EXJT BLOG

Mindenkinek Jehova Tanúiról

HTML doboz

Leírás

Minden éremnek két oldala van... Jehova Tanúi szervezetének is. Mi ennek a vallási közösségnek a kevésbé ismert oldalával foglalkozunk, hogy lehetőleg minél több embernek segítsünk egy objektív nézőpont kialakításában. Ha Jehova Tanúja vagy, ne félj, hiszen rengeteg Tanú olvassa még rajtad kívül az oldalt! Például vének, kisegítőszolgák, bételesek és persze a legtöbben, akik átlagos Tanúk. A névtelenségnek köszönhetően itt szabadon kérdezhetsz, cáfolhatsz és hozzászólhatsz, de szépen kérünk, előtte olvasd el a témakörrel foglalkozó régebbi cikkeket és kommenteket! Soha ne feledd:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Flying-brain 2.jpg

Jehova Tanúi történelme:

A Vezető Testület egykori tagjának könyve:

crisis-conscience-ray-franz_hun.png

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Gyakran használt bibliaversek

2Mó 33:20 | Zs 146:4 | Pl 4:18 | Pl 8:22 | Pr 9:5 | Ézs 44:24 | Ez 18:4 | Dá 7:13, 14 | Mt 5:5 | Mt 6:7 | Mt 11:11 | Mt 24:14 | Mt 24:36 | Mt 24:45-47 | Mk 13:32 | Lk 23:43 | Jn 1:1 | Jn 1:18 | Jn 2:19-21 | Jn 4:34 | Jn 6:68, 69 | Jn 10:17, 18 | Jn 14:28 | Jn 17:3 | Jn 17:11 | Jn 20:17 ... | Csel 2:34 | Csel 8:30-31 | ... 1Kor 8:6 | ... Kol 1:16 | ...Héb 1:8 | ...

Utolsó kommentek

Ide küldd:

writing_01.png

columba [kukac] freemail [pont] hu

k [pont] johnny [pont] joker [kukac] gmail [pont] com

Ha szeretnéd megosztani - névtelenül is -, a kérdésed, történeted, tapasztalatod, véleményed, cikked, tanulmányod vagy javaslatod, akkor bátran írd meg a fenti címre, vagy írd meg közvetlenül az oldalon (regisztráció nélkül is!!!), itt:

>> GYORSBEKÜLDŐ <<

Mindenféle

BLOG FÓRUM

CHAT a jelenlévőkkel

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." - Voltaire

„Nekem pedig egészen mellékes, hogy ti vagy egy emberi ítélőszék megvizsgál-e engem. Sőt, magam sem vizsgálom magamat. Mert semmiről sem tudok, ami ellenem szólna. De ez még nem bizonyít igazságosnak, ugyanis Jehova az, aki vizsgál engem.” (1Korintusz 4:3, 4)

"Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign

"A legfájóbb kín örömet színlelni." - Márai Sándor

"Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket." - Albert Einstein

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." - Jókai Mór

"A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." - Wayne Dyer

TIPP: A böngésződ típusától függően a Ctrl gombot nyomva tartva a + és - gombokkal nagyíthatod és kicsinyítheted az oldalt, a jobb olvashatóság érdekében.

TIPP: Kérdésekkel taníts, ne kijelentésekkel! Érvelésedben használd a Bibliát és a Tanúk kiadványait is! Vitáidban ne kövess el érvelési hibákat!

TIPP: Ha nem vagy inkognitóban, kérünk oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! (Facebook, Twitter, Google+, stb.)

Hogyan adományozzak nektek?

Megtekintések száma

Látogatók: 

free counters


Kedves olvasónk, Te mi vagy?

