EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

AVON a gyülekezetben

2010.11.03. 23:40 | Johnny Joker | 7 komment

Üzletelés a Királyságteremben 

Királyság szolgálati *** km 80/6 6. o. Kérdésdoboz ***

Kérdésdoboz

A mi Királyság-szolgálatunk 1978/3 számában feltették a kérdést: „Mi a helyes nézet a gyülekezeten belül folytatott üzleti tevékenységről?” A Kérdésdobozban adott válasz még most is a helyes nézetet képviseli?

Igen, amit akkor kijelentettünk, az ma is érvényes. Valószínű, hogy az „üzleti tevékenység” kifejezést egyesek nem értették meg világosan. Az a tény, hogy Jehova tanúi közül egyes személyeknek vagy a velük kapcsolatban levő szervezeteknek hirdetményei vagy egyéb irodalma talán arra mutatnak, hogy abból a gyülekezet tagjainak csak több haszna származik, nem zárja ki az ilyen tevékenységet az „üzleti tevékenység” fogalomköréből.

A Királyság-termet nem szabad felhasználni semmiféle ’üzleti’ hírverés ügynökségeként. Használjuk fel azt arra a célra, amelyre szolgálnia kell, vagyis Jehova imádatára. 

Őrtorony 1987. június 1.: 

El tudod-e képzelni Pál apostolt ilyen társaságban, amint ott ül és feszeleg ékszereivel? Feltételezhető-e róla, hogy nyomást gyakorolt volna keresztény társaira, hogy adjanak el árukat részére, vagy hogy éppen a gyülekezeti helyiségben próbálta volna őket ilyen üzleti ügyekre biztatni? (Filippi 3:7–9).

 


 

Minden bizonnyal egy világi ember számára is szent helynek számít a templom vagy gyülekezet, és nem az üzlet helyének. Azonben veresegyházon üzlet is folyt a gyülekezetben. A FEKETE sith nagyúr felesége AVON viszonteladóként hatékonyan terjesztette a termékeket a gyülekezeti testvérnők között. Emlékszem mindig a titokban, elrejtve átadott avon termékkatalógusokra, amelyekkel azután a keresztény gyermekek nagyon jól el voltak a gyülekezet alatt. Színes, lehet lapozgatni és a gyerek is csöndben van. Édesanyám és a testvérnők is rendszeresen kaptak ilyen katalógusokat és rendszeresen rendeltek is. Véleményem szerint nem a tiszta gyülekezethez méltó egy MLM rendszer hívőkkel történő építése, főleg nem egy vénfeleség részéről. A fővén feleségének azonban úgylátszik ez is megengedhető.

 


 

„Követőm” (2007):

17 A bátorság indította Jézust arra is, hogy küzdjön Isten népének tisztaságáért és a tiszta imádatra vonatkozó elrendezésért. Szolgálata kezdetén ellátogatott a jeruzsálemi templomhoz és megdöbbenve látta, hogy a kereskedők és a pénzváltók ott üzletelnek. Jogos felháborodásában kiűzte onnan ezeket a kapzsi férfiakat az áruikkal együtt (János 2:13–17). Hasonlóan cselekedett a szolgálata vége felé is (Márk 11:15–18). E tetteivel biztosan szerzett néhány befolyásos ellenséget, mégsem tétovázott. Miért nem? Gyermekkorától fogva Atyja házának nevezte a templomot, és valóban annak is tartotta (Lukács 2:49). A templomnál bemutatott tiszta imádat beszennyezése olyan igazságtalanság volt, amit sohasem nézhetett el. Buzgalma bátorságot adott neki, hogy azt tegye, amit kell.”

 

Biblia:

13 Közel volt pedig a zsidók pászkája, és Jézus felment Jeruzsálembe. 14 És ott találta a templomban az ülőhelyükön azokat, akik marhát, juhot és galambot árultak, és akik pénzzel foglalatoskodtak. 15 Így aztán kötélből ostort készített, és mindnyájukat kiűzte a templomból a juhokkal és a marhákkal együtt, a pénzváltók érméit kiöntötte, és asztalaikat feldöntötte. 16 A galambárusoknak pedig ezt mondta: „Vigyétek ezeket innen! Ne tegyétek tovább az én Atyám házát kereskedés házává!” 17 A tanítványai visszaemlékeztek rá, hogy meg van írva: „A házadért való buzgalom emészt engem.” „

 


 

Ha ez megtörténhet következmények nélkül, az egyértelműen jelzi a gyülekezet állapotát. Talán ezek az esetek is hozzájárultak a mostani helyzet kialakulásához. Ha szeretnétek utánajárni, szívesen ismertetem az ügyfélkört, de a legjobb, ha személyesen vonjátok kérdőre Marikát. Hátha lesz következménye. Nem magát a cselekedetet tartom a legjobban elítélenőnek, hanem azt, hogy ilyen megtörténhet a gyülekezetben.  Az adásvétel diszkréten folyt volt, hogy a teremben de legtöbbet a parkolóban, öltözőben.

