EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

A vasárnapi gyülekezet

2010.11.08. 17:30 | Johnny Joker | 9 komment

Tegnap elmentem a gyülekezetbe. Öt perc késéssel beültem a nyílvános előadásra. Egy volt vén fia, aki kilépett. Hosszú haj, kecskeszakáll, fekete ruha, fekete bőrdzseki. A fekete bárány. Vagy egy fekete báránybőrbe bújt farkas.

Az idősek nem foglalkoztak velem különösebben, az előadásra bólogattak eszelős tekintettel. A fiatalabbak, régebbi ismerősök elismerően biccentettek felém, rámmosolyogtak. Ők azok, akiknek nincs nagyon sikere az életben, nem tudnak mit kezdeni magukkal, tudják, hogy semmi sincs rendben a gyülekezetben, és a szervezettel kapcsolatban sem, de a szüleik vagy rokonaik tanúk, így ezek a tényezők benntartják őket. Ők a liberálisok. A ki nem mondott ítélet, és a 'Jehova majd úgy is megoldja' 'Várj Jehovára!' nézőpont áldozatai. Elmondják a bánatukat, de csak egymásnak… meg nekem. Egyet is értenek velem, olvassák a blogom, de tudatukat megvédi a beléültetett önvédelmi mechanizmus: ha valamire nincs magyarázat, akkor 'majd Jehova megoldja'. Jó emberek ők, kevesen vannak és szeretem őket. Tisztábban látom a helyzetüket, mint ők maguk. A szervezet által ásott veremből szemlélik az eget. És ítélkeznek. És reménykednek. És ott van a szilánk az agyukban: tudják, hogy valójában semmi sincs rendben. Tudják és hallgatnak. A harmadik csoport a véncsaládok. Egy időben én is véncsalád tagja voltam, így ismerem ezt a kört. Ők a belső kör. A kimondottan, sohasem megkülönböztetett belső kör tagjai. A véncsaládok szövetsége. Az információk első megtudói. A gyülekezeti mónika show elsőszámú közönsége, a vének pedig a műsorvezetők. Mindent megbeszélnek egymással, mindent ők tudnak először, és mindenkivel kedvesek, de akinek egy ici pici szociális érzéke is van, észreveheti a falat. Mi is lenéztük anno a gyülekezet valamilyen szinten. A csürhe, a tömeg akikkel mindig probléma van. A véncsaládok mutatják a példát! Nekem is példának kellett lennem. Ha neked kéne példát mutatnod, és ezt közölnék is veled, nem lenne felsőbbrenűségi érzésed? De lenne.

Szóval a véncsaládok, akik minden titkoknak tudói… ők szúrós tekintettel fogadtak. Nem tetszett nekik hogy csak figyelek az előadásra és nem egyszerre lapozom fel velük azt az idézetet, amit mindjárt felolvasnak. Nem tetszett nekik az, hogy szemezek a liberálisokkal. Nem tetszett nekik az, hogy ők örülnek nekem.

 

A nyilvános előadás, miről is szólhatott volna másról, mint, Jehova Tanúiról. Szerezzünk jó hírnevet! Felsoroltak ókori példákat, akiket követnünk kell. Kár hogy Dávid királynak nem napjainkban van akkora vagyona, mint akkor volt, pedig tökéletes ellenpéda lehetne a Tanúknak. Kár, hogy olyan követendő példákat hoznak fel, amely példák az európai kultúrán kívül és pár ezer éve léteztek. A tanúkat saját magukról tanították. Felhozta példának a testvér az emberi testet: a szív és a szem is nagyon fontos, de az egyik nem teheti a másik dolgát. Így foglaljuk el mi is a szervezetben kijelölt szerepünket, és ne akarjunk nem ránk kiszabott feladatokkal foglalkozni. Micsoda vígasztalás ez egy feketemunkából tengődő háromgyerekes apukának! Ne akarjon kisegítőszolga vagy vén lenni. Ő maradjon csak a nyáj. Birka. Vígasztalás és magyarázat ez mindenkinek. Mindenkinek, akit lenéznek. Aztán a testvérek tovább tanultak önnmagukról, folytatva a kisegítőszolga és véncsaládok hírnevével. Furcsa ezt olyan gyülekezetben hallani ahol a vendégelőadónak fogalma sincs az ottani vének dolgairól. Furcsa hallani, ahogy példaként állítja őket és dícséri a példamutatásukat. Rohadtul nem ismeri őket, és a viselt dolgaikat, amiket kiteregetek az oldalamon. A liberálisok igen… és csönben is vannak, kezelve vannak. Sarcolják öket pár kiváltsággal: mikrofonozás, felolvasás, hangosítás. Ha szólnak valamit (amire volt már példa) megvonják tőlük a kiváltságot és nyílvánosan megszégyenítik őket.

