EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Ki a sötétségből - 1. rész

2010.11.14. 13:59 | Johnny Joker | 45 komment

Történetem… 

1998-ban költöztünk ki családommal Budapestről ide Veresegyház közelébe. Akkoriban még Erdőkertesen volt a gyülekezet egy már akkor is öreg testvérnő saját házában. Szívesen gondolok vissza arra az időkre, az volt az igazi gyülekezet. Bensőséges, őszinte és szeretetteljes. Tele volt fiatalokkal, akik programokat szerveztek. Szinte minden héten vagy második héten volt sütés, focizás, kirándulás, ki-mit-tud, szánkózás, ping-pongozás, közös filmnézés, táncos estek. Rengeteg fényképem is van ebből az időszakból. Persze keresztény gyermekként rendszeresen jelentkeztem, hozzászóltam, felolvastam a Bibliából, sőt előadást is tartottam a gyülekezetnek tizenévesen, igen beiratkoztam a keresztény teokratikus iskolába és kereszteletlen hírnök is lettem. Nem mondom, hogy mindezt őszintén, hiszen nem voltam még érett fiatalember, aki saját magáról tud dönteni. Az indítékom első számú összetevője a szüleimnek tetszeni akarás, a második összetevője pedig a keresztény szerető közösség elismerésének megszerzése volt, mint minden gyermeknek. Biblia, örök élet, prédikálás… nem értettem őket, de teljes szívből csináltam a szolgálatot. Legjobb barátaim T és a Fekete sith nagyúr fia, Máté volt. Rengeteget jártunk prédikálni, és velük beszéltem meg mindent, amit másokkal nem. Az osztálytársaimat világinak néztem, és megvetettem őket, nem közösködtem velük. Meg voltam elégedve a gyülekezettel, jól éreztem magam az ottani barátaimmal. Édesapám és a családom is keresztényhez méltóan élt, édesapámat kinevezték vénnek. Teljes szívéből szolgálta a gyülekezetet, nagyon sok időt szánt a vénségi feladatai ellátására, de a családját sem hanyagolta el ugyanakkor.

 

A romlás kezdete

A pestről kiköltöző tanú családok növelték a gyülekezet létszámát. Pezsgő gyülekezeti élet, nagy létszám… szükségessé vált egy királyságterem építése. Mintha minden a legnagyobb rendben lett volna, pedig a kovász már bekerült a tésztába. Két vént is kapott a gyülekezet, a FEKETE sith urat és csatlósát, Mihályt. Miután stabilan megvetették a lábukat, kezdték felölteni a ma rájuk jellemző tulajdonságaikat, kimutatták a foguk fehérjét. Eredményképpen elkezdődtek a kiközösítések és a nagy visszhanggal járó gyülekezeti ügyek. Térdig lehetett gázolni a botrányokban hirtelen. A fiatalok egy része abbahagyta a gyülekezetbe járást, másik részüket kiközösítették. A szabadidős összejövetelek ritkábbak lettek, és főként a véncsaládokra korlátozódott. Tisztán emlékszem a problémára, amit a maradék fiatal megfogalmazott: két klikk alakult ki: a véncsaládok és a többiek. A véncsaládok, köztük az enyém is, jól megvoltak egymással, mi tudtunk minden ügyről először (amelyekről nem szabadott volna tudni senkinek a véneken kívül), és mi szerveztünk összejöveteleket, kirándulásokat. A nem véncsalád része a gyülekezetnek szenvedett. Nem mondhatták ki, hiszen azt tanuljuk, hogy mindenkinek megvan a helye a szervezetben, nem elégedetlenkedhetünk. Szépen és csöndben elhullottak a fiatalok, de a legtöbbször a vének segítettek nekik egy-egy jól irányzott hátba rúgással kitaszítani őket a szervezetből. T akkoriban kezdett udvarolni a sith nagyúr lányának, akibe én is sokáig szerelmes voltam titokban. Következésképpen, kevesebb ideje jutott rám.

Kevés fiatal, ritka szabadidős programok és a legjobb barátom T figyelmét is az udvarlás köti le. Az elfogadni és (akkor még) megérteni nem képes elmém új megoldást keresett.

 

Középiskolás lettem és nagyon jó barátokat szereztem. Mindent meg tudtam velük beszélni, és jókat nevettünk, szórakoztuk. Velük mentem el sütni és velük kirándultam. Apám azt mondta ők nem igazi barátok és rossz társaság. Emlékszem hányszor vágta a fejemhez azt „a rossz társaság megront hasznos szokásokat” bibliaverset. Azonban ők, a barátaim, nem voltak képmutatók, mint a véncsaládok. Nem kötötték őket formalitások és nem csak azt mondták, amit hallani szeretnél. Megromlottam. Szívem már másfelé húzott, de jártam a gyülekezetbe és prédikáltam, előadásokat tartottam. Mosolygó álarc mögül tettem mindezt. Képmutatás volt már, hiszen nem úgy tettem, ahogy gondoltam. Apám azonban vén volt, tartanom kellett a jó, példamutató véngyerek státuszomat, apám érdekében. Neki ez az élete, és mivel szerettem őt, megalkudtam önmagammal. Önmarcangoló évek voltak. Nagyon fájdalmas és nehéz évek. A gyülekezet már nem volt a régi… A tudatom kezdett ébredezni… Az összefüggések és a szörnyű valóság kezdtek körvonalazódni… Voltak igazi (világi) barátaim akikhez menekülhettem…

 

Összeomlás

Az új királyság terem Veresegyházán szépen és gyorsan épült. A véncsaládok és a gyülekezet tagjai is buzgón részt vettek az építkezésen. Én is kivettem a részem. xD van róla fénykép ne aggódjatok. Alapásás, sátorállítás, beton igazítás, ételkiosztás… éjszakai őrség, a tető deszkáinak festéséig minden. Ez az esemény volt az utolsó visszahúzó erő ami még a gyülekezetben tartott. Szép az épület és a terem. Sok dolgos, önkéntes kéz munkája, bárki megnézheti Veresegyházán a nagy CBA mögött.

Nyárra munkát vállaltam a Mekdonáldszban és megismerkedtem egy lánnyal. Szép volt és csóró. Elvarázsolt, beleestem. 18 évesen még nem volt komoly kapcsolatom, de éreztem, hogy ez az lesz. Az egész nyári fizetésemet rá költöttem. Édesapámék kikészültek. Mint a vesztét érző állat, elemi erővel tanácsolták, parancsolták, hogy hagyjam abba a csajozást!!! „Mindenféle nemi betegséget terjesztenek ezek a lányok!! Mi lesz a következő, hogy kurvázol?” Természetesen nem hagytam el a lányt. Idővel ezt ők is kénytelenek voltak belátni és stratégiát változtattak: „Vedd el feleségül akkor, hogy Isten előtt is törvényes legyen a kapcsolatotok.” (JT-nál egy kereszténynek nem tanácsos, de megengedett a házasságkötés egy nem tanúval) 18 évesen feleségül venni valakit? Kevesebbet jártam a gyülekezetbe, többet voltam a barátaimmal és a barátnőmmel.

Egy szép nyári napon barátnőmmel lejöttünk a veresi tavakhoz. Jól éreztük magunkat, fürödtünk, napoztunk. Ekkor megjelent a FEKETE sith fővén, aki a tavak mellett lakik ivacson (Veresegyház kertvárosi része). Vele volt a kisgyermeke Adrián akkor kb. 9 éves lehetett talán. Hidegzuhanyként ért, ahogy meglátott engem. Tőlünk olyan 50-60 méterre telepedtek le a parton majd bementek a vízbe. Mi is fürödtünk tovább, de bennem volt egy rossz érzés… most vége a fateromnak, úristen a vénsége, az élete!! Következő vasárnap jönnek haza a szüleim a gyülekezetből, és apám megkérdezi tőlem: „Igaz az, hogy te az ivacsi tóban SZEXELTÉL egy világi lánnyal?” Mondtam neki, hogy ez abszurdum. Ha ott volt a fővén miért tettem volna ilyet? Azonkívül, az értelmes emberek higiéniai okokból sem tesznek ilyet egy természetes tóban, ahol több ember is fürdik. Felháborodtam. A túlbuggyanó folyadékfelszín a dühöm és elkeseredésem poharában kapott egy utolsó cseppet és megadta magát a józanész és a jóérzés törvényeinek. Nekem ilyen emberekkel nincsen dolgom. A bibliai törvényeket figyelmen kívül hagyja egy vén, tehát nem velem az érintettel beszél először, és ráadásul ilyen abszurd dologgal vádol? Nem mentem többet gyülekezetbe. Tibor azóta, sem keresett meg ez ügy tisztázásával kapcsolatban!! Azonban akkor egyből lecsapott a lehetőségre, és ördögi tervének megvalósításának első lépéseként apámra támadt. Megkérdőjelezte véni alkalmasságát és ki akarta taszítani a vének közül. Nem volt meg a három ötödös többsége. A körzetfelvigyázónak is elmondta az esetem!!! és bírói bizottság ült össze apám alkalmasságának vizsgálatára. Továbbra is alkalmasnak találták. Megnyugodtam valamelyest. Apám vén maradhat. T legjobb barátom egyszer kétszer megkeresett néhány bibliaverssel, hogy menjek vissza, de több erőfeszítést nem tett. Nem keresett többé, megszakította a kapcsolatot. Nem akartam elhinni, hogy egy legjobb barátság hetek alatt örökké megszakadhat. T hasonló viselkedést mutatott a Relatív barátság című cikkemben leírt történetben is.

Apám továbbra is vénként szolgált, én dolgoztam iskola mellett, barátnőztem és barátkoztam. Igazán velejéig romlott világi lettem… egy szintre kerültem a részeges kábítószeres nemi beteg szülőgyilkos káromkodó dohányzó iszákos bulizó szex őrült világi fiatalokkal, pedig nem tettem ilyeneket jó tanuló voltam, dolgoztam és volt egy barátnőm 18 évesen. Hiába, JT-nál csak fekete és fehér van, és én pár hét alatt a legutolsó szemétládává váltam. "Armaggeddonkor el fogok pusztulni és sanyarú életem lesz Jehova áldása nélkül" - hangzottak a szentenciák. Szüleim továbbra is jártak gyülekezetbe, és vitték magukkal a már szintén szenvedő öcsémet, aki három évvel fiatalabb nálam. A FEKETE minden megbeszélésen (apámtól tudom) felemlegette BŰNÖMET és továbbra is ostromolta apámat, építgette a kis birodalmát. Az otthoni légkör a családomban katasztrofális volt, anyámék megtörtek, de továbbra is szolgáltak, óriási szégyenben a gyülekezet előtt, de folytatták.

