EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

Májusi JW TV: "vak" kislány

2017.07.13. 20:00 | Fiatal tanulmányozó | 17 komment

Sziasztok kedves olvasók! :)
Előre is elnézést kérek tőletek ha túlfűszerezem ezt a bejegyzést személyes érzésekkel és gondolatokkal, de úgy érzem, hogy picit én is érintett vagyok most.
A nagyon kedves úriember köszönt minket amiből érezhetjük, hogy "fontosak" vagyunk és "szeretve" vagyunk mi Jw TV-t nézők.

Egy család sajátos bemutatása:

Első érzésem a neheztelés volt, hogy miért úgy mutatják be ezt a családot ebben a kisfilmben ahogy, de már lecsillapodtam.
Első blokkban egy Stockholmban élő négy tagú családról tudhattunk meg több információt.
A szülőknek két gyermeke van és az egyik gyermeknél születésekor szürke hályogot diagnosztizáltak, ezért a gyermek szemeit meg kellett műteni, hogy a látását el ne veszítse.
A gyermek látássérültként éli mindennapjait.
A kislány most hét éves az egyik szemére lát valamennyit, de a másik szemére viszont megvakult.
Ez egy ijesztő helyzet volt a szülők számára.
Oké ezt aláírom, de rengeteg gyengénlátó gyermek él teljes értékű életet.
Itt jól érzékeltetve a helyzet súlyát kis 2-3 másodperces szünetet hagytak, csak, hogy mi kedves JW TV-t nézők felfogjuk a gyerkőc élethelyzetét, majd ez után ecsetelték a gyermeknevelés nehézségeit, hogy ez már maga mennyire nehéz feladat. Még nincs gyermekem és éppen ezért nem tudhatom, hogy mennyire nehéz vagy sem, de szerintem nem annyira tragikus mint ahogy ezt a helyzetet bemutatták a gyermeknevelésről.
Majd erre rátettek még egy lapáttal „Hát még ha valamilyen betegséggel küzd a gyermek”.
Itt leszögezném, hogy a látássérültség nem betegség, ez egy időnként változó állapot, ha az ember gyengénlátó.
Kövezzetek meg nyugodtan, de én nem érzem azt, hogy azért mert gyengénlátó voltam gyerekkoromban, hogy sokkal nehezebb volt az életem, hiszen én is ugyanúgy játszottam, tanultam, rossz voltam, szóval szerintem ez nagyon fel volt fújva.
Bennem olyan érzéseket keltett, mintha egy bármilyen sérültséggel élő embertársunk nehezebben indulna az életben.
Ez után az egekig magasztalták a szülőket, hogy mi mindent tesznek meg a gyerkőc bibliai oktatásáért.
Letöltik a honlapról és lejátsszák neki az adott dalokat, filmeket és meséket?
Köszi JW.org. ?
Szerintem ezzel is a Társulat akarja önmagát fényezni, hogy mi mindent megteszünk nektek, csak prédikáljatok és várjatok Jehovára.
Ti ne gondolkodjatok, majd mi mindent megadunk, csak csináljátok.
Ez után szállt el az agyam picikét megmondom őszintén. ? ?
Azt tudni kell rólam, hogy én teljesen boldog vagyok vakként is és nem sajnálom, hogy ez így alakult, mert van egy csodás férjem, életem, barátaim, szóval mindenem meg van.
Most a kislány mondatait láthatjátok, hogy már ilyen fiatalon is mennyire működik az Őrtorony propaganda.
„Olyan jó lesz, amikor látni fogok az újvilágban.”
„És játszhatok majd a medvével, az oroszlánnal, és lovagolhatok a tigrisen.”
Ekkor hivatkoznak egy igeversre Jehova egyik csodálatos ígéretéről:
Ézsaiás 35:5
A vakok szemei megnyílnak.
Hé a kislány nem gyengénlátó?
Ha most is lát akkor miért azt mondja, hogy várja már, hogy lásson?
A Társulat precizitása, keverik a vakságot a látásmaradvánnyal.
A kislány akkor nem látna, ha teljesen vak lenne.
Ezt a mondatot úgy kellett volna megfogalmazniuk, hogy tökéletesen fog majd látni az újvilágban.
Ez után a szülők hálát adtak a sok jóért, amit Jehovától kaptak.
A műtétek után pedig elvitték a gyermeket összejövetelekre.
Együtt imádkoztak, és ha kellett együtt sírtak.
Egy ilyen fiatal gyermekben nem kell azt éreztetni, hogy probléma van, mert ettől megrémülhet és szorongó felnőtté válhat.
A gyermeknek folyamatosan mondani kell, hogy mi zajlik körülötte, és hogy ki lép be a szobába és ez kimerítő a szülők számára.
Ez számomra érdekes, mert vakként is érzékelem, hogy mi történik körülöttem és megtanítható szerintem a gyermeknek ezen helyzet kezelése is, csak önállósítás kérdése. Aki pedig belép hozzám a szobába vagy munkahelyre, kezdetekben mondja a nevét, KB. három-négyszer amíg meg nem ismerem a hangját, mert utána nevén szólítom az adott személyt ha köszön.