A slussz poén a vendégelőadó előadása végén a következő volt, amit direkt felírtam a telefonomba: „Tudhatjuk, hogy benne van-e a nevünk az élet könyvében, az esti ima és önkontroll segítségével. Ha a gyülekezet tagjai vagyunk nagy valószínűséggel a mi nevünk is ott szerepel Istennél ebben a jelképes könyvben.” Khmm, elnézést kérek így kívülállóként megkérdezném, hogy nem Isten fog ítélkezni mindenek felett? És a gyülekezeti tagság egyenlő megmentés és örök élet? „Akik megkérdőjelezik, az egységünket azok ellenünk vannak!” Átlátszó és szánalmas átverések… kívülről szemlélve!!!

 

Az őrtorony tanulmányozás meglepő módon szintén Jehova Tanúiról szólt. Érdekes, én eddigi iskoláimban, a 15 év alatt, mindig újat tanultam, de ebben a szervezetben 21 évem alatt mindig ugyanazokat a hívószavakat súlykolják. Voltam telefonos értékesítő 2 évig és tudom, hogy úgy lehet a legjobban eladni egy 15 ezer forintos Reader’s könyvet nyugdíjból tengődő öreg néniknek vagy 3 gyerekes férj nélküli anyukáknak, ha az elején elmondom egyszer az árat egy kis mellékmondatban, és utána a könyvről ismételgetek jó dolgokat, pozitívumokat. 3-4 perc után az átvert ember maga is elhiszi, hogy ez milyen jó könyv és mennyire kell neki, és megrendeli. Az árat 'tudta', hanrögzítés készült. Vagy amit már mindenki látott az a teleshop. Valaki mondja megnekem, hányszor ismételik el, hogy ez a seggszőrnyíró vagy akármi mennyire jó, rengetegszer. Ilyen szemét módszerrel operál a fiókhivatal is. Stratégiailag felépített, felsőbbrendűséget építő ismételt agymosással. Az őrtoronycikk témája az egység volt, a szervezeten és a gyülekezeten belüli egység. Az egész világra kiterjedő egység. Szívesen feltettem volna a kezem és megkérdeztem volna hogy miért van ekkora egység? Azért mert aki feltesz egy SAJÁT kérdést azt kiközösítik? Azt is megkérdeztem volna, hogy az egység ellenére hogyan fordulhat elő, hogy a nem is oly távoli Bulgáriában lelkiismereti kérdés a vértranszfúzió, míg máshol nem, vagy azt hogy mexikóban a testvérek miért mondottak le a gyülekezeti imáról és éneklésről (a rendeletek megváltozása végett csak így tarthatták meg az egyházi vagyont bővebben Zsolt blogján olvashattok erről)? Mert ott lemondtak róla egységesen egész mexikóban. Pedig a bibliai követendő PÉLDÁK (ugye amikről korábban tanultunk) megmutatják nekünk, hogy a próféta akkor is nyilvánosan és hangosan imádkozott Jehovához, amikor a király megparancsolta, hogy mindenkinek, aki nem a királyhoz imádkozik meg kell halnia.

