EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

-> GYORSBEKÜLDŐ <-

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

oldalletöltés

Látogatók:
free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

Iránymutatás vagy kényszer? – Az új Őrtorony cikk arra kéri a szülőket, hogy “terelgessék” a gyermekeiket

2014.07.25. 13:41 | Johnny Joker | 16 komment

3833649e7a3211e3a10912e7d4c7f15b_8-300x300.jpg

Lehet e a gyermekek vallásos odaadása igazán őszinte, amikor az egész egész pici koruktól sulykolva lett beléjük? 

Képzelj el egy apát, aki intenzíven részt vesz egy bizonyos sportcsapatban. Követte a csapatot már gyermekkorától fogva a saját apjának vezetése alatt.

Miután saját gyermeke lett, az apa a személyes küldetésévé teszi, hogy a csapat iránti szeretetet belenevelje a gyermekbe is. Felnőve a gyermek évről-évre figyeli a csapatot és apjának irányítása alatt minden játékot követ.

A gyermeket egész élete alatt olyanok veszik körbe, akik megőrülnek ugyanazért a csapatért. Nincs még egy csapat, - legyenek azok bármily kiválóak is ugyanabban a sportban - amely egy pillantást is érdemelne.

Egy ilyen esetben tekinthető-e véletlen egybeesésnek, hogy amikor ez a gyermek felnő különleges vonzódást érez e konkrét csapat iránt? Természetesen nem! Arra kondicionálta a környezete, amelyet nem választhatott meg, hogy szeresse a csapatot. A sportcsapat iránti szeretetét gondosan felépítette az édesapja és társai csecsemőkorától kezdve.

A szeretet kiképzése

Hasonló alapelv vonatkozik azokra a szülőkre is, akik gyermekeiket a Jehova Tanúi vallásra tanítják be. Azt a szeretetet, amelyet a tanú gyerekek mutatnak a vallásuk iránt, a környezetük munkálja ki bennük. Találóan mutatja be ezt a jelenséget a 2014. szeptember 15-i Őrtorony, melynek címe: “Szülők, terelgessétek gyermekeiteket.

A cikk főként a Tanú családfőket célozza meg. Éppen ahogy Krisztus felügyeli a keresztény gyülekezetet, úgy kell egy Tanú családfőnek is terelgetnie a közvetlen családját. Az a felelősség, hogy a gyermekeket "az igazsághoz" vezessék, főként az apák vállán nyugszik.

Párhuzamot vonni a között, hogy egy apa a pásztor, a gyermekek pedig a juhok, különös dolog. Igaz, a szülőknek úgy kell nevelniük a  gyermekeiket, hogy elkerüljék a veszélyes utakat, de vajon azt is ki kell jelölni a számukra, hogy melyik vallásban higgyenek, és melyikben ne?

Jelen cikknek az a célja, hogy kiképezze az apákat (és általánosságban véve a szülőket) arra, hogy mimódon manipulálják a gyermekeiket úgy, hogy csupán egyetlen vallást szeressenek a számtalan további helyett, amelyek az emberiség történelme során kialakultak.

shepherd-you-children-1024x623.jpg

Szülők, legyetek jó pásztorok!  - A vezető kép a cikkhez a 17. oldalon

Hamis megközelítés 

A cikk arra ösztönzi  a szülőket, hogy “terelgessék” gyermekeiket “valódi vágyat” kifejleszteni Jehova szolgálatára és “személyes döntést” hozni, hogy neki szenteljék az életüket. A kérdés az, hogyan lehet a vágyuk valódi és döntésük személyes, amikor egész gyermekkorukat egy bizonyos  eredményre finomhangolták? Az érem egyik oldalát mutatták csak meg nekik, minden kritikus információt pedig veszélyesnek és szigorúan tilosnak minősítettek.