 

A dominósor, amit 18 évig épített egy propaganda és annak fanatikus tagjai elindult… szerencsére.

 

Folytatása következik…

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr992447967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.14. 18:02:29

Nagyon erős,és személyes post! Fontosnak tartom,hogy leírtad a hibáidat is,és a pozitívumokat is Jehova Tanúival kapcsolatban. Értékes emberek szenvedhetnek Veresegyházán (is). Bízom benne,hogy Írásod segítségével egyre több Jehova Tanúja mer szembenézni a valósággal. Várom / várjuk a folytatást....egyre többen!

nina:) 2010.11.15. 11:23:13

Mi lenne ha mindenki megszólalna és elmondaná hogy taposták a sárba a családját,hogy vették el az önbecsülésüket?Az én lányomnak is világi udvarlója lett ,meg is kaptuk a magunkét hogy rossz alapokat raktunk,meg hogy nem mutattuk meg Jehova Isten teremtésműveit,mert akkor nem történt volna ilyen.Elfelejtik hogy ők miket tesznek vagy a gyerekeik,azt nagyon tudják titkolni.Ellehetne gondolkozni hogy mi vezet el eddíg,nem biztos hogy a család tehet róla,hanem azok akik felsőbbrendűnek érzik magukat,lenéznek mindenkit,a fiatalok nemtalálnak igaz barátokat.Egy vén azt tanácsolta a férjemnek hogy mindent vonjunk meg tőle ,akár el is zavarhatja mert ő a családfenntartó,és különben meg mi lesz ha meglátja más vénnek a lánya és azt mondja hogy őneki miért nem lehet ha a mi lányunknak lehet.Na látod kedves testvér a ,mi lányunk is éppen ezt kérdezte!!!Csak mások jól titkolják.Az jobb lett volna ha kitesszük az utcára ugye.?akkor hova taszítottuk volna?Nagyon örülök hogy meszabadultunk és sajnálok minden bentmaradottat akiknek az életét még uralják.Elhitetik hogy rossz a világ,kérdés hogy mi magunk milyenek vagyunk ,merrefelé hajlunk.A gyülekezetben is van :tojvaj ,parázna ,rágalmazó,másokon átgázoló,csak jól leplezik.JA !ÖNEKIK JEHOVA ELNÉZI MERT ŐK SOKAT TESZNEK AZ IGAZSÁGÉRT!

Nem kell félni kedves néma olvasók,ne felejtsétek el hogy az örök életet nem veheti el tőletek egy ember sem,sem egy szervezet,aki hamis próféta.Minél többen megszólalunk annál jobban kiderül hogy tesznek családokat tönkre
vezető szellemiségű emberek!

l.gabi 2010.11.15. 21:48:48

Érdemes volna megnézni, hogy a két főmufti honnan jött korábban és ott mit csináltak. Elképesztő történeteket hallottam és mielőtt valaki azt hinné, hogy ezek csak mesék, nem egyet kazettáról hallgattam vissza. Sajnos nem nálam vannak ezek, de ha olvassa olyan, aki korábbról ismerte őket személyesen (Veresegyháza előtt) leírhatna pár dolgot.

B.Anikó 2010.11.16. 10:59:03

Amíg tanúk voltatok az idő alatt mennyire volt gyakori az hogy rossz dolgok történtek veletek?
Konkrétan olyan dolgokra gondolok,hogy milyen gyakorisággal voltatok betegek,milyen gyakran változtattatok munkahelyet/iskolát,mennyire ment a tanulás rovására a prédikáló munka.Meg ehhez hasonló dolgokra gondoltam.Csak azért érdekelnek ezek a dolgok mert van 1 tanú haverom aki kb 4 éve áll kapcsolatba a szervezettel(már megkeresztelkedett) .És az utóbbi időben nagyon feltűnt hogy gyakrabban van táppénzen és gyakrabban váltogatja a munkahelyét.

Tamara72 · http://kaveatengerparton.blog.hu 2010.11.16. 20:45:45

@B.Anikó: szia, a rossz dolgok (baleset, betegség, gyakori munkahely váltások) azt jelzik, hogy belső feszültség van jelen, amit az egó azzal hárít, hogy különböző tüneteket produkál, hogy ezzel elterelje a figyelmet a számára elfogadhatatlan gondolatokról, érzésekről. Azok, akik jól érzik magukat a helyükön és a szerepükben, azok nem tapasztalják ezeket. Remélem, sikerült értelmesen megfogalmaznom. Csütörtöktől olvashatod az oldalon a dolgozatomat, ami a hit lélektani vonatkozásaival foglalkozik. Talán az is segít majd megérteni a barátodat. Elöljáróban csak annyit, hogy NE akard őt lebeszélni semmiről, éreznie kell, hogy ő dönt az életével kapcsolatos dolgokról. Ezzel tiszteletben tartod, hogy ő egy felnőtt ember, és méltósággal ruházod fel őt. - tamara

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2010.11.16. 23:57:15

@B.Anikó: Szerintem is a lelki és szellemi megnyugvást a mindennapi problémák jelentős csökkenése fogja követni. Ha egy ember kiegyensúlyozott akkor képes jó döntéseket hozni és átlátja a dolgokat, ha lelki és szellemi terror alatt van, akkor viszont ezt nagyon nehéz megtenni, tapasztalatból tudom. Jönnek majd a dumával, hogy Jehova áldása nélkül még nehezebb lesz a zord és gyilkosokkal teli világban; hát nem! Isten áldása nem attól függ, hogy melyik emberek alkotta szervezet tagjai vagyunk. Isten áldását a belső béke, a hit, az ima és a Bibliai alapelvek ésszerű betartása hozza majd. Nem a szellemi és lelki zsarolás egy szervezettől. Igen nehéz kihúzni a fejed a pórázból, de ha utána visszatekintesz, hihetetlen örömöt érzel majd és felszabadulást, ezt ti is tudjátok. Fontos hogy SOHASEM mondjunk, jelentsünk ki dolgokat, se a véneknek, se senkinek!!! MINDIG KÉRDÉSEKET TEGYÜNK FEL mert úgy, sokkal nagyobb hatást érhetünk el mintha tennénk egy kijelentést. Nehéz megtalálni a megfelelő kérdéseket, de ha sikerül az nagyobb dolgokra lesz képes mint ha tettünk volna egy kijelentést. Ez Jézus tanítása. Ő is kérdezve tanított, és Ő volt a legnagyobb tanító. Ha szeretnél segíteni bárkinek is, először gondolkozz a kérdéseken amiket felteszel majd neki és javasolsz, hogy vizsgáljon meg. Üdv

B.Anikó 2010.11.17. 08:38:49

@Tamara72: Konkrétan arra gondolsz hogy az említett haveromnak lehet hogy a szervezetben feltűntek olyan dolgok amik nem tetszenek neki de nem szólhat róla senkinek és az említett módokon reagálja le a dolgokat?

B.Anikó 2010.11.17. 08:49:33

@Johnny Joker: Szerintem 1 olyan szervezetben amelyikben sajnos elég sok spicli ember van ott nem lehet jelen Isten áldása.
A spicliskedést sajna tapasztaltam annak ellenére hogy sose voltam tagja a szervezetnek.Szerencsére nem az említett haverom volt spicli velem szemben.
Az én meglátásom az ha Isten áldása 1 szervezethez lenne kötve akkor arról a Bibliában Jézus is tanított volna róla.

Tamara72 · http://kaveatengerparton.blog.hu 2010.11.17. 14:15:28

@B.Anikó: lehetséges. Amit írtam, az általánosságban véve igaz lehet helyzetekre. Az én tapasztalatom az, hogy évekig voltam a 'valami nem stimmel' állapotban. Sokáig mindent próbáltam azzal elintézni, hogy biztos nincs elég ismeretem, nem látok át jól dolgokat, várni kell Jehovára, majd Ő megoldja, senki sem tökéletes, stb. Azt hiszem, odáig kell eljutni, hogy merjünk önállóan gondolkodni, a józan ész szerint megítélni dolgokat. Ez nem egyszerű, mert a szervezet szerint 'a független gondolkodás Sátántól ered'. Tehát, mindent el kell fogadni. Ajánlom a barátodnak is Orwell: 1984. c. könyvét. sok mindent más megvilágításban lát majd, ha elgondolkozik rajta.

B.Anikó 2010.11.17. 14:26:25

@Tamara72: a könyvhöz hogyan tudok hozzá jutni könyvesboltokban lehet kapni?
Remélem majd rá tudom venni hogy elolvassa.
Meddig voltál tanú és hogyan sikerült megszabadulnod.

vonat35 2011.07.14. 09:09:44

@Johnny Joker: Nagyon jól tudod szidni, kifigurázni ezt a szervezetet (Veresen volt mit, de mint az idő megmutatta, pár dolog már helyre lett téve). Valamit rombolni sokkal könnyebb, mint építeni. Kíváncsi lennék, mert ezt még nem láttam tőled leírva, hogy akkor mi a tuti? Jehova tanúi nem, OK. De akkor melyik szervezet? A magányosan követem Istent, és ez így lesz jó elméletnek nincs bibliai alapja, a korai keresztények mintája szerint gyülekezetekben kell összejönni az istenfélő embereknek. Az, hogy nem járok többé gyülekezetbe, visszatesz az ateisták szintjére. Kit javasolsz Johnny? Kérlek nevezz meg egy szerinted a bibliai alapoknak megfelelő gyülekezetet. Üdv: vonat

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.07.14. 09:44:46

@vonat35: Üdv! Abban úgy látszik egyet értünk, hogy Jehova Tanúi nem Isten szervezete, és "nem OK". Én nem kívánok senkinek utat mutatni, mert azt megtalálni mindenkinek a saját felelőssége (a szabad akarat jóvoltából), az egyik rossz utat mutatom: ERRE NE! Nem szabad emberekre hallgatnunk amikor a jó utat keressük... Jahveh-ra és Jézusra kell hallgatni egyedül.
A hibás felvetés, miszerint egy szervezethez kell tartoznunk Jehova Tanúitól ered, nem hiába: függőségben kell tartani a tanúkat, röghöz kötni őket. Azt kérdezném tőled, hogy a Bibliában mit olvastál, a korai keresztények MELYIK SZERVEZETHEZ tartoztak? KI VEZETTE őket? Jézus mit mondott hányan lehet összegyűlni az ő dicsőítésére? És ő ott lesz velük? Jézus említett itt emberi szervezetet, vallást?