Indafotó képek

CocaCola, Adobe, Verizon, Strike, Ford... JW.ORG

2014.07.08. 11:22 | Johnny Joker | 31 komment

jworgm_rka_1404811252.png_518x613

pic: Instagram

Címkék: képek

A bejegyzés trackback címe:

http://jehovatanui.blog.hu/api/trackback/id/tr286484351

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Őrtorony Zrt. megpróbálta a "jw.org"-ot márkanévként levédetni 2014.07.08. 11:31:34

... de elutasították: http://tsdr.uspto.gov/#caseNumber=85896124&caseType=SERIAL_NO&searchType=statusSearch

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

dan_delion 2014.07.08. 12:52:12

Miért is akar a VT brandet építeni? Talán a Jehova Tanúi elnevezéshez túl sok negatív dolog kapcsolódik az emberek fejében? Vagy ezzel akarják megmutatni, hogy annak ellenére, hogy érdekes módon az emberek 90%-a idős, mindenbe belekötő nénikkel találkozik, aki a márkájukat képviseli, de azért lám-lám nekünk ilyen csili-vili honlapunk van, nem is vagyunk annyira szűk látókörűek.
Ezzel csak egy probléma van: ahogy én látom a VT a jw.org brandet nem úgy kezdi el építeni, hogy az az emberek fejében összekapcsolódjon a szeretettel. Hanem a színfalakkal próbálja meg összhangba hozni, hogy nézd nálunk minden milyen olajozottan és tökéletes működik. A honlap elég mainstream, a problémás tanításokkal nem foglalkozik és sok dologban nem korrekt módon nyilatkozik.
Véleményem szerint ez egy szánalmas kísérlet.
Másrészt ezzel aztán végképp kimeríti a bálványimádás fogalmát. Az embereknek kellenek kézzel fogható dolgok, hát tessék, így JT-i még inkább különlegesebbnek és kiválasztottabbnak fogják magukat érzeni. És jobban fognak ragaszkodni a Szervezethez.

Viszont jó hír nekünk, hogy azzal hogy az ember ráklikkel a honlapukra, a következő lépés, hogy google-be is rákeres. És a rossz élmények, a negatív hírek mélyebb nyomot hagynak az emberben, mint a jók :)

dan_delion 2014.07.08. 13:06:35

Persze szakmai szempontból teljesen érthető. Az egyedi jelzőkkel ellátott termék jogi védelmet élvez. A márkanév védjegyként való bejegyeztetésével,a gyártási folyamat szabadalmaztatással, a csomagolás pedig szerzői és formatervezői jogokkal védhető.

Ergo néhány "hitehagyott" anyag támadható lesz.
Miért is kell ennyire óvni az egyetlen, csodálatos igazságot? :))

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2014.07.08. 13:23:01

Pongó Z. tv. után szabadon: "A vérszopó aljas,a Világgal megalkuvó NAGYBabilon" leleplezte aljas profit-éhségét!!!!"

Coca - Cola,és JW.Org? De jó, hogy mindig a Pepsi Colát vásárolom! [;-<))

Én már azon sem lepődnék meg, ha "Jehova népe" kongresszusát ismert férfimagazinok, és kolumbiai koka (Coca) bárók szponzorálnák!

KMZ_hyperion 2014.07.08. 13:46:14

Hát nem is tudom, lehet, hogy a reklámokhoz a stadion igazgatósága ragaszkodott. Picit többet kéne tudni ahhoz, hogy ítéletet mondhasson az ember. A jw.org brand-építése szerintem jogi osztályos húzás, hogy többmindenre felhasználhassák.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2014.07.08. 14:21:31

@KMZ_hyperion: Nem is a stadion igazgatóságán múlik, hanem a hirdetők szerződése köti őket a reklám folyamatos megjelenítésére.

KMZ_hyperion 2014.07.08. 14:34:07

@Egonymus+: Hát akkor rajtuk:) De attól még nem a tanúk hibája. Csak akkor ha tudtak róla és juszt is azt a stadiont bérelték ki, hogy ott legyenek a reklámok. Azért ebben nem hiszek. A tanúk sokkal nárcisztikusabbak ahhoz, hogy megjelenítsék más szervezetek akármilyen termékeit, szolgáltatásait.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2014.07.08. 14:35:40

Változnak az idők: a JW.org reklám simán megfér a világi cégek táblái között: 25 éve ezt el sem tudtam volna képzelni. Hiába no: én még azon nőttem fel, hogy a sátáni Világ három fő alkotóeleme: Vallás, politika,és KERESKEDELEM!