Figyeljük meg mit mond a cikk azoknak a szülőknek, akiknek gyermekeik kételkednek a hitükben:

“...mi van akkor, ha a gyermekeidben kételyek merülnek fel? Hogyan tudod őket terelgetni és segíteni nekik, hogy lássák Jehova szolgálata a legjobb életút és így örökké tartó boldogság vár rájuk? Próbálj rájönni miért vannak bennük kételyek. Például a fiad tényleg nem ért egyet a bibliai tanításokkal, vagy egyszerűen nincs elég önbizalma, hogy megvédje magát az osztálytársai előtt? És a lányod tényleg nem látja miért bölcs dolog követni Isten irányadó mértékeit vagy csak magányosnak és kirekesztettnek érzi magát? Függetlenül az októl, neked kell segítened a gyermekednek, hogy megtalálja szellemi kételyeinek gyökerét. “- w14 9/15 20-21 old. 15,16 bek. angolban.

23f996ecb36211e3acac12028b21aaf6_8-300x300.jpg

Tud egy gyermek őszinte meggyőződéssel lenni, ha azt úgy formálták egészen születésétől kezdve?

Az író úgy mutatja be a gyermekek vallási kételyeit, mintha csak érzelmi válaszok lennének és nem őszinte egyet nem értés.

A fenti idézet alapján nem létezik semmi ezen a bolygón, ami túlszárnyalhatná Jehova Tanúi életmódját. Azt állítják, hogy boldogságuk szintje példátlan és bármely ezzel az állítással ellentétes elképzelés csupán egy legyőzendő akadály. A cikk sehol sem tesz említést arról, hogy más hitrendszerek, vagy nem hívő rendszerek bármilyen összevethető értékkel bírnának.

Ez nagyon hasonlóan hangzik ahhoz, mint amikor valaki egy bizonyos sportcsapat dominanciáját bizonygatja az összes többi felett egy adott sportágban. Éppen olyan ez, mintha a Tanú szülők mindannyian műanyag hab ujjakat viselnének, amikre ezek a szavak vannak nyomtatva: “mi vagyunk az 1. helyen” (a hab ujjak pl. az amerikai sportdrukkerek felszerelésébe tartozhatnak bele - a ford.). Soha meg sem fordul a fejükben, hogy esetleg nem ők az egyetlen csapat a városban. Kizárólag az abszolút magabiztosság elfogadható, bármi másra úgy tekintenek, mint hibára, ami helyreigazításra szorul.

Amikor egy gyermek, akit arra kondicionáltak, hogy szeressen egy sportcsapatot felnő, ez a fiú, vagy lány esetenként lassan ráébredhet, hogy igazából nem szereti azt a csapatot, amelynek a támogatására felnevelték őt. Ugyanígy egy gyermek, akit betanítottak egy vallásra esetenként áttör a kondicionáláson és a helyzetét olyannak ismeri fel, amilyen az valójában. Tragikus módon egy olyan gyermek, aki az Őrtorony betanításból ébred fel borzasztó következményekkel szembesül a brutális közösségmegvonási elrendezés következtében.

A keresztelkedésnek nagy ára van 

A keresztelkedés a cikk végső célja, és Jehova Tanúit egyre inkább arra bátorítják, hogy biztosítsák, a kisgyermekek is keresztülmennek a vallási rituálén. Szomorú, hogy azok, akik keresztülmennek, ezzel örökre hozzákapcsolódnak egy társasághoz, amely arra törekszik, hogy mikromenedzselje az életüket és emberi erőforrásként használja fel őket. Ez a jelen cikk nyíltan arra ösztönzi a szülőket, hogy szerezzenek hozzáférést gyermekeik elméjéhez, annak érdekében, hogy befolyásolni tudják az életük döntéseit:

“Minél többet beszélgetsz a gyermekeddel, annál jobban megérted, hogy mit gondol, és mit érez. Így sokkal jobban tudsz neki segíteni, hogy jó döntéseket hozzon.” - Őrtorony, 2014. szeptember 15., 19. old.

