EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

-> GYORSBEKÜLDŐ <-

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

oldalletöltés

Látogatók:
free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

Mi jut eszedbe arról, ha azt hallod, hogy...

2014.04.22. 20:07 | Τιμόθεος | 7 komment

Az alábbi két képet egyik kedves hozzászólónk küldte be. A jó ezzel a poszttal, hogy nem tudtok majd eltérni a témától, ugyanis nincs téma:-) 

Írjatok bármit, ami eszetekbe jut a képekről:-) Lássuk mennyire "vad" a fantáziátok!

Kellemes ünnepeket :)

2014.04.20. 23:35 | undercover | 8 komment

Kedves bloggerek, kedves olvasóink!

 

Ezúton kívánunk nektek kellemes húsvéti ünnepeket, a hölgyeknek, pedig azt, hogy el ne hervadjanak ;)

image.jpg

 

 

 

Mi nem szomorú és megkeseredett hitehagyottak vagyunk!

2014.04.17. 14:58 | Johnny Joker | 8 komment


Sziasztok!

Cedars fenti ötlete alapján szeretném, ha mi is összeállítanánk egy ilyen videót, erre a zenére.

Bolondos, örömtáncos videókat várok tőletek, amikből egy klipet fogok összeállítani. Itt a lehetőség, hogy megmutasd, boldog vagy és, hogy van élet az Őrtorony után!

Ha az arcodat a családod miatt nem vállalhatod, viselj napszemüveget és/vagy baseball sapkát! Használhattok hitehagyott irodalmat is, feliratokat, érdekes helyszíneket, az egész család is táncolhat, stb. Engedd el a fantáziád! Lehetőség szerint a szabadban, napos időben készítsd a felvételt.

Az 1-2 perces videókat a k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com címre várom!

Én is benne leszek!!! =D

Egy elgondolás rabjai - 10. fejezet

2014.04.16. 09:39 | Johnny Joker | 45 komment

Don Cameron - Egy elgondolás rabjai, 10. fejezet

Miért van Jehova Tanúinak hitbeli egységük?

Az egyik dolog, ami Jehova Tanúit meggyőzi arról, hogy az Őrtorony Társulat Isten szervezete, az a tény, hogy bárhol éljenek is a földön, mind ugyanabban hisznek. A kérdés viszont az, hogy vajon miért van köztük “hitbeli egység”? Ezt a kérdést az Őrtorony 1996. július 15-i száma így válaszolja meg:

Mivel hitnézeteink Isten Szaván alapulnak, mindannyian egyetértésben beszélünk. 142 

Azonban ez is csak egy illúzió. A valós ok, amiért mind “egyetértésben beszélnek”, kiderül abból, ha megvizsgáljuk megváltoztatott tanításaikat, például azokat, amelyeket a 3. fejezetben említettünk. Amit a Tanúk nem vesznek észre, az az, hogy olyankor is megvolt ugyanez a hitbeli egységük, amikor a Társulat tanításai nem a Biblián alapultak. 143 Ez azt jelenti, hogy valamilyen más alapvető oka kell, hogy legyen annak, amiért mindannyian ugyanabban hisznek. 

Az egyik alkalom, mikor ez az ok felszínre került, egy bírósági per volt 1954-ben, Skóciában. Jóllehet ez a példa csupán egyetlen korábbi tanításukat érinti, az alapelv, amely ebben a tárgyalásban megmutatkozott, az összes tantételükre alkalmazható, függetlenül attól, hogy azok megváltoztak-e vagy sem. 

142 A 2001. június 1-i Őrtorony ezt mint legelső indokot mutatja be az “Azok azonosítójegyei, akiket Isten támogat” cím alatti felsorolásban. - 13. oldal 

143 Bármit tanítsanak is jelenleg, mindig azt állítják, hogy az a Biblián alapul. Valahányszor azonban egy tanítás változtatásra szorul, a Tanúknak egyértelműen látniuk kellene, hogy akkor az korábban mégsem a Biblián alapult. De ők ezt nem így fogják fel. A tanításbeli változtatások mindig fokozatos kinyilatkoztatásokként vannak bemutatva (a Példabeszédek 4:18 szerint), ami azt bizonyítja, hogy Isten folyamarosan tisztítja a szervezetét. A Tanúk tehát így tekintik az ilyen változtatásokat.

Annak valós oka, amiért minden Jehova Tanúja ugyanabban hisz, akkor derül ki, ha megvizsgáljuk azokat a tanításaikat, melyeket megváltoztattak.