 

Őrtorony 2003 szeptember 15.: 

„Szüntelenül imádkozzatok. Adjatok hálát mindenért” (1TESSZALONIKA 5:17, 18).

DÁNIEL próféta napjában háromszor imádkozott Istenhez. Letérdelt tetőszobájának Jeruzsálemre néző ablakánál, úgy könyörgött (1Királyok 8:46–49; Dániel 6:10). Amikor királyi rendelet tiltotta meg, hogy az emberek Dáriuszon, a méd királyon kívül bárkihez könyörögjenek, Dániel akkor sem ingott meg egy pillanatra sem. Noha az élete forgott kockán, ez az imádságos férfi szüntelenül esedezett Jehovához.

 

Egység? Szerintem látszategység. Ami még nagyon tetszett az a kóros móhóságban szenvedő kukás, kidobóember-véntestvér (értelmi szint következtethető) hozzászólása volt, akinek a felesége mellesleg felkent, ami a következőképpen hangzott: „… és láthatjuk a zászlókat a templomokban…” Ezzel akart érvelni a szervezet politikai semlegességére és utalni a hamis vallás romlottságára. Nem tudom, hogy „mi” Jehova Tanúi mikor láthatunk egy templomot belülről, nemhogy azt, hogy ott zászlók is lennének. A véntestvér templomba jár? xD nevetséges következtethető utánajárhatatlan hazugság, ami építi a felsőbbrendűséget. Személy szerint jártam nagytemplomokban Fót, Esztergom, Buda, de nemzeti zászlókra nem emlékszem. Ezzel nem a hamis vallásokat védem, ők is hülyék, és biztos politizálnak igen. Ezzel csak a véntestvér kompetenciáját a témában szerettem volna érzékeltetni.

A gyülekezet halljában midig ki volttéve egy kis fényképgyűjtemény a gyülekezet építéséről. Rengeteget segítettem én is, ásás, betonozás, falazás, burkolás, éjszakai ügyelet a területen, szóval kivettem a részem. Tudhatjátok hogy királyságtermet csak önkéntesek építenek. Ezen a fényképgyűjteményen én is rajta voltam, láttam mikor néha elmentem a gyülekezetbe és jól esett. Azonban, most cenzúrázták a képeket!!!! Aki azóta kilépett, vagy elkülönült annak levették a képét! Igen, így biztosan kevesebbet ér az akkori munkája, vére verejtéke. Ugyanaz az effektus amiről a 'Relatív barátság' című cikkben olvashattok. Szánalom...

 

A gyülekezet végén egy kis énekelésre jöttek össze a testvérek (nyolc vagy tíz fő), hogy jobban menjenek majd az új énekek. Ezt meghallgattam. A végén a fővén gyermekeivel beszélgettem, mondanom sem kell a tekintetét. Féltékenység, féltés, gyűlölet és lenézés egyvelege egy rezisztens mosoly állarc mögött. Nembaj a tekintet és a testbeszéd átviszi. „Tékozló fiú vagy? Tékozló fiú vagy?”- kérdezte tőlem mindenki füle hallatára. Mondtam, hogy nincs okom tékozolni, kihasználva a szóviccet. Értette is, hiszen éles az elméje akárcsak az enyém. :-P „Reméljük, hogy azért vagy itt, reméljük, hogy azért vagy itt, reméljük, reméljük.” Mondta miközben öltöztette gyermekét. Szavaiban benne volt a figyelmeztetés: nehogy itten felforgasd a dolgokat! Az elején mikor megérkeztem, az előadás alatt ő éppen kitűzögette a hírdetőfalra az aktualitásokat. Nem köszönt. Akik szintén az előtérben vigyáztak gyermekeikre ők igen. A gyülekezet végén e sokat sejtető mondatok után szintén köszönés nélkül váltunk el. Tud a blogról, ismeri célomat. Eszköztelen hisz tényekkel vagdalkozom, nem hitvitákkal. Még lenéz és alábecsül, még…