Az édesapa azon mondata, hogy ez kimerítő, tipikusan ez a mártír szerep.
Ha ez kimerítő, akkor miért csinálja?
Ha kimerítő a saját gyermeketek segítése, akkor mennyire szeretitek őt? Miért nem adják akkor be speciális oktatású iskolába, ahol tanulhat a gyermek saját igényei szerint, ha ez annyira kimerítő nekik?
Kérdezem ezt úgy, hogy én nem speciális iskolába jártam gyengénlátóként sem, hanem édesanyám nevelt és látó gyerekek közé jártam suliba.
Ekkor dicsőítik a honlap és összejövetelek anyagait, erről már fentebb írtam nektek.
Magánvéleményként jegyezném meg, hogy az anyagaik tényleg precízen megcsinált, színvonalas segédeszközök akár gyengénlátóknak, akár vakoknak is, legyen szó a letölthető MP3-as file-okról, a Braille és az elektronikusan olvasható, letölthető vagy online könyvekről, a mobil applikáció használhatóságáról ne is beszéljünk, látszik, hogy az "almához" is köze van a szervezetnek. (A jelnyelvű anyagaikkal nem volt dolgom, ne is legyen.) :)
Nagyon szeret olvasni is a kislányka, sőt jól ismeri a Tanulj a nagy tanítótól című könyvet is és ezzel bevonódik a történetekbe.
A kislánynak jó a memóriája, sőt kitűnő, ezért sok mindenre emlékszik. A jó memóriájának köszönhetően találós kérdéseket tesz fel a közös barátoknak akik ellátogatnak hozzájuk. Az olvasáson kívül nagyon szeret királyságénekeket énekelni és célja, hogy minél több dalt megtanuljon.
A kislány memóriája és intelligenciája nem a látássérültségéből adódik, úgyhogy itt is le kell lepleznem egy-két tévhitet. Nem azért jó egy gyengénlátónak vagy vaknak a memóriája, mert a látáshiány miatt bármilyen érzékszerve jobban kifejlődik, hanem csak több energiát fektet néhány látássérült az olvasásba, éneklésbe, hangszereken való játékba, vagy bármilyen más tevékenységbe amit szeret az adott személy.
Jól ismeri az Én könyvem bibliai történetek könyvet, így a „saját szavaival tud válaszolni” az összejöveteleken. Saját vagy bemagolt tudás ez?
Vajon érzi a szívében Jehova szeretetét?
Csodálatosnak érzi, hogy Jehova örül a válaszainak. Szerintetek Isten ezt a művies „papagáj” módot szereti?
Megkérdezi a testvérektől, hogy szeretik-e Jehovát, érzi, hogy egy nagy család része. Vajon mindenki szereti ott Jehovát, vagy csak álarcok vannak?
A nagyszülőknél aludt és imádkozott a hitetlen nagymamájáért, hogy higgyen Jehovában és hogy tudja azt, hogy létezik. Talán ez volt az egyetlen egy olyan mondat amit igazán aranyosnak és kedvesnek tartottam az egész kisfilmben.
Csodálatos reményről beszélgetnek, hogy ki mit fog csinálni a paradicsomban. Addig pedig mi lesz a kislánnyal?
Már várják, hogy a kislány láthasson és a barátaikkal együtt az újvilágban élhessenek.
Csodás lesz váó.
Jehova nagyon szeretné már látni, hogy a tigrissel játszom, mondta a kislány a videóbejátszás végén.
Összegzésül:
Ez a videó kettős érzéseket keltett bennem. Egyrészt egy édes kislány életét mutatta be nekem, másrészt pedig a Társulat által átitatott szemüvegen keresztül mutatta be sajnos a kislányt és családját, mint akik a szervezet nélkül nem tudnák a gyermeket nevelni úgy ahogyan nevelik. Bennem pedig ez a kis videó sajnálatot keltett és ha kívülállóként néztem volna, arra gondoltam volna, hogy "Istenem, ó szegény!" Persze hála Istennek ezt én tudom sokakról és magamról, hogy ez nem így van.
Ezen blokk végén pedig a kedves testvér szavaival zárul ez a történet:
Jó ha megjegyzem József testvéreinek a nevét, hátha találkozom Talitával és le akar tesztelni. A szülei nagyszerűen nevelik. Velük együtt várjuk az újvilág áldásait. Ahogy az Ézsaiás 35:5 írja ekkor a vakok szemei megnyílnak.
Ne haragudjatok az esetleges kemény szófordulataim miatt, de amikor megnéztem ezt a videót sokat tépelődtem, hogy írjak-e vagy sem, de végül arra az elhatározásra jutottam, hogy mivel én ebben valójában nem csak érintve vagyok, hanem ebben élek, ezért talán én vagyok az aki erről véleményt tudok megfogalmazni mindenféle sajnálat és elfogultság nélkül.