A Walsh bírósági per 

A per során Hayden Covington-t, az alelnököt 144 kikérdezték a Társulat korábbi tantételéről, miszerint Jézus 1874-ben visszatért és megkezdte második eljövetelét. Figyeljük meg alaposan, milyen indokot hozott fel arra vonatkozóan, hogy miért volt Jehova Tanúi között egység ezzel a tanítással kapcsolatban, annak ellenére, hogy nem volt igaz, és ezáltal nem is a Biblián alapult: 

K - Feltételezhetem azt, hogy a Társulat által jóváhagyottan hirdették, hogy Krisztus Második Eljövetele 1874-ben történt meg?

V - Ezt a feltételezést tényként venni egy elméleti állítás (hipotetikus feltevés).

K - Ez egy hamis prófécia kihirdetése volt?

V - Ez egy hamis prófécia megjelentetése volt, egy hamis állítás vagy egy hibás állítás volt, egy olyan prófécia beteljesedéséről amely hamis vagy hibás volt.

K - És ezt hinnie kellett az összes Jehova Tanújának?

V - Igen, mert meg kell, hogy értse, hogy egységben kell lennünk ...

K - Térjünk vissza az előbbi pontra. Egy hamis próféciát hirdettek?

V - Ezzel egyetértek. 145

K - Ezt el kellett fogadniuk Jehova Tanúinak?

V - Így van.

K - Ha Jehova Tanúi egyike úgy látta, hogy ez a prófécia hamis, és ezt ki is jelentette, akkor kiközösítették?

V - Igen, ... A célunk az egység fenntartása.

K - Egység minden áron?

V - Egység minden áron, ...

K - Tehát egység, hamis próféciák erőltetett elfogadtatására alapozva?

V - Ezt elismerem, hogy igaz. 146 

Fel sem merült, hogy hitbeli egységük ebben a tárgyban a Biblián alapulna. Covington tudta, ha így lett volna, a Társulat akkor, 1954-ben is tanította volna ezt a tantételt, és ma is ezt tenné. Az érvelés eredménye, amelyről végül el kellett ismernie, hogy igaz, az volt, hogy hitbeli egységük “erőltetett elfogadáson alapult”. A Tanúknak muszáj volt (1) elfogadniuk ezt a beismerten “hamis próféciát” annak érdekében, hogy a Társulat fenntarthassa az “egységet minden áron”, vagy pedig (2) kiközösítették őket, hogy a Társulat fenntarthassa elképzelését. Annak érdekében, hogy belássuk, még ma is ez a helyzet, a következő példa bemutatja azt az újabb tanításukat, hogy az 1914-es generáció nem múlik el, mielőtt az “új világ” megérkezne.

144 Covington volt a Társulat alelnöke 1942-45 között. Hirdetők könyv, 91. old

145 Lehet, hogy ez az egyetlen alkalom a történelemben, amikor az Őrtorony egy képviselője beismerte, hogy a Társulat valaha is “hamis próféciát” adott közre. Ez a beismerés azonban a Társulat irodalmában soha nem jelent meg. Lásd 7. fejezet, “Nincsenek hamis tanítások vagy próféciák - Miért?” 146 A per e részletének átiratát lásd az In Search of Christian Freedom [A keresztény szabadság keresése] c. könyv 24. és 25. oldalán. 

A korábbi alelnök, Hayden Covington elismerte, hogy ebben az esetben a hitbeli egység nem azért létezett, mert a tanításuk a Biblián alapult, hanem a “hamis prófécia erőltetett elfogadtatásán”.

a kihalt generáció.jpg

1914 - A nemzedék, amely nem múlik el

Hosszú évekig erről a tanításról minden Ébredjetek! magazin impresszumában azt állították, hogy a “Teremtő ígérete”, míg aztán 1995 novemberében felhagytak vele.147 Hasonlóan Jézus Krisztus 1874-es Második Eljövetelének esetéhez, ezt is mindaddig el kellett hinni, amíg a Társulat tanította, noha egyáltalán nem a Biblián alapult.

A Vezető Testület levele 1980. szeptember 1. 148

1980-ra volt néhány Tanú, aki magától is kikövetkeztette, hogy a Társulat 1914-es generációról szóló tanítása nem a Biblián alapszik—tizenöt évvel azelőtt, hogy a Vezető Testület is rájött erre.

