EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

-> GYORSBEKÜLDŐ <-

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

oldalletöltés

Látogatók:
free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

Kártyák és szórólapok az Őrtorony Áldozatainak Emléknapjára

2016.07.23. 16:30 | Johnny Joker | Szólj hozzá!

Ha részt szeretnél venni július 26-án az Őrtorony Áldozatainak Emléknapján, arra biztatunk, hogy egy szál virágot és egy kis kártyát, vagy más emléktárgyat, mint például egy mackó, helyezz el a hozzád legközelebb eső Jehova Tanúi Királyságterme előtt, vagy akár egy parkban, tóparton, buszmegállóban, a könyvtárnál vagy egy múzeumnál, vagy bármely olyan helyen, amelyet arra alkalmasnak találsz.

kohout-e1407085889277.jpg2014-ben Barbara Kohout több száz rózsára kis üzeneteket tűzött és Németországban, városának főterén elosztogatta az arra járóknak. Ezzel a cselekedetével még a helyi média figyelmét is felkeltette.

A résztvevőket arra is szeretnénk biztatni, hogy megtalálják a saját módjukat arra, hogy megemlékezzenek erről a napról. Néhányan virágokat és kis kártyákat osztogatnak arra járóknak, hogy fölhívják a figyelmüket ennek a vallásnak a veszélyeire, mások videókat posztoltak, amellyel a családjuknak vagy más áldozatoknak üzennek. Esetleg héliumos lufikat is fel lehet engedni, ha ez segít, és kifejez valamit a Számodra - persze ügyelni kell a nagyfeszültségű vezetékek körüli biztonságra. Az egyik résztvevő 2014-ben kis üzeneteket helyezett el húsvéti tojásokban és a helyi Királyságterem körüli gyepen helyezte el őket. Megint más több száz rózsaszálra kis kártyákat tűzött és a város főterén járókelőknek osztogatta.

Címkék: emléknap

Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról 4. előadás, 1. rész

2016.07.21. 15:05 | Johnny Joker | 13 komment

Eszkatológia

 

                Jehova Tanúi eszkatológiája lesz a téma, a VÉG tanulmányozása, az utolsó dolgok, halál, mi történik utána, menny és pokol, azaz Jehova Tanúi mit mondanak erről a témáról, összehasonlítva a Bibliával!

                Jehova Tanúi RITKÁN kapnak hatékony választ arra, MIT is vallanak erről! Talán MINDEN témánál INKÁBB nagyon biztosak abban, hogy az Ő NÉZETEIK a halálról, pokolról és minden ehhez kapcsolódó dologról a BIBLIAI NÉZET, és NEM az ortodox keresztényeké! Úgy negyedrészt igazuk van, mert sok nézet, ami NÉPSZERŰ a keresztények körében, azaz a „népies” kereszténység olyan nézeteket tartalmaz, amik NEM biblikusak! És csak összezavarja a dolgokat néhány általuk használt szó, amit használnak, de NEM fordulnak elő a Bibliában, vagy NEM bibliai módon használják őket, még ha bibliai nézetet fejeznek is ki, NEM túl jól!

                Ezen a területen MEG LEHET FOGNI NÉHA a történelmi kereszténységet, noha NEM Jehova Tanúi által! A BIBLIA által!

Címkék: Robert M Bowman

Gyakran ismételt kérdések az Őrtorony Áldozatainak Emléknapjáról

2016.07.14. 16:00 | Johnny Joker | 18 komment

Alább olvasható néhány általános kérdés az Őrtorony Áldozatainak Emléknapjáról:

Miért július 26-a?

1931. július 26-án, Rutherford bíró új lélektani irányt vett a nagyszámú csalódott Bibliakutatóval - azt javasolta, hogy vegyék fel a Jehova Tanúi nevet. Ez a csoport aztán lassacskán felvette azokat a szokásokat, amelyek megkülönböztetik a fő keresztény vallási irányzatoktól - mint például a házról házra való járás és térítés, a közösségmegvonás gyakorlata, és végül a gyermekek bemerítése és Jehova Tanújaként való elfogadása.