 

A tizenkét év alatt mióta itt lakunk (összeszámoltuk!!) 2 vagy 3 ember keresztelkedett meg. Őket leszámítva, a gyülekezet csak a pestről kiköltöző tanúk létszámával nőtt. Mégis folyamatosan azt halljuk, hogy mennyire gyorsan nő a szervezet létszáma. Átverés. A 200 embert befogadni tudó királyságteremben kb 70 ember ült. Ebből 40 ember életkora 60-on felüli. Néhány liberális és a véncsaládok a maradék. Kérdem én, mi lesz, ha magukhoz térnek, öntudatra ébrednek a liberálisok? Mi lesz, ha meghalnak az öregek? Marad 5 véncsalád és néhány reményvesztett ember és örülnek egymásnak? Remélem. Remélem, talán felébrednek, és abban a jövőbeli pillanatban megtérnek Istenhez a szervezettől. Nem így lesz de remélem. Rombolok rendületlenül. Rombolom őket egyszerű tényekkel. Ők rombolásnak és bosszúhadjáratnak tekintik ezt. Én az eltitkolt tények ismertetésének tekintem missziómat, és a bizonytalanok segítésének. Az internet és a szólásszabadság a fegyverem, a remény és a bosszú a páncélom. Nem Isten katonája vagyok. A tényeké és a szabadságé. 

Az egyik liberális azt mondta nekem tegnap: Lehet, hogy téged használ fel Isten. Lehet, nem tudom. A FEKETE fővén azt mondta a vonaton: "Ha megdöntöm Mihály hatalmát, nem Isten irányítja a szervezetet." Az egyik biztos igaz. Köszönöm a sok levelet, amiben leírjátok, hogy hogyan szabadultatok meg a szervezettől és hogy boldogabbak vagytok így. Ez is azt bizonyítja, hogy a szervezetben átverik a tanúkat. Kérlek továbbra is küldjétek el történeteiteket, és várom a hozzászólásaitokat is! Ez nagyon nagy erőt ad nekem a folytatáshoz, és nagyon fontos a számomra!

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr352434044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.08. 19:40:14

Fura volt "visszaülni az iskolapadba"... szívesen gondolok vissza a "liberális Jehova Tanúira" (ők szenvedhetnek a legtöbbet.) Óriási előnyöd,Johnny hogy nem voltál tag,-így hivatalosan is beszélgethetsz az Őrtorony Társulat híveivel. Nagyon jó a zászlós story.... ha tudná..a keresztény felekezetek döntő többségében nincs zászló. [;<-)) Nos,ez döntené el,hogy melyik közösség a Igazi Egyház..? Köszi a postot,várom az újabb Tapasztalataidat (de a régiek is jól jönnek!)

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.08. 19:50:28

Mexikóban voltak "cifrább dolgok" is....és nagyon finoman fogalmaztam. Én a '90-es évek elején,-hogy elkerüljem a kiközösítést- megtagadtam a polgári szolgálatot is,holott még Jehova Tanúként láttam: abszolút nem ellenkezik semmilyen bibliai tanítással. Mi volt a Világ más országaiban? >>"Az 1960-as és 1970-es években a Tanúknak Mexikóban megengedet volt, hogy kivonják magukat a katonai szolgálat alól, megvéve egy kis kártyát mely azt igazolta, hogy "szolgáltak", miközben Malawiban a Tanúk, akik semmit nem tudtak a mexikói eseményekről, borzalmas üldözést szenvedtek el, mert visszautasították egy kis kártya megvásárlását, mely azt igazolta, hogy ők az uralkodó politikai párt "tagjai".

