EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

Az Őrtorony a Szajhával hált

2010.11.08. 21:56 | Johnny Joker | 12 komment

A következő videó fordítását készítettem el nektek, a FELIRATOZÁST be lehet kapcsolni a teljes képernyő melletti gombbal (kis felfelé mutató nyíl): 

Az Őrtorony titkos szövetsége az ENSZ-el.

"Az Egyesült Nemzetek Szövetsége

Továbbra is figyeljetek!

"bebizonyosodott, hogy a vadállat jelképezi vagy ábrázolja az Ördög látható, politikai szervezetét a Földön, és a vadállat képe jelenti a Népszövetséget és annak örökösét az Egyesült Nemzetek Szövetségét"

Őrtorony 1966 július 15. 439. oldal

Nagy-babilon a skarlátszínű vadállaton lovagol.

A Jelenések könyve leírja a (szajha) pusztítását a politikai elemek kezeiben. Utóbbiakat a "tíz szarv" szimbolizálja, amelyek támogatják az Egyesült Nemzetek Szövetségét, "egy skarlátszínű vadállatot" amely Sátán vérfoltos politikai rendszerének a jélképe.

sh Keresés (1991) 16. fejezet 370. oldal

"Ez a kétszarvú vadállat a hetedik világhatalom, az Anglo-Amerikai világhatalom, amely előidézte, hogy a Föld nemzetei megformálják a "vadállat képét," a Népszövetséget, és később az Egyesült Nemzetek Szövetségét"

Őrtorony 1955 október 15. 638. oldal

Nagy-babilon a skarlátszínű vadállaton lovagol.

"A politikai elemek szintén támogatásukat nyújtják a Nyolcadik Világhatalomnak, az Egyesült Nemzetek Szövetségének, és a nemzeteik alkotják e szövetség tagjait. Ez a hitetlen Nyolcadik Világhatalom dacosan ellenáll Jehova Messiási királyságának.

-ka 317. oldal

Tehát nekünk semmit sem szabad tenni az ENSZ-el kapcsolatban. Példaként arra, hogy hogyan nem szabad helyeselnünk az efféle szervezeteket, egy csodálatos bekezdést találunk az Őrtoronyban, a YMCA-ről. Ezt fogom most felolvasni.

A YMCA-hez tagként történő csatlakozással a személy elfogadja vagy helyeseli a szervezet általános céljait és működési elveit. Nem egyszerűen fizet valamiért amit megkap, mint például amikor a nyilvánosságnak árult dolgokat vásárolunk egy boltban. (vesd össze 1 Korintusz 8:10; 10:25) Vagy a tagsága nem csupán egy belépő, mint amikor egy személy vesz egy színház jegyet. A tagság azt jelenti, hogy a személy szerves részévé vált ennek a szervezetnek, amelyet határozott vallásos célokkal alapítottak, ideértve a vallásköziség népszerűsítését. Ezért egy Jehova Tanújának aki ilyen állítólagos "Keresztény" egyesülés tagjává válik, ez hitehagyást eredményezhet.

Őrtorony 1979. január 1. 31. oldal Olvasók kérdései

Tehát biztosak lehetünk, hogy nem csatlakozunk olyan szervezetekhez mint a YMCA, és különösképpen nem az Egyesült Nemzetek Szövetségéhez, mivel ezek dacosan ellenállnak Jehova messiási királyságának.

Néhányan az állították, hogy az Őrtoronynak kapcsolata volt az Egyesült Nemzetek Szövetségével, de ez egyszerűen nem lehet igaz. Az Őrtorony Isten szervezete. Isten szervezetének hogyan is lenne bármi köze Sátán vérfoltos politikai szervezetéhez?