Az, hogy július 26-át válasszuk e vallás áldozatainak emléknapjául elég kézenfekvőnek tűnt. Ahogy a csoport kialakította a saját jellegzetességeit és hitrendszerét, egyre jobban elkülönültek az őket körülvevő világtól, és ezzel párhuzamosan egyre nagyobb ellenőrzést gyakoroltak a tagjaik fölött, valamint egyre drákóibb büntetéseket alkalmaztak azokban az esetekben, amelyeket őt hitehagyásnak vagy “szakadást okozónak” ítéltek.

Ki áll emögött a nap mögött?

Mivel ez a nap jelen van az online felületeken is, némelyek kikövetkeztették néhány, a színfalak mögött munkálkodó önkéntes nevét - bár nem ők az egyetlenek, akik létrehozták ezt az emléknapot, és egyetlen személy sem dicsekedhet a sikerre vitelével.

Nagyon fontos, hogy a résztvevők tudatában legyenek annak, hogy ez a nap nem egy szervezet agyából pattant ki, nem is kapcsolódik egyetlen szervezethez vagy csoporthoz sem, nem is ők szervezik. Azok, akik az első emléknapot megszervezték, különböző hovatartozású, hátterű és nemzetiségű volt Tanúk. Senki ne érezze úgy, hogy nem vehetnek részt ezen az eseményen, mert nem szeretnének egyetlen szervezetet sem támogatni, mivel esetleg nem értenek egyet a weboldalukon közzétett nyilatkozatukkal. Ennek a napnak az egyetlen célja tisztelettel adózni és meggyászolni az Őrtorony Társulat áldozatait.

Létrehozhatom a saját Facebook oldalamat erről a napról?

Természetesen! Ismét leírjuk: senki nem birtokolja ezt a napot - ahogyan bármely más ünnepnapot, vagy emléknapot sem birtokolhatunk. Bátorítunk mindenkit, hogy hozzanak létre külön oldalt ennek a napnak - különösen nem angol nyelvűeket, hogy világszerte minél több emberhez eljusson az üzenet. Szeretnénk, ha a fő Facebook oldalon megosztanád velünk a fényképeidet, hogy egy helyen legyenek láthatóak, de persze ezt Rátok bízzuk, ez a Ti döntésetek.

Hogyan tegyük közzé ezt a napot a sajtóban, vagy más helyeken?

Azt javasoljuk, hogy írj egy sajtóközleményt, vagy hívd föl a helyi sajtó munkatársait a közzététellel kapcsolatban. Szórólapokat is osztogathatsz, vagy oszd meg a Facebook oldalunkat akivel csak szeretnéd.

Az emléknap a volt Jehova Tanúira korlátozódik?

Egyáltalán nem! Ugyanúgy, ahogy otthagyunk egy szál virágot egy tragikus baleset helyszínén - anélkül, hogy ismernénk a családot vagy az áldozatokat, nagyra értékeljük és bíztatunk bárkit, hogy fejezze ki támogatását és szolidaritását az Őrtorony áldozatai iránt.

Forrás: https://watchtowervictimsmemorialday.com/faqs/

Fordította: Athown

Az emléknapról szóló korábbi cikkeink:

http://jehovatanui.blog.hu/2015/07/26/mi_az_ortorony_aldozatainak_emleknapja

http://jehovatanui.blog.hu/2014/08/15/osszegyulnek_az_egykori_tanuk_hogy_jelezzek_az_ortorony_aldozatainak_emleknapjat

FELHÍVÁS

Bakó Tamás július 22-én (jövő hét pénteken) Miskolcon, az Erzsébet fürdő előadójában, az Erzsébet tér 4. sz. alatt 18:00-tól fogja megtartani élőben a "Jehova Tanúja voltam" című előadását az Őrtorony Áldozatainak Emléknapja alkalmából.

Címkék: hírek emléknap

Robert Bowman 3. előadásához kapcsolódó kérdések és Rob válaszai

2016.07.09. 15:00 | Columba | 56 komment

                Kérdés: Mivel Jehova Tanúi Jézust Mihály arkangyalnak tartják, mit hisznek az angyalokról? Bukott vagy halhatatlan emberek, vagy fizikai lét előtti emberek, vagy mások?