Természetesen a szülők szeretnének gyermekeiknek segíteni, hogy jó döntéseket hozzanak az életben, azonban az Őrtorony kifejezetten a keresztelkedésről beszél, valamint az istenük és szervezetük iránti odaadásról:

“Ha egy fiatal ilyen értékelést fejleszt ki a szívében, át fogja adni az életét Jehovának, és meg fog keresztelkedni. Természetesen elég érettnek kell lennie ahhoz, hogy ilyen döntést hozzon, és szívből kell vágynia Jehova szolgálatára.” - Őrtorony, 2014. szeptember 15., 20. old.

cafa2542d31a11e3bf310002c955bce8_8-300x300.jpg

Az Őrtorony egyre inkább a gyermekkeresztségre bátorít, azonban annak járulékos veszélyei vannak a közösségmegvonási eljárás miatt 

Míg a fenti idézet ésszerűnek hangozhat, tudvalevő, hogy az Őrtorony már a 8 éves kort is megfelelő életkornak tekinti. Ahogyan azt korábban említettem, a “szívbeli vágyat” Jehova szolgálatára a szülők gondosan táplálják attól a pillanattól fogva, hogy a gyermek képes kommunikálni. Ennek fényében hogyan tekinthetjük azt szívbélinek?

A szervezet rejtett szándéka egyértelműen az, hogy beterelje a gyermekeket a keresztelő medencéikbe.

Amint megkeresztelkedtek, a tagok elszámoltathatóvá válnak az Őrtorony kívánalmai felé, melyeket egy szigorú fegyelmezési rendszer juttat érvényre. Ez a lehető legnagyobb valószínűséggel zárja be az embereket egy élethosszig tartó pályafutásba, beleértve ebbe számtalan önkéntes munkát, valamint tekintélyes mennyiségű pénzadományt a hosszú évek alatt.

Továbbá természetesen kilátás van arra, hogy a gyermeknek végül is majd saját gyermekei lesznek és a körforgás ismét újrakezdődik. A tagság egészséges méretű növekedése így garantálható, még akkor is, ha a prédikáló munka sikere egyre inkább elhanyagolható.

A boldogság egyben szabadság is 

Reménykedek abban, hogy több Jehova Tanúja szülő lát majd át ezen a kényszerítő Őrtorony cikken és adják meg gyermekeiknek az igazi szabadság lehetőségét. Ahogyan Richard Dawkins oly sokatmondóan megfogalmazta, “Nem létezik olyasmi, hogy keresztény gyermek: csupán egy gyermek keresztény szülőkkel.”

Szerencsére az Őrtorony nagyon alacsony ifjúság megtartási aránnyal rendelkezik, amiről tapasztalatból megmondhatom neked, hogy a nyíltan törtető taktikájuknak köszönhető, amit az ehhez hasonló cikkekben világosan bemutatnak.

Édesapaként megfigyeltem, hogy minél inkább nyomást gyakorolsz egy gyermekre, hogy megtegyen valamit, annál inkább el akar futni. Az egyetlen igazi útja, hogy biztosítsuk számukra egy boldog élet legjobb esélyét az, ha megadjuk a gyermekeknek a gondolkodás szabadságát, amit megérdemelnek.

Kapcsolódó írások:

 

Fordította: nicku, Columba

Forrás: jwsurvey.org

A "növekvő világosság" leleplezése kevesebb, mint 8 perc alatt - Cedars' vlog no. 2

2014.07.22. 22:29 | Johnny Joker | 95 komment

A magyar felirat bekapcsolható!

Kapcsolódó cikkünket ITT olvashatod.

