EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

Utolsó kommentek:

gggarai 2017.08.16. 22:35:32

A történet valahol a nagyvilágban, angol nyelvterületen játszódik ugyebár. Ez ugyan a szereplők bőrszínéből persze még véletlenül sem, de itt-ott a feliratokból kiderül. Ezek után szerintem nem lehet nem utalásnak, ill. provokációnak tekinteni az 1.rész 52mp-nél és a 3.rész 27p16mp-nél a belső zsebből előkerülő, abszolút oda nem illő SZIGORÚAN TILTOTT Orosz, cirill betűs szórólapot. Esetleg tévedek?

Bejegyzés: Emlékezzünk Lót feleségére és a 2017-es kongresszusi filmsorozatra!

Vitatkozo 2017.08.16. 09:34:49

Nemcsak JT kongresszusai szólnak a félelemkeltésről, hanem az Internet egész világa. Már másról sincs szó, minthogy most szeptemberben lesz valami olyan bolygóegyüttállás, amely beteljesíti a Jelenések könyvét
eucharisztikuskongresszus.hu/PA_hit_182.html
De ha valakit ez nem fog meg, akkor félhet az Észak-Kóreai atomháborútól, a globális felmelegedéstől, a tenger fenekéről előtörő metángázoktól, stb. Már minden a félelemről szól. De szerencsére ezt nem lehet örökké fokozni. Egy bizonyos pontos túl, ez már csak röhögésbe csap át, és az ember akkor pszichikailag megkönnyebbül. Jót röhögjünk az 1914-es nemzedék elmúlásán, azon, hogy egyesek ezt milyen komolyan vették és most mennyire nem akarnak róla beszélni. Ha valaki képes még saját magán is röhögni, akkor ez azt jelenti, hogy gyógyulófélben van és minden félelemkeltési hadjárat csődöt mondott. Mert minek ennyire félni? Főleg JT-nek nem szabadna félniük, hiszen hiszik, hogy nincs Pokol, nincs örök szenvedés. Mi lehetne igazán félelmetes, ha nem az örök szenvedés? A halál miért félelmetes? Hiszen mióta világ a világ, mindenki meghal, mindenki tudja, hogy egyszer meghal, felfalják a kukacok és a sírba 10 év múlva rosszabbul fog kinézni, mint a filmen látott kővé vált Jóbné. Talán 10 éves hullákat kéne kiásni és fényképezni és az iskolában levetíteni és folyton a gyerekekbe sulykolni, hogy „így fogtok 70 év múlva kinézni”? Ha valaki meghal, akkor nem fog érezni semmit, sem szenvedni nem fog, sem unatkozni, pontosan olyan állapotba kerül, amilyen állapotba milliárd évekig a születése előtt volt, ami egyáltalán nem volt rossz. Az igazi rossz az életben a mértéken felüli félelem. Ez embereket a pszichiátriára juttathat, vagy olyan cinikussá tehet, amilyen én vagyok.

Bejegyzés: Emlékezzünk Lót feleségére és a 2017-es kongresszusi filmsorozatra!

M.Kriszti 2017.08.12. 14:55:56

"megkönnyebbültek" :)
Gondolod, hogy aggódtak a bibliai szabály felfedezése előtt? Ezek nem olyan fajták!

Bejegyzés: Barbara Anderson felfedezései - 3. rész

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.08.12. 14:34:16

A szöveg fordítása közben az az érzésem támadt, hogy a VT tagok csak kifogást keresnek a saját felháborító attitűdjük alátámasztására. A "két tanú" szabály még nem létezett ugyan ekkor, viszont a hozzáállás nem éppen volt áldozatbarát. Gondolom, megkönnyebbültek, amikor rátaláltak erre a "bibliai" gondolatra, amihez azóta is foggal-körömmel ragaszkodnak. De ahogy Barbara beszámolójából kiderül, amúgy sem voltak éppen a helyzet magaslatán ebben a témában.....

Bejegyzés: Barbara Anderson felfedezései - 3. rész

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.08.10. 21:13:38

@akárki aki gondolkodik: Soha nem fogom tudni megérteni, hogy egy békés, normális hangvételű JW TV elemzés alá milyen módon mégis hogyan kapcsolódnak ezek a gondolatok??