Ne ragaszkodjunk a brookyn-i 'nem próféta, de szent szellem által vezérelt Isteni csatorna' téves alaptéziseihez.

Kérésedre megnevezem ezt a gyülekezetet: ahhoz a gyülekezethez kell tartozniuk az igaz keresztényeknek, amihez a korai keresztények tartoztak. És ez nem egy emberi szervezet, nem egy vallás, ugyanis ilyet nem olvasunk a Bibliában. Ez az én meglátásom.

Az egész országban vannak felekezetfüggetlen bibliatanulmányozó körök, ahol KÖRBEN ÜLNEK, és a Bibliát tanulmányozzák. Furcsa nem? Nincs egy tanító (mert az Jézus), egy pódiumon aki jól megmondja. Lehet kérdezni, lehet szabadon véleményt nyílvánítani, és senki nem erőltet rád semmit, senki nem ítél meg, senki sem ellenőriz mint a gestapo. Így nem eshetnek olyan orbitális hibákba (lásd Jehova Tanúi történelmét) amit az emberi vezetés okoz, ahogyan azt a Bibliában is olvashatjuk: "és uralkodik az ember az emberen a maga kárára" (lásd VEZETŐ Testület).

Tedd le a kiadványokat, és olvasd el a hegyi beszédet, olvassál az evangéliumokból, csak úgy, megVEZETÉS nélkül... Meg fogsz lepődni!

vonat35 2011.07.14. 14:48:44

@Johnny Joker: Hol vannak ilyen felekezetfüggetlen biblatanulmányozó körök? Én még nem hallottam ilyenről, lehet, hogy az én tudatlanságom. Hogyan működik ez? Leülnek az emberek, olvassák a Bibliát. Egyik hisz a szentháromságban, a másik nem. Egyik szerint mindenki a mennybe megy, a másik szerint a Földön marad, de ehhez egy másik bolygóra teszik átmenetileg, mert itt minden elpusztul tűzzel. Egyik szerint el kell mennünk az emberekhez a bibliai üzenettel, a másik azt mondja, majd megtalálnak az emberek. Mindenki bólint, majd hazamegy, és továbbra is azt hiszi amit eddig?
Ha ennyire toleráns egy ilyen kör, akkor igazságos dolog itt szidni a jehovistákat? Ha nincs ebben a bibliaolvasó körben egy szellemi vezetés, valaki, aki mondjuk más tanulmányozó körrel egyeztet előtte, és az ő állásfoglalását képviseli, nem kezdődik az idézlek "megvezetés"?
Szavaidból feltételezem, hogy jársz ilyen bibliatanulmányozó körbe. Ha minden Bibliaértelmezés jó (hisz felekezetfüggetlen), akkor ez hogyan van összefüggésben azzal, ahogyan Jézus keményen fellépett minden, a Bibliát félremagyarázó vallásvezető ellen? Vagy van szentháromság, vagy nincs. Vagy meghal a lélek, vagy nem. Vagy szükség van gyülekezetre és vénekre, vagy nincs. Az én olvasatomban nincs "lehet, vagy talán", mert akkor miért volt gondja Jézusnak a Jezabel befolyással, vagy a Nikolaus szektájával?
Ha van is szentháromság, meg nincs is, akkor lehúzhatjuk a Bibliát a WC-n mert semmi vezetést nem ad, ha mindent elfogad.

Ergó: kell lenni egy világos, érthető, könnyen felismerhető egységes tanításnak, ami az igazság. Ha pedig egy út van, akkor a többi tévút.
Melyik ez?

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.07.14. 17:03:48

@vonat35:
Kedves Vonat!

Velemenyem szerint az a mod, ahogyan felteszed a kerdeseidet, az Ortorony-tarsulat logikajat koveti, ami ugyan mindenkire ra akarja tukmalni az egyetemes igazsag koncepciojat, ami leginkabb az o tanitasuk. Ha teged ez boldogga tesz, akkor nyugodtan kovetheted, senki nem mondja, hogy ne tedd.
Ennek az oldalnak az a celja (legalabbis az egyik), hogy egy forumot nyujtson azoknak a szemelyeknek, akiket a JT tanitasai megbotrankoztattak vagy, bizonyos esetekben, kart okoztak. Ez az a bizonyos erem masik oldala, amit nem art figyelembe venni valakinek, mielott elkotelezne magat a JT mellett.

Ez azonban semmikeppen sem jelenti azt, hogy itt egy uj vallas alapitasarol lenne szo es barki is felvallalna akar a honlap uzemeltetoje vagy az itt kommentelok kozul masok szellemi iranyitasat. Pont ez az egyik lenyege a dolognak, hiszen akar hivo, akar nem hivo, de egy erzelmileg-szellemileg erett egyen tudja, hogy ilyen felvallalasra nincs szukseg, mert mindannyian szemelyesen fogunk felelni Isten elott a tetteinkert.

Amikor a valos elethelyzetekkel nezunk szembe, akkor mindannyiunknak egyenileg kell bizonyos kovetkeztetesekre jutni az igazsagot illetoen, a tapasztalat szerint akarmelyik vallasbol is indulunk ki. Egyik nezetet (vagy vallast) sem lehet a masik ala vagy fole rendelni, kijelenteni igaznak vagy hamisnak, mert mindegyikben van mindketto elembol boven es az erintett egyen felelossege ezeket szetvalogatni es alkalmazni a sajat eletere.

Az Ortorony Tasulat azert kerult itt teritekre mert
1. azt allitja magarol, hogy birtokolja es kepviseli a 'megmentes egyeduli helyet'
2. rengeteg volt es meg mindig aktiv tag szenvedett/szenved karokat a Tarsulat tanitasainak kovetese vegett, ami sehol mashol nincs publikalva (legalabbis nem a szervezeti kiadvanyokban).

Igy akik nyitott elmevel kozelitik meg ezt a kerdest, azok megerthetnek sok olyan folyamatot a gyulekezetukben es a sajat eletukben, amiket a OT szeretne eltitkolni eloluk.

Az elet (ellentetben az Ortorony-elgondolassal) nem fekete es feher, vagy ezt hiszem, vagy azt eldontendo kerdesek sorozata. Nem biztos, hogy valaszt kapunk a mindennapi gondjainkra ha tisztazzuk a Haromsag vagy a tuzes pokol vagy egyeb vallasi tanitasok kerdeset.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.07.14. 17:27:20

@karalabe4: Nekem is ilyen (határozott) érzésem volt a kérdés-felvetéssel kapcsolatban.
Mi,akik évekig voltunk a Szervezetben, már félszavakból is értjük egymást. Meggyőződésem szerint, az a felekezet, amely azt jelenti ki,hogy "nála az Igazság",és Ő "az egyetlen, hiteles keresztény SZERVEZET", akkor annak fel kellene mutatnia kétezer éves SZERVEZETI, folyamatos történelmi múltat. Ugyanis maga az Úr Jézus Krisztus szavatolja,hogy az Ő Egyháza soha nem szűnik meg: >>"Én pedig azt mondom neked: te Péter vagy, én pedig erre a sziklára fogom építeni a gyülekezetemet, és a hádesz kapui nem fognak diadalmaskodni rajta."<< (Máté 16:18,-az "Új Világ fordítás" szerint)

vonat35 2011.07.14. 17:37:25

@karalabe4: Kedves karalábé!
A Bibliában a törvényszövetség óta Isten az emberek értékrendjére bízta a vallást? Amikor úgy gondolták a zsidók, hogy bika szobrot emelnek, úgy tisztelik a teremtőjüket, mi volt a válasz az égből? Csak így tovább, mindenki csinálja úgy, ahogyan gondolja? A több, mint 600 parancs, utasítás azt mutatta, hogy: emberek, szabadon döntsetek, így is jó, úgy is jó? Miért óvott Pál a közelgő hitehagyástól, ha Istennek mindegy, és egyik vallás sincs a másik előtt vagy fölött.
Ez a mostani társadalom fő problémája: mindenkinek igaza van, éljen úgy, ahogyan jónak találja. Csakhogy Somogyvárit idézve a 100 ÉN gyengébb, mint a 10 MI.
Ezt a világot a sok ÉN a kihalásba viszi max. 50 éven belül. A bibliai alapelvek adhatnak egy vázat a MI kialakulásához, és ezzel együtt az egyetlen esélyt egy fenntartható, normális világ létrejöttéhez a jövőben. De ha azt mondjuk, hogy mindenki maga értelmezze, akkor nincs váz, marad megint egy csomó ÉN.
A Biblia számos egyértelmű alapelvet ad. Ezeknek lehet megfelelni, vagy nem megfelelni. nincs 3. válasz. A mindennapi gondjainkat pedig nagyon is érinti, hogy az alapelveket alkalmazzuk-e vagy sem.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.07.14. 18:26:59

@vonat35:
Kedves Vonat!

Neked ki mondja meg, hogy ne azt csinald, amit akarsz? Valoszinuleg senki, mert meg ha koveted is a szervezet utmutatasait, akkor is az a te dontesed, es igy azt csinalod, amit te akarsz.

Istennek nyilvan nem mindegy, hogy mit tesznek az emberek az o neveben eladva azt kulonbozo vallasok formajaba, de ezt majd o eldonti, hogy valami helyes-e vagy sem.
Itt arrol volt szo, hogy letezik-e egy helyes ut? Idezlek:
-'kell lenni egy világos, érthető, könnyen felismerhető egységes tanításnak, ami az igazság. Ha pedig egy út van, akkor a többi tévút.
Melyik ez?'

Velemenyem szerint ilyen egyeduli helyez ut nem letezik, mert az emberek kulonbozoek es mindenkinek mas dolog helyes. Az emberek sokszinuseget Isten is figyelembe veszi es tiszteletben tartja az egyenek donteset
Az Ortorony tarsulat ezt nem teszi meg es jollehet az 'egyeduli igazsag birtokosakent' tetszeleg es nagykepuen itelkezik mas vallasok felett, addig nagyon is sok soprogetnivaloja lenne a sajat haza tajan is, amint e honlap tapasztalataibol is kiderul, ami a legtavolabbrol sem jarult hozza eddig egy 'normális világ létrejöttéhez'.

Az egyenek a sajat eletukert felelosek es elsosorban csak magukra szamithatnak. A Biblia alapelveit lehet alkalmazni az eletben, de barmilyen vallasos tulkapas vagy szelsosegesseg, ami jellemzo sajnos JT-ra, nem segiti elo az altalanos moralitast, mint ahogyan ez kiderul a honlap tapasztalataibol.