Van még rajtam kívül hasonló őskövület,aki erre emlékszik?

De nem akarok hangulatlombozó lenni,-Budapest alatt esik úgyis az eső.

Bocsánat, ha 1 kicsit "OFF":

Találtam egy vidám videóklipet,amelyen egy vidám JT-buli van megörökítve,-ráadásul egy "Királyságteremre" kísértetiesen hasonló helyszínen! A 30. percttől ér a hangulat a tetőfokára!!

www.youtube.com/watch?v=hcj1-XFqBiE&feature=youtu.be

Bezzeg ha egy pünkösdista gyülekezetben történne mindez, akkor jönnének a "teokratikus" kritikák, a világiasságról?! De a "Jehova Tanúi" mulatnak,és táncolnak, az már kóser, mert ők (tánc)lépést tartanak "Jehova szekerével"! [;-<)) Magyarországon mikor lesznek ilyen bulik? // "OFF"

ORION 2014.07.08. 15:02:50

@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Nincs azzal baj hogy jól érzik magukat az emberek és táncra perdülnek.Az egyik presbiter azt mondta nekem 20 -ével ez előtt egy biblia órán hogy sajnos a fiatalok be táncolják magukat a pokolba. Már akkor mondtam neki hogy butaságot beszél.Az volt az utolsó biblia óra amin részt vettem fiatal házasként.

bornagain 2014.07.08. 15:25:20

Változnak az idok! Most már a Google-ból is lehet eltuntetni hozzánk kotodo "nem szimpatikus" history-t! Aztán keresse csak valaki!!! .)

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2014.07.08. 15:33:01

@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt):
Az általad idézett videó 30 percétől arra a dalra táncolnak, amire Cedar is készített egy kiközösítettek általi montázsvideót pár hónappal korábban. Tudom, hogy a dal jól ismert, de azért elgondolkodtam, hogy lehet, valaki látta a Cedars-ét....
Amúgy nekem tetszett a videó. Ha nem lenne erőltetve a "happy-feeling", akkor még hiteles is lenne....

Niro 2014.07.08. 16:09:00

Nagyon nyúlnak a Szcientológusoktól és a videó alapján még az éneklős egyházaktól is, 10 év múlva a JT-k már nem azok a JT-k lesznek, lehet lesz új világosság és kopogástól is elállnak (20 év múlva senki nem hiszi majd el lehet hogy ők valaha is házról házra jártak, elvégre az bibliaellenes!:D), ha felhagynának a pedofil védéssel, a kirekesztéssel, meg az agyoniskolázott vének kiskirályos szerepével, meg a régi hülyeségekkel (1914), meg mindjárt Armageddon jön, meg ha nem lépsz be elpusztulsz stb. szöveggel még normális is lehetne, csak sok a ha :D

Niro 2014.07.08. 16:14:21

Lehet MLM-é alakulnak (nem mintha most nem azok lennének), és %-ot kapnak bevételből, hogy az óraszámok értelmet is nyerjenek, meg lehet majd jw.org részvényt kapni, és az úttörők kapják majd a legtöbbet, és reggeltől estig kopogtat mindenki mert kell a minél nagyobb osztalék év végén, amit persze majd a vezető testület megtart, mert kell majd lóvé a feltámadottak házainak építéséhez, hát igen, ilyen anyagias lesz az új világ is:D

küzdős 2014.07.08. 18:32:37

Ezt lássák meg Viktorék! Nyomnák nekik is a reklám adót!

orvosirnok 2014.07.08. 20:41:14

Rendben, maradjon a Coca Cola, meg a többi. A stadion világi, engem nem zavar a reklám.
De én nem tettem volna közé a jw.org-t. Az is csak egy termék? A honlap a világ része lett?
Kint van a logó a földön is. Ráadásul a hallgatóság nagy többsége úgy is tudja hol talál információt. Nem tudom.

