EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

-> GYORSBEKÜLDŐ <-

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

oldalletöltés

Látogatók:
free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

Szántóföldi munka Németországban a menekültek között...

2015.11.28. 19:00 | Johnny Joker | 6 komment

November 25-én egy német TV, a ZDF magazinműsora bemutatott egy 24 éves afgán menekültet, hogy ő hogyan él ott. A videó 11. percénél a fiatalember egy barátjával sétál Hamburgban és megjelennek Jehova Tanúi. Az egyik idős hölgy egy nagy táblát tart a kezében. A kezükbe nyomják az Őrtornyot németül és arab nyelven. A fiatalember azt mondja a videóban, hogy először örültek, mert azt hitték segíteni akarnak nekik, de sajnos csak ezeket a kiadványokat kapták és valószínűleg valamilyen vallási csoport akarja őket magához csalogatni...

Beküldő: rea23

jehova1.PNG

jehova2.PNG

jehova3.PNG

jehova4.PNG

Címkék: képek

Ki a felebarátom?

2015.11.26. 09:00 | Johnny Joker | 24 komment

(Gondolatok az Őrtorony Társaság „Menekültotthonok feldolgozásáról szóló tájékoztatójával“ kapcsolatban) – részlet

Eredeti a cikk végén.

Mindenki, aki veszi a fáradságot és utána gondol, bizonyára egyre inkább megdöbben. Azok száma ugyanis, akik elméletben számításba jöhetnek, a menekült áradat láttán, a végtelen felé növekszik. Nem csak olyanokra esik tekintetünk, akikkel rendszeresen kapcsolatban állunk, vagy néha-néha találkozunk. A modern közlekedési- és kommunikációs eszközök magukkal hozták a lehetőséget, hogy még a „legtávolabbi“ is „legközelebbivé“ válik. És az egész világon mennyi szükséggel szembesülünk naponta!

Hogyan reagál az Őrtorony erre a menekült áradatra, ami hazánkba (ford.megj. Németországba) áramlik? Egy tájékoztató a „Menekültotthonok feldolgozására“ a következő utalásokat tartalmazza. Figyeljük csak a „menekültotthonok feldolgozására“ kifejezésmódot. Semmi másról nincs szó, csak egy terület feldolgozásáról, hogy embereket térítsenek.

  1. Keresd meg a kisebb települések menedékszállásait is!
  2. Legyen nálad az okostelefonod vagy a tableted, hogy felhívd figyelmüket a JW.ORG-ra!
  3. Tanulmányokat és prospektusokat is szét lehet osztani.
  4. A felügyelő személyzeten leginkább úgy lehet keresztül jutni, ha azt tudjuk mondani, hogy valaki közvetlenül meghívott bennünket.
  5. Hogy ezt elérjük, azt javasolják, hogy a kiadványos kocsival a szállás előtt föl le járkáljunk, hogy később meghívjanak stb.

Spontán az jutott eszembe, hogyan veszik fel a kapcsolatot a menekültekkel a „világiak“, vagy a „hamis vallás“ gyakorlói. Oda mennek, hogy embereknek segítsenek a szükségben. Úgy gondolom, ez a legjobb módszer kapcsolatot felvenni valakivel. Erre azonban még parányi utalás sem található a tájékoztatóban.

Forrás: http://www.bruderinfo-aktuell.de/index.php/wer-ist-mein-naechster/#more-2590

Fordította: rea23

Olvasóink küldték 109.

2015.11.24. 16:00 | Johnny Joker | 10 komment

Mi lesz a jele a jelenlétednek?

Valójában a véleményetek érdekelne,
Annyi minden rossz történik napjainkban, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Itt robbantanak, amott gépfegyverrel lövöldöznek, máshol repülőgépet lőnek le, vagy 80 emberre zárják rá a raktérajtót.