Szerintem igen is van 3.valasz, de ha neked ketto is eleg, akkor 'legyen a hited szerint', ahogy Jezus is tanitotta.

metanoia 2011.07.14. 20:43:03

@vonat35:

" Miért nem tudjátok magatoktól eldönteni, hogy mi a helyes?" Lk. 12:57. Egyszerű ford.

„De miért nem ítélitek meg magatoktól is, hogy mi az igazságos? Protestáns ford.

Mindenki egyénileg fog megállni a Krisztus ítélőszéke előtt és nem hivatkozhat majd arra, h de nekem ezt tanították az x vagy y vagy z egyházban.
Hol van az megírva a B-ban, h akár a szentháromság, a pokol, a lélek halhatatlanság, húsevés, szombat v. vasárnap, v mi történik az ezer év előtt/alatt/után szerint leszünk számon kérve?
Ezek a dolgok tőlünk függetlenül fognak megtörténni, v. nem megtörténni.

Nem ez a lényeg!

Ismerem-e az én megváltómat?
Kapcsolatban vagyok-e Vele?
Követem-e őt?
Hagyom, h a Szent Lélek/Szellem irányítson?
Azokban a jó cselekedetekben járok-e amiket az Örökkévaló elkészített személy szerint a számomra?
Isten munkálja mind az akarást, mind a véghezvitelt.

Hol lehet a Bibliában azt olvasni, h aszerint lesz az üdvösség, h milyen tantételeket vallottunk, v. nem vallottunk?

Az ószövetség elvárásait nem lehet összehasonlítani az újszövetség elvárásaival.
Jézus két parancsolatban foglalta össze a törvényt.Gondolom ez elég egyértelmű mindenki számára. Azon nincs mit csűrni, csavarni, h szó szerint kell-e érteni v. sem.

A világot pedig nem az emberek fogják megváltoztatni, jobbá tenni.
Az Úr Jézus visszajövetelét minden keresztény közösség várja.

Mennyivel jobb, h valamelyik közösség, v. szellemi vezető mondja meg h mit kell hinni, és mindenki azt a tévhitet vallja?
Nem a szentháromság hite v. nem hite teszi jobbá egy ember életét, hanem a megváltó Úr Jézus.
Ha nincs kapcsolatom Vele, azt fogja mondani távozzak sohasem ismert engem.
Az ismeret önmagában nem jelent semmit.
A farizeusok nagyon jól ismerték az írásokat.
Nem tanrendszerek fognak üdvözíteni, hanem az élő Jézus Krisztus.

"Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz." Rm. 10:9

"Aki azonban segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." Csel.2:21

"Ők pedig így válaszoltak: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!” Csel. 16:31.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.07.15. 07:24:01

@vonat35: Üdv! Akiket személyesen ismerek az oldalról azok betartják a bibliai alapelveket. És ugyanannyira sőt még jobban mint amit 18 év alatt bent láttam a szervezetben. Így máris van 10 MI.
Hogy a háromságban hiszel-e az nem bibliai ALAPELV szerintem, és nem befolyásolja a MI-t, ugyanúgy elfogadjuk egymást és nem esünk a másik fejének habzó szájjal egy ÚVF-et csapkodva az arcába.
Az alapelvek betartása a lényeg és nem a képmutatás, bíráskodás és az, hogy sokan vagyunk egy épületben.

A korábbi kérdésedre a válaszom: www.bibliaexaminer.org.uk/bekesi1.html

vonat35 2011.07.15. 11:22:39

@karalabe4: Azt mondod:
Velemenyem szerint ilyen egyeduli helyez ut nem letezik, mert az emberek kulonbozoek es mindenkinek mas dolog helyes. Az emberek sokszinuseget Isten is figyelembe veszi es tiszteletben tartja az egyenek donteset.
Az Éden kertben nem így látta Isten, Bábelnél, Nóé napjaiban, Szodománál sem bízta az emberekre, hogy maguk döntsenek a jó és rossz felől. Jézus sem hagyott kétségeket a farizeusok (a mai júdaizmus megfelelője) imádatának helytelenségéről, vagy a Nikolaus szekta tevékenységérről, Pál intette a korintusziakat a széthúzások, és a paráznaság megtűrése miatt.
Istennek mindig világos elvárásai voltak az emberekkel kapcsolatban, amiket nem lehet többféleképpen követni. Pl.: Tartózkodjatok a bálványimádástól. Az, aki meghajolva keresztet vet egy templom oltára előtt, nem követi ezt az alapelvet. Fekete-fehér.
Az első században amikor már több, a joker által említett körbeülős bibliatanulmányozó csoport működött, előfordultak téves értelmezések. Mi történt ilyenkor? Pál, Péter, vagy más apostol odament, és intette őket, helyretette a rossz elgondolásokat. Egységes elveket követtek. A kérdésem az, hogy ha nem a csúnya fúj, russelista jehovista csapat akkor ki teszi ezt ma meg jól? Ki szól oda egy bibliatanulmányozó körnek hogy srácok, ne hajoljatok meg az oltár előtt? Az első századi minta szerint oda kell szólni.

vonat35 2011.07.15. 11:37:18

@metanoia: Azt mondod: Jézus két parancsolatban foglalta össze a törvényt.Gondolom ez elég egyértelmű mindenki számára. Azon nincs mit csűrni, csavarni, h szó szerint kell-e érteni v. sem.

Ez a honlap a szeretetről szólna? Azon röhögni gúnyos kacajjal, hogy valaki tolt egy Istenfélő ember Facebook oldalára egy pornóképet, amit ha az illető észrevesz, valószínűleg egyből törli, az én szememben kisstílű, Blikk színvonal. Ez hogyan jön össze a felekezetfüggetlen, mindenki azt hiszi mit akar elvvel? Inkább örülni kéne neki, hogy ez a szerencsétlen jehovista meg a veresegyházi társai még tesznek valamit istenért, szemben az emberek 8/10-ed részével, akik semmit sem tesznek.
Az ökoménia jegyében dícsérni kéne őket, nem blogot csinálni a fikázásukra.

vonat35 2011.07.15. 11:47:02

@Johnny Joker: az 10 db MI, vagy ahányan a csoportban vagytok. Ha a másik csoport úgy imádja Istent, ahogy gondolja, szabadon, akkor csoportszinten lesz az ÉN.
Egy teljes világot kéne újra gondolni a nagy radírozás után, ehhez MI kell, nem 100.000 gyülekezetszintű ÉN, különben ugyanaz marad minden, mint most.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.07.15. 12:54:56

@vonat35: Üdv!
Kedves vonat35! Nagyon sokan vannak úgy, ahogy te. Kibújt a szög a zsákból, kiderült, hogy a brooklyn-i vezetés nem Istentől jön, azonban a JT-nál megtanult mértékek szerint vizsgálva egy felekezet, vallás sem állja meg a helyét.

Tapasztalataim szerint négy út áll az illető előtt:
1) kevesen hasonló, bár kisebb, kevesebb komprumisszumokkal csatlakoznak egy másik nem ennyire képmutató felekezethez, bár nem igazán azonosulnak teljesen vele, esetleg néhány tannal nem értenek egyet, de eljárnak az adott gyülekezetbe és igyekeznek betartani a Biblia alapvető irányadó mértékeit, továbbra is keresztényi életet élnek, életük nem változik drasztikusan, de sokkal boldogabban élnek

2) a nagy többség miután rájött, hogy becsapták felekezetfüggetlen keresztény marad, vagy eljár felekezetfüggetlen bibliakörökbe vagy nem, de továbbra is olvassa a Bibliát és igyekszik betartani annak Isteni alapvető irányadó mértékeit, az emberi bölcselkedésekben, tanokban, dogmákban nem hisznek többé, továbbra is keresztényi életet élnek, életük nem változik drasztikusan, de sokkal boldogabban élnek

3) szintén kevesen a csalódás miatt elveszítik istenhitüket, és a vallásokba, felekezetekbe vetett bizalmukat (hiszen "Jehova Tanúinál már csak rosszabb vallások lehetnek, és ha ez sem igaz akkor mi?") szakítanak a vallásossággal és ateistává válnak, vagy valamennyire hisznek még Istenben, de a Bibliát felteszik a polcra - a keresztények szerint ez az egyik szempont amiért destruktív felekezetnek tekintik JT-t. Értékrendjük megváltozik, más világnézetek után érdeklődnek, elméjük kinyílik és boldog felvilágosult életet élnek, beszűkült dogmáktól és kitaposott ösvényektől mentesen. Némelyek sajnos azonban más választ nem keresnek, életcéljukat elveszítik és átesnek a ló másik oldalára: alkoholisták, öngyilkosok vagy valamilyen függőség rabjai lesznek - ez az egyik szempont amiért az emberek általánosan destruktív vallásnak tekintik JT-t. Szerencsére kevés az ilyen ember.

4) nagyon sokan pedig a felismerés ellenére megalkudnak önmagukkal, "leköpik a tükröt" és továbbra is tanúk, vagy rendszertelen tanúk maradnak. továbbra is megpróbálják magukban keresni a hibát, "várnak Jehovára", "az utolsó idők próbáinak" tekintik helyzetüket (ki van ez találva brooklynban) elnyomják a felismerést és főként a kizárólag JT kapcsolataik miatt (család barátok munkakapcsolatok) továbbra is tanúk, látszat-tanúk, alsópolcos tanúk maradnak. Kiégve, boldogtalanul, kételyekkel és kérdésekkel tele, álarcmosollyal folytatják tanú pályafutásukat, de legbelül ők is érzik, hogy megalkudnak önnmagukkal - ez is nagyon veszélyes, sokan depresszióba, függőségekbe vagy öngyilkosságba esnek, boldogtalanok

Ez a blog azért készült, hogy a fentebb említett embercsoportoknak segíséget nyújtson, illetve, hogy felébressze, kiszabadítsa az arra méltó tanúkat. Valóban vannak bulvárcikkek, nem tagadom, de körülbelül 5%-ban fordulnak elő. Ennyi kell is és ez még belefér, azonban gondolom észrevetted, nem ez a fő profil. A többi cikk felvilágosító érvelés, hosszú kutatásaim/nk és fordításaim/nk eredménye amelyeket bármelyik tanú megcáfolhat, megvizsgálhat és utána kutathat. Ha beküldi az alátámasztott cáfolatát, kiteszem postban!! Eddig nem érkezett egy ilyen sem...
ÉN soha sem mondom, hogy erre és erre mert ez és ez a jó. Mi a rossz irányt mutatjuk és válaszokat nyújtunk azoknak akik keresik, de nem útmutatást. Ha a négy út közül valamelyikre vagy egy másik nem említettre lépsz, az a te döntésed, senki sem ítél el érte közülünk.