Címkék: JW TV

A bejegyzés trackback címe:

http://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr6512644475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

a századik juh 2017.07.14. 06:08:42

Vak és gyengénlátó testvéreket is van szerencsém ismerni, már a kocsiajtó becsapódásából tudják, ki jött meg, vagy akár a járásból. Az egyikőjük azt a sporteseményt is figyelemmel tudta kísérni, ami például a telefonos beszélgetésünk alatt a háttérben ment, miközben én nem tudtam figyelni a háttérzajokra sem, minden tiszteletem az életigenlésért és az életörömért, amiből talán azt lehet leszűrni sorjamentesítés nélkül, hogy a kevesebb néha több.

Igen, József testvéreinek a neve...nagyon ügyes a kislány, kár, hogy felnőttként is inkább a kevésbé fontos, betanulható dolgokat propagálják, és a papagáj-szindrómásoké a jövő a szervezeten belül, semmint a gondolkodni merőké.

Gyorsan írok még én is "kemény szófordulat"-ot, merthát mégiscsak egy kritikus felület ez, és minden "ellenzéki" blog:

Nem egy Jehova tanúját ismerek, aki családja belterjes szaporodás miatt vesztették el fokozatosan a látásukat, ismerek ilyen véngyermeket is, a leányzó mégis vállalt gyermeket, habár tisztában volt vele, milyen keserű következményei lehetnek... de egészséges lett a pici!

Véleményem szerint a 3.-4.-5-6.-stb generációs tanúcsaládok magukban hordozzák az ilyen, egyébként elkerülhető genetikai kigolyózásokat pusztáncsak azzal, hogy engedelmeskednek a Vezető Testületnek, és 3.-4.-5.-6.-stb generáció óta belterjesen szaporodnak.