De most mindennek vége. Az interneten menjünk az Egyesült Nemzetek Szövetségének weboldalára, mert itt található bizonyíték arra, hogy az Őrtorony hatással volt vagy valamiféle szövetségben volt az Egyesült Nemzetek Szövetségével. Igazak ezen állítások? A mai napon pontot teszünk erre az ügyre. Hah, mi ez? Az Őrtorony az Egyesült Nemzetek Szövetségének a tagja volt majdnem 10 évig? Mi? De biztosan automatikusan írták alá vagy ilyesmi nem? Jaj ne, itt egy kérelem, két ember aláírását kívánja meg, két tanúét, minden megállapított kérdésben.

Ez rossz, ez nagyon nagyon rossz..."

 

A 'YMCA' rövidítés a Young Men's Christian Association nevű társaságra utal, amelyet azért alapítottak, hogy a nagyvárosban először járó fiatal keresztény féfriakat megvédjék a „város veszélyeitől”. A YMCA szállást és közösségi kikapcsolódási lehetőségeket biztosított a hozzájuk fordulók számára.
forrás: wikipedia

Az említett dokumentumot ti magatok is megkereshetitek az interneten,

(nyiss egy böngészőt, írd be: google.hu   Ezután írd be a keresőbe: united nations  A találatok közül kattints az elsőre. Itt kattints a 'Welcome' feliratra, hogy belépj az oldalra. Az oldalon a jobb felső sarokban lévő kis mezőbe, másnéven keresőbe ahol a 'Search UN Website' felirat található írjuk be: watchtower    Az előtűnő oldalon az ENSZ minden Watchtower-el kapcsolatos dokumentumát megtalálhatjuk, csak kattintsunk a címükre. Az első találat a tagsági nyilatkozat elfogadásáról szól.)

de az alábbi linkekre kattintva it megtekinthetitek azokat:

 


update (2012.04.25.):

 

goldbach 2012.04.25. 13:59:48 kommentje alapján:
 
Csak jelezném, hogy a hivatalos ENSZ weboldalról eltűnt minden, ami a Watchtower-el kapcsolatos. A 2004-es nyilatkozat is eltűnt, gondolom azért, mert már idejét múlt és közben megújul az un.org weboldal és nincs kapacitásuk hülyeségekkel foglalkozni. Szóval, ha valakit mégis érdekelnek az eredeti források, elő lehet őket csalni a Wayback Machine nevű internet archívumból. 

Néhány link kezdetnek:

1. A 2004-es nyilatkozat PDF-ben az archívumból:
web.archive.org/web/20040426083116/http://www.un.org/dpi/ngosection/watchtower.pdf
(Tudom, hogy ez a PDF sok weboldalra fel van töltve, de így egészen más, hogy az UN oldalának archív anyagából van előhalászva. ;)

2. A Társulat azzal érvel, hogy nem tudták, hogy mivel jár a tagság, meg, hogy azonnal léptek, amikor megtudták, hogy megváltoztak a DPI/NGO feltételek 2001-ben. Csakhogy a feltételek nem változtak. Ezt bizonyítja ez az oldal is az un.org-on belül 1997-ből:
web.archive.org/web/19970619033202/http://www.un.org/MoreInfo/ngolink/brochure.htm

3. Egyébként érdekes a Watchtowert egy tagsági listán látni a Baptistákkal, Katolikusokkal, stb:
web.archive.org/web/20010801142849/http://www.un.org/MoreInfo/ngolink/ngodir/NGODirReg/reg0C605.HTM

4. Ha az ENSZ szervezeti felépítését nézzük, láthatjuk, hogy a DPI osztály az ENSZ Titkárság egyik osztálya. Ennek értelmében a Watchtower az ENSZ titkárságának a tagja volt:
web.archive.org/web/20010913000844/http://www.un.org/aboutun/chart.html
Ugyanez PDF-ben:
web.archive.org/web/20010913000844/http://www.un.org/aboutun/unchart.pdf

 

Címkék: videók titkok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr442434800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.10. 17:39:35

