EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

Edmund C. Gruss - Elhagytuk Jehova Tanúit - Személyes bizonyságtételek - 9. rész/4

2017.07.17. 08:00 | Johnny Joker | Szólj hozzá!

- 105 -

1950 –Napjainkig

(A könyv megírásáig, azaz 1974-ig – a ford.)

            Nem szükséges széles körben idézni az 1950 és 1974 közötti időszak írásaiból ahhoz, hogy bizonyítsuk, hogy ezek is hangsúlyozzák Armageddon közelségét. Néhány példa a kijelentésekből elég kell, hogy legyen.

            Az Ez Jelent Örök Életet című kiadványban a sürgősséget hangsúlyozzák:

            A föld minden értelmes teremtményének döntenie kell a saját sorsáról. Most, amikor a dolgok jelenlegi rendszere megsemmisüléséhez közelít, amikor a nemzetek megítélése folyamatban van és az ellentétes sorssal bíró juhok és kecskék szétválasztása végéhez közeledik, igen most van itt a sürgető időszak arra, hogy meghozd a döntésedet. (46)

            A felvonulás folyik! Hová? Armageddon harcmezejére „a Mindenható Isten háborúja nagy napjára”! Isten nem fogja meghallani a vallásos papság összességének nem írás szerinti imáit, amelyeket egy „világméretű ima” napjai keretében elmondanak azért, hogy megmentsék ezt a régi világot Armageddontól. Az elkerülhetetlen, mivel Jehova ideje már elérkezett arra, hogy határozottan lerendezze az egyetemes szuverenitás kérdését. (47)

            Stan Thomas ex-Tanú és más szerzők megfigyelési alapján is Jehova Tanúi a Yankee Stadionban 1953-ban megtartott kongresszusának különleges jelentősége volt:

            … A Tanúkat figyelmeztették arra, hogy számítsanak Sátán erői (a világ) mindenre kiterjedő támadására a közeli jövőben. Egy olyan eseményre, ami majd az a szikra lehet, ami lángra lobbantja Armageddont. Ami azt illeti, hogy pontosan mikor várható ez a támadás, azzal kapcsolatban az Őrtorony Társulat már túl bölccsé vált ahhoz, hogy hivatalosan találgatásokba bocsátkozzon, de sok Tanú, különösen az idősebbek úgy érezték, hogy 1954 jó eséllyel lehet „Az Év.” Elvégre Russell „előkészítő munkája” pontosan negyven évig tartott, és 1914-ben ért véget. Nem volt az valószínűsíthető, hogy egy további negyven éves időszak, amely 1914-ben kezdődött, meg fogja látni „a dolgok rendszere befejezését”?(48)

            1955-ben a Tanúknak azt mondták, hogy „a Bibliai prófécia beteljesedésének fényében egyre világosabbá válik, hogy Armageddon háborúja közeledik kitörésének időpontjához.” (49)

---------------------------------------

  1. Brooklyn: Őrtorony Bibliatársulat (1950), 307. old.
  2. Idézett mű, 311. old.
  3. Jehova Tanúi, és Amit Ők Hisznek (Grand Rapids: Zondervan Kiadó Ház, 1967), 54., 55. old.
  4. Túlélheted Armageddont és Bejuthatsz Isten Új Világába (Brooklyn: Őrtorony Bibliatársulat, 1955), 331. old.

- 106 -

            1963-ban kijelentették, hogy „nem jó az, ha a Bibliai időszámítást arra használják, hogy dátumok felőli találgatásokba bocsátkozzanak, amelyek még a jövőben helyezkednek el az idő áramlatában. – Mt 24:36.” (50) Ennek ellenére az 1966-os évben pont egy ilyen találgatást látunk arra a nézetre alapozva, hogy a 6.000 éves időszámítás 1975-ben jár le. (51)

            Anélkül, hogy ez lett volna a szándékuk, a Jehova Tanúi – a bemutatott bizonyítékokon túlmenően – „hamis prófétálás” bűnével azonosítják magukat, azaz hamis prófétáknak bizonyulnak. Az Ébredjetek 1968. október 8-i számában a következő kijelentést teszik:

            Igaz, hogy voltak olyanok az elmúlt időkben, akik egy „világvégét” jósoltak, sőt még egy meghatározott dátumot is közöltek. …Ennek ellenére semmi nem történt. A „vég” nem jött el. Ők bűnösök voltak hamis prófétálás bűnében. Miért? Mi hiányzott?

