EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

látogató számláló

Indafotó képek

A triumvirátus önkényuralma

2010.08.20. 16:32 | Johnny Joker | 4 komment

Először, mi is az a triumvirátus?
A triumvirátus jelentése: Három férfi szövetsége.

Ez a szövetség régóta alakul, egy ember agyában született meg, bizonyos Black Tibor sith nagyúr sötét, összeesküvésekkel pókhálózott elméjében. A vének tanácsának vezetője, a gyülekezet szellemi pásztora, fény a sötétségben, a MINTA akit követni kell, megtartani tanácsait és példát venni a családjáról. Sith nagyúr, igen ehhez tudom hasonlítani, a Star Wars című űroperában is a kancellár volt az a befolyásos, és a jeditanács minden ügyébe beavatott személy aki mindvégig a háttérből irányította a szálakat - valójában sith nagyúr.

De miért gondolom ezt róla?

Köztudott, hogy a vének tanácsa (jeditanács a továbbiakban) öt, szent szellem által kijelölt személyből áll, akit a vének választanak maguk közé. Kezdetben - gyenge hatalma ellenére - sok, nem csak számomra értékes embertől sikerült megszabadítania a gyülekezetet. Apámmal - aki szívén viselte a jedimesterséget minden képmutatás nélkül - elhitette hogy mekkora jóbarátja, emlékszem akkoriban úgy köszönt neki a telefonba: "Szervusz barátom!" Erre persze az oszd meg és uralkodj taktika miatt volt szükség, egyszerű de hatékony: tartsd magad mellett az embereket amíg érdekeid úgy kívánják, majd szúrd hátba őket. Apám is ennek áldozata lett, de nem akárhogy, a fiain keresztül lehetett csak megfogni. (Erre egy későbbi bejegyzésben térek majd ki.)

Elsőszámú csatlósa a képmutatás berkeiben szintén jártas Mihály jedilovag; kinek történetét szintén egy későbbi bejegyzésben olvashatjátok. (sith ő is :D) Hatalmára érdekes módon tett szert. Mikor a családjával átjöttek a gyülekezetünkbe 2003-ban, alázatos módon egyből jelezte hogy ő vén volt az előző helyen, - mintha ez nem derülne ki magától egy jó szellemiségű családfőről - így nemsokára ő is a jeditanács tagjai között találta magát. Mostani hatalmát apám kizárására tett erőfeszítései révén kapta mesterétől, a FEKETE sith nagyúrtól.

Ez még csak 2/5 úgyhogy a 3/5-ös többséghez kellett még egy ember. Őt csak bólogatónak becézik hiszen a természet nem áldotta meg valami nagy intelligenciával. Kognitív disszonanciája és szellemi alultápláltsága nem emelheti a nagy elmék közé e testes és falánk zsírlényt, Izmos László testőrt, akinek a lélegzés és a beszéd nem egy könnyű feladat egy-egy előadás közben. Fontosságát kizárólag az őt megválasztó (illetve megválasztását indítványozó) két sith iránti hűségének, illetve így kapott szavazati jogának köszönheti.

Össze is állt a triumvirátus. Hatalmuk megdönthetetlen. Szavuk egy és törvény. Vezetőjük a FEKETE sith.

A 3/5-ös többség bizony egy emberként érvényesíti a háttérből irányító sith urat. Apám másokhoz hasonlóan azért esett ki a kegykörből mert bizonyos pontokban ki merte igazítani akkori véntársát, és meg merte mondani hogy nem ebben a szellemiségben kéne irányítani a gyülekezetet. Felvetődik egy kérdés: a véneket a szent szellem nevezi ki - ez a gyakorlatban mit jelent? A kinevezések és leváltások nem attól függnek, hogy ki milyen ember (jó vagy rossz), hanem politikai érdekek mentén történik.

E vezetés következtében csappant meg gyülekezetünk létszáma (vissza lehet keresni a nyilvántartásban hogy mikor jöttek a sithek és mikor kezdődött a hanyatlás), de a legsúlyosabb csapást a fiatalok kapták. Tessék utánajárni hogy mióta nincsenek kirándulások, ping-pong partik, filmvetítések, vetélkedők, ki-mit-tud-ok! Mióta a FEKETE úr közbenjárásával, és szellemiségének elterjedésével kiközösítették vagy elüldözték a fiatalokat a gyüleketzetből; ez egy öngerjesztő folyamat: minél kevesebb a fiatal, annál kevesebb lesz. Sajnos fiatalkorában nem mindenki csak az igazság miatt jár, hanem a társaság miatt is ez tény. Azonban a fegyelmezés lényege nem elsősorban a kiközösítés hanem a kiigazítás, és az alatt sem azt értem hogy Gestapós kihallgatási körülmények között felpofozni egy Bibliával: tessék itt a tanács csináld ezt különben... hanem szeretetteljes hangsúllyal, szívvel segíteni ami a vének kötelessége. Ez az ami máshol megvan, a mi gyülekezetünkben nincs meg.

Ezt többen érzékelték, de már késő volt hisz a triumvirátus vette át az irányítást. Aki felemelte a szavát azt lehalkították vagy kiközösítették. Az intelligens embereket akik ezt a helyzetet érzékelik ügyesen tartják csöndben: kiváltságokkal. Egy kis mikrofonozás, hangosítás, előadás stb... ha mégis szólna valamit legyen mit megvonni az erélyes és kedvesnek nem mondható tanácsadás után. Ami a legjobban hiányzik a kedves mosolygós, fiatalos, sithek nélküli gyülekezet ahova öröm volt menni. Most a légkör szigorú, hideg, besúgóktól megfigyelt, nem fiatalos és semmiképpen sem boldog. SZERINTEM ez baj, a jedik szerint nem...

Ez a cikk a triumvirátus összetételéről szól, a későbbiekben kitérek vezetési stílusukra és eredményeikre is a veresegyházi Jehova Tanúi gyülekezetben.

Címkék: élettapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr482235491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2010.08.29. 21:15:49

E cikk parodikus hangvétele nem csökkenti a tények valóságosságát. Természetesen ezt a témát kevésbé szubjektív szemszögből is publikálni fogom, de most ehhez volt kedvem/hangulatom. A jogi következmények miatt nem írtam neveket, de aki ismeri a helyzetet az a személyeket is...

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.08.29. 23:42:17

Megértem a keserűségedet,Johnny...én már 15 éve mentem hasonlón keresztül. Jól tetted,hogy nem írtál neveket,kár lenne öngólt véteni,-amitől az igazság nem változna. Azt szerintem mindenképpen látnunk kell: Jehova Tanúi Szervezete mindenképpen diktatúra. Egyik helyi gyülekezetbe keményvonalas,a másikban "puha diktatúra" van. Az alapok rosszak eleve. Nincs Krisztus a középpontban.

jtinfo 2010.08.31. 00:43:28

Tiby Black és berkeiben jártas Michael... mindketten abban a gyülekezetben vének???? Amiket leírtál, azt korábban kéz a kézben megcsinálták máshol is. Rettenetes, hogy miután ezt már egyszer megtették, most újra megtehetik. Akkor sem volt, aki megállítsa a garázdálkodásuk, gondolom most sem lesz. Egyikükön már 12 éves koromban bosszút álltam és szerencsétlen a mai napig nem sejti, de még ma sem tudom sajnálni.

Hagrid 2010.09.11. 12:31:52

S még hány ilyen van, volt és lesz...Hiába, a hatalom megront. Pláne a klérusban.