Köszönöm,Johnny! Az egészben nem is az a legnagyobb BOTRÁNY,hogy tagja volt az Őrtorony Biblia,és Tratktátus Társulat a kiadványaiban démonizált ENSZ-nek,hanem a saját tagjait mennyire átverik,bepalizzák. Ezért tartom nagyon fontosnak az Internet elterjedését-Jehova Tanúi között is! Egyre inkább hiteltelenné válik szerintem a fanatikusabb Tanúk szemében is,hogy az alázat,és az őszinte bűnbánat helyett megy a ködösítés (Pl.:"Ó,nehogy már elhidd,azt csak a hitehagyottak találták ki!") Nagyon megszívlelendő Juszt László figyelmeztetése: "Ne hagyják magukat átverni,becsapni...."! Szégyenlem magam,és bocsánatot kérek mindenkitől,akinek valaha az Őrtorony Társulat valamelyik kiadványát adtam.

goldbach (törölt) 2012.04.25. 13:59:48

Csak jelezném, hogy a hivatalos ENSZ weboldalról eltűnt minden, ami a Watchtower-el kapcsolatos. A 2004-es nyilatkozat is eltűnt, gondolom azért, mert már idejét múlt és közben megújul az un.org weboldal és nincs kapacitásuk hülyeségekkel foglalkozni. Szóval, ha valakit mégis érdekelnek az eredeti források, elő lehet őket csalni a Wayback Machine nevű internet archívumból.

Néhány link kezdetnek:

1. A 2004-es nyilatkozat PDF-ben az archívumból:
web.archive.org/web/20040426083116/http://www.un.org/dpi/ngosection/watchtower.pdf
(Tudom, hogy ez a PDF sok weboldalra fel van töltve, de így egészen más, hogy az UN oldalának archív anyagából van előhalászva. ;)

2. A Társulat azzal érvel, hogy nem tudták, hogy mivel jár a tagság, meg, hogy azonnal léptek, amikor megtudták, hogy megváltoztak a DPI/NGO feltételek 2001-ben. Csakhogy a feltételek nem változtak. Ezt bizonyítja ez az oldal is az un.org-on belül 1997-ből:
web.archive.org/web/19970619033202/http://www.un.org/MoreInfo/ngolink/brochure.htm

3. Egyébként érdekes a Watchtowert egy tagsági listán látni a Baptistákkal, Katolikusokkal, stb:
web.archive.org/web/20010801142849/http://www.un.org/MoreInfo/ngolink/ngodir/NGODirReg/reg0C605.HTM

4. Ha az ENSZ szervezeti felépítését nézzük, láthatjuk, hogy a DPI osztály az ENSZ Titkárság egyik osztálya. Ennek értelmében a Watchtower az ENSZ titkárságának a tagja volt:
web.archive.org/web/20010913000844/http://www.un.org/aboutun/chart.html
Ugyanez PDF-ben:
web.archive.org/web/20010913000844/http://www.un.org/aboutun/unchart.pdf

Tovább is van, mondjam még? ;-)

szehenza 2012.04.25. 14:22:29

@goldbach: mondjad még:)
pont ezt kerestem, már majdnem azt hittem tévedtem az ENSZ-el kapcsolatban.

Nεω 2012.04.25. 14:35:04

@szehenza:

Íme a megfelelő 'szellemi táplálék a kellő időben'
:-)

goldbach (törölt) 2012.04.25. 14:35:39

@szehenza: Igen, majdnem feladtam én is, de szerencsére ráleltem a Wayback Machine archivumra. Az internet csodás dolog! :-) Hamarosan jön a folytatás, csak épp hivatalos iratok beszerzése közben vagyok. Nem egyszerű, de ha minden igaz, sikerül hiteles másolatokat szereznem, hála egy kedves ENSZ munkatársnak. ;-) Ha esetleg nem is sikerül beszereznem ezeket a hitelesített másolatokat, attól még a fentiek igen súlyos bizonyítékok.