A minap hallottam, hogy egyik testvérünk gyermeke alapból nyakkendőben jött a világra... persze nem, sajnos ennél sokkal szörnyűbb anomáliák alakulnak ki akkor, ha tősgyökeres tanú családok egymással "kereszteződnek" újra meg újra meg újra.

Ki tudja, a cikkben említett kislány miért is lett valójában ennyire gyengénlátó. Nem biztos, hogy ez miatt, de valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy Jehova Tanúi szervezetében azért én ezt sem zárnám ki.

Szeretem a nem mesterkélt,nem 1001-szer átírt írásokat, gratulálok a poszthoz, az életigenlésedhez, és az elgondolkodtató kitartásodhoz.
Minden tiszteletem!

Fiatal tanulmányozó 2017.07.14. 19:50:08

Kedves századik juh! :) Sajnos egy gyermek látássérültsége genetikai is lehet, de koraszülöttségből is adódhat. Én ezt nem is akartam megítélni, hogy a kislány miért lett látássérült. Tudnék mesélni több dologra való odafigyelésről bőven. :) Szerintem az életigenlésem nem nagy szám, mert ugyanolyan vagyok mint bárki más. :) :) Nagyon szépen köszönöm a gondolataid! :)

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.07.14. 21:07:33

@Fiatal tanulmányozó: “The ability to observe without evaluating is the highest form of intelligence.”

Inquisitive Man 2017.07.16. 23:04:22

@Johnny Joker: :) Már csak angolul megy a kommentelés?

Régi harcos 2017.07.17. 07:48:49

@a századik juh: "Nem egy Jehova tanúját ismerek, aki családja belterjes szaporodás miatt vesztették el fokozatosan a látásukat, ismerek ilyen véngyermeket is, a leányzó mégis vállalt gyermeket, habár tisztában volt vele, milyen keserű következményei lehetnek... de egészséges lett a pici!"

No, azért ez már túlzás! és ezért nem is igazságos. Persze ha úgy gondoltad ezt, ahogy egy karikaturista ábrázol egy arcot - hogy egyes testrészek jellegzetességét eltúlozza -, akkor meg vicces.

AMúgy JT kommunikációja nem az értelemnek szól, hanem az érzéseknek, azért ilyen csöpögősek. No persze ebben is van egy nagy valóságismeret. Az ember egy olyan lény, aki elsősorban az érzelmein keresztül fogható meg. Hogy majd milyen jó lesz, ha egy oroszlánon lovagolhat. Vagy, ahogy a horvátországi testvérek ábrándoznak, hogy ha majd egy saját szigetük lesz a tengerben :-)) JT tulajdonképpen egy tükröt tartanak elénk, amely szerint bizony túlnyomó többségben mi is ilyen csöpögös, érzelmeskedők vagyunk, és csak a rövidtávon működünk és nagyon kevés ember van olyan, aki értelmi belátás alapján volna képes egész életében kényelmetlenségeket elszenvedni. ILyenek talán a régi idők szentjei voltak, akik önkéntes szegénységben, sokszor koszban, nyomorban és betegségben éltek, mert folyton szemük előtt lebegett, hogy a véges evilági életük után vágtelen boldogságban lesz részük.

a századik juh 2017.07.17. 14:47:49

@Régi harcos: A lovam haljon meg, ha nem igaz, amit írtam!

Talán mások is meg tudják ezt tanúk körében ritkán, de következetesen előforduló jelenséget erősíteni. A cikk írója a válaszában utalt rá, hogy az ilyenfajta "rokoni" keveredés sok esetben genetikai látásproblémákat okoz, fokozatosan vesztik el a látásukat az ilyen közeli kapcsolatból származó gyermekek és sajnos nagy eséllyel a gyermekeik is örökölni fogják ezt.

Azért tettem idézőjelbe a rokoni szót, mert sok esetben az egymásnak egy kongresszuson megtetsző fiatalok később szembesülnek csak a szerteágazó rokoni kapcsolatok szövevényes hálózatával.