Valóban az egyik legnehezebb kérdést tetted fel: Rendben nem ők az igaz vallás, de akkor merre tovább?

Én merem azt válaszolni, így 22 évesen, hogy nem tudom! Merem ezt mondani neked, és szerintem ettől nem leszek kevesebb. Vannak akik azt hiszik, hogy tudják, örülök neki, ám sokan újra becsapják magukat egy kisebb hazugsággal! Én nem tudom, de az biztos, hogy nem brooklyn felé, erre a fejemet teszem, és büszkén vállalom a halált ha ebben tévedek.

Véleményem azonban van: szerintem döntsön mindenki a saját belátása, szabad akarata és hite szerint, amíg azt nem kényszeríti másra. Az aranyszabályt pedig tartsa be mindenki... ÉN is, MI is, TE és TI is. Ezt azonban bátran tanácsolom mindenkinek!

Szép napot!

Ping-Pong 2011.07.15. 15:02:11

Kedves vonat35!

Mint a blog másik szerkesztője, szeretnék én is szólni hozzá néhány szót. Először is köszönöm, hogy benéztél ide, és beleolvastál a posztjainkba. Végigolvasva a hozzászólásaidt a következő észrevételt tenném:

Lényegében azzal indítottál, hogy hozzánk szegezted azt a kérdést, hogy mondjuk meg, hogy ha JT-i nem Isten szervezete, akkor mégis ki az. Ezzel több probléma is van. Először azt szögezném le, hogy JT-i kritikusai nem alkotnak valamiféle ellen-rabszolga-osztályt, és így nem is tudnak erre egy egyöntetű választ adni. Én úgy határoznám meg, hogy mi a feladatunk nem is az, hogy erre választ adjunk, legalábbis nem ezen blog keretei között.

Feladatunkat egy afféle házassági krízisekben tanácsadó személyhez hasonlítanánk. Tegyük fel, hogy van egy személy, akinek a házastársa egy erőszakos bunkó, csalja a partnerét, alkoholista, fizikailag és szellemileg is kizsigereli őt, tehát lényegében semmi örömöt nem ad, csak szenvedést okoz. Na, most erre bármely józan tanácsadó azt mondja, hogy ha semmiféle más megoldás nem segített, akkor a legjobb az lesz, ha angolosan kilép ebből a rossz kapcsolatból. A te reakcióid itt olyan, mintha a példában szereplő személy egyből rákérdezne, hogy „jó, de ha nem ő az igazi számomra, akkor mégis ki az, ki lesz az én párom ezentúl?” Teljesen egyértelmű, hogy a tanácsadónak ebben a helyzetben nem feladata erre választ adni.

Én például egy keresztény egyház tagja vagyok, de ezen blog keretei között nem kívánom a magam felekezetét reklámozni, hiszen nem ez a rendeltetése. Ami az én személyes tanácsomat illeti: én úgy gondolom, hogy ha valaki hosszantartó és alapos mérlegelés után úgy dönt, hogy távozik az Őrtorony-felekezetből, akkor egyáltalán nem tanácsos azonnal hanyatt-homlok rohanni bármely más vallásfelekezetbe. Szerintem a legjobb döntés ilyenkor, ha egy bizonyos mennyiségű ideig félreteszi ezt a kérdést, és ez időt arra szánja, hogy feldolgozza az Őrtornyos múltját. Csak úgy, mint egy vége szakadt kapcsolat esetén is ugyanez a teendő: hagyni kell magunknak egy bizonyos időt, amíg pihentetjük a kérdést, hogy gyógyuljanak a sebek, tisztuljon az elme, stb. Hogy kinek ehhez mennyi idő kell, az egyénfüggő: valakinek fél év, valakinek három év. És az Őrtorony hatását csakugyan ki kell pihenni!

Mi nem a JT-embereket akarjuk bántani, sem az személyes hitüket kifigurázni. Ennek a blognak az a célja, hogy a magyar olvasóközönség számára is elérhetővé tegyünk olyan információkat, amelyek hozzátartoznak az Őrtorony Társulattal kapcsolatos valósághoz. Úgy gondolom, hogy nem tisztességes ilyen számonkérően nekünk rontani ezért a tevékenységükért, ha egyszer JT-i ugyanezt teszik pepitában. Nemde telve vannak az Őrtorony-kiadványok a többi vallást gyakran igen csak alpári stílusban elszidalmazó megjegyzésekkel? Tán JT-inek joga van más vallású embereket felkeresni hívatlanul és kioktatni arról, hogy az ő világnézetük piszkos, démoni szemét, de ha JT-it éri kritika, akkor mindjárt jön ez az odavetés, hogy „Mit szidtok minket, csak rombolni tudtok?” stb. Ez így kettős mérce, és tisztességtelen eljárás.

Amikor arra mutatunk rá, hogy az Őrtorony Társulat NEM lehet az Isten szervezete, akkor ezzel nem akarjuk azt sugallni, hogy ebből valamiféle magányos, individualista kereszténység következne. Nem, a kereszténységnek csakugyan van közösségi vetülete is, ezt eszünkbe sem jutott tagadni. Azonban tény, hogy az Őrtorony-szisztémában működő szélsőségesen uniformizáló kollektivizmus sem épp bibliai módszer. Noha többször is végigolvastam a Bibliát, de soha sehol nem olvastam benne Őrtorony-kiadványok szisztematikus bevésés-célzatú tanulmányozásáról (talán a brooklyniakhoz írt levélben kellett volna keresnem?), sem királyság termekről, kerületkongresszusokról, napiszövegekről, arra a hétre kiírt kérdésekről, amit a „szántóföldön” fel kéne tenni, de még csak aktatáskával házaló „hírnökökről” sem. És a példát még egy jó darabig sorolhatnám.

Mi nem azt mondjuk, hogy az egyénnek korlátlan szabadsága van, és hogy joga lenne olyan kérdésekben felülbírálnia az Isten szavát, amit Isten egyértelműen kijelentett. Ám azt állítjuk, hogy az Őrtorony tanításában számtalan olyan rendelkezés van, amely nemhogy nincs benne szó szerint a Bibliában, de még az sem igaz, hogy szükségszerűen levezethető lenne. Hiszen ezt még az Őrtorony története is mutatja: hány és hány „új világosság” és „kiigazítás” történt már azóta, hogy 130 éve ez a szervezet működik? Na most kérdem én: ha MÉG ők is olyan sokat ingadoztak, akik saját bevallásuk szerint Istennel állítólag olyan különleges nexusban állnak, hogy ez alapján bennük elvileg vakon bízni kellene, akkor nem lehet, hogy esetleg ezek a dolgok, amiben „még” ők is oly sokat ingadoztak „talán” még sincsen olyan „egyértelműen” benne a Bibliában? Ha pedig így van, akkor nem gondolod, hogy talán az Őrtorony Társulat bizonyos elvárásai nem Isten parancsolatai, hanem csak embereké? Ha pedig így van, akkor nem gondolod, hogy jogos ezekre ekként tekinteni? Ha pedig ők azt állítják, hogy őket az Isten kinevezte egy olyan posztra, ahonnan szabad nekik dirigálni, akkor nem gondolod, hogy nem csak hogy TELJESEN JOGOS, hanem egyenesen szükségszerűen indokolt, hogy ez ügyben számon kérjük a bizonyítékot, hogy mégis mire föl állítod ezt, kedves Brooklyn?

Azok a bibliai precedensek, amiket te felhoztál, egyáltalán nem igazolják önmagában az Őrtorony gyakorlatát, valahogy így: „a bibliában is megrótták az egyet nem értőket, tehát mi is jogosan ugyanúgy tesszük ezt”. Igen ám, csak a lényeget elfelejted: akiket ott megrótták azok vagy teljesen egyértelmű keresztény alaptételeket (pl. Jézus feltámadását) tagadtak, vagy pedig olyan gyakorlatot folytattak, amelyek szintén egyértelműen el vannak ítélve a Bibliában. De ha egyszer olyan tézisekről van szó, amire „még” az Őrtortonynak is évtizedekbe telt, míg az éppen hatályos „világosságot” kispekulálta, ott teljesen jogos a felvetés: ez így nincs benne a Bibliában, az ŐT-féle érvelés meg úgyis megmagyarázott már mindent és annak az ellenkezőjét is, meg még ki tudja hány „új világosságot” fognak elénk tolni. És ha így van, akkor mégis mire föl várja el, hogy engedelmeskedjenek neki?

Arról nem beszélve, hogy az az egyház, ami az apostoli korban volt, amiről az Újszövetségben olvashatunk, az nem azonos az Őrtorony Társulattal, amit nem Jézus alapított, hanem csak egy ember: Russel. Az pedig szerintem tökéletes tévedés, hogy majd’ két évezredig nem olt igaz kereszténység, az igaz egyház soha nem szűnt meg, ez ellentétben áll Jézus Máté 16:18ban tett ígéretével. A Biblia az Isten egyházának csakis egy alapítást tulajdonít, nem jósol Russelről, nem beszél az egyház újraalapításáról, és JT-i nézete a „nagy hitehagyás” mindenre jó legendájáról, nos azt nem igazolja az történelem, és azok a versek, amiket ennek támogatására idézgetnek, azok sem állítják önmagukban azt, azt csak az Őrtornyos értelmezés teszi hozzá. Ha pedig így van, nem is hivatkozhat arra, hogy „ha nekik joguk volt, nekünk is”, hiszen hiányzik az a szükségképpeni kapocs a kettő közt, ami ehhez kéne, ti. a legitimitás.