Átírta, fordította és feliratozta: Columba, Eve, Eamene, JJ

Levélváltás Carl Olof Jonssonnal

2014.07.21. 17:02 | Johnny Joker | 16 komment

Címzett: carl_olof_jonsson@yahoo.se

Időpont: 2011 december 27, kedd, 19:45

Tárgy: Kérdés a bibliai kronológiáról

 

Kedves Mr. Johnsson,

Éppen a Biblia kronológiájáról olvastam, amikor rátaláltam erre a cikkre:

Missing years (Jewish calendar) (Wikipedia)

Hallott Ön erről a problémáról a kronológiával kapcsolatban? Mi a véleménye róla? Mit gondol, vajon az Őrtorony és annak hitvédői fel tudják használni a 607 alapú kronológiájuk védelmében?

A Jótékonysági Bizottság és Jehova Tanúi - véget ér a játék?

2014.07.21. 16:40 | Johnny Joker | 8 komment

charity-commission-investig.jpg

Azzal, hogy a Jótékonysági Bizottság vizsgálja Jehova Tanúit, vajon leesik végre a húszfillér? 

Nem sokkal azután, hogy felébredtem a betanításomból, mint Tanú, közzétettem egy cikket ezen a weboldalon, amelyben kifejeztem megdöbbenésemet azon tény iránt, hogy Jehova Tanúi az Egyesült Királyságban jótékonysági szervezetként vannak bejegyezve, annak ellenére, hogy fájdalmasan távol esnek a közösségi jótékonyság szabályaitól.

Bulizás a királyságteremben - a kongresszusi küldötteknek miért szabad, míg a friss házasoknak nem?

2014.07.19. 11:49 | Johnny Joker | 103 komment

partying-kingdom-hall.jpg

Egy michigani királyságterem pillanatnyilag egy pünkösdi egyházhoz hasonlít, amint a kongresszusi küldöttek Pharrell Williams “Happy” című számára táncolnak

Egy YouTube-videó, amelyet a 2014-es nemzetközi kongresszusok egyik küldöttje töltött fel nemrég, nagy feltűnést okoz a jelenlegi és az egykori Tanúk között is.

A mára már több mint 11.000-szer megtekintett videón, amelyet a detroiti nemzetközi kongresszus egyik küldöttje készített június 6-án, egy szórakoztató rendezvényt láthatunk, amelyet, úgy tűnik, egy királyságteremben tartottak meg.

A jw.org traktátushoz tartozó munkavédelmi szalmakalap

2014.07.18. 22:37 | Johnny Joker | 24 komment

menőség.png

világméretű kampány.png

pic: Instagram

2014 Augusztus

Egy világméretű kampány!

Miért legyél részese?

Öt teljes hétvége!

Légy a történelem része!

Örvendeztesd meg Jehova szívét!

A mahwahi gyülekezet minden résztvevőjét a lehető legnagyobb részvételre buzdítjuk, a világméretű testvériségünkkel együtt, a tevékenységünk e történelmi hónapjában!

A New Yersey-i gyülekezet testvérei naptárakat és jw.org tollakat osztanak szét gyülekezetükben, hogy így segítsék az augusztusi traktátus-kampány beindítását.

Jézus Krisztus Királyságát az emberek a jw.org honlapon keresztül ismerhetik meg! Durva?

2014.07.17. 22:53 | Johnny Joker | 75 komment

k_pkiv_g_s_1405630349.JPG_1232x382

Russell forog a piramisában, Rutherford még a whiskeyt is kiprüszkölné: Jehova Tanúi legfontosabb üzenete pedig a weboldaluk címe lett! Ne feledd: Bár csak közvetetten, a hű de értelmes szolgáján keresztül, de MAGA JÉZUS KRISZTUS SZERKESZTI A JW.ORG-OT!!!

Az interweben egyedül a jw.org weboldalról tudható meg, hogy bár a Biblia azt írja Jézus második eljöveteléről, hogy "minden szem meglátja őt" valójában, igazából, egészen pontosan, a szent szellem vezetésével értelmezve a pogányok uralmát láthatatlanul szakította meg 1914-ben egy láthatatlan Jézus Krisztus, aki láthatatlanul volt jelen, amint láthatatlanul (megkoronáztatott) elfoglalta trónját, hogy megkezdje láthatatlan uralkodását a láthatatlan mennyekből! Mindez csak a jw.org weboldalon látható!