1980. szeptember 1-jén a Vezető Testület levelet küldött az összes utazó-felvigyázónak, utasítva őket, hogyan bánjanak azokkal a Tanúkkal, akik nem hajlandóak hinni mindabban, amit a Vezető Testület abban az időben tanított, és ez természetesen magában foglalta az 1914-ről szóló tanítást is. Az első dolog, ami feltűnik a levelükben, az az, hogy míg 1954-ben a Tanúknak ki kellett mondaniuk vagy hirdetniük kellett ellentétes véleményüket ahhoz, hogy kiközösítsék őket, ez az 1980-as levél azt mondja:

Tartsd észben, hogy a kiközösítéshez egy hitehagyottnak 149 nem szükséges a hitehagyott nézetek hirdetőjének lennie.

Tartsd észben az 1914-es generációról szóló tanításukat, miközben olvasod a Vezető Testület érvelését: 

Ha egy megkeresztelt [Tanú] elhagyja Jehova tanításait, 150 a hű és értelmes rabszolga által bemutatott formában... 

147 1995 novembere előtt az Ébredjetek! ezt írta: “Ami a legfontosabb: ez a folyóirat megerősíti a bizalmat a Teremtő azon ígérete iránt, amely szerint egy békés és biztonságos új világ jön létre, mielőtt elmúlik az a nemzedék, amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek” Azonban 1995 novemberében ezt a kijelentést a következőre változtatták: “Ami a legfontosabb: ez a folyóirat megerősíti a bizalmat a Teremtő azon ígérete iránt, melyet egy békés és biztonságos új világra tett, amely hamarosan felváltja a dolgok jelenlegi gonosz, törvénytelen rendszerét.” Jehova Tanúi nem veszik észre, hogy ez a változás azt jelenti: 1995 előtt mindez csak a Vezető Testület ígérete volt.

148 Lásd ennek a levélnek a fénymásolatát a Lelkiismereti válság [Crisis of Conscience] c. könyv292. és 293. oldalain.

149 A Társulat olyan módon használja a “hitehagyott” szót, hogy az minden Tanúra és volt Tanúra vonatkozik, aki nem ért egyet azzal, amit éppen akkor tanítanak, még akkor is, ha az, amit a “hitehagyott” hisz, igaz, míg a Társulat tanítása téves! 

A Társulat tanítása az 1914-es generációról állítólag a “Teremtő ígérete” volt, amíg fel nem hagytak a tanításával 1995-ben. A Tanúknak azt mondják, hogy ne úgy gondoljanak erre a tanításra, mint ami “téves” volt, hanem, egyszerűen csak “egy olyan várakozás volt, amely kiigazítást igényelt.” Lásd a 7. fejezetet 

Figyeljük meg: nem arról beszélnek, hogy elhagyják “Jehova tanítását”, ahogyan azt a Biblia közli, hanem “ahogyan azt a hű és értelmes rabszolga közli”, ami a Vezető Testület tagjait jelenti, mivel ők azok, akik bármit is közölnek. De az ő 1914-es nemzedékre vonatkozó tanításuk nemtartozottJehova tanításai” közé ( amint arra a Vezető Testület is rájött 15 évvel azután, hogy megírta ezt a levelet). Következésképp azok, akik elhagyták ezt a tanítást, csak a Vezető Testület egyik hamis tanítását hagyták el. Levelük így folytatódik: 

Ha (egy Tanú) ragaszkodik ahhoz, hogy más tanításban higgyen...ha…továbbra is hitehagyott eszmékben hisz és elutasítja azt, amit a “rabszolga osztályon keresztül” nyújtanak neki, akkor megfelelő bírói eljárást kell foganatosítani (azaz a kiközösítést).

Itt ismét csak azokkal a Tanúkkal foglalkoznak, akik nem azt hagyják el, amit a Biblián keresztül kaptak, hanem azt, amit a “rabszolga osztályon” keresztül, ami megint a Vezető Testület tagjait jelenti, mivel ők azok, akik gondoskodnak a tanításról. 

Ezért bármely Tanút, aki nem fogadta el az 1914-es generációról szóló hamis tanítást, mielőtt a Vezető Testület is felhagyott volna vele 1995-ben, ki kellett közösíteni hitehagyásért, noha épp a Vezető Testület volt az, aki nemcsak, hogy bűnös volt egy olyan dolog tanításában, ami nem igaz, hanem önhitt módon még Jehova nevével is összekapcsolta. Ez is csak egy újabb olyan Őrtorony-tanítás volt, amelyet tévesen úgy állítottak be, mint ami “ Jehova tanítása”.