Abban szerintem pedig tévedsz, hogy az a templomba járó személy, akik „meghajolva keresztet vet egy templom oltára előtt”, az emiatt ab ovo bálványimádó gazember lenne. A bálványimádás azt jelenti, hogy valaki nem, vagy nem csak az egy igaz Istent imádja, hanem valaki vagy valami mást is. De most te tényleg azt gondolod, hogy a templomba járó emberek a szobrokat vagy az olajfestéket imádják, hogy azt hiszik, hogy az az Istenük? Ilyen szintű ostoba ellenszenves vélekedést neveltek beléd a kiadványok a többi keresztényről? Megsúgom, hogy az ÖSSZES keresztény felekezet EGYEDÜL ugyanazt az Istent, ugyanazon néven (JHVH, Jahve, Jehova) imádja, mint Jehova Tanúi. Ha viszont ez igaz, akkor bálványimádónak sem szabad elszidalmazni őket. Pláne, hogyha azok lennének, akkor éppen azon versek alapján, amiket JT-i idéznek az őket elhagyó személyek való ignorálásának igazolására, azok alapján szóba se szabadna velük állni, hiszen azok szerint a bálványimádókkal nem szabad ;-)

A honlap nem a szeretRŐL szól, hanem az Őrtorony TársulatRÓL, a „Jehova Tanúi” néven futó vallásszervezetRŐL, méghozzá a szeretet nevében. Mint mondottam, nem a sértegetés, a rombolás a célunk, hanem a felvilágosítás. Az általad felhozott facebookos példád sem talált be: a cél itt nem annyira a „gúnyos kacaj”, hanem ezzel rávilágítunk, hogy JT-i azon önértékelése, mely szerint ők ab ovo különbek, mint bárki más – nos ez nem felel meg a valóságnak. Pedig milyen szépen be lehet helyettesíteni a vámost lefitymáló farizeus szövegét egy olyan JT-ével, aki büszkén sorolja, mint valami tőzsdeügynök a ez eredményeit, hogy „ők” mit NEM csinálnak (nem drogozunk, nem alkoholizálunk, nem…), ők milyen jók, szépek és becsületesek, nem úgy mint bárki más. Nos, ha ők nem reklámoznák így magukat, és nem szájalnának kárörvendően a többi felekezetben lévő erkölcsi botlásokról, akkor nem kéne ilyen módon emlékeztetni őket arra, hogy bizony egyáltalán nem különbek ők sem, mint a többi hívő keresztény.

Azokat a JT-ket pedig, akik csakugyan erkölcsös és tisztességes módon élnek, azokat ezért becsüljük, és nem tagadjuk le az erényeiket. Fenntartjuk azonban, hogy ez csakis a Bibliát igazolja, és nem az Őrtorony-felekezet, amely őket cégérként használja fel a maga hierarchiájának tömjénezésére. Tisztességes és erkölcsös módon élni pedig nyugodtan lehet Őrtorony nélkül is, ez pedig azt jelenti, hogy nem is nélkülözhetetlen elem, sőt semmi szükség rá.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.07.15. 19:01:33

@Ping-Pong: Nagyon-nagyon szépen köszönöm! Igen, erről van szó. Én is 'anno 2009 nyarán , Barna Zoli halála után ( exjt.hu ) ezért kezdtem blogolni. Mennyiszer megkaptam kedves Jehova Tanúitól: "Miért_mocskolod_Jehova_Isten_Igaz_népééét_Nagyonrosszuljáársz!!!"<< (Igen, ilyen hangvételben) Az Őrtorony- agymosás miatt nem veszik észre: Óriási a különbség a szidás, a szubjektív vélemény-hangoztatás,és az objektív, bizonyítékon alapuló kritika. "Természetesen" a brooklyni vezérkar írhat bármit "a kereszténység bűneiről" - csak az ő bűneikről,hamis tanításokról nem írhat. Istennek hála, sok sok kedves (-és nagyon bátor!) Jehova Tanúja olvassa sorstársaik oldalait- evvel is bizonyítják: ők sem hiszik,hogy az Őrtorony tanítása, -tilalmai- maga Jehova tilalmai lennének, -lásd a "hitehagyottak" ( helyesebben: a Bibliához ragaszkodók) írásainak olvasásának tilalma.

metanoia 2011.07.15. 19:01:51

@vonat35:

" Azon röhögni gúnyos kacajjal... "

Légyszíves idézd be aki ezt tette, ha pedig nem történt ilyen akkor ne vádaskodj.

Jehova Tanúinak hívják a közösséget, akit te lejehovistázol.
Annyi tiszteletet megérdemelnek, h ne gúnynéven nevezd őket.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2011.07.15. 22:43:35

@vonat35:
Ezt irod:
'Az Éden kertben nem így látta Isten, Bábelnél, Nóé napjaiban, Szodománál sem bízta az emberekre, hogy maguk döntsenek a jó és rossz felől. Jézus sem hagyott kétségeket a farizeusok (a mai júdaizmus megfelelője) imádatának helytelenségéről, vagy a Nikolaus szekta tevékenységérről, Pál intette a korintusziakat a széthúzások, és a paráznaság megtűrése miatt.
Istennek mindig világos elvárásai voltak az emberekkel kapcsolatban, amiket nem lehet többféleképpen követni. Pl.: Tartózkodjatok a bálványimádástól. Az, aki meghajolva keresztet vet egy templom oltára előtt, nem követi ezt az alapelvet. Fekete-fehér.'
Es: 'A Biblia számos egyértelmű alapelvet ad. Ezeknek lehet megfelelni, vagy nem megfelelni. nincs 3. válasz.'

Kerdeznem toled , kedves Vonat, hogy akkor most te alkalmazod a bibliai alapelveket vagy sem. Azzal pl, hogy ezt az oldalt olvasod, amit az Ortorony Tarsulat egyertelmuen tilt a kovetoinek? (ne erts felre, engem nem zavar, ha itt vagy, sot orulok neki.)
Vajon tudnak a gyulekezeted venei arrol, hogy itt kommentelsz? Ha elfogadod a JT vezetoseget az eletedben, akkor nemde a jatekszabalyok szerint kellene jatszanod?
Tehat te magad is azt a bizonyos harmadik utat koveted, amirol azt allitod, hogy nem is letezik. Akkor most hogyan iteled meg magadat? Vajon a tokeletlensegre hivatkozol, mint altalanos kifogas JT-nal?
De ha ezt is tenned, igazad lenne, mert az vagy, mert mindenki az. Akkor miert nem lehet a tobbi embert is eszerint tekinteni? Miert kell oket hitehagyottaknak kikialltani rogton es kiatkozni oket a gyulekezetbol, elszakitva ezzel csaladtagjaiktol es barataiktol? Vajon ez nem kettosmerce megint?

Mondd csak meg a gyulekezetedbe, hogy mivel foglalkozol, aztan figyeld meg az eredmenyet. Nagy valoszinuseggel nem fog nekik tetszeni es hamar kivul talalnad magad a szervezetbol, megha olyan vadakkal is lennel gazdagabb, amirol azt sem tudod mik. Akkor te is, jelkepesen szolva 'alulrol szagolnad az ibolyat' es kivancsi lennek, hogyan valtozna a velemenyed a testvereidrol.
Ha pedig csak az altal vagy kepes bennmaradni a gyulekezetben, mert kepmutatoskodsz, mert megjatszod magad masok elott es eltitkolod valodi enedet, akkor semmi jogod nincsen itt az eszt osztogatni masoknak.

De hat nekunk is jar valami szorakozas....

22. az Elem. 2011.07.17. 08:43:57

kedves vonat35!
Ragaszkodsz ahhoz, hogy a Társulat Isten küldötte a vég idején.
Kérdezem Tôled: Mi bizonyítja, hogy a Társulat Isten által kinevezett Vezetô?

vonat35 2011.07.18. 09:48:31

@Johnny Joker: Kedves Joker!
Amit írsz, nem rózsás kép. A mindenki értelmezze saját szája íze szerint a dolgokat erőtlen, ellentmondásos, a korábban említett pár tény alapján (töredékét hoztam szóba a teljes példaképnek) messze nem követi a bibliai mintát. Márpedig ha az ember csak egy kisujját mozdítja Isten érdekében, akkor tegye azt "szellem és igazság" szerint, különben annyi értelme lesz, mint Áron aranybikájának.

Az, hogy nemsokára oltják a villanyt a világban, csak a rövidlátók nem veszik észre. A nyomorúság utáni élet csak összetartó, egységes emberiség esetén lesz sikeres, különben végleg vége. Jehova Tanúinál én egy ilyen csoportot ismertem meg. 18 évesen keresztelkedtem, egy rokonom sem volt tanú, eléggé kemény harcokat vívtam éveken át a fél rokonsággal, pl. apámmal aki katolikusként azt vallotta, Isten úgyis megbocsát mindent, ránk bízza a életmódunkat, menjek csajozni végre. Nem tettem. És bár volt a főiskolán szép lány, aki szépen mosolygott rám (mint amilyeneket a Mekiben lát az ember), nem mosolyogtam vissza. Viszont 24 évesen elvettem feleségül életem párját, egy tanú lányt, a nagy Ő-t, és 11 év alatt sem csillapodott ez a nagy szerelem. Érdemes volt betartani a bibliai alapelveket. Én és többtucat közeli ismerősöm örül, hogy megismerte a Bibliát, és reményt kapott. Hogy kitől? Nem a bibliatanulmányozó körökből, hanem Jehova Tanúitól. 30-60-90 évvel ezelőtti hibáik ellenére csak ezen a szervezeten látom, hogy a Bibliai mintát a legszorosabban követi, és beleteljesít próféciákat.
Azért írtam ide, mert te nem lettél kiközösítve, mivel tanú sem voltál még. Veled kívántam kapcsolatba kerülni, nem a többi kommentelővel. Vannak kedves ismerőseim Veresen, és hidd el, nagyon bántja őket sok dolog, ami történt. Ezek emberi hibák, semmi közük az Őrtorony Társulathoz, viszont belegázolhatsz sok őszinte ember lelkébe az írásaiddal. Ostorozd a Társulatot, értelmezd a Bibliát a hitehagyottak szája íze szerint, de már csak apádra való tekintettel sem vall szeretetre a veresi gyülekezettel kapcsolatos "Kacsa magazin" szereped.

vonat35 2011.07.18. 10:26:13

@karalabe4: Kedves karalábé!
Írod:
Nagy valoszinuseggel nem fog nekik tetszeni es hamar kivul talalnad magad a szervezetbol, megha olyan vadakkal is lennel gazdagabb, amirol azt sem tudod mik.
Ha ez így van, az ember gyorsan bent is találhatja magát a szervezetben. Szívállapot és hozzáállás kérdése, nem tökéletlen véneké. Nem szabad a fától nem észrevenni az erdőt. Think big, ne pár emberi hiba alapján ítélj.
Nem leszek törzsolvasója és kommentelője a blognak.

vonat35 2011.07.18. 10:43:23

@Ping-Pong:
Azért lassan kibújik a szög a zsákból, hogy itt nem egy magányos ember saját blogjáról van szó, hanem egy másik felekezet áll a háttérben, akit sért, hogy az Őrtorony szóvá teszi, hogy miért ment az összes nagy egyház Hitlerrel, Churchillel, Roosevelttel együtt a saját egyháztagjait írtani, mert szóvá teszi, hogy miért adnak össze homoszexuális párokat, és a pápa miért hoz rendeletet a Isten nevének a használata ellen.
Mondjuk én nem láttam olyan Őrtorony társulati kiadványt, ahol pl.: az adventista egyház Piripócsi gyülekezetében az egyház szabályaiba ütköző konkrét XY esete lenne részletekbe menően kitárgyalva.