                Válasz: NEM. Jehova Tanúi úgy hiszik, az angyalok teremtett lények, akik a mennyben lettek megteremtve szellemlényekként. SOHA nem voltak emberek, NEM IS LESZNEK! Az EGYETLEN angyal, aki emberré lett, az Jézus, és többé Ő SEM ember, mert visszament a mennybe. Ő egyfajta „szuperangyal”. Amit Jehova Tanúi az angyalokról hisznek, az nagyjából – néhány kivétellel – nem nagyon különbözik az evangéliumi keresztények nézeteitől! Isten teremtette az angyalokat a mennyben, nem fizikai lények, „szellemtestük” van (ez NEM bibliai nézet), Jézus is segített valahogy megteremteni őket. (rajta „keresztül” történt a teremtésük)

                Kérdés: Jehova Tanúi hisznek-e a „kígyó magva” elméletben (serpent’s seed idea – angolul, a ford.)

                Válasz: NEM.

Címkék: Robert M Bowman

Lehetsz hűséges Istenhez, miközben elrejted a tényeket?

2016.07.04. 19:00 | Johnny Joker | 9 komment

hide_the_facts.jpg

Mi történik akkor, ha egy hazugságot vita nélkül engedünk érvényesülni? Vajon a csend nem segíti a hazugságot, hogy igazságként mutatkozzon, hogy szabadabban hathasson sokakra, talán súlyos károkat okozva ezzel nekik?

Mi történik akkor, ha a helytelen viselkedést és az erkölcstelenséget leleplezés és elítélés nélkül hagyjuk? Ez vajon nem éppen olyan, mintha elfednénk egy fertőzést, anélkül, hogy bármiféle erőfeszítést tennénk a meggyógyítására és így megakadályoznánk a terjedését?

Amikor emberek nagy veszélyben vannak egy olyan forrástól, amelyre nem is gyanakodnak, vagy félrevezetik őket olyan emberek, akiket a barátaiknak vélnek, barátságtalan dolog lenne figyelmeztetni őket? Lehetséges, hogy nem akarnak hallgatni a figyelmeztetésre. Talán még rossz néven is vehetik. Ez azonban feloldoz-e bárkit is annak erkölcsi felelősségétől, hogy megadja ezt a figyelmeztetést?

Címkék: pedofília

Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról 3. előadás, 2. rész

2016.06.30. 20:30 | Johnny Joker | 30 komment

Jehova Tanúi hitnézetei Istenről, Jézusról

1 Kor. 15. fejezet

Ez a FŐ rész, amit Jehova Tanúi felhasználnak annak bizonyítására, hogy Jézus szellemlényként támadt fel!

Ha részletes magyarázatot szeretnétek, figyelmetekbe ajánlom „Sense and Nonsense about Heaven and Hell” c. könyvemet, ott egy egész fejezet tárgyalja, részletezi azt, amit most kifejtek.

A KULCSVERSEK itt 1Kor. 15: 42-44

Pál a hívők feltámadás UTÁNI testéről beszél! Ez Jézusra IS vonatkozik!!

Az elvetett test „romlandó, a feltámadott „romolhatatlan”, elvettetik „dicstelenségben”, feltámad „dicsőségben”, elvettetik „gyengeségben”, feltámad „erőben”, elvettetik természetbeli test, feltámad egy SZELLEMI test. (angolul: spiritUAL body, a ford.) Jehova Tanúi szerint ez UGYANAZ, mint a „szellemtest” (spiRIT body  - a ford.) NEM UGYANAZ a két dolog!!

Címkék: Robert M Bowman

Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról 3. előadás, 1. rész

2016.06.26. 21:00 | Johnny Joker | Szólj hozzá!

Jehova Tanúi hitnézetei Istenről, Jézusról

Ki Isten, hogy néz ki, mi a viszonya Jézus Krisztushoz?