Így egyáltalán nem állítom, hogy szándékosan tennének ilyet a tanúk, de szerintem az átlagnál jóval több körükben az ilyen véletlen.

" nem az értelemnek szól" , írod...

...és mégis új világosságot ígér, új igazságot ígér, és új "elmeátalakítást" ígér... és meg is teszi!

Az értelemnek szól az, tesó, csak azt mondja:

Húzzá' a sunyiba gyorsan!!!

Egy nyikkanást se!

Erre valóak az összejövetelek, a képzések, az iskolák, a szolgálat... mindaz, amit egy nem tanú nem lát.

Kívülről valóban csöpögősre vették a figurát, ami a szervezet tagjaiban felhalmozódó, fel nem dolgozott feszültségek miatt érthető, hisz könnyen alkalmazható és bevethető, 5 percen belül többfajta katarzist is meg tudnak valósítani az ügyesebb előadók a színpadról, bármilyen témában.

Le tudják ereszteni így a gőzt a tanúkban, megsirattatják, megnevettetik, megrémítik őket, immár tesztelt, de tovább fejleszthető formában.

Ügyesek.

Lassan kollektív zokogásra járunk, a biblia lapjainak sercegése helyett a jw.org-os papírzsepik sercegése hallik, mindenki sír, zokog körülötted, itatják az egereket, mint állat... és ez nem egyszer fordul elő egy kongresszusi ülésszak alatt... azért is másfél milla a terembérlet, mert a sok sós víz megmarta a járólapot is a szőnyeg alatt, tudod... cserélni kell lassan... a klíma is édesvizi, nem bírja a sósvíz páráját, ki kék cserélni azt is a testvérek miatt, 100 milla...

De mindezek mögött ott a kőkemény elme és életkontroll, és immár a fiatal tanulmányoz is látja ezt...

Jónás_ 2017.07.17. 18:33:30

@a századik juh: "Az értelemnek szól az, tesó, csak azt mondja"
Mégis az érzelmekről írsz utána. Ezt egy kicsit összezagyváltad, nem?
Próbáld rövidebben, elég lesz úgy is és kevesebb üres sorral légyszíves.

a századik juh 2017.07.18. 07:01:47

@Jónás_: Nem. Az értelemnek szóló érvelést lezártam azzal, hogy:"Erre valóak az összejövetelek, a képzések, az iskolák, a szolgálat... mindaz, amit egy nem tanú nem lát."
Azután elismertem, hogy "Kívülről valóban csöpögősre vették a figurát" és kifejtettem, hogy véleményem szerint miért szólnak már egyre inkább az érzelmekhez is.
Tehát az általad összemosott dolgok között gondolatváltás történt, amit a magam korlátozott íráskészségével ezek szerint nem sikerült mindenki számára érthetően jelezni, ezért elnézést kérek, és igyekszem fejlődni ezen a téren is!

Régi harcos 2017.07.18. 08:03:23

@a századik juh: Azt írod, hogy tévedek és mégiscsak az értelemnek szól. Ez nem igaz!! Ami az értelemnek szól, az egyenesen felszólít arra, hogy keress fogást rajta, hogy ne higgy benne, hogy tegyél fel kérdéseket és így győződj meg arról, hogy az előadott szöveg valóban értelmes-e. De olyan előadások, melyekben soha semmi kérdést nem lehet feltenni, az pontosan olyan, mint a templomi liturgia, azzal a különbséggel, hogy a templomi liturgia nem akarja saját magát ésszerűnek feltűntetni. Egy jó tanító annak örül, ha tételeit diákjai megpróbálják megkérdőjelezni, azért örül ennek, mert az igazságot bármilyen kérdéssel szemben meg tudja védeni, mert tudja, hogy valami azért igaz, mert igazsága mindig kimutatható. De ha kérdezni is tilos, az a legdurvább szellemi diktatúra. Hasonló a holokauszt tagadásának törvényes büntetéséhez. Egyáltalán nem az értelemhez szól!!!