Figyeld meg, hogy a fenti levél hogyan hangzana most, amikor már vitathatatlanul hamisnak bizonyult az 1914-es nemzedékkel kapcsolatos tanításuk:

‘Ha egy Tanú elveti a Vezető Testület hamis tanítását az 1914-es nemzedékről; ha továbbra is elveti hamis tanításaikat, akkor őt ki kell közösíteni.’

150 Emlékezz vissza a 60. és 61. oldalakra, ahol azt írták: “Soha nem mondták, hogy ‘Ezek Jehova szavai.’” Ugyanakkor, van bármi különbség aközött, hogy “Ezek Jehova szavai”, vagy “Ezek Jehova tanításai”?

Ha egy Tanú elhagy egy Őrtorony- tanítást, akkor “hitehagyásért” kiközösítik. Ha azonban a Vezető Testület hagyja el ugyanazt a tanítást, akkor az “új világosság Istentől”.

Miért elfogadható az, ha a szervezet legfelelősségteljesebb emberei, azáltal, hogy “Jehova tanításainak” nevezik őket, Isten nevével címkézik fel téves tanításaikat, míg az nem elfogadható, ha a legalacsonyabb rendű Tanúk elutasítják ezeket a tanításokat? A válasz? “Mivel a Társulat Isten szervezete.”151 

Őrtorony 1986. április 1.

Hat évvel később, 1986. április 1-jén az Őrtorony ismét figyelmeztette Jehova Tanúit arra a követelményre, hogy el kell fogadniuk mindent, amit a Vezető Testület egy adott időpontban tanít: 

Ahhoz, hogy valaki helyeselt kapcsolatban lehessen Jehova Tanúival, szükséges elfogadnia a az igaz bibliai tanítások teljes terjedelmét, beleértve azokat az Írás szerinti hitnézeteket is, amelyek kizárólag Jehova Tanúira jellemzőek. 31. old.

Amikor 1986-ban ez a cikk íródott, az 1914-es generációra vonatkozó tanítás még egyike volt ezeknek a “kizárólagos hitnézeteknek”. Noha ez nem volt “igaz bibliai tanítás”, vagy “Írás szerinti hitnézet”, Jehova Tanúitól mégis megkövetelték, hogy elfogadják, ellenkező esetben kiközösítették őket. Az ilyen kijelentések kapcsán soha nem vették figyelembe azt, hogy a Társulatnak számos olyan tanítása, amelyről ők azt állították, hogy “a Biblia igaz tanítása”, valójában nem volt az. 

Miután azonban 1995 novemberében a Vezető Testület elutasította ezt a tanítást, ahhoz, hogy “helyeselt kapcsolatban lehessenekJehova Tanúival”, mindenki másnak is el kellett utasítania. Más szavakkal, annak érdekében, hogy egységesek legyenek a hitnézeteik, 1995 előtt a Tanúktól megkövetelték, hogy fogadják el ezt a tanítást. Ugyancsak a hitnézeteik egysége érdekében azonban 1995 után márazt kívánták tőlük, hogy utasítsák el. Ha a Vezető Testület az alapján fejezné ki magát, ahogyan a dolgok a gyakorlatban történtek, akkor fenti kijelentésük így hangzana: 

“A Vezető Testület tagjaival való helyeselt kapcsolatodnak az a feltétele, hogy teljes terjedelmében elfogadd a tanításaikat, akár a Biblia igaz tanításai azok, akár nem.

151 Jehova Tanúi nem veszik észre, milyen gyakran kizárólag azért fogadják el a Társulat magyarázatait és értelmezéseit, mert úgy hiszik, hogy az az Isten szervezete, és nem pedig azért, mert vagy valóban képesek megérteni ezeket, vagy világosan ki vannak jelentve a Bibliában.

152 A harmadik fejezet összefoglalja néhány, 1876 és 1919 közötti tanításukat , amelyeket megváltoztattak. Számos további tanítás is megváltozott 1919 óta.

Ami senkinek sem tűnik fel, az az, hogy a Társulat sok tanítása, melyekről azt állították, hogy „a Biblia igaz tanításai”, valójában nem azok. És a Tanúktól mégis elvárják, hogy higgyenek bennük, mert különben kiközösítik őket.

Ez a valóság. De ha ezt ilyen nyíltan kifejeznék, ugyan, ki figyelne rájuk? Lehetséges, hogy azért nem fejezik ki ezt így, mert még ők maguk sem ismerik fel, hogy ez a valóság.