"Mindig gyilkolnak valahol,

lehunyt pilláju völgy

ölén, fürkésző ormokon,

akárhol, s vígaszul

hiába mondod, messzi az!

Sanghaj, vagy Guernica

szivemhez éppen oly közel,

mint rettegő kezed,

vagy arra fenn a Jupiter!

Ne nézz az égre most,

ne nézz a földre sem, aludj!

a szikrázó Tejút

porában a halál szalad

s ezüsttel hinti be

az elbukó vad árnyakat."

írja egy költő. Ráadásul 1937-ben, az akkori "terrortámadások" és az akkori megdöbbentő eseményekre reagálva, még pár évvel a 2. világháború kitörése előtt. Mert akkor is voltak szörnyűségek a világban, sőt, akkor volt csak igazán szenvedés, miután ki is tört, nagyobb léptékekben. A biblia Armageddon előttre a 2. világháborúnál is nagyobb, elképzelhetetlen mértékű szenvedésről jövendöl, olyat, amilyen nem volt még addig.

Mégis, mondhatjuk-e mi, hogy teljesednek a bibliában megjövendölt események napjainkban?

Látjátok-e beteljesedni a bibliában megjövendölt események láncolatát?

Jel-e a migránsáradat?
a terjeszkedő szélsőséges iszlám kegyetlenkedése?
A kiújuló amerikai-orosz konfliktus?
A gazdasági válság?

Ti látjátok, hogy az utolsó napokban élünk?


Mark S. anderson

Címkék: olvasóim küldték

Az én válaszom Mark Sanderson “jöjj vissza Jehovához” című novemberi TV adására

2015.11.22. 12:00 | Johnny Joker | 10 komment

sanderson-inactive.jpgMark Sanderson egy érzelmes felhívással fordul a tétlenek felé, hogy térjenek vissza

A múlt éjjel megkeresett az egyik Facebook ismerősöm, aki egy dilemmával nézett szembe.

Őket is megkereste egy hívő rokonuk a novemberi JW TV adással kapcsolatban, amelynek házigazdája Mark Sanderson volt.

Ez az új epizód ismét elővette a “Térj vissza Jehovához” témát az előző kongresszus kiadott brosúrájából, és arra hívogatja a tétleneket, hogy térjenek “haza”, drámai megtapasztalások és gyakorlati visszatekintések segítségével – szándékosan az érzelmekre hatva, semmint hogy megválaszolnának bármilyen intellektuális kétséget vagy tényszerű ellenvetést.

E nyilvánvaló propaganda által hajtva, úgy tűnik, hogy egyes Tanúk nem késlekedtek kapcsolatba lépni az elidegenedett családtagjaikkal, hogy közvetítsék a Vezető Testület üzenetét, ez a személy pedig megkérdezte tőlem, hogyan kellene erre reagálniuk.

Soha nem adnék ki egy forgatókönyvet egy ilyen típusú helyzetre, mivel valójában úgy gondolom, hogy sokkal meggyőzőbb, amikor az egyes személyek hitelesen kifejtik a gondolataikat ilyen fontos kérdésekben. Mindamellett az alábbiakban leírom, hogyan válaszolnék én, ha megkérnének, hogy tekintsem meg a legutóbbi adást és/vagy kérnék, hogy térjek “haza” “Jehova szervezetéhez”:

