lebukik. Mivel ő nem volt olyan, mint egy másik vén lánya, akinek szintén van fiúja évek óta, lebukott. Ugyanis a másik (a vén lánya) sosem fogta meg a fiú kezét. Persze meglátták őket, és éppen jött a körzetfelvigyázó buzdítani minket, és elmondtuk hogy milyen helyzetben vagyunk. Meg is kaptuk a magunkét! Azt mondta, hogy mit beszéljen ezzel a lánnyal, ez egy világi lány, mert még nem is kereszteletlen hírnök. Különben meg rossz szülők vagyunk, és nem raktunk jó alapokat, ezért történt mindez. Azt mondta a férjemnek, hogy most elmond egy tapasztalatot és vegyünk róla példát! Egy embernek volt szintén öt gyermeke, és nemtudott eleget prédikálni velük, ezért úgy döntött, hogy eladja a lakásukat és vett egy lakókocsit. A gyerekeket kivette az iskolából, és bejárták egész amerikát és megmutatták Jehova isten teremtésműveit a gyerekeiknek és a szívükbe táplálták a szeretetet. Férjem elég mérges lett, és mondta neki, hogy nem amerikával kéne példálózni, mert ha én itt magyrországon kivenném a gyerekeimet az iskolából és eladnám a fejük felől a házat lehet, hogy börtönbe csuknának! Mondta ezt a példát egy olyan ember, akinek se kölke, se verebe nincs! Én tomboltam mikor elmentek.
Pénteken pedig a gyülekezet előtt tartott egy előadást, hogy egy testvérnek van több gyermeke, és ennek a testvérnek a lánya sajnos elment a világba. Miért? Mert a szülők rossz alapot raktak. Egy testvérnő elhívta ezt a kislányt beszélgetni és megmutatta neki, hogy Jehova milyen jó, a teremtésműve milyen szép, és a kislány megköszönte neki, hogy megmutatta neki amit a szülei nem. Ordítottam, hogy hogy lehet ilyen szemét, rendesen neveltük fel őket, gyermekeim tisztelettudóak, nem is ismer minket. Elegem volt mindenből, mivel tudtam, hogy egy vén mindegyik gyerekének volt ügye vagy van. Az egyik vén szólt, hogy menjenek át a gyerekek szombat este egy baráti beszélgetésre. A lányom és a nagyobbik fiamat leültette a vén és a felesége, a két kisebbet felküldték a gyerekeikkel az emeletre játszani. Azzal kezdte a vén meg a felesége, hogy lefeküdt-e vele már a lányom? Ki engedte meg, hogy elmondja a feleségének? Miért kell mindjárt arra gondolni?Kifaggatták őket, hogy mi milyen tévéműsorokat nézünk, és mivel megnézzük a heti hetest rossz szellemiségűek vagyunk. Hát tudod mit? Tehetnek egy szivességet. Utána egy paprikajancsi a királyságterem lépcsőjén elkapta a lányomat, hogy már megint látta őt a fiúval és jelenteni fogja a véneknek, ha nem hagyja abba, és van-e neki teokratikus kiváltsága mert akkor ő intézkedni fog. Lányom megnyugtatta, hogy még a körzetfelvigyázó is tud róla. Lányom nem szólt erről az incidensről, hanem egy testvérnő akivel prédikáltam ezt mondja: ne haragudj hogy megkérdem de a férjem fűltanúja volt annak, hogy ez a szarházi elkapta a lányodat, de nem hallott mindent tisztán, de majdnem odament hogy megmongja, hogy mi a teokratikus. A csúnya szavakért ne haragudj de ez így volt mivel az illető rokonságban van velük és nagyon beképzelt. Na gondoltam eljött az én időm hogy visszavágjak.
Jött paprikajancsi felesége hozzám. Megkérdeztem tőle hogy tudják-e, hogy mi a teokratikus eljárásmód, először talán nekünk kellett volna szólni és mi majd megmondtuk volna, hogy tudunk a kapcsolatról. Másodszor, nem a királyságterem lépcsőjén kapjuk el a gyereket, hogy más is hallja. Harmadszor: mivel annak idején te is elhagytad az igazságot, mert világi volt akkor még a férjed, megtagadtad Jehovát is, nem gondoljátok hogy először magatokba kéne nézni? Én se mentem oda apádhoz hogy lám-lám, ugye nem kellett volna olyan nagy szátoknak lenni és kibeszélni minket annak idején, lám a lányod is parázna lett!Mit szóltatok volna hozzá?
Majdnem elsűllyedt a szégyentől, hazament, és a férje felhívott és bocsánatot kért, és ő csak azért szólt, mert már régebben is szólt már neki, és mi biztos hogy akkor még nem tudtunk róla. Felvilágosítottam hogy az első héttől tudunk róla nyugodjon meg. Elkönyveltük, hogy rendes gyerek, bocsánatot kért. Egy hét múlva jött hozzánk a világi barátnőjük, aki a második szomszédjuk, és azt kérdi, te mi köze van a K.-nak ahhoz, hogy a lányodnak barátja van, ott voltam náluk és végighallgattam a telefonbeszélgetést. Az agyam eldobom, ez teokratikus volt ugye?

A szerelem azóta is tart, úgyhogy kedves Johnny, ne legyen lelkiismeret furdalásod, nem mindenki rossz a világban és ha visszagondolsz, a tagok közt is van minden: tolvaj parázna, hazug, rágalmazó. Nem különbek senkinél; sok lelki nyomorék akiknek nem számít semmi, az sem hogy a másikat eltapossák. Remélem, a szüleid rájöttek, hogy nem ez Isten szervezete, mert a gyümölcseikről ismerni meg őket!


Üdvözöllek, és ne haragudj hogy ilyen sokat írtam de az én szívem is teli van fájdalommal...
 

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr372452524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.16. 19:14:58

>>"Egy embernek volt szintén öt gyermeke, és nemtudott eleget prédikálni velük, ezért úgy döntött, hogy eladja a lakásukat és vett egy lakókocsit. A gyerekeket kivette az iskolából, és bejárták egész amerikát és megmutatták Jehova isten teremtésműveit a gyerekeiknek és a szívükbe táplálták a szeretetet. Férjem elég mérges lett, és mondta neki, hogy nem amerikával kéne példálózni, mert ha én itt magyrországon kivenném a gyerekeimet az iskolából és eladnám a fejük felől a házat lehet, hogy börtönbe csuknának! Mondta ezt a példát egy olyan ember, akinek se kölke, se verebe nincs! "<< Döbbenet a csúcson... Én is untam azokat a manipulatív ,-természetesen!-USA beli lelkesítő beszámolókat,hogy a családfő részmunkaidős állást vállalt,hogy általános úttörő lehessen (havi 90 óra missziós munka!) Az,hogy Magyarországon még főállásból is nagyon nehéz megélni,nos az apró szépséghiba. Tragédia.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.16. 19:16:21

Nagyon JÓ a "heti bölcsesség!!" >>Ha nem Jehova Tanúi szervezett vallásához tartozol, akkor meghalsz; ha igen, akkor pedig nagyon össze kell szedned magad, hogy ne halj meg.<< Nagyon frappáns,és találó!