A többi nem jó... CSAK EZ!!!

2014.07.17. 17:33 | Johnny Joker | 2 komment

'Menjetek és hirdessétek a jw.org weboldalt és akkor jön el a vég!'

2014.07.16. 22:48 | Johnny Joker | 36 komment

Szia Johnny!
Augusztusban indul a jw.org weboldal direkt marketing kampánya! A mellékelt szórólapokat (pardon, traktátus) kell eljuttatni SZEMÉLYESEN mindenkinek a területen A postaládába nem dobhatók be.
cím.jpg
A KÖF úgy vezette fel, hogy "ilyen nagy kampány a történelemben soha nem volt még!"
Illetve: "Figyeljük meg, a Vezető Testület csomagol - mindent egyszerűbbé tesz." (példákat nem mondott).
Először azt hittem a VT Warwickbe megy projektre gondol, de aztán kifejtette: "Armageddon jele, hogy a Vezető Testület fokozatosan átadja a terepet a földi osztálynak."
Szóval: minden idők legviccesebb kampánya indul: személyes becsöngetéssel ingyen reklámoznak a tesók egy WEBLAPOT.
A múltban ez úgy nézett ki: 'Jehova Tanúi hirdetik Isten Királyságát'. Ma: 'Jehova Tanúi hirdetik az Őrtorony Zrt. weblapját'.
hátoldal.jpg
no comment...
lpoti

Jehova Tanúi „megtérése” és a bibliai minta összehasonlítása

2014.07.16. 21:16 | Johnny Joker | 332 komment

Egy érdekes témát szeretnék most megvizsgálni. A Bibliában van egy fogalom, kifejezés, ami a keresztény és hívő élettől elválaszthatatlan, hiszen a keresztény hívő élet a Biblia alapján ezzel kezdődik el. A megtérés az tulajdonképpen Isten hívására való emberi válasz az Újszövetségben, megtörténhet Isten Igéjének és Isten szolgáinak hatására, vagy az egyházon belüli igehirdetésnek a hatására, de megtörténhet e nélkül is, ahogyan például Pál esetében láthatjuk a közvetlen isteni hívást.

Ennek a cikknek a témája tehát a „megtérés”.

Igazából ez a kifejezés egy gyakorlatban megvalósuló eseményt jelent, de a jelentése sok mindent magában foglal. Amikor ezt a cikket meg akartam írni, megkértem egy volt Jehova Tanúját, hogy adjon nekem Jehova Tanúi irodalmából ezzel foglalkozó cikkeket, írásokat. A kapott cikkek mellé ezt a figyelemre méltó megjegyzést kaptam:

„Érdekes, hogy  konkrét megtéréssel foglalkozó cikkeket nem találtam. Csak ilyeneket amik megemlítik”

Ezek szerint Jehova Tanúi teológiájában a „megtérés” nem kiemelt jelentőségű téma, vagy pedig a valódi jelentésével nem akarnak szembesülni, illetve nem tárják azt a híveik elé, mert gondot okozna a felekezeti hitéletükkel kapcsolatosan ennek a témának az alapos megértése.

Végül aztán kaptam olyan cikkeket is Jehova Tanúinak irodalmából, amiben a megtéréssel kapcsolatosan sok mindent helyesen felsoroltak (például a bűnbánat, gondolkozásmód megváltoztatása, Istenhez fordulás, Isten szavába vetett hit, stb), de itt-ott már ezekben is megjelentek olyan finom csúsztatások, amik a jehovizmus csapdájához próbálták a megtérés fogalmát és megvalósulását is hozzákötni valamilyen módon. Nem szeretném túlzottan elnyújtani ezt a cikket, ezért itt most nem idéznék ezekből a szövegekből részeket.  Nem bonyolódok bele most ilyen módon való szövegelemzésbe, mert messzire vezetne, különösen amiatt, hogy a megtérés és újjászületés, valamint a megtérés és következményei témában kimondottan cseles és ügyes módon képesek fogalmazni Jehova Tanúi némely írásaiban, és hosszan is tudnak róla írni, mire végül kijön az, amit az ő sajátos teológiájuk megkövetel.