Megható, hogy gondoltál rám, de tudnod kell, hogy már tisztában vagyok a legutóbbi JW TV adás tartalmával és üzenetével. Az én személyes problémám, melyet sokan osztanak, akik Tanúként nőttek fel, és amelyet ez a videó nem válaszol meg az, hogy nem hiszem, hogy a Vezető Testület állításai igazak lennének. Nem térhetek “haza” semmilyen szervezethez, amely hamis dolgokat tanít – különösen pedig gyerekek számára. Amennyiben meggyőződtél róla, hogy ez “az igazság”, akkor kérlek mutasd meg nekem a bizonyítékokat és én kérni fogok egy bibliatanulmányozást és elkezdek járni a gyülekezetbe. Ha nem tudsz bizonyítékot mutatni, vagy azt mondod mindez levezethető arra, valakinek elég “hite” van-e vagy sem, akkor el kell fogadnod, hogy a vallási hitnézeteid semmivel sem kézzelfoghatóbbak, mint bármely más vallás hitnézetei. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy tudassam veled, szeretlek és sokat gondolok rád, és azokra a boldog időkre, amelyeket közösen éltünk át, és remélem, hogy végül is a saját igazság iránti éhséged el fog vezetni téged arra, hogy tárgyilagos vizsgálatot végezz, ahelyett, hogy elfogadnál mindent, amit mondanak neked egy szervezet könyveiben, újságjaiban és videóiban.

Nyilvánvaló módon a közösségmegvonás fenyegetése miatt a legtöbb tétlen Tanú, akit a családtagjai megközelítenek, nem lehet majd közel sem ennyire őszinte. Bármely fentihez hasonló kijelentés, amely megcáfolja a Vezető Testület vallási állításait súlyos büntetéssel lenne megválaszolva közösségmegvonás formájában.

Ha azonban lehetőséged van őszintének lenni a rokonaiddal, talán mivel már tudják, hogy milyen határozottan gondolkodsz, vagy mivel te hozzám hasonlóan elkülönültél (vagy kiközösítettek), remélem, hogy a fenti választ hasznosnak találod.

Félretéve a káros gyakorlatokat, mint a gyermekmolesztálást, közösségmegvonást, és a vérkérdést, annak oka, hogy nem megyünk vissza az, hogy ez egyszerűen nem igaz. Ha ragaszkodunk ehhez az érvhez, és nem engedjük, hogy megingassanak vagy mellékvágányra tereljenek érzelmekre alapozva, akkor van egy kis esély rá, hogy egy barát vagy rokon, aki intellektuálisan elég őszinte talán elkezdi maga is feltenni a nehéz kérdéseket.

A tétlenek érzelmeire apelláló novemberi adásnak nem ez volt az egyetlen zavaró részlete. Válaszolni fogok más problémákra is, mint például a Haiyan tájfun videóval kapcsolatos részre a következő JW TV cáfolatomban, amely valamikor a következő három hét során jelenik majd meg. Kérlek iratkozz fel a YouTube csatornámra, hogy értesülhess erről és más új videókról.

Forrás: http://jwsurvey.org/cedars-blog/my-response-to-mark-sandersons-come-home-to-jehovah-november-broadcast

Fordította: Columba

Címkék: győződj meg személyesen

Bejelentették a Bételben a 2014-2015-ös szolgálati évre vonatkozó számokat

2015.11.18. 14:00 | Johnny Joker | 29 komment

Az Őrtorony évtizedek óta a legalacsonyabb növekedést mutatja (a 2015-ös számokat csak bejelentették, nem adták még ki).

Címkék: képek

A pénzügyi helyzettel kapcsolatos változó kijelentések az Őrtorony pénzügyi gondjait jelezhetik

2015.11.18. 09:30 | Johnny Joker | 1 komment

Nincs elég pénz… van elég pénz… Most akkor melyik? Az Őrtorony hivatalos képviselőinek nyilvános kijelentései a JW ORG pénzügyi helyzetéről nem egyértelműek.

Ahogy elkezdtem írni ezt a bejegyzést, óhatatlanul is folyamatosan a “Tapsold fel, tapsold le… a Tapsoló-kapcsoló” járt az eszemben, a fény lekapcsolódásának és felvillanásának mentális képével. Noha ez humorosan hangozhat, én elfojtottam magamban ezeket a mentális képeket, mivel ez a téma nem lehet nevetség tárgya--különösképpen, mivel jelentős változások fognak bekövetkezni Jehova Tanúi és a Bétel-család tagjainak életében az egész világon.