Ha a kettő között nem látod a különbséget, sajnálom.

Toronyőrbácsi 2011.07.18. 10:46:49

@vonat35: Engedj meg néhány észrevételt!
"A nyomorúság utáni élet csak összetartó, egységes emberiség esetén lesz sikeres, különben végleg vége. Jehova Tanúinál én egy ilyen csoportot ismertem meg" Lehet hogy nem voltál elég alapos? "És bár volt a főiskolán szép lány, aki szépen mosolygott rám (mint amilyeneket a Mekiben lát az ember), nem mosolyogtam vissza."Miiiii? Ugyan miéééért? Legalább ne írnád le hogy milyen bigott vagy
"Viszont 24 évesen elvettem feleségül életem párját, egy tanú lányt, a nagy Ő-t, és 11 év alatt sem csillapodott ez a nagy szerelem. " Na ez egy jó pont, csak így tovább. "30-60-90 évvel ezelőtti hibáik ellenére csak ezen a szervezeten látom, hogy a Bibliai mintát a legszorosabban követi, és beleteljesít próféciákat. " Az emberéleteket, tönkretett családokat stb te egyszerűen hibának nevezed? "'Veled kívántam kapcsolatba kerülni, nem a többi kommentelővel."E-mail? "Ezek emberi hibák, semmi közük az Őrtorony Társulathoz, viszont belegázolhatsz sok őszinte ember lelkébe az írásaiddal" Szerintem a tiszta lelkiismerettel rendelkezőket ez egyáltalán nem kell hogy zavarja. A Társulatnak igenis sok köze van ezekhez a dolgokhoz. "értelmezd a Bibliát a hitehagyottak szája íze szerint," Sok " hitehagyottnak" erősebb lett a hite mint amikor tanú volt. És ha tudnád milyen felszabadító hitehagyottnak lenni!!! Ilyen fonák logikával a Repülő Spagettiszörny Egyház előkelő tagja lehetnél.www.hir24.hu/kulfold/2011/07/13/elismertek-a-repulo-spagettiszorny-egyhazat/

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.07.18. 10:58:18

@vonat35: Kedves vonat35! Nagyon örülök a hangnemednek, és annak, hogy értelmes párbeszédet folytatsz! Azt én egy szóval sem mondtam, hogy "mindenki értelmezze saját szája íze szerint" a Bibliát. Azt mondom, hogy mindenki döntse el saját maga (szabad akaratából), hogy merre tovább: saját vagy egy már kitaposott úton megy tovább kereszténységében (vagy azon kívül).

Írod: "Az, hogy nemsokára oltják a villanyt a világban, csak a rövidlátók nem veszik észre."

Nézd, erről az a meglátásom, hogy elég régóta hajtogatják ezt mindenféle csoportok (köztük főként Jehova Tanúi de más millenarista felekezetek is): már majdnem hűde mindjárt, itt a küszöbön kopogtat, zéró hour, vegyetek ruhát a mennybemenetelhez, ne menj suliba, ne házasod, ne legyenek gyerekeid, ne vegyél télikabátot ('75) mert már atyaég pár év, sőt éveket sem kell várni és itt van... (ahogyan több mint 100 éve, és a mostani kongresszusokon is jól a fejükbe mosták ezt)

Mivel ez ennyire elterjedt, és jellemző dolog, (ahelyett, hogy ezzel igazolni látnám a vég eljövetelét,) én inkább a pszichológiai okát, gyökerét vizsgálom ennek a jelenségnek (rengeteg tanulmány szól erről, amiket szakemberek írtak). Nagyon röviden: 'az embereknek (főként, de nem kizárólag az arctalan tömegnek, és egyszerű embereknek) szükségük van hitre és reményre, hogy elviselje léte sanyarú sorsát. Mindig az aktuális kor a legrosszabb. Biztos ismered a mondást: "bezzeg a mi időnkben". A legtöbb ember az élete haladtával úgy gondolja, hogy a világ rosszabb lett. Ezért evidensen, a dolog linearitását nézve örömmel fogadnak el egy olyan nézetet, mely szerint a vég egyszer eljő, és minden rossz megszűnik.'

Nem mondom, hogy a Biblia próféciái nem igazak, de hogy a vallások nem azok, az biztos. Korábban szó volt róla: nem járok bibliakörbe, de néhányszor elmentem már.

Valóban, sok tanú azért marad tanú kételyei ellenére is, mert (a megtanult Őrtorony mérce alapján) úgy látja, hogy JT követik a legszorosabban a Bibliai mintát. De akkor a kérdéseim: Ha így van, az azt jelenti, hogy ők kizárólagosan az egyetlen igaz vallás? Ha így van, annak miért van ennyi áldozata, károsultja "Isten egyetlen földi szervezetének, melynek feje a Krisztus"? EZT nem értem!!
Kérlek sorolj fel nekem próféciákat, amiket beteljesít a brooklyn-i székhelyű Őrtorony Társulat, és szervezetének tagjai!

Köszönöm, hogy megtisztelsz a párbeszéddel! A következőket nem értem: a gyülekezetben előfordult óriási és komoly problémáknak, amelynek rengeteg 'áldozata' lett az utóbbi pár évben semmi köze az Őrtorony Társulathoz??? Ez most jó vagy rossz? Gondolj bele...

Az őszintén hívő megvezetett tanúknak és másoknak sem szeretnék a lelkébe gázolni. Rengetegszer elmondtam már mindenkinek: NE HIDD EL amit itt olvasol, hanem JÁRJ UTÁNA és GYŐZŐDJ MEG RÓLA!!! Utána pedig hozd meg a döntésed, belátásod szerint. A Bibliát nem értelmezem sem 'hitehagyottak' sem mások szerint. Apám egy kiszabadult tanú ;) ezt nem kommentelném tovább, tudjuk, hogy nem paradoxon. A "Kacsa magazinom" bárki megcáfolhatja ezen a földön, akár cikkről cikkre, ezt te is megteheted!!

De adnék egy baráti tanácsot (de mondjuk ez az idézet most egy hiba folytán került a kiadványba ami azóta ki lett javítva?) ami a következő:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Ha ezt megtetted, és MEGVIZSGÁLTAD, KUTATTAD SZEMÉLYESEN például azokat az 1919 előtti tanításokat amelyek alapján Jézus állítólagosan kiválasztotta őket, és ez után is úgy látod, hogy minden okés, akkor nyugodtan maradj tanú. Ehhez a kutatáshoz egy kis segítséget éppen fordítok, itt találod:

jehovatanui.blog.hu/media/file/Egy%20elgondol%C3%A1s%20rabjai%20%233-ig.pdf

Még egyszer: "semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." Úgyhogy hajrá!!

További szép napot neked!

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.07.18. 11:09:27

@vonat35: Ez mondjuk elég átlátszó próbálkozás: "Azért lassan kibújik a szög a zsákból, hogy itt nem egy magányos ember saját blogjáról van szó, hanem egy másik felekezet áll a háttérben, akit sért, hogy az Őrtorony szóvá teszi, hogy..."
A blogot én indítottam én tartom fenn és biztosíthatlak: semmilyen szervezet nincs a háttérben és semmi hasznom nem származik belőle (azon kí. Ping-pong a szerkesztőtársam, akit a blogom indulása után 9 hónappal hívtam meg szerkesztőnek.

Kérlek mutass egyetlen cikket, ami valamelyik vallás mellé áll, és annak az igazát hirdeti!!! MUTASS EGYET!!!

Hiába próbálod a vakvágányra rángatni a sínváltót. EZT A BLOGOT ÉN CSINÁLTAM ÉS EGYIK VALLÁS MELLETT SEM FOG KIÁLLNI, SOHA!!
Remélem ez elég egyértelmű és megnyugodtál.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2011.07.18. 11:28:08

Ha az 1914-es elmélet bukik, akkor az 1918-as "kinevezése" is bukik az Őrtorony Társulatnak.
Akkor -gyakorlatilag- Isteni felhatalmazás nélkül kormányoznak Brooklynból.

Az 1914-es nemzedékről szóló dogmát már 1995-ben "ejtették", mert leégett,akárcsak az egész 1914-es tanrendszer. Kifutottak az időből. Természetesen nem kértek -egyszer sem- bocsánatot a félreprófétálások miatt,hanem önmagát fényezte az önmagát kinevező (!) "Hű_és_bölcs (!) Rabszolga-osztály" Nagy szégyent hoztak a "Jehova" névre evvel is. Sokan a hamis prófétákra mutogatva utasítják el Krisztust.

Nem csak nem tudták, hogy "Jézus Második Eljövetele" 1914-ben kezdődött el, hanem mind a ketten, - Russell,és Rutherford- ragaszkodtak ahhoz, és nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy ők tudták, hogy ez 1874-ben történt meg.

Tehát 1914-re semmilyen "láthatatlan megjelenést" n e m várhattak,-mert azt 1874-re datálták. Akkor meg milyen bizonyíték van az 1918-as "Hű és bölcs rabszolga" >>kinevezésre<< ?
Érdemes elolvasni: bikbak.uw.hu/hs.htm , xjt.atw.hu/prophecies.htm ,
zsotza.blogspot.com/2009/09/1914-krisztus-lathatatlan-jelenletenek.html , ewatchman.uw.hu/about/index.html

vonat35 2011.07.18. 12:03:34

@Johnny Joker:
Sajnálom, hogy csak addig jutottál, mint Pilátus: Micsoda az igazság?
Ha létezik Teremtő, és a Biblia az Ő szava, akkor van egy ilyen igazság. Ha az előbbi kettőben hiszel(?), akkor állást kell foglalnod valami mellett.
Jelenlegi helyzeted nagyon kényelmes a saját szemszögedből, hiszen a felekezettől független, "minden vallás elfogadható Isten előtt" felfogású bibliaolvasási körben végzett imádat(?) semmilyen kötelezettséggel nem jár, semmit nem építesz, senkit sem támogatsz szellemileg, egy nem hívőnek sem mutatsz irányt, csak kritizálsz és rombolsz. Hogyan vagy így fényhordozó?
Kívánom, hogy találd meg az Igazságot, és az ítéletnapon jónak bizonyuljon a választásod.
Ezzel zárom a a pályafutásom a blogon.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.07.18. 12:04:23

@vonat35: Nézd vonat35! Szerintem ezek nem emberi hibák, mert ha egy ember egyszer rosszul csinál valamit, akkor legközelebb már ügyel arra, hogy jól csinálja.
Biztos ismered a mondást: Az okos ember a saját hibájából tanul, a bölcs ember a mások hibájából tanul. A buta ember pedig többször esik ugyanabba a hibába, és abból sem tanul.
Nos ők nemhogy mások (pl. más millenarisa felekezetek) hibáiból nem tanultak, de még a saját (oly sok és súlyos, sőt ismétlődő) hibáikból sem. Mégis "bölcs"-nek nevezik magukat, ez nem kicsit érdekes...