Az Internet megtörte a Tanúk elszigetelését az igazságtól. 1998. április 20-án az eltitkolt bulgáriaia egyezményt felfedezték az Európai Bizottság eldugott honlapján és egy hozzászóló által postázva lett a H2O-ra. Úgy tűnik, ez volt az első hír, amit az Őrtorony világ (és beleértbe szinte minden Őrtorony főhivatal) kapott erről. A hír reményt és gyanakvást keltett egyszerre. Egy hitehagyott trükk, vagy az Őrtorony reformjának jele? Az elektronikus kutatás igazolta, hogy a hír hiteles: a Társulat kompromisszumot kötött a vérkérdésben. A Tanú társadalomban ez az egyik legelképzelhetetlenebb eseménynek számított. "Negyven éve kitartó tanúként" írja az egyik H2O üzenet "soha nem gondoltam, hogy ezt fogom megélni".<< ( exjt.hu/wtandnet_hu.html )

metanoia 2010.11.18. 21:38:58

„… és láthatjuk a zászlókat a templomokban…”
És a Tanúk által bérelt teremben is ott volt egy hatalmas magyar zászló!
Mégpedig nem is akármilyen alkalmon.
Az Emlékünnepen!
Az előadó ott állt a zászló előtt!
Jó, hogy nem a Tanúk tették ki, de ott volt.

Érdekes téma a semlegesség is. Való igaz, hogy hű keresztény tanúk ezrei szenvedtek a koncentrációs táborokban és haltak mártírhalált. Itt Magyarországon is Horthy, Szálasi, majd Rákosi, végül Kádár börtönében ültek nem kevesen, és nem keveset. Ezenközben az u. n. történelmi egyházak vezetői, lelkészei (kivételek is voltak szép számmal!) kollaboráltak az éppen soros hatalommal.
Vajon ez a szép bizonyítvány igaz-e a Társulat vezetőségére is? Az Ébredjetek 1998. július 8-i számában a 10. oldalon kezdődik az az 5 oldalas cikk, melyet mosakodásnak szánnak, részleteket, kiragadásokat közölnek a teljes dokumentációs anyagból, - és még így is kétségtelen bizonyíték Brooklyn súlyos felelősségéről. 1933. június 25-én egy berlini sportcsarnokban kongresszust tartottak a Tanúk. Bírálók megemlítik, hogy horogkeresztes zászlókkal díszített teremben volt az esemény. Az Ébredjetek ezt tagadja, de ezt írja: “Lehetséges azonban, hogy voltak zászlók az épület homlokzatán.” “…meglehet, hogy egy horogkeresztes zászlókkal feldíszített épület látványa fogadta őket.” – mármint a kongresszusra érkező testvéreket. “Lehetséges”, “meglehet”. Hát vakok jöttek ott össze, hogy nem szúrták ki a szemüket a hatalmas náci lobogók?! Mások kifogásolták, hogy a 64-es énekkel kezdték a programot, mely a náci himnusz zenéje volt. Magyarázkodik a Társulat, hogy Haydn zenéjét vallásos szöveggel énekelték, bár ekkor már 11 éve ez a zene volt a náci himnusz. Ha ez a 64. ének volt, akkor még legalább 63 másik közül választhattak volna! És jön az annyira jellemző fogalmazás: “Meglehet, hogy néhány küldött talán vonakodott. …” énekelni ezt a kétes éneket. (Náci zászlók árnyékában.)
Azután a saját szavaik, melyek alapján népirtásra való felbujtásban bűnösöknek kell mondani a W. T.-t. A “Nyilatkozat” így fogalmaz: “A brit-amerikai világhatalom zsidó üzletemberei azok, akik az üzleti világ nagy monopóliumait felépítették, melyeket sok nép kizsákmányolásának, valamint elnyomásának eszközéül használtak fel.” Ezt akár Goebbels is mondhatta volna, vagy a “Mein Kampf”-ban is szerepelhetne. Ami még sokkal piszkosabb, az a friss – 1998 évi – hozzáfűzés. Érdekes az említett “Ébredjetek” 14. old. elején elolvasni: “sajnáljuk, ha félreértik”, “sértődés”, “néhányan azt állítják” stb. stb.
Azután a “Nyilatkozat” átmegy a nácizmus iránti hűségnyilatkozatba.
“Könyveink és írásaink alapos vizsgálata egyértelmûen megmutatja majd, hogy azokat a magasztos eszméket, melyeket a nemzeti kormány célként tûzött ki maga elé, és amelyeket hirdet, a mi kiadványaink is kifejtik, helyeslik és különösen kihangsúlyozzák. Irodalmaink továbbá rámutatnak, hogy Jehova Isten gondoskodni fog arról, hogy mindaz, aki szereti az igazságosságot, és engedelmeskedik a Legfelségesebbnek, a meghatározott idõben elérje ezeket a magasztos célokat.”
Magasztos célok? Például a náci terror, fegyverkezés, világháború, koncentrációs táborok, népirtások, ateizmus, éhség, nyomor, 50 millió halott? Sajnos, nagyon sok igazságszerető, engedelmes tanú is elérte ezeket a náci célokat. De ebbe még Jehova Istent is belekeverni?!!! Az egész cikket lehetne részletezni, boncolgatni, de nincs értelme.