Már nem titok, hogy amint a Vezető Testület tagjai és közeli munkatársai készen állnak a Warwickba való költözésre 2016-ban, a Bétel-család hűséges tagjait szélnek eresztik. Szükségesnek látták, hogy alaposan kitakarítsanak.

housecleaning.jpgIsten veletek… Búcsúzunk… Viszontlátásra… Melegedjetek, és lakjatok jól...

Pénzügyi szempontból Warwick az Őrtorony Waterloojának bizonyulhat: Fertőzött talaj, elképesztően magas költségek jellemzik, és némelyek véleménye szerint: egy olyan általános pénzügyi helyzet is, mely a jelzések szerint egyre jobban megközelíti a “kritikus tömeget.”

Nyilvános kijelentések sorozata

2015 május

Stephen Lett nyilvánosan bejelentette, hogy több pénz folyik ki a kasszából, mint amennyi bejön. Vagyis magyarán, az egyenlegük hiányt mutat. “Amikor utánaszámoltunk, láttuk, hogy a kimenő összegek jóval nagyobbak, mint amelyek most befolytak a kasszába.”

money_shortfall.jpgElfolynak a dollárcseppek?

2015 szeptember

Samuel Herd nyilvánosan biztosította a tagokat, hogy a kiigazítások/leépítések nem a pénzügyi támogatás hiánya miatt történtek. “Kérünk, legyetek nyugodtak afelől, hogy ezek a kiigazítások nem a részetekről tapasztalt pénzügyi támogatás hiánya miatt történnek.”

* Lásd az előző bejegyzést, ha ezeket a kijelentéseket videón szeretnéd meghallgatni.

financial_support.jpgIsmét itt vannak a szép napok

2015 október

Egy bejelentésben, melyet a világ összes fiókhivatalának címeztek, és az azt követő levélben, melyet az összes gyülekezetben fel kellett olvasni, megemlítették a fiókhivatalok számának csökkenését és azoknak az embereknek az elbocsátását, akik ezekben a fiókhivatalokban dolgoztak, és hivatkoztak Lett megjegyzéseire a fedezethiánnyal kapcsolatban, ami  úgy tűnik azt jelzi, hogy nincs elég pénz a működési költségek fedezésére a közeljövőben. (Ezt az információt frissíteni fogjuk, amint további részletek derülnek ki.)

broken_bank.jpgVajon a bank… tönkrement?

Természetesen el kell ismerni, hogy a vállalatok döntéseket hoznak a működési módszereikről, és ezeket a döntéseket önmagukban általában nem tekintik gyanút keltőnek. A problémát itt az jelenti, hogy úgy tűnik, ellentmondó  nyilvános kijelentések jelentek meg a JW ORG pénzügyi helyzetéről.

A méltányosság jegyében felkérjük a Vezető Testületet, hogy tisztázza ezeket a kijelentéseket. Amennyiben bármely kijelentés hibásan jelent meg, boldogan helyreigazítjuk őket.

Forrás:

http://shunnedforlife.blogspot.ca/2015/11/changing-statements-about-finances-may.html

Fordította: Columba, Eve

Új szántóföldi jelentés űrlapok

2015.11.15. 21:13 | Johnny Joker | 27 komment

Szántóföldi jelentés

Név:

Hónap:

Kihelyezett irodalom (nyomtatott és elektronikus)

Bemutatott videók

Óraszám

Újralátogatások

A különböző bibliatanulmányozások száma

Kommentek:

Címkék: képek

Szigorúan titkos “talmudi” levelezési irányelveket tartalmazó dokumentum szivárgott ki egy Őrtorony-bennfentestől

2015.11.12. 11:00 | Johnny Joker | 2 komment

correspondence-department.jpgA 2014 novemberi JW Broadcasting epizód azt mutatja, amint leveleket válogatnak az Őrtorony levelezési részlegén

Az elmúlt néhány hét valószínűleg nagyon stresszes lehetett a Vezető Testület számára, mivel több kiszivárogtatott anyagból az derül ki, hogy a bétellakók közül egyre többen és egyre növekvő mértékben nehezményezik hozzáállásukat és irányelveiket.