Sokkal hasznosabbnak látom, ha közvetlenül a Szentírásban vizsgáljuk meg ezt a kérdést, és akkor sokkal kevesebb macerával jár az, hogy belássuk a következőt:

Jehova Tanúi oly nagyon hangoztatott „bibliakövetése” komolyan megkérdőjelezhető a megtérés gyakorlatával és értelmezésével kapcsolatban is.

Fekete vagy fehér?

2014.07.16. 00:36 | Τιμόθεος | 67 komment

Ez az írás először egy hozzászólásnak indult, amiben 5 területre szerettem volna kitérni egy rendszeres olvasónk kérdései alapján. Sajnos Jehova Tanú Vezető Testülete képes volt arra, hogy elhitesse, sőt bele égesse emberek agyába, hogy csupán egyetlen teológiai kérdésre adott igen, vagy nem válasz alapján, képesek legyenek levonni egy olyan messzemenő következtetést, hogy kizárásos alapon, de mégiscsak a Jehova Tanúi egyház az igaz vallás. Mivel a téma többeket is érinthet, úgy döntöttem, hogy közzéteszem ezt a választ egy rövid cikk formájában, ami persze további lehetőséget kínál majd az együttgondolkodásra. A téma az egyik legtöbbet vitatott bibliai kérdés: a háromság és annak jelentősége. Mivel jelen írás nem több mint egy hosszabb lélegzetvételű hozzászólás, így állításaimat most hivatkozásokkal nem fogom kibővíteni/alátámasztani. Ha valakit érdekel bővebben, hogy mire alapoztam az egyes kijelentéseimet, privátban vagy a hozzászólásoknál szívesen reagálok. 

JT a Houseban

2014.07.14. 14:17 | Johnny Joker | 4 komment

Akiknek feltétel nélkül engedelmeskedsz

2014.07.13. 15:49 | Johnny Joker | 3 komment

72388_136210953223861_117887999_n.jpg

10352893_291914054320216_6900307168203803836_n.jpg

1891239_291822864329335_6035370063808572371_n.jpg

Egy Jehova Tanúja vén 14 éves börtönbüntetést kapott a saját gyülekezetéből származó fiatal, akár 12 éves lányok szexuális kihasználásáért, valamint egy nő megerőszakolásáért, aki terhes maradt utána

2014.07.13. 12:51 | Johnny Joker | 19 komment

 

  • Az 53 éves Mark Sewell, a cardiffi Barryből három nőt molesztált és egy másikat megerőszakolt
  • Az egyház vizsgálata azonban ártatlannak találta és megsemmisített minden bizonyítékot
  • A bíróság tudomást szerzett róla, hogy ‘letépte’ erőszakoskodása során áldozatának alsóneműit és terhesen hagyta őt ott
  • Az egyik áldozat csupán 12 éves volt, amikor megcsókolta és elkezdte masszírozni
  • Bűnösnek találták 8 év leforgása alatt 8 alkalommal elkövetett szexuális visszaélésben

 

MIA DE GRAAF írása

MEGJELENT: 2014 július 2., 15:28 | FRISSÍTVE: 2014. július 2., 20:16

 

article-2678038-1F548AC300000578-573_306x647.jpg

Könyörtelen: az 53 éves Mark Sewell fiatal, akár 12 éves lányokat molesztált a Cardiff mellett található barryi Jehova Tanúi egyházi gyülekezetében, Walesben, egy nyolc éven át húzódó támadássorozatban

Egy Jehova Tanúja vént bebörtönöztek 14 évre, mivel fiatal, akár 12 éves lányokat használt ki szexuálisan.