 

                Jehova Isten az Atya, Ő EGYEDÜL az Isten! Jézus és a Szent Szellem NEM Istenek! Ők NEM Jehova, NEM mindenhatóak. Csak Jehova, az Atya létezett mindig, neki nincs kezdete. Ő a Világ Teremtője, minden „szent szolgálatot”, „imádatot”, vallási tevékenységet, amely természetfölötti lényre összpontosul, Jehova Istenre kell irányítani, Neki kell elvégezni. Csak Jehovához lehet imádkozni, Jézushoz NEM lehet. De Jézus NEVÉBEN kell imádkozni Jehovához, mert rajta keresztül lehet eljutni az Atyához!

                A Jehova név nagyon fontos számukra!! Isten igazi, örök neve! Akik imádják, szolgálják, szeretik, engedelmeskednek neki, tisztelik, azoknak RENDSZERESEN használniuk kell a nevét! Imáikban, vallási beszédeikben Jehova legyen ajkukon, amikor Istenre utalnak. A keresztény felekezetek NEM használják Isten nevét, ez hitehagyásuk EGYIK bizonyítéka! NEM ismerik Jehova Istent. NEM tisztelik, NEM dicsőítik a nevét!

Címkék: Robert M Bowman

Robert Bowman 2. előadásához kapcsolódó kérdések és Rob válaszai

2016.06.24. 20:15 | Johnny Joker | 31 komment

                 Kérdés: Mi a helyzet a 144.000-rel, aki a mennybe megy?

                Válasz: 2 hét múlva lesz ez téma az előadásban. Több millióan élnek majd Jehova Tanúi a Földön, a Tanúk többsége ebben reménykedik.

                Kérdés: Jehova Tanúi hogyan tekintik a hűséget egyházukhoz és hogyan kapcsolódik ez össze személyes vallásosságukkal?

                Válasz: Nem teljesen értem a kérdést. Jehova Tanúi számára a Szervezethez való hűséget nevezhetjük vallásosságnak, de ez nem ugyanaz, mint más vallásoknál. Jehova Tanúi viszonya Istenhez a következő: alattvalói a Királyságában, ők ehhez hűségesek, az Ő kormányzatához. Ez azt jelenti, hogy követik azt, amit az Őrtorony mond!

                Jehova Tanúi imádkoznak, személyesen tanulmányoznak, bizonyos fajta odaszentelt életet élnek, ami nem teljesen ugyanaz, mint a konzervatív keresztényeknél. Mi náluk „Szervezethez való hűségről” beszélünk, amely Jehova Királyságának földi képviselete.

Címkék: Robert M Bowman

Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról 2. előadás, 2. rész

2016.06.22. 06:00 | Johnny Joker | 16 komment

Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról

  1. előadás, 2. rész

Tabuk, tilalmak

4./Kereszt

                Jehova Tanúi szerint a kereszt pogány szimbólum! A kereszténységnek pedig Jézus halálának szimbóluma! Jehova Tanúi pogány szimbólumnak tartják a keresztet és lehet, hogy ez sokak számára meglepő.

Címkék: politika Robert M Bowman

Az eddigi legrosszabb kongresszus – 1. rész: Közösségmegvonás

2016.06.17. 19:00 | Johnny Joker | 81 komment

worst1article.jpg

Ezen a nyáron világszerte Jehova Tanúi milliói gyűlnek össze egy általuk nagyon várt eseményre, a területi kongresszusra.

A helyi lapok már hadrendbe álltak, hogy elismerő tudósításokkal szóljanak a Tanúk sportcsarnokokban és konferenciaközpontokban történő összegyülekezéséről. A konferenciák általában többletbevételt jelentenek a helyi vállalkozásoknak, így az újságírók kénytelenek kedvezően írni ezekről az eseményekről.

Címkék: kiközösítés

Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról 2. előadás, 1. rész, Tabuk, tilalmak

2016.06.15. 20:00 | Johnny Joker | Szólj hozzá!

Jehova Tanúi ismertebbek arról, mit NEM szabad megtenniük, mint a hitnézeteikről (kiemelések végig tőlem, a ford.). Ők „különbözőek, mások” – ez pedig azonosság-tudatukat erősíti, szellemi „felsőbbrendűséget” jelent a „pogányok” dolgaival szemben.