És most ez az újabb kiszivárogtatás, mely az Őrtorony egy bennfentesétől származik, teljesen lerántja a leplet arról, hogy hogyan kezeli a szervezet a mezei tagokat érintő kérdéseket.

A “Levelezési Irányelvek” egy 118-oldalas dokumentum, melyet világszerte a Bételek kulcsszemélyzete kap meg, és sablon-válaszokat tartalmaz egy hosszú listányi helyzetre, beleértve különféle tantételekkel kapcsolatos problémákat is.

Noha korábban csak néhány kivételezettnek állt rendelkezésére, a 2011-es változat már szabadon elérhető, tehát bárki, aki ismeri a dokumentumot, tudja, hogyan fog az Őrtorony válaszolni bármely levelére, melyet ír nekik, mielőtt még tollat fogott volna a kezébe.

Címkék: titkok

JW.ORG pénzérme?

2015.11.11. 09:18 | Johnny Joker | 56 komment

JW.ORG pénz?

Ezeket az érméket nemrég egy kongresszuson látták.

Felmerül a kérdés: Vajon fogunk használni pénzt az Új Világban?

Címkék: képek

Olvasóink küldték 108.

2015.11.07. 22:00 | Johnny Joker | 2 komment

Ki alapította Jehova Tanúi vallását?

Jehova Tanúi újkori története a 19. század végén kezdődött. Akkoriban alakult Pittsburgh közelében (Egyesült Államok, Pennsylvania állam) egy kis csoport, mely módszeresen tanulmányozta a Bibliát. Összevetették az egyházak tanításait azzal, amit a Biblia ír. Az így megszerzett ismereteiket könyvekben, újságokban és egy folyóiratban közölték, melynek ma Az Őrtorony hirdeti Jehova Királyságát a címe.

Ezek között az őszinte bibliakutatók között volt Charles Taze Russell is. Bár ő irányította a bibliai oktatómunkát, és ő volt Az Őrtorony első szerkesztője, nem alapított új vallást. Az volt a célja – ahogy a később Bibliakutatókként ismertté vált csoport összes tagjának –, hogy Jézus Krisztus tanításait hirdesse, és kövesse az első századi keresztény gyülekezet példáját. Mivel a kereszténységet Jézus alapította, Őt tekintjük a szervezetünk alapítójának (Kolosszé 1:18–20).

Olvasható a jw.org-on.

Nos, kedves testvérek,

Ennek fényében megkérdeznélek benneteket, ti miért nem tudjátok elfogadni azt, hogy Russell testvér nem alakított új vallást?

Miért nem tudjátok elfogadni, hogy Jézus volt az alapító?

Ezek szerint magának a Watchtower Inc-nek a megalapításában is részt vett Jézus, hisz a szervezet alapítójának tekintik.

Nyilván egy hitelfelvételnél ilyen kezes sokat számít.

Most már csak egyet nem értek:

Ha Jehova = a szervezettel, akkor hogy lehet, hogy a szervezetet, azaz Jehovát Jézus hozta létre?

 

hogy ki?

Címkék: olvasóim küldték

Visszavont irodalmak

2015.11.06. 17:00 | Johnny Joker | 15 komment

Miért vonták vissza Jehova Tanúi titokban "Az ISTENI NÉV, amely mindörökké fennmarad" és a "Kell hinned a Háromságban?" című füzeteiket?

Egyesek azt mondják, hogy ennek oka a tudományos tisztességtelenség (hibás idézetek, hazugságok, megtévesztés).

Az a mód, ahogyan visszavonták ezeket, különösen gyanús.