            Hiányzott a bizonyítékok teljes köre, amely egy Bibliai prófécia beteljesüléséhez szükséges. Az ilyen embereknél hiányoztak Isten igazságai és annak bizonyítéka, hogy Ő vezette és felhasználta őket [kiemelés a szerzőtől]. (52)

            Nyilvánvalóan egy ilyen kijelentésnek az Őrtorony Társulatra és magára az Őrtorony-ra is vonatkoznia kell, amint azt annak 1938. február 1-i száma bemutatja:

            Már az olyan távoli múltban, mint amilyen 1880, az Őrtorony 1914-re úgy mutatott rá, mint olyan időpontra, ami a világ végét jelzi, amely időben nagy nyomorúság fog eljönni a nemzetekre. Abban az időben azonban Isten földön élő népe nem látta meg azt, hogy ez a nyomorúság Jehova csatája lesz Sátán szervezete ellen. Sok éven keresztül úgy hitték és úgy is jelentette ki az Őrtorony, hogy „a nyomorúság ideje” egy szörnyű összeütközés lesz a föld különböző tényezői között, mint amilyenek a tőke és a munka. Egészen 1925-ig „a nyomorúság idejét” nem az Írás szerint értelmezték. … [kiemelés a szerzőtől](53)

            Ha az Őrtorony Társulat anyagai bármit is bizonyítottak, akkor az az, hogy ez a „próféta” egy hamis próféta, mert szavai „a földre hullottak” (1Sám 3:19 ÚVF). És amint azt az Ébredjetek! írója mondotta azokról, „akik a hamis prófétálásban bűnösök’”: „Az ilyen embereknél hiányoztak Isten igazságai és annak a bizonyítéka, hogy Ő vezette és felhasználta őket”.

-----------------------------------------

  1. A Teljes Írás Istentől Ihletett és Hasznos (Brooklyn: Őrtorony Bibliatársulat, 1963), 286. old. Lásd azt az ellentétet is, a között, ahogy a Mt 24:36-ot itt tárgyalták és a között, ahogy az Őrtorony 1968. augusztus 15-i száma 500., 501. oldalain.
  2. Ezt a részt, amely a Sioni Őrtorony 1886-os számából vett idézettel kezdődik saját könyvemből vettem át, melynek címe: A Jehova Tanúi és a Prófétikus Találgatások, 83-93. old.
  3. 23. old.
  4. 35. old. 3. bekezdés

- 107 -

Az Őrtorony „Próféta” További Vizsgálata

            Az Isten igaz prófétája azonosításának harmadik próbaköve, amire Jehova Tanúi hivatkoznak (5Móz 13:1-4) az, hogy „az ő prófétálásának elő kell mozdítania az igaz imádatot, továbbá összhangban kell lennie Isten kijelentett szavával és parancsolataival.”(54) Sok korábbi Jehova Tanúja bizonyságtétele azt jelzi, hogy ők nem találták meg az igaz imádatot ebben a szervezetben, mivel Jézus Krisztusnak nem adták oda az Őt megillető helyet. Jehova Tanúiként nem mondhatták azt Tamással együtt, aki a következőképpen szólította meg Jézust: „Én Uram és én Istenem” (János 20:28). Ők nem „imádhatták” a szó teljes jelentéstartalma értelmében Jézus Krisztust (Mt 8:2; 9:18; 14:33; 15:25; 28:9,17; János 9:35-38; Héberek 1:6).

            Sok olyan könyvet írtak idáig, amelyek megmutatják, hogy a Tanúk tanításai nincsenek teljes „összhangban Isten kijelentett szavával és parancsolataival.” A Tanúk vitatják ezt és azt állítják, hogy a bibliai igazság általuk adott magyarázatai Jehova Istentől származnak. Kijelentik, hogy az ő szerveztük „az egyetlen, amelynek számára Isten Szent Szava, a Biblia nem egy szellemileg érthetetlen könyv.”(55) Már láttuk, hogy egy ilyen kijelentés nem felel meg a bizonyítékoknak, és nem áll összhangban azokkal.

            További szemléletes bizonyítékot találhatunk arra, hogy az Őrtorony Társulat ellentmondást és káoszt hozott a Biblia megértésébe az általam írt traktátusban, melynek címe: „Az Őrtorony Társulat valóban Isten Csatornája?”, amelyet a következőkben itt közreadok.

Az Edmund C. Gruss - Elhagytuk Jehova Tanúit - Személyes bizonyságtételek sorozat korábbi részei

A 9. fejezet 1. része

A 9. fejezet 2. része

A 9. fejezet 3. része

 

A bejegyzés trackback címe:

http://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr6212644769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.