Játssz az Őrtorony játékszabályai szerint, mert különben!

Amikor a vezetőség felismeri, hogy valamelyik tanításuk nem igaz, általában tartózkodnak attól, hogy „hamisnak” nevezzék. Ehelyett úgy utalnak rá, mint „régi világosságra”, melyet a Példabeszédek 4:18 sajátos értelmezése szerint felvált az „új világosság.”153 Csak azok állhatnak „helyeselt kapcsolatban Jehova Tanúival,” akik hajlandóak ezek szerint a szabályok szerint játszani.

Miért van Jehova Tanúinak hitbeli egységük?

Illúzió

Valóság

Mivel minden tanításuk a Biblián alapszik.155

Mivel a Vezető Testületük senkit sem enged belépni a vallásukba, aki nem ért egyet velük—még akkor sem, ha amit tanítanak, az nem igaz.

 

KÖVETKEZIK: Jehova Tanúi hiszik, hogy a Biblia a végső tekintély mindabban, amit hisznek. Azonban ez is csak egy olyan illúzió, amiben benne kell élniük, ha helyeselt állapotban szeretnének maradni “Jehova Tanúi keresztény gyülekezetében”. 

153 Lásd a 7. fejezetet, “Nincsenek hamis tanítások vagy próféciák - Miért?”

154 Az Érveljünk az Írásokból 136. oldalán megmagyarázzák: “Amiben nézeteik helyreigazításra szorultak, viszonylag csekélység volt.” Kérdés: Az, hogy Krisztus második eljövetelét 67 éven keresztül rossz időpontra tették, “csekélység” volt? Mennyire csekélység az, amikor egy vallás Isten nevével fémjelzi hamis tanításait (ti. “Jehova tanításait”) tekintet nélkül arra, hogy milyen jelentéktelenek azok a tanítások? És milyen csekélységek ezek azon Tanúk számára, akik ki lettek közösítve és elvesztették a kapcsolatukat az összes barátjukkal és családtagjaikkal, mivel nem tudták elfogadni a Társulat valamelyik viszonylag jelentéktelen tanítását?

155 A Hirdetők könyv 633. oldalán, egy lábjegyzetben a Vezető Testület csendesen elismeri, hogy a Társulat dátumai, amelyekről kiderült, hogy helytelenek, “tévedésen alapultak”, és nem a Biblián. Sajnos számos család ment tönkre a vezetés “tévedései” miatt. Az interneten sok olyan tapasztalatot tettek közzé, melyek rendkívül hasonlóak az övékhez.

A vallási vezetőikkel való helyeselt kapcsolatuknak az a feltétele, hogy mindenki teljes terjedelmében elfogadja a tanításaikat, akár a Biblián alapulnak, akár nem.

 

Fordította: Eve, Columba, Tikikus, JJ

 

Egy elgondolás rabjai - 9. fejezet

Jehova Tanúi emlékünnepe

2014.04.14. 12:58 | Johnny Joker | 17 komment


  urvacs_nagy.png

Az Emlékünneppel kapcsolatos írásaink

Privát üzenet egy Jehova Tanújától ...

2014.04.14. 12:57 | m o d e r a t o r | 128 komment

Kedves Bloggerek!

Undercover az alábbi privát levelet kapta a nick kaméleonként elhíresült, a blogon rendszeresen trollkodó Jehova Tanújától.

A következtetések levonását rábízzuk az olvasóra.

Íme az üzenet:

 

1_3.jpg

 

Távoltartási határozat született egy bebörtönzött Jehova Tanúja ellen, aki megszökött a Karib-szigetekre, hogy gyermekeket molesztáljon

2014.04.13. 22:09 | Johnny Joker | 13 komment

william-rogers.jpg

William Rogers börtönben van, mivel megszökött Nagy-Britanniából, hogy gyermekeket bántalmazzon a Karib-szigeteken

Egy bebörtönzött pedofil Jehova Tanúja, a 79 éves William Rogers ellen szexuális bűntett miatt távoltartási határozatot bocsátottak ki, amely korlátozza jövőbeni kapcsolatait gyermekekkel.

Rogerst a múlt hónapban két évi börtönbüntetésre ítélte az Ipswichi Koronabíróság, mivel azáltal, hogy 2006-ban ipswichi otthonából a Dominikai Köztársaságba szökött, megszegte a 2003-as, szexuális bűncselekményekről szóló törvényt.