Valaki írta, hogy talán azért ez a propaganda, mert a Jehova Tanúi névhez sok negatív érzület is fűződik.
Dehát eddig nem büszkék voltunk, hogy az Élő Isten nevét viseljük? Most meg inkább eldugjuk és inkább a tanúságunkat hangsúlyozzuk?

Lehet maradi vagyok... Talán tényleg túl gyors az a bizonyos szekér...

Niro 2014.07.08. 21:33:33

@orvosirnok: Hát nem érzed ahogy egyre nagyobb lesz a világosság? :D

- Kop-kop
- Nyitom!
- Jó napot kívánunk, mi a JW.ORG-tól jöttünk
- Miben segíthetek?
- Azt szeretnénk öntől megtudni, aggasztja-e hogy világunkban egyre nagyobb a bűnözés?
- Természetesen igen
- Akkor had ajánljuk Ön számára ezt a mentőcsomagot, ami tartalmazza a hogyan értheted meg a Bibliát gyűjtőfüzet első példányát tartalmazza ingyenesen, a másodikhoz pedig egy 50%-os árengedményt biztosítunk kupon formájában és egy gyűjtőmappát!
- Nagyon szépen köszönöm, már azt hittem Jehova Tanúi
- Nem, mi a JW.ORG-tól jöttünk, köszönjük, visz lát!
- Visz lát!

Hát nem szívbemarkoló?:D

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.07.08. 21:53:55

@Niro: Igen, erről van szó! Menekülni akarnak az Őrtorony jeltől és egy új, "trendi" márkát építeni. Amúgy ez a legnagyobb öngól én nagyon örülök neki, üdvözlöm a kezdeményezésüket!

Itt lehet nézelődni és sokkolódni, még a cukorkákon is ez van: instagram.com/jw_witnesses

Niro 2014.07.08. 22:03:28

@Johnny Joker: Jesszus, ennyi ember esett Sátán csapdájába, azért van benne valami irónia, hogy annyira félnek tőle, de ők szolgálják talán a legjobban...

névtelenül 2014.07.08. 23:49:59

A Coca-Cola hogy értesülhetett arról a reklámfelületről? Eleve rátervezték a műsorra a kiadható felületeket? És a végén be is jelentik, hogy mennyi pénz jött össze ezekből?

KMZ_hyperion 2014.07.09. 01:01:45

@orvosirnok: Hát mondjuk az igaz, hogy nekem nem lett volna pofám a "bűnös, sátáni, mocskos" világi márkák közé "lesüllyeszteni" az isteni jw.org-ot. Azért az mégis csak felsőbbrendű:))

KMZ_hyperion 2014.07.09. 01:04:21

@névtelenül: Nem, nem jól érted. Ez csak szimbolika: a testvérek forddal érkeztek, amit az adobe-bal tervezett GPS koordinált a stadionhoz, közben coca colát ittak, mert korán kellett kelni, hogy végül a jw.org-ról halhassanak.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.07.09. 01:25:13

@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Pont ezért írtam ki én is erre emlékeztem, hogy ők nem részei a világnak, ők különbek. De ugyan olyan vallás, ugyan olyan politika, és ugyan olyan kereskedelem, amit az Őrtorony Zrt. végez. Csak egy a sok világi márka között.

Ennél már tényleg csak a horogkeresztes zászlóval díszített stadionban tartott kongresszus a durvább, ahol a német himnusz dallamára énekelték a királyság dallamokat, meg a Hitlernek írt kedveskedő levele Rutherfordnak.

@KMZ_hyperion: LIKE =D

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2014.07.09. 04:52:35

@Johnny Joker:
@karalabe4:
@ORION:

Johnny tökéletesen ráérzett arra,
amire gondoltam,-köszi JJ, hogy le is Írtad!
Nem az zavar _elsősorban_, hogy vannak hibák egy felekezetben, hanem az irritál, hogy az az egyház kritizálja keményen a többi egyházat,amely abszolút nem külömb, sőt: sokkal sárosabb, következetlenebb.