Mi már váltottunk levelet, és abban megírtam, hogy a világmegváltó összeesküvés elméletek és leleplezések ezen a blogon nem kívánatosak. Ezt most is fenntartom, így megkérlek, ha ezeket az eszméket szeretnéd népszerűsíteni, azt ne nálunk tedd, és szerintem még máshol sem ilyen módon. Ne haragudj, de a szavaidból pont ugyanaz a szellemi felsőbbrendűség árad, mint jó néhány Tanúból, akikkel az évek során találkozhattam...

Bejegyzés: Májusi JW TV: "vak" kislány

a századik juh 2017.08.06. 09:19:09

@t.csilla:
Vajon valószínűleg elképzelhetően lehetséges lenne, hogy ugyanezen jól bevált taktika került alkalmazásra orosz nyelvterületen?

Elvégre is pontosan tudjuk, hogy milyenfajta vállalhatatlan, és lassan már leplezhetetlen csökkenés van a "növekedésben", ilyenkor szoktak bedobni valamit az állóvízbe Wach Towerék, és utánna a zavarosban halászgatnak:

"Rutherford szándékosan okozott zavart azzal, hogy támadást intézett a vallások és kormányzatok ellen, valamint csőbe húzta a papságot, ezáltal bátorítva az egyes Bibliakutatókkal szembeni ellenséges cselekedeteket. Ennek eredményeképpen Rutherford rendszeresen kiálthatta: “Üldöznek minket!”

Aki látja aktív tanúk facebook bejegyzéseit, az meg tudja erősíteni, hogy sohasem viccelődtek az ortodoxokkal errefelé. Kb 1 éve a tanúk egyre többször írnak és mondanak katolikusok helyett ortodoxot...

Bejegyzés: Barbara Anderson felfedezései - 2. rész

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.08.05. 14:32:03

A cikk első felének fordításában vettem csak részt, így a második felét itt olvastam el. Hihetetlen jó ez a beszámoló Barbarától.

"Egy dolog nyilvánvaló volt a Rutherford éveivel kapcsolatos kutatásaimból - Rutherford szándékosan okozott zavart azzal, hogy támadást intézett a vallások és kormányzatok ellen, valamint csőbe húzta a papságot, ezáltal bátorítva az egyes Bibliakutatókkal szembeni ellenséges cselekedeteket. Ennek eredményeképpen Rutherford rendszeresen kiálthatta: “Üldöznek minket!”"

Pontosan ez a részlet maradt ki a Jehova Tanúi magyarországi történelmét tartalmazó nemrég megjelent könyvből is.

Bejegyzés: Barbara Anderson felfedezései - 2. rész

Válaszolj a kérdésemre légy oly elragadóan bájos 2017.07.28. 12:27:31

Kol 3:13 Továbbra is viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak készséggel, ha valakinek panaszra van oka a másik ellen. Mint ahogy Jehova is készséggel megbocsátott nektek, úgy ti is.
Itt nem a panaszokra vonatkozik a megbicsicsájtás?

Bejegyzés: NE BOTRÁNKOZZ MEG MÁSOK HIBÁI MIATT!

Válaszolj a kérdésemre légy oly elragadóan bájos 2017.07.27. 22:46:44

@Jónás_: Igen a wikipédia szerint ez a 8 alalp pillér.Amiket a wiki írt 1 kivételével megegyezik minden.Bár az az eggyis majdnem megvan.

Bejegyzés: Manipulálja az Őrtorony lélektanilag Jehova Tanúit?

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.07.21. 13:44:24

Objektiv kritika, gratulalok Csillu!

Bejegyzés: Könyvkritika ajánló

Jónás_ 2017.07.20. 18:10:01

Ha Jehova TAnúi ezen a színvonalon bírálnák azokat az embereket, szervezeteket, tanításokat stb. amiket általában szoktak, akkor sokkal kevesebb atrocitással találkoznának.
Gratulálok Csilla!

Bejegyzés: Könyvkritika ajánló

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.07.20. 09:51:27

@Inquisitive Man:
"....De ha kérdezni is tilos, az a legdurvább szellemi diktatúra. Hasonló a holokauszt tagadásának törvényes büntetéséhez. Egyáltalán nem az értelemhez szól!!!"