Ez év január 15-én tért vissza, és beismerte, hogy nyolc éves távolléte alatt, miközben Jehova Tanújaként tevékenykedett, “gyerekeket tanított és molesztált”.

Karib-tengeri tartózkodása előtt Rogers már leült egy hétéves börtönbüntetést, melyet azért kapott, mert két 11 év alatti kislányt szexuálisan bántalmazott, mialatt Angliában vénként szolgált.

2000-ben történt szabadulása után Rogersnek kötelessége lett volna előre bejelenteni a helyi védelmi alakulatnak bármilyen olyan külföldi utazását, melyet három naposra vagy annál hosszabb időszakra tervezett.

A rendőrség csak azután értesült hollétéről, miután a vizsgálatok során felfedezték, hogy bankszámlájáról pénzt vett fel 2006. május 8-án.

A szexuális bűntett miatti távoltartási határozaton felül a rendőrség engedélyt kapott egy olyan idegenrendészeti határozat kibocsátására, amely megtiltja, hogy Rogers külföldre utazzon a börtönből történő szabadulása utáni öt évig.

***

A fenti eseményekre való reagálásként, a SNAP szervezet kiadott egy sajtóközleményt, amely többek között ezt tartalmazza:

“William Rogers a törvény kezében van. Ez a legjobb módja annak, hogy megvédjük a gyermekeket. Most a kérdés az, hogy “Vajon Rogers Jehova Tanúi társai és felettesei, mind Nagy-Britanniában, mind a Dominikai Köztársaságban megteszik-e, amit kell, és erélyesen felkutatják-e azokat, akiket még bántalmazott?”

Ha azt vesszük alapul, amit eddig tettek, akkor nem fogják. Túlságosan sok olyan vallási tisztségviselő van, akik ahelyett, hogy lehetőségeiket felhasználva megkeresnék és segítenék az áldozatokat, csupán passzívan hátradőlnek, és semmit sem tesznek  a gyermekmolesztálási ügyekben.

Azt reméljük, hogy minden egyes Jehova Tanúja, aki látta, gyanította, vagy szenvedő alanya volt Rogers bűncselekményeinek, összeszedi a bátorságát, és a helyi vének helyett a helyi hatóságokkal fog kapcsolatba  lépni.”

Kapcsolódó írások:

 

Fordította: Eve, Columba

Forrás: jwsurvey.org

Elrabolt életek

2014.04.10. 16:05 | Johnny Joker | 69 komment

kisfi_keresztel_s_1397138712.png_480x750

Az Őrtorony 2011. június 15., 16. oldal: 

"Kerüljétek őket" - mondja Isten Szava. Más fordítások ezt így adják vissza: "térjetek ki előlük", "tartsátok távol magatokat tőlük", "maradjatok távol tőlük". Ezt az ihletett tanácsot nem lehet félreérteni. Tegyük fel, hogy egy orvos azt mondja neked, hogy ne érintkezz egy személlyel, aki egy fertőző és halálos betegségben szenved. Nagyon is jól tudnád, hogy mit jelent az orvos figyelmeztetése, és egész biztos, hogy szigorúan követnéd azt, amit mondott. Nos, ezek a hitehagyottak 'az elméjükben' betegek, és szeretnének másokat is megfertőzni a hitehagyott tanításaikkal.”

Az Őrtorony 2012. április 15., 12. oldal: 

“Mi a helyzet akkor, ha az egyik rokonunkat vagy közeli barátunkat kiközösítették? Ebben az esetben próbára van téve a lojalitásunk, mégpedig az Isten iránti, és nem a személy iránti lojalitásunk. Jehova figyel, hogy vajon hűek vagyunk-e ahhoz a parancsához, hogy kerüljük a kapcsolatot mindenkivel, aki ki van közösítve.

Most nézzünk egy példát arra, hogy milyen áldásokkal járhat, ha egy család lojálisan tartja magát Jehova azon utasításához, hogy ne ápoljon kapcsolatot a kiközösített rokonaival. Egy fiatalember több mint tíz évig ki volt közösítve, és ezalatt az édesapja, az édesanyja és négy testvére "[nem keveredett] egy társaságba" vele. Bár idővel megpróbált részt venni a családi tevékenységekben, dicséretes módon a család összes tagja megingathatatlan volt abban, hogy kerülje a vele való kapcsolatot. Miután visszafogadták, azt mondta, hogy mindig is hiányzott neki a családjával való együttlét, főleg esténként, amikor egyedül volt. De elismerte, hogy ha a családja csak egy kicsit is tartja vele a kapcsolatot, az már csillapította volna a hiányérzetét. Mivel A CSALÁDTAGOK MÉG A LEGCSEKÉLYEBB MÉRTÉKBEN SEM KOMMUNIKÁLTAK VELE, egyebek közt az égető vágy, hogy velük lehessen, indította arra, hogy helyreállítsa a kapcsolatát Jehovával. Ez jusson eszünkbe, amikor kísértést érzünk arra, hogy megszegjük Istennek azt a parancsát, hogy ne ápoljunk kapcsolatot a kiközösített rokonainkkal.”