Még csak egy szót sem szólnék, ha ma (az 1998. 07. 08-i Ébredjetek idején) azt írná a Társulat: “Bocsánatot kérünk, bűnt követtünk el.” Vagy: “hibáztunk”, esetleg: “tévedtünk”. De nem! Jön a mázzal mázolgatás (Ez.13,10-11.) “…néhány német Tanú csalódott volt. …”
Az árat mindig az egyszerű kisember fizeti meg. Magyarországon is 5-10 éveket kaptak az 50-es években, akik nem vették át a katonakönyvet. Később a vezetőtestület rájött, hogy ez csak okmány, így átvehető. Sokkal frissebb az alternatív szolgálat kérdése. Ebben a témában is felesleges szenvedést okoztak sokaknak.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.11.18. 21:49:31

@matanoia: Köszönöm hosszú,és alapos Kommentedet! Látom téged sem elsősorban az Őrtorony Társulat bűnei keserítenek el,-persze azok is felháborítóak-,hanem a kegyeskedő hangvételű mellébeszélés. Miért nézik el az őszinte,-valóban Krisztust kereső Jehova Tanúi tétlenül ezeket az átveréseket? Ne csak egy ismert magazin legyen az "ÉBREDJETEK"!!

B.Anikó 2010.12.14. 15:04:49

Minden gyülekezetben így van ahogy itt leírtad Johnny hogy a vén családok felsőbbrendűnek tartják magukat a gyülekezet többi tagjánál és le is nézik őket?

Lacibá1 2012.07.13. 21:52:29

örülnék, ha a 1933. június 25-i német kongresszus képeit elküldenétek úgy, hogy azt a szemük elé lehetne rakni, holmi jelképekkel, feliratokkal, stb.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.07.13. 22:42:27

@Johnny Joker: Szólj nekik, hogy azokat a képeket is vegyék le amin én vagyok :)

picket9 2012.07.14. 22:44:35

Semmi se változott azóta.
Senkit se érdekel bármiféle információ, mert hihetelenül működik a gépezet.
Ha a gyülekezetben bármiféle negatív megjegyzést teszel, ami azt jelenti, hogy nem bólogatsz a tömeggel, hanem valami tényszerűt közölsz akár egy magán beszélgetés során, akkor rögtön lesz valaki, aki elmondja szegény alanynak, hogy én miért vagyok negatív, mennyire meggyengült a hitem, szóval kicseszett elnyomónak vagyok bélyegezve.
És vége a kommunikációnak.
Ezután lenézés, megbélyegzés, kerülés, megvető tekintet és ellenséges hozzáállás az emberhez.

Láttam már egy-két dolgot az életben, de a képmutatást Jehova Tanúin kívül kevesen múlják felül.
De mit csodálkozok? Hisz ez megy több mint 100 éve!