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.07.18. 12:42:56

@Régi harcos: Noha a gondolatod nagy része szimpatikus, és egyet lehet vele érteni, a felhozott példád kifejezetten meglepő. Jobb lenne, ha ezt a témát inkább jó messziről elkerülnénk, rendben? Akit érdekel, az majd magának utánajár. Törvényeket a legtöbb jogállamban nem véletlenül hoznak, ezeknek azért meg szokott lenni a nagyon is értelmes magyarázatuk, de az említett témára vonatkozó kérdéseknek mindenképpen megvan. Nem véletlenül van ez jó sok államban így. Ez a blog az említett témának semmiféle tárgyalását nem tűzte ki célul, ezután sem fogja, és ez éppen a jelen blog céljainak érdekében történik. Ezt már máskor, másnak is jeleztem, ezért a téma újbóli felhozása moderálást fog maga után vonni.

Inquisitive Man 2017.07.19. 21:57:02

@a századik juh: Sajnos nem csak az íráskészségeddel van baj. Hetet-havat összehordasz.

Még mindig belülről hordod a mentét? Vagy kívülről véded a mundért?

Sose javulsz meg? Nem személyeskedés, csak tárgyilagos vélemény!

Nehogy a szívedre vedd, mint a belső ember megjegyzésemet!

Inquisitive Man 2017.07.19. 22:00:43

@Columba: Milyen jó, hogy amikor Johnny felkért a moderálásra nem vállaltam be.

Kedves Columba! Nincs könnyű dolgod!

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.07.20. 00:15:54

@Régi harcos: Hello. Barmirol lehet beszelni ertelmes keretek kozott a vita mindig epito. Vannak azert bizonyos ertelmes es megegyezesen alapulo keretei. Peldaul temahoz szolunk, nem mas szemelyet tamadjuk, nem irunk csupa nagybetuvel, stb. ilyenek.

Inquisitive Man 2017.07.20. 00:33:40

@Johnny Joker: Üdv. Mester! Nem értem, mi kivetnivalód van Régi harcos hozzászólásában?

Szerintem a harcos a témához szólt hozzá és értelmesen, de nem lehet kikerülni a 100. személyét, mivel túlzásokba esik a kommentjeiben, mint mindig.

Nem támadta a személyét, csak értelmezni próbálta az értelmezhetetlent.

És nagybetűt sem használt, kivéve ezt az elírást: ---
AMúgy ---

Szóval mem tudom te mit olvastál?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.07.20. 09:51:27

@Inquisitive Man:
"....De ha kérdezni is tilos, az a legdurvább szellemi diktatúra. Hasonló a holokauszt tagadásának törvényes büntetéséhez. Egyáltalán nem az értelemhez szól!!!"

Ezzel a mondatával régi harcos azt sugallja, hogy a holokauszt megtörténte nem tényeken alapul, hanem egyesek fenn akarják tartani ennek látszatát érzelmi alapon. Erre írta columba, hogy ennek a témának megvitatását nem szeretné a blogon folytatni semmilyen formában sem. Én magam is egy ízléstelen hasonlatnak tartom a szellemi erőszak vagy diktatúra szemléltetéséhez.

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.08.10. 21:13:38

@akárki aki gondolkodik: Soha nem fogom tudni megérteni, hogy egy békés, normális hangvételű JW TV elemzés alá milyen módon mégis hogyan kapcsolódnak ezek a gondolatok??

Mi már váltottunk levelet, és abban megírtam, hogy a világmegváltó összeesküvés elméletek és leleplezések ezen a blogon nem kívánatosak. Ezt most is fenntartom, így megkérlek, ha ezeket az eszméket szeretnéd népszerűsíteni, azt ne nálunk tedd, és szerintem még máshol sem ilyen módon. Ne haragudj, de a szavaidból pont ugyanaz a szellemi felsőbbrendűség árad, mint jó néhány Tanúból, akikkel az évek során találkozhattam...