EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

Egy tényfeltáró alkalom célja, hogy napvilágra hozza a Jehova Tanúi által eltitkolt dokumentumokat

2017.05.04. 21:00 | Columba | Szólj hozzá!

3d35717c-754a-43cf-be45-e3d33193e772-587x440.jpg

Nem kérdés az, hogy Jehova Tanúi belső eljárásai arra utasítják a véneket, hogy tartsák a gyermekek szexuális molesztálásainak eseteit titokban a rendőrség előtt. Mert arra utasítják.

És az sem kérdéses, hogy az egyház főhivatala egy olyan adatbázist tart fenn, amely tartalmazza az állítólagos szexuális támadók adatait évtizedekre visszamenően. Mint ahogy az sem, hogy Jehova Tanúi vezetői áthágtak törvényes szabályokat annak érdekében, hogy ne kelljen nekik kiadni ezt a listát.

Már három éve kezdődött el az a vizsgálat, mely a Jehova Tanúi szervezetében történő gyermekek elleni szexuális visszaélések eltitkolásának feltárását célozta meg világméretekben. Annak ellenére, hogy több kulcsfontosságú részletet megértettünk, még sok kérdés maradt nyitva.

Hány gyermekmolesztáló lehet még a mai napig aktív szerte a világban, csak azért, mert Jehova Tanúi nem jelentik őket? Melyik gyülekezethez tartoznak ezek az emberek? Vajon a pereskedések és a több millió dolláros bírósági végzések ellenére, miért utasítják el a vezetők, hogy számottevő változtatásokat eszközöljenek a szabályaikat illetően?

Már korábban bemutattuk azokat a történeteket, melyeket szövegekben, televízióban, rádióban vagy a virtuális térben találtunk. De úgy éreztük, hogy többet kell tennünk, mivel a nyilvánosság igen erős érdeklődése válaszokat sürget ezekre a kérdésekre.

Úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a forrásainkhoz, a világszerte élő emberekhez, akik tudósításainkat a saját beszámolóikkal támogatták. Független, pártatlan újságírói szervezetként lehetővé szeretnénk tenni egy olyan napot, amely előadásokból, párbeszédet lehetővé tevő fórumokból és őszinte vitákból áll, melyekben a Jehova Tanúi körében tapasztalható gyermekbántalmazási válságot vizsgálnánk meg.

Londont választottuk, mivel Jehova Tanúi itt számos bírósági perrel és vizsgálattal néznek szembe a gyermekbántalmazási eljárásaikkal kapcsolatban. A Bolt Burdon Kemp jogi cég - amely a legnagyobb bántalmazási ügyekkel foglalkozó részleggel bír Angliában - jelenleg több polgári peres eljárást folytat Jehova Tanúival szemben és ebbe gyermekbántalmazási szakértőket és túlélőket is bevontak az Egyesült Királyságból.

Összesen több mint 60 szakértő és érintett személy jelent meg. Ügyvédek, rendőrök, gyermekbántalmazások kivizsgálásáért felelősök, akadémikusok, újságírók, korábbi Jehova Tanúi vezetők (vének) és gyermekmolesztálást elszenvedő áldozatok. Saját költségükön utaztak az USA-ból, Kanadából, Ausztráliából, Belgiumból, Spanyolországból, Skóciából, Walesből és Írországból.

A Jehova Tanúi főhivatalából is meghívtunk képviselőket, de ők nem fogadták el a meghívást.

A múlt hét szerdán tartott gyűlésen, a bántalmazásokat túlélők egy csoportja beszélt arról, ahogyan Jehova Tanúi elmulasztották megvédeni őket gyermekkorukban a támadóktól. Korábbi vének pedig a szervezeten belüli, a csend megtörésére irányuló küzdelmeikről beszéltek.

Spanyol és kanadai újságírók beszámoltak a saját országaikban tapasztalható válságról. Ügyvédek az USA-ból, az Egyesült Királyságból és Ausztráliából jogi stratégiákat és kihívásokat vitattak meg, hogy elérjék, Jehova Tanúi átadják a gyermekbántalmazási adatbázisukat. Egyes brit bűnüldözési tisztviselők első alkalommal értesültek az elhallgatásról ebben az ügyben.

A nap egy Mike Rezendes-sel folytatott beszélgetéssel zárult, aki a Boston Globe riportereként tagja volt annak a tényfeltáró csapatnak, akik lerántották a leplet a Katolikus Egyházban eltitkolt gyermekmolesztálásokról. Rezendes azt mondta, a Jehova Tanúi története a Katolikus Egyház botrányának számos jellegzetességét magán hordozza - különösen a szervezet titkolózása és a gyermekbántalmazók áldozatok feletti hatalma szempontjából.

A gyűlés újra felkeltette az érdeklődést a brit médiában az elhallgatott ügyek iránt. A BBC és más sajtóorgánumok is megjelentek, hogy interjút készítsenek néhányakkal a megjelentek közül és már el is kezdtek új történeteket sugározni.

A londoni Times ezt egy olyan történettel követte, amely kihangsúlyozza a hivatalos vizsgálat szükségességét Jehova Tanúi gyermekbántalmazási aktáival kapcsolatban az Egyesült Királyság független gyermekbántalmazási vizsgálatában.

“A nyomozásnak megvannak a lehetőségei, hogy megköveteljék ezeknek a dokumentumoknak a bemutatását.” - mondta Laura Hoyano az Oxfordi Egyetem docense, akinek szakterülete a gyermekbántalmazási ügyek és jelen volt a londoni találkozón. - “Ha jól tudom, máris lépéseket tettek, hogy biztosítsák a dokumentumok megőrzését, nehogy elpusztítsák őket.”

Nem kérdés, hogy Jehova Tanúi állítólagos gyermekbántalmazók személyazonosságát védelmezik, és ezáltal oltalmazzák őket a bűnüldözés elől. A bíróságok meg akarják szerezni ezt az információt, mint ahogy mi is. Az ennek megszerzéséért indított harcok világszerte folyamatban vannak.

Trey Bundy a tbundy@revealnews.org címen érhető el. Kövesd őt Twitteren: @treybundy.

Forrás: https://www.revealnews.org/blog/reveal-event-aims-to-pry-lose-documents-in-jehovahs-witness-cover-up/

Fordította: t.csilla, Columba

Címkék: hírek pedofília

A bejegyzés trackback címe:

http://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr4912481673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.