Az Őrtorony (tanulmányozásra szánt kiadás) 2013. január 15., 16. oldal

"A szeretett családtagodnak inkább azt kell látnia, hogy az a szilárd elhatározásod, hogy Jehovát minden más elé helyezed, még a családi kötelékek elé is ... Ne keress ürügyet arra, hogy kapcsolatot tarts a kiközösített családtaggal, például e-mailben."

 

Jehova Tanúi kiközösítési eljárásáról bővebben ITT olvashatsz.

child-baptism2.jpg

Miért rossz erkölcsi szempontból, hogy az Őrtorony a gyermekekre kényszeríti a keresztelkedést?

Jehova Tanúi és a csalók

2014.04.09. 13:53 | undercover | 36 komment

Jehova Tanúi az alábbi figyelmeztetést kapták annak idején a csalók/csalás felismerésével kapcsolatban. A tanácsok teljesen helytállóak. Vajon a szervezet átmenne egy olyan vizsgálaton, ahol a mérce nem más, mint az, amit ők maguk megfogalmaztak? Nézzük.

Kinek a nevét kell segítségül hívnunk?

2014.04.09. 11:19 | undercover | 49 komment

Kedves Jehova Tanúi!

 

Eddig semmi értelmes választ nem kaptunk tőletek az alábbi kérdésre, idézetre:

(1Korintusz 1:1, 2) Pál, akit Isten akarata által elhívtak Jézus Krisztus apostolának, és Szosztenész testvérünk az Isten Korintuszban levő gyülekezetének — nektek, akik meg lettetek szentelve Krisztus Jézussal egységben, és akiket elhívtak, hogy szentek legyenek —, mindazokkal együtt, akik a mi Urunk, Jézus Krisztus nevét hívják segítségül minden helyen, aki az ő Uruk is, és a miénk is:

>>Jézus Krisztus nevét hívják segítségül<<

Ti segítségül hívjátok Jézus nevét?

Hogyan? milyen módon?

 

[Az idézet az ÚVF-ból származik]

 

Kettős mérce

2014.04.08. 13:34 | Johnny Joker | 12 komment

Diplomás köszönet

2014.04.08. 13:13 | Johnny Joker | 27 komment

exjt_diplom_s_k_sz_net_1396955580.png_700x401

Jehova Tanúi szerint: "az egyetemi oktatás és Armageddon közelsége között nincs összefüggés"

"Ha fiatal vagy, azzal a ténnyel is szembe kell nézned, hogy soha sem fogsz megöregedni a dolgok jelenlegi rendszerében. Miért nem? Mert az összes bizonyíték a Biblia próféciájának beteljesedésében azt jelzi, hogy e korrupt rendszer vége néhány éven belül esedékes. ... Ennélfogva, fiatalként, semmiféle hivatást sem fogsz tudni betölteni, amit ez a rendszer kínál. Ha most középiskolás vagy, és azon gondolkodsz, hogy egyetemre mész, az azt jelenti, hogy még legalább négy, talán hat vagy nyolc évnek is el kell telnie addig, amíg egy szakterületen képesítést szerezhetsz. De hol lesz addigra már ez a rendszer? Nem sok lesz már neki hátra, vagy talán már véget is ér addigra!" (Ébredjetek! 1969. május 22. 15. oldal)

Négy évtizeddel később, miután a '69-es korosztály már nyugdíjba ment (és ilyen szellemben nevelt fel gyermekeket), az Őrtorony továbbra is azt hirdeti, hogy a felsőoktatásban való részvétel és a karrier építése rövidlátásra vall:

"De mi a helyzet a felsőoktatással, vagyis a főiskolai, illetve az egyetemi szintű oktatással? [...] Az ilyen oktatással elvesztegetik az értékes fiatal éveiket, melyeket legjobban Jehova szolgálatában használhatnának fel." (Őrtorony 2008 4/15 4. o. 10. bek. Mondjunk nemet az „értéktelen dolgokra”)