Ezzel a mondatával régi harcos azt sugallja, hogy a holokauszt megtörténte nem tényeken alapul, hanem egyesek fenn akarják tartani ennek látszatát érzelmi alapon. Erre írta columba, hogy ennek a témának megvitatását nem szeretné a blogon folytatni semmilyen formában sem. Én magam is egy ízléstelen hasonlatnak tartom a szellemi erőszak vagy diktatúra szemléltetéséhez.

Bejegyzés: Májusi JW TV: "vak" kislány

Inquisitive Man 2017.07.20. 00:33:40

@Johnny Joker: Üdv. Mester! Nem értem, mi kivetnivalód van Régi harcos hozzászólásában?

Szerintem a harcos a témához szólt hozzá és értelmesen, de nem lehet kikerülni a 100. személyét, mivel túlzásokba esik a kommentjeiben, mint mindig.

Nem támadta a személyét, csak értelmezni próbálta az értelmezhetetlent.

És nagybetűt sem használt, kivéve ezt az elírást: ---
AMúgy ---

Szóval mem tudom te mit olvastál?

Bejegyzés: Májusi JW TV: "vak" kislány

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.07.20. 00:15:54

@Régi harcos: Hello. Barmirol lehet beszelni ertelmes keretek kozott a vita mindig epito. Vannak azert bizonyos ertelmes es megegyezesen alapulo keretei. Peldaul temahoz szolunk, nem mas szemelyet tamadjuk, nem irunk csupa nagybetuvel, stb. ilyenek.

Bejegyzés: Májusi JW TV: "vak" kislány

Inquisitive Man 2017.07.19. 22:00:43

@Columba: Milyen jó, hogy amikor Johnny felkért a moderálásra nem vállaltam be.

Kedves Columba! Nincs könnyű dolgod!

Bejegyzés: Májusi JW TV: "vak" kislány

Inquisitive Man 2017.07.19. 21:57:02

@a századik juh: Sajnos nem csak az íráskészségeddel van baj. Hetet-havat összehordasz.

Még mindig belülről hordod a mentét? Vagy kívülről véded a mundért?

Sose javulsz meg? Nem személyeskedés, csak tárgyilagos vélemény!

Nehogy a szívedre vedd, mint a belső ember megjegyzésemet!

Bejegyzés: Májusi JW TV: "vak" kislány

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.07.18. 12:42:56

@Régi harcos: Noha a gondolatod nagy része szimpatikus, és egyet lehet vele érteni, a felhozott példád kifejezetten meglepő. Jobb lenne, ha ezt a témát inkább jó messziről elkerülnénk, rendben? Akit érdekel, az majd magának utánajár. Törvényeket a legtöbb jogállamban nem véletlenül hoznak, ezeknek azért meg szokott lenni a nagyon is értelmes magyarázatuk, de az említett témára vonatkozó kérdéseknek mindenképpen megvan. Nem véletlenül van ez jó sok államban így. Ez a blog az említett témának semmiféle tárgyalását nem tűzte ki célul, ezután sem fogja, és ez éppen a jelen blog céljainak érdekében történik. Ezt már máskor, másnak is jeleztem, ezért a téma újbóli felhozása moderálást fog maga után vonni.

Bejegyzés: Májusi JW TV: "vak" kislány

Régi harcos 2017.07.18. 08:03:23

@a századik juh: Azt írod, hogy tévedek és mégiscsak az értelemnek szól. Ez nem igaz!! Ami az értelemnek szól, az egyenesen felszólít arra, hogy keress fogást rajta, hogy ne higgy benne, hogy tegyél fel kérdéseket és így győződj meg arról, hogy az előadott szöveg valóban értelmes-e. De olyan előadások, melyekben soha semmi kérdést nem lehet feltenni, az pontosan olyan, mint a templomi liturgia, azzal a különbséggel, hogy a templomi liturgia nem akarja saját magát ésszerűnek feltűntetni. Egy jó tanító annak örül, ha tételeit diákjai megpróbálják megkérdőjelezni, azért örül ennek, mert az igazságot bármilyen kérdéssel szemben meg tudja védeni, mert tudja, hogy valami azért igaz, mert igazsága mindig kimutatható. De ha kérdezni is tilos, az a legdurvább szellemi diktatúra. Hasonló a holokauszt tagadásának törvényes büntetéséhez. Egyáltalán nem az értelemhez szól!!!

Bejegyzés: Májusi JW TV: "vak" kislány