Egy 12 évet a bételben szolgáló házaspár, ahol a családfő vén, és vezetékneve hihetetlen hasonlóságot mutat az "OLLÉ" nevű italmárkával, is foglalkozott hasonló üzleteléssel a gyülekezeben a "Forever" nevű márka nevében. B3ni bácsiék több tízezer forintot költöttek rá, Janics Józsi bácsi rákos volt, 50 ezret költött rá, de aztán meghalt. Azzal érveltek, hogy ennyit meg kell tenni az egészségért.
A Bionettel édesanyámat is be akarták szervezni, 13 ezret fizetett a belépésért, szívességet akart tenni egy testvérnőnek ezzel. Kecskeméten egy főiskolai teremben volt az összejövetel, sok testvér volt ott, akik "éljen Rákosi" stílusban, felállva tapsoltak a gurunak. Édesanyám nem tapsolt, mert van lelkiismerete és éppen valami születésnap is volt ott, meg torta és ivólé a szünetben. (Ezek születésnapi alkalomból történő fogyasztását a szervezet mélyen elítéli) Sok JT volt ott, köztük Mihály véntestvér is. Őt ki is hívták, hiszen nagyon sokat forgalmazott, és szép vagyonra tett szert ebből kifolyólag. Fényűző életmódjáról egy későbbi postban olvashattok.

Lehet, hogy nekem is megérné MLM ügyfélkört építeni a gyülekezetben? :D Várom hasonló tapasztalaitokat, és véleményeteket!

 

 

 


 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr162421384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mjt 2010.11.04. 12:43:01

Budaörsön van egy vén, (akivel kapcsolatban egyébként is komoly fenntartásai vannak sokaknak) aki egyébként nem egy sima vén, hanem elég nagy fejes a hazai szervezetben.
Ő és a felesége kőkeményen benne van az Aloe Vera (Forever Living) bizniszben. Nem okoz problémát nekik, hogy akár a termékek átadása is megtörténjen összejöveteli helyen.

Van egy másik üzletág is, amiben kifejezetten olyan termékeket értékesítenek, amiket csak Tanúk tudnak használni, tehát kifejezetten rájuk lett az üzlet magyarországi része felépítve.

Peltak 2011.01.27. 13:29:41

Az csak slusszpoén, hogy az Avon szó héberül azt jelenti: Bűn.

Persze tudom, a kozmetikumok nem erről, hanem a folyóról kapták a nevüket, de ismerek olyat, aki emiatt nem használ Avon terméket....

Draven87 2013.05.08. 14:37:19

kiskunhalason is ez megy a királyság terembe és nem dugiba csinálják nehogy valaki is észre vegye a francokat kint az előtérbe nyilvánosan.kiskunhalason ami menő kozmetikai cucc az az Oriflame , meg az Avon amit eddig láttam a testvérnőknél. komolyan mondom lassan inkább drogéria lesz a teremből nem imádati hely.

ORION 2013.05.08. 16:48:05

KIRÁLYSÁG SZALON!!!!!!!!!!

Draven87 2013.05.08. 20:26:22

@ORION: de ha jobban megnézem akkor mi nálunk halason nem csak ez megy ha nem gyakorlatilag városi piacnak nézik azt a helyet ahol gyakorlatilag imádat céljából gyűlnek össze. ott seftelnek akár az előtérben akár kint a parkolóban és szem rebbenés nélkül mindezt aki pedig persze rájuk mer szólni azt egyből leugatják.na ez a testvéri szeretet ami nekem inkább gyűlöletnek érződik.

ORION 2013.05.08. 20:44:53

BIZNISZ JEHOVA ÉS AZ ŐRTORONY ÁLDÁSÁVAL..

Draven87 2013.05.08. 20:57:52

és nem csak ez miatt hanem más miatt is szépen ott hagyom a kiskunhalasi gyülekezetet és akkor majd sírjanak maguk én még egyszer nem teszem az egészségem kockára azért hogy olyanért harcoljak amibe nincs köszönet igaz tudom 26 évesen későn jöttem erre rá de remélem ég épp idejében.