De tudod mit, ne legyenek okosak, se bölcsek, de olvassák már el legalább a megtörténő eseteket és a kritikákat, és mondjuk legyen feltétel a vénséghez egy pszichológiai alaptanfolyam, hogy tudjanak legalább más emberekkel bánni, hogyan kell bizonyos helyzeteket kezelni (depresszió, paráznaság, lelki betegségek, függőségek - ugyanis ezen problémákkal küszködő emberek életmódbeli, érzelmi, lelki tanácsadásához szakemberre van szükség) és nem tönkretenni oly sokak életét inkompetens beképzelt képmutató kioktató kiközösítő módon... legalább ezt megtenné a szervezet! Ezt az egyet!

Itt Veresen egy beszélni alig tudó (160 szavas testvérnek hívják a gyülekezetben a testvérek!) kukás az iskolafelvigyázó vén!! A kicsit értelmesebbje is fogja a fejét az iskola előadásai között, amikor megpróbál beszélni, és most figyelj: tanácsot adni!! Én két darab vasgolyót sem bíznék rá (az egyiket elrontaná a másikat elvesztené =), nem hogy pásztorkodást más emberek élete felett, és ez csak józan ész, semmi több!!!

Gondolom te sem a cipőboltba mész kardántengelyt venni, az urulógushoz szájműtétre, vagy a fogorvoshoz hajat vágatni...

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2011.07.18. 12:38:28

@vonat35: Szentenciád, záró szavaid fejem fölött legyenek igazak... De az Őrtorony Társulat ettől még nem lesz JAHVEH szervezete, én pedig CSAK erre szeretnék rámutatni... és nem feltétlen személyeskedni.

Köszönöm a kommentjeidet!!

(és továbbra is bármikor írhatsz bármit, ne feledd)

jehovatanui.blog.hu/2011/07/08/vita_a_tanukkal

=D

Ping-Pong 2011.07.18. 14:03:32

@vonat35:
Kedves vonat35!

Alighanem erre mondják, hogy gusztustalan. Én kifejezetten azt hangsúlyoztam, hogy tartózkodom attól, hogy bármely felekezetet ezen blog keretei között reklámozzak, az az állításod pedig, hogy „egy másik felekezet áll a háttérben” az meg kifejezetten aljas rágalom. Ez a blog nem szócsöve egyetlen felekezetnek, sem Johnny, sem én mögöttem nem áll egyetlen felezet, és nem is írunk senkinek a nevében. Tudod, azzal indítottál, hogy hozzánk vágtad, hogy ha JT-i nem Isten szervezete, akkor mégis mi következik ebből, gyülekezetnélküli, individualista kereszténység. Én ezt cáfoltam, és csak arra kívántam rávilágítani, hogy TE nem ismersz olyan szervezetet, amely Jehova Tanúinál helyesebben tanítaná a Biblia üzenetét, még nem biztos, hogy nincs ilyen. Erre meg egyből felteszed ezt az ostoba lemezt, miközben a válaszom fontosabb részeire még csak nem is reagálsz?

Senki sem hirdetett sem erkölcsi relativizmust, sem azt, hogy "minden vallás elfogadható Isten előtt". Amit te folytatsz az egy buta hamis dilemma: vagy abszolút lojalitás az Őrtoronyhoz, vagy pedig a külvilág, amelyet egységesen összemosol.

Ki beszélt itt Hitlerről, Churchillről vagy Rooseveltről, hm? Először is egyetlen sem felekezet sem „ment” a saját tagjait "irtani", hanem csak arról van szó, hogy a legtöbb keresztény felekezet nem fogadja el azt a véleményt, amit JT-i is csak 1939-ben újvilágosságoztak ki, mely szerint az Újszövetség tiltaná a katonáskodást. Ez egy konkrét álláspont, amelyet a Biblia alapján szabad vitatni, de ilyen ostoba, primitív, demagóg és hatáskeltő szólamokkal szájalni ellene nem éppen alapos vitázót sejtet. Ezen blog nem _azért_ létezik, mert a felekezeteket „sérti” (?) az, hogy JT-i leírnak múltbeli, adott esetben igaz dolgokat is, hanem azért, mert még ebből SEM következik, hogy az Őrtorony Társulat az Isten szervezete lenne, és hogy engedelmeskedni kellene neki satöbbi. Ezen blog témája ez, és csakis ez, és ha szeretnéd elvinni a témát ilyen irányba, akkor ez a próbálkozásod csődöt fog mondani. Az Őrtorony felekezet tényei (és az ebből fakadó következmény) nem lesznek sem semmisek, de még csak kisebbek sem azáltal, hogy előveszel valamiféle dzsókerérvet a „gonosz nagyegyházakról”. Mellesleg ez azon túl, hogy demagóg, szimpla donatista retorika, és mint ilyen, annyit is ér. Ez körülbelül a vallási viták náci kártyája (reductio ad Hitlerum) - arról meg azt tartják, hogy aki azt előszedte, az elvesztette a vitát :-)

Homoszexuális párok összeadása: kényelmes dolog a JT-n kívüli összes keresztény felekezetet eretnekíteni azért, mert némely helyen van ilyen (amit én nem is helyeslek), főleg, hogy a keresztény felekezetek többsége masszívan elutasítja ezt, Magyarországon meg tudtommal senki sem végez ilyet.

Noha nem tisztem a pápát védeni, de a korrektség megköveteli, hogy megjegyezzem, hogy JT-i azt a bizonyos „rendeletet” igen csak félremagyarázták, hiszen a pápa nem „Isten nevének használata” ellen hozott „rendeletet”, főleg, hogy a keresztények nem azt vallják, mint a zsidók, hogy ti. abszolúte tilos lenne kiejteni azt, hogy Jahve, ill. „Jehova”. De a másik szélsőséget is elvetjük, amelyet épp JT-i vallanak: a zsidók szerint tilos kiejteni, JT-i szerint meg szinte kötelező. Mi e kettő között állunk, arany középúton: ki szabad ejteni, de a méltóságát megtartva, tisztelettel, és nem olyan hitvallásszerűen, mint JT-i teszik. Úgy válik egy héber szó afféle nélkülözhetetlen talizmánná, amely „használatának” olyan jelentőséget kezdtek el tulajdonítani, amely Isten ókori népének történetében soha nem volt. Ebből tehát egy szektás gyakorlat, megkülönböztető billog lett, amely szintén csak arra jó, hogy a farizeusi exkluzivitás hitet erősítse, és mások eretnekítő elszidalmazásához vezetet, no meg egy bizonyítatlan feltevéshez, ami miatt képesek voltak a főnökeid meghamisítani a Bibliát. Ld. jehovatanui.blog.hu/2011/07/12/ha_valaki_ezekhez_hozza_tesz

Hiába sajnálkozol, én igenis látom a különbséget: mint mondottam ez a blog nem szócsöve egyetlen szervezetnek, sem bármiféle hivatalos intézetnek, ez egy abszolút magánblog. Ha írunk is magyarországi dolgokról, az azért van, mert ezek az ügyek nem közismertek. Míg a TV szorgalmasan bejelenti, hogy ha egy lelkész a világ túl felén homokos lett, JT-i ügyeiről nem számolnak be – ami érdekes, ha azt vesszük, hogy az ŐT szerint állítólag JT-i ellen esküdött össze a világ. Ezzel egy hiányt pótolunk be, és nem pitiáner dolgokkal foglalkozunk. Ha visszaolvasnál, látnád, hogy sokkal de sokkal több bejegyzés van az Őrtorony „nagy” dolgairól, mint a veresegyházi gyüliről.

És hogy miért írunk ilyenekről IS? Elég csak magamat ismételnem: „ezzel rávilágítunk, hogy JT-i azon önértékelése, mely szerint ők ab ovo különbek, mint bárki más – nos ez nem felel meg a valóságnak. Pedig milyen szépen be lehet helyettesíteni a vámost lefitymáló farizeus szövegét egy olyan JT-ével, aki büszkén sorolja, mint valami tőzsdeügynök a ez eredményeit, hogy „ők” mit NEM csinálnak (nem drogozunk, nem alkoholizálunk, nem…), ők milyen jók, szépek és becsületesek, nem úgy mint bárki más. Nos, ha ők nem reklámoznák így magukat, és nem szájalnának kárörvendően a többi felekezetben lévő erkölcsi botlásokról, akkor nem kéne ilyen módon emlékeztetni őket arra, hogy bizony egyáltalán nem különbek ők sem, mint a többi hívő keresztény.”
Az az „életérzés” JT-i körében, hogy „mi különbek, erkölcsösebbek, jobbak, lelkesebbek stb. vagyunk, mint MINDENKI MÁS” olyan magától értetődő tételként van kezelve, amivel aztán majd saját felekezettagjaikat zsarolják, ehhez hasonló szavakkal: „Otthagynád a Szervezetet? Ugyan hová mennél, melyik felekezetbe? Hiszen _mindegyik_ telve van ördögi tévelygéssel és erkölcstelenséggel, mind Babilon része, satöbbi."

Ping-Pong 2011.07.18. 14:09:44

@vonat35:
Ügyes vagy:
1. Ha azt mondjuk, hogy _itt_ nem foglalunk állást egyetlen felekezet _mellett_ sem, akkor erkölcsi relativizmussal vádolsz minket, és hogy szerintünk állítólag nincs is igazság.
2. Ha azt hangsúlyozzuk, hogy attól, hogy az Őrtorony nem az igazságot képviseli, és nem is Isten szervezete, attól még van igazság, és van igaz Egyház, akkor meg azzal jössz, hogy a a "gonoszegyház(ak)" szócsövei vagyunk, meg "kibújt a szög a zsákból", és már is elemedben érezheted magad, mert jöhetsz az inkvizícióval, házasságtörő lelkészekkel, meg a többi proli egyházellenes klisével - amiket olyan jól betanítottak neked.

Nem mondom, ügyes. Logikailag éppenséggel marhára nem korrekt, de hát az ilyen kis retorikai fogásokkal még egy vitaképtelen alak is bizonyos sikereket érhet el.

Toronyőrbácsi 2011.07.18. 19:39:56

Úgy látom ez a vonat is elment!!! Most meg itt maradtunk beszappanozva, víz meg sehol.