"A tanárok és az iskolai tanácsadók kétségtelenül őszintén úgy gondolják, hogy az lenne a legjobb számodra, ha továbbtanulnál, és karrierre törekednél. Ám ők egy olyan társadalmi és pénzügyi rendszerben bíznak, mely nem marad fenn." (Őrtorony, 2012. június 15., 23. oldal)

A National Geographic Jehova Tanúit is felsorolja az elmaradt világvége próféciák hirdetői között

2014.04.08. 13:04 | Johnny Joker | 1 komment

natgeojw.png

http://news.nationalgeographic.com/news/2009/11/photogalleries/maya-2012-failed-apocalypses/photo4.html

Bővebben: Őrtorony félrevezetések a korai 1914-es próféciákról

Új elrendezés a Királyság terem és a Kongresszusi terem építések költségeinek fedezésére

2014.04.07. 23:36 | undercover | 77 komment

 

A jwsurvey.org honlapon egy kiszivárogtatott levél tartalmát tették közzé, mely betekintést enged a szervezet legújabb pénzgyűjtési akciójába. Nagy vonalakban leírom, hogy mit tartalmaz a szóban forgó levél. A megfelelő következtetések levonását rábízom az olvasóra.

A négy oldalas levélnek csak az első oldalát ismerhetik meg a hírnökök. A 2-4-ig terjedő oldalak csak a vénekre tartoznak, nekik adnak bizalmas útmutatást az új elrendezéssel kapcsolatban.

Az új elrendezés hátterében az áll, hogy 'Jehova felgyorsítja a begyűjtő munkát', így a megnövekedett igények finanszírozása új elrendezést igényel. A gyülekezeteket arra kérik, hogy anyagi forrásaikkal támogassák a világ bármely részén végbemenő építkezéseket. A gyülekezeti vének 4 hetet kapnak, hogy megszavaztassák a havonta elküldendő pénzösszeg mennyiségét.

A levél szerint világszerte több mint 13 000 Királyság terem és 35 Kongresszusi terem építés szükséges. Ez önmagában elgondolkoztató, hisz a 2012/2013-as szolgálati jelentés alapján az elmúlt évben 2 104 új gyülekezet alakult ...

Az új elrendezés után a gyülekezeteknek nem kell a saját termük építésére kapott kölcsönt visszafizetniük, de a véneknek szóló titkos utasítások szerint az új havi hozzájárulás összege minimum a korábbi törlesztés összegével legyen azonos ... a havi hozzájárulásnak nincs futamideje, vagyis nincs korlátozva, hány évig kell fizetni ...

Az elrendezés érvényes minden gyülekezetre, azokra is, akiknek nincs tartozásuk a fiókhivatal felé ...

Az új elrendezés érinti a felújítási tartalékokat is. (Ezt korábban a véneknek kellett meghatározni, és a gyülekezeti számlán tartani nagyobb felújítások esetére) Ezentúl a gyülekezetek a számlájukon csak egy minimálisan szükséges összeget tarthatnak fenn a kisebb javítások elvégzésére. Az így feleslegessé vált összeget javasolt átutalni részben vagy egészben az új építési alap számára ...

Érdekes ugye?

 

Buji Ferenc: Szabadulás a szirének fogságából

2014.04.07. 11:47 | Johnny Joker | 12 komment

"A szekta »csoportszellemével« való misztikus nász: ez tehát a megtérés mindent elsöprő élménye. Ebből fakad mindaz, ami az uniformitás jegyében áll, és ami a szekta minden egyes tagjára jellemző: »szakrális fafejűségétől« kezdve a révbe érkezettséget és a megtalált boldogságot tüntetően hangsúlyozó »mosolygörcsön« keresztül az öltözködésig mindent az egyformaság jár át. A szekta valójában nem közösség, hanem álközösség: massza. Ugyanis míg a valódi közösségben a különbözőségek egysége valósul meg, addig a szektában a különbözőségek eltűnése révén nem egység, hanem egyformaság jön létre. A szekta csak akkor képes az embert magába szívni, ha előbb a szó legszorosabb értelmében diszkvalifikálta: megfosztotta differenciáló kvalitásaitól."

(Buji Ferenc: Szabadulás a szirének fogságából, http://www.bujiferenc.hu/download/buji2/buji2_03.pdf)

 

Olvasd el ezt is: Buji Ferenc: A szektarianizmus fenomenológiája