Nεω 2012.04.25. 14:49:53

@goldbach:

Amúgy köszi szépen, nagyon hasznos információk!

goldbach (törölt) 2012.04.25. 15:24:29

@Τιμόθεος: Szívesen! Remélem többel is szolgálhatok majd...

metanoia 2012.04.25. 23:46:07

@goldbach:

"A Társulat azzal érvel, hogy nem tudták, hogy mivel jár a tagság, meg, hogy azonnal léptek, amikor megtudták, hogy megváltoztak a DPI/NGO feltételek 2001-ben. Csakhogy a feltételek nem változtak."

Méghogy nem tudták mivel jár a tagság!
Ennyire nem kéne hülyének nézniük 7 millió embert.

Persze, h kiléptek, mert nyilvánosságra került a tagságuk.

Először próbálták letagadni, de amikor hivatalos dokumentumok igazolták a tagságukat, gyorsan kiléptek.

És ez a sunyi módszer jellemzi a legtöbb megnyilvánulását a Társulatnak.

Az egyszerű megtévesztett tagoknak pedig fogalmuk sincs mi zajlik a háttérben.

goldbach (törölt) 2012.04.27. 16:18:26

H@metanoia: Igen, ez egyértelműen így van, hogy hülyének nézik a tanúkat. Ha nem lenne félnivalójuk, akkor már megjelent volna egy bizonyító erejű cikk az Őrtoronyban vagy az Ébredjetekben, hogy mi is volt ez a DPI tagság dolog.

goldbach (törölt) 2012.04.27. 16:43:40

Érdekes, hogy az Őrtorony az ENSZ-t undorító dolognak aposztrofálta régebben és erre 1995-ben egy ilyen jelenik meg:
-------------------
(w95 10/1 7. o. Háború nélküli világ — mikor?)
[Bekeretezett rész a 7. oldalon]
-------------------
A KERESZTÉNY NÉZET AZ EGYESÜLT NEMZETEK SZERVEZETÉRŐL
A bibliai próféciákban az emberi kormányzatokat gyakran vadállatok szimbolizálják (Dániel 7:6, 12, 23; 8:20–22). Az Őrtorony folyóirat ezért évtizedeken át napjaink világi kormányzataival azonosította a Jelenések 13. és 17. fejezetében szereplő vadállatokat. Ez magában foglalja az Egyesült Nemzetek Szervezetét is, amelyet a Jelenések 17. fejezete veres fenevadként ábrázol, s amelynek hét feje és tíz szarva van.
Ez az Írások szerinti helyzet azonban egyáltalán nem enged meg semmilyen tiszteletlenséget sem a kormányzatokkal vagy azok tisztviselőivel szemben. A Biblia világosan kijelenti: „Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és a mely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek. Azért, a ki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; a kik pedig ellene támadnak, önmagoknak ítéletet szereznek” (Róma 13:1, 2).
Ennek megfelelően Jehova Tanúi, kik szigorúan semlegesek maradnak politikai téren, nem akadályozzák az emberi kormányzatokat. Sohasem fognak forradalmat szítani és nem is fognak részt venni állampolgári engedetlenségnek minősülő cselekedetekben. Ehelyett elismerik, hogy a kormányzat bizonyos formáira szükség van ahhoz, hogy betartassák a törvényt és fenntartsák a rendet az emberi társadalomban (Róma 13:1–7; Titus 3:1).
Jehova Tanúi úgy tekintik az Egyesült Nemzetek Szervezetét, mint ahogyan a világ egyéb kormánytestületeit is. Elismerik, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete továbbra is Isten engedélyével létezik. A Bibliával összhangban Jehova Tanúi megadják a kellő tiszteletet minden kormányzatnak, és engedelmeskednek egészen addig, míg ez az engedelmesség azt nem követeli tőlük, hogy vétkezzenek Isten ellen (Cselekedetek 5:29).
-------------------
Még jó, hogy azt nem írják, hogy boruljunk le a vadállat előtt. Ez a leírás kb úgy fest, mintha maga Isten hozta volna létre az ENSZ-t.