Címkék: vérkérdés Robert M Bowman

Robert Bowman 1. előadásához kapcsolódó kérdések és Rob válaszai

2016.06.14. 20:00 | Johnny Joker | 5 komment

              Kérdés: Jehova Tanúinak is van különleges kijelentésük, mint a mormonoknak? (Dátumról, stb.)

                Válasz: Ők NEM állítják, hogy isteni ihletésűek, vagy próféták, akik új Írásokat készítenek. DE: valamilyen módon Isten vezeti őket nagyobb és egyre nagyobb világosságra. A Példabeszédek 4:18-at kiragadják a szövegkörnyezetéből ennek alátámasztására. Ők kijavítják hibáikat, mondják és a helyes irányba haladnak. A kereszténység ellenben ROSSZ irányba halad!

                Kérdés: Mi a következő dátumuk a Tanúknak a nagy nyomorúságra? (Armageddonra – a ford.)

                Válasz: Jelenleg NEM hirdetnek dátumokat. DE: Armageddon bármikor eljöhet. A nagy nyomorúság párosul vele. Isten megsemmisíti a gonoszokat, a paradicsomi Föld 1000 év alatt megvalósul. Az igazak megtisztítják, újjáépítik a Földet. Nagyon hamar meglesz ez!

Címkék: Robert M Bowman

Vajon az Őrtorony fordítói munkája valóban egyedülálló?

2016.06.12. 20:00 | Johnny Joker | 37 komment

Egy friss cikkben, amelynek címe “Egy múltba visszanyúló nehézség” (Ébredjetek!, 3. szám 2016 június) az Őrtorony szervezete a következőket állítja: “... úgy 2500 évvel ezelőtt, Ahasvérus király (valószínűleg I. Xerxész) uralkodásának idején, a perzsák hivatalos rendeletet küldtek a birodalomban mindenfelé: Indiától fogva Etiópiáig, 127 tartományba, „minden tartománynak a maga írásával, és minden népnek a saját nyelvén”. *

„Napjainkban szinte nincs olyan szervezet vagy kormány, mely vállalkozna ilyen nehéz feladatra. Létezik azonban egy szervezet, mely valami ehhez hasonlóra képes. Jehova Tanúi összesen több mint 750 nyelven (beleértve mintegy 80 jelnyelvet) adnak ki folyóiratokat, hanganyagokat, filmeket, valamint sok könyvet, köztük a Bibliát is. A Tanúk Braille-kiadványokat is készítenek a vakoknak.”

“Sőt,” - írja a cikk - “ebben a szent könyvben maga Isten, akinek a neve Jehova, elmondja, hogy szeretné, ha az üzenete minden nemzethez, törzshöz és nyelvi csoporthoz eljutna (Jelenések 14:6).

Ez azt a benyomást kelti, hogy az Őrtorony bibliafordítói tevékenysége semmi máshoz nem fogható, és hogy majdnem minden nyelven elérhetővé tette a Bibliát.

Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról - 1. rész

2016.06.10. 20:00 | Johnny Joker | 1 komment

                Jelen előadás a ” Reclaiming your mind ministries által „szervezett „The theology program” című 8 részes programjában hangzott el, melynek címe: „Understanding Mormons and Jehovah’s Witnesses” volt.  Az 5-8-ig terjedő előadások szóltak a Tanúkról. Ezek közül az elsővel kezdem.

Címkék: watchtower történelem Robert M Bowman

Ajánló

2016.06.10. 10:25 | Johnny Joker | Szólj hozzá!

Szeretettel ajánlom az olvasók figyelmébe a Blogközösség Jehova Tanúiért oldal legújabb, érdekes kis kérdőívét:

http://blogjt.blog.hu/2016/06/10/kerdoiv_ahhoz_hogy_soha_de_soha_ne_essunk_ugyanabba_a_hibaba

A ma este induló franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság apropójából arra gondoltam érdemes lenne felidézni korábbi cikkünket is erről a témáról, amely szinte pontosan két éve készült:

http://jehovatanui.blog.hu/2014/06/11/szabad_a_keresztenyeknek_labdarugast_nezni_a_tv-ben

Címkék: ajánlók