Az 53 éves Mark Sewell megerőszakolt egy nőt a barryi gyülekezetében, Cardiff mellett, akit teherbe is ejtett. 

Egy lányt is molesztált és két másikkal erőszakoskodott egy támadássorozatban, amely nyolc éven át húzódott.

Amikor azonban az áldozatok feljelentették őt az egyháznál, egy bizottság tisztázta őt az összes gyanúsítás alól - és megsemmisítette a bizonyítékokat.

Ébredezés

2014.07.11. 21:58 | Johnny Joker | 85 komment

Szia!

Először is bocsánatot kérek, hogy írok neked, de annyi a kétely és a kérdés bennem, hogy már szinte sokszor egész nap csak sírni tudnék!
2011-ben Keresztelkedtem meg, abban a reményben, hogy lesznek barátaim és egy szerető testvéri közösség tagja lehetek.
Hatalmas reményekkel haladtam, mikor még tanulmányoztam, aztán pillanatok alatt eljutottam a keresztelkedés napjáig.
Nagyon boldog voltam, elhatároztam, hogy Úttörő leszek, és amennyit csak tudok szolgálok!
Na aztán jött a hideg zuhany!
Fél évvel keresztelkedésem után elkövettem egy hibát ami nekem nagyon rosszulesett! 
Játszottam egy tippmixet! :)
A játék ára 200 Ft ha jól emlékszem 3000Ft-ot nyerhettem volna kb!
Azért játszottam mert olyan anyagi körülmények között éltünk, hogy egyszerűen úgy érezem, hogy bárhogyan is de segítenem kel a családomon!
Édesapám meghalt, én pedig sajnos munkanélküli lettem!
Elmondtam ezt a dolgot a gyülekezet véneinek!!!
Életem legrosszabb hónapjait éltem át akkor!
Elmondtam mert szeretem Jehovát és azt szerettem volna ha meg tudna nekem bocsátani, és szerettem nagyon a testvéreket is!
Aztán jött a hideg zuhany! Eljött hozzánk 2 gyülekezeti vén!
Persze az, hogy mit miért tettem nem érdekelte őket, csak a saját dolgaikat szajkózták, több hónapon keresztül semmi kiváltságot nem kaphattam,
borzasztóan éreztem magamat, és úgy éreztem Isten gyűlöl engem, mind a mai napig így is érzek!
Képzeld megkaptam még azt is, hogy ha nem bánom meg a bűnömet akkor ki is közösíthetnek.
Én már akkor bepöccentem, és mondtam nekik, hogy ebben az esetben 200Ft-ról beszélünk!
A végső eset pedig az volt, hogy a nővérem nem Jehova Tanúja és a párja hozzánk költözött, mivel manapság ebben a világban egy pár boldogulni nagyon nehezen tud!
Én buta ezt is elmondtam a kedves véneknek!
Persze első pillanatban azt mondták, hogy együtt éreznek velünk nagyon nehéz a mi helyzetünk, aztán utána jött a 70 éves F. Imre bácsi aki mint egy papagáj szajkózta nekünk, hogy
mi támogatjuk édesanyámmal a nővérem paráználkodását!
Basszus mondom azt a képmutató jó édes... azt, ilyen tényleg csak a mesékben létezik!
Rengeteg minden lenne még, de egy dolog az ami érdekelne engem, ha nem sértelek meg.
Ti az oldal üzemeltetői, ti is régen testvérek voltatok?
Ha igen akkor miért szerettétek régen Jehovát és most miért nem?
Én a mai napig szeretem őt, csak az emberektől mászok falra! :).
Remélem nem voltam sértő, egyébként  egyre jobban és jobban támogatom azon gondolatotokat, hogy itt minden a hatalomról és a pénzről szól!

Üdvözlettel: Ronaldo24