Noha ezek voltak a meghatározó kiadványaik az érintett témákban, BÁRMIFÉLE közlemény, vagy bejelentés nélkül vonták vissza őket. Titokban.

A visszavonás óta már évek teltek el, de még nem adtak ki helyettesítő kiadványokat.

A JW.org-ról is eltávolították őket.

Korábban megjelent cikkünk a témában:

http://jehovatanui.blog.hu/2013/02/24/megszunt_a_haromsag_fuzet

A Háromság-füzet forrásainak tárgyilagos kritikája:

https://ortorony.files.wordpress.com/2013/10/kellhinned.pdf

Olvasóink küldték 107.

2015.11.03. 22:00 | Johnny Joker | 22 komment

Kedvenc bibliai szereplőid? Marci és Zsófi

Ezt nemrég olvastam egy királyság teremben, az előző gyülekezetből otthagyta valaki az énekeskönyvét, a hangosítópulton volt, kinyitottam, mert jó szokás szerint ugye bele kell írni a nevet minden könyvbe (már aki könyvet használ).

Ott volt benne egy lap, pár bibliai kérdéssel, ami nyilván a gyermek lefoglalását szolgálta az összejövetel alatt. Persze a név is ott volt.

Mivel többet is megtudtam a kelleténél, vissza is tettem az énekeskönyvet. Azonban, mint látjátok, nem tértem napirendre még a dolog fölött. Elkezdtem gondolkozni, mi lesz itt 5-10-15 év múlva. Persze, sok minden nem változik: a mostani koordinátor és családja, barátai, üzletfelei lesznek még mindig, hiába várnak sokan Jehovára. Sőt, hamarosan kinevezik az első kisegítőszolgákat abból a generációból, akik ilyen rajzfilmeket látnak majd, utána meg vének lesznek...

Címkék: humor olvasóim küldték

A lojalitás azt jelenti, hogy beárulsz másokat a véneknek

2015.10.31. 23:23 | Johnny Joker | 14 komment

report_others_to_elders.jpg

 

A kedvesség sokat segíthet, amikor úgy érezzük, hogy több mindenkinek is lojalitással tartozunk. Tegyük fel például, hogy biztosan tudod, hogy egy hittársad súlyos helytelenséget követett el. Talán úgy érzed, hogy lojálisnak kell lenned hozzá, különösen, ha egy barátodról vagy egy családtagodról van szó. De ha eltitkolnád a bűnét, nem lennél lojális Istenhez. Természetesen a Jehova iránti lojalitásod mindennél előbbre való. Éppen ezért Nátánhoz hasonlóan legyél kedves, de határozott. Mondd meg a barátodnak vagy családtagodnak, hogy haladéktalanul kérjen segítséget a vénektől. Ha ezt nem teszi meg ésszerű időn belül, az Isten iránti lojalitásodnak arra kell indítania, hogy jelentsd az esetet a véneknek. Így bebizonyítod, hogy lojális vagy Jehovához, és a barátoddal vagy családtagoddal is kedvesen bánsz, hiszen a vének megpróbálják majd szelíden a helyes útra terelni.

Őrtorony, 2016. február, tanulmányozásra szánt kiadás, 29-30. old., 14. bek.

Ajánló

2015.10.30. 22:00 | Johnny Joker | 7 komment

Egy rejtőzködő Jehova Tanúja hölgy, aki befektetési szélhámosságba keveredett...?

http://444.hu/2015/10/21/ny-ne-cirmos-meglepett-a-penzzel

Címkék: ajánlók

Olvasóink küldték 106.

2015.10.30. 20:00 | Johnny Joker | 4 komment

Úgy gondolják Jehova Tanúi, hogy egyedül ők fognak megmenekülni?

(gyakori kérdések címszó alatti kérdés és válasz a jw.org-on, ami ugye a nyilvánosságnak szól)

Címkék: olvasóim küldték teokratikus hadviselés