Nagy megújulás,és növekedés előtt állnának "Jehova Tanúi", amennyiben a Vezető Testület nyitott szemmel tükörbe nézne, alázattal levonná a konzekvenciát, visszavenne az arcából / arculatból, bocsánatot kérne a valláskárosultaktól, beismerné: a kereszténységet nem Russell támasztotta fel,mert az két évezrede,-még ha nem is teljesen egészségesen- de él.

Lehet,hogy nem jól gondolom, de egy alázatosabb,tanításban-mentalitásban tisztább,és visszafogottabb, következetesebb "Jehova Tanúi Egyház" nagyon sok egykori tagnak, és érdeklődőnek lenne vonzó,amelyhez nyugodt szívvel csatlakozhatnának,olyan emberek számára,akik a keresztény felekezetek egyikében sem találtak lelki otthonra.

névtelenül 2014.07.09. 08:43:55

@KMZ_hyperion: Ez nem valós? Most nem vágom.

dan_delion 2014.07.09. 09:15:31

@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt):
Kedves Zsolt!

Ezek nagyon kedves gondolatok, de sajnos az Őrtorony Zrt csupán egy jól működő üzleti vállalkozás. Az egyházi státusz valószínű az adózásban könnyíti meg a helyzetüket, bár nem ismerem az amerikai törvényeket.
Úgy gondolom, hogy nem az adományok adják a vállalat fő bevételeit, hanem a már kiépített befektetési hálózat, amibe sajnos mi nem látunk bele.
Egy dolog biztos, változás kell, hogy történjen. Azt gondolom, hogy a társadalom irányába történő pozitív nyitás több keresztelkedést, érdeklődést és jobb médiaszereplést hozhatna magával, kvázi több adományt.
Az alternatív és negatív dolgaikat próbálják lesöpörni magukról, pl. két ŐT kiadvány van, próbálnak új arculatot megvalósítani ill. a Manhattan-project is egy barátságosabb fellépés mint az ajtóról ajtóra történő prédikálás.
Azonban nem csak a társulaton múlik a változás. A keménynyakú tesóknál még 10 év minimum, mire a mikorközösségek (gyülekezetek pl.) befogadóbbá és kevésbé ítélkezővé válnának. Ez egy hosszú folyamat. De hosszú távon a mai állapot (rossz hírnév és növekvő botrányok) nem maradhat.
De nem szabad elfelejteni, hogy minden üzleti vállalkozás egyetlen célja a profitmaximalizálás, így ebbe a kontextusba kell gondolkodni. Hogy mit hoz a jövő, azt majd meglátjuk. De a sok negatív visszhang nem vet túl jó fényt rájuk.

KMZ_hyperion 2014.07.09. 11:36:38

@névtelenül: csak ökörködtem. Valódi. Én meg összemontázsoltam:-)

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.07.09. 11:41:33

@névtelenül: A kép eredeti, egy JT csatornáról van:

instagram.com/jw_witnesses

KMZ meg poénból ötvözte a márkákat egy JT életképbe. =D

Longinusz · http://konkoly.blog.hu 2014.07.13. 09:49:40

Nem rajtuk múlik, és mégis rajtuk múlik. Ez már csak ilyen ...
"Ergo"egy hegy tetején is lehet kongresszust tartani,vagy egy folyó partján is lehet,vagy a pusztába is lehet minden elkötelezetség nélkül.
Bárhogy tekintünk erre a kérdésre,a lényeg a pénz és a pénz az bálvány.
Vagy netán gyűjtenek az építkezésre?
Kétlem...itt annál többről van szó.
Ha a Vatikánnak szabad akkor "nekünk"
miért ne!? :)

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.07.13. 11:59:52

@Longinusz: JW.ORG? csak egy márka a sok közül. Ők is részei a világnak bármennyire is az ellenkezőjét állítják, egyáltalán nem különbek.

Ronaldo24 2014.07.13. 13:11:26

Na kellett nektek ezt a képet kitenni!
Én is megkívántam egy Colát! :))

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2014.07.13. 13:12:17

@Ronaldo24: Üdv a fedélzeten! Ciccents egyet a nagy melegben! =)